Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Henryk Kasperczak - były trener Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7077)

spartan 09.07.2010 20:56

Nawołujmy do niepodsycania konfliktu z SKWK, do ignorowania wypocin przypominających wypracowanie ucznia zasadniczej szkoły zawodowej zamieszczanych na oficjalnych stronach reprezentujących kibiców naszego klubu. Ciekawe jak długo ta taktyka będzie zdawała egzamin. Być może niedługo się przekonamy. bardzo możliwe, ze już w poniedziałek po werdykcie w sprawie Małego. I zobaczymy wtedy kto kreuje "legendy" a kto kibicuje Wiśle.

WISŁAZWE 09.07.2010 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spartan (Post 931836)
Nawołujmy do niepodsycania konfliktu z SKWK, do ignorowania wypocin przypominających wypracowanie ucznia zasadniczej szkoły zawodowej zamieszczanych na oficjalnych stronach reprezentujących kibiców naszego klubu. Ciekawe jak długo ta taktyka będzie zdawała egzamin. Być może niedługo się przekonamy. bardzo możliwe, ze już w poniedziałek po werdykcie w sprawie Małego. I zobaczymy wtedy kto kreuje "legendy" a kto kibicuje Wiśle.

Też jestem ciekaw jak w poniedziałek zachowa się wiadoma strona, bo może być np tak:

Wyrzucają Małeckiego z Wisły kto jest winny - Kasperczak, bo rozdmuchał sprawę w mediach i poleciał na skargę do Cupiała.

Skazują Małeckiego na ME - kto winny Kasperczak, pozbywa się znakomitego Wiślaka z krwi i kości, który stroi fochy.

Odbierają Małeckiemu część wypłaty- kto winny Kasperczak, przecież nie po to Małecki walczył o nowy kontrakt, żeby teraz nie dostawać kasy, za to że mu się nie chciało grać.

Zostawiają Małeckiego - Kasperczakowi nie udało się pozbyć ''nie wygodnego'' zawodnika.

Więc kolejny genialny artykuł jak to trener ma się podporządkować zawodnikom i łaskawie prosić ich o grę w barwach Wisły i to w sparingu. Patryczek jest świety więc co by się nie działo i tak złego słowa nie napiszą, chyba że nagle jakieś olśnienie nawiedzenie przez prawdziwego świętego.

Przepraszam, ale koszulka z Białą Gwiazdą na piersi do czegoś zobowiązuje. Bez względu kto by to nie był, gwiazda nie gwiazda kara musi być.

willow 09.07.2010 22:19

Tym bardziej, że numer Małeckiego można porównać z rzuceniem koszulki na murawę wiadomego zawodnika na S.
I to mnie dziwi, że taki obrońca wiślackich barw i honoru jak Marcin, tego nie dostrzega.
Zakłamanie SKWK sięgnęło zenitu.
I jeszcze Heńkowi zarzuca tchórzostwo, a jak można nazwać kasowanie niewygodnych komentarzy?

7 kotów 09.07.2010 22:24

Az chcialoby sie napisac:
jaka liga taki Balotelli.

:/

PhantomRanger 10.07.2010 08:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 931890)
Też jestem ciekaw jak w poniedziałek zachowa się wiadoma strona, bo może być np tak:

Wyrzucają Małeckiego z Wisły kto jest winny - Kasperczak, bo rozdmuchał sprawę w mediach i poleciał na skargę do Cupiała.

Skazują Małeckiego na ME - kto winny Kasperczak, pozbywa się znakomitego Wiślaka z krwi i kości, który stroi fochy.

Odbierają Małeckiemu część wypłaty- kto winny Kasperczak, przecież nie po to Małecki walczył o nowy kontrakt, żeby teraz nie dostawać kasy, za to że mu się nie chciało grać.

Zostawiają Małeckiego - Kasperczakowi nie udało się pozbyć ''nie wygodnego'' zawodnika.

Więc kolejny genialny artykuł jak to trener ma się podporządkować zawodnikom i łaskawie prosić ich o grę w barwach Wisły i to w sparingu. Patryczek jest świety więc co by się nie działo i tak złego słowa nie napiszą, chyba że nagle jakieś olśnienie nawiedzenie przez prawdziwego świętego.

Przepraszam, ale koszulka z Białą Gwiazdą na piersi do czegoś zobowiązuje. Bez względu kto by to nie był, gwiazda nie gwiazda kara musi być.

Nieważne jaka będzie decyzja Kasperczak będzie winny. Pewnie ostatnie 2 powodzie to też jego wina.

pawelwislak 10.07.2010 09:01

Nie piszmy o "Balo" bo do jego zachowania wobec klubu drużyny mocno dołożyli się kibice którzy jawnie propagują że nie bardzo im pasują "czarni" włosi. Co jest zjawiskiem często spotykanym we Włoszech. U nas Mały nie miał żadnych powodów do takiego zachowania, dostawał wsparcie od kibiców i od klubu nawet w sytuacjach kiedy nie bardzo zasługiwał. No ale zobaczymy jak się sprawa zakończy.

ZoneNh 10.07.2010 09:09

No i takie sytuacje dzielą kibiców.

Jak zawsze byłem za Małeckim, to teraz nie będę płakał jak z Wisły wyleci i to z wielkim hukiem.
A gdy nie wyleci to obciąć mu 90% pensji i niech ją odrabia umiejętnościami.

gooro33 10.07.2010 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 931913)
Az chcialoby sie napisac:
jaka liga taki Balotelli.

:/

Tak jak kolega wyzej napisal to porownanie do sytuacji Balotelliego nie bardzo pasuje..
Dla mnie to zachowanie typu '' Kalu Uche'' z tym ze na ten moment jest to jednorazowy wybryk i nie wiemy dlaczego tak sie zachowal.

Arturo 10.07.2010 12:35

Analogia do Balotellego bardzo trafna - młodzi piłkarze, którzy mają trochę nierówno pod sufitem. Zachowanie Uche miało jakiś sens, cel. Każdy wiedział o co chodziło Uche. A co chce zyskać Małecki? Prawdopodobnie tym zachowaniem definitywnie zamknął sobie drogę do występu na EURO 2012 mimo, że jest chyba najzdolniejszym piłkarzem w naszej lidze.

fanTS1906 10.07.2010 13:06

Wszystkiego najlepszego dla naszego trenera! Oby udalo mu sie poskladac te nasza rozsypanke a kopiace pod nim dolki skwk nie przyczynilo sie do niepowodzen trenera w pucharach i lidze bo wowczas to beda rowniez niepowodzenia Wisły!

Dubi 10.07.2010 13:16

Drogi trenerze - Życzę mniej Małeckich w drużynie ! - powodzenia w budowaniu silnej Wisły !

wolfy 10.07.2010 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dubi (Post 932111)
powodzenia w budowaniu silnej Wisły !

I niech się Pan nie martwi - może znajdzie się jaki stoper w McDonaldzie.

IncognitoTSW 10.07.2010 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gooro33 (Post 932029)
Tak jak kolega wyzej napisal to porownanie do sytuacji Balotelliego nie bardzo pasuje..
Dla mnie to zachowanie typu '' Kalu Uche'' z tym ze na ten moment jest to jednorazowy wybryk i nie wiemy dlaczego tak sie zachowal.

Z tym, że Kalu to był kawał ciula tak samo jak Małecki, ale chociaż potrafił grać na wysokim poziomie w piłkę.

jerry.lii.lewis 11.07.2010 06:31

Nie ma co wypocinami SKWK się przejmować, choć pomijanie ich też nie jest dobrym wyjściem - niezorientowani mogą błędnie interpretować ich bzdziny na stronie jako stanowisko kibiców Wisełki.
Mylę, że lakoniczny komentarz na głównej informujący, że to stanowisko wąskiej grupy dewiantów i tyle.
Co do sprawy -> Henio do sobie radę z Małym jak ta lala - to w końcu dorosły facet i z niejednym takim młokosem pracował wcześniej. Tu do niego mam zaufanie pełne.
100 lat w zdrowiu i sukcesów z Wisełką Trenerze :)

Charlie 11.07.2010 19:06

A na stronie SKWK znów artykuł o Kasperczaku, autor oczywiście ten sam. Wniosek z artykułu też ten sam - Kasperczak winny za całe zło, a Małecki to bohater i Wiślak z krwi i kości, bez względu na to co robi...

Kordel_Walker 11.07.2010 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 932581)
A na stronie SKWK znów artykuł o Kasperczaku, autor oczywiście ten sam. Wniosek z artykułu też ten sam - Kasperczak winny za całe zło, a Małecki to bohater i Wiślak z krwi i kości, bez względu na to co robi...

Proponuję przeczytać i nie komentować. Po co ruszać gówno?

Svartis 11.07.2010 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 932581)

Te artykuły jakiś gość po zawodówce chyba pisze. Wstyd mi że ci ludzie mieją czelność nazywać sie reprezentantami ruchu kibicowskiego Wisły Kraków... Jak można niszczyć swój własny klub?

Maćko 11.07.2010 19:23

Popieram chłopaków ze SKWK, niestety, w tym przypadku Kempes niepotrzebnie wybiela zachowanie Małeckiego, obarczając przy tym całą winą Kasperczaka. Jeśli koledzy będą tak mówić Małemu + klepać po plecach - ten nigdy nie zrozumie, że tak się nie robi.

63.5 Kg 11.07.2010 19:33

Ja chce brac to samo co ten chlopak z SKWK...:foch:

Chesteroski 11.07.2010 20:32

To może w odpowiedzi na genialny tekst propagandowej partii:

Kasperczak trzymaj się!!! Nie daj sobie wejść na głowę niedouczonym leniom!!! Nie przejmuj się chorymi z nienawiści ludźmi!!!

fond 11.07.2010 20:45

ożesz, toż to jakaś krucjata normalnie - człowiekowi naprawdę odbiło :shock:

snyrting 11.07.2010 20:59

Jako kibica Wisły przeraża mnie poziom ludzi z SKWK i chciałbym z całą mocą odciąć się od tych bredni.

Domyślam się, że ten artykuł powstał po rozmowie z Małeckim. Wyraźnie widać, że nasz piłkarz wogóle nie widzi w całej sprawie swojej winy, ba uważa on, że jego zachowanie jest w pełni uzasadnione. Jak w takiej sytuacji oczekiwać, że nie dojdzie do kolejnego buntu krnąbrnego Patryczka?

Wcześniej myślałem, że wyrzucanie z klubu Małego to zbyt gwałtowna reakcja, po tym artykule jestem przekonany, że to jedyne rozwiązanie dla tego problemu.

Nehiar 11.07.2010 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maćko (Post 932594)
Popieram chłopaków ze SKWK, niestety, w tym przypadku Kempes niepotrzebnie wybiela zachowanie Małeckiego, obarczając przy tym całą winą Kasperczaka. Jeśli koledzy będą tak mówić Małemu + klepać po plecach - ten nigdy nie zrozumie, że tak się nie robi.

Zgadzam się z tobą częściowo, prawda jest taka, że wina leży po stronie obu stronach. Z częścią wniosków z tego artykułu można się zgodzić, ale naprawdę to wybielanie Maleckiego śmierdzi kolesiostwem na kilometr. Małecki źle zrobił i powinien otrzymać karę. Kasperczak też popełnił błąd i w końcu on też poniesie kiedyś tego konsekwencje.
Ogólnie ta nagonka na Kasperczaka przez SKWK to kpina ... Ja też nie jestem zwolennikiem Kasperczaka i bardzo się zawiodłem jak zobaczyłem kto poprowadzi Wisłę, ale to co robi teraz SKWK to jest gruba przesada ...

willow 11.07.2010 21:58

Znam ludzi pokroju Małego. Są ambitni a przy okazji łatwo nimi manipulować. Boję się, że SKWK będzie chciało wykorzystać Małego do swojej prywatnej wojenki z Heńkiem.
Tym razem zarząd nie ma prawa się ugiąć. Młoda Ekstraklasa i mocno po kieszeni.

jachting 11.07.2010 22:25

Kasparczak do ME wysłać :)

RAFi89 11.07.2010 22:29

Prawda jest taka że o tym co się tak naprawdę tam wydarzyło wie pewnie kilka osób. Takie domyślanie się czy Małemu nie podoba się Łobo bądź że Kasperczak nie powiedział wprost Małemu że nie będzie grał jest bezsensu.
Błędem Kasperczaka jest to że ta wiadomość wydostała się na zewnątrz, a Małego zachowanie przede wszystkim wobec kolegów z drużyny. Bo jakby miał trochę ambicji to wyszedł by na drugą połowę i zapierdzielał ile sił w nogach żeby pokazać trenerowi że się myli.
Jakby Mały za przeproszeniem nasrał na herb to pewnie też wina trenera i miałby do tego prawo.
Lubie Małego i życzę mu jak najlepiej ale próba wytłumaczenia jego zachowania mija się z celem.

A co do artykułu to nie znam osoby go piszącej ale wydaje się że sprawia mu radość wzbudzanie kontrowersji. Ja rozumiem że ich strona że ma prawo pisać co tam sobie chce, ale jakby miał trochę oleju w głowie to dałby sobie spokój. Poza konfliktem wśród kibiców nie zyskuje nic ( a nie tak dawno pisali artykuł kto dzieli ABG).

snyrting 11.07.2010 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAFi89 (Post 932686)
A co do artykułu to nie znam osoby go piszącej ale wydaje się że sprawia mu radość wzbudzanie kontrowersji. Ja rozumiem że ich strona że ma prawo pisać co tam sobie chce, ale jakby miał trochę oleju w głowie to dałby sobie spokój.

Bzdura! Pisać "co tam sobie chce", to on może w swoim pamiętniczku. Koleś wypowiada się w imieniu organizacji, która nominalnie powinna nas wszystkich reprezentować.

Chce z siebie robić idiotę, nie widzę problemu, ale niech robi to na własny rachunek i nie obciąża dobrego imienia Kibiców Wisły.

AgresywnyChomik 11.07.2010 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 932664)
Znam ludzi pokroju Małego. Są ambitni a przy okazji łatwo nimi manipulować.

Odnosnie tej wypowiedzi to kto jest manago Maleckiego?

Moze jesli Kasperczak nie umie, nie chce, badz nie potrafi, Glowackiego juz nie ma to Sobolewski z Zurawskim naprostuja gowniarza gwiazdora.

murray 11.07.2010 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 932720)

Moze jesli Kasperczak nie umie, nie chce, badz nie potrafi, Glowackiego juz nie ma to Sobolewski z Zurawskim naprostuja gowniarza gwiazdora.

Menago Małeckiego to Bartłomiej Bolek z BMG Sport.

willow 11.07.2010 22:58

Cytat:

a przydało by się.

zbymak 11.07.2010 22:59

Cytat:

Oklep nie pomoze raz juz dostal i pomogło na 45min meczu

westersyl 11.07.2010 23:27

Jestem ciekawy jednego czy Stowarzyszenie kibiców jest świadome, że tak mało inteligenty człowiek piszący na ich oficjalnej stronie kreuje wizerunek całego SKWK.

Jego teksty nasycone są skrajną nienawiścią wobec trenera Kasperczaka, nie będę się wypowiadał na temat stylu jego pisowni choć to tylko i wyłącznie świadczy o poziomie intelektualnym całego stowarzyszenia skoro wybrali tego człowieka do reprezentowania ich stanowiska.

Takie pojęcia jak obiektywizm, rzetelność, szacunek dla poglądów drugiego człowieka są mu po prostu obce. Co do treść powiem tylko tylko, że jest to poziom dna i wodorostów.

Nie zamierzam owijać w bawełnę. Patryk Małecki jest po prostu idiotą. Jego zachowania na boisku i po za boiskiem może i fascynują ludzi z SKWK lecz zdecydowana większość zainteresowana jest piłką nożna, a nie tym, że Małecki wyzwie kogoś od debili. Ludziom o niskim ilorazie inteligencji być może to imponuje.

Henryk Kasperczak osiągnął zdecydowanie więcej od Patryka i należy mu się szacunek. Srebrny medalista igrzysk olimpijskich w Monteralu, zajął 3 miejsce na mistrzostwach świata. Kim do cholery jasnej jest Małecki żeby do niego fikać. Człowiekiem który przegrał swoją szanse w kadrze Smudy w najbardziej prymitywny sposób jaki można sobie tylko wyobrazić. Trener Kasperczak potrafił poradzić sobie ze zgrają murzynów prowadzą ich do sukcesów, nie wmawiajcie mi, że Kasperczak nie panuję nad tym co dzieje się w zespole. Gdybym nie wiedział, że Małecki ma nie równo pod sufitem oceniałbym tą sprawę inaczej.
Ciekawy argument wysunął ten człowiek, "trener Kasperczak w rozmowie ze swoim asystentem stwierdził ze Małecki jest nieprzygotowany do sezonu" Co w tym do cholery złego ? to rozumiem tylko i wyłączenie człowiek, który to napisał. Prymitywność tego człowieka nie zna granic.

Nazywajcie mnie kibicem sukcesu z TWSD, kablem etc. Nie obchodzi mnie to.

Nehiar 11.07.2010 23:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 932661)
Hmmm... Jaki to błąd popełnił Kasperczak?.

Główny ? Dał prać brudy publicznie, nie wytrzymał i się wygadał mediom.

SpoXsteR 11.07.2010 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 932747)
Ciekawy argument wysunął ten człowiek, "trener Kasperczak w rozmowie ze swoim asystentem stwierdził ze Małecki jest nieprzygotowany do sezonu" Co w tym do cholery złego ? to rozumiem pewnie tylko i wyłączenie człowiek, który to napisał. Prymitywność tego człowieka nie zna granic.

Cytat:

Patryk nie ma nic przeciwko temu, by zasiąść na ławce, gdyby ... po pierwsze czuł się faktycznie nieprzygotowany (a za jego przygotowanie do gry odpowiedzialny jest właśnie Kasperczak), a nieprzygotowanym się nie czuł, a po drugie, by wobec niego szczery był i po męsku powiadomił go o problemach szkoleniowiec, a nie dyskredytował najlepszego snajpera Wisły w poprzednim sezonie pokątnie.
zapomniales dodac..

willow 11.07.2010 23:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nehiar (Post 932752)
Główny ? Dał prać brudy publicznie, nie wytrzymał i się wygadał mediom.

Jasne, bo nikt by tego nie zauważył.
Jak Pietja się postawił Skorży to też się nikt nie dowiedział?
Zastanów się co piszesz...

willow 11.07.2010 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 932754)
zapomniales dodac..

wersja Małego

westersyl 11.07.2010 23:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 932754)
zapomniales dodac..

Blablabla, w kadrze Smudy też pewnie czuł się zawodnikiem na pierwszą jedenastkę. Przecież to aż żal komentować te wypociny....

Tanie usprawiedliwienia dla Patrysia... Skwk na siłę chcę wybielić swojego kolegę.

SpoXsteR 11.07.2010 23:50

Smuda ma uprzedzenie w ogole do pilkarzy Wisly w ostatnim czasie i dopoki on bedzie trenerem repry nic sie w tej kwestii nie zmieni, i nie chodzi juz o Malego

vivez 11.07.2010 23:50

Pozostaje nadzieja, że zarząd nie będzie się bał podjąć decyzji, która prawdopodobnie nie spodoba się SKWK. Jeśli natomiast będą się bali takowej w związku z postawą SKWK to już gorsza sprawa, bo będzie to oznaczało, że cwaniaczkowi Małeckiemu wszystko ujdzie na sucho. Co gorsza wspierany przez SKWK będzie starał się nadal cwaniacko pląsać w drużynie, co nic dobrego nie oznacza. Chyba, że Sobol i ewentualnie Żuraw wezmą się za niego i nawet brutalnie sprowadzą na ziemię.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 932770)
Smuda ma uprzedzenie w ogole do pilkarzy Wisly w ostatnim czasie i dopoki on bedzie trenerem repry nic sie w tej kwestii nie zmieni, i nie chodzi juz o Malego

Czy słyszałeś co powiedział Smuda jednemu z dziennikarzy? Wspomniał o tym, że Mały nie stroni od alkoholu, czy coś takiego tolerowałbyś w kadrze?

westersyl 12.07.2010 00:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 932770)

Błagam cię nie zniżaj się do poziomu tak niskich argumentacji bo to aż wstyd. Być możne jesteś jedynym z tych którzy stoją tyłem do murawy bo od nas to w reprezentacji mógłby grać jedynie Marcelo i właśnie Małecki gdyby używał mózgu.

Paweł Brożek był cieniem samego siebie w minionym sezonie, Piotrek Brożek dostał szanse najpierw od Leo przegrał ją mimo że kadrze nie ma lewych obrońców, dostał także szanse od Smudy również ją przegrał. Trapiony kontuzjami Boguski który naprawdę zawodził na całej lini. Zresztą fanem talentu tego ostaniego jest Smuda i jestem pewien że gdy powróci do dyspozycji z przed kontuzji dostanie powołanie. Naprawdę chciałbym aby jak najwięcej pilarzy Wisły grało w kadrze ale obiektywnie oceniają po prostu nie ma kogo tam wcisnąć.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl