![]() |
Cytat:
Rozwój sportowy drużyny pod kierownictwem prawd.iwka w wieku przedemerytalnym, który nie ma pojęcia o taktyce i przygotowaniu fizycznym i dobiera sobie do współpracy wyłącznie potakiwaczy albo/i głupszych od siebie będzie z pewnością zaj.bisty. |
Czy Wy wierzycie ze jakiś poważny trener przyjdzie pracować do tej WIAŁY Cupiała . JEŚLI ZE MUDA to prawda to potraktujcie to jak mniejsze zło , pyzatym ktoś tu trafnie napisał W Wiśle niema nawet kto ocenić umiejętności potencjalnego piłkarza NIEMA DETEKTORA SPORTOWEGO NIEMA NIC .A TEN SMUDA TO PEWNIE MA PEŁNIĆ ROLE człowieka ORKIESTRY TAKI ZŁOTA RACZKA Jak trzeba tknie poprowadzi pisuar naprawi , a czasem i pozamiata.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ze Smudą jest jak z Kapką niby odchodzi,ale ciągle jest.
|
Panowie z tym cudakiem Smudą to chyba jakieś nieporozumienie?! Już wolałbym dać Kulawikowi szansę na kolejny sezon... Ze Smudą wpadniemy w jeszcze większą skrajność niż jesteśmy... Podobno był już nagrany temat powrotu na R22 Nawałki i co w związku z tym?? Temat Nawałki był poruszony przez Mateusza Borka w Cafe Futbol powiedział ze po obecnym sezonie to on miałby prowadzić Wisełkę. Myślę że większość kibiców zdecydowanie chciałaby Nawałkę niż tego pajaca Smudę... Jeśli w Wiśle ma być dobrze to w chciałbym aby sztabem szkoleniowym zajmowali się dawni Wiślacy bo kto inny jak nie oni będzie znał lepiej realia Wisły... Mam nadzieję że nie jestem jedynym fanem który CHCE TEGO!!
|
No to mamy obecnie *dawnego Wiślaka* na ławce trenerskiej. I gdzie jesteśmy, doskonale widać.
Myślę że jeszcze Olo Moskalewicz, Rysiu Czerwiec i Artur Sarnat i Liga Mistrzów nasza za dwa lata. |
No cóż zwolennikiem Smudy na ławce Wisły nie jestem ale trzeba pamiętać:
- gorszy od Kulawika nie będzie - Smuda dostanie piłkarzy jakich chce a nie bezrobotnych od Bednarza. |
Skoro nie jesteś zwolennikiem Smudy to po co piszesz takie głupoty?
On przecież jest gorszy od Kulawika. No i to, że będzie miał piłkarzy jakich chce to niczego nie gwarantuje. W kadrze też miał jakich chciał. Cytat:
|
Cytat:
|
Pamiętasz za co Smuda za pierwszym razem wyleciał? Chcesz powtórki?
Zamiast Kulawika tylko ktoś zupełnie z zewnątrz, albo Kasper ;) |
Cytat:
Zresztą chodzi o to, że ze Smudą przyjdą piłkarze a dla Kulawika ich nie będzie. |
IMHO jeśli ma przyjść Smuda albo Kasperczak to lepiej żeby został Kulawik
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jakby miał być Smuda to tak jak ktoś wyżej napisał, dostanie kogo będzie chciał (w granicach rozsądku), i żaden grajek nie poleci na skargę.
Zanim przyszedł Kasperczak kto był trenerem ? Kasperczak według mnie poleciał z sukcesami na plecach i pracy Smudy. Będzie co ma być! |
Trzeba kogoś kto przykłada dużą wagę do treningów na wysokim tempie, najlepiej dwa razy dziennie. Inaczej jakiego piłkarza byśmy nie sprowadzili nowego, to szybko straci formę fizyczną i dupa.
|
Skorża z tydzień czy dwa temu wypowiadał się w prasie, i nie wykluczał, że w czerwcu wróci do Polski. Lepszy on niż Smuda. Ale, araby pewnie zaproponują mu 2-3 krotną podwyżke i temat zostanie przynajmniej na sezon zamknięty.
|
Cytat:
Chętnie dałbym szansę poprowadzić Wisłę: 1) Żurawskiemu 2) Szymkowiakowi 3) Cantoro 4) Cleber Możecie mnie wyśmiać ale jestem mocno związany naszym klubem i będę fanatycznie ich wspierać aż do usranej śmierci tak jak to robię od 14 lat :) |
A możne trener Polonii Warszawa facet mi wygląda naprawdę obiecująco ,a ich gra taktycznie wygląda bardzo dobrze .
|
Musze Was zmartwic chociaz nie wiem ile jest w tym prawdy. Niemiecki magazyn Kicker w informacji o mozliwym zwolnieniu (w tym tygodniu) Smudy podał, ze na ostatnim meczu wyjazdowym jego druzyny byli przedstawiciele Naszego klubu wiec wiadomo co to dla Nas oznacza. Gdybysmy jutro nieawansowali do Finału PP to cos mi sie wydaje, ze po meczu ligowym z Jagiellonia Smuda byłby juz w Krakowie. A czemu dopiero po meczu z Jagiellonia? Bo niemiałby czasu na spotkanie sie z druzyna i wcielenie swoich treningow wczesniej. W ostatecznosci jezeli juz mialby przyjsc Smuda to mam nadzieje, ze Cupial da mu pole do popisu i bedzie mogł zbudowac zespoł, ktory właczy sie do walki o Mistrzostwo w nastepnym sezonie. Bo jezeli Smuda pola do popisu nie dostanie - bedziemy w czarnej dupie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Pewnie będzie Smuda albo zostanie Kulawik. Na pewno Bednarz będzie dążył do tego drugiego, bo jego wpływy przy zatrudnieniu Franza znacznie spadną. Wiadomo jednak kto ostatecznie pociąga za wszystkie sznurki w tym klubie.
A mnie by się marzył taki Pavel Vrba z Pilzna. |
Cytat:
Zastanawiam się dlaczego Sarki cały czas wchodzi tylko na końcówki poza pierwszym meczem naprawdę zawsze coś pokaże ciekawego. Może nie ma kondycji na 90 minutut? |
Edgar Davids z tego co wyczytałem na jednej z holenderskich stron Ajax-u Amsterdam to jest w trakcie robienia papierków na trenera :) Jak mowa o Holendrach to czemu nie Frank Rijkaard ??? Facet wcale nie ma wielkich wymagań finansowych :)
|
|
Cytat:
Co do Nawałki - jeśli to prawda to wielka szkoda. Z drugiej strony sam Borek pisał, że już się dogadali |
Boją się żeby nie było powtórki z Maaskanta i Valxa jak zostawili im wolność transferową, po której teraz Wisła nie może złapać oddechu.
Z tym, że nie wyobrażam sobie, że trener miałby nie decydować o transferach. Być może Wisła chce tą odpowiedzialność rozłożyć na co nie chce przystać Nawałka. Tu też nie ma się co dziwić, bo Nawałka niczego w karierze jeszcze takiego nie osiągnął żeby dawać mu pełnię władzy w ręce. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Boniek o Smudzie:
"Ostatnio Smuda wyjechał do Regensburga. ZBIGNIEW BONIEK: Dla Franka nie liczył się wynik sportowy tylko kasa. Każdy normalny, kto spojrzał na ten klub, wiedział, że można tylko spaść z ligi. Spaść lepiej lub gorzej. Myślę, że Franek od czerwca będzie trenerem jednego z polskich klubów i odbuduje pozycję, czego mu życzę, bo widzę, że chęci ma jak młody źrebak." No więc zdaje się, że mamy trenera od czerwca, trenera ktoremu zalezy wylacznie na kasie a do tego lata swietnosci ma już daleko za sobą. Mozna sie skonczyc tez oszukiwac ze przepowiadana budowa to cos innego jak rozwiazanie dorazne. Smuda bedzie po to aby zrobic wynik tu i teraz. Nie aby budowac na lata. |
Po prostu uważam, że Nawałka niczego jeszcze jako trener nie pokazał, niczego nie osiągnął żeby mógł domagać się gwarancji zatrudnienia przez x lat, pełni władzy w transferach itp. Takie warunki to może stawiać trener, który może się pochwalić już jakimiś sukcesami. I wcale się Wiśle tutaj nie dziwię. I tak samo wcale nie mam wielkiego przekonania do Nawałki.
|
Trez będziemy mieli test Łysego Jacka :)
Mateusz Borek @BorekMati 13 h Jestem ciekaw ,czy po kompromitacji na Euro i zenujacych wynikach w Regensburgu, ktore zakończą sie spadkiem do 3 ligi-Wisła zatrudni Smude? Mateusz Borek @BorekMati 13 h Dla mnie byłaby to żenująco nieodpowiedzialna decyzja.Zobaczymy czy Jacek Bednarz decyduje czy tez wykonuje polecenia Cupiala.Czekam do czw. |
Obawiam się Panowie że skończymy jak ten Regensburg :(( Ehh Wisełce jest potrzebna rewolucja w zarządzie bo Cupiał też ma swoją cierpliwość i w nieskończoność nie będzie rzucał kasy tak jak to robi od lat rodzina Morattich w Inter Mediolan :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Teraz wszystko rękach Łysego ... Ale obawiam się że nie ma takich jaj i jednak Adamiakowa będzie na ławce siedziała :(
|
Trzeba trzymać kciuki za "Kulę". Alternatywa jest doprawdy przerażająca.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl