Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2013/2014 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9067)

silver03 12.05.2014 15:18

Dziś nadeszła dla nas smutna wiadomość... Wojciech Stawowy oficjalnie zwolniony u sąsiadek :( Szkoda, że tak wielkiemu trenerowi nie dane było dokończyć swojego dzieła :(

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...cracovii/ehdzy

Lechista69 12.05.2014 18:54

bardzo smutna to informacja :( o utrzymanie craksy będzie walczył niejaki Hajdo :((

http://www.weszlo.com/news/19747-Fil..._uratuje_lige_

wolfy 13.05.2014 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1360770)
Akurat moim skromnym zdaniem, Stawowy to był najlepsze, co mogło spotkać sąsiadkę. Gość w miarę inteligentny, z zasadami... całkowite przeciwieństwo prezesa. Do pojawienia się konfliktu i wyprzedania kluczowych piłkarzy, Cracovia grała całkiem nieźle.

Swoją drogą, wielu zastanawiało się, dlaczego piłkarze grający w innych klubach, po przejściu do Cracovii zapominają, jak się gra w piłkę. Jestem przekonany, że to kwestia klimatu, jaki panuje w tym klubie. Trochę napisał o tym już Matusiak, gdzie oczywiście klubu z nazwy nie wymienił, ale wiadomo o kogo chodzi. W Cracovii piłkarze przez zarząd traktowani są gorzej niż bydło... poza tym, że w przeciwieństwie do bydła dostają kasę. U nas zwykle panował klimat rodzinny. U nich - duże transfery, różni trenerzy - zawsze walka o utrzymanie. U nas wyprzedaż, brak kasy na sprzątaczki i zawsze pierwsza 8, a zwykle walka o MP, choć ostatnio z tym trochę gorzej.

Miałem dokładnie to samo wczoraj napisać, ale mi się odechciało. Dopóki nie rozszedł im się skład to garbaci pod wodzą Stawowego byli rewelacją ligi.
Ale wiadomo - zawsze winny trener.

Mam nadzieję, że zmiana trenera przyniesie efekt odwrotny do zamierzonego, ale to chyba oczywiste :D

__________________________________________________ _______________

Zmieniając temat - "walka" o puchary to może być niezły kabaret. Nie chcemy ich my, Górnik, nie wiem jak Chorzów i Pogoń. A ktoś będzie musiał dostać wakacyjny oklep od jakiegoś azerskiego albo kazachskiego klubu.
EDIT: Jaja będą jak Ruch znajdzie się w trójce, ale nie dostanie licencji na puchary, bo chyba tak kombinują. Może być strach zająć czwarte miejsce.

Arked 13.05.2014 12:53

Hajdo? Trener w sam raz na 1 lub 2 ligę. Widać gdzie sięgają ambicje Cracovii.

IncognitoTSW 13.05.2014 12:59

Swoją drogą to w przeciągu sezonu jak dobrze liczę, to tylko my, Amica i Pogoń obyliśmy się jak na razie bez zmiany trenera.

Festence 13.05.2014 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1360774)
Swoją drogą to w przeciągu sezonu jak dobrze liczę, to tylko my, Amica i Pogoń obyliśmy się jak na razie bez zmiany trenera.

Jeszcze Zawisza z Tarasiewiczem.

domin_czyzyny 13.05.2014 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1360726)
Dziś nadeszła dla nas smutna wiadomość... Wojciech Stawowy oficjalnie zwolniony u sąsiadek :( Szkoda, że tak wielkiemu trenerowi nie dane było dokończyć swojego dzieła :(

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...cracovii/ehdzy

szkoda, że niedończył wielkiego dzieła spuszczenia tej ladacznicy do niższej ligi...wielka, wielka szkoda :(. Mam nadzieję, że jego następca będzie szedł tą samą "wielką drogą" i nas nie zawiedzie... ;-)

podczas kolejnego meczu tej ladacznicy wszyscy będziemy lubinianami... ;-)

Lechista69 13.05.2014 17:36

a w Lubinie w końcu Leńczyk poleciał a na jego miejsce przyszedł Stokowiec.. oby efekt nowej miotły w tym wypadku był pozytywny..

http://www.wroclaw.sport.pl/sport-wr...iec_nowym.html

SharksiK 13.05.2014 17:41

A miał niedawno jeszcze wąsy golić, pejs .......ony. Szkoda, myślałem że pójdzie na dno z tą tratwą. Się mu ....a tiki-taki z tel -awiwu zachciało, hehe łeb.

marek2a 14.05.2014 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1360787)
szkoda, że niedończył wielkiego dzieła spuszczenia tej ladacznicy do niższej ligi...wielka, wielka szkoda :(

Jeżeli ktoś naiwny wierzy w to ,że spadną to niech spojrzy na terminarz. Ostatni mecz grają z "walczącą " o 9 te miejsce:rotfl: Jagiellonią. Profesor raczej nie dopuści do degradacji:mysli:

AntyMod 14.05.2014 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marek2a (Post 1360872)
Jeżeli ktoś naiwny wierzy w to ,że spadną to niech spojrzy na terminarz. Ostatni mecz grają z "walczącą " o 9 te miejsce:rotfl: Jagiellonią. Profesor raczej nie dopuści do degradacji:mysli:

ale graja tez z walczacymi o utrzymanie bogaczami ze spolki Skarbu Panstwa ktorzy musza walczyc o utrzymanie i zaczac wygrywac, , ze Slaskiem ( wierze ze nie odpuszcza) i kieleckim tworem ktory jest nieobliczalny i czasem MU mecz wyjdzie, nie zapominajmy ze nie ma juz w PZPNie Laty i innych takich przekretasow ( przynajmniej nie w tej ilosci) ....ja mimo wszystko wierze ze ten sezon nie bedzie stracony i tak do konca smutny ...:-D

Gwiaździsty 15.05.2014 07:03

Cytat:

Dokładnie, tu mają pewne punkciki. Jagiellonia nie bedzie umierać za Zagłębie. W dodatku wielce prawdopodobne jest to, ze zdobędą punkty u siebie z raczej pewną utrzymania kielecką wieśniarą. Szkoda, ze Podbeskidzie przegrało mecz w Kielcach, bo ćwoki mając nóż na gardle inaczej by grały w Krakowie. A tak, jest już pozamiatane.

AntyMod 16.05.2014 21:18

No i dzis druzyna z warszawy zdobyla Mistrzostwo Polski

0 22 16.05.2014 21:34

25 maja :)

dynek.pl 17.05.2014 09:17

Cytat:

Spokojnie z tymi teoriami. Cracovia będzie pod presją, a Jaga na luzie. Przypominam, że rok temu w przedostatniej kolejce niewalcząca o nic Jaga w 90 minucie meczu spuściła do 2 ligi Belchatów.

shaggy 17.05.2014 09:47

1. Legia, 2. Lech, 3. ??? i Zawisza

Znamy już komplet uczestników wakacyjnego konkursu na najbardziej spektakularny Eurowp... w pucharach. Ciekawe kto tym razem wygra?

arti 17.05.2014 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1361176)
25 maja :)

posiejecie jutro jakieś punkty?:)

Emenems81 18.05.2014 10:36

Jeśli porażki zespołu w grupach LE jest nazywana eurow.......em, to ja sobie życzę dla naszej Wisły co sezon takich eurow.......i :)

R33 18.05.2014 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1361190)
Spokojnie z tymi teoriami. Cracovia będzie pod presją, a Jaga na luzie. Przypominam, że rok temu w przedostatniej kolejce niewalcząca o nic Jaga w 90 minucie meczu spuściła do 2 ligi Belchatów.

A 3 lata temu w sezonie 2010/11 też grali ze sobą w przedostatniej kolejca i Jaga jakoś słaba nie była wtedy z tego co pamiętam, ale przegrała 0:3.

Maciuś 18.05.2014 11:39

Zobaczymy jak w Lidze Mistrzów poradzi sobie Nowa Legia, według mnie bez 3 bardzo dobrych transferów pokroju niedawnego Ljuboji na bank nie przejdą nawet 3 rundy eliminacyjnej.

emj10 18.05.2014 13:20

Nie przejdziemy do III rundy eliminacyjnej? Przez przesady. Na takich pastuchów to skład jest już teraz. Dopiero schodki zaczną się w III rundzie el. LM, bo nie będziemy w tym roku rozstawieni.

MatMario 18.05.2014 13:25

Jak bedzie szansa to krety beda placic przeciw parchom. Co jak co ale $ sie u nich znajdzie

Kocur 18.05.2014 16:43

parchy i Zagłębie? Dwie drużyny które już raz sobie sprzedawały mecze - wynik mnie nie dziwi.

emj10 18.05.2014 16:50

Musieli oddać ze europejskie puchary :D

arti 18.05.2014 19:05

No to na górze i na dole wszystko jasne.
Ostatnie pytanie - kto wejdzie do pucharów - Lechia czy Pogoń. Dla mnie na 95% Lechia.
Spadek kretów jest niewiarygodną sprawą. Jedna z może 5 ekip ustawionych ekonomicznie i to znacznie powyżej średniej wylatuje z ligi w której połowa to golasy z długami niespłaconymi od np. 10 lat (Ruch).

Lechista69 18.05.2014 19:31

Gdybysmy nie mieszkali w Polsce to bym byl pewien ze jestesmy w LE.. niestety tutaj decyzje gowno znacza i jesli Ruch bedzie 3 to nie wierze ze sie ta decyzja utrzyma.. kiedy ostateczne decyzje w sprawie licencji na wystepy w pucharach europejskich ? Pogon z obecna gra raczej niema zadnych szans.. zwlaszcza po wczorajszej kompromitacji

0 22 18.05.2014 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1361223)
posiejecie jutro jakieś punkty?:)

Nie posialiśmy :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1361261)
Zobaczymy jak w Lidze Mistrzów poradzi sobie Nowa Legia, według mnie bez 3 bardzo dobrych transferów pokroju niedawnego Ljuboji na bank nie przejdą nawet 3 rundy eliminacyjnej.

Możemy nie przejść, bo w puli rywali 3 rundy mamy tych samych co w 4, czyli dwa razy gramy z ekipą typu Steaua czy Celtic. Celem faza grupowa LE - tradycyjnie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 1361290)
Gdybysmy nie mieszkali w Polsce to bym byl pewien ze jestesmy w LE.. niestety tutaj decyzje gowno znacza i jesli Ruch bedzie 3 to nie wierze ze sie ta decyzja utrzyma..

Dobrze by było, żeby się nie utrzymała i nie było żadnego zielonego stolika. Niech gra 3 w lidze, bez względu na to kim będzie.

shaggy 18.05.2014 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Emenems81 (Post 1361257)
Jeśli porażki zespołu w grupach LE jest nazywana eurow.......em, to ja sobie życzę dla naszej Wisły co sezon takich eurow.......i :)

Lech do grup nie dotarł wyłożył się na Żalgirisie...
Piast przeżył to co my czyli Bach Bach Karabach
Miło zaskoczył Śląsk z Brugią ale póżniejsze łomoty z Sevilla były solidne
A Legia no cóż jeśli jarało Cię emocjonowanie się całej Warszawy tym czy strzelą w grupie jakąś bramkę czy też nie to już twoje "zboczenie" nie moje:)

W nadchodzącym sezonie żaden z klubów nie wzmocnił się na tyle aby być pewnym tego że będzie lepiej.
Wprawdzie Legia zamiata ta ligę jednak Euriopa już wiele razy udowadniała że to ciut więcej.
Dodatkowo jak już ktoś pisał w 3 rundzie nie będą rozstawieni i jak dostanie ich w swoje lapki taki Maccabi, Dynamo Czy Salzburg będzie w pape. Chyba że się poszczęści...

Lech w każdej rundzie będzie rozstawiony ale jeśli ostatnio dostał w łeb od Litwonów to czy można być spokojnym jesli na ich drodze stanie Rosenborg czy Dynamo Moskwa...

Reasumując słabość naszej ekstraklasy co rusz jest demaskowana. Potentaci na rynku krajowym z ostatniego sezonu - a także i z tego - na rynku europejskim nie znacza nic...

0 22 18.05.2014 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1361293)
Reasumując słabość naszej ekstraklasy co rusz jest demaskowana. Potentaci na rynku krajowym z ostatniego sezonu - a także i z tego - na rynku europejskim nie znacza nic...

To akurat prawda, dlatego:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1361293)
Wprawdzie Legia zamiata ta ligę

Tego się trzeba trzymać :)

wiesniak84 18.05.2014 20:50

No trzeba pogratulować forumowym innowiercom:) Gra może nie zachwyca ale i tak wystarcza na wciagniecie tej buraczanej ligi nosem. Jedyną poukladana na dzień dzisiejszy drużyna to i są wyniki.

63.5 Kg 18.05.2014 20:56

Wkoncu maja to wymarzone 10 MP....:P

AntyMod 18.05.2014 22:43

moze strzela bramka w 6-tym meczu LE , slabosc polskiej ligi polega na wygranej lidze najbiedniejszego kraju UE przez legie NIE wspolczuje ......p.s a Zaglebie ?? mam nadzieje ze druzyna zyjaca z Moich podatkow nigdy jua nie wejdzie do TME

Janusz 19.05.2014 16:38

Właśnie się dowiedziałem że "na wszelki wypadek" ostatnie 4 mecze Lecha sędziowali panowie z Warszawy.
Obleśny ma mistrza. Gratulacje dla kibiców Legii. Super sezon. Może w tym roku uda się w pucharach załatwić fajnych sędziów i zdobyć nawet ze 3 gole? Kto wie?

krwawy 19.05.2014 17:54

Jak Wisły na sędziów nie stać to trzeba u buka grać.
Najlepiej w Fortunie bo na na sędziów w pucharach zbieramy :D

Janusz 19.05.2014 18:04

Zbierajcie, zbierajcie bo bez tego ani rusz...

0 22 19.05.2014 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Janusz (Post 1361452)
Właśnie się dowiedziałem że "na wszelki wypadek" ostatnie 4 mecze Lecha sędziowali panowie z Warszawy

Oczywiście jest to nieprawda.

shaggy 19.05.2014 19:01

W Chorzowie remis walka o 3 miejsce rozgorzała na nowo. Swoja droga obydwa karne z d...
Z d... są też wyRUCHani kibice, którzy na dojscia do piłki Guerierra reagowali małpimi odgłosami...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krwawy (Post 1361460)
Jak Wisły na sędziów nie stać to trzeba u buka grać.
Najlepiej w Fortunie bo na na sędziów w pucharach zbieramy :D

kretyn czy on tak zawsze??

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1361467)
Oczywiście jest to nieprawda.

Masz rację to nieprawda w ostatnich 4 meczach "tylko" 3 razy kuchenkom gwizdali chlopaki ze stolicy. Po latach panowania Fryzjera szanowne kolegium sedziow dla swietego spokoju odpusciloby sobie takie mianowanie sedziow... Ale moze tak musi być.

0 22 19.05.2014 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1361469)
Masz rację to nieprawda w ostatnich 4 meczach "tylko" 3 razy kuchenkom gwizdali chlopaki ze stolicy

To po pierwsze. Po drugie dwa z tych trzech meczów Lech spokojnie wygrał. Po trzecie ileż można słuchać tego .......enia, Lechia po prostu była lepsza i zasłużyła na 3 pkt :)

Ale jak oni widzą to inaczej to niech gryzą ścianę. Smacznego!

Emenems81 19.05.2014 19:46

Właśnie zobaczyłem ligę od kuchni i mogę stwierdzić, że większego buraka i wieśniaka jak Rumak dawno u nas w lidze nie było. Tak idiotycznego zachowania mimo wszystko się po nim nie spodziewałem.
Zero szacunku dla takich cepów.

63.5 Kg 19.05.2014 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Emenems81 (Post 1361477)
Właśnie zobaczyłem ligę od kuchni i mogę stwierdzić, że większego buraka i wieśniaka jak Rumak dawno u nas w lidze nie było. Tak idiotycznego zachowania mimo wszystko się po nim nie spodziewałem.
Zero szacunku dla takich cepów.

To gamon jakich mało....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl