![]() |
Cytat:
|
patrzac na transfery od 2003 jestesmy na plusie 17 mln euro wg transfermakt , i tak zdobywamy mistrzostwa i gramy w europejskich pucharach.
Co co było gdyby te pieniadze Cupial zainwestował?? Po tych zmianach jakie wprowadzil Platini wg warto wydać pare groszy bo szansa na awans do Lm jest dosyć spora i przychodzy ogromne. |
Cytat:
Tzn ile jest mu winna? Mityczny dług wisi nad nami jak jakaś ....a klątwa Jakuba de Molay. Ile Cupiał dołożył do Wisły ostatnimi czasy? Ja od lat widzę tylko wielką wyprz jak w Plusie i uzupełnianie braków kim popadnie byle mało kosztował. Ten dług, który kiedyś oscylował koło 100 mln Wisła spłaciła już podejrzewam ze dwa razy. Mam duży szacunek dla Cupiała za to, że kiedyś dźwignął Wisłę na szczyty. Nie zmienia to faktu, że na ta chwilę do kubu nie dokłada a swoje już dawno wyjął. O samej głupiej reklmie na koszulkach ktoś juz wyżej wspomniał - jak dla mnie min 3 mln za sezon taka przyjemność warta ( po dużej przecenie). |
Heh,ciekaw jestem jak kadra Smudy daj Boże zrobi wynik na Euro to ci co teraz piszą "tylko nie Smuda" za pół roku będą się jarac,że przychodzi do Wisły.
|
Uwielbiam te peany nad Maaskantem.
Cytat:
|
Cytat:
Maaskant był przeciętnym trenera żeby była jasność ale zwolnienie go było błędem. Tak jak pisałem IMHO Smuda, Maskant, Probierz, Moskal nie ma to znaczenia. |
Dyzma znany jest z tego, że nie wie co mówi- może tylko tak sobie wymyślił, że już wie gdzie będzie pracował ;) A jeśli nawet, przejdzie do jakiegoś klubu, to będzie to Amica Poznań.
A Cupiał, również uważam, że już bardzo dużo kasy wyciągnął od naszego klubu- może nawet więcej niż sam zainwestował. Pamiętajmy, że od momentu przejęcia klubu w 98' do sezonu 2002/2003 i od sezonu 2007/2008 jest reklama jego firmy na koszulkach. |
Cytat:
Ale Cupiał wciąż jest właścicielem i dalej może zabierać kasę. |
Nie no w tym klubie jest taki burdel, że jeszcze Smudy brakuje no ....a jestem zajebiście szczęśliwy.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jedyny plus Smudy to fakt , że na pewno dostanie kase na 3-4 zawodników
ale z drugiej strony nie werze zeby to Valckx firmował nazwiskiem wiec jak sie ze Zdichem wybiora na zakupy to pewni bedzie powtorka z Bunoz, Jovanicow i Pajlicow |
W Wiśle jest taki schemat, że nowy trener w pierwszym okienku jakieś tam fundusze na transfery od Cupiała dostaje.
Dostał Skorża 700k na Jirsaka, dostał Maaskant Meliksona za podobne pieniądze, dostal Genkova. Dostanie i...(Smuda?) Zaciskanie pasa się zacznie od drugiego okna, w trzecim nie dostanie juz nic. ( tak to można opisać bazując na doświadczeniach z przeszłości ) |
O to Małego już na 100% nie zobaczymy jak ten 'trener' będzie prowadził Wisłę, nie no mi już się płakać chce jak słyszę o jego przyjściu...
|
Co by nie mówić o Smudzie, że analfabeta, że idiota, kretyn, Niemiec, debil, to moim zdaniem dobry z niego trener klubowy. Koleś potrafi przekazać drużynie swoją filozofię, nie jest tak, że zespół nie wie co grać albo za jego "panowania" nie trenuje np. stałych fragmentów gry, pozdro Maaskant. Jest doświadczony, ma charyzmę i co najważniejsze - dobre kontakty z Cupiałem. Wydaje mi się, że tylko ten trener może sprawić, że Boss sypnie kasą. Nie podoba mi się sposób w jaki prowadzi reprezentację Polski, ale nie miałbym nic przeciwko, żeby objął Wisłę. Tylko no, właśnie, jest jeden problem, a w zasadzie warunek - Stan Valckx MUSI zostać w klubie i pracować z Franzem nad transferami. W innym wypadku, jak ktoś wyżej napisał, może być spory problem, gdy Smuda wybierze się z Kapką na wakacje do Chorwacji i wykupią połowę tamtejszej ligi. :D
|
Ewentualne zatrudnienie Smudy w Wisle oznaczalo by ze Cupial albo:
a) juz calkowicie ma ten klub w dupie b) jest kompletnym ignorantem jesli chodzi o pilke ChG, ze Smuda jest jak z Janasem. Jakis czas temu oni byli niezli, ale... to juz dawno minelo. Dlaczego? Bo futbol ewoluuje, a niektorzy tego nie robia. Przyklad to Piechniczek. Przeciesz to trener ktory zdobyl 3 miejsce na swiecie. Czyli swego czasu cos tam musial wiedziec. Szkoda ze jego "mysl szkoleniowa" zatrzymala sie w latach 80... Smuda ma obecnie opinie dobrego trenera klubowego ze wzgledu na Lecha. I jest to bardzo niesluszna opinia. Przez 3 lata nie zdobyl mistrzostwa. A Lech 2008 personalnie to jest najmocniejszy Lech od kilkunastu lat. Zdecydowanie mocniejszy od obecnego. Jedyna co mu sie udalo (biorac pod uwage potencjal) to... raz te puchary. I to go broni, choc... duzo bylo w nich szczescia (np. gdyby sie Groclin nie wycofal to wogole Lech by w nich nie gral...). I taka mala anegdotka odnosnie Smudy. Jakis tam scaut Lecha (?) namowil Smude by pojechal zobaczyc mlodego Lewandowskiego w akcji, ktory wowczas szalal 1 lidze. Smuda po obejrzeniu Lewandowskiego uznal ze takiego drewna to dawno nie widzial. Ogolnie, to powinni mu za podroz zwrocic... Juz przy samych negocjacjach Smuda byl zdecydowanie na NIE (wolal Frankowskiego?). Gdyby nie tzw. komitet transferowy to Lewandowskiego w Lechu by nie bylo. To wszystko oczywiscie nie przeszkadza Smudzie kilka lat pozniej pieprzyc ze to on odkryl Lewandowskiego. Taki to "fachowiec" z niego. Przykro mi, ale Smuda to juz trenerski dinozaur. Zatrudnienie go w Wisle oznaczac bedzie ze... mozna zapalic za Nia swieczke... |
Cytat:
A co do futbolu z lat 80 - może i mnie wyśmiejecie, zlinczujecie, czy cuś, ale chciałbym żeby Wisła zagrała futbol w dawnym stylu. Teraz chcemy wjechać z piłką do bramki i oddajemy 2-5 strzałów na mecz. A gdzie czasy gdy w meczu strzelało się z 10-12 bramek ;) Wiem że to głupie ale kurcze, może jeśli nie idzie nam nowoczesny futbol, to retro będzie jakimś rozwiązaniem? Mniej plątania podaniami, więcej gry 1 vs 1 i strzały z dystansu :) No ale do tego jest potrzebna solidna obrona :D |
Nie wiem, jak jest za Kazia, ale za Smudy przynajmniej piłkarzom zaczęła by się na treningach "jebacka" a nie stojanow...
|
Cytat:
|
Smuda ostatnie MP zdobył z Nami przed 13 laty,od tego czasu raczej średnio mu wychodziło przygotowanie drużyny do rundy wiosennej w zimie.Na wiosne jak to Dyzma gada drużyna gra padake.Zawodnicy odzyskują świerzośc pod koniec Kwietnia jak w lidze jest wszytko pozamiatane
|
Cytat:
Jeśli jeszcze dobrze pamiętam to on chciał Turine który rozwalił szatnie Lecha. można by tu wymieniać sporo innych sytuacji. Mimo wszystko moim zdaniem Smuda aż tak złym trenerem nie jest, ale za dużo dziwnych doradców się wokół niego kręci(coś jak z JW). Powiem jeszcze inaczej: Smuda jako trener pierwszej drużyny jako tako idealny ale musiałby mieć nad sobą managera i spory sztab szkoleniowy na poziomie przykładowo Manchesteru. Nie jestem pewien czy napisałem to dobrze :mysli: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do Smudy. Nie chciałbym go, to raz. Wolałbym Probierza, Smudzie odbija. A dwa to, to, że niezależnie jaki będzie trener, to bez transferów się nie obejdzie. Przede wszystkim transfery, dobrze byłoby ściągnąć Polaków z zagranicy. Na przykład taki Głowacki, Czekaj miałby się od kogo uczyć. Bez transferów, dobrych zawodników, nie ma znaczenia kto będzie trenerem, z gówna bata nie ukręcisz. |
Cytat:
Probierzowi nie odbija? Jeżeli chodzi o ego to przebija go chyba tylko Ulatowski. Smuda wg doniesień to "dopust boży":rotfl:, ale nie ma raczej szans, że do nas nie przyjdzie. Już mu się micha cieszy i wie, że tak naprawdę nie ma znaczenia w jego przypadku wynik na EURO. Dom ma w Krakowie, zaskórniaki z Biedronki - ja się facetowi nie dziwię, że chciałby Wisłę, nawet słabą, z Cupiałem znają sie jak łyse konie. Dla nas pewnie takie rozwiązanie jest odgrzewaniem tego samego kotleta po raz wtóry, ale jednego Franzowi odmówić nie można - do ludzi ma nosa i to co on kupił zazwyczaj sprawdzało się w Wiśle. Heniek mimo wielu zasług dobrych piłkarzy nie potrafił sprowadzić. Kasa na transfery to jest drażliwy temat w Telefonice - rząd planuje wprowadzić podatek od kopalin i miedź strasznie podrożeje, więc koszty produkcji w TF drastycznie wzrosną. Amatorzy wszelkich tekstów typu "Cupiał dawaj na transfery" powinni o tym pamiętać, bo Księgowa w TF pamięta. |
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...renera,1766746
Michał Probierz zastępuje Kazimierza Moskala na stanowisku trenera jeszcze przed meczem z Lechią Gdańsk - dowiedziała się INTERIA.PL. Klub mistrza Polski nie zamierza biernie czekać, aż odpadnie z walki o udział w europejskich pucharach sezonu 2011/2012. |
Na weszlo to samo.
Nie jestem jakimś fanem Probierza, ale gorzej od naszego Guardioli się nie da. |
Probierz... Ja .......e, to są jaja.
|
Nie podobało mi się kilka decyzji Moskala ale zmiana trener w tym momencie jest nieco dziwna....
Ciekawi mnie kto będzie firmował swoim nazwiskiem tą decyzje Valckx ? Basałaj ? Jeszcze do tego pozytyw: Kolejne punkty do nagrody na najbardziej medialny klub marca !!! |
|
Może podpadnę, ale... cieszę się z tej decyzji. Probierz przyjdzie, poukłada to wszystko a jak mu się uda, to ustrzeże nas przed "dowiecie się w lipcu" Dyzmą...
|
Doszliby w końcu do tego, że mają przeciętnych zawodników, a nie zmieniali na okrągło trenerów.
|
Jeśli to faktycznie prawda to... jest to zaskakująca decyzja. Bardziej prawdopodobne wydawało się, że Kaziu zostanie trenerem do końca sezonu. Mam mieszane uczucia, mimo wszystko chyba byłabym za daniu Moskalowi dłuższej szansy. W końcu z pustego i Salomon nie naleje.
O 16:30 konferencja, więc za max. godzinę będziemy wszystko wiedzieli. :) |
Jeśli mieli zmienić trenera po sezonie to lepiej że nastąpiło to teraz a nowy trener nie będzie zaczynał w kolejnym sezonie od 0. Mam nadzieje że w końcu jakiś trener dostanie czas odpowiedni do budowy a nie klejenie drużyny.
|
Sie nie znasz, ponoć quality jest :D
|
Ale jaja. Nie spodziewałem się tej decyzji teraz.
|
O k...... Probierz.
|
Coś mi się jednak wydaje, że Probierz też jest do końca sezonu, a potem... tfu, tfu to jakaś obsesja...
O Smudy niezatrudnianie... ... Prosimy Cię Panie. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl