![]() |
Cytat:
Dziś zastanawia mnie brak komunikatów dotyczących Sobolewskiego, który już przecież wedle strony oficjalnej miał grać dawno, a wciąż nie trenuje. Co się dzieje z jego zdrowiem? Cóż takiego też w końcu stało się ze stopą Maora, że konieczna jest aż tak długa przerwa? Pytań pojawia się coraz więcej. |
Cytat:
Moze grzyba złapał ? |
Cytat:
Wisła w ostatnich latach nie wydawała dużych kwot na transfery. Ostatni raz kwotę miliona Euro daliśmy za Żurawskiego, wtedy 2 miliony marek. To po pierwsze. Po drugie, mamy spore luki w innych formacjach, jak choćby w obronie, gdzie potrzebujemy 2 zawodników, w pomocy, gdzie również jest potrzeba dwóch. Obawiam się, że z jednej strony mając ograniczony budżet, a z drugiej takie braki w innych formacjach, na Bitonie zostanie położona przysłowiowa laga, a napastnikiem będzie Genkow... Taki scenariusz wydaję się być najbardziej prawdopodobny. No chyba, że klub wykupi Bitona a na inne pozycje będzie sprowadzał zawodników z kartą w ręku, albo wypożyczał na rok... Wtedy będziemy mieli powtórkę z Lameya, Diaza i Jaliensa... |
Z drugiej strony, jeśli nie wykupimy Bitona(a wszystko na to wskazuje) w ataku też zrobi sie luka
|
Cytat:
Dlatego ciemno widzę przyszłość Bitona w naszej drużynie... |
Cytat:
|
Taak. I tak co sezon, a napewno podśrubujemy jeszcze nasze bardzo wysokie zgranie!
|
Przecież jest niezawodny Rafał Boguski!
|
Cytat:
zwłaszcza jak wracają po 2 latach walki z kontuzją ... |
Cytat:
Sytuacja jest prosta Melikson jechał na wślizgu został kopnięty po czym biegał z kontuzja jeszcze kilka minut przed samą zmianą jeszcze źle stanął gdyż został odepchnięty przez stopera Ruchu, generalnie powłóczył nogą widać, że starał się nie zawieść kibiców, zszedł praktycznie ze łzami w oczach itp Nie napisałeś tego bezpośrednio jednak interpretując Twoje słowa można dojść do wniosku że podejrzewasz Maora o symulacje... Powiem szczerze dla mnie to jest żałosne. Najdziwniejsze kontuzję u nas ma Gordan Bunza - chyba wszystkie wyrządził sobie sam. Cytat:
|
Cytat:
No ale skoro uwazasz ze ktos uległ propagandzie ITI to powiedz mi dokladnie jaką kontuzje ma nasz Maorek. Tzn. chodzi mi o dokładną diagnozę typu : Naderwanie mięśnia dwugłowego, zerwanie przyczepu czy zbita pięta. Cytat:
E2: Willow: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale co jest Meliksonowi ? Tu chłopaki maja urazy mięśniowe, Mały jest juz po operacji a kontuzji doznali w tym samym spotkaniu. E3 : Westerstyl - a co sie stało z twoim podpisem ? |
Cytat:
|
@szprotson, ale to pytanie nie do nas, tylko do sztabu medycznego naszego klubu. To nie nasza wina, że polityka informacyjna jest jaka jest. A wiesz, co się dokładnie stało Małeckiemu? Genkowowi? Jirsakowi? Oprocz tego, że zgłosili bóle mięśniowe?
Nie szukajmy dziury w całym. Nie ważne, co mu się stało, ważne, żeby jak najszybciej wrócił. |
Cytat:
Chciałbym mieć takich "pipek" jak Melikson więcej w drużynie, piłka mu ucieka chłopak wkłada nogę... jak większość widzi rozpędzonego bramkarza to przelatuje bokiem. Melikson się takich rzeczy po prostu nie boii, dlatego też jest najczęściej faulownym piłkarzem ektraklasy. Jest u nas kilku takich którzy nogę delkiatnie mówiąc cofają. Chociażby Kirm to wślizgów chyba nigdy nie robił. Co do bólu i zwijania się to jest sprawą indywidualną, często widzimy Maora na deskach ? Chciałbym aby ktoś tak szorował tyłkiem i tak często spotykał się z murawą w ferworze walki, fauli, dryblingów jak Maor. U tego chłopaka widać poświęcenie, on jest wstanie zderzyć się z rozpędzonym bramkarzem tylko po to żeby był karny. Naliczyłbym u nas kilku zawodników którzy z premedytacją by zwolnili... "a co tam nie zdążyłem bramkarz był pierwszy". Co do propagandy onetu to wielu się na nią nabrało... nie mówię że Ty się na to złapałeś. Cytat:
Cytat:
|
|
Cytat:
On właśnie nie jest taką pipką.Idzie w dym czy to jeśli ma piłę czy nie a że non stop jest faulowany.Tak na prawdę to zdecydowana większość tych fauli faktycznie ma miejsce i może być bolesna.Taki Garguła to gość z drugiego bieguna, tkniesz go i już leży a leży bo nie ma nic innego do zaprezentowania bo przecież coś takiego jak drybling u niego nie istnieje. Ale i tak mistrzem żenującego aktorstwa jest niestety Iliew.Grac potrafi, sympatyczny z niego facet ale to co on odpierdala to się w pale nie mieści.Widziałem wielu aktorów czy to z naszego podwórka(Błaszczu) czy z topu - CR ale oni z tego wyrośli, CR może nie do końca ale jednak - Ivica stary chłop a niestety robi z siebie pośmiewisko przynajmniej raz na mecz. |
Po obejrzeniu meczu jaki mial miejsce w sobotę , nasuwa mi sie ciekawy pomysł pewnego trenera.
Cytat:
|
Uhuhuhu jakby taki "cennik " wystawił Robercik ,to mój ulubieniec Kirm by sie nie wypłacił.
|
Cytat:
Co do tego ze napisalem ze on jest pipka.Ja nie mam na myśli tego ze on sie przewraca i płacze, tylko tego ze ktoś go lekko potrąci a jego już boli. Nie mówi ze symuluje to tylko ze go boli. Dlatego podałem przykład Singlara czy Błaszczykowskiego. Jest cos takiego jak tolerancja na ból, i imho Maor jakiejś wielkiej jej nie ma. |
Cytat:
A po drugie on często ma pretensje, że sędziowie nie dają za to żółtych kartek, jak minie jednego dwóch rywali. |
|
Cytat:
|
Ciekawe dlaczego nie grał od jakiegoś miesiąca i teraz nagle okazało się, że potrzebny jest zabieg. Nie znam się na tym, ale ....a mać! Ilu jeszcze piłkarzy odniesie kontuzje?!
|
Opieka zdrowotna w naszym klubie jest chyba na nie najlepszym poziomie, skoro dopiero po takim czasie wychodzą takie kwiatki.
A plaga kontuzji - większość z nich odniesiona nie w wyniku faulu - czy trener Maaskant nie ma sobie nic do zarzucania w sprawie przygotowania fizycznego piłkarzy? |
Oooo, poruszyłeś delikatny temat. Podejrzewam, że trener Maaskant nie ma sobie nic (NIC!) do zarzucenia w jakimkolwiek temacie. :lol:
|
Cytat:
Sensowniej byłoby podpisać umowę z jakąś renomowaną kliniką na zachodzie, tak jak to robi wiele klubów z innych lig. Niby drożej, ale już za samego Dawidowskiego by się nam wróciło. Cytat:
|
Ciekawe kiedy w koncu pojawi sie jakies info o Meliksonie. Juz sie zaczyna ta sytuacja z Maorem robic nudna. Nic nie wiadomo - tylko, ze truptał z Michalczykiem. Napisali by w koncu przyblizona date jego powrotu
|
Cytat:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lem_sw_rafala/ |
Podejrzewam, że willow pisząc "na zachodzie", nie miał na myśli zachodniej części Podgórza Duchackiego... ;P
|
Cytat:
|
Może być tak że Małecki albo Melikson zostaną sprzedani a kasa z ich transferu powędruje do Czarleoi(czy jakoś tak) a mym bitona i wszyscy ucieszeni, ale nikt nie wziął pod uwagę czy biton będzie chciał przejść do wisły, jeżeli ten klub belgijski awansuje, a raczej tak się stanie to mamy małe szanse.
|
Cytat:
|
Kurto, Jovanović, Bunoza, Sobolewski, Jirsak, Melikson, Boguski, Małecki i Genkov.
Wiecie co ich wszystkich łączy? Wszyscy oni są aktualnie lub byli jeszcze pare dni temu kontuzjowani... To jest jakaś masakra, 9 chłopa kontuzjowanych... |
9 piłkarzy ma kontuzje, ale większość z nich to kontuzje po starciach a nie z przetrenowania - więc nie jest tak źle.
Do tego warto pamiętać, że nasi piłkarze zagrali bardzo dużo spotkać. Dla przykładu: Zagłębie Lubin - 11 meczy w ekstraklasie + 1 w PP = 12 meczy Wisła Kraków - 12 meczy ekstraklasie + 2 w PP + 6 w el. do L.M + 3 w LE (+ 1 mecz jutrzejszy) co daje = 24 meczy czyli DWA razy więcej. Nic dziwnego że nasi piłkarze są zmęczeni i łapią czasem kontuzje. Ostatecznie jednak plan całościowy wygląda dobrze. W PP swoje zrobiliśmy, w Europie też, a w lidze jak się ułożą mecze pod nas plus wygramy derby, to znów mamy punkt straty do lidera z którym mamy dwa mecze do rozegrania w całym sezonie. Więc wszystko wraca na swoje miejsce, a naszych piłkarzy czeka krótka przerwa :) |
W Fakcie pisze że Maaskant wczoraj na treningu pokłócił się z Lameyem po czym ten ostatni.. poszedł do szatni. Na oczach kibiców. Jeśli to prawda to pożegnanie jest możliwe szybciej niż zimą :)
|
No tak omen69 masz racje, przemęczeni są, to nie dziwne, tym bardziej że Kurto, Jovanović, Bunoza, Jirsak, Boguski, czy Genkov zagral w prawie wszystkich 24 meczach.
|
Cytat:
|
Nie patrz stereotypowo.
|
Cytat:
Moja córa była tam na konsultacji u chirurga, po skierowaniu od rodzinnego, bo coś dziwnego miała na prawej łydce. Lekarz na konsultacji nie miał najmniejszego pojęcia co się dzieje i dla spokoju sumienia... zabandażował lewą łydkę. No, żesz.... |
akurat Fakt ma niekiedy sprawdzone info o Wisle. Przemek Rudzki nie klamie ;-))
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl