Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Sartre 02.08.2011 12:45

Fajny kawałek komentarza Kałwy (ten od Poligonu), odnośnie meczu Podbeskidzie - Jagiellonia:

Cytat:

- BKS! BKS! - krzyczeli kibice Podbeskidzia.
- BKS! BKS! - krzyczeli kibice Jagiellonii.
Schizofrenicznie musiało być tam pod względem kibicowskim :D

KoPer 02.08.2011 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1138683)
Zawsze wydawało mi się, że jakos nasi kibice są w miarę ogarnięci, nie mają jakiś chorych jazd i leczenia, nie wiem, kompleksów (?) w stosunku do innych drużyn przy każdej nadazającej się okazji ... ostatnie wydarzenia zweryfikowały moje poglądy :/ masakra ... <sciana> weźcie się może zastanówcie ze 3 razy jak coś będziedzie znów roztrząsać, bo wstyd na pół Polski ...

Jak nie za mało deszczu to za dużo dresów :D Zawsze się znajdzie żeby się ponapinać ...
Niestety trzeba do tego chyba przywyknąć ...

0 22 02.08.2011 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1138590)
Nikt nie wymaga od takiego Vrdoljaka, czy innego Manu, żeby wiedzieli czym w ogóle było Powstanie Warszawskie. To raczej zarzut pod adresem marketingu(?), czy kto tam to wymyślił, bo nie sądzę, żeby inicjatywa składania kwiatów wyszła od piłkarzy.

Chociaż w sumie wiedząc, że idą na "jakieś uroczystości", nawet nie wiedząc na jakie, mogliby się jakoś ubrać.

Tam również nie ma zbyt wielu Warszawiaków.:>:-)

Pablo84 02.08.2011 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1138683)
Zawsze wydawało mi się, że jakos nasi kibice są w miarę ogarnięci, nie mają jakiś chorych jazd i leczenia, nie wiem, kompleksów (?) w stosunku do innych drużyn przy każdej nadazającej się okazji ... ostatnie wydarzenia zweryfikowały moje poglądy :/ masakra ... <sciana> weźcie się może zastanówcie ze 3 razy jak coś będziedzie znów roztrząsać, bo wstyd na pół Polski ...

Ja jestem ciekawy, co te narzekające osoby, brały w ogóle udział w tego typu uoczystościach.Niestety często się tak zdarza, że najmądrzejszym sie jest zza klawiatury.

Maciuś 02.08.2011 15:45

Dresy moje ukochane
Ja zakładam Was nad ranem
Dres mam dres!
Mam trzy paski na ramionach
Każda laska jest już moja
Dres mam dres!
Idę w miasto w moich dresach
zrobię dym w delikatesach
Dres mam dres!
Ten kto nosi Adidasa
To jest facet pierwsza klasa
Dres mam dres!
Moi kumple to kibole
Każdy bawi się bejzbolem
Dres mam dres!
Punk ucieka hipis zmyka
Kiedy w dresach jest ekipa
Dres mam dres!

Ja noszę dres....
W dresach ojciec w dresach matka
W dresach nawet jest sąsiadka
Dres mam dres!
Każdy u nas w dresach chodzi
w dresach starzy w dresach młodzi
Dres mam dres!
I w Szczecinie i na kresach
Cały naród biega w dresach
Dres mam dres!
Wczoraj moja siostra ola
poszla w dresie do kościoła

Dres mam dres!
Kiedyś w dresach biegał Pele
I Gagarin latał w dresie
Dres mam dres!
Nie wiem drodzy przyjaciele
Co świat mody nam przyniesie
Dres gdzie dres!

Ja noszę dres...
bo wszyscy dresiaże to jedna rodzina starszy czy młodszy chłopak czy dziewczyna 2x

wislak68 02.08.2011 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1138600)

Nie to żebym był rasistą ale ten Choto to jakoś tu nie pasuje :>.

-ja123- 02.08.2011 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1138838)
Nie to żebym był rasistą ale ten Choto to jakoś tu nie pasuje :>.

no nie wiem, wydaje mi się, że pasuje. W końcu był np. August Agbola Browne
http://www.wirtualna.warszawa.pl/fil...ki-1033261.jpg
http://afryka.org/?showNewsPlus=5562

Sartre 02.08.2011 17:56

Choto pasuje tam tak samo jak Radović czy Astiz. Zresztą on już od tylu lat mieszka w Warszawie, że klimat pewnie jest mu nieobcy.

arti 02.08.2011 18:09

To oczywiście bardzo dobrze, że warszawski klub wysłał przedstawicieli na takie uroczystości i uczcił pamięć składając ładny wieniec niedaleko stadionu. Bardzo patriotycznie i społecznie correct.
Tylko co to ma wspólnego z tematem i kogo to obchodzi?
Dzień bez piłki - nudzimy się...:)

-ja123- 02.08.2011 18:29

To się nadaje powoli na pracę magisterską: Portal Weszło i jego wpływ na tabloidyzację forów kibicowskich.

Pan Jotka 02.08.2011 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -ja123- (Post 1138964)
To się nadaje powoli na pracę magisterską: Portal Weszło i jego wpływ na tabloidyzację forów kibicowskich.

Racja. Weszło zaczęło się uważać za wyrocznię w sprawach polskiego futbolu. Niech przypomnę ich artykuł o Meliksonie zanim zaczął grać w Polsce czy ostatni o trenerze Pyrdole i jego dymisji. Pojechali po gościu, a trenerowi zmarła matka. Albo ich najnowszy problem, że muszą oglądać tyle piłki bo doszedł jeden mecz w poniedziałek.Przecież ilośc meczy się nie zmieniła. Dalej jest 8 co kolejkę. A że doszedł w Eurosporcie i Polsacie magazyn ligowy to tak naprawdę jeden więcej bo ubyła szybka piłka z TVP 2! Lubią po prostu po.......ić i tyle. Gdyby wprowadzili opłatę za stronę to po prostu bym przestał bez żalu odwiedzać.

Dla mnie coraz niższy poziom.

0 22 02.08.2011 18:44

Za Pyrdoła akurat przeprosili. Jak dla mnie nie ma aktualnie lepszej prasy piłkarskiej w Polsce. Albo same słodkości, beznadziejne pytania, newsy z dupy albo Weszło. Niestety taki jest wybór.

buczo1985 02.08.2011 18:45

Proponuje zamknąć temat dresów i rocznicy. 2 strony spamy w zupełności wystarczą :P
Nowa świecka tradycja na pewno godna pochwały.

Sartre 02.08.2011 18:52

Cytat:

Dla mnie coraz niższy poziom.
Oni mieli kiedykolwiek jakikolwiek poziom? Dla mnie to zawsze była dosyć prostacka i banalna szydera ze wszystkiego*. To ja już wolę nudne i ugrzecznione inne media.

* ale za to wywiady zawsze mieli przekozackie.

0 22 02.08.2011 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 1138984)
Proponuje zamknąć temat dresów i rocznicy. 2 strony spamy w zupełności wystarczą :P
Nowa świecka tradycja na pewno godna pochwały.

Zamknąć zawsze można. Rzecz w tym, że nawet w propozycji zamknięcia powtarzasz kłamstwo jakim jest sugestia o nowej świeckiej tradycji. Aczkolwiek wcale mnie to nie dziwi, bo na tym forum już wielokrotnie spotkałem się z osobami z Krakowa, które zdecydowanie lepiej od kibiców i piłkarz Legii wiedzą jak ci kibice i ci piłkarze pielęgnują pamięć o Powstaniu.

Gwiaździsty 02.08.2011 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1139012)
Zamknąć zawsze można. Rzecz w tym, że nawet w propozycji zamknięcia powtarzasz kłamstwo jakim jest sugestia o nowej świeckiej tradycji. Aczkolwiek wcale mnie to nie dziwi, bo na tym forum już wielokrotnie spotkałem się z osobami z Krakowa, które zdecydowanie lepiej od kibiców i piłkarz Legii wiedzą jak ci kibice i ci piłkarze pielęgnują pamięć o Powstaniu.

No to powiedz nam w końcu jaka jest prawda skoro nie jest nowa. Od kiedy Legia jako klub i jej piłkarze obchodzi rocznice PW ? Bo kolega z Warszawy podał jakże "starą" datę 2007 r. Dlatego powiedz nam od kiedy trwa ta przemiana w klubie (jakieś wzmianki prasowe itp. o składaniu wieńców przez przedstwicieli klubu i zawodników). Skoro to nie nowa inicjatywa tzn. że tradycja. Od kiedy ona trwa ? Wtedy bedziemy wiedzieć, że to nie marketing tylko pielęgnowana od np. kilkudziesięciu lat postawa.

0 22 02.08.2011 20:53

Ale ja żadnemu Wiślakowi, a już na pewno nie Tobie, nie muszę nic tłumaczyć ani niczego pisać. Zwłaszcza dlatego, że przeżywanie wszelkich tego typu obchodów nie jest dla lansu, lecz dla Powstańców i z szacunku do nich. Udowadniasz po prostu po raz kolejny, że bierzesz się za temat o którym nie masz pojęcia, a potem jeszcze triumfalnie szydzisz, co z mojego warszawskiego punktu widzenia wygląda groteskowo.

Niech Ci wystarczy, że od czasów zaistnienia Muzeum.

P.S. I zwróć uwagę, że jednak Ci dwa słowa powiedziałem. Natomiast Twoje niegdysiejsze żenujące wypowiedzi o antywiślackich spiskach pięknie przez życie i los podsumowane, a następnie przeze mnie przytoczone do dziś nie zostały przez Ciebie podniesione.

wislak68 03.08.2011 00:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1138923)
Choto pasuje tam tak samo jak Radović czy Astiz. Zresztą on już od tylu lat mieszka w Warszawie, że klimat pewnie jest mu nieobcy.

No w rzeczy samej zapomniałem że to przecież było powstanie warszawskie a nie Powstanie Polskie. Sorry.

wislak68 03.08.2011 01:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -ja123- (Post 1138885)
no nie wiem, wydaje mi się, że pasuje. W końcu był np. August Agbola Browne
http://www.wirtualna.warszawa.pl/fil...ki-1033261.jpg
http://afryka.org/?showNewsPlus=5562

Przepraszam. Nie wiedziałem że Choto to jego wnuk :>.

7 kotów 03.08.2011 02:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1139220)
Przepraszam. Nie wiedziałem że Choto to jego wnuk :>.

Brat.
Wszyscy czarni są braćmi.

BTW, ciekawe jaki miał pseudonim konspiracyjny. Pewnie: "Murzyn".

:|

Dzieki -ja123- za tą ciekawostke.

Gwiaździsty 03.08.2011 06:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1139097)
Ale ja żadnemu Wiślakowi, a już na pewno nie Tobie, nie muszę nic tłumaczyć ani niczego pisać. Zwłaszcza dlatego, że przeżywanie wszelkich tego typu obchodów nie jest dla lansu, lecz dla Powstańców i z szacunku do nich. Udowadniasz po prostu po raz kolejny, że bierzesz się za temat o którym nie masz pojęcia, a potem jeszcze triumfalnie szydzisz, co z mojego warszawskiego punktu widzenia wygląda groteskowo.

Niech Ci wystarczy, że od czasów zaistnienia Muzeum.

Czyli jednym słowem nie odpowiadasz na pytanie ,które pewnie by się nie pojawiło gdyby nie napisane przez Ciebie zdanie:
Cytat:

Zamknąć zawsze można. Rzecz w tym, że nawet w propozycji zamknięcia powtarzasz kłamstwo jakim jest sugestia o nowej świeckiej tradycji.
Logicznym jest, że skoro wg. Ciebie nie jest to nowa tradycja to poprosiłem o jakieś wzmianki czczenia przez Legię PW. Nie doczekałem się bo odpowiedź jest jasna. Jest to nowa kilkuletnia świecka tradycja.
Całe szcęście, że jest. Nie ma co się więc stroszyć, tylko nie trzeba kłamać, że jest ona niby jakąś wieloletnią tradycją. A osąd pozostawić innym czy powstała na skutek lansu, mody, zapotrzebowania marketingowego czy wynikła z pobudek patriotycznych. Od upadku komuny, za który przyjmuje się rok 1989. Kiedy to można było oficjalnie czcić różne święta państwowe minęło już trochę czasu.
Więc pytanie dlaczego tak późno ?

P.S. Nie oczekuje na odpowiedź, bo ją znam.

Sartre 03.08.2011 07:31

No tyle tylko Gwiaździsty, że ja od dawna pamiętam udział przedstawicieli klubu w uroczystościach związanych z Powstaniem Warszawskim, tyle, że nie miały one tak oficjalnego i zorganizowanego (a ktoś cyniczny mógłby powiedzieć: medialnego) charakteru. Zmiana przyszła jakoś z ITI, które robi fotoreportaże z tego, że zawodnicy jedzą płatki z mlekiem i filmiki z tego, że Kucharczyk wiąże sobie sznurówki - to i zaczęły się "oficjalne" udziały klubu w uroczystościach. Wieńce legijne z okazji powstania, to ja pamiętam jeszcze sporo sprzed ITI.

Aaarrgh 03.08.2011 09:48

@Gwiaździsty wydaje mi się, że dobrze odczytujesz motywy - w tym wszystkim chodzi o PR. Nie mam do legionistów pretensji o to, że z każdym rokiem coraz liczniej i coraz widoczniej pojawiają się w barwach klubowych na obchodach powstania. Świetnie że tam są, takie rocznice wymagają obecności młodych ludzi, bo powstańców coraz mniej i ktoś musi kultywować pamięć o tych 63 dniach walk.

Nie podoba mi się hipokryzja - jak trzeba się pokazać jako patrioci dwa razy w roku (1.08 i 11.11) to w barwach i z podniesionym czołem, ale jak tylko zdarzy się okazja dokopać lokalnemu rywalowi, to nagle wzniosłe słowa idą w niepamięć, okazuje się że nie każdy Polak jest godzien być patriotą i kończy się to tak, że nikt się nie chce przyznać do tego, kto 11 listopada pociął nożami dwóch polonistów (kosmici?).

kreseq 03.08.2011 09:53

Moze zrobic sie naprawde nieprzyjemnie za chwile. Czy jest sens rozmowy na ten temat? Nie sadze.

Ar222 03.08.2011 10:14

Długo będziecie jeszcze o tym pieprzyć?

Może porozmawiamy dla odmiany o Ekstraklasie?

szprotson 03.08.2011 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1139097)
Ale ja żadnemu Wiślakowi, a już na pewno nie Tobie, nie muszę nic tłumaczyć ani niczego pisać. Zwłaszcza dlatego, że przeżywanie wszelkich tego typu obchodów nie jest dla lansu, lecz dla Powstańców i z szacunku do nich.
.

No własnie.
Skoro to nie dla lansu to po co im te zdjęcia robili ?
I co do dresów? Hmm..liczy sie oddawanie szacunku a nie w co jesteś ubrangy,wiadomo ze w garniturze człowiek wygląda poważniej ale jesli np. Oni skończyli trening i pierwsze co zrobili to poszli na pomnik powstańców to szacun jaknajbardziej.
Czy to ze mieli dresy to taka obora? Przecież nie szata czyni człowieka.

szkoda tylko ze nie ma zdjęc jak dany piłkarz sam z siebie idzie oddać hołd, czy to w klapkach czy dresie czy garniturze czy futrze, jeden ch**, chodzi o to ze idzie sam z siebie a nie dlatego ze taki ma zapis w kontrakcie.

mcovalski 03.08.2011 12:23

zajebisty temat o Ekstraklasie. Wszyscy dyskutanci na temat PW to pokazują właśnie swoją "ekstraklasę".

1q2 03.08.2011 12:30

Z Towarzyszem Gwiaździstym nie wygracie - on żyje w świecie urojeń - zostawcie chłopaka w spokoju;)

Gwiaździsty 03.08.2011 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1139364)
Z Towarzyszem Gwiaździstym nie wygracie - on żyje w świecie urojeń - zostawcie chłopaka w spokoju;)

Towarzyszy szukaj w swojej rodzinie. Z racji postkomunistycznych bredni które zazwyczaj wypisujesz w politycznym musisz mieć ich tam sporo. Pewnie teraz tow. Tusk rzucił cię na odcinek "Wisła Kraków" i punktujesz wpisami zwalczając reakcję.

Kociewiak 03.08.2011 13:51

weź skończ z tą polityką w każdym temacie.

A teraz na temat:

Dariusz Bratkowski otrzymał licencję na prowadzenie zespołu w T-Mobile Ekstraklasie
Do siedziby Łódzkiego Klubu Sportowego zostało dostarczone pismo, w którym została udzielona licencja nowemu trenerowi Dariuszowi Bratkowskiemu.

Udzielone pozwolenie obowiązuje do końca obecnego sezonu. Bratkowski został szkoleniowcem ŁKS-u w poniedziałek, zastępując Andrzeja Pyrdoła.

gypsy 03.08.2011 14:50

Ciekawe czemu ŁKS nie zatrudnił bezrobotnego pana Probierza ;)

Sartre 03.08.2011 14:54

Cytat:

Ciekawe czemu ŁKS nie zatrudnił bezrobotnego pana Probierza ;)
Nie sądzę żeby ŁKS było stać na Probierza, tak jak nie sądzę, by Probierzowi chciało się bawić w ŁKS. On teraz pewnie czeka na to, aż się noga podwinie Skorży / Bakero / Kafarskiemu, albo żeby JW zmienił koncept i wywalił Zielińskiego.

1q2 03.08.2011 15:33

Ano Probierz na dziś ciśnienia nie ma by łapać się ochłapów.Karuzela się do zimy pewnie nie raz zakręci.Tak po prawdzie to jak dziś zaliczamy wtopę z Litexem to najpewniej w niedalekiej przyszłości miejsce w Wiśle się zwolni.

0 22 03.08.2011 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1139231)
P.S. Nie oczekuje na odpowiedź, bo ją znam.

Mogę tylko powtórzyć, że dla mnie jesteś na tyle groteskową postacią, że nie widzę sensu wyjaśniać, przekonywać, informować. Zwłaszcza, że jak coś pójdzie nie po Twojej myśli to znowu znikniesz na 2-3 miesiące i będziesz udawał, że nikt do Ciebie nie pisze.

Natomiast zostawiam sobie komfortową opcję negowania kłamstw, gdy ktoś takie kłamstwa powtarza. Uczyniłem to powyżej i jak za rok jakiś kolejny Wiślak będzie wiedział zdecydowanie lepiej od Warszawiaka 'kto co był' to znowu się odezwę.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1139328)
No własnie.
Skoro to nie dla lansu to po co im te zdjęcia robili ?

Nie każ mi bronić idiotów z KP. Tam procent Warszawiaków jest podobny do procentów Warszawiaków u Was.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1139219)
No w rzeczy samej zapomniałem że to przecież było powstanie warszawskie a nie Powstanie Polskie. Sorry.

Powstanie Warszawskie, a nie powstanie warszawskie. To raz. Dwa jesteś kolejnym Wiślakiem, który kompletnie nie ma pojęcia o tym o czym gada, a mimo to za winkla się drze. Tak się akurat składa, że Astiz ma za przeproszeniem .......ca na punkcie zwiedzania, poznawania kultury, klimatu i dziejów miejsca, w którym żyje w związku z czym jego obecność jest w moim przekonaniu totalnie nieprzypadkowa.

wislak68 04.08.2011 00:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1139501)
Powstanie Warszawskie, a nie powstanie warszawskie. To raz. Dwa jesteś kolejnym Wiślakiem, który kompletnie nie ma pojęcia o tym o czym gada, a mimo to za winkla się drze. Tak się akurat składa, że Astiz ma za przeproszeniem .......ca na punkcie zwiedzania, poznawania kultury, klimatu i dziejów miejsca, w którym żyje w związku z czym jego obecność jest w moim przekonaniu totalnie nieprzypadkowa.

No cóż jak widzę koledze trzeba pewne sprawy tłumaczyć wprost:
1. Powstanie Warszawskie jest dla tych dla których jest Powstanie Polskie. Natomiast jeśli ktoś (zgadnij kto) pisze że: "Zresztą on już od tylu lat mieszka w Warszawie, że klimat pewnie jest mu nieobcy" mam prawo domniemywać że rozmówcy chodzi o powstanie warszawskie (mam nadzieję że wyraziłem się wystarczająco jasno, jeśli to cały czas za trudne ponowie próbę na wyraźną prośbę).
2. Ma ...ca No to wszystko tłumaczy. W takim razie wyślijcie go jeszcze na grób Traugutta w rocznicę powstanie styczniowego czy do Olszynki w rocznicę powstania listopadowego. O 11 listopada oczywiście nie wspominam bo to oczywiste że jeśli chlop ma ...ca to będzie reprezentował Legię tak żeby: Skaba, Rzeźniczak, Komorowski ..... mogli się "lepiej przygotować do meczu". Jeśli jesteś dumny z tej "oficjalnej rytuałki" Legii to bardzo mnie dziwi że nie dostrzegasz śmieszności sytuacji w której w "oficjalnych uroczystościach" (z których jesteś tak dumny) Polaków muszą wyręczać murzyn z Baskiem.
3. I na koniec: zbastuj krawaciarzu. Jesteś tu gościem i teksty w stylu "jesteś kolejnym Wiślakiem, który kompletnie nie ma pojęcia o tym o czym gada, a mimo to za winkla się drze" są lagodnie mówiąc nie na miejscu. Zachowaj z łaski swojej ten głupawy histeryczny ton dla polemik ze swoimi adwersarzami z Konwiktorskiej. Cisną was coraz bardziej dlatego rozumiem że ciśnienie rośnie ale zachowuj się ...

Maverjuve 04.08.2011 06:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1139751)
3. I na koniec: zbastuj krawaciarzu. Jesteś tu gościem ...

Sorry za offtop, ale ile ty masz lat? 5? 8? Zachowales sie w tym momencie jak malolat ktoremu do piaskownicy na osiedlu przyszedl ktos z innego osiedla. To ze jest to forum kibicow Wisly nie znaczy ze kibice Legii nie moga sie wypowiadac.

Gwiaździsty 04.08.2011 08:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1139501)
Mogę tylko powtórzyć, że dla mnie jesteś na tyle groteskową postacią, że nie widzę sensu wyjaśniać, przekonywać, informować. Zwłaszcza, że jak coś pójdzie nie po Twojej myśli to znowu znikniesz na 2-3 miesiące i będziesz udawał, że nikt do Ciebie nie pisze.

Groteskowe to są próby robienia z Legii i jej kibiców wielkich patriotów, rzekomo od dawna czczących Powstanie. Wystarczyło poprosić o jakis dowód tej niby dawnej a w gruncie rzeczy nowej postawy i zawierzgałeś.
Bo dobrze wiesz, że bajki możesz wciskać bezkrytycznym gimanzjalistom.
Starszym już trudniej, bo pamiętają raczej takie obrazki z lat 90-tych ze stadionu Legii, któremu nagle teraz zajawił się temat Powstania:
http://www.swastika.cba.pl/teraz_img/Legia.JPG

drugie fajne zdjęcie z 2005 r. (!!!) sektor Legii w Poznaniu (Lech - Legia) wywieszona ta sama flaga na płocie co powyżej. Zdjęcie jednak już usunięte z portalu bo przeciez kłóci się z teorią martylologii lansowaną przez legijnych bajkopisarzy. Jako kibic Legii napewno je znajdziesz bo mi nie chce siię szperać gdy wasi cenzorzy je już usunęli.

P.S. Jak widzisz nie musiałeś czekac 2-3 miesięcy. :)

Sartre 04.08.2011 08:58

Cytat:

Starszym już trudniej, bo pamiętają raczej takie obrazki z lat 90-tych ze stadionu Legii, któremu nagle teraz zajawił się temat Powstania:
http://www.swastika.cba.pl/teraz_img/Legia.JPG
No ja Cię, k*rwa, przepraszam, ale teraz to żeś przysrał. Dałem sobie spokój z tą dyskusją, bo faktycznie nie miała ona sensu, ale teraz żeś przywalił jak mało kiedy.

Naziole są wśród kibiców większości polskich drużyn, jakby dobrze poszperać, to i u was parę swastyk by się znalazło, zwłaszcza ze względu na wasze animozje z judeo-Cracovią - co paru debili pociąga dużo za daleko. I co, jesteście antypolskim ruchem kibicowskim ze względu na to? Nie.

Legia.net, komentarze pod artykułem z 2004: http://www.legia.net/index.php?typ=news&id=7206

Cytat:

~cinas
2004-08-02 01:16 IP 83.31.1***
Całe Stare Miasto płonęło w nocy od zniczy ... nie dało się nie zauważyć zniczy w kształcie herbu legii- było ich kilka, patrząć na nie w pamięci były piękne chwile związane z ukochanym klubem a zarazem olbrzymi ból związany z myślą jak wyglądała Warszawa w czasie Powstania i jak wiele ludzi w nim zginęło.
To co czasami mówił dziadek walczący w AK to rzeczy których nikt dziś nie jest sobie w stanie wyobrazić, miał 19 lat a przyszło mu walczyć za ukochaną stolicę.
Szacunek i pamięć!
Ps. brawo Legio za dzisiejszy gest!
Cytat:

~KaFaReK
2004-08-01 23:16 IP 212.186***
a Jacek Bednarz był na powązkach .. a poza tym jestem dumny jako kibic Legii (a polonia jak zwykle pokazala swoją kulture...)ze nasi przedstawiciele złozyli wieniec dla uczczenia poległych w powstaniu warszawskim
pozdro 4 all fans
To mi się udało doszperać na szybko, ale zarówno klub jak i kibice w związku z Powstaniem Warszawskim podejmowali się inicjatyw typu złożenie wieńca czy zapalenie zniczy nawiązujących do szacunku Legii dla Powstania Warszawskiego.

I zastanów się czasem co piszesz, bo pojechałeś po bandzie.

Cytat:

Kolego dojrzały wskaż mi prosze fragment mojej wypowiedzi w któej pisze że: " kibice Legii nie moga sie wypowiadac". Jeśli po powtórnym przeczytaniu (i zrozumieniu) posta dojdziesz jednak do wniosku że czegoś takiego tam nie ma to z łaski swojej zastanów się na przyszłość dwa razy nad tym co chcesz przekazać. Bo chyba jest tak że w dowodzie może i masz tę osiemnastkę ale intelektualnie to stany średnie podstawówki.
Masz bardzo nieprzyjemny, konfrontacyjny, a przy okazji bełkotliwy sposób wypowiedzi, to się nie dziw że są na to reakcje. Już pomijam Twoją absurdalną argumentację o powstaniu styczniowym z poprzedniego posta oraz teksty o krawaciarzach, bo na to faktycznie szkoda odpowiadać, a i temat ostro zjechał z torów. Rozsądnym by pewnie było, żeby jakiś administrator forum po prostu wyciął tą całą dyskusję, bo jest w niej dużo napiny, dużo bełkotu i praktycznie zero sensownej treści.

wislak68 04.08.2011 09:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maverjuve (Post 1139799)
Sorry za offtop, ale ile ty masz lat? 5? 8? Zachowales sie w tym momencie jak malolat ktoremu do piaskownicy na osiedlu przyszedl ktos z innego osiedla. To ze jest to forum kibicow Wisly nie znaczy ze kibice Legii nie moga sie wypowiadac.

Kolego dojrzały wskaż mi prosze fragment mojej wypowiedzi w któej pisze że: " kibice Legii nie moga sie wypowiadac". Jeśli po powtórnym przeczytaniu (i zrozumieniu) posta dojdziesz jednak do wniosku że czegoś takiego tam nie ma to z łaski swojej zastanów się na przyszłość dwa razy nad tym co chcesz przekazać. Bo chyba jest tak że w dowodzie może i masz tę osiemnastkę ale intelektualnie to stany średnie podstawówki.

Gwiaździsty 04.08.2011 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1139846)
Naziole są wśród kibiców większości polskich drużyn, jakby dobrze poszperać, to i u was parę swastyk by się znalazło, zwłaszcza ze względu na wasze animozje z judeo-Cracovią - co paru debili pociąga dużo za daleko. I co, jesteście antypolskim ruchem kibicowskim ze względu na to? Nie.

Pokaż zdjęcie z sektora Wisły czy to w Krakowie czy na wyjeździe gdzie taka flaga wisi na płocie. U was wisiała i to w 2005 r. na wyjeździe w Poznaniu. Legijni czciciele Powstania pozwolili na to ? Gdzie byli ? A może ich nie bylo wtedy ?. No chyba, ze powstańcy walczyli pod taką flagą ? O napisie "Arbeit macht frei" ( to pewnie takie powstańcze zawołanie ?) na meczu Legi - Widzew, nie wspomnę nawet.

Cytat:

Już pomijam Twoją absurdalną argumentację o powstaniu styczniowym z poprzedniego posta oraz teksty o krawaciarzach, bo na to faktycznie szkoda odpowiadać, a i temat ostro zjechał z torów.
Nie używam zwrotów "krawaciarze" więc Ci się coś pewnie pomyliło z tekstem. Chyba też nie pisałem nic o Powstaniu Styczniowym.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl