Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

pan Dudi 24.10.2011 11:46

Może Boguski zagra przynajmniej 1 połowę...

Gero 24.10.2011 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1180987)
Może Boguski zagra przynajmniej 1 połowę...

Boguski powinien zagrać cały mecz pucharowy a nie 1 połowę.

PlacekTSW 24.10.2011 11:59

Na szpice Ilieva można by ustawić w PP.

cassius31krakow 24.10.2011 13:03

Wg oficjalnej Genkov siedział na ławce w meczu z ŁKS. Pytanie tylko czy w trakcie "zasiadania" nie miał np. nogi obwiązanej lodem.
Polityka w zakresie informowania o stanie zdrowia zawodników niestety jest w Wiśle tragiczna. Boję się, że może to wynikać ze słabego poziomu sztabu medycznego w naszym klubie.

MatMario 24.10.2011 13:11

Trenujemy na pastwisku a nie boisku to i łapią kontuzję. Czemu się tu dziwić?

Romuald 24.10.2011 13:24

Tylko tydzień

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ry_na_tydzien/

Feniks1983 24.10.2011 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1181027)

Też tak uważam.

W PP chciałbym aby Robert postawił na Boguskiego i wtedy można by zobaczyć jak jest z Jego formą.

19sebawro06 24.10.2011 14:35

ja bym na cały mecz go nie dawał bo znowu złapie jakąś kontuzje. trzeba go powoli wprowadzać i z każdym meczem dawać mu coraz więcej minut do grania.

milansport 24.10.2011 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1181027)

Akurat w sobotę trenowali już w Łodzi.

wolfy 24.10.2011 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milansport (Post 1181069)
Akurat w sobotę trenowali już w Łodzi.

Ale jeśli trenujesz przez cały czas w złych warunkach to bardziej obciążasz mięśnie, stawy etc. Zwłaszcza, jeżeli jesteś po kontuzji.
Jakoś u nas zawsze z rehabilitacją są problemy. Dobrze, że Melikson pojechał do znanego sobie specjalisty.

4fan_player 24.10.2011 17:04

Melikson jest jeszcze zawodnikiem Wisły? Gdzie on w ogóle się podziewa? Wrócił od tego doktorka z Izraela czy co teraz robi?

Proud 24.10.2011 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 1181101)
Melikson jest jeszcze zawodnikiem Wisły? Gdzie on w ogóle się podziewa? Wrócił od tego doktorka z Izraela czy co teraz robi?

1. Jest
2. W Krakowie
3. Wrócił
4. Wraca do gry za 3-4 tygodnie.

19sebawro06 24.10.2011 17:13

ostatnio miał być w sektorze rodzinnym na meczu coś tak pisano na głównej

Chrisman 24.10.2011 18:23

http://pl.wikipedia.org/wiki/Cezary_Wilk fajne zdjecie na wiki

wilus3 24.10.2011 18:34

ja to czekam kiedy Jaliens zagra w końcu bezbłędny mecz bo teraz to aż sam się boję o naszą bramkę.

faraway 24.10.2011 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cassius31krakow (Post 1181023)
Wg oficjalnej Genkov siedział na ławce w meczu z ŁKS. Pytanie tylko czy w trakcie "zasiadania" nie miał np. nogi obwiązanej lodem.
Polityka w zakresie informowania o stanie zdrowia zawodników niestety jest w Wiśle tragiczna. Boję się, że może to wynikać ze słabego poziomu sztabu medycznego w naszym klubie.

Też nie podoba mi się ten 'przepływ informacji". Kontuzję złapał w sobotę a oni piszą o tym dopiero dziś... Mam nadzieję, że wyleczy się szybciej niż w tydzień...

Uran235 24.10.2011 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cassius31krakow (Post 1181023)
Wg oficjalnej Genkov siedział na ławce w meczu z ŁKS. Pytanie tylko czy w trakcie "zasiadania" nie miał np. nogi obwiązanej lodem. Polityka w zakresie informowania o stanie zdrowia zawodników niestety jest w Wiśle tragiczna. Boję się, że może to wynikać ze słabego poziomu sztabu medycznego w naszym klubie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez faraway (Post 1181164)
Też nie podoba mi się ten 'przepływ informacji". Kontuzję złapał w sobotę a oni piszą o tym dopiero dziś... Mam nadzieję, że wyleczy się szybciej niż w tydzień...

Mnie też to martwi. Wygląda na to, że nasi piłkarze wpadli w łapska jakiegoś szarlatana. Pewnie zafundował Genkowowi jakąś akupunkturę i potem klub musiał to ukrywać przed mediami. Dlatego woleli go ledwo żywego na noszach i pod respiratorem posadzić na ławce zamiast zawiezić do szpitala. Z pewnością dlatego, bo przecież ukrywanie swojej słabości przed rywalami brzmi idiotycznie...

Zamiast rzucać jajkami w panią od plastyki, jeden z drugim otworzyłby jakiś podręcznik, co?

skeba 25.10.2011 14:40

Ja czekam, aż zarząd wyłoży 1.6 mln euro za Bitona.
Przecież on jest młody, można go z niezłą przebitką sprzedać. Takiego zawodnika dawno nie mieliśmy na szpicy

1q2 25.10.2011 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1181508)
Ja czekam, aż zarząd wyłoży 1.6 mln euro za Bitona.
Przecież on jest młody, można go z niezłą przebitką sprzedać. Takiego zawodnika dawno nie mieliśmy na szpicy

W życiu.
Dziwię się tej kwocie bo równie dobrze mogło by w ogóle nie być pierwokupu.Jedyna szansa i to realna, na zapłacenie takiej kasy to było by , gdybyśmy do LM awansowali a jak wiadomo tak się nie stało.

Biton nie jest jakimś rewelacyjnym napastnikiem ,bardziej mi się Rudniew podoba , ale on wygląda na takiego, co nie zejdzie poniżej pewnego poziomu, nie będzie się blokował na 10 kolejek itp

To pokazuje nie tylko to jak gra u nas ale i wcześniejszy przebieg kariery.Ma tą swoją mniej więcej 50 procentową skuteczność i się tego trzyma.Tacy napastnicy są w cenie więc ryzyko związane z tym 1.6 mln nie było by zbyt duże.Pograł by jeszcze rok i spokojnie 2 x tyle można by wziąć ale my 1.6 mln nie mamy ani nie będziemy mieć, więc niestety jeśli cud się nie zdarzy to pożegnamy go na wiosnę.

borys 25.10.2011 15:05

Kasa jest*.

*zarobilismy sporo w rozgrywkach europejskich, natomiast na kogo koncie bedzie gdy trzeba bedzie placic to inna bajka. Stawiam na znany i powtarzalny scenariusz, juz prawie go mieliśmy ale mistyczna "Rada Nadzorcza" w ostatnim momencie transfer zablokuje.

skeba 25.10.2011 16:36

Jeśli tak będzie (tzn. Biton odejdzie) to mit o budowie solidnej drużyny - pryśnie.

borys 25.10.2011 16:42

Czesciowo to on juz prysl w letnim okienku.

7 kotów 25.10.2011 16:42

Nie zdziwie sie jesli Amika po spieniezeniu Rudniewa sprzatnie nam Bitona sprzed nosa.

borys 25.10.2011 16:44

Mozliwe. Transfer Rudnieva znaczaco zmnienilby uklad sil nawet bez wchodzenia do LM.

szczepek19 25.10.2011 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1181568)
Nie zdziwie sie jesli Amika po spieniezeniu Rudniewa sprzatnie nam Bitona sprzed nosa.

nawet nie strasz, oby do tego nie doprowadzili działacze... a kasa na jego transfer jak najbardziej powinna być, za sam awans do fazy grupowej LE podobno dostaliśmy/dostaniemy 2.500.000 € i jak Bóg da awansować do fazy pucharowej to jeszcze większe pieniądze będą

skeba 25.10.2011 17:05

Cytat:

jak Bóg da awansować do fazy pucharowej to jeszcze większe pieniądze będą
Zeby wywieźć 1 pkt z Londynu, Wisła będzie musiała się nieźle napocić

Na Bitona mają chrapkę kibice Legii. Podobno zarząd ich zmienił koncepcję transferów. Teraz będzie sprowadzał zawodników z polskiej ligi.
Problemem Wisły jest to, że mamy za mało klasowych piłkarzy. Sukcesy osiągaliśmy kiedy tych zawodników było sporo (3-4) Zuraw, Franek, Kosowski, Szymkowiak.

Ostatnio to tylko Melikson i Biton wybili się ponad przeciętność. Potrzebujemy więcej takich zawodników.

Charlie 25.10.2011 17:13

Cytat:

Jeśli Biton utrzyma taką formę w lidze jak przez pierwsze miesiące, a do tego sieknie pare bramek w LE to nie zdziwiłbym się, jakby w przyszłym sezonie wylądował w znacznie mocniejszej lidze niż nasza. Więc o ile szansa na to, że wykupimy Dudu jest mała to prawdopodobieństwo, że ściągnie go inny polski zespół, jest jeszcze mniejsze.

MMMMM 25.10.2011 18:52

Iliev też jest bardzo dobry.

mr_kwolf 25.10.2011 19:01

Panowie, co wy spinacie. Przecież jak będzie wiadomo, że większe kluby się ustawiają w kolejce po Bitona to wykupimy go chociażby po to, że go sprzedać dzień później dalej za większe pieniądze. Skoro mam klauzule, a podobno mamy to Charleroi nie ma NIC do gadania. Dajemy kase, a oni nam prawa do piłkarza.

flamengista 25.10.2011 19:05

Cytat:

Wszystko jest możliwe, ale:

1. My w umowie o wypożyczeniu piłkarza mamy prawo do pierwokupu za 1,6 mln €. To bardzo dużo, byłby to najwyższy transfer do polskiego klubu.
2. Chareloi wcale się nie zmartwi, jeśli Wisła nie wykupi Bitona. Zawodnik rozwija się w takim tempie, że pewnie znajdą się chętni. Problem polega na tym: dlaczego, jeśli Wisła miała zagwarantowaną cenę wykupu 1,6 mln, inni mają płacić mniej? Oczywiście zaśpiewają kosmiczną kwotę, a kupi ten co da najwięcej.
3. Biton mając możliwość gry w lepszej lidze za spore pieniądze oczywiście wyjedzie.
4. W Amice najwyższą pensję pobiera Arboleda - 450 tys. €. Na więcej ich nie stać, a Dudu spokojnie nawet w Turcji może dostać 2 razy więcej.

Amika lubi kupować tanio i sprzedawać drogo. Tak było z Lewandowskim, tak ma być z Rudniewem i Stilicem. Tak miało być z Peszko.

Mają straszną dziurę w budżecie i kasa z transferu pójdzie głównie na jej łatanie. Dlatego pewnie połakomią się na Świerczoka, którego kupią za jakieś 1,5 mln. Złotych. Na wydawanie blisko 2 mln € na Bitona nie mają raczej pieniędzy.

Prędzej Legia, ale też to mało realne.

arrosmay 25.10.2011 19:08

Cytat:

Przy takiej formie Belgowie krzykną sobie za niego jakieś 3-5 baniek, zwłaszcza jeśli wyczują kasę za Łotysza, a tylko my mamy klauzulę 1,6 mln, więc w tym wyścigu będziemy faworytami :-D

EDIT: Flamengista mnie uprzedził ;)

ooona 25.10.2011 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1181666)
Panowie, co wy spinacie. Przecież jak będzie wiadomo, że większe kluby się ustawiają w kolejce po Bitona to wykupimy go chociażby po to, że go sprzedać dzień później dalej za większe pieniądze. Skoro mam klauzule, a podobno mamy to Charleroi nie ma NIC do gadania. Dajemy kase, a oni nam prawa do piłkarza.

Bardzo prawdopodobne rozwiązanie. W sumie nieźle możemy zarobić pod warunkiem, że Dudu utrzyma na wiosnę taką samą formę i ominą go kontuzje. Nie wierzę jednak, że cała różnica ceny sprzedaży i pierwokupu zostanie zainwestowana w transfery. Co najwyżej jakiś jej znikomy procent. Czyli tak jak zawsze (patrz poprzednie lata).

Galonek 25.10.2011 19:28

Wisła bezwględnie powinna wykupić Bitona , właśnie ze względu na szybką odsprzedaż, o której piszecie wyżej. Nawet zarobek rzędu 500 tys. euro "na czysto" byłby znakomitym wynikiem. W przypadku utrzymania formy przez Dudu, kwotę oscylującą w granicach 2-2,5 mln euro Wisła powinna wynegocjować bez większych problemów.

4fan_player 25.10.2011 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1181666)

Tylko jest jeszcze jedna kwestia. Dajemy 1.6 mln. euro. Charleroi oczywiście musi zaakceptować naszą propozycję aczkolwiek później wchodzi kwestia indywidualnego kontraktu dla Bitona. A ten już nie musi się z automatu zgadzać na warunki Wisły. Także de facto może być tak, że Biton będzie miał na uwadze to, że interesują się nim inne klubu (lepsze od Wisły) i może być tak, że podziękuje Wiśle.

Karherop 25.10.2011 20:36

Najśmieszniejsze będzie , jeśli te całe 1,6 mln euro są kwotą z powietrza , a sam Biton ma w kowcie odstępnego wpisaną najwyżej połowe tej kowty . Wszyscy wzieli za pewnik te 1,6 mln jakby conajmniej skan dokumentów był wrzucony na forum .

4fan_player 25.10.2011 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1181742)
Najśmieszniejsze będzie , jeśli te całe 1,6 mln euro są kwotą z powietrza , a sam Biton ma w kowcie odstępnego wpisaną najwyżej połowe tej kowty . Wszyscy wzieli za pewnik te 1,6 mln jakby conajmniej skan dokumentów był wrzucony na forum .

Dokładnie. Do tego czytałem jakiś wywiad (nie pamiętam z kim ale chyba z Maaskantem) w którym było napisane, że tylko 3 osoby wiedzą jaka jest wpisana klauzula w kontrakcie.

Niech mnie ktoś poprawi jak coś.

JarekTSW 25.10.2011 20:44

Biton w wywiadzie chyba dla weszło powiedział , że klauzula wynosi 1.6

Karherop 25.10.2011 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarekTSW (Post 1181749)

Jeśli mamy na myśli ten sam wywiad ( był jeden ) to nie ma tam żadnej kwoty . Ujawnianie takich szczegółów kontraktu wiąze się z karą finansową , takie rzeczy są po prostu zabronione.

westersyl 25.10.2011 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarekTSW (Post 1181749)

Nunez wygadał się weszło, że kwota jego wykupu to 1.2 mln euro.
Biton wygadał się chyba gdzie indziej, nie wiem gdzie. Z ta kwotą1,6 mln eurosow to podobno prawda i podobno Wisła się zdecydowała, że zapłaci ?!
Nie chcę tutaj być posądzony o wróżenie z kuli bo jak sam napisałem nie jestem pewien tego co moje "telefoniczne" źródło mi obwieszczało.

wolfy 25.10.2011 21:14

Kupić pewnie wykupią, bo zaraz mogą z zyskiem sprzedać. Już teraz spokojnie można ze dwa miliony euro wytargować biorąc pod uwagę, że to nie jego pierwszy sezon w którym regularnie strzela.

EDIT: Jakby jeszcze anglikom z jedna bramkę strzelił, to już w ogóle...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl