Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

rozarian 01.08.2011 17:35

Cudownie łamie sobie język angielski komentator Eurosportu wymieniając nazwy drużyn.Ciekawe,czy Wisła kiedykolwiek zagra w poniedziałek?

WiślakMyślenice 01.08.2011 17:42

1-0 dla Jagi. Tomek Frankowski po faulu na Kupiszu.

Podbeskidzie gra na swoim stadionie?

killzone 01.08.2011 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1138337)
Podbeskidzie gra na swoim stadionie?

Taa, w Bielsku grają.

wanciak86 01.08.2011 17:49

Ta na swoim. Tak przynajmniej twierdzili komentatorzy.

Poczatek transmisji to bylo dno. Nie dosc ze przed meczem bylo slychac rozmowe miedzy soba komentatorow, to pozniej glosniej od nich bylo slychac jakiegos debila co sie kolo nich wydzieral.

Doping to wgl ruszyl po okolo 7 minutach, i to tylko dlatego ze jaga zaczela ich wyzywac.

WiślakMyślenice 01.08.2011 17:53

Zastanawiam się, czy nie można było wybrać ciekawszego meczu do pokazania Europie przez Eurosport2 niż Podbeskidzie-Jaga....

beniaminek vs drużyna, która odpadła z Irtyszem

Sartre 01.08.2011 17:55

Za wysokie progi dla Podbeskidzia, ekstraklasa... A nie grają z jakoś szczególnie mocarną drużyną...

KosaPS 01.08.2011 17:57

Co Jaga zmarnowała 3 setki pod rząd to ich.. Nie wiem jak to nie wpadło

zdzichu411 01.08.2011 18:04

"Spodziewaliśmy się, że Andrzej Pyrdoł wyleci do października i że zastąpi go Rafał Ulatowski - tak pisaliśmy w piątek. A tu proszę - wyleciał już dziś. Na razie zastąpił go dotychczasowy asystent, Dariusz Bratkowski, ale docelowo spodziewamy się właśnie "Uli"."

LuKaS TSW 01.08.2011 18:09

http://www.stopstream.tv/ch2.html ja to mam w ogóle w innym języku.

kacpaw91 01.08.2011 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1138345)
Za wysokie progi dla Podbeskidzia, ekstraklasa... A nie grają z jakoś szczególnie mocarną drużyną...

Po ŁKS chyba największa średnia wieku pierwszego składu. Mam rację?

HEDu 01.08.2011 18:22

No... Franek łowca bramek. Moze dzis hattrick jak pogra 90min.

jaro1985r 01.08.2011 18:23

Mecz transmitowany na pół Europy a my pokazujemy stadion Podbeskidzia ! Czy nie mogliśmy się pochwalić którymś z ładnych stadionów, których jest coraz więcej (WISŁA,Legia,Amica,żydy,Korona,Zagłębie,LECHIA)? Podbeskidzie szybko spadnie i dobrze bo ten klub poprostu tu nie pasuje. Tak na marginesie http://www.weszlo.com/news/7417-Jova...e_jest_roznica Jak to wkońcu jest?

upr 01.08.2011 18:35

To nie wina Eurosportu. Canal+ ma 3 pierwsze wybory tylko dla siebie, Eurosport musi więc wybierać z pozostałych meczów. Prześledźcie terminarz do 5. kolejki - w poniedziałki nie będzie ani Wisły, ani Legii.

filemon 01.08.2011 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1138357)
Po ŁKS chyba największa średnia wieku pierwszego składu. Mam rację?

Na zakazanym nawet twierdzą, że większa od ŁKSu :D

CMSNero 01.08.2011 18:43

i co w Bielsku grac moga a w Warszawie nie mogli - a no jasne - w koncu to Legia a nie Podbeskidzie gra z Turasami...(

tak jak pisalem wczesniej - w kazdym miescie mecz zostal by rozegrany tylko nie w Warszawie jak to Legi bylo na reke - a na sytuacje niemal z niemal identycznie zalanym boiskiem czekac trzeba bylo az... jeden dzien ... no ale czemu sie tu dziwic...(

Marszałek 01.08.2011 18:46

Ale słabe to Podbeskidzie. Marny ŁKS,teraz ci pokazują na co ich stać. Ani stadionów,ani gry.
Na dzień dzisiejszy ciężko mi sobie wyobrazić z kim Podbeskidzie miałoby zdobyć jakiś punkt?Może ci co mają stadion przy Focha? ale chyba oni nie są aż tak tragiczni.

Podbeskidzie nie prezentuje nic,dosłownie. Czarnym koniem tego sezonu, jak to w przypadku beniaminków zazwyczaj bywa, to oni nie będą.
Trzeba mieć tupet aby takim składem chcieć coś kopać w Ekstraklasie.

Krav 01.08.2011 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez upr (Post 1138369)
To nie wina Eurosportu. Canal+ ma 3 pierwsze wybory tylko dla siebie, Eurosport musi więc wybierać z pozostałych meczów. Prześledźcie terminarz do 5. kolejki - w poniedziałki nie będzie ani Wisły, ani Legii.

Na prawdę ? A kto z ŁKS-em gra 29 sierpnia (poniedziałek), chyba, że ja mam jakieś złe info ze strony.

upr 01.08.2011 18:51

Co nie zmienia faktu, że gospodarzem jest ŁKS czyli znów Europa zobaczy marniutki stadion - tym razem w Bełchatowie.

Krav 01.08.2011 18:53

Co ciekawe 2 tyg. wcześniej też :lol:

Emenems81 01.08.2011 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CMSNero (Post 1138373)
i co w Bielsku grac moga a w Warszawie nie mogli - a no jasne - w koncu to Legia a nie Podbeskidzie gra z Turasami...(

tak jak pisalem wczesniej - w kazdym miescie mecz zostal by rozegrany tylko nie w Warszawie jak to Legi bylo na reke - a na sytuacje niemal z niemal identycznie zalanym boiskiem czekac trzeba bylo az... jeden dzien ... no ale czemu sie tu dziwic...(

Czyli Urban też nie chciał grać, bo w czwartek Legia gra z Turasami tak? :rotfl:

Franek będzie znów Królem :]

0 22 01.08.2011 18:58

Też uważam, że wszystko to jeden wielki spisek Legii mający na celu całkowite wykluczenie wszelkiej prowincji.

A poważnie rzecz ujmując to jest zaskoczony, że już pierwsza kolejka udowodniła, że liga.... jest za duża. Po prostu mamy w tej chwili maksymalnie 14 przeciętnych drużyn, natomiast nijak ta 15 czy 16 (i jeszcze dwie by się z 15 i 16 zamieniały co roku) się nie nadają do ekstraklasy.

murray 01.08.2011 19:06

14 zespołów w lidze to najgorsze możliwe wyjście. Albo robimy 18 zespołów i godzimy się na jazdę po kurnikach, albo 12 zespołów i gramy więcej niż dwa razy.

ciacho 01.08.2011 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CMSNero;1138373[B
]i co w Bielsku grac moga a w Warszawie nie mogli - a no jasne - w koncu to Legia a nie Podbeskidzie gra z Turasami...( [/B]

Jeśli ty uważasz, że to są normalne warunki do gry to ja ci gratuluję dobrego humoru.

0 22 01.08.2011 19:13

Ale ja nie mówię, że chce 14. Stwierdzam fakt, że jest u nas kłopot z 16. A przecież jeśli ekstraklasa ma 16 to w drugiej lidze powinny być chociaż 2-3, godne je zastąpić. Tymczasem piłkarsko aktualna druga liga jest chyba najgorsza od 10 lat.

_gilardino_ 01.08.2011 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez upr (Post 1138380)
Co nie zmienia faktu, że gospodarzem jest ŁKS czyli znów Europa zobaczy marniutki stadion - tym razem w Bełchatowie.

Na prawdę nie masz większych problemów? Ja bym się nie cieszył jakby Wisła grała co jakiś czas w poniedziałek.

labtec 01.08.2011 19:15

" to teraz jest 100 % szansa na gola " ....

a co, na pustą karnego wali ?...eh

kreseq 01.08.2011 19:17

Podbeskidzie takie slabe to jaka Jaga jest :D ?

PS: Czy nie wydaje wam sie ze w tej kolejce byla dosc duza ilosc karnych ;) ?

emj10 01.08.2011 19:19

No i dobry meczyk zobaczyła 1/3 Europy :D

AS82 01.08.2011 19:21

Jaga miała niezlego farta powinno byc 3-2 dla Bielska . "Idzie,idzie Podbeskidzie " :D

MicK 01.08.2011 19:23

Wszyscy tak narzekacie, a angielski komentator na eurosport 2 podsumował to słowami "We have all seen a superb game in polish ekstraklasa".
Co do wyboru meczu, sami chcieli coś w poniedziałek. Polska liga jaka jest, każdy widzi. I tak jest lepsza od holenderskiej ligi w hokeju na trawie, która była wcześniej.

filemon 01.08.2011 19:23

Niewątpliwie mecz Podbeskidzie - ŁKS zapowiada się meczem stulecia. Jeśli jeszcze pogoda "dopisze" to jestem śmiertelnie ciekaw oglądalności :D

dynek.pl 01.08.2011 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1138401)
No i dobry meczyk zobaczyła 1/3 Europy :D

Warunki wiejskie troche ale mecz ciekawy.
Normalnie koncowka jak z Premiership - ale koles z Jagi wybil z linii :)
Jak Podbeskidzie strzelilo na 1:2 to juz bylo wiadomo, ze bedzie remis - juz taki mecz na tym stadionie ogladalismy w tym roku :)

Marszałek 01.08.2011 19:24

I strzelili dwie bramki. Ale jaja, nic nie grać i dwie bramki załadować. Ale mają chłopy farta. W sumie Franek mógł załatwić sprawę wcześniej a tu taki klops. I jeszcze by trzecią wturlali.

Dobrze Hajto podsumował. To Frankowski jest bohaterem czy przegranym?

No i Europa widziała jak się w Polsce kopie. Ale ....a w Eurosporcie nauczyli by się pisać poprawnie nazwy drużyn, ligi którą transmitują. No i nie najgorszy komentarz.

szlaQ 01.08.2011 19:25

Całe szczęście że nie transmitowali Widzew - Wisła bo nikt by w "Europie" nie uwierzył że to Mistrz Polski :]

sportnh 01.08.2011 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1138406)
I strzelili dwie bramki. Ale jaja, nic nie grać i dwie bramki załadować. Ale mają chłopy farta. W sumie Franek mógł załatwić sprawę wcześniej a tu taki klops. I jeszcze by trzecią wturlali.

Dobrze Hajto podsumował. To Frankowski jest bohaterem czy przegranym?

No i Europa widziała jak się w Polsce kopie. Ale ....a w Eurosporcie nauczyli by się pisać poprawnie nazwy drużyn, ligi którą transmitują. No i nie najgorszy komentarz.

farta to ma Jaga na maxa ze tutaj nie przegrala

Konrad. 01.08.2011 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1138384)
Też uważam, że wszystko to jeden wielki spisek Legii mający na celu całkowite wykluczenie wszelkiej prowincji.

A poważnie rzecz ujmując to jest zaskoczony, że już pierwsza kolejka udowodniła, że liga.... jest za duża. Po prostu mamy w tej chwili maksymalnie 14 przeciętnych drużyn, natomiast nijak ta 15 czy 16 (i jeszcze dwie by się z 15 i 16 zamieniały co roku) się nie nadają do ekstraklasy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1138394)
Ale ja nie mówię, że chce 14. Stwierdzam fakt, że jest u nas kłopot z 16. A przecież jeśli ekstraklasa ma 16 to w drugiej lidze powinny być chociaż 2-3, godne je zastąpić. Tymczasem piłkarsko aktualna druga liga jest chyba najgorsza od 10 lat.

To słucham, jakie to te dwie drużyny nie nadają sie do ekstraklasy?

A druga kwestia: skąd wiesz, jak piłkarsko wygląda druga liga? Oglądałeś choć jeden mecz? Śledziłeś te rozgrywki w latach wcześniejszych?

Czy po prostu, tak z głupa wszedłeś na tabelę I ligi, zobaczyłeś na czele Łęczną i Ząbki i na szybkości wymyśliłeś "najsłabszą ligę od lat"...

Elefant 01.08.2011 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1138376)
Ale słabe to Podbeskidzie. Marny ŁKS,teraz ci pokazują na co ich stać. Ani stadionów,ani gry.
Na dzień dzisiejszy ciężko mi sobie wyobrazić z kim Podbeskidzie miałoby zdobyć jakiś punkt?
Trzeba mieć tupet aby takim składem chcieć coś kopać w Ekstraklasie.

Oj coś marnie z wyobrażnią:-D

No i nie nadające się do ekstraklasy PBB zdobyło pierwszy punkt. Wiem, warunki. Warunki były takie same dla obu zespołów, a Jagiellonia w drugiej cześci spotkania prawie nie wychodziła ze swojej połowy.

Tak jak z oceną meczu najlepiej wstrzymać sie do jego zakończenia tak z ocena kto się nadaje a kto nie lepiej poczekac przynajmniej do połowy sezonu.

Ps. Dziś zdrowie zawodników już nie było takie ważne.

Titto 01.08.2011 19:36

Niesamowity jest ten charakter "Górali".
Kolejny mecz, w którym Podbeskidzie zdobywa punkty w ostatnich minutach spotkania, mimo że w ogóle się na to nie zanosiło. Tak samo było, kiedy graliśmy z Podbeskidziem dwumecz w Pucharze Polski.
Jestem ciekawy, czy trener Kasperczyk zdecyduje się zamienić słabo dysponowanego dzisiaj Richarda Zajaca na Mateusza Bąka. Swego czasu był to całkiem solidny bramkarz (powołuje się na sezon 09/10 i wcześniej, ale możliwe, ze przez ten czas coś się zmieniło :-) )

Sartre 01.08.2011 19:57

Cytat:

Ps. Dziś zdrowie zawodników już nie było takie ważne.
Teraz przy każdym meczu w deszczu będzie ten komentarz? Nie chodziło o to, że zawodnikom kapie na głowę, tylko o to, że murawa się nie nadawała. Nie nadawała się nie dlatego, że padało, tylko dlatego, że na raz spadło z nieba po 3 duże wiadra na metr kwadratowy i odprowadzanie wody nie wyrobiło. A nie wyrobiło, bo w całej warszawie nie wyrabiało, stąd ulice zalane po kolana.

dynek.pl 01.08.2011 19:59

Polska zawładnęła Eurosportem!

http://www.eurosport.pl/eurosport/po...69/story.shtml

:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl