Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Gwiaździsty 04.08.2011 12:58

Uwaga !!! W ekstraklasie pojawił się nowy "zabójczy duet" :):

Cytat:

-Mobile Ekstraklasa: nowy, "zabójczy" duet?
Trener Cracovii przed meczem z Legią Warszawa rozważa wystawienie do gry dwóch nowych napastników. Andrzeja Niedzielana oraz Koena van der Biezena - donosi "Fakt".
Jurij Szatałow ćwiczy z zespołem schemat gry z dwoma napastnikami. Do szybkiego Andrzeja Niedzielana trener Cracovii pragnie dokooptować wysokiego Koena van der Biezena. To może być nowy, "zabójczy" duet w Ekstraklasie, na wzór tego, który onegdaj straszył obrońców w Groclinie Grodzisk Wlkp. (ówczesnej Dyskobolii). Wtedy Niedzielan stanowił doskonale uzupełniającą się parę napastników z wysokim Grzegorzem Rasiakiem, a polska ekipa eliminowała z europejskich pucharów m.in. takie marki jak Manchester City czy Hertha Berlin.
W Krakowie liczą, że Holender okaże się hitem transferowym. Podobno został wybrany spośród wielu kandydatów, a miejsce w Cracovii wywalczył m.in. kosztem Johana Voskampa, który już strzela dla Śląska Wrocław.
To może być coś na wzór słynnego "trójkąta bermudzkiego" - Cabaj - Wasiluk - Jarabica, w który jak wpadła piłka, to nikt nie wiedział gdzie jest. A po chwili wyciągano ją z siatki. :)
Strach się bać.

0 22 04.08.2011 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1139751)
No cóż jak widzę koledze trzeba pewne sprawy tłumaczyć wprost:
1. Powstanie Warszawskie jest dla tych dla których jest Powstanie Polskie. Natomiast jeśli ktoś (zgadnij kto) pisze że: "Zresztą on już od tylu lat mieszka w Warszawie, że klimat pewnie jest mu nieobcy" mam prawo domniemywać że rozmówcy chodzi o powstanie warszawskie (mam nadzieję że wyraziłem się wystarczająco jasno, jeśli to cały czas za trudne ponowie próbę na wyraźną prośbę).

Niestety - nie rozumiem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 11397512)
Ma ...ca No to wszystko tłumaczy. W takim razie wyślijcie go jeszcze na grób Traugutta w rocznicę powstanie styczniowego czy do Olszynki w rocznicę powstania listopadowego. O 11 listopada oczywiście nie wspominam bo to oczywiste że jeśli chlop ma ...ca to będzie reprezentował Legię tak żeby: Skaba, Rzeźniczak, Komorowski ..... mogli się "lepiej przygotować do meczu". Jeśli jesteś dumny z tej "oficjalnej rytuałki" Legii to bardzo mnie dziwi że nie dostrzegasz śmieszności sytuacji w której w "oficjalnych uroczystościach" (z których jesteś tak dumny) Polaków muszą wyręczać murzyn z Baskiem.

Zupełnie nie widzę w tym nic złego, że cudzoziemcy składają wieńce czy zapalają znicze w trakcie takich uroczystości.

I gdzie niby jestem dumny z działań KP? W poscie do jednego od Was, gdy prosze by nie wymagał ode mnie obrony idiotów z K.P? Ja po prostu bronię faktów, piłkarze i klub od lat w jakiejś formie czczą Powstanie. Jak ktoś pisze inaczej to zwracam uwagę.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 11397513)
I na koniec: zbastuj krawaciarzu. Jesteś tu gościem i teksty w stylu "jesteś kolejnym Wiślakiem, który kompletnie nie ma pojęcia o tym o czym gada, a mimo to za winkla się drze" są lagodnie mówiąc nie na miejscu. Zachowaj z łaski swojej ten głupawy histeryczny ton dla polemik ze swoimi adwersarzami z Konwiktorskiej. Cisną was coraz bardziej dlatego rozumiem że ciśnienie rośnie ale zachowuj się ...

No, sorry centuś ale rok w rok lub od jakiegoś zdarzenia z tym zwiazanego do kolejnego pojawiają się na tym forum kompromitujące wypowiedzi osób do których idealne pasuje powiedzenie w dupie były i gówno widziały. Skoro nikt poważny od Was nie reaguje to nie dziw się, że warszawska część forum podejmuje najpierw chociaż częściowe próby wytłumaczenia tematu, a jak to nie trafia to macha ręką i nazywa proceder żenadą.

Jak zawsze Wy wiecie lepiej, kolejny mózg postawił tezę, ze kibice Legii w ogóle nie dbają o Powstanie albo że robią to od dwóch lat czy trzech i generalnie to bardziej są naziolami. Ręce opadają z łoskotem i reagować na kretynizmy trzeba. Zwłaszcza, że jak widać Wy nie macie możliwości spytać co sądzą Powstańcy o kibicach Legii i jak reagują na obecność ludzi od nas na uroczystościach.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1139831)
Groteskowe to są próby robienia z Legii i jej kibiców wielkich patriotów, rzekomo od dawna czczących Powstanie.

Szkoda na Ciebie klawiatury. Jak będziesz kiedyś w stolicy swojego kraju to spotkaj się z Powstańcami i popytaj co oni uważają. Może wyciągniesz z tego lekcje i przestaniesz być tak śmiesznie zacietrzewiony.

kreseq 04.08.2011 13:22

Darujcie sobie... Eskimos tlumaczy Arabowi co to jest upal? No bez jaj :)

Gwiazdzisty , od patriotyzmu kibicow Legii i tego jak on dlugo trwa to sie odwal z laski swojej bo siedzisz w Krakowie i wiesz tyle ile zobaczysz/przeczytasz. Lubisz skrecac zadymy? Napiszesz swoje, ktos od nas odpisze i potem poleci tekst " nie jestescie u siebie wiec spokojnie ". To bez sensu.

W dzisiejszych czasach trzeba docenic kazdy gest patriotyczny, taki mamy kraj,media i przekaz.

Sartre 04.08.2011 13:41

Cytat:

W dzisiejszych czasach trzeba docenic kazdy gest patriotyczny, taki mamy kraj,media i przekaz.
O to to. I na tym wydaje mi się wypadałoby zakończyć tę całą bezsensowną dyskusję.

Maverjuve 04.08.2011 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1139849)
Kolego dojrzały wskaż mi prosze fragment mojej wypowiedzi w któej pisze że: " kibice Legii nie moga sie wypowiadac". Jeśli po powtórnym przeczytaniu (i zrozumieniu) posta dojdziesz jednak do wniosku że czegoś takiego tam nie ma to z łaski swojej zastanów się na przyszłość dwa razy nad tym co chcesz przekazać. Bo chyba jest tak że w dowodzie może i masz tę osiemnastkę ale intelektualnie to stany średnie podstawówki.

Fakt, skrot myslowy. Przyznaje. Chodzilo mi o to ze to ze ktos jest kibicem innego klubu wcale nie wymusza na nim zachowywania sie potulnie i pisania tego co chcesz przeczytac. Ale i tak te "stany srednie podstawowki" to o stany srednie podstawowki wiecej niz przy tej twojej papce...

wislak68 05.08.2011 02:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1140078)
O to to. I na tym wydaje mi się wypadałoby zakończyć tę całą bezsensowną dyskusję.

Racja. Odpuszczam

wislak68 05.08.2011 02:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maverjuve (Post 1140283)
Fakt, skrot myslowy. Przyznaje. Chodzilo mi o to ze to ze ktos jest kibicem innego klubu wcale nie wymusza na nim zachowywania sie potulnie i pisania tego co chcesz przeczytac. Ale i tak te "stany srednie podstawowki" to o stany srednie podstawowki wiecej niz przy tej twojej papce...

Wygrałeś. Jesteś starszy i mądrzejszy.

studio 05.08.2011 10:10

A ty jestes rudy! Jak w podstawowce...

Ktos ma jakas rozpiske w jakiej tv jakie mecze ekstraklasy leca?

e:
Górnik Zabrze - Widzew Łódź : Polsat Sport, C+
Zagłębie Lubin - Lech Poznań : C+

kibicnh 05.08.2011 10:38

- 5.08, godz. 18.00: Górnik Zabrze - Widzew Łódź (Canal+ Sport HD, Polsat Sport, Polsat Sport HD, Polsat Futbol)
- 5.08, godz. 20.30: KGHM Zagłębie Lubin - Lech Poznań (Canal+ Sport HD)
- 6.08, godz. 13.30: PGE GKS Bełchatów - Podbeskidzie Bielsko-Biała (Canal+ Sport HD, Polsat Sport HD, Polsat Futbol)
- 6.08, godz. 15.45: Jagiellonia Białystok - Lechia Gdańsk (Canal+ Sport HD, Polsat Sport HD, Polsat Futbol)
- 6.08, godz. 18.00: Polonia Warszawa - Wisła Kraków (Canal+ HD)
- 7.08, godz. 14.30: Śląsk Wrocław - ŁKS Łódź (Canal+ Sport HD, Polsat Sport HD, Polsat Futbol)
- 7.08, godz. 17.00: Cracovia Kraków - Legia Warszawa (Canal+ Sport HD)
- 8.08, godz. 18.30: Korona Kielce - Ruch Chorzów (Canal+ Sport HD, Eurosport 2 HD)

Arked 05.08.2011 18:18

Podoba mi się, że Górnik odważnie stawia na młodych Polaków. Pucharów to raczej z tego składu nie będzie ale może kilku dobrych rodzimych zawodników wprowadzą do Ekstraklasy.

Marszałek 05.08.2011 18:26

No i moje obawy przed sezonowe co do tego po co wpuszczać ŁKS i Podbeskidzie do Ekstraklasy, były jednak słuszne. Jeden biedny,że aż strach to wiadomo ale za drugim podobno przemawiał fakt,że będzie miał nowy stadion. Pamiętam jak jakieś Łoblojdy upominały oponentów,że jak to?, bo zaraz w BB będzie super stadion i w ogóle, a gdy to zbywałem śmiechem, to się spinali. Niestety wychodzi na to,że tegoroczni beniaminkowie nic poza nazwami nie wniosą do naszej ligi. I znow miałem racje,niemniej pal licho moje racje i nie racje,ale liga rzeczywiście nic nie zyskuje po tych dwóch awansach.

igorek 05.08.2011 18:39

Górnik - Widzew Relacja Live

33' -Z boiska schodzi Dudu w jego miejsce wchodzi Zigajevs
34' - Dudu nabawił się urazu dlatego też trener Mroczkowski zmuszony był do zmiany

No i w ....u :(
Mój kandydat do gry w Wiśle kontuzjowany

Ciastek1 05.08.2011 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez igorek (Post 1141241)
Górnik - Widzew Relacja Live

33' -Z boiska schodzi Dudu w jego miejsce wchodzi Zigajevs
34' - Dudu nabawił się urazu dlatego też trener Mroczkowski zmuszony był do zmiany

No i w ....u :(
Mój kandydat do gry w Wiśle kontuzjowany

Oby tylko Van Nistelrooy nie złapał kontuzji ... bez odbioru

igorek 05.08.2011 19:09

Ostatnio ktoś wklejał zdjęcia Rzeżniczaka
to ja mam jeszcze takie
Piłkarz Legii ubrał się jak... kobieta?!

http://www.fotoszok.pl/upload/03b1b6fa.jpg

http://sport.gadu-gadu.pl/5637355538...-zobacz-i-ocen

martin_6 05.08.2011 19:37

Oj tam, nie znasz się! Moda taka :P

Piotson 05.08.2011 20:37

Mecz Lecha i żadnych komentarzy nie wierzę.
Dopiero co wróciłem i myślałem że się z forum dowiem jak pyry grają.

eMAGieIKa 05.08.2011 20:42

Jak dla mnie mecz wyrownany z lekkim wskazaniem na Zaglebie, mimo ze lech wygrywa.

E: No moze teraz cos Zaglebie slabiej gra... ;p

sevenheaven 05.08.2011 20:43

w zasadzie bez okazji z dwóch stron było .. typowy mecz na remis, niestety pyry już prowadzą 1-0 ..
nie dobrze biorąc pod uwagę, że jutro mamy ciężki mecz z Polonią, jak nie wygramy to już 5 pkt straty !!

Lech dodatkowo gra pierwsze 4-5 kolejek na wyjeździe, więc później im łatwiej będzie bronić ew. zaliczki u siebie ..

soku 05.08.2011 20:43

Lech już prowadzi 1:0 Zagłebie gra otwartą pilke wiec jest jak jest

riv 05.08.2011 20:57

W Zagłębiu akcje wyglądają świetnie, efektownie i efektywnie...ale pod polem karnym amiki się wszystko kończy a to wrzutki niedokładne a to Sernas w bramkę nie trafia, raz obronił Kotorowski. Jednym słowem - brak w Zagłębiu wykończenia.

AS82 05.08.2011 20:57

Amica bedzie bardzo silna w tym sezonie ,swietnie sie ruszaja ,wychodza na pozycje ,sa silni i pewni siebie , nie spodziewalem sie ze Bakero ich tak przygotuje

Piotson 05.08.2011 21:02

Polonia też rok temu wygrała 3 pierwsze mecze i to był ich szczyt formy, tak ich Bakero przygotował, że potme dołowali, więc spokojnie Lech zacznie przegrywać.

Kozi TS 05.08.2011 21:14

Rowniez mi sie wydaje, ze Amica bedzie naszym najgrozniejszym rywalem w wyscigu po mistrzostwo. Graja bardzo rozsadnie, niezle fizycznie wygladaja. Inna sprawa, ze Zaglebie zasluzylo w tym meczu na remis, ich gra sie ma prawo podobac. Jedyny mankament to faktycznie to wykonczenie.

Edit : jest i 1-1 ! Nalezalo sie.

adikos1906 05.08.2011 21:16

No to amica sie doczekała zmiany wyniku :D Brawo Szymon !

mgła 05.08.2011 21:16

Remis :P heheh

AS82 05.08.2011 21:16

Ale .......nal gola typ z Zaglebia !

piotrek_ksk 05.08.2011 21:16

Szymek Pawłowski aejaejaooo!!

Eternit 05.08.2011 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TS_1906 (Post 1141382)
Co do mojego nicku to dlatego, że mi zawsze jeśli chodzi o Wisłę nasuwa się na myśl słowo "TS" i rok założenia 1906. Nie wiem do końca dlaczego taki nick wybrałem no, ale cóż...

Jeżeli chodzi o datę to 1992 bardziej Ci kolego pasuje:-)

igorek 05.08.2011 21:17

goooool !!!!

a już komentatorzy snuli teorię jaką to przewagę punktową będzie miał zimą Lech

riv 05.08.2011 21:18

Pawłowski pokazuje w tym meczu, że powoływanie go do reprezentacji Polski nie jest specjalnie złą decyzją.

mgła 05.08.2011 21:22

Nie wiem kto jest przy linii ale komentarz (tego trzeciego komentatora) żenujący. Albo dziwi sie że Bakero przekazuje hiszpańskojezycznemu Henriquezowi uwagi a teraz znów o torsach kibiców Lecha....

Jaroo1 05.08.2011 21:23

Cytat:

Nie wiem kto jest przy linii ale komentarz (tego trzeciego komentatora) żenujący.
Remigiusz Jezierski

edit:
Przepraszam Jaroo1 - pozwoliłem sobie edytować posta i usnąć cytat pewnego Pana, bo on już na niego nie odpowie. :)

Ogryzek 05.08.2011 21:27

Dobry wynik Zagłębie - Lech 1-1

Pawłowski pasowałby do gry z Meliksonem, cóż szkoda że nie gra u nas.

wierny 05.08.2011 21:40

Taki mecz powinien być w poniedziałek a nie Podbeskidzie z Jagą na Europę... Szkoda że Górnika z Widzewem nie chcieli puścić na eurosporcie bo to już byłaby tragedia...

CMSNero 05.08.2011 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez igorek (Post 1141270)
to ja mam jeszcze takie

moda moda - jest moda i moda - to co widze to typowa moda dla pedalkow - tyle w temacie

saklak1906 05.08.2011 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TS_1906 (Post 1141386)
Wypraszam sobie...Nie jestem kibicem sukcesu...Po prostu zawsze jak myślę o Wiśle nasuwa mi się myśl "TS, albo "1906" i tyle.

Dziecko popros mamusie zeby Ci neostrade ktora na komunie dostales odlaczyli bo Ci ewidetnie szkodzi.Ide o zaklad ze nie masz wiecej niz 9 lat bo to jest nie mozliwe zeby taki debil chodzil po tym swiecie.

Spoko spoko Amika ponapina sie jeszcze ze trzy kolejki i wroca na swoje miejsce.Jak ktos myslal ze wynik z LKSu to jest sila Amiki to chyba sie juz dowiedzial ze to LKS taki cienki a nie Amika mega mocarna

KOALIK 05.08.2011 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez igorek (Post 1141270)
to ja mam jeszcze takie

Nie jak kobieta, tylko jak przedstawiciel mniejszości seksualnej. Masakra... Teraz nie dziwię się, czemu nie oddał Staruchowi.

Rafael18 05.08.2011 23:08

Lech zagrał tak jak z ŁKS'em. Tylko dziś nie było samobója, idealnej piłki na sam na sam od obrońcy, gola ze spalonego oraz bramki której nie było. :)

Hanys 06.08.2011 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1141463)
Nie jak kobieta, tylko jak przedstawiciel mniejszości seksualnej. Masakra... Teraz nie dziwię się, czemu nie oddał Staruchowi.

Gdyby nie te spodnie, to byłoby OK w sumie.

virus_nh 06.08.2011 09:32

Lech trzyma formę, w zeszłym sezonie też mieli dobry start a potem to już każdy pamięta :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl