![]() |
Może Boguski zagra przynajmniej 1 połowę...
|
Cytat:
|
Na szpice Ilieva można by ustawić w PP.
|
Wg oficjalnej Genkov siedział na ławce w meczu z ŁKS. Pytanie tylko czy w trakcie "zasiadania" nie miał np. nogi obwiązanej lodem.
Polityka w zakresie informowania o stanie zdrowia zawodników niestety jest w Wiśle tragiczna. Boję się, że może to wynikać ze słabego poziomu sztabu medycznego w naszym klubie. |
Trenujemy na pastwisku a nie boisku to i łapią kontuzję. Czemu się tu dziwić?
|
|
Cytat:
W PP chciałbym aby Robert postawił na Boguskiego i wtedy można by zobaczyć jak jest z Jego formą. |
ja bym na cały mecz go nie dawał bo znowu złapie jakąś kontuzje. trzeba go powoli wprowadzać i z każdym meczem dawać mu coraz więcej minut do grania.
|
Cytat:
|
Cytat:
Jakoś u nas zawsze z rehabilitacją są problemy. Dobrze, że Melikson pojechał do znanego sobie specjalisty. |
Melikson jest jeszcze zawodnikiem Wisły? Gdzie on w ogóle się podziewa? Wrócił od tego doktorka z Izraela czy co teraz robi?
|
Cytat:
2. W Krakowie 3. Wrócił 4. Wraca do gry za 3-4 tygodnie. |
ostatnio miał być w sektorze rodzinnym na meczu coś tak pisano na głównej
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Cezary_Wilk fajne zdjecie na wiki
|
ja to czekam kiedy Jaliens zagra w końcu bezbłędny mecz bo teraz to aż sam się boję o naszą bramkę.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Zamiast rzucać jajkami w panią od plastyki, jeden z drugim otworzyłby jakiś podręcznik, co? |
Ja czekam, aż zarząd wyłoży 1.6 mln euro za Bitona.
Przecież on jest młody, można go z niezłą przebitką sprzedać. Takiego zawodnika dawno nie mieliśmy na szpicy |
Cytat:
Dziwię się tej kwocie bo równie dobrze mogło by w ogóle nie być pierwokupu.Jedyna szansa i to realna, na zapłacenie takiej kasy to było by , gdybyśmy do LM awansowali a jak wiadomo tak się nie stało. Biton nie jest jakimś rewelacyjnym napastnikiem ,bardziej mi się Rudniew podoba , ale on wygląda na takiego, co nie zejdzie poniżej pewnego poziomu, nie będzie się blokował na 10 kolejek itp To pokazuje nie tylko to jak gra u nas ale i wcześniejszy przebieg kariery.Ma tą swoją mniej więcej 50 procentową skuteczność i się tego trzyma.Tacy napastnicy są w cenie więc ryzyko związane z tym 1.6 mln nie było by zbyt duże.Pograł by jeszcze rok i spokojnie 2 x tyle można by wziąć ale my 1.6 mln nie mamy ani nie będziemy mieć, więc niestety jeśli cud się nie zdarzy to pożegnamy go na wiosnę. |
Kasa jest*.
*zarobilismy sporo w rozgrywkach europejskich, natomiast na kogo koncie bedzie gdy trzeba bedzie placic to inna bajka. Stawiam na znany i powtarzalny scenariusz, juz prawie go mieliśmy ale mistyczna "Rada Nadzorcza" w ostatnim momencie transfer zablokuje. |
Jeśli tak będzie (tzn. Biton odejdzie) to mit o budowie solidnej drużyny - pryśnie.
|
Czesciowo to on juz prysl w letnim okienku.
|
Nie zdziwie sie jesli Amika po spieniezeniu Rudniewa sprzatnie nam Bitona sprzed nosa.
|
Mozliwe. Transfer Rudnieva znaczaco zmnienilby uklad sil nawet bez wchodzenia do LM.
|
Cytat:
|
Cytat:
Na Bitona mają chrapkę kibice Legii. Podobno zarząd ich zmienił koncepcję transferów. Teraz będzie sprowadzał zawodników z polskiej ligi. Problemem Wisły jest to, że mamy za mało klasowych piłkarzy. Sukcesy osiągaliśmy kiedy tych zawodników było sporo (3-4) Zuraw, Franek, Kosowski, Szymkowiak. Ostatnio to tylko Melikson i Biton wybili się ponad przeciętność. Potrzebujemy więcej takich zawodników. |
Cytat:
|
Iliev też jest bardzo dobry.
|
Panowie, co wy spinacie. Przecież jak będzie wiadomo, że większe kluby się ustawiają w kolejce po Bitona to wykupimy go chociażby po to, że go sprzedać dzień później dalej za większe pieniądze. Skoro mam klauzule, a podobno mamy to Charleroi nie ma NIC do gadania. Dajemy kase, a oni nam prawa do piłkarza.
|
Cytat:
1. My w umowie o wypożyczeniu piłkarza mamy prawo do pierwokupu za 1,6 mln €. To bardzo dużo, byłby to najwyższy transfer do polskiego klubu. 2. Chareloi wcale się nie zmartwi, jeśli Wisła nie wykupi Bitona. Zawodnik rozwija się w takim tempie, że pewnie znajdą się chętni. Problem polega na tym: dlaczego, jeśli Wisła miała zagwarantowaną cenę wykupu 1,6 mln, inni mają płacić mniej? Oczywiście zaśpiewają kosmiczną kwotę, a kupi ten co da najwięcej. 3. Biton mając możliwość gry w lepszej lidze za spore pieniądze oczywiście wyjedzie. 4. W Amice najwyższą pensję pobiera Arboleda - 450 tys. €. Na więcej ich nie stać, a Dudu spokojnie nawet w Turcji może dostać 2 razy więcej. Amika lubi kupować tanio i sprzedawać drogo. Tak było z Lewandowskim, tak ma być z Rudniewem i Stilicem. Tak miało być z Peszko. Mają straszną dziurę w budżecie i kasa z transferu pójdzie głównie na jej łatanie. Dlatego pewnie połakomią się na Świerczoka, którego kupią za jakieś 1,5 mln. Złotych. Na wydawanie blisko 2 mln € na Bitona nie mają raczej pieniędzy. Prędzej Legia, ale też to mało realne. |
Cytat:
EDIT: Flamengista mnie uprzedził ;) |
Cytat:
|
Wisła bezwględnie powinna wykupić Bitona , właśnie ze względu na szybką odsprzedaż, o której piszecie wyżej. Nawet zarobek rzędu 500 tys. euro "na czysto" byłby znakomitym wynikiem. W przypadku utrzymania formy przez Dudu, kwotę oscylującą w granicach 2-2,5 mln euro Wisła powinna wynegocjować bez większych problemów.
|
Cytat:
|
Najśmieszniejsze będzie , jeśli te całe 1,6 mln euro są kwotą z powietrza , a sam Biton ma w kowcie odstępnego wpisaną najwyżej połowe tej kowty . Wszyscy wzieli za pewnik te 1,6 mln jakby conajmniej skan dokumentów był wrzucony na forum .
|
Cytat:
Niech mnie ktoś poprawi jak coś. |
Biton w wywiadzie chyba dla weszło powiedział , że klauzula wynosi 1.6
|
Cytat:
|
Cytat:
Biton wygadał się chyba gdzie indziej, nie wiem gdzie. Z ta kwotą1,6 mln eurosow to podobno prawda i podobno Wisła się zdecydowała, że zapłaci ?! Nie chcę tutaj być posądzony o wróżenie z kuli bo jak sam napisałem nie jestem pewien tego co moje "telefoniczne" źródło mi obwieszczało. |
Kupić pewnie wykupią, bo zaraz mogą z zyskiem sprzedać. Już teraz spokojnie można ze dwa miliony euro wytargować biorąc pod uwagę, że to nie jego pierwszy sezon w którym regularnie strzela.
EDIT: Jakby jeszcze anglikom z jedna bramkę strzelił, to już w ogóle... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl