Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Markus 31.10.2011 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1183720)
Jak się wczoraj nieoficjalnie dowiedziałem, z Bitonem jesteśmy raczej w czarnej dupie.
Nie ma szans na wykupienie Go, jeśli Belgowie nie zejdą poniżej miliona Euro.
A jeśli będzie dalej grał, jak gra, to Belgowie nie zejdą.
A jak przestanie dobrze grać albo złapie kontuzję, to z kolei nasi Go nie wykupią nawet, jeśli Belgowie trochę spuszczą...

Generalnie, du...a

Jeśli Biton po obecnym sezonie będzie wart więcej niż 1,5 mln Euro, Cupiał byłby skrajnie niepoważny, gdyby nie dał zgody i środków na ten transfer. Niestety, przeszłość pokazała, że na rozsądek Cupiała nie zawsze możemy liczyć.

Dziś zastanawia mnie brak komunikatów dotyczących Sobolewskiego, który już przecież wedle strony oficjalnej miał grać dawno, a wciąż nie trenuje. Co się dzieje z jego zdrowiem?

Cóż takiego też w końcu stało się ze stopą Maora, że konieczna jest aż tak długa przerwa?

Pytań pojawia się coraz więcej.

szprotson 31.10.2011 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1184425)

Cóż takiego też w końcu stało się ze stopą Maora, że konieczna jest aż tak długa przerwa?

.

Nie wiem,ciekawi mnie to gdyż widziałem kilka razy tą sytuacje, sam gram w piłke miałem mase roznych kontuzji ale cos takiego nigdy.
Moze grzyba złapał ?

willow 31.10.2011 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1184425)
Jeśli Biton po obecnym sezonie będzie wart więcej niż 1,5 mln Euro, Cupiał byłby skrajnie niepoważny, gdyby nie dał zgody i środków na ten transfer. Niestety, przeszłość pokazała, że na rozsądek Cupiała nie zawsze możemy liczyć.

Dziś zastanawia mnie brak komunikatów dotyczących Sobolewskiego, który już przecież wedle strony oficjalnej miał grać dawno, a wciąż nie trenuje. Co się dzieje z jego zdrowiem?

Pytań pojawia się coraz więcej.

Niestety Markusie, to nie jest taka oczywista oczywistość.
Wisła w ostatnich latach nie wydawała dużych kwot na transfery. Ostatni raz kwotę miliona Euro daliśmy za Żurawskiego, wtedy 2 miliony marek. To po pierwsze.
Po drugie, mamy spore luki w innych formacjach, jak choćby w obronie, gdzie potrzebujemy 2 zawodników, w pomocy, gdzie również jest potrzeba dwóch. Obawiam się, że z jednej strony mając ograniczony budżet, a z drugiej takie braki w innych formacjach, na Bitonie zostanie położona przysłowiowa laga, a napastnikiem będzie Genkow...
Taki scenariusz wydaję się być najbardziej prawdopodobny.
No chyba, że klub wykupi Bitona a na inne pozycje będzie sprowadzał zawodników z kartą w ręku, albo wypożyczał na rok... Wtedy będziemy mieli powtórkę z Lameya, Diaza i Jaliensa...

piotrek06 31.10.2011 20:45

Z drugiej strony, jeśli nie wykupimy Bitona(a wszystko na to wskazuje) w ataku też zrobi sie luka

willow 31.10.2011 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek06 (Post 1184542)
Z drugiej strony, jeśli nie wykupimy Bitona(a wszystko na to wskazuje) w ataku też zrobi sie luka

Ano. Zrobi się. Tylko wiesz jak to jest, jak się ma wiele potrzeb, a ograniczone środki. Trzeba ustalić jakieś priorytety. A na chwilę obecną, przynajmniej wedle mojej oceny, potrzebujemy dwóch klasowych obrońców. Właściwie to trzech, bo z Lameyem, Jaliensem i Paljicem niewiele zdziałamy. Na dobrą sprawę, jedynym, który rokuje jakieś nadzieje, jest Jovanovic. A gdzie jeszcze pomocnicy?
Dlatego ciemno widzę przyszłość Bitona w naszej drużynie...

FraMat 31.10.2011 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek06 (Post 1184542)

Ojej... wypożyczymy następnego piłkarza za 150 tys euro

Fiti 31.10.2011 20:59

Taak. I tak co sezon, a napewno podśrubujemy jeszcze nasze bardzo wysokie zgranie!

Kibic_1906 31.10.2011 21:00

Przecież jest niezawodny Rafał Boguski!

Grantar 31.10.2011 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic_1906 (Post 1184554)

Przecież Wisła ma niezawodnych kibiców którzy pomagają swoim piłkarzom ....
zwłaszcza jak wracają po 2 latach walki z kontuzją ...

westersyl 31.10.2011 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1184515)
Nie wiem,ciekawi mnie to gdyż widziałem kilka razy tą sytuacje, sam gram w piłke miałem mase roznych kontuzji ale cos takiego nigdy.
Moze grzyba złapał ?

Widzę że propaganda onetu oraz innych portali trafiła do świadomości wielu...
Sytuacja jest prosta Melikson jechał na wślizgu został kopnięty po czym biegał z kontuzja jeszcze kilka minut przed samą zmianą jeszcze źle stanął gdyż został odepchnięty przez stopera Ruchu, generalnie powłóczył nogą widać, że starał się nie zawieść kibiców, zszedł praktycznie ze łzami w oczach itp
Nie napisałeś tego bezpośrednio jednak interpretując Twoje słowa można dojść do wniosku że podejrzewasz Maora o symulacje...
Powiem szczerze dla mnie to jest żałosne.

Najdziwniejsze kontuzję u nas ma Gordan Bunza - chyba wszystkie wyrządził sobie sam.

Cytat:

Rafał Boguski mimo krytyki która go spotyka zanotował kilka fajnych zagrań z pierwszej piłki w stylu dawnego Boguskiego. Jemu też jest ciężko wchodzić w takim momencie kiedy drużynie nie idzie raz mu nie wyjdzie drugi raz, potem już wszystko się wali jak domek z kart.

szprotson 31.10.2011 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1184566)
Widzę że propaganda onetu oraz innych portali trafiła do świadomości wielu...
Sytuacja jest prosta Melikson jechał na wślizgu został kopnięty po czym biegał z kontuzja jeszcze kilka minut przed samą zmianą jeszcze źle stanął gdyż został odepchnięty przez stopera Ruchu, generalnie powłóczył nogą widać, że starał się nie zawieść kibiców, zszedł praktycznie ze łzami w oczach itp
Nie napisałeś tego bezpośrednio jednak interpretując Twoje słowa można dojść do wniosku że podejrzewasz Maora o symulacje...
Powiem szczerze dla mnie to jest żałosne.
.

Nie nie. Nie podejrzewam go o symulacje skądże znowu. Piłkarze są różni, taki Singlar czy Błaszczykowski potrafili z pękniętymi kośćmi w stopie zadupcać 90 minut a patrząc na Maora, jego zachowanie po tym jak sie przewróci ..to on jest taka pipka łagodnie mówiąc (inaczej-płaczek). Ale nie twierdze ze symuluje, jednych "mięśniak" boli minutę innych tydzień ot taka uroda.
No ale skoro uwazasz ze ktos uległ propagandzie ITI to powiedz mi dokladnie jaką kontuzje ma nasz Maorek. Tzn. chodzi mi o dokładną diagnozę typu : Naderwanie mięśnia dwugłowego, zerwanie przyczepu czy zbita pięta.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez szery (Post 1184574)
Idź na trening i sam go zapytaj.

ale po co,skoro klub informuje o wszelkich kontuzjach.

E2:
Willow:
Cytat:

Kontuzja Patryka Małeckiego okazała się na tyle poważna, że piłkarz Wisły Kraków w środę przejdzie operację uszkodzonego więzozrostu piszczelowo-strzałkowego - informuje oficjalny serwis klubu Wisla.Krakow.pl.
Cytat:

Napastnik Wisły Kraków Cwetan Genkow doznał kontuzji i nie zagra przez około miesiąc. Bułgarski piłkarz nabawił się urazu mięśni podczas ostatniego meczu z Lechem Poznań
Każdy widział ze ruszył i naderwał/zerwał miesień, bo wlasnie przy czymś takim pauzuje sie miesiąc.
Cytat:

czeski pomocnik po ostatnim treningu przed meczem z Podbeskidziem zgłosił uraz mięśnia
To samo. Problem mięśniowy zrobią mu USG i będzie wiadomo ile pauzy.

Ale co jest Meliksonowi ? Tu chłopaki maja urazy mięśniowe, Mały jest juz po operacji a kontuzji doznali w tym samym spotkaniu.

E3 : Westerstyl - a co sie stało z twoim podpisem ?

szery 31.10.2011 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1184570)
Nie nie. Nie podejrzewam go o symulacje skądże znowu. Piłkarze są różni, taki Singlar czy Błaszczykowski potrafili z pękniętymi kośćmi w stopie zadupcać 90 minut a patrząc na Maora, jego zachowanie po tym jak sie przewróci ..to on jest taka pipka łagodnie mówiąc (inaczej-płaczek). Ale nie twierdze ze symuluje, jednych "mięśniak" boli minutę innych tydzień ot taka uroda.
No ale skoro uwazasz ze ktos uległ propagandzie ITI to powiedz mi dokladnie jaką kontuzje ma nasz Maorek. Tzn. chodzi mi o dokładną diagnozę typu : Naderwanie mięśnia dwugłowego, zerwanie przyczepu czy zbita pięta.

Idź na trening i sam go zapytaj.

willow 31.10.2011 21:32

@szprotson, ale to pytanie nie do nas, tylko do sztabu medycznego naszego klubu. To nie nasza wina, że polityka informacyjna jest jaka jest. A wiesz, co się dokładnie stało Małeckiemu? Genkowowi? Jirsakowi? Oprocz tego, że zgłosili bóle mięśniowe?
Nie szukajmy dziury w całym. Nie ważne, co mu się stało, ważne, żeby jak najszybciej wrócił.

westersyl 31.10.2011 21:36

Cytat:

Niby skąd ja mam wiedzieć co dolega Maorow, nie jestem lakrzem nie było żadnego komunikatu na stronie.Być może gdyby Maor zszedł zaraz po tym zdarzeniu to byłby gotowy do gry już teraz. Tego też nie można wykluczyć. Wyskakiwanie z Singlarem jest nie ma miejscu bo wtedy raz że nie było zmian, dwa że on sobie robił tylko krzywdę a zdrowie ma się tylko jedno.

Chciałbym mieć takich "pipek" jak Melikson więcej w drużynie, piłka mu ucieka chłopak wkłada nogę... jak większość widzi rozpędzonego bramkarza to przelatuje bokiem. Melikson się takich rzeczy po prostu nie boii, dlatego też jest najczęściej faulownym piłkarzem ektraklasy.

Jest u nas kilku takich którzy nogę delkiatnie mówiąc cofają. Chociażby Kirm to wślizgów chyba nigdy nie robił. Co do bólu i zwijania się to jest sprawą indywidualną, często widzimy Maora na deskach ? Chciałbym aby ktoś tak szorował tyłkiem i tak często spotykał się z murawą w ferworze walki, fauli, dryblingów jak Maor. U tego chłopaka widać poświęcenie, on jest wstanie zderzyć się z rozpędzonym bramkarzem tylko po to żeby był karny. Naliczyłbym u nas kilku zawodników którzy z premedytacją by zwolnili... "a co tam nie zdążyłem bramkarz był pierwszy".

Co do propagandy onetu to wielu się na nią nabrało... nie mówię że Ty się na to złapałeś.

Cytat:

Każdy widział ze ruszył i naderwał/zerwał miesień
Każdy widział został kopnięty, wiadomo co tam jest w kostce, torebka stawowa, więzadła te sprawy.

Cytat:

E3 : Westerstyl - a co sie stało z twoim podpisem ?
Przez przypadek skasowało mi za dużo a nie mam już tej sygnatury na dysku. Wkleję nową.

MCX 31.10.2011 23:31

http://www.weszlo.com/blog/36

Nowa notka na blogu Chaveza.

1q2 31.10.2011 23:41

Cytat:

.to on jest taka pipka łagodnie mówiąc (inaczej-płaczek).

On właśnie nie jest taką pipką.Idzie w dym czy to jeśli ma piłę czy nie a że non stop jest faulowany.Tak na prawdę to zdecydowana większość tych fauli faktycznie ma miejsce i może być bolesna.Taki Garguła to gość z drugiego bieguna, tkniesz go i już leży a leży bo nie ma nic innego do zaprezentowania bo przecież coś takiego jak drybling u niego nie istnieje.
Ale i tak mistrzem żenującego aktorstwa jest niestety Iliew.Grac potrafi, sympatyczny z niego facet ale to co on odpierdala to się w pale nie mieści.Widziałem wielu aktorów czy to z naszego podwórka(Błaszczu) czy z topu - CR ale oni z tego wyrośli, CR może nie do końca ale jednak - Ivica stary chłop a niestety robi z siebie pośmiewisko przynajmniej raz na mecz.

Teqcontroller 31.10.2011 23:52

Po obejrzeniu meczu jaki mial miejsce w sobotę , nasuwa mi sie ciekawy pomysł pewnego trenera.

Cytat:

Jeśli Huberta Wagnera nazywano "Katem", to co można powiedzieć o Feliksie Maghatcie? Kilka tygodni temu niemiecki szkoleniowiec przedstawił piłkarzom Wolfsburga niezwykle surowy regulamin. Teraz podejmuje kolejne decyzje wychowawcze.

Niemiec, znany z trzymania piłkarzy na tzw. krótkiej smyczy, poinformował że zawodnicy odczują niewłaściwe zachowanie. Karze praktycznie za każde wykroczenie - czy to na meczu, czy poza nim.

O regulaminie Magatha rozpisywał się "Bild". Za co więc dostają po kieszeni piłkarze "Wilków"? M.in za to:

100 euro za każdą minutę spóźnienia,
250 euro za noszenie słuchawek wautobusie klubowym,
1000 euro za zbędne zagranie do tyłu podczas meczu,
10 000 euro za niewrócenie na swoją pozycję po stracie piłki.

Teraz surowy trener wprowadził kolejną zasadę. Według dziennikarzy "Sportbladet" kwestie związane z taktyką będzie wyjaśniał tylko po niemiecku. Ma to zmobilizować obcokrajowców do nauki tego języka. Magatha zaczęła bowiem irytować swoista wieża Babel w szatni Wolfsburga.

Pewne jest jedno - wyluzowany Mateusz Klich będzie miał w niemieckim klubie prawdziwą szkołę przetrwania.

Wojtas 31.10.2011 23:58

Uhuhuhu jakby taki "cennik " wystawił Robercik ,to mój ulubieniec Kirm by sie nie wypłacił.

szprotson 01.11.2011 01:44

Cytat:

Każdy widział został kopnięty, wiadomo co tam jest w kostce, torebka stawowa, więzadła te sprawy.
o to chodzi ze to nie jest problem z kostką ,tylko ze stopą! Cały czas chodzi o sytuacje w której przerysował go chłop jak ten robił wślizg.

Co do tego ze napisalem ze on jest pipka.Ja nie mam na myśli tego ze on sie przewraca i płacze, tylko tego ze ktoś go lekko potrąci a jego już boli. Nie mówi ze symuluje to tylko ze go boli. Dlatego podałem przykład Singlara czy Błaszczykowskiego. Jest cos takiego jak tolerancja na ból, i imho Maor jakiejś wielkiej jej nie ma.

JrQ- 01.11.2011 09:09

Cytat:

Co do tego ze napisalem ze on jest pipka.Ja nie mam na myśli tego ze on sie przewraca i płacze, tylko tego ze ktoś go lekko potrąci a jego już boli.
Po pierwsze, to faule na nim są zazwyczaj brutalne i chamskie, typowe na przerwanie akcji, w nogi, w pełnym biegu.
A po drugie on często ma pretensje, że sędziowie nie dają za to żółtych kartek, jak minie jednego dwóch rywali.

Voin 01.11.2011 20:50

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...czane_sciegno/

Nosz ku...

zgrybus 01.11.2011 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Voin (Post 1184925)

Będzie problem jak jeszcze Wilk będzie kontuzjowany... Pechowy jakiś jest październik/listopad dla Wisły. To chyba coroczna klątwa

pan Dudi 01.11.2011 21:16

Ciekawe dlaczego nie grał od jakiegoś miesiąca i teraz nagle okazało się, że potrzebny jest zabieg. Nie znam się na tym, ale ....a mać! Ilu jeszcze piłkarzy odniesie kontuzje?!

flamengista 01.11.2011 21:32

Opieka zdrowotna w naszym klubie jest chyba na nie najlepszym poziomie, skoro dopiero po takim czasie wychodzą takie kwiatki.

A plaga kontuzji - większość z nich odniesiona nie w wyniku faulu - czy trener Maaskant nie ma sobie nic do zarzucania w sprawie przygotowania fizycznego piłkarzy?

pan Dudi 01.11.2011 21:38

Oooo, poruszyłeś delikatny temat. Podejrzewam, że trener Maaskant nie ma sobie nic (NIC!) do zarzucenia w jakimkolwiek temacie. :lol:

willow 01.11.2011 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1184948)
Opieka zdrowotna w naszym klubie jest chyba na nie najlepszym poziomie, skoro dopiero po takim czasie wychodzą takie kwiatki.

A niektórzy się dziwią, że Maor wolał na konsultacje polecieć do Izraela...
Sensowniej byłoby podpisać umowę z jakąś renomowaną kliniką na zachodzie, tak jak to robi wiele klubów z innych lig. Niby drożej, ale już za samego Dawidowskiego by się nam wróciło.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1184948)
A plaga kontuzji - większość z nich odniesiona nie w wyniku faulu - czy trener Maaskant nie ma sobie nic do zarzucania w sprawie przygotowania fizycznego piłkarzy?

Za to to chyba Bahrowi należy się po uszach, choć oczywiście całościowo za drużynę odpowiada Maaskant.

mitmichael 01.11.2011 22:39

Ciekawe kiedy w koncu pojawi sie jakies info o Meliksonie. Juz sie zaczyna ta sytuacja z Maorem robic nudna. Nic nie wiadomo - tylko, ze truptał z Michalczykiem. Napisali by w koncu przyblizona date jego powrotu

śledziu 02.11.2011 00:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1184954)
Sensowniej byłoby podpisać umowę z jakąś renomowaną kliniką na zachodzie, tak jak to robi wiele klubów z innych lig. Niby drożej, ale już za samego Dawidowskiego by się nam wróciło.

Za to to chyba Bahrowi należy się po uszach, choć oczywiście całościowo za drużynę odpowiada Maaskant.

Nie wiesz a oskarżasz!
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lem_sw_rafala/

dj_ibutti 02.11.2011 01:19

Podejrzewam, że willow pisząc "na zachodzie", nie miał na myśli zachodniej części Podgórza Duchackiego... ;P

willow 02.11.2011 05:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1185025)
Podejrzewam, że willow pisząc "na zachodzie", nie miał na myśli zachodniej części Podgórza Duchackiego... ;P

Zdecydowanie nie to miałem na myśli :)

syryls 02.11.2011 07:16

Może być tak że Małecki albo Melikson zostaną sprzedani a kasa z ich transferu powędruje do Czarleoi(czy jakoś tak) a mym bitona i wszyscy ucieszeni, ale nikt nie wziął pod uwagę czy biton będzie chciał przejść do wisły, jeżeli ten klub belgijski awansuje, a raczej tak się stanie to mamy małe szanse.

sanderuss 02.11.2011 08:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1185030)
Może być tak że Małecki albo Melikson zostaną sprzedani a kasa z ich transferu powędruje do Czarleoi(czy jakoś tak) a mym bitona i wszyscy ucieszeni, ale nikt nie wziął pod uwagę czy biton będzie chciał przejść do wisły, jeżeli ten klub belgijski awansuje, a raczej tak się stanie to mamy małe szanse.

Kolejny specjalista od wrozenia z fusow. Moze bys tak poparl swoje wywody jakimis uzasadnieniem. Ze w Belgii ma szanse walczyc o utrzymanie to wazniejsze myslisz niz promocja w europejskich pucharach z Wisla?

TRZEBINIAnin 02.11.2011 09:09

Kurto, Jovanović, Bunoza, Sobolewski, Jirsak, Melikson, Boguski, Małecki i Genkov.
Wiecie co ich wszystkich łączy?
Wszyscy oni są aktualnie lub byli jeszcze pare dni temu kontuzjowani...
To jest jakaś masakra, 9 chłopa kontuzjowanych...

omen69 02.11.2011 09:25

9 piłkarzy ma kontuzje, ale większość z nich to kontuzje po starciach a nie z przetrenowania - więc nie jest tak źle.
Do tego warto pamiętać, że nasi piłkarze zagrali bardzo dużo spotkać. Dla przykładu:
Zagłębie Lubin - 11 meczy w ekstraklasie + 1 w PP = 12 meczy
Wisła Kraków - 12 meczy ekstraklasie + 2 w PP + 6 w el. do L.M + 3 w LE (+ 1 mecz jutrzejszy) co daje = 24 meczy czyli DWA razy więcej. Nic dziwnego że nasi piłkarze są zmęczeni i łapią czasem kontuzje. Ostatecznie jednak plan całościowy wygląda dobrze. W PP swoje zrobiliśmy, w Europie też, a w lidze jak się ułożą mecze pod nas plus wygramy derby, to znów mamy punkt straty do lidera z którym mamy dwa mecze do rozegrania w całym sezonie. Więc wszystko wraca na swoje miejsce, a naszych piłkarzy czeka krótka przerwa :)

Kibic_1906 02.11.2011 09:33

W Fakcie pisze że Maaskant wczoraj na treningu pokłócił się z Lameyem po czym ten ostatni.. poszedł do szatni. Na oczach kibiców. Jeśli to prawda to pożegnanie jest możliwe szybciej niż zimą :)

TRZEBINIAnin 02.11.2011 09:40

No tak omen69 masz racje, przemęczeni są, to nie dziwne, tym bardziej że Kurto, Jovanović, Bunoza, Jirsak, Boguski, czy Genkov zagral w prawie wszystkich 24 meczach.

PlacekTSW 02.11.2011 09:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic_1906 (Post 1185047)
W Fakcie pisze

Czyli już wiadomo czy to prawda, czy nie.

Kibic_1906 02.11.2011 10:43

Nie patrz stereotypowo.

FraMat 02.11.2011 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez śledziu (Post 1185021)

Hehe.. szpital św. Rafała.
Moja córa była tam na konsultacji u chirurga, po skierowaniu od rodzinnego, bo coś dziwnego miała na prawej łydce. Lekarz na konsultacji nie miał najmniejszego pojęcia co się dzieje i dla spokoju sumienia... zabandażował lewą łydkę. No, żesz....

pietia_lublin 02.11.2011 11:29

akurat Fakt ma niekiedy sprawdzone info o Wisle. Przemek Rudzki nie klamie ;-))

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl