Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

donecki 08.05.2013 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukas14 (Post 1311833)
Propozycja na wypozyczenie ofensywnego pomocnika ,
wis.la/vi9yq

Jak on jest wart 2 mln euro to zapomnij o nim

GaoFeng 09.05.2013 00:41

Dobry, lewy obronca:

Hyung-Jin Park

Szybki, swietnie wyszkolony technicznie, kapitalne wrzutki, niezly drybling i nie powinien byc za drogi. Mozecie go zobaczyc tutaj w akcji, caly mecz AFC Champions League Sanfrecce Hiroshima vs. Beijing Guoan (Sanfrecce gra troche dziwnym systemem z trzema obroncami, Park z numerem 17):

wis.la/megbd

mitmichael 09.05.2013 06:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donecki (Post 1311819)
Jaki Piątek lepszy jak on chce ze swojego klubu tak uciec.
To jest kapitan?Szanujmy się.
Jeśli ma przyjśc to niech przyjdzie normalnie a nie po brazylijskiej telenoweli.
To żaden dobry piłkarz.
W przyszłości w pucharach to on nas nie zbawi

Jak tak bedziemy gadac, ze to zaden dobry pilkarz to nikt do Nas nie przyjdzie a wszyscy dokładnie wiedza, ze kogos musimy pozyskac skoro wielu zawodnikow odejdzie. My w tym momencie nie mozemy narzeac na takiego czy innego pilkarza. Nie moga wiecznie pilkarze odchodzic do Legii czy Lecha. Ja jestem za Piatkiem i nie obchodzi mnie w jakiej sytuacji przyjdzie

JJJBG 09.05.2013 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1311803)
solidny ligowy środkowy pomocnik, czasem mu wyjdzie bramke strzelić,dobry w destrukcji.Lepszy byłby Hołota bo o 5 lat młodszy ale za niego trzeba płacić Irkowi Królowi.Fajnie jakby udało sie jeszcze Przybeckiego załatwić ale tu pewnie cena zaporowa.

Hołotę można wziąć za tysiąc złotych (wis.la/ixw14). Piątek to dobry środkowy pomocnik, z pewnością lepiej operuje piłką niż Wilk.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donecki (Post 1311819)
Jaki Piątek lepszy jak on chce ze swojego klubu tak uciec.
To jest kapitan?Szanujmy się.
Jeśli ma przyjśc to niech przyjdzie normalnie a nie po brazylijskiej telenoweli.

Ciekawe czy byłbyś taki mądry jakby ci pracodawca nie płacił 6-9 miesięcy.

A wracając do Masłowskiego:
"Andrzej Iwan twierdzi, że Masłowskiemu przygląda się Wisła, a my zastanawiamy się, czy rozgrywający Zawiszy nie powinien przyjrzeć się czasem jakiemuś klubowi o wyższych aspiracjach." - weszlo.com

-Szymek79- 09.05.2013 13:52

Błagam Was, cena zaporowa za Przybeckiego? Jego wartość na transfermarkt to 150 tys euro. Tyle to Cupiał chyba jest w stanie zapłacić?

Ajax 09.05.2013 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -Szymek79- (Post 1311916)
Błagam Was, cena zaporowa za Przybeckiego? Jego wartość na transfermarkt to 150 tys euro. Tyle to Cupiał chyba jest w stanie zapłacić?

Ostatnie półtora sezonu daje jednoznaczną odpowiedź: nie jest w stanie zapłacić

borys 09.05.2013 14:44

Jest. Poprostu nie ma na to ochoty.

Kamil_mchw 09.05.2013 15:10

hahaha
Przybecki... najlepszy piłkarz w Polsce... jako jedyny z naszej ligi potrafi kopnąć piłkę prosto a później ją dogonić... problemy z takim zadaniem mają takie tuzy światowego futbolu jak Ljuboja, Mila, Tonev... istna perełka.

żarty żartami... ale

wg. mnie !! powtórzę... wg. mnie przyjdą oba Brożki, wróci Nalepa i tyle będzie transferów.
Wszyscy bardzo dobrze wiedzą jak wygląda pozycja lewego obrońcy przez kilka ostatnich lat... nie było kim grać... dla działaczy to nie był problem, dlatego już za kilka miesięcy zobaczymy Sikorskiego na defensywnym, Burligę na rozgrywającym, a Miśkiewicza... hm... w ataku? ale w ME.

pozdro

Marcin_fan 09.05.2013 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1311927)
hahaha
Przybecki... najlepszy piłkarz w Polsce... jako jedyny z naszej ligi potrafi kopnąć piłkę prosto a później ją dogonić... problemy z takim zadaniem mają takie tuzy światowego futbolu jak Ljuboja, Mila, Tonev... istna perełka.

żarty żartami... ale

wg. mnie !! powtórzę... wg. mnie przyjdą oba Brożki, wróci Nalepa i tyle będzie transferów.
Wszyscy bardzo dobrze wiedzą jak wygląda pozycja lewego obrońcy przez kilka ostatnich lat... nie było kim grać... dla działaczy to nie był problem, dlatego już za kilka miesięcy zobaczymy Sikorskiego na defensywnym, Burligę na rozgrywającym, a Miśkiewicza... hm... w ataku? ale w ME.

pozdro

O Pawłe słyszałem, media o tym pisały, ale o powrocie Piotrka cisza. Tym bardziej że ostatnio jego kontrakt został automatycznie przedłużony ( bo wystąpił w określonej w umowie liczbe spotkać Lechii )
Edit: Nie doczytałem że to Twoje domysły..
Pozdro

Dariook 09.05.2013 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JJJBG (Post 1311882)
Hołotę można wziąć za tysiąc złotych (wis.la/ixw14). Piątek to dobry środkowy pomocnik, z pewnością lepiej operuje piłką niż Wilk.

Ciekawe czy byłbyś taki mądry jakby ci pracodawca nie płacił 6-9 miesięcy.

A wracając do Masłowskiego:
"Andrzej Iwan twierdzi, że Masłowskiemu przygląda się Wisła, a my zastanawiamy się, czy rozgrywający Zawiszy nie powinien przyjrzeć się czasem jakiemuś klubowi o wyższych aspiracjach." - weszlo.com

Za 1000 zł to możesz jechać do Jastarni pozbierac muszelki lub spędzić upojny weekend w jednym z krakowskich domów publicznych a nie kupować piłkarza...

Toz to ku'rw'a nie jest juz kabaret. To jest panie tragedia w aktach pisana. Bednarz przynajmniej nie wyda 1000zł , bo go poprostu nie ma dzięki Bogu. Ale jak czytam kibiców Wisły, ze Hołotę za 1000 , Maka za połowe, czy Masłowskiego za, a z resztą huj wie nawet dlaczego on wypłynoł, niewazne...To powoli zaczynam rozumieć dlaczego Bednarza sciagamy z Warszawy.

Ja mam kolege z bloku co kopie gałe i naprawde jest dobry. O.......e go za 400zł....Gorszy od wymienionych napewno nie jest, a tanszy o polowe, ba nawet wiecej... zejde z ceny ze względu na sentyment do Krakowskiego klubu.
Wymagania minimalne jak na polskie warunki. A ja robię to prawie charytatywnie.

Kole Jorz 09.05.2013 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -Szymek79- (Post 1311916)
Jego wartość na transfermarkt to 150 tys euro.

Gratuluję podpierania się wartościami z transfermarkt, zwłaszcza dotyczącymi zawodników z podrzędnych lig Europy. :)

GaoFeng 09.05.2013 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kole Jorz (Post 1311940)
Gratuluję podpierania się wartościami z transfermarkt, zwłaszcza dotyczącymi zawodników z podrzędnych lig Europy. :)

Zapraszam do dyskusji! :D

http://www.transfermarkt.pl/pl/przyb...3_strona1.html
http://www.transfermarkt.pl/pl/warto...8_strona1.html

Kole Jorz 09.05.2013 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GaoFeng (Post 1311942)
Zapraszam do dyskusji! :D

Dziękuję bardzo za zaproszenie, jednakże z niego nie skorzystam. :) Nie bawi mnie bowiem tego typu fantastyka i szkoda mi na nią czasu.

bonawentura 09.05.2013 19:02

http://www.transfermarkt.de/de/franc...ler_44634.html - jeśli Smuda ma przyjść, może warto zainteresować się składem Regensburga ;)

donecki 09.05.2013 19:10

Przecież nie chcemy żeby Smuda przyszedł.Nie chcemy też Kuli.Chcemy nowych piłkarzy i trenera.A to kto to będzie pewnie wie juź Kapka i Bednarz.Reszta nie- włącznie z Maciosem,Ravem,Błaszczykiem i resztą forumowiczów.Oby to były osoby wiarygodne i dobre

cfa 10.05.2013 06:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donecki (Post 1311951)
Przecież nie chcemy żeby Smuda przyszedł.Nie chcemy też Kuli.Chcemy nowych piłkarzy i trenera.A to kto to będzie pewnie wie juź Kapka i Bednarz.Reszta nie- włącznie z Maciosem,Ravem,Błaszczykiem i resztą forumowiczów.Oby to były osoby wiarygodne i dobre

Uff po przeczytaniu pierwszego zdania na prawdę mi ulżyło :)
Nie chcemy Smudy i na pewno Cupiał posłucha nas wszystkich i zatrudni kogoś kto nie ma na imię Franciszek.

Polak94 10.05.2013 16:37

Propozycje dotyczące transferów na sezon 2013/2014 (Przychodzące i Odchodzące):

Nie śledzę rynków transferowych lig zagranicznych (czyt. Bałkanów itd.) z których można by potencjalnie pozyskiwać graczy (w zakresie możliwości oczywiście) ale za to polska liga szczególnie od niedawna oferuje wielu młodych a przede wszystkim zdolnych zawodników.

Nie od dzisiaj wiemy że Wisła ma nie tylko problem z kadrą ale również ze sztabem szkoleniowym. Pierwszym celem powinno być sprowadzenie trenera z werwą, np. i tu nie będę oryginalny, Kazia Moskala. Wykonuje świetną prace w Termalicy a Wiśle raczej się nie odmawia (:D). Ewentualnie można zostawić Tomasz Kulawika i liczyć na to iż stabilizacja ławki a także pewność posady jako pierwszego szkoleniowca Wisły wprowadzi swobodę oraz pozytywnie wpłynie na grę Wisły.

W tym sezonie po oczach bije również słaba gra w defensywie oraz brak kreatywności w rozgrywaniu piłki (szczególnie po odejściu Maora Meliksona). Na pozycji bramkarza jest Miśkiewicz o dość dużym jak na moje oko potencjale (o ile będzie wystawiany częściej do wyjściowej 11). Na wzmocnienie konkurencji wykupiłbym Słowika z Jagiellonii Białystok.

Przychodzące:

Obrońcy:

1. Igor Morozov (23 lata; Środkowy Obrońca)
2. Adam Pazio (20 lat; Lewy Obrońca)/ Paweł Oleksy(22 lata; Lewy Obrońca)

Pomocnicy:

1. Tomasz Hołota (22 lata; Środkowy Pomocnik)
2. Maciej Gajos (22 lata; Wysunięty Pomocnik (Kreatywny)) / Nika Dżalamidze (co przy obecnych środkach transferowych będzie raczej mało możliwe)/
3. Adrian Błąd (22 lata; Lewy Pomocnik)
4. Paweł Olkowski (22 lata; Prawy Pomocnik)
5. Mateusz Matras (22 lata; Defensywny Pomocnik)* Zamiast Cezarego Wilka

Napastnicy:

1. Miłosz Przybecki (22 lata; Prawy napastnik)/ Prejuce Nakoulma (również mało prawdopodobne)
2. Maciej Jankowski (Również mało prawdopodobne)
3. Mariusz Stępniewski

Odchodzące:

1. Radosław Sobolewski
2. Tsvetan Genkov
3. Sergiei Pareiko
4. Deniel Brud
5. Kew Jaliens
6. Kamil Kosowski
7. Łukasz Garguła
8. Ivica Iliev
9. Daniel Sikorski
10.Osman Chavez

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Skład na Sezon 2013/2014

BR: Jakub Słowik/ Michał Miśkiewicz
LO: Adam Pazio/ Paweł Oleksy
ŚO: Igor Morozov
ŚO: Michał Czekaj/ Gordan Bunoza / Arkadiusz Głowacki
PO: Łukasz Burliga
DP: Paweł Stolarski
DP: Cezary Wilk/ Mateusz Matras
PP: Patryk Małecki
ŚP: Maciej Gajos / Nika Dżalamidze
LP: Adrian Błąd/ Emmanuel Sarki
N: Adam Buksa/ Miłosz Przybecki/ Maciej Jankowski/ Mariusz Stępniewski

Rezerwy:

1. Damian Buras/ Michał Chrapek/ Michał Szewczyk
2. Alan Uryga
3. Marko Jovanovic
4. Arkadiusz Głowacki
5. Jakub Słowik/ Michał Miśkiewicz

System: 4-2-3-1

Trochę defensywnie ale cóż. Zespół buduje się od tyłu nie od przodu ;D

Wiem że wiele z tych transferów jest mało możliwe ale zawsze realne, szczególnie przy redukcji składu.

bonawentura 10.05.2013 22:10

O Brożku Pawle nawet niech Bednarz nie myśli - to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Na nasze warunki wystarczyłby Demjan plus ktoś z młodej ekstraklasy plus Boguski.

W środku pola mamy największe dziury i tutaj powinniśmy postarać się o sprowadzenie trzech zawodników - Matrasa, Wacławczyka i Jurado. Transfer Wacławczyka wiele by nam dał - ten chłopak dużo widzi i lepiej byłyby rozgrywane nasze akcje. Do tego rozwiązałbym kontrakt z Gargułą i sprzedałbym Wilka - Wilk jest naszą słabą stroną - już lepszy od niego, przynajmniej patrząc na potencjał jest młody Uryga. Zostawiłbym na przyszły sezon Sobolewskiego, Ilieva i Kosowskiego - oni dają nam większy wybór w składzie.

W obronie musimy szykować następcę Głowackiego, może Nalepa? Ale do niego potrzeba jeszcze jednego zawodnika - lewego środkowego obrońcy. Po prawej stronie obrony może grać Stolarski, po lewej stronie brakuje nam zawodnika - należałoby się rozglądnąć za młodym, zdolnym lewym obrońcą i wprowadzić takiego do składu.

Na bramce - albo zostawimy Pareikę, albo znajdziemy kogoś lepszego niż Miśkiewicz - ten gość jest tak beznadziejny że szkoda słów.

TOMEK 11 10.05.2013 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Polak94 (Post 1312095)
Propozycje dotyczące transferów na sezon 2013/2014 (Przychodzące i Odchodzące):

Nie śledzę rynków transferowych lig zagranicznych (czyt. Bałkanów itd.) z których można by potencjalnie pozyskiwać graczy (w zakresie możliwości oczywiście) ale za to polska liga szczególnie od niedawna oferuje wielu młodych a przede wszystkim zdolnych zawodników.

Nie od dzisiaj wiemy że Wisła ma nie tylko problem z kadrą ale również ze sztabem szkoleniowym. Pierwszym celem powinno być sprowadzenie trenera z werwą, np. i tu nie będę oryginalny, Kazia Moskala. Wykonuje świetną prace w Termalicy a Wiśle raczej się nie odmawia (:D). Ewentualnie można zostawić Tomasz Kulawika i liczyć na to iż stabilizacja ławki a także pewność posady jako pierwszego szkoleniowca Wisły wprowadzi swobodę oraz pozytywnie wpłynie na grę Wisły.

W tym sezonie po oczach bije również słaba gra w defensywie oraz brak kreatywności w rozgrywaniu piłki (szczególnie po odejściu Maora Meliksona). Na pozycji bramkarza jest Miśkiewicz o dość dużym jak na moje oko potencjale (o ile będzie wystawiany częściej do wyjściowej 11). Na wzmocnienie konkurencji wykupiłbym Słowika z Jagiellonii Białystok.

Przychodzące:

Obrońcy:

1. Igor Morozov (23 lata; Środkowy Obrońca)
2. Adam Pazio (20 lat; Lewy Obrońca)/ Paweł Oleksy(22 lata; Lewy Obrońca)

Pomocnicy:

1. Tomasz Hołota (22 lata; Środkowy Pomocnik)
2. Maciej Gajos (22 lata; Wysunięty Pomocnik (Kreatywny)) / Nika Dżalamidze (co przy obecnych środkach transferowych będzie raczej mało możliwe)/
3. Adrian Błąd (22 lata; Lewy Pomocnik)
4. Paweł Olkowski (22 lata; Prawy Pomocnik)
5. Mateusz Matras (22 lata; Defensywny Pomocnik)* Zamiast Cezarego Wilka

Napastnicy:

1. Miłosz Przybecki (22 lata; Prawy napastnik)/ Prejuce Nakoulma (również mało prawdopodobne)
2. Maciej Jankowski (Również mało prawdopodobne)
3. Mariusz Stępniewski

Odchodzące:

1. Radosław Sobolewski
2. Tsvetan Genkov
3. Sergiei Pareiko
4. Deniel Brud
5. Kew Jaliens
6. Kamil Kosowski
7. Łukasz Garguła
8. Ivica Iliev
9. Daniel Sikorski
10.Osman Chavez

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Skład na Sezon 2013/2014

BR: Jakub Słowik/ Michał Miśkiewicz
LO: Adam Pazio/ Paweł Oleksy
ŚO: Igor Morozov
ŚO: Michał Czekaj/ Gordan Bunoza / Arkadiusz Głowacki
PO: Łukasz Burliga
DP: Paweł Stolarski
DP: Cezary Wilk/ Mateusz Matras
PP: Patryk Małecki
ŚP: Maciej Gajos / Nika Dżalamidze
LP: Adrian Błąd/ Emmanuel Sarki
N: Adam Buksa/ Miłosz Przybecki/ Maciej Jankowski/ Mariusz Stępniewski

Rezerwy:

1. Damian Buras/ Michał Chrapek/ Michał Szewczyk
2. Alan Uryga
3. Marko Jovanovic
4. Arkadiusz Głowacki
5. Jakub Słowik/ Michał Miśkiewicz

System: 4-2-3-1

Trochę defensywnie ale cóż. Zespół buduje się od tyłu nie od przodu ;D

Wiem że wiele z tych transferów jest mało możliwe ale zawsze realne, szczególnie przy redukcji składu.

.......nij się w baniak

arti 11.05.2013 06:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1312157)
O Brożku Pawle nawet niech Bednarz nie myśli - to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Na nasze warunki wystarczyłby Demjan plus ktoś z młodej ekstraklasy plus Boguski.

W środku pola mamy największe dziury i tutaj powinniśmy postarać się o sprowadzenie trzech zawodników - Matrasa, Wacławczyka i Jurado. Transfer Wacławczyka wiele by nam dał - ten chłopak dużo widzi i lepiej byłyby rozgrywane nasze akcje. Do tego rozwiązałbym kontrakt z Gargułą i sprzedałbym Wilka - Wilk jest naszą słabą stroną - już lepszy od niego, przynajmniej patrząc na potencjał jest młody Uryga. Zostawiłbym na przyszły sezon Sobolewskiego, Ilieva i Kosowskiego - oni dają nam większy wybór w składzie.

W obronie musimy szykować następcę Głowackiego, może Nalepa? Ale do niego potrzeba jeszcze jednego zawodnika - lewego środkowego obrońcy. Po prawej stronie obrony może grać Stolarski, po lewej stronie brakuje nam zawodnika - należałoby się rozglądnąć za młodym, zdolnym lewym obrońcą i wprowadzić takiego do składu.

Na bramce - albo zostawimy Pareikę, albo znajdziemy kogoś lepszego niż Miśkiewicz - ten gość jest tak beznadziejny że szkoda słów.

Jak będzie Smuda to znając jego manię ciągania za sobą grajków przyjście Pawła stanie się b.prawdopodobne. A czy to dobrze czy nie - nie wiem. Pytanie - jak szybko potrafi jeszcze biegać - jakie są faktyczne skutki pamiętnego urazu sprzed lat?
Iliev kończy karierę i niech tak zostanie.
Sergiej też niech klopsi gdzie indziej.
wg DP
Sikor odchodzi, a będziemy się starać o Piątka i Demjana.

syryls 11.05.2013 08:46

Demjan - ja .......e... A miało być szkolenie więcej młodych w pierwszej kadrze, transfery lepiej przygotowane, a wyszło/wyjdzie jak zawsze czyli chujowo.
Ja bym jeszcze przedłużył kontrakt z Pareiko, lepszego pewnie nie znajdziemy a i widzieliśmy co pokazał ostatnio Miśkiewicz, zawsze Estończyk obroni tego karnego, w tej chwili jest średnim bramkarzem Ekstraklasy

arti 11.05.2013 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1312175)
Demjan - ja .......e... A miało być szkolenie więcej młodych w pierwszej kadrze, transfery lepiej przygotowane, a wyszło/wyjdzie jak zawsze czyli chujowo.
Ja bym jeszcze przedłużył kontrakt z Pareiko, lepszego pewnie nie znajdziemy a i widzieliśmy co pokazał ostatnio Miśkiewicz, zawsze Estończyk obroni tego karnego, w tej chwili jest średnim bramkarzem Ekstraklasy

Takich na obecnym poziomie Sergieja to pewnie z 5 czy 10 broni w 1 czy 2 lidze tylko ktoś mający oczy musiałby pojeździć i oglądać te mecze. Sergiej-wyjadacz, a co chwilę klopsy, gotuje się jak młodziak. Widać, że ma dość tego burdelu - pewnie kasa nie spływa, może ch.jowi trenerzy - widzi, że nic z tego nie będzie i olewa.
Podobnie Genkov - sportowo jeden z najlepszych w dzisiejszej Wiśle no ale jak mu się nie podoba i nie chce to tylko do widzenia.

WiślakMyślenice 11.05.2013 09:14

Jeżeli smudeiro i Cupiał chcą Piątka, to oznacza to pożegnanie z Sobolem. Wilk totalny defensywny, Piątek środkowy pomocnik, bo od czasu do czasu wyprowadzi piłke do ataku.

fanfan 11.05.2013 09:40

Cytat:

Ja uważam że Demjan to nie jest zły pomysł , doświadczony , potrafi bramki strzelać , nie ma problemu z kontuzjami i może jeszcze pokopać na dobrym poziomie z 2-3 lata . Weźcie pod uwagę ,że obecnie nie mamy napastnika na przyszły sezon . Sikorski -out , Genkov - out , Boguski - szkoda gadać . Nawet jeśli mielibyśmy ściągnąć jakiegoś młodego utalentowanego napastnika z niższych lig czy dwóch to ktoś doświadczony i tak jest potrzebny bo z młodymi to różnie bywa . Młody napastnik potrzebuje czasami czasu by się wkomponować do Ekstraklasy , i nie każdy ściągnięty młody zawodnik może okazać się drugim Lewandowskim a zazwyczaj jest zupełnie odwrotnie więc jeden pewniak w ataku po którym wiemy czego się spodziewać - Demjan jest potrzebny .

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1312178)
Jeżeli smudeiro i Cupiał chcą Piątka, to oznacza to pożegnanie z Sobolem. Wilk totalny defensywny, Piątek środkowy pomocnik, bo od czasu do czasu wyprowadzi piłke do ataku.

Nie koniecznie , myślę że nowy kontrakt dla Sobola z ewentualnym przyjściem Piątka nie ma nic wspólnego . W przypadku Sobol najważniejsze jest Jego zdrowie czy On jest jeszcze w stanie przez sezon grać na dobrym poziomie ponieważ ostatnio coraz częściej zdrowie mu na to nie pozwala a jeśli jest zdrowy to jest zdecydowanie lepszy od Wilka .

syryls 11.05.2013 09:47

Już mieliśmy przykład Patejuka który także miał sezon konia, jeśli już ściągać to młodych, następnego szrotu nie przeżyje.

Watts 11.05.2013 10:02

Cytat:

Zajrzałem w wykaz najlepszych strzelców I ligi i okazało się, że przodują sami podstarzali pier.dolce, nie ma nawet kogo kupować panie :D

mitmichael 11.05.2013 10:04

Cytat:

A skad wiesz jak wyjdzie? bo teraz wyszło zle to potem tez tam ma byc? Troche wiecej wiary w swoj klub. Lepszy Demjan niz Sikorski a Piatek takze sie przyda.

fresh.cie 11.05.2013 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1312178)

Właśnie Piątek powinien grać na pozycji Wilka - nie ma prawa być w zespole "totalnego defensywnego" pomocnika, który nie umie zagrać do przodu, a gdy strzela to zazwyczaj p autach. Jako ten środkowy pomocnik powinien grać albo Hołota albo Wacławczyk, a nie Piątek.

WiślakMyślenice 11.05.2013 10:20

Cytat:

Właśnie Piątek powinien grać na pozycji Wilka - nie ma prawa być w zespole "totalnego defensywnego" pomocnika, który nie umie zagrać do przodu, a gdy strzela to zazwyczaj p autach. Jako ten środkowy pomocnik powinien grać albo Hołota albo Wacławczyk, a nie Piątek.
To wie każdy w przeciętnej lidze w Europie. Do naszego środowiska piłkarskiego (oprócz tzw."ekspertów") taka "nowinka" futbolowa jeszcze nie dotarła.

Ma przyjść Smuda. Hmm, iloma defensywnymi on grał? Jeżeli przyszło atakować (vide mecz z Czechami) uparcie stawiał na swój "sprawdzony" styl gry. Wejdzie do E-klasy Termalica, zagrajmy z nią 2 defensywnymi i kurczowo wyprowadzajmy kontrataki, w końcu jesteśmy Wisła Kraków, outsiderzy.

bonawentura 11.05.2013 15:39

Smuda to będzie największa porażka tego zarządu. Smuda po Euro jest spalony, nawet jako trener ligowej drużyny piłkarskiej. Nie dla Smudy w Krakowie, na ostatnim meczu kibice powinni to wyraźnie wyeksplikować, sam będę z przyjemnością śpiewał bo się wybieram na ten mecz. Nie może tak być, że będziemy brali trenera, który założenia taktyczne ma w nosie. Skończyły się czasy w polskiej lidze na zasadzie "jakoś to będzie".

Wiem również, że z pewnością nie powinien dalej być trenerem Kulawik - wystawienie Miśkiewicza do bramki, w sytuacji, gdy Pareiko jest zdrowy, to jawny sabotaż i chociażby z tego względu powinien polecieć. Pareiko to nasz najlepszy bramkarz i to bez względu na jego błędy. Drugim powinien być ten Bieszczad, a Miśkiewicz? Hmmm... on niech spróbuje swoich sił w pierwszej lidze.

Cieszy mnie natomiast informacja o tym, że Wisła chce sprowadzić Demjana. Co do Piątka - nie wypowiadam się, bo nie zwracałem uwagi na jego grę w Ekstraklasie. Bardzo podoba mi się Matras jako defensywny pomocnik. Natomiast powinniśmy do środka sprowadzić jeszcze Wacławczyka i, o ile Piast nie awansuje do pucharów, Rubena Jurado.

Lewy obrońca ma być rzekomo z zagranicy... hmm... z Serbii? Jakaś Torpeda z Bałkanów? I to zapewne będzie pomysł mojego ulubieńca - Zdziska Kapki... aż strach się bać tego piłkarza z zagranicy.

Quorth 11.05.2013 15:47

Lepszy Smuda niż Kulawik i tyle na ten temat

bonawentura 11.05.2013 16:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Quorth (Post 1312224)
Lepszy Smuda niż Kulawik i tyle na ten temat

Obaj dla mnie są teraz w tej samej lidze. Niech przyjdzie Moskal. To jest chyba najlepsze rozwiązanie.

seba_109 14.05.2013 17:52

brałbym w ciemno.. http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8832

seba_109 14.05.2013 17:54

oraz tego . http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=8826&id_sezon=81 Znam go osobiście chodze na mecze Limanovia i gość na prawde robi różnice

WiślakMyślenice 14.05.2013 19:56

Myślę, że temat można zamknąć. Obecnie jedynymi transferami zaakceptowanymi przez Zdzisia będą wysokoprocentowe alkohole w hurtowej ilości, ew. błękit Paryża. Skandal ku*rwa już jest w powietrzu.

pysio 14.05.2013 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seba_109 (Post 1312682)

za moich czasów mówiło się w kakao... :lol:

wolfy 14.05.2013 22:18

Sugestia dla miejscowych znawców: Bałkany.

emjot 15.05.2013 08:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seba_109 (Post 1312684)
oraz tego . http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=8826&id_sezon=81 Znam go osobiście chodze na mecze Limanovia i gość na prawde robi różnice

To jest III liga czyli dawna czwarta. Gość ma 25 lat.
:lol:
lol roku

pysio 15.05.2013 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1312763)
To jest III liga czyli dawna czwarta. Gość ma 25 lat.
:lol:
lol roku

Sarki też miał 25 lat przychodząc do nas i pewnie też go wyśmiewałeś...

emjot 15.05.2013 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1312775)
Sarki też miał 25 lat przychodząc do nas i pewnie też go wyśmiewałeś...

pysio jak Cię proszę weź zmilcz

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl