![]() |
Cytat:
A moze Jerzy Fiutowski :) Z tych nazwisk ktore tu padają .....,to naprawde nie ma sensu zwalniac Moskala. |
No to kogo wy chcielibyście? Patrząc realnie - na nasze warunki (oczywiście oprócz Kazka :p). No i na tę chwilę wolnego.:mysli:
|
Cytat:
|
Jeżeli zmieniać Kazia to tylko na Urbana (na ten moment) i w przerwie zimowej, na pewno nie chybcikiem teraz - do górnej 8 wystarczy zagrać dobre 10 meczy na wiosnę a w samej 8 można spokojnie trafić na 3 miejsce zaczynając na 8.
|
Cytat:
|
Fakt faktem nie oglądałem tego dokładnie, ale w lidze skuteczność mieli dobrą - dopóki nie jesteśmy finansowym potentatem jak 10 lat temu możemy grać chujową, fizyczną piłkę jak drużyny Ojrzyńskiego i jeśli będzie MP słowem nie pisnę. Chyba najlepszą opcją byłoby podpisać kontrakt do końca sezonu z klauzulą przedłużenia o rok-dwa w wypadku zajęcia miejsc od 4 w górę na przykład. No i też trzeba uczciwie powiedzieć - poza Urbanem (który wiadomo, też wybitny nie jest) na rynku zostali tylko trenerzy z natury przeznaczeni dla Ruchów Chorzowów czy innych żydów - Kocian, Wdowczyk, Podoliński... Hajto? Jeśli nasz scouting potrafi ściągnąć dobrego trenera zza granicy to wydaje się to jedyną opcją, bo w Polsce nie mówiąc już o zwykłej słabości trenerów ci najlepsi akurat są zajęci (Probierz, Fornalik, Zieliński, Ojrzyński czy Tarasiewicz).
@edit - oczywiście teoretyzuję, bo na razie jestem za zostawieniem Moskala, nawet przy skrajnym braku wyników co najmniej do końca rundy, chyba, że wydarzy się coś, co poważnie nadszarpnie jego autorytet - ewidentne nieposłuszeństwo piłkarzy czy olewanie trenera, które pokaże, że nie ma żadnej władzy w szatni. |
Nie widzę w Polsce trenera, który byłby w stanie dobrać się do tyłka naszym piłkarzom. Piłkarzy mamy co najwyżej przeciętnych, paru wybijających się w naszej lidze (Guerier, Jovic, Cierzniak) - po prostu jesteśmy w miejscu, na które pozwala nam skład. Nikt tu nie przyjdzie uczyć 30-letniego pana piłkarza prostych podań.
Urban to byłby może i mały krok naprzód (biorąc pod uwagę jego dużo większe, od Moskala, doświadczenie), ale nie chcę mi się wierzyć w cudowną przemianę drużyny pod jego wodzą. Nam trzeba by było trenera-zamordysty pokroju Petrescu z pełnym wsparciem zarządu. Zarząd musiałby wtedy wysłać wyraźny sygnał do piłkarzy, że nie będzie zwracać uwagi na płacze, że treningi są za ciężkie, że trener jest zbyt wymagający. Powyższe + świeża krew do zespołu. Żeby Paweł miał jakąkolwiek konkurencje (napastnik), żeby Uryga nie musiał już nas raczyć swymi umiejętnościami gry do tyłu (def. pomocnik), szybki skrzydłowy z dobrą kiwką i wrzutką. Gdy sobie te wszystkie rzeczy podsumować, to nasuwa się jedna odpowiedź - nie stać nas. Nawet żeby wrócił tu za darmo pracować Petrescu, to po prostu Klub nie będzie mu w stanie zapewnić materiału ludzkiego. Dlatego też żaden dobry/wyraźnie lepszy trener do nas nie przyjdzie. Zostańmy przy Kazku i patrzmy optymistycznie w przyszłość, może znajdzie się sponsor, który wyciągnie nas z tego marazmu. |
Cytat:
|
Źle się wyraziłem - seria 3 porażek w nast. meczach to już kompromitacja, 5 w plecy z PBB czy kimkolwiek innym też. Chodzi o wyniki jak an wiosnę w zeszłym roku.
|
Cytat:
Moskal jest Panem własnego losu i przecież gdyby miał świetne wyniki to nikt nie myślałby o jego zwolnieniu 5 zwycięstw - 12 remisów - 6 porażek to jest bilans wstydu. 0 zwycięstw na wyjeździe. W analogicznym okresie (od 10 marca) Ruch, Korona, Piast, Pogoń, Lechia, cracovia, Jagiellonia czy Śląsk biją nas na głowę. Ile z tych dru Zegar tyka i wcale nie jestem przekonany, że w następnym meczu z PBB nasz bilans się poprawi. |
Skoro jesteś taki dokładny to może wypiszesz z kim w tym okresie graliśmy my a z kim taka cracovia? Czy uważasz że to nie miało znaczenia.
Cytat:
A takie zagrywki jak z karnym zdarzają się często jak jest nowa drużyna trafia się jakiś ambitny. Poza tym, kto strzelił poprzedniego karnego z Pogonią, pewnie chłop myślał, że mu się należy takie zwyczaje panują pewnie w amazonii. Więc robienie z tego zarzutu do autorytetu trenera Moskala to duża przesada. |
W temacie wolnych trenerów będziecie mieć za chwilę Berga i Skorżę na rynku więc może dajmy sobie na wstrzymanie bo jeszcze dostaniemy zmianę o której wielu pisze. Z mojego punktu widzenia oby nie, no ale jesteśmy gdzie jesteśmy i trzeci trener na etacie nam nie straszny....
|
Cytat:
|
Cytat:
Porządek nie kosztuje, prawda? Zobacz jak podchodzi drużyna do 'ambitnych' którzy chcą strzelać karne. Cytat:
|
Jestem za Kazkiem ale szczerze to w tym sezonie co myśmy osiągnęli?... 1)remis ze słabym Górnikiem u to u siebie 2)remis w derbach jak najbardziej na plus...3)wygrana z Lechem którego każdy leje 4)remis w szczecinie ok na plus 5)remis z Lechią która jest beznadziejna... 6)wygrana ze Śląskiem noo plus 7)kompromitacja w Łęcznej ...a i w międzyczasie 8)remis na ległej niby ok ale patrząc co prezentują to nie jest to jakiś wygórowany wynik... ta drużyna po 8 kolejkach powinna mieć 18 punktów minus jeden wiec 17...a ma tylko 10. Jutro pewnie każdy liczy tak jak ja ze nasi się obudzą i wygrają ale....będzie kopania Bielsko walnie bramkę potem 2 i skończy się do zera... Tak niestety wygląda Wisła Kazika.
|
To nie Wisła Kazika.
Tak wygląda Wisła, której właściciel zapadł w sen zimowy. |
Cytat:
|
Cytat:
Dodajmy ze w sen zimowy przedłuzony,trwajacy jakies 3-4 lata. |
Cytat:
|
Podoba Mi się wpis z Interii :
PRAWIE ŻADNYCH POWAŻNYCH WZMOCNIEŃ .... SZROT , A WYMAGANIA PRAWIE JAK OD BARCELONY !!! |
Cytat:
|
Dziś Moskal dużo zaryzykował. Ustawił drużynę bardzo ofensywnie i wygrał. Mam nadzieję, że pomysły ze zmianą trenera nie wrócą końca sezonu.
|
Brawo Kazek! Dzisiaj widziałem to czego brakowało mi we wcześniejszych meczach zarówno kilka przećwiczonych schematów przy rzutach rożnych stwarzających zagrożenie (choć przy wolnych już widać było lekki "chaos" -> nawet przy bramce Popovicia, wcześniej "Dziki" sprawiał wrażenie jakby chciał mu siłą piłkę odebrać:D), jak i wreszcie Kuczak zadebiutował grając 10 minut (choć wcześniej szlag mnie chciał trafić, jak przy wyniku 5-0 wchodzili Crivellaro i Uryga).
Jeżeli ktoś jeszcze nadal nie widzi pomysłu w grze Wisły, umiejętnego wychodzenia trzema, czterema podaniami spod krycia rywala, to jest chyba ślepy. Moskal Kazimierz nie rusz Kazika, bo zginiesz!!! |
Cytat:
|
oj Kazek, Kazek...
Cytat:
Na to co inny trenerio potrzebowałby dwa tygodnie okresu przygotowań + analiza możliwości drużyny, Kazek potrzebował 9 kolejek bieżącej rundy, letni okres przygotowawczy i pół sezonu poprzedniego. A i tak nie jestem pewien czy aby wszystko to co Wisła wczoraj pokazała to nie był przypadek... No ale wierzyć jednak należy, że za tydzień w Krakowie Wisła kolejny raz zagra ofensywnie i jakoś dociągniemy do stycznia a mecz w Łęcznej nie będzie się nam odbijał czkawką do końca sezonu. |
Cytat:
Tydzień temu słaba gra w pierwszej połowie to z pewnością była wina Moskala, dzisiaj dobra dra to raczej przypadek :haha: typowe brednie pi...onego malkontenta. Dociągniemy? A co planujesz w styczniu? Ogolić pałę w proteście przeciwko trenerowi Moskalowi? Wygrana 6:0 ma się nam czkawką odbijać? Nie owijaj w bawełnę i napisz że przez trenera, słabego trenera którego należy zwolnić, wygraliśmy 6:0 i teraz nie wiadomo co będzie... A może być nawet czkawka. Niech wszyscy zrozumieją, że walczący o usunięcie Kazka to nie są zwykłe przypadki. |
zeby sie nie okazalo ze ten wynik teraz bedzie mocno pulsowal w glowce naszego Pana Boga z niskim IQ i bedzie wymagal tak w kazdym meczu ....... dzialania miliardera Cupiala wobec jego zabawki juz mnie niczym nie zaskocza .... niestety trzeba ciagnac ten wozek do samego konca Cupiala , TF albo konca swiata
|
Ostatnia wygrana gości w stosunku 6 do 0 miała miejsce 21 lat temu. Gratulacje Panowie.
|
Cytat:
|
[QUOTE=Drozd;1414950]Co Ty wypisujesz? Nie zauważyłeś, że nie ma już Stilica, Dudki, Barientosa, Garguły, :haha: typowe brednie pi...onego malkontenta.
Dociągniemy? A co planujesz w styczniu? Ogolić pałę w proteście przeciwko trenerowi Moskalowi? Wygrana 6:0 ma się nam czkawką odbijać? Wyluzuj synu proszę Cie! Jarasz się wygraniem przez Kazka drugiego meczu w rundzie jak stonka wykopkami! No tak! May Trenera na Ligę Mistrzów! Tylko szkoda, że gość nie potrafi zapanować nad grupą piłkarzy, którzy wcale nie są najsłabszym składem w lidze. Robią co chcą i jak chcą. Aby Ci odpowiedzieć w styczniu liczę na zmianę trenera i tyle w temacie! I żaden z Twoich argumentów mnie nie przekonuje. Na szczęście moją "pałą" myślę samodzielnie i w miarę racjonalnie... Pozdrawiam I zważ, że nie piszę tu, iż jesteś pie...lonym optymistą |
|
Cytat:
A jeśli chodzi o tekst o IQ to dawno nie czytałem tak debilnego argumentu. Ale cóż więcej można było się spodziewać po tak wybitnej jednostce jak ty. |
Cytat:
|
Pojecie Miga może ma ale wierszówki też musi mieć - nawet o plotkach zasłyszanych rano w tramwaju.
Cupiał może okazem inteligencji nie jest ale skończonym idiotą też nie. Poza tym mam wrażenie ostatnio (może mylne) że nie ma już 100% władzy w klubie. |
Cytat:
|
No to może panowie malkontenci podsumujmy aktualny sezon, pod wodzą Moskala. Drużyna bez pieniędzy i perspektyw, bez wzmocnień, bez Stillicia i reszty gwiazd po 9 kolejce zajmuje 6 miejsce. Zdobyła 14 pkt. czyli:
1. O 1 pkt mniej od galaktycznej Legii z super nieprzeciętną drużyną na miarę Złotej Nike. 2. O 2 pkt więcej od mocarnej Cracovii z profesorem Cetnarskim w składzie i ekipą, która rozmontuje ligę. 3. O 2 pkt więcej od mocnego Śląska. 4. O 6 pkt więcej od Lechii naszpikowanej gwiazdami (jak na polskie realia). 5. 0 10 pkt więcej od aktualnego super mistrza z Wronek. 6. Tyle co Probierzowska Jagiellonia Tak najwyższy czas zmienić trenera - właśnie tego nam teraz potrzeba. I koniecznie chłopców od podawania piłek, ponoć są hamulcowymi przy kontrach z których słyniemy. Zwłaszcza na wyjazdach. Zatrudnijmy Berga (ponoć go zwolnią), albo nie Skorżę. Może lepiej Lenczyka, albo jakiegoś kolegę Maskanta - będzie lepszy bo z Holandii, tak jak Behhakker. Może młodego Polaka (Michniewicz, Wdowczyk, Stokowiec, Probierz) przecież wszyscy lepsi od Moskala. Panie Cupiał zwolnij go Pan wreszcie, przecież potrzebny jest trzeci trener, z zagranicy, znający polskie realia, lepszy od Polaków ale tańszy od Polaków i tych dwóch zwolnionych i gwarantujący MP (jak każdy wcześniejszy). Tylko broń Boże nie kupuj Pan piłkarzy - nie potrzeba. Amen. |
Cytat:
A mozna tez powiedziec mniej xy od Pogoni,Piasta(tu sa dopiero gwiady..),Zagłębia i tylko punkt wiecej od Termaliki,Ruchu,Łęcznej.....Takie porównania teraz nie maja sensu. |
A zwalnianie trenera ma sens?
|
Dopiero płakaliście, że gwiazdy odeszły a wzmocnień brak. Teraz emeryci to już też dla was gwiazdy?
|
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl