Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

TRNKRN 15.05.2013 14:12

Piątek wolny. Brać go czym prędzej.

xanti1906 15.05.2013 23:20

Niedługo pewnie też Wszołek. Tylko czy my mamy jakieś argumenty?

mitmichael 16.05.2013 05:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1312889)

Chec powrotu na szczyt i ponowna szansa na gre o Lige Mistrzow? Ja mysle, ze to całkiem fajne perspektywy

AYALA 16.05.2013 06:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1312889)

za miesiąc konczy sie kontrakt Jaliensowi (400 tyś € za sezon).Pewnie Wszołek zgodziłby sie na gre za takie pieniądze, ale czy warto jeszcze takie duże sumy płacić grajkom ?

domin_czyzyny 16.05.2013 06:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1312896)
za miesiąc konczy sie kontrakt Jaliensowi (400 tyś € za sezon).Pewnie Wszołek zgodziłby sie na gre za takie pieniądze, ale czy warto jeszcze takie duże sumy płacić grajkom ?

Takich kontraktów w Wiśle długo nie bedzie. Nawet nie ma o czym mówić i dobrze!
Czytałem, ze Wszołek trafi do Zagłębia Lubin lub wyjedzie.

pysio 16.05.2013 14:21

Środkowy pomocnik: Piątek
Skrzydłowy: Pawłowski i Wszołek
Napastnik: Diaz

i jedziemy z kur***i w przyszłym sezonie!

Ajax 16.05.2013 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1312978)
Środkowy pomocnik: Piątek
Skrzydłowy: Pawłowski i Wszołek
Napastnik: Diaz

i jedziemy z kur***i w przyszłym sezonie!

Ostaw te wina... szkodzą Ci.

Dariook 16.05.2013 16:19

Obstawiam ze wróci Brożek.

Wertian 16.05.2013 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Quorth (Post 1312224)
Lepszy Smuda niż Kulawik i tyle na ten temat

eeee... nie. Po Smudzie jako trenerze niczego więcej się już nie spodziewam. Jaki on jest, każdy widzi - mierny. Kulawik cokolwiek może jeszcze dobrze rokować i wolałbym już jego niż Smutę.

AYALA 16.05.2013 16:38

w Olimpii Elbląg gra skrzydłowy ,Reprezentant Białorusi U-21
http://www.90minut.pl/news/211/news2...rusi-U-21.html

skoro go powołuja do Kadry to pewnie jest utalentowany, może warto sie nim zainteresować ?

naive222 16.05.2013 18:16

Marcin Ściański z Gks Tychy młody napastnik

domin_czyzyny 16.05.2013 20:04

Naszymi transferami beda pewnie w przyszłym sezonie Nalepa (powrót z wypożyczenia), Paweł Brożek (jesli zrobi promocje na swoje usługi) i moze jeszcze 2,3 no name-ów. W Piątka nie wierze.

O Wszolku, Przybeckim to nawet nie ma co mówić...

tomB 17.05.2013 08:56

Adam Buksa

Adam Buksa - Wisła wiedziała o planowym przeze mnie wyjeździe za granicę

http://daa.pl/4s7v

xiondz77 17.05.2013 13:05

Owszem Piątek by sie bardzo przydał, ale jeśli chcemy budować drużyne na lata to pierwszym kogo powinnismy sprowadzic powinien byc własnie Przybecki.

mitmichael 19.05.2013 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xiondz77 (Post 1313148)
Owszem Piątek by sie bardzo przydał, ale jeśli chcemy budować drużyne na lata to pierwszym kogo powinnismy sprowadzic powinien byc własnie Przybecki.

Ktos pisal wczoraj na shoutboxie, ze Krol oczekuje za Przybeckiego 1mln a za taka cene z miejsca odpada

W temacie transferowym podawany był link do wypowiedzi Mili, w ktorej nie wykluczył ze mogłby zagrac u Nas w nastepnym sezonie tak wiec moglby skład wygladac tak:
Miskiewicz - Stolarski, Glowacki, Uryga, ? (ten nowy co niby go obserwujemy) albo Bunoza (bardziej mnie przekonuje niz Burliga) - Wilk/Sobolewski, Piątek - Małecki, Mila, Sarki - Demjan :P. Mila rozwiazalby Nasz problem jezeli chodzi o pozycje ofensywnego pomocnika a dzieki temu nie musielibysmy ogladac w akcji Garguły (od 1 minuty).

Teraz ławka rezerwowych:
1. Bieszczad (a moze sciagniemy kogos innego) lub Pareiko (jezeli przedłuzymy umowe)
2. Jovanovic
3. Wilk lub Sobolewski
4. Chrapek
5. Szczewczyk
6. Gargula
7. Boguski

A jeszcze w obwodzie byłby Chavez (o ile nie bedzie chcial odejsc lub klub bedzie chcial sie go pozbyc), Burliga, Czekaj, Brud czy Buras no i Nalepa, ktory wraca po tym sezonie. Jezeli jednak Mila by nie przyszedl to zostaje Boguski/Chrapek/Garguła do srodka. I fajnie byłoby gdyby taka druzyne prowadzi Kazimierz Moskal ale niestety bedziemy zmuszani ogladac Smude. Teraz mozecie komentowac czy to co podalem Wam pasuje :P

PS1: ławka i 1 skład podałem taki bo nie licze na zbyt duzo transferow.

PS2: pozostaje jeszcze sprawa co z Kosowskim czy klub bedzie chcial go jeszcze zatrzymac na kolejny sezon czy nie a z tego co Kosa mowił mogłby jeszcze pograc

PS3: a osobom takim jak Iliev, Sikorski czy Genkov dziekujemy (z tym ostatnim ponoc klub chce sam rozwiazac kontrakt bo inaczej musiałby zostac)

TRNKRN 19.05.2013 15:15

Król to sobie może oczekiwać. PZPN i po kontrakcie, więc akurat bankrutem nie ma co się przejmować. Co do nas, to może któryś z tych młodych z Bełchatowa (+ew. Zubas...)?

leyzer87 19.05.2013 17:22

Przepraszam wszystkich za czarny humor, ale od teraz przynajmniej na jakiś czas(na szczęście!) nie będzie kretyńskich propozycji sprowadzenia Korzyma.

najm 19.05.2013 18:08

a tego Chaveza to nie mieliśmy w którymś lecie upchnąć zgodnie z umową z jego poprzednim klubem? Czy to nie czas najwyższy?

Poza tym ja Wilkowi już bym dał odpocząć, tyle lat i dalej przyjęcia piłki się nie nauczył. Już dał bym szanse innym i pozwolił mu iść do tej PL.

TRNKRN 20.05.2013 12:48

Mógłby pójść, nawet za darmo, ale chyba co najwyżej do podawania piłek w ostatnim zespole... :D To wszystko coraz bardziej przypomina groteskę...

syryls 20.05.2013 14:04

Marcin Wasilewski - może warto zastanowić się nad tym nazwiskiem, sportowo już niewiele da ale mentalnie coś może wnieść do szatni

christof20 20.05.2013 14:07

30 czerwca kończy się kontrakt Erika Cikosa ze Slovanem Bratysława: http://www.transfermarkt.pl/pl/erik-...ler_90354.html

borys 20.05.2013 14:08

Nie stac nas na pilkarzy którzy by mogli coś wnieść, a mamy wydawać na kogoś kto bedzie pozytywny "w szatni"?

AYALA 20.05.2013 14:20

Cikos ? Jest Stolarski i Jovanovic.Na lewą opbrone by sie ktoś przydał.W Czerwcu kończą sie kontrakty Telichowskiego i Gancarczyka z Górnika.Za darmo z zagranicy nikogo lepszego sie nie znajdzie uwazam

christof20 20.05.2013 14:35

Na lewą obronę jeszcze można ewentualnie wziąć pod uwagę Costę Nhamoinesu. W lipcu kończy mu się kontrakt z Zagłębiem, a zawodnik nie jest zainteresowany przedłużaniem. Pytanie tylko czy ma dość Zagłębia, czy liczy na angaż w jakiejś mocniejszej lidze.
edit: no i oczywiście nie wiadomo, czy nas na niego stać.

fanfan 20.05.2013 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1313513)
Marcin Wasilewski - może warto zastanowić się nad tym nazwiskiem, sportowo już niewiele da ale mentalnie coś może wnieść do szatni

Nie zgodzę się z Tobą. Sportowo to Wasyl dałby nam bardzo dużo w porównaniu do obecnych obrońców i jestem przekonany że może On grać na dobrym poziomie do 35-36 roku życia już na stoperze oczywiście . Nie licząc tej urwanej nogi Wasyl zawsze miał zdrowie do grania w piłkę i nawet co 3 dni może występować w przeciwieństwie do takich zawodników jak Głowacki czy Czekaj . Jednak z całą pewnością nas nie stać na tego zawodnika i na pewno znajdą się kluby które dadzą mu więcej , nawet w Polsce . Jedyną szansą jest to że Marcin chce zamieszkać w Krakowie i zgodzi się nawet na niższy kontrakt (podstawę) w co wątpię .

Marcin_fan 20.05.2013 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1313526)
Nie zgodzę się z Tobą. Sportowo to Wasyl dałby nam bardzo dużo w porównaniu do obecnych obrońców i jestem przekonany że może On grać na dobrym poziomie do 35-36 roku życia już na stoperze oczywiście . Nie licząc tej urwanej nogi Wasyl zawsze miał zdrowie do grania w piłkę i nawet co 3 dni może występować w przeciwieństwie do takich zawodników jak Głowacki czy Czekaj . Jednak z całą pewnością nas nie stać na tego zawodnika i na pewno znajdą się kluby które dadzą mu więcej , nawet w Polsce . Jedyną szansą jest to że Marcin chce zamieszkać w Krakowie i zgodzi się nawet na niższy kontrakt (podstawę) w co wątpię .

Gdzieś czytałem że nie ma szans na przyjście Wasyla do Wisły bo przeciez jest on wychowankiem Hutnika

wolfy 20.05.2013 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1313537)
Gdzieś czytałem że nie ma szans na przyjście Wasyla do Wisły bo przeciez jest on wychowankiem Hutnika

Raczej dlatego, bo nie dogadał się z Legią w sprawie kontraktu.
Już widzę jak my dajemy mu więcej...

AYALA 20.05.2013 17:11

z Małkowskim Zagłebie raczej kontraktu nie przedłuży, lewonożni zawodnicy są zawsze w cenie
http://mkszaglebie.pl/?news=343

Savik 20.05.2013 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1313513)

Ludzie, zastanówcie się co piszecie - do robienia atmosfery "w szatni" to można ściągnąć byłych graczy, którzy mają Wisłę w sercu a nie obieżyświata...
To nie reprezentacja ...

TOMEK 11 20.05.2013 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1313542)
z Małkowskim Zagłebie raczej kontraktu nie przedłuży, lewonożni zawodnicy są zawsze w cenie
wis.la/otk45

ale huj.owi nie

syryls 20.05.2013 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1313526)

Raczej chodziło mi o to że sportowo dałby tyle co Głowacki czyli nic na minus nic na plus

fanfan 20.05.2013 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1313559)
Raczej chodziło mi o to że sportowo dałby tyle co Głowacki czyli nic na minus nic na plus

Wg mnie Wasilewski na dzień dzisiejszy jest co najmniej o jedną klasę lepszym piłkarzem od Głowackiego .

TRNKRN 20.05.2013 20:28

fanfan przypomnij sobie mecz z San Marino, i to co zrobił Wasyl. Proszę was, szkoda kasy na połamanego emeryta, który nie jest tym graczem, co przed kontuzją, a i pewnie oczekuje bajońskich sum. Zejdźcie na ziemię

huberix 21.05.2013 06:53

Wasilewski na nie, ale zatrzyamłbym Burasa i walczył o Cikosa bo wiemy, że grał świetnie na prawej obronie, a nasi mądrzy zarządcy chcieli go jeszcze raz wypożyczyć a myślę że jakby teraz erikowi powiedzieć że może wrócić do Wisły to poczekałby do końca kontraktu i by do nas przyszedł ze względu na wspomnienia z tym miejscem. Co do Burasa to piszecie że out a on naprawde może dużo dać Wiśle

TRNKRN 21.05.2013 09:17

Cikos przez ostatni rok grał 1 mecz. Sorry, 36 minut. Chyba, że liczysz, że coś tam kopał w rezerwach. Nie dla drewna, już lepiej niech gra Stolarski.

TOMEK 11 21.05.2013 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1313604)
Wasilewski na nie, ale zatrzyamłbym Burasa i walczył o Cikosa bo wiemy, że grał świetnie na prawej obronie, a nasi mądrzy zarządcy chcieli go jeszcze raz wypożyczyć a myślę że jakby teraz erikowi powiedzieć że może wrócić do Wisły to poczekałby do końca kontraktu i by do nas przyszedł ze względu na wspomnienia z tym miejscem. Co do Burasa to piszecie że out a on naprawde może dużo dać Wiśle

chyba kur.wa meczów nie oglądałeś

arti 21.05.2013 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1313604)

:haha::haha::haha:

marcin_częstochowa 22.05.2013 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xiondz77 (Post 1313148)

Jest poza zasięgiem (chodzi o to kto się po niego zgłosił)

Z upadającej Polonii próbowałbym wyciągnąć Daniela (odpukać!) Gołębiewskiego. Bo Sikorinho i Gienek raczej nie zagrają w next sezonie w Wiśle. A ktoś te bramki musi przecież strzelać. :D
Gość jest taki trochę wiecznie rezerwowy, ale nie jest łamagą i raczej w zasięgu.

tommiyacht 22.05.2013 20:29

klub (boss) powinien zadbać o jakieś wzmocnienia choćby z tego względu żeby nie dostać 2 razy (albo 3 jak wylądujemy w razem w grupie spadkowej) wciry od parchovii.

Marcin_fan 22.05.2013 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1313866)
klub (boss) powinien zadbać o jakieś wzmocnienia choćby z tego względu żeby nie dostać 2 razy (albo 3 jak wylądujemy w razem w grupie spadkowej) wciry od parchovii.

Najpierw to oni muszą do tej ekstra awansować. Także spokojnie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl