Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

Wojtas 13.12.2018 19:44

40 milionow,a bylo 5 minut temu 20 ....czyli zarzad narobil 2 krotnego dlugu zamiast go zmiejszać...

powiem szczerze jak to prawda to Sarapate trzeba na taczkach wywieść,

bódyń 13.12.2018 19:45

ja tez uwazam, ze jak IV liga to tylko jak nie bedzie mial klub pilkarski nic wspolnego z TSem.

Moze neich wejda ci co teraz mieli wejsc ale nie TS. Beda krac jak kradli.

ciacho 13.12.2018 19:46

Jeszcze 2 tygodnie temu jak ktoś tu wspomniał o 10 mln długu to niektórzy znawcy na forum kazali się pukać w czoło i nie siać fermentu. Dziś się okazuje, że dług wynosi 40 mln.

Sebak 13.12.2018 19:48

To widzę fajne pieniążki dawało się sprzątaczkom i może dlatego za moich czasów, biuro prasowe było odpowiedzialne za sprawdzenie czystości w toaletach na stadionie, czy też na salach konferencyjnych przed meczami. To wiele by tłumaczyło...

Brak mi słów, naprawdę. Co wyście zrobili ....a z tym klubem...

Czekajmy na cud, nie wiem, sprzedajmy te wszystkie działki, tereny, co należą do nas.

ital 13.12.2018 19:52

panowie jestem laikiem i zadam może strasznie głupie pytanie ale skoro S.A. ma długi a właścicielem S.A jest TS a ma jakiś majątek to czy tym majątkiem może się zainteresować syndyk bądż komornik?

!!IRIVER!! 13.12.2018 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sebak (Post 1521319)
Czekajmy na cud, nie wiem, sprzedajmy te wszystkie działki, tereny, co należą do nas.

Tak ....a, i prze.......my na te same sprzątaczki i konkubiny.

TIR_DO_SŁUBIC 13.12.2018 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1521321)
Tak ....a, i prze.......my na te same sprzątaczki i konkubiny.

Weź, to kolejny przygłup wytlumaczony już tutaj. Chłopczek bajerant był na praktykach w BP i zgrywa kumacza.

Murzyn124 13.12.2018 19:56

Podsumowanie:
Telefonika musi pozbyc sie spolki i sprzedaje klub jakiemus nonamowi z falszywymi papierami. Noname niemal niszczy ponad 100 letnia historie klubu, na bialym koniu przyjezdza TS i opowiada jak to nie kochaja Wisly i jak to oni jej nie uratowali. Po kilku latach wychodzi na jaw ze tak naprawde kochali to oni pieniadze i wladze, bo cele wobec Wisly maja takie same jak Meres. Nie wiadomo jak sie skonczy dzisiejsze zamieszanie, ale widac ze panu Kwietniowi i Wlodarskiemu i im naprawde zalezy na utrzymaniu Wisly i sa chetni zrobic to za wlasne pieniadze.

mr_kwolf 13.12.2018 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ital (Post 1521320)
panowie jestem laikiem i zadam może strasznie głupie pytanie ale skoro S.A. ma długi a właścicielem S.A jest TS a ma jakiś majątek to czy tym majątkiem może się zainteresować syndyk bądż komornik?

Nie, komornik ani syndyk nie mogą ruszyć majątku TSu. Tyle że większym zagrożeniem dla TSu jest sam TS, czyli tak zwani decyzyjni, a nie syndyk/komornik.

FraMat 13.12.2018 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1521316)
ja tez uwazam, ze jak IV liga to tylko jak nie bedzie mial klub pilkarski nic wspolnego z TSem.

Moze neich wejda ci co teraz mieli wejsc ale nie TS. Beda krac jak kradli.

Będzie pewnie tak:

1.TS ogłosi upadłość Wisły SA.
2.Powstanie nowy twór w IV lidze
3.Nowa spółka Wisła SA będzie nadal miała za jedynego właściciela TS
4.Zgłoszą się chętni o nabycia akcji Wisły SA (Włodarski, Kwiecień, może Ziętek)
5.TS zażąda za akcje kolejnych milionów

Awe 13.12.2018 20:00

W sumie to tutaj na forum pewnie jest święto dla tych wszystkich "kumatych" (im groźniejszy pies w awatarze tym bardziej kumaty). Pozbędą się pikników, "sierot po Cupiale", "kibiców sukcesu", a ich ziomki z Zarządu będą sobie dalej spokojnie rządzić w IV lidze, nikt nie będzie ich kontrolował aż tak jak w Ekstraklasie.

Sebak 13.12.2018 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1521323)
Weź, to kolejny przygłup wytlumaczony już tutaj. Chłopczek bajerant był na praktykach w BP i zgrywa kumacza.

Zadałbym ci gościu typowe pytanie Patryka Małeckiego, ale to nie czas i miejsce na to. Nie ma sensu wchodzić w polemikę z gościem co od roku ma tutaj konto :D

mr_kwolf 13.12.2018 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1521326)
Będzie pewnie tak:

1.TS ogłosi upadłość Wisły SA.
2.Powstanie nowy twór w IV lidze
3.Nowa spółka Wisła SA będzie nadal miała za jedynego właściciela TS
4.Zgłoszą się chętni o nabycia akcji Wisły SA (Włodarski, Kwiecień, może Ziętek)
5.TS zażąda za akcje kolejnych milionów

Ale przecież wtedy Włodarski czy Kwiecień mogą sobie założyć samemu klub, a nie odkupować od TSu. Nawet jak TS założy sobie swój, to my kibice "zaglosujemy" , która Wisła jest "ta prawdziwa"

TIR_DO_SŁUBIC 13.12.2018 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sebak (Post 1521328)
Zadałbym ci gościu typowe pytanie Patryka Małeckiego, ale to nie czas i miejsce na to. Nie ma sensu wchodzić w polemikę z gościem co od roku ma tutaj konto :D

Idze idze bajoku... Co Ty chłopaku o mnie wiesz :D

Już raz tutaj pokazałem że chuja wiesz. Nie pogrążaj się.

.

rozarian 13.12.2018 20:03

Źle się człowiekowi robi jak pomyśli, że stał przy tym zarządzie podczas rozgrywki ze Stechertem. Walczyła dżuma z cholerą, a my kibicowaliśmy cholerze.

sepot 13.12.2018 20:07

A mnie zastanawia jedno. W jaki sposób Wisła przechodziła procesy licencyjne. Przecież takie zadłużenie nie zrobiło się w pół roku

czaro 13.12.2018 20:07

Jest mi smutno. TS miał być niefachowy i biedny, ale rzetelny i uczciwy. Jeśli te plotki się potwierdzą, to będzie katastrofa. Dla Wisły piłkarskiej, dla TS, dla mnie. Za cud uznałbym teraz restart z Kwietniem, ale w ogóle tej IV ligi nie widzę.

cudlaty 13.12.2018 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1521329)
Ale przecież wtedy Włodarski czy Kwiecień mogą sobie założyć samemu klub, a nie odkupować od TSu. Nawet jak TS założy sobie swój, to my kibice "zaglosujemy" , która Wisła jest "ta prawdziwa"

Prawdziwa będzie ta, która będzie mieć prawa do znaku, historii, pucharów. A zresztą co tu za pie...nie się uprawia? Przeciez TS z skwk na czele uratowali nas przed upadkiem jakies dwa lata temu! Że też macie czelność im coś zarzucać! Czekam na odpowiedź ich popleczników co dale?!

Jam55 13.12.2018 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1521336)
Jest mi smutno. TS miał być niefachowy i biedny, ale rzetelny i uczciwy. Jeśli te plotki się potwierdzą, to będzie katastrofa. Dla Wisły piłkarskiej, dla TS, dla mnie. Za cud uznałbym teraz restart z Kwietniem, ale w ogóle tej IV ligi nie widzę.

Czyli w końcu zrozumiałeś ze nie ma odcieni szarości jak to niedawno w jakimś poście pisałeś?

gizmo 13.12.2018 20:17

jak taki gość jak Włodarski (mam na myśli doświadczenie w biznesie i jego kapitał) nie chce się tego podjąć bo zakładam, że nie jest w stanie po audycie tego wyprostować to tam jest grubo narobione.

Griszka30KR 13.12.2018 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cudlaty (Post 1521337)
Przeciez TS z skwk na czele uratowali nas przed upadkiem jakies dwa lata temu! Że też macie czelność im coś zarzucać! !

TS uratował??No tak w sumie uratował,ale teraz widać tylko dla perspektywy osiągnięcia własnych korzyści a nie Wisły.Tak przynajmniej póki co wychodzi...

Wojtas 13.12.2018 20:19

Mi tez smutno.Wiadomo ,nie walczylismy o mistrza ,ale mialo byc przynajmniej normalnie i uczcciwie.Teraz czlowieka nosi,bo ci ktorzy mieli Wisle chronic stali sie jej grabarzami.Az ciezko w sumie cos pisać

Garret 13.12.2018 20:22

Ja to się zastanawiam, czy się wszystko nie posypało jak Dunin odszedł. Biorąc pod uwagę, że tamten sezon, na koniec którego złożył dymisję, wyglądał chyba nie tak źle pod względem finansowym (przynajmniej tak oceniano tutaj na forum na podstawie sprawozdań)... To może to była ostatnia osoba, która trzymała to jeszcze jako tako w ryzach?

Pewnie się mylę i jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Ale z informacji wynika, że jazda bez trzymanko zaczęła się w zeszłym sezonie, więc jedno z drugim się zbiega (przypadkowo czy nie).

wiśnia 13.12.2018 20:22

Niech tylko TSowi albo SKWKa nie wydaje się że będą coś odbudowywać...... ich czas się skończył !!!!!!!!!!!!!!!!!!

rozarian 13.12.2018 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1521336)

To jest draństwo jak wykorzystano zaufanie wielu kibiców, jak zrobiono ich wręcz w ch..a.
Jaką trzeba być perfidną osobą, żeby tak kłamać jak Sarapata. To się w głowie nie mieści.

master17 13.12.2018 20:23

Nie tylko ich, ale i najbliższych rodzin, dziewczyn itp. zwłaszcza przelewy klubowe.

kjuk 13.12.2018 20:27

Wiśnia, to kto będzie odbudowywał? Ty a może wspaniały inwestor jak w Widzewie? Miasto i żydy już nie dadzą nam tak łatwo się podnieść.

malaparte 13.12.2018 20:30

można krzyczeć Wisła to My i jednocześnie okradać "swój" klub...zarząd, skwk, rekiny właśnie zapisaliście się w ponad stuletniej historii klubu...

brylant17 13.12.2018 20:31

Stanowski podaje,że mamy 80 milionów zł.długu....

malaparte 13.12.2018 20:32

Pan/Pani Krotochwila brawo za trafną analizę

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl