![]() |
Cytat:
W Niecieczy chciałby grać co drugi kopacz z polskiej ekstraklasy właśnie ze względów finansowych. |
Cytat:
I taka ciekawostka co do pieniedzy w BB. Jednemu z pilkarzy w zamian za to że tam poszedł własciciel prócz hajsu ...wybudował niedaleko dom, i to spory, oczywiscie obłożony wokoło kostka brukową.Wybudowali go bardzo szybko, to był taki gest ze strony wlasciciela bo dany pilkarz miał nazwisko niezle, bo oczywiscie wszystkim takich prezentow nie dają. Ale kasa sie zgadza. |
Cytat:
Po co komu extra we wsi 700 głów. Wronki i Grodzisk to była jednak trochę inna historia, ponadto znacznie bogatszy region. |
Smuda ma czas do końca maja
Dostał ofertę od Regensburga na 3 lata i niestety od nas.Ma postanowic do maja.Może na Koronie wywieśmy coś że go nie chcemy.Swoją drogą będziemy wiedzieć wszystko za miesiąc
|
Skąd to info ?
Ja jestem bardzo ciekawy czy Cupial/Bednarz ma już jakis plan/listę na wypadek jakby Smuda wybrał Niemcy czy jak zwykle obudza sie bardzo zaskoczeni i bedzie szukanie na gwalt trenera. |
skoro to temat gdzie mozna troche puścić wodze wyobraźni to ja bym sprowadził Stokowca zamiast Dyzmy albo dał mimo wszytsko szanse na kolejny sezon Kulawikowi
|
Cytat:
Jeżeli Franciszek "nosz qrwa mać nie wyszedłem z grupy śmiechu, bez zmian z Grecją bo byłem posrany, że stracimy prowadzenie (i straciliśmy), z Rosją piłkarze mnie nie słuchali więc zremisowali 1-1 i to był tzw. kunszt mojej myśli taktycznej niemiecko-polskiej i granie 2 defensywnymi pomocnikami z Pepickami gdy musieliśmy wygrać" Smuda obejmie w Wiśle jakiekolwiek stanowisko, to będzie tragedia, żenada, i pogorzelisko. "Zbudował kadrę Kasperczakowi" - ekhm, jaką kasę wykładał wtedy boss? Gdzie była reszta drużyn? Jak grali wtedy w piłkę Polacy? Czy mieli jaja, czy może narzekali, że niedziela, 17, gorąco i pogoda ogólnie nie pozwala na grę? Jak chcemy filozofii taktycznej i przygotowania w stylu Niemiec z okresu zjednoczenia, to dlaczego nie Orest Lenczyk? Przynajmniej jego bym strawił, tego biedronkowego nieudacznika nigdy. PS- na pewno zapełni stadion. Buahahahahaha, chyba jak odświeży dawne kontakty i porozdaje 10 tys. biletów za free pracownikom wymienionej sieci. I tak nie gwarantuje, że przyjdą. |
Cytat:
Gosc spada z bilansem bodaj 1-3-8 a oni go chca na kolejne 3 lata. dziwne... oczywiscie jak dla mnie to niech tam zostanie na wieki wiekow amen. |
Pilkanozna.pl
|
Jak wzmocnić drużynę? Należy wyjebać Genkova. Może niektórzy zapominają - Genkov jest najlepiej zarabiającym piłkarzem w lidze, a lepiej od niego gra każdy. No może nie każdy, jest jeszcze drugi taki patałach w Śląsku: Mouloungi.
Nawet jeśli nikt (poważny) nie przyjdzie do drużyny, to po pozbyciu się z niej Genkova, Pareiki, Jaliensa, Sobola i Kosowskiego. Z tej grupy warci przemyślenia są tylko Jaliens i Sobol, tylko na Jaliensa nas nie będzie stać, a Sobol w każdej chwili może się skończyć i nie można na nim opierać drużyny. Bardzo cieszą mnie plotki sugerujące, że Łysy Wąż znalazł frajera, który od nas zabierze Genkowa. Wzmocnienia są niezbędne na dwóch pozycjach: na lewej obronie i na lewym skrzydle. Na lewej obronie wiadomo: mamy tylko Bunozę i Burligę, moim zdaniem na tę ligę bardzo przyzwoitych zmienników, ale tylko zmienników. Na pewno lewi obrońcy z Górnika Zabrze byliby dla nas wzmocnieniem, pytanie czy możliwym do wyciągnięcia. Gancarczykowi ponoć kończy się kontrakt. Może Costa z Zagłębia? Drogi i podobno ma iść do Lecha, ale na pewno przyzwoity. Na lewej pomocy w najlepszym wypadku są Małecki i Szewczyk, ale obaj prawonożni. Generalnie na skrzydłach liczę, że będziemy mieć Małeckiego, Szewczyka i Sarkiego. Z potencjalnych wzmocnień - Małkowski. Myślałem o nim sporą część tej rundy i to chyba byłaby dobra opcja, ale jest zagrożenie, że po ostatnich występach wzrośnie nim zainteresowanie, a jednocześnie spadną nasze finansowe szanse. Aczkolwiek skoro mówi się o Podbeskidziu, to i my moglibyśmy powalczyć. Przybecki, to zdecydowanie, ale i konkurencja spora. Pepe Ćwielong też będzie wolny w lecie ;) W środku pola z chęcią zobaczyłbym Janka Gola, który ponoć jest na wylocie z Legii, moim zdaniem jest znacznie lepszy od młodych, zdolnych i ciotowatych pomocników Legii. Elsner? Czemu nie. Tak samo Kucharczyk do ataku. I błagam - nie piszcie "Adam Pazio". Chłop jest wyjątkowo słaby i przegrałby rywalizację z Bunozą. I z Burligą. Na wózkach inwalidzkich. |
Cytat:
Zgadzam się co do Genkova, ale jak czytam , że przydałby się Gol, Kucharczyk!!!! Ooooo matko |
Cytat:
ad 2) Chyba w Twoich snach. Kulawik to nie jest trener, ani młodzieży ani pierwszej drużyny - potrzebujemy kogoś zupełnie innego. Dla mnie w przyszłym sezonie powinni trenować Wisłę albo Moskal albo Nawałka. Innych na rynku nie widzę. ad 3) Swoimi czynami, działaniami na rynku transferowym pokazuje, że tak - udowadnia coś Cupiałowi od kilku lat w Górniku. I to nie jest kwestia myślenia. Tak po prostu jest. Górnik pokazuje, że jest dobrym ligowym średniakiem. Gdyby Wisła odważniej wprowadzała młodych, kiedy miała swoją złotą jedenastkę sezonu 2002/2003, wówczas to u nas grałby do dziś Magiera i paru innych. Może nie byliby wyśmienici - tego w stu procentach nigdy się nie dowiemy, ale jedno wiem na pewno - duża część ich potencjału została zmarnowana przez kiszenie ogóra w Wiśle. |
Moją propozycją na transfery w tym momencie byli by np. Zubas, Michalski, Błąd, Piątek, Paweł Brożek-w tym momencie napastnik typu Brozia to przedewszystkim nam jest potrzebny bo u Nas nie ma kto strzelać bramek... A w takich mniej realnych to Olkowski, Pawłowski, Małkowski, Przybecki, Wszołek... Przy takich nazwiskach mielibysmy dosc dobrze skompletowaną kadre, a odejsc by mogli Pareiko, Jovanovic, Chavez, Sobol (osobiscie pozwolilbym mu pracowac jako asystent trenera) Kosa, Genkov, Jaliens, Iliev. Ich moznaby sie spokojnie pozbyc
|
Jak ktoś sądzi, że Cupiał do pieniądze na transfery to niech się puknie w główkę...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nota bene robi to na własne życzenie, bo dobry marketing w porównaniu z pensyjkami tych kabareciarzy to śmieszne pieniądze. |
Po Legioniście można sie spodziewać zaciągu z Legii tylko w miejsce kogo Kucharczyk??Gol był łączony z Wisłą jeszcze chyba przed transferem Garguły .Warto mieć nadzieje że to przykrywka dla dwóch transferów z lokalnego rywala Legii któremu grozi I liga czyli z Polonii.A co do najlepiej zarabiających przed Genkovem to jest jeszcze Pareiko i i ostatni Holender .Na pocieszenie Smuda ma propozycje by zawitać na dłużej w Niemczech więc możliwe że na Reymonta zawita Nawałka albo Moskal
|
dziś Iwan zdradził ze "Wisła obserwuje Michała Masłowskiego" (Zawisza Bdg)
|
Cytat:
wielkolud to to nie jest i młodzieniaszek też. Ciekawe co sobą reprezentuje... |
Cytat:
|
@UP
Śmieszne, piszesz o technice a proponujesz takiego kopacza jak Starzyński, którego technika użytkowa woła o pomstę do nieba. To, że w mediach czasem go forują, nie znaczy ze jest dobry. Starzynski to naprawdę słaby zawodnik i jak mamy takich sprowadzac to lepiej nikogo. |
Cytat:
Na temat Masłowskiego tak wypowiadał się Michniewicz przed rundą wiosenną: Cytat:
Masłowski "zasłynął" też jesienią bombą w meczu z Termalicą: http://www.itv24.com.pl/film/10941/z...rmalica-bramki Oceny piłkarza na podstawie w/w opisów się nie podejmuję, ale może ktoś miał okazję lepiej się mu przyjrzeć? |
http://www.transfermarkt.at/pl/micha...er_204035.html
Jeśli Wisła obserwuje Małowskiego, ba - sprowadzi Masłowskiego, będzie to kretynizm wszechczasów. |
Jeżeli chodzi o obcokrajowców, to czemu nie poszukać w Championship? Gości muszą mieć pojęcie o grze, a grając w średniakach nawet się nie dostaną do BPL, więc byliby na pewno do wyciągnięcia :P
|
Cytat:
Lepiej takich sprowadzać niż Fredrisenów czy "dzików" jak Quioto. Co my teraz prezentujemy żeby wybrzydzać na piłkarzy takich jak Starzyński? Zejdzie na ziemię. Będzie w klubie kasa, będzie można myśleć o kolejnym zaciągu stranierich za grubą kasę. Teraz to jest loteria trafimy Sarkiego albo Isse Ba który się zaraz rozpadnie:) Zresztą Sarki błyśnie i tak zaraz s.......i z Krakowa, bo ma pewnie ambicje żeby się odbudować i wrócić do Belgii czy gdzieś tam indziej. |
Cytat:
|
Cytat:
Gruba kasa to pojęcie względne - w normalnie funkcjonującej Wiśle ten poziom kontraktów jaki mają/miały nasze stranierosy (Genkov, Iliev czy Jaliens), powinniśmy móc utrzymać. Ale jak widać Wisła nie funkcjonuje normalnie. |
Jak na drużynę, która miała za cel awans do Ligi Mistrzów to była taniocha. Tym bardziej żałosne, że wykończyło nas to finansowo. Niestety, tak jak napisałeś, Wisła nie funkcjonuje normalnie.
|
Wisłę nie wykończył żaden zagraniczny zacisk , a tym bardziej Holendrzy . Pomysł był bardzo dobry ściągamy młodych zdolnych promujemy i sprzedajemy .ALE CUPIAŁ MIAŁ NAGŁY ATAK GŁUPOTY I ZMIENIŁ PLANY .Jak to wyglądało wszyscy widzieli .Jeszcze jeden istotny szczegół Wisa zarobiła mimo głupoty Cupiała i to grube miliony .
|
Cytat:
Ps. Zapamietaj ten wpis, przypomne ci go za rok...o ile dozyjemy. Ja rozumiem że coś do udowodnienia Cupiałowi mógł mieć np. Petrescu, ale Nawałka? Przecież to jakiś absurd, żeby Wisła miała się bić w pierś z powodu tego,że ktoś się nie przebił do jej drużyny. Jeśli ktoś ma trochę oleju w głowie a przy tym twardo stąpa po ziemi wie, że to co było kiedyś, za nic niema się do tego co jest obecnie. Wiem że jak człowiek głodny to i szczura wperdoli ale na litość boską, nie popadajmy w chorobę umysłową. Trzymajmy fason i wstrzymajmy się od podobnych, wynikających pewnie z depresji niż logicznego myślenia opini. Bednarza jeszcze zrozumiem, od początku wali co mu ślina na język przyniesie ale gdy takie analizy padają z ust kibiców to klękajcie narody. Popadać w zachwyt nad grą Kwieka czy Mączyńskiego to wypada, co zrozumiałe Kazkowi "podoba mi się" Węgrzynowi, Lidze+(nadawcy), żabolom (kibice) czy gimbusom dla których mecz Lech-Legia to wielki klasyk... a nie kibicom Wisły. Paradoks polega na tym że obecnie ogóry górują nad szrotem . Niestety nie każdy to dostrzega, ba...niektórzy nawet dają się na taką patologie nabierać, co utwierdza mnie w przekonaniu że Stanislav Levy nie jest jedyną ofiarą degustacji metylu Co do Nawalki...heh , gdyby nie Milikowo-Prezesowa jesien to Nawalka juz dawno za taką gre dostal by poprostu kopa w dupe. Niestety mozesz sie z tym nie zgadzac lecz takie sa bolesne fakty. Wystrzałowa jesień czy wiosenna padlina? |
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra..._Moze_byc.html
Ktoś z Was oglądał Piątka w akcji. Warty on coś? |
Cytat:
|
Zdecydowanie lepszy na tej pozycji od Wilka. Wirtuozem może nie jest, ale piłkarz mu w grze nie przeszkadza. Nie ma co liczyć, że przy przebudowie drużyny sprowadzimy 10 piłkarzy za gotówkę, więc, jeśli Łukasz Piątek jest do pozyskania za darmo, to nie zastanawiać się 5 minut, tylko podpisywać z nim kontrakt.
|
Cytat:
|
Najlepsze co było do wzięcia z Polonii zostało już wybrane. Oni wyglądają w tej rundzie gorzej od nas. Piątek może jest lepszy od Wilka w grze do przodu, ale różnica jest niewielka. Oczywiście w obliczu końca kariery Sobolewskiego potrzebujemy defensywnego pomocnika ale jeśli komuś marzy się poprawa naszej gry to Piątek nam w tym nie pomoże.
|
Cytat:
|
Jaki Piątek lepszy jak on chce ze swojego klubu tak uciec.
To jest kapitan?Szanujmy się. Jeśli ma przyjśc to niech przyjdzie normalnie a nie po brazylijskiej telenoweli. To żaden dobry piłkarz. W przyszłości w pucharach to on nas nie zbawi |
Cytat:
Zresztą puki co gra w pucharach nam nie grozi więc nie ma co się tym stresować, trzeba niestety budować od nowa ... |
Propozycja na wypozyczenie ofensywnego pomocnika ,
http://www.transfermarkt.de/de/migue...ler_58944.html |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:56. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl