![]() |
Cytat:
|
|
Jeżeli kiedyś Pan BC się zwinie, przyjdzie nam wegetować i lewitować gdzieś pomiędzy ekstraklasą a I ligą. Fajnie jest zarządzać i wydawać czyjąś kasę i dyskutować na forum kogo trzeba kupić. Panowie ZA CO??? Ten biznes ma przynosić pieniądze, bo Caritas ma siedzibę chyba na Studenckiej a nie na R22 lub w Myślenicach. BC nie jest sponsorem, jest właścicielem Spółki Akcyjnej, a ta z założenia ma przynosić zyski.
|
Cytat:
Ciekawe ile procent przychodów Wisły stanowi kasa od TV ? |
Cytat:
Ciekaw jestem ile więcej płacimy obecnie piłkarzom niż w ostatnim mistrzowskim sezonie Skorży. |
Dopóki istnieje legendarny dług, to Cupiał nie odejdzie a w jednym z nielicznych wywiadów zapewnił, że na pastwę losu klubu nie zostawi. Nie wiem o jaką kwotę teraz chodzi, ale na pewno dopóki ktoś nie wyłoży kilkudziesięciu baniek, Cupiał nadal będzie dowodził.
|
Cytat:
PS Tu coś teraz znalazłem http://www.legia.net/index.php?typ=news&id=44311 |
mamy z.....ste długi... Legia też... Ja już przeżyłem mecze z Błękitnymi Kielce w latach '80, Jeziorakiem Iława w '90, Pogonią Oleśnica i nawet ze Ślęzą Wrocław z Jackiem Kasierskim jako sędzią... i wolę mecze z Realem, Barceloną, Parmą itp. Wiem, iż pięknie się pisze i mówi że nie ważne w I, II czy nie daj Boże niżej... Panowie na meczu z Błękitnymi było z 800 ludzi... i nawet stara X była prawie pusta... płakać się chciało...
|
Cytat z oficjalki:
Cytat:
|
A Valcx idzie w kąt płakać:)To Wisła traci a nie on.
Nie zdziwie się jak od czerwca zacznie pracować w Atenach. P.S. A wszyscy mają długi i aby je spłacać trzeba zarabiać a aby zarabiać trzeba grać, a żeby grać trzeba inwestować. Od Realu po United tak zabawa trwa, jest w ten sposób skonstruowana i nikt innego modelu nie opracował. No chyba,że pieniądze się daje jak w City czy PSG. |
Cytat:
Kto po porażce z Apoelem wierzył w wykupienie Bitona za 1,6m e czy Nuneza za 1,2m e/usd? "Tyły finansowe", Bednarz, Probierz, Valcx - który z tych czterech elementów nie pasuje do reszty? Negocjacje z Siergiejem to też jak dla mnie ściema - trzymanie w szachu SP żeby jeszcze trochę pobronił na 100% i ratował nam d.pę póki się da. Bo jak jeszcze On zacznie grać z "zaangażowaniem" takim jak część grajków z pola to będzie można zacząć szukać sznura. A Valcx dlaczego ma sam odejść? Pozostały jeszcze 3 pensje miesięcznie do skasowania, a w kwietniu-maju nowej, extra roboty gdzie indziej raczej nie dostanie. |
Fakty są takie, że Basałaj przejadł za dużo pieniędzy na sukces na JUŻ. Plan był taki, aby na tu i teraz zrobić zespół, który po zdobyciu mistrzostwa awansuje do LM. Basałaj miał swoją wizję ale za dużo kasy poszło na kontrakty , które miały przynieść lepsze wyniki, tak się nie stało, od samego początku wiadomo było że żadnej bazy nie będzie bo za co? Jak znajdzie się grosz to ładujemy w sukces na już i potem martwimy się co dalej.
Ruchy w zarządzie pokazują, że po rocznym "szaleniu" przychodzi czas na dużą dietę i tansze opcje. Szalenie w sensie transferów nawet tych darmowych, kiedy ostatnio wydaliśmy tyle ? Wam się wydaje, że piłkarze grają za darmo, ale tak niestety nie jest. wychodzi na to, że ma być chudszy okres... ale tak miało być podczas każdej rewolucji, a zawsze wychodziliśmy lepiej niż wszyscy zakładali. Cupiał nie inwestuje na przyszłośc, tylko na tu i teraz,a z takim budżetem nikt nie będzie dbał o długofalowy rozwój... Wypada tylko życzyć nam wszystkim aby było jak zwykle.. czyli po zimnym prysznicu MP i kolejna próba o LM niczym walka Andrzeja o mistrzowski pas... Wole tak jak kolega wcześniej napisał: drużynę na teraz i mecze z apoelem, niż bój z jeziorakiem. PS. co możemy zrobić (kibice)? Pokazać jedynie, że Wisła ma potencjał kibicowski, że na Wisłę w tragicznej formie potrafi przyjśc masa ludzi.....a nie 20tys na Leg... tyle w Łodzi, Zabrzu, Chorzowie i innych miastach by się znalazło |
Cytat:
|
Cupiał z własnej kieszeni może dac kasę, ale tego nie robi od dłuższego czasu i tak samo nic na Wiśle nie zarabia. Bo chciał i nie tylko on by klub był samowystarczalny i dobrze. Nie musi być od nikogo zależna.
Natomiast kasa z Telefoniki idąca do Wisły to już pożyczka bo nie jest to prywatna kasa Cupiała, która nie lezy w jego portfelu. Tych pożyczek już trochę było stąd Wisła ma dług wobec TF 35-40 mln zł. (dane z 2 lat wstecz) Ktos piszę żeby sprzedał Wisłę, ale zeby to miał zrobic to ktos musi opłacic również długi. To nie takie proste. |
Cytat:
|
Temat ten już był wałkowany parokrotnie a wy cały czas swoje. Po pierwsze Wisła należy do Telefoniki. Czyli Cupiał bez "darowizn(podatki)" nie może przelewać kasy do klubu. Druga sprawa gówno że Boss ma kasę bo tak naprawdę jej nie ma. Na zdrowy rozum jeśli jego majątek to około 1,8mld złotych w wycenie a Telefonika ma kapitał zakładowy prawie mld. Czyli jej wycena rynkowa pewnie sięga co najmniej 1,5mld. To jak Boss ma w gotówce 100mln to jest maksimum. Kolejna sprawa podkreślona wcześniej Telefonika nie może przelewać kasy może je pożyczać bo nie mogą działać na niekorzyść spółki KSH tego zabrania.
|
Tak właśnie czułem. Teraz, jak podatkiem od kopalin uderzają w nasz handel miedzią, można zapomnieć o wsparciu finansowym dla Wisły :/.
|
reasumując:
1. chcemy grać z Realem a nie Jeziorakiem- ok, 2. piłkarze (kopacze?) nie grają z frytki- ok, 3. sukces miał być już, ale mecz w Nikozji trwał 90 mniut a nie 87- ok, 4. chcemy akademii- ok, 5. chcemy więcej Polaków- ok Panowie na to trzeba KASY... z kasą słabo... nie porównujmy się do czołowych czy nawet średniaków w Europie, bo mamy budżet na poziomie stanów średnich ze średnich lig Europy... jakoś nie słyszałem aby ktoś od nich wymagał gry w LM. A tak szerzej... Panowie, możemy zaklinać rzeczywistość ale Europie jesteśmy potrzebni jak czyrak na d..pie. My, Serbowie, Węgrzy, Bułgarzy i Rumuni jesteśmy pariasami Europy... Czy nie widzimy komu przykładają karami z "wybryki" kibiców? Jeżeli nie będziemy coś znaczyli w UEFA to zawsze ktoś gwizdnie jakiemuś Penksy urojona rękę. A co do kibiców... widzieliśmy co się dzieje w Grecji... i co? i nic... Maskaanty, Valckxy, Bakery, Nunezy i inne Jaeliensy przyjeżdzają tu jak na ziemię obiecaną, a pozostawiają spaloną ziemię... Czytam od wieeeeeeeeeelu lat to forum i nie mogę wyjść z podziwu jaki tutaj jest dla Petrescu... Przecież za niego graliśmy tak że zęby bolały... Wiem, hard work jest fajny i jak ktoś nie ma talentu to niech choć biega... Ale w takim razie weźmy Piechniczka i biegajmy w zimie po Tatrach i stołujmy się w ośrodku COS w Zakopanem... |
Cytat:
Fakt, ten artykuł, jeśli zawiera prawdziwe informacje, może dać sporo do myślenia. |
Ile osób po mnie jeździło, że jak śmiem mówić takie rzeczy, gdy pisałem o złej sytuacji finansowej Wisły, o wysokich zarobkach Nuneza, Lameya, Ilieva i innych. Wyszło na moje.
|
Tak patrząc na ten artykuł Maci0sa (śmiem twierdzić,że jest prawdziwy),w lecie zapowiada nam się bardzo ciekawy okres.
Polecą wszyscy którym kończą sie kontrakty,nie wykupimy Bitona,Nuneza a i sprzedamy Chaveza,Meleksa i pewnie Kirma(cieszy to,że w klubie sie juz na nim poznali). Szkoda naprawde ,ze trafiliśmy na ten zasrany Apoel w tym roku. Jedyny pozytyw to taki,ze ukrócimy kolesiostwo jak poleci Paljic,dojda nowi zawodnicy,którzy OBY w koncu będą walczyć i Probierz weźmie ich za ryj. Co do zmiany Bahra to widać,że ten Jastrzębski byle ogórskiem nie jest i pojęcie o swoim zawodzie ma ,jeżeli dwókrotnie już był w kadrze. |
Cytat:
|
Tia, rewelacje Macio0sa i bajki Zbymaka. Było.
Mamy kłopoty finansowe to fakt, po nie zakwalifikowaniu się do LM. Reszta to bajka dla ludu pt. dobry car i żli doradcy + polubcie nowy zarząd. |
Ten tekst maciosa pewnie w wielu punktach to prawda, ale myśle ze jest elementem pewnej gry mającej na celu uspokoić kibiców.
Chociaż sie dziwie, przecież można wprowadzić zmiany, oficjalnie i bez kombinowania na boku. To mi przypomina działanie w organizacjach nieformalnych. |
Cytat:
Też mi się podobał pomysł z postawieniem odważnie na awans do CL natomiast nie takim kosztem. |
Gdzie te rewelacje tych dwóch pokemonów można przeczytać?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie wierzę, że taki biznesmen jak Cupiał pozwolił sobie na tak nieodpowiedzialne przedsięwzięcie, jakim była operacja LM 2012. Żeby wartościowe transfery z zimy 2011 uzupełniać naprędce półdarmowym przepłaconym szrotem, to faktycznie trzeba mieć nasrane w głowie. A polecą i tak Valckxy, Basałaje i inni.
W ogólnym rozrachunku mi nie szkoda, bo na stadion przyszedłbym nawet w C-klasie, ale nie mogę przeboleć, że sfuszerowano ostatnią szansę na wybicie się klubu na wyższą półkę, niż ta, na której był w ciągu ostatniej dekady. A wy dalej wyzywajcie gości z tamtego forum od pokemonów, karmcie się mitem wielkiej i bogatej Wisły, która w nieskończoność będzie przebudowywać skład i próbować cokolwiek osiągnąć poza Polską. |
Watts ale to p. Cupiał spowodował że mamy szrot.. pamiętam jak po mistrzostwie głośno mówiono że lista piłkarzy dla nas jest gotowa. Potem zaczęło się to przeciągać i w między czasie p. Cupiał wprowadził do rady swojego człowieka który znany był z tego że lubi cięcia i ma wizję czysto biznesową. Od tej pory okazało się że nie stać nas na piłkarzy z 1 miejsc na liście, zaczęto ściągać tych którzy są niżej.. co wyszło z tego właśnie widzimy.
|
Masz rację, poza tym - ja nie napisałem, że to nie jego wina. Pamiętam doskonale smród który wyniknął latem za sprawą p. Reszczyńskiego.
Tak czy owak - niektórzy krzykacze będą mieli, co chcieli. Za Chaveza i Jaliensa przyjdzie Głowacki, a zbawcą na białym koniu będzie gwiazdor Brożek. Za Ilieva albo sprzedanego latem Małeckiego może przyjdzie Zieńczuk, bo w Ruchu na pewno kokosów nie dostaje. Może nawet w ramach oszczędności wyburzymy jedną trybunę i sklecimy coś, co będzie przypominało dawny sektor X? I będziemy dalej żyć w swojej bańce, w tym matriksie za którym niektórzy tak bardzo tęsknią, bo na dzisiejszą Wisłę są "nafochani" i zewsząd słyszę, jak to bardzo się z nią nie "identyfikują"... |
Cytat:
A co lepsze, widzę że tą bajeczkę pt 'skok na LM' , już sporo osób kupiło gdzie faktycznie skok był ale sezon wcześniej i nie na LM a na kasę. Jedyny 'pion' który u nas zawsze dosyć sprawnie działał to pion propagandy.Nie dość że na czysto zarobili na ostatnich transferach ze 4 mln euro + następne 5 z pucharów, to okazało się że 3, 4 kontrakty w granicach 300tyś euro , zrujnowały budżet bo dawniej to chłopaki za pampersy grali. |
Czy to prawda czy nie , jedno wiem. Miły tekst . Zobaczymy jak to będzie się toczyło nie jestem pesymistą i mam NADZIEJĘ że uda się .:)
|
Tekst Maci0sia nie trzyma się kupy, zawiera mnóstwo błędów logicznych. Od razu widać, że liczby są wzięte z sufitu.
Basałaj i Valckx nie czarowali pieniędzy, nie zawierali żadnych umów bez pokrycia, żadnych, na których nie byłoby zgody RN i samego Cupiała. O co więc te dzisiejsze pretensje? Podjęli słuszne decyzje, o czym przekonuje walka o awans do LM do ostatnich minut z najmocniejszym w historii APOELE-m. A następnie gra z sukcesem w fazie grupowej LE. Chcieli też Akademii, doinwestowania szkolenia - nie im zawdzięczamy brak zgody na te sprawy. Nie wierzę, by kontrakty Ilieva, Jaliensa (sprowadzonego zresztą już zimą), czy Lameya nagle rozwaliły budżet. Basałaj publicznie zapewniał, że budżet jest skonstruowany w oparciu o środki nie pochodzące z pucharów - i nie mam powodów, by nawet dziś w to nie wierzyć. Tekst ewidentnie z gatunku "przecieków kontrolowanych", mający nadać pozory sensu ponownemu zatrudnieniu Bednarza i Plicha, oraz zwrócić kibiców przeciwko odchodzącemu Valckxowi, który najwyraźniej ma być kolejnym kozłem ofiarnym niekompetencji i humorów właściciela. |
Ja nie wiem, być może Maciosowi zapłacili za ten artykuł, nie wnikam. Dla mnie osobiście zrzucanie winy na Basałaja i Valckxa, oraz przypinanie im łatki "zrobili nam jeszcze 20mln zł długu!" jest po prostu haniebne.
Wyszli z koncepcją, krótkotrwałą, ale dobrą. Zresztą, dokładnie z taką jakiej oczekiwał od nich Cupiał. A tymczasem nasz niby kolega, fan, informuje, że katastrofalna sytuacja była spowodowana złymi decyzjami i T-F przyjedzie na swoim złotym rumaku, żeby RAZ JESZCZE ratować Wisłę. Przecież to straszny dramat jest... |
Odnoszę wrażenie jakbyśmy się cofnęli do czasów słusznie minionych.
Wskazano wrogi element w naszych szeregach , który ponosi całkowitą odpowiedzialność za obecną sytuację. Partia ( Rada Nadzorcza), w swojej nieskończonej mądrości, zagrożenie zidentyfikowała a winnych przykładnie ukarała. Nieomylny Pierwszy Sekretarz (pan Cupiał) oczywiście o niczym nie wiedział i na nic się nie zgadzał. |
Cytat:
I od kiedy to wierzymy w słowa Basałaja ? Miał znaleźć sponsora, sprzedac skyboxy a m.in tez obiecywał sprowadzenie wielkiego nazwiska, pamietasz? Dla mnie wypociny maciosa tylko potwierdzają info które było na początku sezonu |
Ten teks pisany był moim zdaniem na zamówienie i nie ma pokrycia w faktach. Nie dalej jak w czerwcu ubiegłego roku te same pokemony pisały o tym, że zawodnicy którzy zasilą Wisłę nie byli uwzględniani na liści dyrektora sportowego a ich obecność w klubie wiąże się z brakiem kasy na prawdziwe wzmocnienia.
czytając między wierszami ten artykuł dochodzę do wniosku, że ewidentnie komuś zależy na skompromitowaniu kilku osób a to mi z kolei daje podstawy sądzić, że w to "dzieło" maczali palce spece od czarnego pijaru Telefoniki. |
Cytat:
Dlaczego mam wierzyć w słowa i wersje MaciOsia? To tylko jego własne przemyślenia. Nic więcej. Nie poparł ich niczym, żadnymi dokumentami, niepodważalnymi faktami, dowodami. Być może osoby w klubie po prostu go wykorzystały do upowszechnienia swoich bajeczek, wizji, wersji. Ja nie kupuję tych bzdur, wedle których Valckx jest "be", a Bednarz zbawicielem. Zaraz się jeszcze dowiemy, że Kapka to wzór cnót wszelakich... |
Może dać ktoś link na PW do tego słynnego artykułu?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl