Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Smoleńsk 2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7806)

wislak68 10.04.2012 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1239262)
Przyznam szczerze, że przeglądając dziś internet i komentarze związane ze Smoleńskiem, to aż włosy mi na głowie dęba stają. Kiedy czytam posty w stylu "Szkoda, że tam jeszcze Jarka nie było" to naprawdę zaczynam się zastanawiać czy internet nie powinien być bardziej kontrolowany - przesadzam w przypływie emocji. Jak można w obliczu tak wielkiej tragedii pisać takie bzdury, przecież to z urzędu powinno być ścigane cholera wie z jakiego paragrafu. Jak ten kraj ma funkcjonować, kiedy ze śmierci prezydenta i pierwszej damy, itd. robi się szopkę i życzy tego samego Jarosławowi Kaczyńskiemu. Ten kraj znów powinien zniknąć z mapy politycznej na jakieś półtora wieku, żeby może odrodziła się w Naszym społeczeństwie tożsamość i poszanowanie do pewnych wartości, bo dziś byle puścić 'taniec na lodzie' i już większość jest ucieszona.

Wypadałoby jeszcze zapytać kolegę ASa czy to przypadkiem nie zakłóca: "merytorycznej,opartej na dowodach dyskusji ,mającej na celu wyjaśnienie tego co sie stało w Smoleńsku"??

pysio 10.04.2012 14:05

w TV Trwam pokazują lemingów Lecha Kaczyńskiego - same babcie i dziadkowie.. a pierdzielą takie głupoty, że szkoda gadać..

masakra, gdzie ja żyję..

funkykoval 10.04.2012 14:12

Pysio a co babcia dzwoniła, żebys mógł ją w TV obejrzeć i oglądasz ????

orzeu 10.04.2012 14:16

http://lukaszwarzecha.salon24.pl/407...mysl-spokojnie

domin_czyzyny 10.04.2012 15:12

Dziś przeczytałem wywiad z żoną Wasermana - piękny, typowo ludzki, bez polityki - należy Jej współczuć.
Innych bzdur nie czytam, nie da się - ani lemingów Kaczora, ani tych po drugiej stronie.

Trzeba dziś "stanąć", chwilę pomyśleć, pomodlić się i zapalić świeczkę za osoby, które zginęły w tej katastrofie.
A zginęła część elity naszego kraju z różnych dziedzin życia społecznego.[*]

Polityka uprawiana na śmierci 96 osób, na tragedii i frustracji Ich rodzin mnie brzydzi.

robertos 10.04.2012 15:26

Tu nie chodzi o poglądy polityczne tylko o te 96 ofiary ,trzeba olewać to co mówią ci z wiejskiej i rządu to jest propaganda ,każdy ciągnie na swoja stronę ,pamiętajmy o tych osobach co zginęli i pamiętajmy gdzie lecieli .[*]

Cześć i Chwała Bohaterom !!!!!!!!!!!! - Katyń 1940 - Pamiętamy !!!

Szpen 10.04.2012 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez robertos (Post 1239326)
Tu nie chodzi o poglądy polityczne tylko o te 96 ofiary ,trzeba olewać to co mówią ci z wiejskiej i rządu to jest propaganda ,każdy ciągnie na swoja stronę ,pamiętajmy o tych osobach co zginęli i pamiętajmy gdzie lecieli .[*]

Cześć i Chwała Bohaterom !!!!!!!!!!!! - Katyń 1940 - Pamiętamy !!!

i o to w tym wszystkim chodzi. Dzis mialem wolne, wiec ogladalem sporo tv.. Z jednej strony widze zadume, z drugiej slucham przemowienia pod palacem w ktorym 3 zdania byly o tragicznie zmarlych, a pol godziny o klamstwach,zdradzie i klientyzmie.

w taki dzien nie mozna sie powstrzymac?

archi33 10.04.2012 17:13

Zrozpaczony brat Jarosław nie był znów na wawelu,tylko uskuteczniaj wiece,w celu odzyskania władzy!Po trupach do celu.:alleluja:

pysio 10.04.2012 17:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez archi33 (Post 1239356)
Zrozpaczony brat Jarosław nie był znów na wawelu,tylko uskuteczniaj wiece,w celu odzyskania władzy!Po trupach do celu.:alleluja:

A nie pomyślałeś, że to spisek rządzących z Tuskiem na czele..

Pochowali Lecha na Wawelu w Krakowie, aby pozbyć się Jarosława spod pałacu prezydenckiego, ale ten jest przebiegły i bardziej chytry i nie dał się pogonić..

Brawo Jarosław! Brawo! Nie daj się tym komunistycznym szujom!

archi33 10.04.2012 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1239359)
A nie pomyślałeś, że to spisek rządzących z Tuskiem na czele..

Pochowali Lecha na Wawelu w Krakowie, aby pozbyć się Jarosława spod pałacu prezydenckiego, ale ten jest przebiegły i bardziej chytry i nie dał się pogonić..

Brawo Jarosław! Brawo! Nie daj się tym komunistycznym szujom!

Tak oczywiście Tusk i Dziwisz pochowali tu Lecha,a rodzinie zabronili przyjeżdżać.Ile razy zagubiony Jarosław był u brata i bratowej na grobie?

Marszałek 10.04.2012 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1239157)
Ty naprawdę wierzysz w to że Hindusi za pomocą satelity i Echelonu zdobyli wiedzę na temat tego co wydarzyło się w Smoleńsku? :shock:. Przyznam że osobiście nie wierzę w wersję "czystego zamachu" ale pomysł że jacyś Hindusi mogą wiedzieć dokładnie co się wydarzyło tylko nie chcą tego ujawniać bo ich to szczypie wydaje mi się być znacznie bardziej egzotyczny niż hipoteza z helem czy śp. prezydentem zmuszającym pilota do lądowania.

Ale ja nie stawiam żadnych hipotez. Poza tym nie jacyś Hindusi tylko kraj, który będzie dominującą gospodarką na świecie, które jest mocarstwem atomym itd. Zresztą jak tego nie rozumiesz, jakie miejsce na świecie w polityce i gospodarce mają Indie to trud mój daremny abym Ci tłumaczył, czemu "jacyś" tam Hinusi zapewne wiedzą co się stało w Smoleńsku. Tak samo jak inne mocarstwa.

A szczypie ich to, bo Polska to żaden kraj. W ich przypadku żadna konkurencja ani sojusznik. Zwyczajny rynek zbytu, tak samo dla USA czy Chin z tym ,że USA traktują Polaków jako mięso armatnie. My nawet dla Portulagczyków jesteśmy rynkiem zbytu w sumie. W Twojej wypowiedzi symptomatyczne jest to iż strasznie bije z niej buta. Nie wiem za bardzo z czego ona wynika ?

W Smoleńsk wszyscy wplątują Rosjan, nie wiem czy słusznie czy nie. W sumie najłatwiej, mozna tak łopatologiczne podejść do sprawy. Głupie Kacapy rozwaliły pół generalicji i Prezydenta, który zapewne nie zostałby wybrany na II kadencje. User Ayala występują jako demaskator pewnych niecnych czynów, czego dowodem ma być wypowiedź udzielona w Sejmie przez Ryżego. Że wojna, że lepiej siedzieć cicho i w ogóle romantyczne rozerwanie duszy. A ja się pytam z kim wojna, z Rosją? kto niby miałby ją wypowiedzieć ? USA może, w imię czego, a może Niemcy czy Francuzi ogrzewający się w zimowe wieczory gazem z Nord Streamu ? A wiem, Włosi :)

Co do samej wojny. Strasznie w XXI wieku Ruskimi,że przyjadą i nas będą okupować jest niepoważne. Rosja sprzedaje nam gaz, najdrożej w Europie, ich firmy mają udziału w wierceniu łupków, a minister Ławrow bierze udział w odprawie polskich ambasadorów. To po kiego grzyba podobijać coś co przynosi dochód ? dla okupacji terenu, ok ale w jakim celu ruskie tanki miałyby stać w Warszawie? a może aby pić ich wóde albo przejść na prawosławie?

Jarosław zagrzewa lud do walki, aby na tragedii wygrać wybory. Też zajebista logika. Podwyżki cen energii, podwyżki podatków, rosnące bezrobocie, brak perspektyw dla młodych na cokolwiek, a mimo to PO wygrywa na II kadencje wybory. Ale nie, tym razem Jarosław za sprawą Smoleńska przekona lud aby głosowali na niego. ak to przekona ludzi na pewno. A może on zwyczajnie walczy o pamięc Brata i Bratowej ?

Co do samej katastrofy. To w szoku byłem gdy zobaczyłem reakcje ludzie na to wydarzenie. Brak emapatii całkowity, zwierzęce instynkty dały o sobie znać, uwidoczniły się schowane gdzieś tam głęboko w duszach.Wycieranie sobie mordy 96 ofiarami tamtej tragedii jest czymś tak normalnym, w sumie w złym tonie jest nie rzucić hasełka o brzozie czy odchodzeniu na drugi kręg. Zazwyczaj takimi hasełkami szafuje motloch zwyczajny, taki co czuje satysfakcję z czyjejś tragedii i wstęt z czyjegoś sukcesu. Bydło, zwierzęta, kurestwo, pelno tego dookoła. A tam zginęli ludzie, później politycy a dalej ich poglądy.

serek.c2 10.04.2012 17:37

Ależ Wy jesteście prości...

Zadumę rozumiem widzicie w oczach Tuska, Radzia i "bula" Komorowskiego?

A taki archi nawet nie czai, że dyskutuje z matołkiem Pysiem, który jest po tych samych pieniądzach co on.

ps. Oglądam własnie na tvn24 przygłupa Morozowskiego - sposób prowadzenia wywiadów i jego "ignoranctwo" budzi we mnie obrzydzenie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1239345)
w taki dzien nie mozna sie powstrzymac?

Twoi idole ze słońcem Peru na czele powstrzymują się od dwóch lat - niczego w sprawie katastrofy nie robią, niczego nie próbują wyjaśnić. To dopiero klasa goście są!

Baldur80 10.04.2012 17:38

Tej katastrofy zadna ze stron nie jest w stanie wyjasnic ani rzadzaca PO bo sie boja ze straca wladze ani PiS bo jest uprzedzony do wszystkich i wszystkiego. Trzeba 10 -15 lat jak obie partje juz przejda do lamusa i wtedy sie cos moze ruszy.
A raport Macierewicza uwazam za najgorszy jaki mogl powstac. Gosciu czyta za duzo fantastyki.
Obie partje zeruja politycznie na tej Narodowej tragedii i dziela narod oraz podsycaja nienawisc.
Pozdro

Gwiaździsty 10.04.2012 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez archi33 (Post 1239356)

Po trupach do celu to od kwietnia roku pamietnego szedł Stalin a teraz tez od kwietnia Putin z Tuskiem.

Cytat:

A raport Macierewicza uwazam za najgorszy jaki mogl powstac. Gosciu czyta za duzo fantastyki.
Za to raport Anodiny/Millera to kwintesencja naukowych badań. "Pancerna brzoza" czy "pijany Błasik" w kokpicie. Oj dzieciaczki czego Was te komuchy w szkołach uczą ? Niebawem nie bedzie nawet historii Polski, wzamian nauka malowania paznokci u stóp Was czeka. Zimny chów cieląt jak w ZSRR. Tacy pionierzy czy Tuskjungend w UE z Was bedą. Zamiast myślenia papke poda TVN i GW. PO co myśleć, po co się pocić ?

domin_czyzyny 10.04.2012 18:02

Hola hola Gqiazdzistu!!!

Nie wrzucają tutaj wszystkich do jednego wora tylko dlatego, ze uważają Kaczora za debila, wariata, oszusta i obłudnika do kwadratu.
Szczerze, ja jako przeciwnik Tuska chciałbym aby kaczor jak najszybciej pojechał do "Sulejowka", On tak naprawdę konserwuje Tusko i PełO u władzy, ludzie go widząc, słuchając czy czytając głosują na Tuska lub Palikota. Kaczor niszczy prawicę zamykając ja w przedziale 25-30% poparcia.

Dzisiaj powinien być spokój,cisza i zadumy a nie polityka.
I tak naprawdę do momentu kiedy Pan Antoni będzie pracował nad raportem jego wartość będzie taka sama jak wartość Raportu MAK.

archi33 10.04.2012 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1239365)
Ależ Wy jesteście prości...

Zadumę rozumiem widzicie w oczach Tuska, Radzia i "bula" Komorowskiego?

A taki archi nawet nie czai, że dyskutuje z matołkiem Pysiem, który jest po tych samych pieniądzach co on.

ps. Oglądam własnie na tvn24 przygłupa Morozowskiego - sposób prowadzenia wywiadów i jego "ignoranctwo" budzi we mnie obrzydzenie.

Twoi idole ze słońcem Peru na czele powstrzymują się od dwóch lat - niczego w sprawie katastrofy nie robią, niczego nie próbują wyjaśnić. To dopiero klasa goście są!

Kim Ty jestes aby mnie oceniac?W rocznice smierci mocih nliskich jestem z nimi na cmentarzu i w myslach.Dzis jest dzień zadumy,nie na wiece polityczne tępa głowo!Puszczam tv,czytam prasę i Smoleńsk,albo mama madzi. czyżby rocznica śmierci papieża była mniej ważna od smoleńska?Dla mnie nie!Jestescie chorzy czujecie wszędzie spisek,ot taka pozostałość postkomunistyczna.

orzeu 10.04.2012 18:31

TVN osiagnal kolejny szczyt s....ienia "reportazem" o sledztwie i przyczynach katastrofy. W druga rocznie te ....y potrafia tak bezwstydnie jechac z klamstwami. Nie zdziwie sie jak ktos nie wytrzyma i spali im nie tylko auto ale i cala siedzibe...

Szpen 10.04.2012 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 1239377)
TVN osiagnal kolejny szczyt s....ienia "reportazem" o sledztwie i przyczynach katastrofy. W druga rocznie te ....y potrafia tak bezwstydnie jechac z klamstwami. Nie zdziwie sie jak ktos nie wytrzyma i spali im nie tylko auto ale i cala siedzibe...

oglądałem. to samo .......enie co po drugiej stronie - tylko inna ocena "ekspertów"

różnica jest taka, że TVN chce się spalić, a Gazetę Polską traktuje się z politowaniem.

serek.c2 10.04.2012 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez archi33 (Post 1239371)
Kim Ty jestes aby mnie oceniac?W rocznice smierci mocih nliskich jestem z nimi na cmentarzu i w myslach.Dzis jest dzień zadumy,nie na wiece polityczne tępa głowo!Puszczam tv,czytam prasę i Smoleńsk,albo mama madzi. czyżby rocznica śmierci papieża była mniej ważna od smoleńska?Dla mnie nie!Jestescie chorzy czujecie wszędzie spisek,ot taka pozostałość postkomunistyczna.

Oceniam Cię po Twojej wypowiedzi - rozumiem, że gdyby w tej katastrofie zginęli Twoi bliscy, to w rocznicę wyłączyłbyś się i medytował mimo dwóch lat kłamstw i "nicnierobienia" ze strony rządu? Ludzie mają dosyć tego syfu i to wyrażają.

ps. pozostałość postkomunistyczna? :D Czy Ty w ogóle wiesz co to postkomuna?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1239385)
oglądałem. to samo .......enie co po drugiej stronie - tylko inna ocena "ekspertów"

różnica jest taka, że TVN chce się spalić, a Gazetę Polską traktuje się z politowaniem.

Nie kolego - różnica jest taka, że strona rządowa pieprzy trzy po trzy nie opierając się na badaniach, analizach czy opiniach ekspertów a druga strona swoje tezy popiera badaniami i analizami (zaznaczając jednocześnie, że aby badania były w 100% miarodajne trzeba by mieć wrak... stronie rządowej wrak nie potrzebny - przecież badali go Rosjanie :D ).

Ale i tak widzę u Ciebie poprawę - o ile sobie przypominam długo broniłeś stanowiska rządu, teraz zauważasz, że gadają głupoty :)

tomek100 10.04.2012 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 1239377)

Też oglądałem. Masz na myśli to, że niektórzy twierdzą, że samolot z prędkością 100 km/h przy...bał skrzydłem w brzozę o średnicy bodajże 66 cm i nic się mu nie stało? W ogóle to na nic nie wpłynęło... Gdyby nie to, że to tragiczna rocznica śmierci 96 osób to powiedziałbym, że dawno nie słyszałem coś równie głupiego. No może oprócz dzisiejszej wypowiedzi JK, że "zostali zdradzeni o świcie przez Polaków-zdrajców realizujących rosyjskie interesy" (jakby takie pionki jak Polska, a zwłaszcza LK kogoś w Rosji interesowały).

archi33 10.04.2012 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1239387)
Oceniam Cię po Twojej wypowiedzi - rozumiem, że gdyby w tej katastrofie zginęli Twoi bliscy, to w rocznicę wyłączyłbyś się i medytował mimo dwóch lat kłamstw i "nicnierobienia" ze strony rządu? Ludzie mają dosyć tego syfu i to wyrażają.

ps. pozostałość postkomunistyczna? :D Czy Ty w ogóle wiesz co to postkomuna?

Nie kolego - różnica jest taka, że strona rządowa pieprzy trzy po trzy nie opierając się na badaniach, analizach czy opiniach ekspertów a druga strona swoje tezy popiera badaniami i analizami (zaznaczając jednocześnie, że aby badania były w 100% miarodajne trzeba by mieć wrak... stronie rządowej wrak nie potrzebny - przecież badali go Rosjanie :D ).

Ale i tak widzę u Ciebie poprawę - o ile sobie przypominam długo broniłeś stanowiska rządu, teraz zauważasz, że gadają głupoty :)

Nie mieszajmy roznych pojec,to ze sledztwo jest prowadzone nieudolnie to osobna sprawa.Rozumiem ze Ty rocznice smierci swoich bliskich spedzasz inaczej.Wiesz co,to jest poprostu gra polityczna,aby uzyskac na smierci brata.zapomnielismy juz ze 10.04 to tez rocznica Katynia?Tylko Smolensk zostal?

heoij 10.04.2012 20:02

Na płocie C wisi transparent 10.04.2010 - PAMIĘTAMY.

Brawo za akcję i uczczenie rocznicy Katastrofy Smoleńskiej.

heoij 10.04.2012 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomek100 (Post 1239391)
Też oglądałem. Masz na myśli to, że niektórzy twierdzą, że samolot z prędkością 100 km/h przy...bał skrzydłem w brzozę o średnicy bodajże 66 cm i nic się mu nie stało? W ogóle to na nic nie wpłynęło... Gdyby nie to, że to tragiczna rocznica śmierci 96 osób to powiedziałbym, że dawno nie słyszałem coś równie głupiego.

Na poprzedniej stronie:

Rosyjscy prokuratorzy, którzy jako pierwsi dokonali oględzin miejsca katastrofy, w oficjalnym protokole nawet nie wpisali, że brzoza mogła mieć jakikolwiek wpływ na katastrofę. O drzewie w rosyjskich aktach śledczych nie ma ani słowa! Dokumenty te, które niedawno trafiły do Polski, właśnie zostały przetłumaczone. To dlatego polska prokuratura, która wspiera się ustaleniami Moskwy, ogłosiła podczas konferencji prasowej: nie ma dowodu na to, że to brzoza urwała skrzydło tupolewa.

Jak byk jest napisane, że Ruscy nie wzięli pod uwagę żadnej brzozy tylko jak zawsze nasi POlacy tworzyli bajki o pancernej brzozie i gloryfikowali ją ...

Polecam Ci wyjście na świeże powietrze, nabranie rozpędu i pier...... swoją pustą głowę w jakąś brzozę, zobaczymy co się stanie :haha:

serek.c2 10.04.2012 22:56

Cytat:

Też oglądałem. Masz na myśli to, że niektórzy twierdzą, że samolot z prędkością 100 km/h przy...bał skrzydłem w brzozę o średnicy bodajże 66 cm i nic się mu nie stało? W ogóle to na nic nie wpłynęło... Gdyby nie to, że to tragiczna rocznica śmierci 96 osób to powiedziałbym, że dawno nie słyszałem coś równie głupiego. No może oprócz dzisiejszej wypowiedzi JK, że "zostali zdradzeni o świcie przez Polaków-zdrajców realizujących rosyjskie interesy" (jakby takie pionki jak Polska, a zwłaszcza LK kogoś w Rosji interesowały).

Jedynym pionkiem w tym opowiadaniu jesteś Ty.

Rozumiem, że masz w dupie badania i symulacje naukowe z których wynika, że brzoza nie mogła urwać skrzydła. Dla Ciebie bardziej wiarygodne są niczym nieuzasadnione słowa komisji Millera?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hubert.fan (Post 1239407)
Polecam Ci wyjście na świeże powietrze, nabranie rozpędu i pier...... swoją pustą głowę w jakąś brzozę, zobaczymy co się stanie :haha:

Jak to co? Rozpadnie się na pierdylion kawałków...

wislak68 11.04.2012 00:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1239364)
Ale ja nie stawiam żadnych hipotez. Poza tym nie jacyś Hindusi tylko kraj, który będzie dominującą gospodarką na świecie, które jest mocarstwem atomym itd. Zresztą jak tego nie rozumiesz, jakie miejsce na świecie w polityce i gospodarce mają Indie to trud mój daremny abym Ci tłumaczył, czemu "jacyś" tam Hinusi zapewne wiedzą co się stało w Smoleńsku. Tak samo jak inne mocarstwa.

A szczypie ich to, bo Polska to żaden kraj. W ich przypadku żadna konkurencja ani sojusznik. Zwyczajny rynek zbytu, tak samo dla USA czy Chin z tym ,że USA traktują Polaków jako mięso armatnie. My nawet dla Portulagczyków jesteśmy rynkiem zbytu w sumie. W Twojej wypowiedzi symptomatyczne jest to iż strasznie bije z niej buta. Nie wiem za bardzo z czego ona wynika ?

W Smoleńsk wszyscy wplątują Rosjan, nie wiem czy słusznie czy nie. W sumie najłatwiej, mozna tak łopatologiczne podejść do sprawy. Głupie Kacapy rozwaliły pół generalicji i Prezydenta, który zapewne nie zostałby wybrany na II kadencje. User Ayala występują jako demaskator pewnych niecnych czynów, czego dowodem ma być wypowiedź udzielona w Sejmie przez Ryżego. Że wojna, że lepiej siedzieć cicho i w ogóle romantyczne rozerwanie duszy. A ja się pytam z kim wojna, z Rosją? kto niby miałby ją wypowiedzieć ? USA może, w imię czego, a może Niemcy czy Francuzi ogrzewający się w zimowe wieczory gazem z Nord Streamu ? A wiem, Włosi :)

Co do samej wojny. Strasznie w XXI wieku Ruskimi,że przyjadą i nas będą okupować jest niepoważne. Rosja sprzedaje nam gaz, najdrożej w Europie, ich firmy mają udziału w wierceniu łupków, a minister Ławrow bierze udział w odprawie polskich ambasadorów. To po kiego grzyba podobijać coś co przynosi dochód ? dla okupacji terenu, ok ale w jakim celu ruskie tanki miałyby stać w Warszawie? a może aby pić ich wóde albo przejść na prawosławie?

Jarosław zagrzewa lud do walki, aby na tragedii wygrać wybory. Też zajebista logika. Podwyżki cen energii, podwyżki podatków, rosnące bezrobocie, brak perspektyw dla młodych na cokolwiek, a mimo to PO wygrywa na II kadencje wybory. Ale nie, tym razem Jarosław za sprawą Smoleńska przekona lud aby głosowali na niego. ak to przekona ludzi na pewno. A może on zwyczajnie walczy o pamięc Brata i Bratowej ?

Co do samej katastrofy. To w szoku byłem gdy zobaczyłem reakcje ludzie na to wydarzenie. Brak emapatii całkowity, zwierzęce instynkty dały o sobie znać, uwidoczniły się schowane gdzieś tam głęboko w duszach.Wycieranie sobie mordy 96 ofiarami tamtej tragedii jest czymś tak normalnym, w sumie w złym tonie jest nie rzucić hasełka o brzozie czy odchodzeniu na drugi kręg. Zazwyczaj takimi hasełkami szafuje motloch zwyczajny, taki co czuje satysfakcję z czyjejś tragedii i wstęt z czyjegoś sukcesu. Bydło, zwierzęta, kurestwo, pelno tego dookoła. A tam zginęli ludzie, później politycy a dalej ich poglądy.

O ile dobrze rozumiem to admin postanowił wziąść sobie mój post za motto do swoich rozważań na temat przyszłości Indii, wojny z Rosją, zagrzewania do walki i empatii ludzi. Bardzo mi z tego powodu miło i oświaczam że nie będę sobie rościł tytułu do praw autorskich. Pozwolę sobie jednak zwrócić adminowi uwagę że miejsce na tego typu rozważania znajduje się w innym temacie. Dlatego żeby nie zaśmiecać odniosę się do tej części wypowiedzi krótkim żołnierskim zdaniem: bełkot nieśmiałego mężczyzny przechodzącego kryzys wieku średniego. Jeśli admin wyrazi chęć i ochotę aby przedyskutować tę opinię bardziej szczegółowo zapraszam do własciwego tematu.
Jeśli chodzi natomiast o meritum to jestem w kropce. Napierw stawiasz dość dziwaczną tezę że "..od Amerykanów po Hindusów doskonale wiadomo co się tam wydarzyło feralnego dnia" po czym na zadane przeze mnie pytanie:"Ty naprawdę wierzysz w to że Hindusi za pomocą satelity i Echelonu zdobyli wiedzę na temat tego co wydarzyło się w Smoleńsku?" najperw stwierdzasz że: "ja nie stawiam żadnych hipotez" po czym w następnym zdaniu piszesz:"Hinusi zapewne wiedzą co się stało w Smoleńsku" . W związku z tym nie wiem czy w końcu stawiasz jakieś hipotezy czy nie a jeśli "tak"to czy jedną z nich jest ta że Twoim zdaniem Hindusi (mam przynajmniej nadzieję że "jacyś Hindusi" to ci sami "których kraj będzie dominująca gospodarką na świecie") doskonale wiedzą co zdarzyło się feralnego dnia czy tego nie wiedzą?? I tylko tego chciałem się od Ciebie na chwilę obecną dowiedzieć. Tak jak wspomniałem powyżej: jeśli masz ochotę porozmawiać sobie na temat przyszłości gospodarki Indii, jej statusu "mocarstwa atomowego" tudzież o wojnie z Rosją czy ludzkiej empatii zapraszam do własciwego tematu. Dla zachęty dodam że moje zdanie różni się dość zasadniczo od tego wyrażonego przez Ciebie
PS: Jeśli chciałbyś sie dowiedzieć "z czego wynika buta wyrażona w moim poście" to prosiłbym o bardziej precyzyjne podanie przesłanek z których wyciągnąłeś ten wniosek. Być może wtedy uda mi się zidentyfikować w moim poście tę"butę" i znaleźć jej przyczynę. Na chwilę obecną mogę tylko stwierdzić że przesłanka w postaci "symptomatyczności wypowiedzi" brzmi wyjątkowo mało wiarygodnie. Mniej więcej tak samo mało wiarygodnie jak brzmiałoby moje stwierdzenie że z tonu Twojego posta wnoszę że w chwili jego pisania cierpiałeś na syndrom dnia wczorajszego.

wislak68 11.04.2012 00:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baldur80 (Post 1239367)

Czy mógłbyś to uzasadnić (mam oczywiście na myśli merytoryczne uzasadnienie odwołujące się do konkretnych zapisów raportu które Twoim zdaniem uzasadniają wydawanie tak kategorycznych i jednoznacznych opinii)?

wislak68 11.04.2012 00:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez archi33 (Post 1239361)
Ile razy zagubiony Jarosław był u brata i bratowej na grobie?

Przyjeżdża na grób bardzo często. To tytułem wyjaśnienia.
Tytułem uwagi: jeśli nie zauważasz niestosowności tonu swoich wypowiedzi w tej sprawie to brakuje Ci już niedużo do tego aby w następnym podejściu wspólnie z pijaną żulią od Palikota układać na Krakowskim Przedmieściu krzyż z puszek po piwie.

wislak68 11.04.2012 01:22

Cytat:

Też oglądałem. Masz na myśli to, że niektórzy twierdzą, że samolot z prędkością 100 km/h przy...bał skrzydłem w brzozę o średnicy bodajże 66 cm i nic się mu nie stało?

1. Jeśli zauważymy że ci "niektórzy" to profesorowie fizyki zajmujący się zawodowo katastrofami lotniczymi to mam nadzieję że nie obrazisz się jeśli zapytam jakie są Twoje kompetencje jeśli chodzi o ocenę technicznych warunków katastrof lotniczych?
2. Nie jest też prawdą jakoby ci "niektórzy" twierdzili że jeśli: "samolot z prędkością 100 km/h przy... skrzydłem w brzozę o średnicy bodajże 66 cm to nic się mu nie stanie". Owi "niektórzy" na podstawie bardzo szczegółowych analiz matematycznych doszli do wniosku iż nie jest możliwe aby w przypadku zderzenia samolotu z brzozą doszło do uszkodzeń takich jak te które odniósł samolot prezydencki. I żeby było śmieszniej opinię tę zdaje się podzielać rosyjska prokuratura prowadząca tę sprawę.

Mahazel888 11.04.2012 07:32

Cytat:

" (jakby takie pionki jak Polska, a zwłaszcza LK kogoś w Rosji interesowały).

Ja nie mogę , co za gość. Dlatego Rosja jest imperium od oceanu do oceanu, że wyobraź sobie, że ich wszystko interesuje.

AS82 11.04.2012 07:43

W jednym wątku piszą ,że Ruscy ustawiają rakiety czy to w obwodzie kaliningradzkim czy w innych miejscu Rosji ,tak ze gdyby zaatakowali Polske to pewnie po kilku godzinach ,poł kraju by rozwalili w piz*u ,a zaraz obok piszą ,że Rosja sie bała "wielkiego" Kaczyńskiego ,który po prostu pokrzyżował im wszystkie plany ,zniszczył cały koncept jak Rosja ma funkcjonować , i Ruscy z tej rozpaczy i bezradności musieli uknuć spisek i zabić prezydenta . :lol:

Arapaho 11.04.2012 08:13

http://wiadomosci.onet.pl/katastrofa...555,temat.html - wymyte wręcz wypucowane szczątki TU 154! pewnie żeby się lepiej badało w przyszłości wrak.
Ruscy plują nam w twarz a różne postacie - od rządu - przez dziennikarzyny tvn,polsatu czy wyborczej- po kilku użytkowników tego forum - mówią że oranżada leci z nieba.Gdzie się tacy rodzą? Szczególne przypadki inteligencji wtórnej. A potem się dziwić że jest w kraju jest jak jest. Słowo "logika" i "honor"jest dla niektórych nieodkryte

Drozd 11.04.2012 08:13

Bo po co mają rakietami jak mogą sobie zainstalować sługusa? Udało im się ? Więc nie udawaj. Kaczyński sługusem nie był i dawał przykład innym krajom. Poza tym od lat było wiadomo kto poleci na obchody 70 rocznicy zbrodni katyńskiej do Smoleńska. Trzeba tylko było zadbać żeby oddzielić wrogów od poddanych i dzięki rudemu ruskim się to udało.

AS82 11.04.2012 08:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1239601)
Bo po co mają rakietami jak mogą sobie zainstalować sługusa? Udało im się ? Więc nie udawaj. Kaczyński sługusem nie był i dawał przykład innym krajom. Poza tym od lat było wiadomo kto poleci na obchody 70 rocznicy zbrodni katyńskiej do Smoleńska. Trzeba tylko było zadbać żeby oddzielić wrogów od poddanych i dzięki rudemu ruskim się to udało.

a mgła była sztuczna czy prawdziwa ?

TSNH 11.04.2012 08:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1239601)

nie nie do końca bo przecież zgineli przedstawiciele wszystkich partii......
Raport NIK odpowiedział wyraźnie w tej sprawie, samolot prezydencki wg.procedur, nawet przy ładnej pogodzie nie miał prawa lecieć do Smoleńska na lotnisko IV kategorii......Pytanie jest dlaczego poleciał????

AYALA 11.04.2012 08:41

jak nasze "służby" dopuściły że podłożono dwie bomby w samolocie u nas w kraju ? Czy te samoloty jak stoją w hangarach nie powinny byc jakoś pilnowane ? Czy przed wylotem nie wykryto żadnych ładunków wybuchowych ? Czy to tylko zaniechania czy może.....

orzeu 11.04.2012 08:51

Cytat:

Masz na mysli ta brzoze o ktorej Rosjanie w swoim raporcie zapomnieli bo im jakos umknela?
Z ta brzoza to zaczynam miec wrazenie ze bylo tak:
- Ty ....a ale rozwalilo samolot...
- Ciekawe jak to sie stalo
- No... patrz tam, brzoze ucieta, chyba skrzydlem
- Faktycznie no moze to ona urwala skrzydlo
- Moze urwala, moze moze.... na pewno urwala no bo jak inaczej?
- No na pewno urwala, mowie ze musiala byc brzoza
(pare miesiecy pozniej)
- Ty ....a patrz, samolot wycial setki brzoz w lesie w Rosji i nic mu sie nie stalo
- Noooo.... ale u nas to na pewno brzoza urwala
- No to przeciez mowie ze na pewno brzoza. Brzoza!

I tak mniej wiecej argumentacja brzozy wyglada. Jak sie na to lapiesz - winszuję. Sekta smolenska to sa ludzie ktorzy wierza w brzoze, w pijanego generala ktorego im bardziej nie bylo w kabinie tym bardziej w niej byl i "wywieral presje", w podchodzenie cztery razy i twierdzacy ze z drugiej strony jest mgla i hel choc nikt o tym nie mowi. Wspolczuje wam. Serio.

A mi chodzilo przede wszystkim o narracja niejakiego pana Durczoka. Wstep do "reportazu"
- Przyczyny wypadku wciaz budza kontrowersje. Z jednej strony mamy fakty i rzeczowe analizy, z drugiej mataczenie i hipotezy o mgle. Jedni opieraja sie na naukowych badaniach, drudzy snuja domysly bez dowodow.
Wyjebane w kosmos tlumaczenie dla leminga. Zero konkretow ale odpowiednie wrazenie wywarte.

Nie rpozmawiajacie z asem, zadaje durne pytania po co ktos mialby kogos zabijac. Nie twierdze ze byl zamach w Smolensku ale jesli ktos pyta dlaczego zabojcy Politkowskiej, Litwinienki czy jakichs tam czeczenskich kacykow mieliby sie bawic w zabijanie typa ktory osmieszyl ich w Gruzji, blokowal gazy lupkowe i nowa umowe na gaz ziemny to jest ewidentnie niespelna rozumu.

Idz asie lepiej wielbic celebryte. Wybitnie tolerancyjnego, wysokich lotow, kulturalnego, o wyrafinowanym guscie, wspolczujacego i o subtelnym poczuciu dobrego humoru:
http://www.facebook.com/photo.php?fb...&type=1&ref=nf

Gwiaździsty 11.04.2012 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1239620)
jak nasze "służby" dopuściły że podłożono dwie bomby w samolocie ? Czy te samoloty jak stoją w hangarach nie powinny byc jakoś pilnowane ? Czy przed wylotem nie wykryto żadnych ładunków wybuchowych ? Czy to tylko zaniechania czy może.....

W tych "naszych" służbach to niejeden kret pracował/pracuje nadal dla tych samych towarzyszy. Skoro agenci KGB, GRU wykonują wyroki na niewygodnych w USA, Wielkiej Brytanii czy tak jak niedawno w Katarze czy innych Emiratach (głośna sprawa) to cóż dopiero w Polsce, która ich tak bardzo interesuje od kilkuset już lat i która tak często ich wojska odwiedzały. Polski, której służby przez ostatnie kilkadziesiąt lat podlegały zwierzchnikowi w Moskwie a karierę robili ci co się w Moskwie podobali po obowiązkowym zresztą tam szkoleniu. Np. każda nominacja oficerska od stopnia półkownika w LWP musiała mieś akceptację w Moskwie.

Marszałek 11.04.2012 09:05

Jest takie powiedzenie, że jednemu wystarczy słowo aby zrozumiał a innemu całe zdanie nie pomoże. Z przykrością stwierdzam,że jesteś tym pierwszym przypadkiem.

Podałem merytoryczne argumenty, Ty się czepiasz słówka. Widać, ciężko odpowiedzieć merytorycznie, czas na domowe przedszkole. Jak nie widzisz zależności między Smoleńskiem a tym co podałem,to wybacz,ale nie czyń z tego zarzutu wobec mojej osoby. Uwagi o tym co i gdzie mogę pisać pozostawiam bez komentarza, bo idealnie wpisuje się to w ton twojej wypowiedzi.

AS82 11.04.2012 09:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 1239630)

Nie rpozmawiajacie z asem, zadaje durne pytania po co ktos mialby kogos zabijac. Nie twierdze ze byl zamach w Smolensku ale jesli ktos pyta dlaczego zabojcy Politkowskiej, Litwinienki czy jakichs tam czeczenskich kacykow mieliby sie bawic w zabijanie typa ktory osmieszyl ich w Gruzji, blokowal gazy lupkowe i nowa umowe na gaz ziemny to jest ewidentnie niespelna rozumu.

Idz asie lepiej wielbic celebryte. Wybitnie tolerancyjnego, wysokich lotow, kulturalnego, o wyrafinowanym guscie, wspolczujacego i o subtelnym poczuciu dobrego humoru:
http://www.facebook.com/photo.php?fb...&type=1&ref=nf

To że ty nie tweirdzisz ,że to był zamach ,tak naprawde nie ma żadnego znaczenia, gorzej że tak twierdzi J.Kaczyński i z całą swoją świtą epatuje tym od 2 lat społeczeństwo . Politkowska pisząc niewygodną prawde w gazecie czy Czeczeńcy dokonujący zamachów to jest jednak realny problem dla Kremla ,bo w sposób otwarty i bezpośredni destabilizują sytuacje władz Rosji czy szkodzą społeczeństwu Rosji . Natomiast to ,że w Polsce jest jakiś prezydent ,którego główną cechą jest to ,że jest rusofobem ,nie jest jeszcze powodem ,żeby go w spektakularny sposób zabijać . Cała ta historia z Gruzją ( Ruscy z tego co wiem i tak dopieli swego czyli zajeli Osetie i Abchazje) , z rzekomym bojem o jakies kontrakty gazowe i gaz łupkowy to czysta fanstasmagoria tworzona na rzecz "L.Kaczyński prezydent tysiąclecia" . Prawda jest taka ,że L.Kaczyński miał 20% poparcia wśród społeczeństwa ( o ile sondaże nie były tworzone na życzenie Kremla :lol: ) ,i był pierwszym prezydentem ,który za główny cel swojej działalności obrał sobie walkę z premierem.

Marszałek 11.04.2012 09:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1239631)
W tych "naszych" służbach to niejeden kret pracował/pracuje nadal dla tych samych towarzyszy. Skoro agenci KGB, GRU wykonują wyroki na niewygodnych w USA, Wielkiej Brytanii czy tak jak niedawno w Katarze czy innych Emiratach (głośna sprawa) to cóż dopiero w Polsce, która ich tak bardzo interesuje od kilkuset już lat i która tak często ich wojska odwiedzały. Polski, której służby przez ostatnie kilkadziesiąt lat podlegały zwierzchnikowi w Moskwie a karierę robili ci co się w Moskwie podobali po obowiązkowym zresztą tam szkoleniu. Np. każda nominacja oficerska od stopnia półkownika w LWP musiała mieś akceptację w Moskwie.

Polecam książkę Cenckiewicza, "Długie ramię Moskwy", nieźle napisana z bardzo obszerną bibliografią. Tak na marginesie.

AS82, nie chce się wcinać, ale czy nie stosujesz zbytniego uproszczenia? to ,że ktoś prezentuje interesy niekoniecznie zbieżne w tym przypadku z Rosją czynią go od razu rusofobem ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl