![]() |
To przegapiłem to jakoś. Niezły maszkaron. Ku*wa te tereny to powinni całość na ogólnodostępny park przeznaczyć, ale jak to w Krakowie, lepiej zalać betonem :-/
|
Inwestor kręci wałek do spółki z urzędem miasta. Jest przecież plan zagospodarowania na te działki i jak byk pisze , że budynek może być przeznaczony do celów turystycznych. A inwestor omija prawo udawając, że to niby hotel z pokojami do wynajęcia na dłużej. Więc albo UMK ma jaja i to zablokuje zanim łopata nie została wbita ale stworzą precedens i reszta działek wokół stadionu zostanie zabudowana w ten sposób, nie pozostawiając żadnego miejsca na cele sportowe czy rekreacyjne.
|
Ale to w koncu ma powstac na terenach zydowskich czy TF?
|
Na żydowskich powstaje hala dla niepełnosprawnych(?) Czy coś takiego.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Może kogos zainteresuje rozmowa z byłym rzecznikiem Wisły, Adrianem Ochalikiem. O Cierzniaku, biletach i muzeum Wisły Kraków.
http://sportowymagazyn.pl/wisla-nie-...owa-na-spadek/ |
Cytat:
Oby to nie był ten projekt...:( |
Jakieś gigantyczne nieporozumienie z tym osiedlem. Najpierw zbudowali rozpadający się nam stadion, a teraz taki kloc ładują. Kolejne PLN do kieszeni Majchrowskiego... a za parę lat pewnie przeczytamy o masowych protestach, że im mecze przeszkadzają ;)
|
Czemu uwazasz, ze sie rozpada?
|
Cytat:
UM powinien zostać spalony, a urzędasy od gospodarki przestrzennej na 10 lat do pudła. Tj. horror co się dzieje w Krakowie - avia, poznańska-racławicka, teraz to g.wno! Nie chcę płacić ani grosza więcej podatku na pensje sprzedajnych świń, które podpisują zbudowanie czegokolwiek na każdym wolnym m2! |
Tu nie chodzi o to, że się zgodzili - Chodzi o lukę w prawie. Hotel może tam być - ale, że nikt nie powiedział, że nie można sprzedać komuś pokoju hotelowego, to masz "osiedle pokoi hotelowych"...
|
Przecież jest EKO+ zgodne z dyrektywą UE.
Większej obłudy dawno nie było. |
Cytat:
|
Cytat:
ciekawe czy jak już ktoś kupi to mieszkanie to podatek od nieruchomości będzie płacił mieszkaniowy czy komercyjny :] https://www.bip.krakow.pl/index.php?dok_id=73018 |
Informacyjnie tylko:
Komisja postanowiła nałożyć następujące nadzory finansowe: Cytat:
Cytat:
|
Sprzedaż kabli i przewodów w grupie kapitałowej Tele-Foniki Kable wyniosła 3,5 mld zł w 2015 r., poinformowała spółka. Kolejny rok z rzędu większość, bo blisko 67% produkcji trafiło na eksport, głównie do Niemiec, Anglii i USA, podano także.
"W sprzedaży niezmiennie notowaliśmy trend wzrostowy, a dużo istotniejsze zmiany zaszły w odniesieniu do przeznaczenia i rodzajów zamawianych kabli. Tutaj potwierdziła się obserwowana od 2-3 lat tendencja do systematycznego zwiększania zamówień kabli i przewodów zaawansowanych technologicznie" - powiedziała prezes Monika Cupiał-Zgryzek, cytowana w komunikacie. http://stooq.pl/n/?f=1062118 U bossa sie poprawia. Juz nie będzie musiał sprzedawać Wisły. Czyli czeka nas dryf, ale po powierzchni :D |
Nie orientujesz się co z tym kontraktem z ferrari, mieli podpisać na dostawę kabli ?
|
Cytat:
|
Sprzedaż sprzedażą ale najważniejsze są zyski uzyskane po odjęciu kosztów, a w biznesie możesz mieć ogromną sprzedaż ale poniesione koszty uzyskania (przychodów/ sprzedaży) muszą być mniejsze bo inaczej upadasz i tyle, tak więc informacja o wartości sprzedanego produktu nie daje jeszcze pewności czy sytuacja w Tele-Fonice S.A. się poprawia. Szkoda , że w komunikacie brakuje informacji o redukcji zadłużenia wobec banków i jak wysoki na dzień obecny jest dług Tele-Foniki S.A.
|
PDS nie jest juz prezesem Wisły.
Napisałem na twitterze, tu mam więcej miejsca. Jako człowiek, który pamięta czasy tylko telefoniki - max 2000 rok (świadomie) w pewnym sensie Cupiał był moim całym światem - w zamyśle że wolałem jego z wadami niż jakiś szejków. Nie płakałem jak inni, gdy było info o tym że Cupiał musi sprzedać Wisłę, jak zwalniali w mojej ocenie dobrego prezesa Gaszyńskiego (potem wyszło szydło z worka), nie chciałem żeby TS przejął Wisłę (mając świadomość kto prawdopodobnie tam rządzi lub może zacząć rządzić) i tak dalej. Ale ta decyzja odarła mnie ze złudzeń - Cupiał chce zrobić coś (ale co??) małym kosztem, nie ma kasy, RN TF nie chce dać, Gaszyński się mści albo Bóg wie raczy co jeszcze. Dlatego mam w swoim "Wisłopoglądzie" zmianę o 180 stopni. Niech tą "spółkę akcyjną" Cupiał sprzeda w cholerę, bo czuję od dziś że to będzie równia pochyła lub w najlepszym wypadku egzystencja sparaliżowanego... Źle to wygląda... EDIT: Oczywiście jeśli "rekin prawdę Ci powiedział" |
Z Dymisją Prezesa to prawda czy fałsz??? i gdzie można znaleźć więcej info na ten temat ??
|
Niestety prawda... http://www.gol24.pl/ekstraklasa/a/pr...isji,10316344/
|
No to prezes Wisly podał sie do dymisji a ta została przyjeta.
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...onta,10316344/ |
Cytat:
|
Ja podejrzewam, że PDS zrezygnował przez Wolskiego. Jak rozmawiałem z moimi ziomkami: ktoś PDS powiedział, że będzie kasa na Wolskiego, on to powtórzył i wyszła du.pa. Ten klimat naszego klubu zniszczy każdego. Szkoda, bo w sumie TS PDB ogarnia bardzo dobrze. Oby ktoś ogarnięty z twardą du.pą przyszedł, ale moim zdaniem ta dymisja to nie jest przypadek. Tym bardziej wina PDS.
|
Przyjdzie kolejny, następne bajki o transferach, graniu o najwyższe cele itp. A skończy się jak zwykle... ehh, tu nigdy stabilizacji nie będzie
|
Cytat:
|
Czyli kolejny prezes "zły". A Cupiał z Kapką dobry...
Nikt nie naprawi Wisły dopóki Cupiał jej nie sprzeda. Sam Cupiał zarządzał przez "pieniądze". Do kiedy były to jakoś szło. Potem to już dziadostwo. Bardziej ufam tutaj już byłemu prezesowi niż Cupiałowi. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl