Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Gucio25 04.07.2008 22:42

http://img399.imageshack.us/img399/4760/35gt6.jpg

nie martwmy się, pan Jacek nawet grając dopina transfery. :)

jachting 04.07.2008 23:50

Skoro szukamy zmiennika dla Pawełka to może od razu lepiej postawić na Cebanu w tej roli ....
Bo nie sądzę aby ten przykładowy Bośniak robił dużą różnicę .
Lepiej ściągnąć jakiegoś młodego,perspektywicznego bramkarza do ME ,najlepiej Polaka .

skeba 05.07.2008 00:44

A nie od tego roku w przypadku odpadnięcia w II rundzie LM, gra się dalej w PU ??
Czy od następnego ?

Skład na OE mamy, więc może Cupiała ambicję ograniczone są właśnie do MP

piter116 05.07.2008 01:46

Jacek Bednarz, dyrektor sportowy mistrzów Polski, przyznaje, że klub szuka bramkarza, ale nie chce za niego zapłacić zbyt dużych pieniędzy. Do Bad Waltersdorf ma przyjechać jeszcze jeden zawodnik na tę pozycję, o ile na testy zgodzi się jego klub. Nazwisko jest owiane tajemnicą, ale chodzi o piłkarza z Niemiec.

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...lek_wciaz.html

W podobnej formie dyrektor odniósł się do ewentualnego przejścia obrońcy Marcina Baszczyńskiego do angielskiego West Bromwich: - Nic nie wiem na ten temat. A zakontraktowanie do Wisły napastnika z Sierra Leone, Mohameda Kallona? - To jest mało prawdopodobne. Kiedy wspominałem o "tajemniczym" zagranicznym napastniku, nie miałem na myśli Kallona. A na tego "nieznanego" piłkarza czekamy, bo jeszcze nie przyjechał do Bad Waltersdorf - oświadczył nam Jacek Bednarz po swoim powrocie z Austrii do Krakowa

http://krakow.naszemiasto.pl/sport/871866.html

Uran235 05.07.2008 02:56

Cytat:

Potwierdził przynajmniej, że było telefoniczne zapytanie o Marcina Baszczyńskiego, ale zaprzeczył, by zainteresowany był nim klub z Anglii. Co innego mówi 31-letni piłkarz, który przyznał, że oferta jest z wysp.
Czyli oferta jest ze Szkocji i w to jestem w stanie uwierzyć :p .

W kontekście zawodników, którzy mają dojechać na zgrupowanie powstaje pytanie: czy oni są w tej czwórce klasowych zawodników, o których stara się Wisła? Czy może z tamtą czwórką są prowadzone negocjacje, a ra dwójka przyjeżdża tylko na testy? Z tego co jest napisane na głównej wynikałoby, że jednak opcja 2+4.

mckoval 05.07.2008 09:34

Cytat:

Szymon Pawłowski wystąpił do PZPN o rozwiązanie kontraktu z Zagłębiem Lubin z winy klubu. Sprawa będzie miała swój finał w Wydziale Gier, gdyż klub z Lubina nie chce puścić zawodnika, którego chętnie zatrudniłby w Legii Jan Urban.
http://sport.interia.pl/news/wielka-...talent,1141128

Ogryzek 05.07.2008 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LooNatyk (Post 562362)
Singlara chyba co po niektrzy nie doceniaja.. uwazam lige czeska za mocniejsza od naszej OE, a Singlar zagral w Libercu ponad 100 spotkan, w tym 26 w mistrzowskim dla tego zespolu sezonie. To na prawde solidny gracz, ktory moze nam sie bardzo przydac.

co do innych transferow, to do konca oknanie bede ocenial, niektorym cisnienie rosnie, ale juz sie do tego przyzwyczailem :-]

Ja np. go niedoceniam i uwierze że jest wzmocnieniem a nie wypełniaczem jak zacznie dobrze grać .

Grał w Slovanie ale Paszulewicz tez grał w Wiśle Kasperczaka w pucharach.... i co? Świetny piłkarz?

Gdyby był naprawdę dobry to miałby propozycje z czołowych klubów Czeskich - ale nie miał! Tylko jakieś naprawdę przecietne kluby składały mu oferty.

Wzieliśmy go bo nie ma pieniędzy na lepszych (pesymistyczny wariant) albo oszczędzamy pienadze na lepszych ale na inne pozycje (optymistyczny wariant)

PS
Chętnie pomyle sie w tej sprawie i wycofam moje słowa jak Singlar zacznie grać i to grać dobrze:D

(Uprzejmie proszę Moderatora o nieusuwanie tego posta który dotyczy poliyki transferowej Wisły)

Tomek_TS 05.07.2008 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 562546)
Gdyby był naprawdę dobry to miałby propozycje z czołowych klubów Czeskich - ale nie miał! Tylko jakieś naprawdę przecietne kluby składały mu oferty.

A skad Ty do cholery wiesz?!

Ogryzek 05.07.2008 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tomek_TS (Post 562552)
A skad Ty do cholery wiesz?!

Do cholery

Sam piłkarz tak mówił!

Tomek_TS 05.07.2008 11:54

ok, dawaj linka:>

Edit: dobra wyreczyłem cie.

Cytat:

Miałeś inne oferty transferowe, dlaczego zdecydowałeś się przyjechać właśnie do Polski?

- No tak, były oferty ze Słowacji, była i z Grecji, na którą się nie zdecydowałem. Polacy, Słowacy i Czesi mają podobną mentalność. Jest przy tym też i bliżej w rodzinne strony.

_ukoL 05.07.2008 12:03

Ogryzek ale nie uważasz, że transfery takie jakie byś sobie życzył nie są realne? Każdy ma swoje wizje kto mógłby dołączyć ale trzeba być obiektywnym i skoro Wisła nie przeprowadza spektakularnych transferów to najwyraźniej możliwości klubu są takie jakie są i trzeba wierzyć, że tym co mamy coś ugramy...

Ogryzek 05.07.2008 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtek_Lok (Post 562564)
Ogryzek ale nie uważasz, że transfery takie jakie byś sobie życzył nie są realne? Każdy ma swoje wizje kto mógłby dołączyć ale trzeba być obiektywnym i skoro Wisła nie przeprowadza spektakularnych transferów to najwyraźniej możliwości klubu są takie jakie są i trzeba wierzyć, że tym co mamy coś ugramy...

Wiem że transfery drogie nie są realne - (cenzor moderator) usunął wczoraj moją wizje wzmocnień w Wiśle (5 zawodników za 1,65 mln EUR) - podałem przykład Lecha! (Mnie takie zakupy uszczęśliwiłyby)

Ja nie oczekuje cudów, ba nie oczekuje żadnych wzmocnień jeśli Bednarz z Wilczkiem powiedzą - nie ma kasy! Nie obraże się i dalej będę kibicował Wiśle:D

Natomiast jeśli zapowiada sie transfery 4 "znaczących" piłkarzy i jest jak na razie "nieznaczący" 1 Słowak (z całym szacunkiem) ale czas leci...

Arked 05.07.2008 12:11

Możliwości to Wisła ma duże. Zarobiliśmy spore pieniądze na Dudce i mamy możnego właściciela. Jeśli nie przeprowadzimy poważnch transferów to będzie to spowodowane niezrozumiałą politką właściciela lub nieudolnością osób odpowiedzialnych za wszukiwanie i pozyskiwanie piłkarzy. Na pewno nie brakiem możliwości.

_ukoL 05.07.2008 12:19

Cytat:

Natomiast jeśli zapowiada sie transfery 4 "znaczących" piłkarzy i jest jak na razie "nieznaczący" 1 Słowak (z całym szacunkiem) ale czas leci...
Ogryzek być może w mniemaniu Bednarza jest to "znaczący" transfer jak na warunki i możliwości Mistrza Polski. Pojęcie względne znaczący transfer. Osobiście wstrzymałbym się z oceną Singlara i poczekałbym do pierwszego meczu o stawkę.

Aga21 05.07.2008 12:20

Ja Pierd*** weźcie tego palanta z pokerem! Zasłania mi forum idiota, krzyżykiem go nie skasujesz i jeszcze jeban*** się do myszki przykleja z jakąś miną buraka!

pawelo84 05.07.2008 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 562546)
Ja np. go niedoceniam i uwierze że jest wzmocnieniem a nie wypełniaczem jak zacznie dobrze grać .

Grał w Slovanie ale Paszulewicz tez grał w Wiśle Kasperczaka w pucharach.... i co? Świetny piłkarz?

Wzieliśmy go bo nie ma pieniędzy na lepszych (pesymistyczny wariant) albo oszczędzamy pienadze na lepszych ale na inne pozycje (optymistyczny wariant)

PS
Chętnie pomyle sie w tej sprawie i wycofam moje słowa jak Singlar zacznie grać i to grać dobrze:D

(Uprzejmie proszę Moderatora o nieusuwanie tego posta który dotyczy poliyki transferowej Wisły)

Hehe , Slovan Liberec to czołowy klub ligi czeskiej. W ostatnich 10 sezonach osiągnął więcej niż Slavia Praga...

Ile widziałeś meczy Slovana Liberec? Ja widziałem kilkanaście i z moich obserwacji wynika, że jest to zespół conajmniej tej klasy co Wisła.

Ogryzek 05.07.2008 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 562583)
Hehe , Slovan Liberec to czołowy klub ligi czeskiej. W ostatnich 10 sezonach osiągnął więcej niż Slavia Praga...

Ile widziałeś meczy Slovana Liberec? Ja widziałem kilkanaście i z moich obserwacji wynika, że jest to zespół conajmniej tej klasy co Wisła.

Hehe no przecież wiem! Dlatego hehe podałem przykład Paszulewicza który grał w Wisle za czasów Kasperczaka która hehe osiągnęła więcej w ostatnich 10 latach niż np Legia czy Lech

Własnie Singlar to może byc taki Paszulewicz - ten grał w Slovanie a ten w Wiśle. A czy Paszulewicz to takie świetny piłkarz? Sam odpowiedz:)

dynek.pl 05.07.2008 12:29

Kazdy juz kilkadziesiat razy zdazyl sie pogodzic z brakiem transferow az tu nagle Skorza wyjechal z tekstem, ze do Austrii dojedzie 4 zawodnikow i to takich, ktorych nie trzeba testowac. Teraz juz Bendarz mowi o jednym i drugim na testy i trzeba rozczarowanie przezywac na nowo. Juz nie ma mowy o zadnym skrzydlowym czyli Lobo bedzie nas dalej meczyl swoja gra i firmowym zwodem zreszta ja mysle, ze to jest bardziej taki tik nerwowy niz zwod. Jesli tak wygladaja wzmocnienia mistrza Polski przed europejskimi pucharami to tylko potwierdza, ze nasza pilka jest na dnie i prezentuje poziom amatorski, a miejsce amatorow jest co najwyzej w II rundzie eliminacji. Dobrze, ze dostalismy ten Beitar - to kara za minimalizm. Liczylismy na jakis pasterzy, ktorych ogramy 2 razy po 1:0 i awansujemy do III rundy ale szczesciu trzeba pomoc. Mozna mowic, ze z PAO przegralismy przez sedziego czy brak szczescia ale co my zrobilismy wtedy, zeby do tej LM wejsc. Odpowiem: sprowadzilismy slowackiego emeryta z ligi wegierskiej. W pilce tak jak w zyciu nie ma nic za darmo.

Tomek_TS 05.07.2008 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 562586)
Hehe no przecież wiem! Dlatego hehe podałem przykład Paszulewicza który grał w Wisle za czasów Kasperczaka która hehe osiągnęła więcej w ostatnich 10 latach niż np Legia czy Lech

Własnie Singlar to może byc taki Paszulewicz - ten grał w Slovanie a ten w Wiśle. A czy Paszulewicz to takie świetny piłkarz? Sam odpowiedz:)

Ale moze tez byc drugim Alvesem z Barcelony:shock:

Jak Cie prosz daj spokoj Singlarowi! Poczekaj z jego ocena np do rundy rewanzowej! Bo chyba wszyscy juz maja dosc Twojego napierdalania na Bednarza i Singlara i Bog wie kogo jeszcze.

Ogryzek 05.07.2008 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 562587)
Kazdy juz kilkadziesiat razy zdazyl sie pogodzic z brakiem transferow az tu nagle Skorza wyjechal z tekstem, ze do Austrii dojedzie 4 zawodnikow i to takich, ktorych nie trzeba testowac. Teraz juz Bendarz mowi o jednym i drugim na testy i trzeba rozczarowanie przezywac na nowo. Juz nie ma mowy o zadnym skrzydlowym czyli Lobo bedzie nas dalej meczyl swoja gra i firmowym zwodem zreszta ja mysle, ze to jest bardziej taki tik nerwowy niz zwod. Jesli tak wygladaja wzmocnienia mistrza Polski przed europejskimi pucharami to tylko potwierdza, ze nasza pilka jest na dnie i prezentuje poziom amatorski, a miejsce amatorow jest co najwyzej w II rundzie eliminacji. Dobrze, ze dostalismy ten Beitar - to kara za minimalizm. Liczylismy na jakis pasterzy, ktorych ogramy 2 razy po 1:0 i awansujemy do III rundy ale szczesciu trzeba pomoc. Mozna mowic, ze z PAO przegralismy przez sedziego czy brak szczescia ale co my zrobilismy wtedy, zeby do tej LM wejsc. Odpowiem: sprowadzilismy slowackiego emeryta z ligi wegierskiej. W pilce tak jak w zyciu nie ma nic za darmo.

Dobrze że kolega napisał tą "bolesną prawdę" bo niestety spora część forumowiczów woli żyć w iluzji i wierzyć w cuda:)

PS
Zaraz się na Ciebie rzucą "legiony straceńców" kóre oskarżą cię o płaczliwość i sianie defetyzmu. Ostrzegam:)
Mnie sie już dostaje za realizm bo większość woli zyć w Matrixie:D

Valsacio 05.07.2008 12:35

Niestety ale np nie porównujcie nas do Legii. Oni w ostatnim czasie dokonali naprawdę dobrych transferow za granicę i dlatego mają grosza. W dodatku odjedzie jeszcze Roger za dużą kasę.

Lech miał łatiwej niż my bo mógł ściągnąć piłkarzy bez nazwiska, młodych rozwijających się.

U nas się nastawiliśmy na wzmocnienia na puchary, ktore kosztują majątek i jeszcze nie chcą przyjść.
Szkoda że Bednarz nie ma alternatywy i nie ma na oku młodych piłkarzy którzy mogłiby do nas dołączyć, bo jak widać to okienko będzie dla nas KROKIEM WSTECZ.

Ogryzek 05.07.2008 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tomek_TS (Post 562589)

Jak Cie prosz daj spokoj Singlarowi! Poczekaj z jego ocena np do rundy rewanzowej! Bo chyba wszyscy juz maja dosc Twojego napierdalania na Bednarza i Singlara i Bog wie kogo jeszcze.

Jakby był drugim Alvesem to przypuszczalnie musielibysmy stoczyć o niego walkę z konkurentami..... ja tylko wyciągam logiczne wnioski.

PS
Uwierz mi chciałbym sie mylić w tej sprawie - ale skoro nie było nas stać na Bartczaka no to lepszy rydz niż nic:)

Valsacio 05.07.2008 12:38

Cytat:

Zdzisław Drobniewski wyśmiał oficjalną propozycję Wisły Kraków, która stara się o Gargułę. Jeśli potencjalny nabywca nie rozpocznie rozmów od kwoty 1,5 miliona euro, reprezentant Polski nie odejdzie z Bełchatowa - twardo stawiają sprawę szefowie GKS.
Pozyskaniem pomocnika zainteresowana jest Wisła Kraków, ale pieniądze proponowane przez wiślaków - 350 tysięcy euro - są nie do przyjęcia dla klubu z Bełchatowa. - Niech krakowska Wisła się nie ośmiesza. Nie oddamy Łukasza za darmo - powiedział dyrektor sportowy GKS Zdzisław Drobniewski. - Jeśli oni proponują taką kasę, to ja wolę, żeby Garguła jeszcze przez rok u nas grał i później odszedł sobie, gdzie będzie chciał. Oczywiście za darmo - dodał prezes Drobniewski.
tutaj macie odnośnie Garguły w Wiśle. GKS sobie też pogrywa, ale nie dziwię się. Wolą mieć za 350 tys Gargułę na rok niże 350tys a nie mieć Garguły.

Ogryzek 05.07.2008 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tomek_TS (Post 562589)

Skad wiesz czy wszyscy? Ty jesteś WSZYSCY? to sie nazywa megalomania:)

Tomek_TS 05.07.2008 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 562593)
Jakby był drugim Alvesem to przypuszczalnie musielibysmy stoczyć o niego walkę z konkurentami..... ja tylko wyciągam logiczne wnioski.

PS
Uwierz mi chciałbym sie mylić w tej sprawie - ale skoro nie było nas stać na Bartczaka no to lepszy rydz niż nic:)

I na tym zakonczmy ta dyskusje!

<Crasch> 05.07.2008 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 562590)
Dobrze że kolega napisał tą "bolesną prawdę" bo niestety spora część forumowiczów woli żyć w iluzji i wierzyć w cuda:)

PS
Zaraz się na Ciebie rzucą "legiony straceńców" kóre oskarżą cię o płaczliwość i sianie defetyzmu. Ostrzegam:)
Mnie sie już dostaje za realizm bo większość woli zyć w Matrixie:D

tak, tak ogryzek....
uspokój sie i nie napiepszaj 20 poStów pod rząd o tym samym. Singlar nie jest Słowackim Paszulewiczem. Paszulewicz grał w zastepstwie za Głowackiego i długo nie pograł, Singlar grał 4 lata. w pierwszym składzie.
Okno transferowe otwarte od 5 dni. W Matrixie już zamknięte? ojojoj zabij tamtejszego Bednarza.

maRgrabkarz 05.07.2008 12:45

nie krytykowalem aktuaklych poczynan transferowych bo po slowach "sztabu" nawet nie wypadalo takowej przedstawiac. Ale teraz juz moge powiedziec z cala stanowczoscia. Wkur*** mnie i to bardzo mocno!
Gdyby powiedzieli ze bedziemy liczyc na wolne transfery ew gotowkowe ale za niewielkie pieniadze, to bym nic nie powiedzial. Ot po prostu niestety nie mamy kasy, zdarza sie. Ale czlowiek o wiele bardziej sie wnerwia gdy komus sie obiecuje (bo chyba w takich kategoriach nalezy rozpatrywac slowa Skorzy i Bednarza) "4 klasowych bez testowania" zawodnikow co to dolacza do druzyny zaraz na zgrupowaniu a na koncu okazuje sie ze jest tak jak zawsze. Jeden, moze dwoch i oczywiscie trzeba bedzie go przetestowac. No k**** mac. Cyrku naprawde nie chce miec w Krakowie przy R22!

Inna sprawa ze jesli druzyna ma walczyc o zaistnienie w europejskich pucharach (mowimy oczywiscie o PUEFA) to chyba druzyne trzeba miec kompletna juz na samym poczatku bardzo krotkich przygotowan do sezonu. Po przeciekach z R22 liczylem ze tak wlasnie bedzie. Poczatek okienka i Bednarz oglasza nazwiska nowych zawodnikow. A tu co sie okazuje? Bednarz ma k**** mac dopiero oko na kilku kolesi. W wywiadach mowia ze wiedza o co chodzi w profesjonalnej pilce ale czy oby na pewno?

Po wczorajszych slowach Bednarza jestem strasznie rozgoryczony. :/

Valsacio 05.07.2008 12:46

Wierzę w Bednarza, ale prawda jest też taka, że jesteśmy bidni jak mysz kościelna!!
Dopóki nie wypromujemy kogoś żeby zrobić nadwyżkę i sprzedać go za 5 mln Euro to nie kupimy nikogo za 1mln Euro.

Ale z 2 strony na miejscu Bednarza rozejrzał bym się za graczami pokroju Lewandowskiego czy Stilica z Lecha(czyli młodzi i tani) bo brak transferow, a tym samym możliwości że ktoś nagle wystrzeli(bo kto u nas może wystrzelić jeszcze? Jirsak Boguski Małecki i to praktycznie na tym się kończy) to naprawdę katastrofa!!!

Denerwuje też brak zainteresowania Pawłowskim. Nie dosyć że Legia ma farta przy transferach to jeszcze my takie kąski przaczamy, na ich korzyść. No szok.
Jak wiedział że nie ma kasy trzeba było brać Lewandowskiego i Pawłowskiego i wszyscy by byli zadowoleni. A przynajmniej ja napewo, bo to już by było 2 piłkarzy więcej którzy mogą nagle zaskoczyć.

Ogryzek 05.07.2008 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 562598)
tak, tak ogryzek....
uspokój sie i nie napiepszaj 20 poStów pod rząd o tym samym. Singlar nie jest Słowackim Paszulewiczem. Paszulewicz grał w zastepstwie za Głowackiego i długo nie pograł, Singlar grał 4 lata. w pierwszym składzie.
Okno transferowe otwarte od 5 dni. W Matrixie już zamknięte? ojojoj zabij tamtejszego Bednarza.

Ja nie mam zamiaru mordowac Bednarza! Podałem wcześniej przykład Lecha że za relatywnie średnie pieniądze można się wzmacniać dobrze i szybko! (Bez zadnych gwiazd za niewiadomo jakie pieniądze)
Albo można wprost powiedziec - nie ma kasy! I też dobrze!

Powiedz mi ile potrzebują nowi piłkarze żeby sie zgrać z zesołem przed meczem z Beitarem? (czas też jest ważnym czynnikiem)

Kolega Valsacio napisał że jeśli nie sprowadzamy gwiazd, to źle ze nie sprowadzamy chociaż młodych piłkarzy... żadnego alternatywnego scenariusza... i ja sie z tym zgadzam co napisał Valsacio!

Bobic 05.07.2008 12:59

"Niech krakowska Wisła się nie ośmiesza"

Zdzisław Drobniewski, dyrektor sportowy GKS Bełchatów, wyśmiał oficjalną propozycję Wisły Kraków w sprawie transferu Łukasza Garguły. Zaoferowane 350 tysięcy euro - to kwota nie do przyjęcia dla klubu z Bełchatowa.

- Niech krakowska Wisła się nie ośmiesza. Nie oddamy Łukasza za darmo - powiedział. - Jeśli oni proponują taką kasę, to ja wolę, żeby Garguła jeszcze przez rok u nas grał i później odszedł sobie, gdzie będzie chciał. - dodał Drobniewski.

Jeśli potencjalny nabywca nie rozpocznie rozmów od kwoty 1,5 miliona euro, reprezentant Polski nie odejdzie z Bełchatowa.

na podstawie: Przeglądu Sportowego
gks.com.pl / wislakrakow.com

emjot 05.07.2008 12:59

O siedmiu nie mówią bo
1. klepnięto Singlara
2. Klepną Łukasiewicza

a tym siódmym którego brakuje był Lanza który na płytach prezentował się rewelacyjnie

:rotfl: :rotfl:

a poza tym są Dawidowski i Gołoś

:lol:

ps. niech sobie GKS wsadzi w dupę Gargułę. Jakoś nie widzę kolejki chętnych by wywalić w błoto półtorej miliona juro

dorotja 05.07.2008 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 562608)
a poza tym są Dawidowski i Gołoś

Niedzielan po niemal roku w gabinetach też jak nowy. :-/ No i jest Grzesiu Kmiecik.

Trochę martwię się o Skorżę. Zwykle wyważony, parę razy ostatnio jednak coś tam chlapnął "nie po linii", np. niby żartem, że chciałby, by chociaż jedenastu zawodników mu zostało. Łatwo się Bosowi podpada, powinien uważać. Dobrze jednak, że to człowiek, który nie ma tendencji do biadolenia i użalania się nad sobą, choć dobrze wie, że w ostatecznym rozrachunku zawsze winny jest trener, a nie polityka transferowa klubu.

pan Dudi 05.07.2008 13:12

Tak sobie teraz pomyślałem- dlaczego Garguła nie odejdzie z BOTu na zasadzie prawa Webstera? Gra tam już dość długo. Chyba, że liczy się czas od podpisania nowego kontraktu, a on taki parafował z 2 lata temu? No, ale skoro Kokoszka też podpisał nowy kontrakt rok temu, to nie rozumiem, co stoi na przeszkodzie, aby sprowadzić Gargułę na podstawie w/w prawa.

Nie podniecajcie się tak Lechem, bo już widzę, jaki byłby tu płacz, gdyby to do Wisły sprowadzono np. Peszkę lub tego Stilica o którym nikt nic nie wie. Banda pokemonów odrazu chciałaby ukrzyżowania Bednarza, bo co to ma być? Widać to na przykładzie Singlara- chłop zdobył Mistrzostwo Czech, przez 4 lata był podstawowym obrońcą klubu z tamtejszej czołówki, ale i tak jest po nim jechane, bo to nie Zambrotta (chociaż jakby on przyszedł, to przecież ma już 30 lat, więc jakie to wzmocnienie?). Czytać się tego nie da.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 562615)
Zarówno Lewandowski jak i Arboleda byliby wzmocnieniami Wisły. Ja już przestałem się oszukiwać, z tak marnym dyrektorem sportowym jakim jest (L)ysy jacek wzmocnień nie będzie. Zaraz pewnie zaatakuje mnie stado klakierów zakochanych w jacku :lol: no dajecie, czekam.

Tak, na pewno Lewandowski jest lepszy od Brożka i Niedzielana. Wzmocnień nie będzie za Bednarza? ****a, chłopie, gdzie Ty żyjesz? Przedłużone kontrakty z Głową i Brożkiem, w/w Niedzielan, przez jakiś czas Kosowski, teraz może Łukasiewicz, który z tego co pamiętam był dobrym zawodnikiem. Wspomniany przeze mnie Singlar, ale Ty ****a piszesz, że wzmocnień nie będzie. I uwierz mi- nie jestem zakochany w Jacku, ale nie mogę czytać już tych bredni, które wypisujesz Ty i inne dzieci na tym forum.

K_2 05.07.2008 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dorotja (Post 562616)
Niedzielan po niemal roku w gabinetach też jak nowy. :-/ No i jest Grzesiu Kmiecik.

Trochę martwię się o Skorżę. Zwykle wyważony, parę razy ostatnio jednak coś tam chlapnął "nie po linii", np. niby żartem, że chciałby, by chociaż jedenastu zawodników mu zostało. Łatwo się Bosowi podpada, powinien uważać. Dobrze jednak, że to człowiek, który nie ma tendencji do biadolenia i użalania się nad sobą, choć dobrze wie, że w ostatecznym rozrachunku zawsze winny jest trener, a nie polityka transferowa klubu.

Jak odpadniemy z Beitarem , bo nie bedzie zadnych wzmocnien i zwolnia Skorze ,to juz wtedy nie bede mial krzty watpliwosci ze z Cupialem nigdy nic wiecej nie osiagniemy

63.5 Kg 05.07.2008 13:30

Dajemy za Gargułe 350 tys Euro....Szok:shock:

Kurde to w jakim miejscu w europie my jestesmy jak chcemy wyciagnac pilkarzy z reprezentacji,pilkarza ktory jest jednym z lepszych pomocnikow w Polsce za tak komiczne pieniadze??

Jak dla mnie ta oferta to doslownie kpina i osmieszenie, po co w ogole cos takiego??

Jezeli takie pieniadze chcemy przeznaczyc na transfery to nawet ja wielki optymista przed tym okienkiem przestane wierzyc ze cos dobrego mzoe nas spotkac...

it 05.07.2008 13:37

Za pół roku Garguła będzie mógł odejść za darmo.
Jak chce się związać z Wisłą, to poczeka.
Nie ma co w tej chwili przepłacać za tego zawodnika.
500 tys. euro Wisła pewnie byłaby w stanie teraz dać (po negocjacjach), ale więcej nie ma sensu.
Tym bardziej, że my mamy "swojego" Gargułę w składzie, tylko trzeba mu pozwolić więcej grać.

P.S.
A czy ośmieszeniem nazwać można próbę wyciągnięcia przez Legię Pawłowskiego za 100 tys. euro?
Nie sztuką jest wydać kosmiczne pieniądze na piłkarzy.
Sztuką jest pozyskanie dobrych zawodników za grosze, albo za darmo.

Valsacio 05.07.2008 13:44

Skoro nie mogą kupić 4 tanich to rozumię że mają kasę chociaż na 1 ale drogiego:) No ludzie nie przesadzajmy byłoby to zdecydowanie lepsze rozwiązanie.

Panie Bednarz pora sobie do głowy nabić że tanio piłkarza, który będzie kiedyś wart miliony to pan nie sprowadzisz bo pan po Szrotach szukasz, a nie po Jańczykach Borucach Fabiańskich. Na tym rynku co pan zdajesz się szukać nikogo z takim majątkiem nie potrzebują.

PS. IT. Ale nam za to Pawłowski nie jest potrzebny bo mamy skrzydłowych:) No ludzie nie wierzę że w Polsce można dyskrecję utrzymać. Zagranicą tak ale w Polsce nie. Za dużo przeciekających ogniw. Po prostu my nie widzimy okazji ani w Pawłowskim, ani w Hernanim.

Bednarz się tłumaczy że jakby nie prasa to by były wzmocnienia. Kto Iwanski( z ktorym nie mieliśmy kontaktu?) a może jedna notka w prasie Chorwackiej tak podniosła cenę Brezovca? A może coś jeszcze pan Bednarz powie.
Powiem tak opalał się a powinien mieć wyjście awaryjne i to nie gorsze niż wyjście A(np. zamiast do 1 składu, młodych reprezentantów młodzieżówek jak Jirsak).

No ale fakt że na takich piłkarzy to jest jeszcze czas do Sierpnia, więc łudzę się że po tej porażce we wzmocnieniu drużyny przed pucharami, 2 połowa okienka zostanie wykorzystana na sprowadzanie Jirsaków, albo nawet lepszych.
A CO DO PUCHARÓW TO Z BEITAREM BĘDZIE NAM POTRZEBNY TAKI CUD JAK Z IRAKLISEM, albo nawet większy. Bo środek pomocy mamy równie silny jak wtedy, a rywal jest napewno dużo lepszy.

tofik 05.07.2008 13:50

Piłkarz jest wart tyle, ile ktoś zechce za niego zapłacić.
Osobiście wątpię, czy nawet rzucający pieniądze w błoto klub rosyjski (teraz się trochę ogarnęli) zdecydowałby się wydać ponad pół miliona za tego wybitnego reprezentanta. (o Gargule)

Nie wiem dlaczego zarzucacie Bednarzowi nieudolność. Na razie to większość jego akcji jest blokowana przez zarząd tj. kontrakty, transfery. Bez pieniędzy to on się może co najwyżej starać.

I proszę mi tu nie podawać przykładów Lecha, czy Legii, bo nikogo sensowneg nie kupili. Może poza Iwańskim. Ot pierwszy raz zobaczyli kasę na transfery. Wydali w tydzień te marne grosze na marnych piłkarzy i mają spokój bo nikt im nie marudzi, że nic nie robią.

http://www.weszlo.com/news/453 - Wisła szuka bramkarza.

tommiyacht 05.07.2008 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez it (Post 562627)
Za pół roku Garguła będzie mógł odejść za darmo.
.

za pol roku bedzie mogl podpisac kontrakt z nowym klubem ktory wejdzie w życie 1 lipca 2009

12345q 05.07.2008 14:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 562624)
Dajemy za Gargułe 350 tys Euro....Szok:shock:

Kurde to w jakim miejscu w europie my jestesmy jak chcemy wyciagnac pilkarzy z reprezentacji,pilkarza ktory jest jednym z lepszych pomocnikow w Polsce za tak komiczne pieniadze??

Szok.........tylko nie zemdlej:lol: :lol: :lol: :lol:
Piłkarz z reprezentacji :rotfl: I co zagrał ostatnio w tej reprezentacji???? Wogóle kiedy ostatno zagrał dobry mecz????
Komiczne pieniądze???? Komiczne pieniądze to dała Legia za Grzelaka, Burkharda a ostatnio za Iwańskiego..

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 562624)
Jak dla mnie ta oferta to doslownie kpina i osmieszenie, po co w ogole cos takiego

Jezeli takie pieniadze chcemy przeznaczyc na transfery to nawet ja wielki optymista przed tym okienkiem przestane wierzyc ze cos dobrego mzoe nas spotkac...

Osmiesza to sie GKS chcąc 1,5 mln euro. To jest dopiero kpina

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl