![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Pytanie dotyczące siatkówki a raczej serwowania w siatkówce.
Spotkałem się z opiniami, że jeżeli uderzysz piłkę w wentyl to dostanie bardzo specyficznej rotacji prawda to czy jest to raczej bajka ? Tak z ciekawości pytam:P |
co grozi za jazde bez ważnego OC ?
|
Cytat:
Holowanie na parking policyjny - jakieś 300zł Każdy dzień na parkingu - nie wiem ile Mandat - jakieś 200zł Opłata za ubezpieczenie/fundusz gwarancyjny - ok 3000zł (zależy podobno od okresu, kiedy się nie ma ubezpieczenia) W ramach bonusu możliwe, ze jakaś sprawa w sądzie. |
Co grozi za brak OC?
Za brak polisy OC grozi kara, którą nakłada Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny. W wypadku aut osobowych wynosi ona 1910 zł, gdy przerwa w ubezpieczeniu trwa ponad 14 dni. Gdy zmieścimy się w przedziale od 3 do 14 dni, zapłacimy połowę tej stawki, a więc 960 zł, zaś brak OC do 3 dni kosztuje 380 zł. To jednak nie koniec wydatków. - Jeżeli policjant stwierdzi brak OC, to musi wyeliminować pojazd z ruchu drogowego - informuje komisarz Marcin Szyndler, rzecznik prasowy KS Policji. - Kierowca ponosi koszty holowania oraz przechowywania auta na parkingu do chwili uregulowania wszystkich należności. Koszty holowania oscylują w granicach 200-300 zł, zaś parking kosztuje do kilkudziesięciu złotych dziennie. - Lepsze auta nie stoją zwykle więcej niż 2, 3 dni, ale stare Maluchy zostają zazwyczaj na zawsze - mówi Adam Kruszyna, właściciel pomocy drogowej Adim z Biskupic koło Wieliczki, który współpracuje z policją i holuje pojazdy bez OC. W razie wypadku lub kolizji z autem bez OC trzeba koniecznie wezwać policję, która sporządzi dokumentację zdarzenia i wypełni wniosek do UFG o ukaranie kierowcy bez ubezpieczenia. Potem można wystąpić o odszkodowanie. Cytat:
|
Cytat:
Nie warto. |
Cytat:
|
Cytat:
Ewentualne zamienniki to CCleaner, reszty nie pamiętam. |
Gdzie obejrze LM w Krakowie (procz sportpubu bo tam tylko Barcelona bedzie chyba tak wynika ze strony, a ten mecz mnie nie intersuje)
|
Ma ktoś linka do ostatniego Futbol Cafe?
|
do usunięcia
|
Cytat:
Kod:
http://rapidshare.com/files/286081251/2009.09.27_Cafe_Futbol__www.sport-video.pl_.part1.rarEDIT: ZOLA: Kartę pływacką zdawałem ho ho lat temu, ale to bylo 200 metrów (najczesciej 8 dlugosci po 25m) w tym conajmniej 2 dlugosci (min 50m) na plecach... Ja akurat przeplynalem wszystko na plecach wiec byl luzz Płyniesz nonstop i jak jest koniec sciany to robisz 'salto' i jedziesz dalej, zero przerw itp... Karte zrobisz na kazdym basenie po godzinach, tylko musisz popyac, np na Kolorowym, na Francesco Nullo... |
Mam takie pytanie jak w gadu gadu otwierać wiele osób do rozmowy w jednym okienku przedtem tak miałem a teraz coś się zepsuło i nie ma :D
|
Cytat:
Cytat:
|
oprócz polsatu są wyniki lotto na żywo gdzieś ?
|
W TV nie.
....... |
Zamierzam kupić drukarkę i w związku z tym mam pytanie: możecie polecić jakiś tani i pewny sklep komputerowy?
|
czym i skąd dojechać na Makuszyńskiego ?
Albo na Rondo Kocmyrzowskie , okolice stadionu Wandy. Z GÓRY DZIĘKI ZA ODP !! |
na Makuszynskiego tramwajka 1 i 5, na rondo kocmyrzowskie 1,5,14,9,10,17,16,21
http://rozklady.mpk.krakow.pl/index.aspx |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Nie wiem czy Wam to cos pomoze ale wiem, ze jak np dostaniesz jakis mandat i nie masz przy sobie OC to do mandatu jest doliczane 50 zł, a psy wysyłają gdzies tam notkę żeby ktoś tam sprawdził jaka jest sytuacja z tym OC
|
Cytat:
|
Szkoda. *****... akurat teraz musi mi się to ubezpieczenie kończyć.
|
Cytat:
|
słyszałem ostatnio,że gdzieś można zjeść pizze za darmo pokazując mandat karny ?! gdzie tak jest ? w Galerii Kazimierz czy w Plazie ?
|
Cytat:
|
do usunięcia
|
Cytat:
|
możecie się śmiać, ale za ch. nie rozumiem
http://www.mpk.krakow.pl/default.aspx?docId=219 interesuje mnie po prostu bilet ULGOWY na wszystkie linie - Krk i miejscowości przygraniczne na 1 miesiąc wychodzi mi SIEĆ - 74 złote, ale wyżej jest jakieś " Cennik biletów okresowych ulgowych miejskich - dla osób nabywających bilet kolejny raz i którym nie przysługuje ulga gminna i ustawowa " ? i ile kosztuje wyrobienie takiej karty ze zdjęciem ? I ile kosztuje wyrobienie tej karty miesięcznej, co to w automatach można doładowywać ją ? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl