![]() |
Z nowego stadionu Juventusu:
http://i44.tinypic.com/9hnfy8.jpg http://i43.tinypic.com/ek5lki.jpg podobny motyw w naszych barwach można by zrobić u nas, skoro nie chcą dać napisu Wisła |
Cytat:
Runner sorry ale dla mnie to totalna wieś i obciach,nie mam pojęcia jakim cudem Juve będzie miało taką kaszane :/ A co do napisu Wisła to nikt nie powiedział nie,trzeba tylko o tym dużo pisać-tak samo jak o Białej Gwieździe. |
Jak dla mnie napis Wisła na trybunie C jest idealnym pomysłem. Tylko czy jest taka mozliwosc by go zdealizowac? Chyba ostateczna decyzja juz zapadla. Niestety ;/
|
Skąd takie przekonanie? A o białej gwieździe wiedzielismy od początku ? nie, a jakoś jest i cieszy
|
Cytat:
Z tego co wiem, to pracować będą na trzy zmiany :-) |
Cytat:
co do napisu wisła z krzesełek - może by tak napisać oficjalne pisemko do biura obtułowicza i zarządu wisły w imieniu kibiców wisły czy to coś da ?? nie wiem bo młody kibic jestem i nie wiem jak to wyglądało podczas budowy już istniejących trybun i białej gwizdy z krzeseł - ale zawsze to coś więcej niz puste pisanie na forum. inny kolor krzesełka niż niebieski nie kosztuje chyba więcej czy mniej więc w przedmiarach i kosztorysach nic się nie zmieni więc problemów z tym nie widze innych niż tylko przerysowanie części krzesełek na inny kolor, jaki pan O jest taki jest ale to da się chyba zrobić. |
A Krakow robi swoje......
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357...obi_swoje.html |
Cytat:
Po drugie dowiedz się kto jest właścicielem stadionu a potem snuj plany. |
Jeśli napis WISŁA KRAKÓW na płocie jest w połowie to dzisiaj powinni osiągnąć mniej więcej połowę gotowego wykopu :)
|
Cytat:
|
Jak widać na kamerce, betoniarka cały czas jeździ do Sztetera i daje beton, więc JEST DOBRZE!:D
|
Cytat:
|
****a jak na złość ! Zaczynają porządnie pracować na budowie a tu pogoda się psuje. Śnieg i mrozy na pewno nie sprzyjają tego typu pracą ale jak się popatrzy na kamerkę to można powiedzieć że i tak dobrze im idzie ;)
|
mrozy? jakie mrozy? :D
|
Cytat:
edit już kończą powoli prace :) |
Nie chodziło o odmianę tylko o fakt ;) -5 to mrozy ?
A co do stadionu to już są w połowie wykopu i lania chudego betonu :) Nasi się nawet załapali na kamerkę ;) widać jakiś trening mają ;) |
Cytat:
|
oj bardzo brzydkie barwy tych betoniarek..
|
Cytat:
|
i pewnie będą jeszcze z 315 lat się babrać...szczególnie, że nigdy nie mieli tego w zakresie prac:)
|
Więc kto ma w umowie , (bądź w ogóle jej nie ma) jakieś wykończenie obu trybun? sam nie wiem jak o to spytać,ale jakieś sklepiki może nawet Wiślacki Pub by tam się przeniósł,może muzeum?
Czy są jakiekolwiek wzmianki o zagospodarowaniu tych dwóch pustych w środku jak i szpecących od tyłu trybun ? |
Muzeum i sklep jest zaplanowany na około 850m2 w narożniku pn.-wsch. (pietro) a miejsce pod bar/pub na parterze tego narożnika.
Zaplecze D będzie tylko dla kibiców - gastronomia i sanitariaty |
Kontrakt na budowe D obejmował wnętrze w stanie surowym! Tak więc w tej sprawie nic do Budimexu mieć nie możemy.
|
Pośrednio związane z tematem http://wislaportal.pl/news.php?id=14821
Niestety tego się obawiałem w dobie kryzysu :/ |
Kod:
Prezes Miętta-Mikołajwiczzaznacza, że najpóźniej do końca lipca powinny znaleźć się brakujące pieniądze na budowę hali, tak aby można było wykorzystać unijną dotację. równolegle z poszukiwaniem kasy. Poza tym jak jest z funduszami europejskimi? Nie ma czasem jakiegoś limitu czasu, w którym należy wykorzystać przyznane środki? |
Wicked, mi się wydaje, że to chodzi o to, że sama budowa ma potrwać dwa lata. A reszta - wiadomo, jak będzie kasa to będzie względnie szybko.
|
budowa hali to w tym temacie >>> Budowa nowej hali Wisły
|
To się nam budowa rozkręciła. Dziś ładnie pracowały 3 koparki oraz koparko-ładowarka. Do tego sznur ciężarówek w tym kilka ciągników siodłowych oraz kilka mniejszych samochodów. Kontynuowano lanie betonu. Przywieziono też elementy zbrojeń więc wkrótce możemy się spodziewać ich montażu i zalewania betonem, a więc tym samym trybuna wystrzeli do góry. Jedna z koparek przeniosła się do narożnika od strony sektora E. Na zapleczu ustawiono też kolejne kontenery, a więc wkrótce przybędą posiłki (zapewne cieśle - zbrojarze i kolesie od szalunków). Ogólnie rzecz biorąc ruch jest spory, a w okolicy sporo gapiów.
|
Tak sobie myślę że szef tej firmy Trans-Ziem to musi być jeden z obsługujących któraś koparkę bo robota idzie im że hej . Firma sprawdziła się przy usuwaniu nasypu trybuny C , to nie dziwota że warszawiaczki wynajęli ich do kopania "piwnic" a że ta robota też tak ładnie im idzie pewnie prace przy burzeniu A i B mają już obiecaną i oby tak było.
|
Czym konkretnie zajmuje się ta firma Trans-Ziem? Co ma w profliu działalności? Jesli tylko zajmuje się pracami ziemnymi to się nie "naburzy" AiB :D bo ona nie jest na wale ziemnym
|
A co na wale C nie było betonowych schodów a wieżyczek po bokach ?
Koparką ściągają łyżki , zakładają specjalne końcówki z wibracyjnymi bolcami tu proszę się nie śmiać bo nie wiem jak fachowo się to nazywa , albo nożycami do cięcia drutów zbrojenia żelbetu i jadą z robotą.W galeriach z rozbiórki C mozna zobaczyć jak to wyglądało i jak sprawnie wyburzanie im szło znaczy tej firmie. |
Trans-Ziem zajmuje się przedewszystkim wyburzeniami przy użyciu ciężkiego sprzętu oraz wypożyczaniem tych urządzeń. Możliwe że tylko sprzęt od nich pochodzi a pracownicy już nie.
|
|
|
Cytat:
|
Cytat:
KASOWAĆ ten filmik i nie nabijać oglądalności temu debilowi! |
ja juz to zglosilem jako gloszenie nieprawdziwych informacji
|
Odnośnie złych rozwiązań, popatrzcie na poniższe zdjęcie
http://i39.tinypic.com/2j2vq6r.jpg p. Obtułowicz znowu zafundował nam wystającą wentylację na samym środku nowej trybuny !!! Przecież dało się to schować w kratownicy na dachu !!! foto elewacji z www.stadionwisly.info |
Cytat:
|
Nawiązuje do pozostałych trybun i wyglądu industrialnego :D
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl