Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

wiśnia 27.11.2011 22:42

Maciej Iwański rozwiązał w Turcji kontrakt,brać go;)

tomasz_19 27.11.2011 22:51

lista mrzonek:

Lewy obrońca - Dudu (Widzew)
Środkowy obrońca - Celeban (Śląsk)
Środkowy/defensywny pomocnik - Petr Jiracek (ViKtoria Pilsen)
Lewy skrzydłowy - Matias Campos (Audax)
Napastnik - Świerczok (Bytom)
Napastnik/prawy skrzydłowy - Eduardo Vargas (Universidad Chile)

i liga "miszczuf" nasza ;)

od razu zaznaczam że nie gram w FM, widziałem tych playerów live :P

River 28.11.2011 00:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1196487)
lista mrzonek:

Lewy obrońca - Dudu (Widzew)
Środkowy/defensywny pomocnik - Petr Jiracek (ViKtoria Pilsen)
Lewy skrzydłowy - Matias Campos (Audax)
Napastnik - Świerczok (Bytom)
Napastnik/prawy skrzydłowy - Eduardo Vargas (Universidad Chile)

Nie rozumiem u niektorych tej wrecz patologicznej milosci do Celebana. Jakim jest obronca przekonalismy sie w piatek. Iliev robil z niego wiatrak. Gosc starcza co najwyzej na nasza buraczana lige. Po co wiec nam ktos kto chocby w najmniejszym stopniu nie prezentuje poziomu godnego gry pucharach? Widzialem co Celeban robil chocby w dwumeczu Slaska z Dundee. Istny dramat a niektorzy wciaz go sila wpychaja do Wisly. Ciekawe jest tez to, ze skoro ten Celeban taki zajebisty to czemu nie slychac o zaintersowaniu nim np. Legii Amici, Polonii czy jakiegos klubu z zagranicy?

Co wejde do tego watka to widze tu Celebana urastajacego do miana zbawiciela naszej defensywy. Boje sie otworzyc kartonik mleka bo moze wyskoczyc Celeban.

Fiti 28.11.2011 00:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiśnia (Post 1196485)
Maciej Iwański rozwiązał w Turcji kontrakt,brać go;)

Co chcesz ? Całkiem dobry pomysł, ma wiele praktycznych zastosowań,
na pewno sprawdziłby się jako wieszak, lub podstawka pod kubek...

GaoFeng 28.11.2011 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1196487)
lista mrzonek:

...

Jesli widziales Celebana live i wciaz sadzisz, ze to dobry pilkarz, to juz chyba mowi wszystko. Ale zreszta sie nie dziwie, twoim zdaniem Nakoulma ktory w dwoch ostatnich meczach robil z obroncami co chcial, to slaby pilkarz. Niektorzy tutaj tak naprawde nie maja zero pojecia o pilce a udawaja, ze sa wielkimi ekspertami... :p

Galonek 28.11.2011 14:48

Marzy mi się Nakoulma w Wiśle. Tylko strach pomyśleć ile zażądałby za niego Górnik.

Ogryzek 28.11.2011 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Galonek (Post 1196584)
Marzy mi się Nakoulma w Wiśle. Tylko strach pomyśleć ile zażądałby za niego Górnik.

Który Górnik? Lęczna czy Zabrze?

On chyba jest wypożyczony do Zabrza z Łęcznej (Nie wiem tylko czy jest prawo pierwokupu)

BTW
A kto nam bronił się nim zainteresować jak grał jeszcze w Łęcznej? To co robi Stan? Oglada tylko kolejnych Lameyów? Łęczna pewnie nie wyceniała go na miliony:)
Teraz kiedy błysnął w lidze to może być cena już spora....

Galonek 28.11.2011 15:00

To prawda, jest wypożyczony. Niestety Łęczna już niejednego kontrahenta zniechęciła do zakupu Nakoulmy (jeszcze przed eksplozją jego formy chciała za niego niebotycznych kwot).

tommiyacht 28.11.2011 15:12

no, błysnął jak cholera, zwłaszcza pierwszą akcją po stracie Dragana

szanuje każdą tu opinie ale hasła "Celeban do Wisły" traktuje jako niesmaczny żart. To juz wole Diaza

Cichy 28.11.2011 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1196587)
Który Górnik? Lęczna czy Zabrze?

On chyba jest wypożyczony do Zabrza z Łęcznej (Nie wiem tylko czy jest prawo pierwokupu)

BTW
A kto nam bronił się nim zainteresować jak grał jeszcze w Łęcznej? To co robi Stan? Oglada tylko kolejnych Lameyów? Łęczna pewnie nie wyceniała go na miliony:)
Teraz kiedy błysnął w lidze to może być cena już spora....

Interesowaliśmy się jeszcze przed poprzednim sezonem. Tak przynajmniej twierdzą media. Ale Łęczna za zupełnie przeciętnego grajka, który nie sprawdził się nawet w Widzewie, chciała 1,5 mln zł.

Stara forumowa zasada - komuś wyjdzie jeden mecz w ekstraklasie i już w nim widzą potencjalną gwiazdę Wisły. Przypomnijcie sobie jak w meczu z nami koncertowo s.......ił sam na sam, w pierwszych minutach po błędzie Paljica. I jak go Czekaj cały mecz nakrywał czapką.

Z resztą to samo tyczy się mitycznego Celebana.

mitmichael 28.11.2011 15:28

To nie pierwszy taki dobry mecz Nakoulmy - pilkarz godny uwagi

Galonek 28.11.2011 15:29

Cichy, a ile meczów Górnika oglądałeś w tym sezonie, nie licząc tego z Wisłą? Ja oglądałem większość i w każdym Prejuce ostro ciągnie grę zespołu, nawet jeśli nie strzela bramek.

AYALA 28.11.2011 15:37

tu piszą że za Nakoulma jest do wykupienia z Bogdanki za 250 tyś €.
http://sport.wp.pl/kat,32296,title,N...wiadomosc.html

Cichy 28.11.2011 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1196594)
To nie pierwszy taki dobry mecz Nakoulmy - pilkarz godny uwagi

Które jeszcze miał tak dobre? Bo w tym ostatnim strzelił swoją szóstą i siódmą bramkę w ekstraklasie.
Przez cały poprzedni sezon w Widzewie zagrał tylko 8 razy, strzelił jedną bramkę.
Nawet w Łęcznej w 57 meczach zdobył tylko 14 goli. Mniej więcej jeden gol na cztery spotkania.

Więc kiedy były te dobre mecze? Twierdzisz tak w myśl powiedzenia "dobry napastnik tylko goli nie strzela"? Mamy już takiego.

edit: Ten news powyżej też jest dobry. Jeśli "przedstawiciele AEK-u oglądali go w meczu z Wisłą Kraków i byli nim zachwyceni" to ja serdecznie pozdrawiam przedstawicieli AEK-u :lol:

Feniks1983 28.11.2011 15:58

Z Nakoulmą jest tak samo jak z tym napastnikiem z Floty (jak mu tam było?) dużo robi wiatru na boisku, ale rzadko kiedy jest z tego taki pożytek jak ostatnio. Niech zagra jeszcze kilka spotkań takich jak ostatnio to będzie można stwierdzić, że mógłby się nadać. Kazus Tschibamby (czy jak mu tam :P) też każe uważać.

@Galonek - Ja z racji swojego miejsca zamieszkania widziałem go i to parę razy plus mam relacje bezpośrednie od kibiców Górnika jak się prezentuje na treningach. Generalnie każdy mówi to co widać, że szybki, dobry start i chęci, ale póki co to jest taki jeździec bez głowy i że za szybko się podpala. Może teraz coś ruszy po tych ostatnich meczach (zaliczam tu też derby z Ruchem). Reasumując, na dzisiaj wolałbym abyśmy zainwestowali kasę w Świerczoka niż w Prejuce.

mitmichael 28.11.2011 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1196609)
Z Nakoulmą jest tak samo jak z tym napastnikiem z Floty (jak mu tam było?) dużo robi wiatru na boisku, ale rzadko kiedy jest z tego taki pożytek jak ostatnio. Niech zagra jeszcze kilka spotkań takich jak ostatnio to będzie można stwierdzić, że mógłby się nadać.

Przepraszam Cie bardzo ale to juz w tym sezonie 4 taki mecz Nakoulmy wiec nie wiem ile dla Ciebie pilkarz musialby takich spotkan rozegrac by byl godny uwagi.

Pusiek 28.11.2011 16:23

Nakoulma to taki drugi Takesure Cinijama..dużo wiatru - mało goli..

cinekw 28.11.2011 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pusiek (Post 1196618)

No oczywiście, ale nie mów tego głośno bo zaraz zaatakuje się pierdyliard zauroczonych czterema zagraniami tego gościa i zaczną po tobie jechać :)

GaoFeng 28.11.2011 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pusiek (Post 1196618)

6 gole w 11 meczach to calkiem niezla kwota, porownaj to z innymi napastnikami.

Pusiek 28.11.2011 16:53

Nie mówie, że gość jest słaby. Zastanawiam się tylko czy warto w niego inwestować. Tak na marginesie, Takesure statystyki miał podobne - 83 mecze - 39 goli

Ogryzek 28.11.2011 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pusiek (Post 1196627)
Nie mówie, że gość jest słaby. Zastanawiam się tylko czy warto w niego inwestować. Tak na marginesie, Takesure statystyki miał podobne - 83 mecze - 39 goli

I co? Kosztował Legie miliony? Za tą kasę grał przyzwoicie (Z Brożkiem król strzelców). Nakoulma w przeciwieństwie to Chinyamy widzi partnerówna boisku. Nie tylko sam gra, ale też umie podać. Taka lepsza wersja Ntbankizy od parchatych.

Tu jest kwestia:
1. Czy Nakoulma jest w stanie ustabilizować formę na tym poziomie
2. Jeśli tak, to ile trzeba za niego zapłacić.

Wg mnie dałby sporo w ataku, nawet jako joker. Zwłaszcza że może też grac jako skrzydłowy. Jak mówię - problem to kasa ale przede wszystkim czy Prejuce jest w stanie ustabilizowac formę.

pawelo84 28.11.2011 17:12

Po Nakoulmie widać że jest przebojowy, dobry technicznie, silny i bardzo szybki. Takiego napastnika, skrzydłowego Wiśle brakuje. Ja bym go za te 250 tyś. euro brał w ciemno. Jak nie spali się psychicznie, to będzie z niego napastnik dużej klasy. Już teraz bardzo dobrze gra, a widać że to jeszcze nie kres jego możliwości. Ma sporo do poprawienia.

Kamil_mchw 28.11.2011 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1196612)
Przepraszam Cie bardzo ale to juz w tym sezonie 4 taki mecz Nakoulmy wiec nie wiem ile dla Ciebie pilkarz musialby takich spotkan rozegrac by byl godny uwagi.

wg. mnie co najmniej 2 sezony...
gdyby miał mniej jak 18 lat to wystarczyłby jeden
a gdyby miał mniej jak 18 lat i na dodatku był POLAKIEM to wystarczy ok 10 meczów... oczywiście na takim samym równym i wysokim poziomie...
gdybyśmy mieli kupować każdego piłkarza któremu wyszły 4 czy 5 ostatnich meczów to musielibyśmy po pierwsze być hegemonami finansowymi jeśli chodzi o środowisko klubów piłkarskich a po drugie obecnie w kadrze mielibyśmy ponad 70 zawodników:/
poza tym wierze że Stan jest w stanie znaleźć lepszego piłkarza... za mniejsze pieniądze itp.
pozdro

Romuald 28.11.2011 17:20

Dajcie spokój z tym czarnym grajkiem ,w Górniku grają tylko na niego i trudno żeby bramek nie zdobywał ,przypomnijcie sobie byłą gwiazde Górnika Sikorskiego były zachwyty żeby brać a teraz grzeje ławe w Warszawie .

Pusiek 28.11.2011 17:25

Tak na luzie o Prejuce:) http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32296,t...wiadomosc.html

Proud 28.11.2011 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1196638)
Dajcie spokój z tym czarnym grajkiem ,w Górniku grają tylko na niego i trudno żeby bramek nie zdobywał ,przypomnijcie sobie byłą gwiazde Górnika Sikorskiego były zachwyty żeby brać a teraz grzeje ławe w Warszawie .

Czy Ty widziałeś bramki i asysty Nakoulmy?

Czy Ty naprawdę nie widzisz różnicy w sposobie zdobywania bramek przez napastnika z Zabrza a Sikorskiego?

Dodam, że nie mam zdania w tym sporze. Ciężko mi się ocenia takich gości. Podchodzę do Niego z dystansem.

GaoFeng 28.11.2011 17:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1196638)

Tak naprawde to w Gorniku tylko Nakoulma gra (dla siebie i dla innych), reszta tylko kopie w pilke. On potrafi sobie sam sytuacje bramkowe wypracowac, strzelac i rowniez asystowac.

Janusz94 28.11.2011 17:58

Ja bym wziął tego Nakoulme. Aby go mieć trzeba tylko przebić oferte Górnika który ma prawo pierwokupu na 250 tys euro. A za tak dobrze wyszkolonego technicznie piłkarza trzeba słono zapłacić. Technika w naszej lidze to rzecz mało spotykana a w europie to standard mogliśmy się przekonać o tym w meczu z APOEL-em. Wniosek jest taki że jest nam potrzebny bo obrońcami umie kręcić jak mało kto w naszej lidze.

cinekw 28.11.2011 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Janusz94 (Post 1196654)
Ja bym wziął tego Nakoulme. Aby go mieć trzeba tylko przebić oferte Górnika który ma prawo pierwokupu na 250 tys euro. A za tak dobrze wyszkolonego technicznie piłkarza trzeba słono zapłacić. Technika w naszej lidze to rzecz mało spotykana a w europie to standard mogliśmy się przekonać o tym w meczu z APOEL-em. Wniosek jest taki że jest nam potrzebny bo obrońcami umie kręcić jak mało kto w naszej lidze.

Jest i następny profesor.. Skoro maja opcje pierwokupu to jak chcesz ich przebić? :rotfl:

Str@żak 28.11.2011 18:14

KADRA NA 2012/2013:

Pareiko(*)
Kurto(*)/W.Pawłowski/ Skorupski/ (Kozioł - pesymistyczny wariant)
Jovanić

Jovanović
Modelski /Olkowski/ Jović/ Burliga (ew.powrót)
Chavez (ew. sprzedaż)
Głowacki /Bieniuk/ Celeban
Bunoza/ Skołorzyński/ Nalepa
Jaliens (ew. rozwiązanie kontraktu)
Czekaj
Pawelec/ Brzyski/
Sznaucner
/ Ałdaś
/ Słodowy

Małecki (ew. sprzedaż)
Kirm
Sobolewski(*)
Wilk
Thioune/ Mila/ Kaźmierczak
Brud
Melikson
Garguła
Iliev
Traore A.R./ Ibraimi/ Ma.Mak

Biton (*)
Genkow
Boguski
Piech/ Świerczok/ Ojo/ Tamuz

(*) - kończą się kontrakty

Pożegnalibyśmy: Lameya,Paljicia,Diaza,Nuneza i Jirsaka. Nie wiadomo co z Bitonem.

Oprócz Skorupskiego i Świerczoka wszystkim nowym potencjalnym zawodnikom kończą się kontrakty.
Gdybyśmy sprzedali Chaveza i ew. Małeckiego mielibyśmy trochę pieniędzy na transfery i kontrakty. Poza tym za udział w LE wpadło trochę kasy. Gdyby nam się udało pozyskać chociaż 2-3 piłkarzy byłoby super.

http://www.transfermarkt.de/de/boban...er_112669.html
http://www.transfermarkt.de/de/damia...er_147774.html
http://www.transfermarkt.de/de/agim-...ler_47005.html
http://www.transfermarkt.de/de/makht...ler_42175.html
http://www.transfermarkt.de/de/kim-o...ler_91225.html
http://www.transfermarkt.de/de/toto-...ler_43989.html

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl