![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Wnętrze stadionu jest ok. Nie do przyjęcia jest jedynie elewacja stadionu. |
obecnie D jesli cos z nią kiedyś zrobią to okrąglak
|
Skyboksów nie oceniam, bo i tak z nich nie skorzystam... Elewacja - brzydka, ale nie wpływa na komfort oglądania meczu...
Więc mój głos idzie w stronę sławetnych 17,5 m. |
Cytat:
|
Jeśli chodzi o oznakowanie dróg ewakuacyjnych widziałem, że na stadionie Cracovii umieszczono na schodach jedynie wąskie paski żółto czarne. Dla spójności naszego stadionu dobrze by było usunąć żółtą farbę ze schodów z południowej, a jeśli jest wymóg oznakowania, to na wszystkich trybunach zastosować rozwiązanie podobne, jak po drugiej stronie Błoń.
|
Powinni wywalic ten smieszny okraglak na prymitywnej podmurowce,przeciez to jakas paranoja zeby budowac taki syf zupelnie nie komponujacy sie z reszta ,zupelny brak estetyki i pomyslu..Slyszalem ,ze "to tylko na chwile"moze wiec na jego miejscu stanie ciekawa forma zamykajaca caly stadion.Poruszajac temat odleglosci trybun od bojska ja bym mimo wszystko widzial obnizenie murawy i dobudowanie kilku rzedow trybun.Wiem ,ze to nie zalatwi problemu ale moze zmniejszyc te nieszczesne 17,5 metra oraz polepszyc optycznie wyglad dolnej czesci stadionu.Sa glosy ,ze jest to technicznie niewykonalne jednak ja w to nie wierze bo skoro budowane sa tunele pod dnem morza to taka operacja nie powinna napotkac na opor.Kwestia dobrej woli ze strony decydentow ,w sumie sa Nam cos winni.
|
o niemożności obniżenia murawy było już pisane, i to dosyc niedawno. Podpowiem że zaważyły względy geologiczne
|
Wysoki poziom wod gruntowych?Dla architekta ktory ma problem z dlugoscia trybun wszystko jawi sie w czarnych barwach,to oczywiste:-/.W takim razie ciekawe jak chca zbudowac parking podziemny,a moze to tez kolejny wyssany z palca kit ?
|
pardon za pytanie pewnie oklepane, ale czy pozostała możliwosc pzrechodzenia między sektorami na E ? (obecnie G)
|
Mnie się stadion podoba i podobał od początku budowy. Na dzisiaj wnętrze, czyli 3 trybuny wyprzedzają o lata resztę budowanych stadionów. Klimatem ten stadion bije wszystkie.
2 godziny na stadionie to chwila, bycie Wislakiem to całe życie. Mam w dupie popękaną i niewykończoną elewację. Mam w dupie wszystkie niedoróbki. Mam w dupie że zakompleksiony żyd zobaczy z parku Jordana, jak wygląda nieobrzezana pyta. Cieszy mnie nasz stadion i niedługo wszyscy docenią jego wielkość. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ciężko coś innego wymyślić bo po prostu walnęli się w obliczeniach.Na prawdę to jest śmieszne że walczą o 'centymetry' - udowadniają że do linii widać(jak nawet do linii nie widać).Przecież to powinno być dobrych kilka metrów zapasu. Ale cóż począć, takich architektów mamy :lol: Swoją drogą to są jakieś wiadomości co do operatora stadionu?Kto będzie zgarniał kasę jak nie dogadają się do piątku:>? |
A propos meczu z Koroną. Jak to jest z faktycznym odwzorowaniem sektorów "biletowych" na krzesełka? Np. E23 zaczyna się w połowie "S" i kończy w połowie "I"? Czy obejmuje całą literkę "I" również? Jest jakiś rysunek?
A w ogóle to może lepiej zwiększyć liczbę tych sektorów tak żeby ich liczba dokładnie odzwierciedlała naturalny podział jaki stanowią układ krzesełek i drogi/wyjścia od klatek schodowych? Czyli 5 literek plus dwa bez literek? |
Cytat:
I ja podpisuje się pod pomysłem Sanbendera |
Cytat:
konia z rzędem temu, kto przekona Imć Cholewę, że przydałoby się otworzyć Park, bo to przecież byłoby otworzenie Parku Jordana na ulicę Reymana (to Park jest "zagrodzony") a nie odwrotnie. Dla decydentów Parku (Park jest miejski ale jednak Stowarzyszenie tam "rządzi") wizja ewentualnego otwarcia się nasunie automatycznie obrazy Wielkiej Hordy Tatarskiej ciągnącej ze swoimi używkami takimi jak choćby i kumys po nowy jasyr do Parku. |
Zamiast "otwierać na park Jordana" - wystarczy przesunąć lekko jego ogrodzenie. 2 metry i kilka nowych furtek, starczą w zupełności.
|
Cytat:
Koncepcja "lekkiego przesunięcia" może doprowadzić Zarządcę Parku do natychmiastowej palpitacji serca. I kontrakcji w postaci blokad i pikiet :), bo to będzie "zabór" terenu Parku przez Miasto. ... Ale warto próbować, bo kto nie robi nic i stoi w miejscu, ten tak naprawdę się cofa ... Jednak, bez zgody Stowarzyszenia, które opiekuje się Parkiem - koncepcja stanie się nierealną, bo nawet jeśli Miasto przyciśnie i zmieni położenie ogrodzenia w sumie na swoim terenie, to Stowarzyszenie wywoła rewolucję parkową :D Myślę, że rozmowy muszą być prowadzone inteligentnie, i w kręgu wszystkich zainteresowanych stron. Rozwiązaniem "minimum", soft, mogłoby być uważam "wybicie" sporej liczby dużych bram w ogrodzeniu Parku i otwieranie ich wszystkich na oścież w dniu meczu (przepustowość "osobowa" tej arterii w tym dniu). |
Cytat:
|
Cytat:
|
Na reprezentacji wszystkie bramki na G były otwarte, te u góry.
|
Odpowiedź p. Niedziałkowskiej na sugestię otwarcia parku Jordana na stadion (choćby poprzez zrobienie kilku alejek i furtek), cytat z pamięci: - Co takiego!? Przecież tam chodzą matki z dziećmi!
|
Widzieliście pomysł FortArta odnośnie bieżni lekkoatletycznej na stadionie Wisły ? Czy rzeczywiscie jest to realne tak jak on pisze ?
http://www.skyscrapercity.com/showpo...ostcount=13198 |
Boże jeszcze tylko bieżni brakuje na tym stadionie...
|
Stojąc dzisiaj w kolejce po bileciki usłyszałem koło godziny 10:30 piękną rozmowę "majstra" z kierownikiem. " Panie kierowniku, mamy jeszcze ze 12 poprawek. Potrzebne nam jest 'x' sztuk kleju, 'x' sztuk płytek itp!. Na już!" Kierownik:" spokojnie, spokojnie, jutro przyjedzie".
Ja dziękuję za takie "mistrzowskie" tempo :/ |
Mam takie pytanie na czasie a mianowicie czy już wiadomo ile będzie kas i w którym miejscu?
|
Pomysły FortArta na temat stadionu Wisły każdy z nas powinien wiedzieć gdzie można włożyć.Rzeczywistość natomiast wygląda tak:
http://img824.imageshack.us/img824/8...wymiary.th.jpg http://img267.imageshack.us/img267/5940/bieznia.th.jpg |
Cytat:
|
Pani Niedziałkowska zapomniała, że przy wejściach do parku Jordana nie ma szlabanu, kłódek i selekcji, ale każdy z w/w kibiców z siekierami może tam spokojnie wejść i pospacerować z matką z dziećmi.
|
A co jeśli matka z dzieckiem chciałby się wybrać na mecz?Rozumiem,że wykracza to poza intelektualne możliwości zrozumienia takiego faktu przez niektórych.
Teraz mam wrażenie,że budują go tak jakby nie chcieli. Ciekawi mnie tylko czy do 2012 roku uda im się chociaż założyć krzesełka na nowej trybunie. Osobiście uważałem,że należy się cieszyć,że w ogóle coś budują, na wykończenie zaplecza, telebimy, parkingi nigdy nie liczyłem. Także nie miałem pretensji,że wyglądem stadion nie powala. Ale to co się z nim obecnie dzieje przeszło i moje wyobrażenie. Mam spore obawy czy kiedykolwiek stadion zostanie wykończony do jakiegokolwiek użytku,standardu. Wizja stoisk z kiełbaskami stojącymi wokół stadionu nie była daleka od mojej wyobraźni. Wszystko na kanwie tego kto to buduje i kto wydaje decyzje. Tak więc teraz trybuna bez krzesełek i trybuna bez kibiców oraz szatnie w barakach zaczynają coraz śmielej krążyć w mojej świadomości. |
Zadanie nr 1 dla nas na najblizsze dwa miesiace to zapelnic stadion w 100%, sciagac wszystkich na mecze.
Dla wislackich portali zadanie to produkowac newsy o gigantycznym zapotrzebowaniu na bilety, kolejkach do kas i tysiacach ludzi ktorzy chcieliby isc na mecz ale zabraklo miejsc. Tylko tyle i az tyle zeby wytracic Jackowi M. w listopadzie uprzejma informacje o tym ze "przeciez dotychczas starczyly dwie trybuny i stadion nie byl pelny wiec pozostale dwie skonczymy na wiosne." |
Cytat:
Tak. To jest zadanie (również) dla Kibiców. Jednak nie należy stosowac ich gradacji na "lepszych" z młyna i gorszych poza nim. Kibicem Wisły się jest. Niezależnie od tego kto gdzie siedzi i jak przeżywa mecz. Mamy zachęcac do przyjścia a nie zniechęcac już na wstępie "elitą młynową" i szarakami, którzy nie wiadomo po co się tam zjawili. Piknikami i lamusami. Jest to absurdalne podejście, prezentowane prze niektórych, bez wniknięcia chociażby w taki szczegół techniczny: że "młyn" ma ograniczoną ilośc miejsc. cała reszta kibiców MUSI usiąśc albo poza nim na Stadionie albo przed telewizorami, telebimami, monitorami. Nie ma innego wyjścia. |
Cytat:
Przyznam, że miałem poważny kryzys w kolejce (wróciłem chwilę temu) i zacząłem tęsknić za Sosnowcem... Podjeżdżałem na Reymonta, 2 minuty i wychodziłem z biletem. Teraz stałem ponad dwie godz. tylko dzięki cwaniactwu, bo powinienem był postać 4-5, tak jak uczciwi ludzie. Ciekawe, ile osób będzie brało urlop, żeby postać w kolejce. Większość tych, o których teraz klub musi zabiegać najbardziej, nie poświęci wszystkiego dla przyjścia na mecz, a póki co, jesteśmy organizacyjnie w latach 90. Smutne to trochę, bo widać było, jaki jest potencjał, ale było też słychać, jakie jest wk*****ie. Jeśli Zarząd błyskawiczne nie zareaguje na tą sytuację, stracimy TO być może bezpowrotnie. |
Dla mnie Wisła SA dziś kolejny raz pokazała swoją nieudolność. Niech te kolejki które stoją pod stadionem uświadomi wam jak oni pracują, przewidują i działają.
Organizacyjnie to oni są na poziomie ZIKiT. Nie wymyślić tego że będzie trzeba sprzedać tyle a tyle biletów, w żaden sposób się nie zabezpieczyć. Co ciekawszy mecz z biletami jest taka sama zadyma. Pierwszy raz Parma, później z 3 razy w roku przynajmniej. Profesjonalny klub. Dla mnie to jest podsumowanie, przy tej budowie burdel jest wszędzie gdzie się da, a kibice którzy coś chcieli poprawić są zlewani z góry na dół. |
Problemem też było uruchomienie kolejnych dwóch okienek w kasach... Na pytanie: dlaczego? Odpowiedziano mi, "ponieważ nie ma komputera".
Szacunek do kibiców w profesjonalnym klubie musi być... |
No padłem, komputera nie ma... <lol> Dobrze że im papieru nie brakło, bo dopiero byłby problem. Inwestycja po zbuju, 400zł za pudło, klawiatura z myszką 100zł, kabel do drukarki 20 zł, ekran 400zł. Niech to kosztuje i 2 tyś. Przecież to nie zginie. Przeniosą i będzie gdzie indziej działać.
No i luksus kupowania biletu.Jakie miejsce, widzi pan na monitorze, ty żeby to zobaczyć musisz zanurkować za ladę. Podpowiem panie Basałaj, można do jednego komputera dwa monitory podłączyć. FRONTEM DO KLIENTA! Ps Dean sorry za tamtą wycieczkę ale jechanie teraz po kimkolwiek że jest kibicem sukcesu, dla mnie osobiście jest niesmaczne. |
Cytat:
Ale do tego jest potrzebny komputer z kartą graficzną! I nie wiem czy raczą zainwestować taką kasę w karty graficzne i drugie monitory:foch: Poza tym wystarczyłby jeden monitor gdyby było to rozwiązane tak jak w kinach. |
przy takim zainteresowaniu kibicow miasto powinno wykupic reklame i zrezygnowac z tych 5 mil czynszu...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl