Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Obiekty sportowe które powstały,powstaja lub powstaną (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=607)

crazykaro 21.09.2010 23:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GemHZR (Post 984412)
Tak na marginesie podoba im się stadion Cracovii, czytałem taką wypowiedź, że każdy klub w serie c powinien taki mieć :>

Serie C? Jakby tak każdy klub miał wydawać 50 mln € na stadion w trzeciej lidze to by tam zbankrutowali... ale na serie B bym się zgodził.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 984445)
A ja sądzę, że u nas pod względem nowoczesności jest lepiej niż w Hiszpanii. Owszem, może i mają tam większe stadiony, ale większość to takie obiekty a la stadion śląski w Chorzowie (przed remontem). Czyli bez całkowitego zadaszenia itp
Nowoczesne są Camp Nou (Barcelona), Santiago Bernabeu (Real) i stadion Espanyolu. Budowa stadionu Valencii ma zastój, brakuje funduszy.

U nas nowoczesne będzie 8 a nawet i więcej obiektów.

Z tego co wyczytałem na stadiony.net to Śląski ma mieć 55 200 pojemności, a więc tylko 700 mniej niż Narodowy. Szkoda, że stadion w Warszawie nie będzie miał 70 lub przynajmniej 65 tys.

Jak powstanie Śląski to bedzie można zorganizować w PL MŚ i ME w LA (mam nadzieję że wszyscy zrozumieli :-p)

A Camp Nou wcale nie jest takie nowoczesne. Jego ostatnia renowacja była przeprowadzona ponad 16 lat temu ale za to duże to cholerstwo jest.

Awangarda w polskiej piłce kibice przyjezdni nie oddzieleni od kibiców gospodarzy i o ironio wszystko się dzieje na Kałuży.
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...ci-w,id,t.html

GemHZR 22.09.2010 07:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 984481)
Serie C? Jakby tak każdy klub miał wydawać 50 mln € na stadion w trzeciej lidze to by tam zbankrutowali... ale na serie B bym się zgodził.

Może chodziło o taką zasadę wydawania przez kluby kasy na stadiony jak u nas ;)

Vinci 22.09.2010 08:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 984481)
A Camp Nou wcale nie jest takie nowoczesne. Jego ostatnia renowacja była przeprowadzona ponad 16 lat temu ale za to duże to cholerstwo jest.

l

Mają tam ambitne plany jego przebudowy, gdzieś po sieci krążył nawet projekt zadaszenia całego stadionu. Co do nowoczesności, to radzę przystopować i wcześniej odwiedzieć chociażby toalety na tym stadionie :>
Wisła przy nich to Wersal :)
Co nie zmienia faktu, że stadion Dumy Katalonii jest efektowny i bardzo mi się podoba.

FevPL 22.09.2010 09:19

Chyba wszyscy zapomnieliście, że Francja dostała Euro 2016 i wybudowanych lub zmodernizowanych zostanie u nich 8 stadionów na mecze Euro (a nie 4 jak w Polsce) Oprócz tego obecnie mają całkiem niezłe stadiony.

ToTylkoJa 22.09.2010 11:11

FevPL 4 jak w Polsce? Myślałem, że u nas powstaje trochę więcej tych stadionów ( obiekty euro + Legia, Wisła, Jaga- wymieniłem te ciekawsze). To co podba mi się u nas, to to, że nie buduje się tylko 4 obiektów na euro i koniec. Powstaje wiele nowych stadionów, które są dopasowane pod względem potrzeb dla klubów- no bo po co Zagłębiu, Cracovii czy Arce stadiony po 30-40 tys? Na Ukrainie robine są tylko stadiony pod euro, inne obiekty jak były, tak będa nadal.

crazykaro CN jest bardzo nowoczesne. Sam fakt, że obiekt wpisany jest na listę stadionów mogących organizować finał LM duzo mówi. Tam są najwyższe standardy, zaczynając od wspomnianych toalet i kończąc na znakomitej widoczności z trybun. Tam nawet metro podjeżdza pod stadion. Wyobraź sobie 100 tys ludzi wychodzących po meczu w Krakowie czy Warszawie- paraliż totalny byłby.

crazykaro 22.09.2010 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 984590)
crazykaro CN jest bardzo nowoczesne. Sam fakt, że obiekt wpisany jest na listę stadionów mogących organizować finał LM duzo mówi. Tam są najwyższe standardy, zaczynając od wspomnianych toalet i kończąc na znakomitej widoczności z trybun. Tam nawet metro podjeżdza pod stadion. Wyobraź sobie 100 tys ludzi wychodzących po meczu w Krakowie czy Warszawie- paraliż totalny byłby.

Możliwość rozgrywania finału LM świadczy tylko o jego pojemności i spełnianiu pewnych standardów które nie są żaden sposób związane z nowoczesnością. A fakt podciągnięcia metra oznacza że ten stadion jest po prostu dawno wybudowany

ToTylkoJa 22.09.2010 11:34

Pooglądaj zdjęcia z budynków klubowych, sklepu, muzeum itp. Może wyjaśnisz co rozumiesz przez słowo ''nowoczesność''? Wtedy będzie łatwiej.
Na ten moment CN brakuje zadaszenia wszystkich trybun, nic poza tym. W ramach wyjaśnienia, ostatnia modernizacja nie miałą miejsca w 1994 roku (jak podaje serwis stadiony.net). Dokładnie Ci nie napisze, ale w XXI w stadion był poddany renowacji, między innymi wymieniono krzesełka.

sq 22.09.2010 11:42

odnośnie CN: tu jest o renowacjach do 2007 http://katalonczycy.bloog.pl/kat,254...l?ticaid=6aee4

crazykaro 22.09.2010 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 984599)
Pooglądaj zdjęcia z budynków klubowych, sklepu, muzeum itp. Może wyjaśnisz co rozumiesz przez słowo ''nowoczesność''? Wtedy będzie łatwiej.
Na ten moment CN brakuje zadaszenia wszystkich trybun, nic poza tym. W ramach wyjaśnienia, ostatnia modernizacja nie miałą miejsca w 1994 roku (jak podaje serwis stadiony.net). Dokładnie Ci nie napisze, ale w XXI w stadion był poddany renowacji, między innymi wymieniono krzesełka.

Wymianę krzesełek czy murawy ciężko nazwać modernizacją. Oczywiście odnowienie pomieszczeń się mieści w pojęciu modernizacji. CN nie ma chociażby skyboxów?? Brak zadaszenia, nowoczesngo monitoringu? Nie będę sie wypowiadał bo nie byłem, ale stadion budowany w latach 50 nie może być nowoczesny. Nie chce mi się już pisać o CN wiec moze napiszmy o czymś innym

Kolumbus 22.09.2010 17:00

Cytat:

tak dla ciekawostki - jeszcze ze 2 lata temu krążyło po sieci zdjecie z CN z jakims zielskiem rosnacym na trybunach

FevPL 22.09.2010 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 984590)
FevPL 4 jak w Polsce? Myślałem, że u nas powstaje trochę więcej tych stadionów ( obiekty euro + Legia, Wisła, Jaga- wymieniłem te ciekawsze). To co podba mi się u nas, to to, że nie buduje się tylko 4 obiektów na euro i koniec. Powstaje wiele nowych stadionów, które są dopasowane pod względem potrzeb dla klubów- no bo po co Zagłębiu, Cracovii czy Arce stadiony po 30-40 tys? Na Ukrainie robine są tylko stadiony pod euro, inne obiekty jak były, tak będa nadal.

Napisałem, że 4, ale na mecze Euro. Zgadzam się z tobą, że to dobrze, że budują się także inne stadiony.W ogóle to powstała taka moda na budowanie stadionów w wielu miastach, ale myślę, że potencjał kibicowski Polska ma duży i te stadiony gdy dogonimy za kilka lat ligi zachodnie mogą nie wystarczyć (np. Sunderland 180 tys. mieszkańców - Stadium of Light 47 tys. miejsc i na mecze z czołówką jest komplet).

Proud 22.09.2010 17:25

Cytat:

Byłeś na Camp Nou?

Mam wrażenie, że nie.

Ten stadion wymaga gruntownej przebudowy. Budynki klubowe, sklep, owszem są ładnie wykończone. To samo można powiedzieć o wyglądzie zewnętrznym. Ale muzeum nie rzuca na kolana(nie licząc trofeów oczywiście;) ) A toalety, wyjścia na sektory, krzesełka, hole dla kibiców są w kiepskim stanie. Ja byłem rozczarowany za pierwszym razem. Widać po prostu wiek tego stadionu.

Dla mnie ta strefa stricte kibicowska na Legii, Wiśle, Cracovii czy Lechu jest zdecydowanie nowocześniejsza. Co zresztą nie dziwi, bo są to nowe obiekty, zdecydowanie młodsze od Camp Nou.

crazykaro 22.09.2010 18:45

ze skyscrapercity.com
Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzaniec z galicji (Post 64110121)
Byłem wczoraj na dniu otwartym...
Koles (z gwozdziem w nosie) ktory wpuszczał ludzi na stadion (przez kołowrotki) miał krotka pogawedke. Wchodzac na moja karte kibica ... system prawidlowo odnalazl fotke w systemie... ale, to by było na tyle, nierozpoznał twarzy, mojej, brata, i kilku innych osob wchodzacych podczas mojej tam obecnosci (koles stwierdzil ze przez 20min jak tam ma obsluge rozpoznano dwie osoby). Generalnie z informacji ktore udało mi sie uzyskac to system biometrii jest w powijakach. Za kazdym razem gdy system nierozpoznaje twarzy, obsluga ma podglad na zdjecie w systemie i osobe ktora stoi w furtce, i moze niezaleznie od systemu decydowac o wpuszczeniu osobnika..., no ale to sie nie nazywa biometria a cieć. ;)

Ktoś ma chyba problem :lol:

jabadabaryba 22.09.2010 20:21

jeszcze jeden ciekawy post ze skyscrapercity.com
Cytat:

Dobra, tak na goraco.

Oswietlenie ma 4 tryby pracy:
- treningowe
- zmierzch
- TV
- HDTV
W tym ostatnim jasnosc to uwaga 3 000 luksow. Punktowo jest nawet wiecej pomiary w kilku miejscach murawy wykazaly 3200. Weglug wykoawcy to najjasniej oswietlony stadion w Polse.

ToTylkoJa 22.09.2010 20:56

Proud osobiście nie byłem, ale mąż mojej siostry ciotecznej był tam częstym gościem (był w Barcelonie w pracy). Był zachwycony stadionem, porobił mnóstwo zdjęc i filmów, które widziałem. Wszystko bardzo nowoczesne.

I tak poza tym, skoro to taki przestarzały stadion, to jakim cudem dostał swego czasu 5 gwiazdek (najwyższy standard)- i nadal je ma. Gdy obiekt je otrzymywał to 5 gwiazdek miało tylko kilka stadionów (z bloga, ale pamiętam jak przez mgłę tą sytuację).

Oczywiście bryły się nie zmieni, bo niby jak przestawić trybuny. Ale poza tym wszystko jest na najwyższym poziomie, jedynie czego tak naprawdę brakuje, to zadaszenia wszystkich trybun.

simone 22.09.2010 21:51

Postępy prac we Wrocku, ogromne są te jednopoziomowe trybuny.

http://2012.wroc.pl/galerie/4c99fdc0/4c99fffa.jpg

http://www.e2012.eu/_img/800/3189.JPG

zuraw9 22.09.2010 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 984913)
I tak poza tym, skoro to taki przestarzały stadion, to jakim cudem dostał swego czasu 5 gwiazdek (najwyższy standard)- i nadal je ma. Gdy obiekt je otrzymywał to 5 gwiazdek miało tylko kilka stadionów (z bloga, ale pamiętam jak przez mgłę tą sytuację).

CN spełniał wszystkie normy, które były potrzebne do uzyskania tych gwiazdek ale zwykłego kibica nie jest on aż tak nowoczesny. Wspomniane wcześniej toalety, krzesełka są po prostu przestarzałe. Również widok (z ostatniego pierścienia) pozostawia wiele do życzenia.
Mimo to robi ogromne wrażenie i na pewno jest jednym z najwspanialszych stadionów na świecie, jednak nie da się ukryć, że do nowoczesnych stadionów nie może się równać (pod względem komfortu). Taka jest moja opinia, którą opieram na tym że byłem na CN i oglądałem tam mecz.

Kolumbus 22.09.2010 22:59

Cytat:

Proud osobiście nie byłem, ale mąż mojej siostry ciotecznej był tam....

- ToTylkoJa byłeś kiedyś w stanach?
Ja nie, ale znam kogoś kto był i powiedział mi to i owo :D

Twoje CN:

http://www.stadionwelt.de/sw_stadien...mp_nou/162.jpg

piotrus1985 22.09.2010 23:13

Cytat:

Proud osobiście nie byłem, ale mąż mojej siostry ciotecznej był tam częstym gościem (był w Barcelonie w pracy). Był zachwycony stadionem, porobił mnóstwo zdjęc i filmów, które widziałem. Wszystko bardzo nowoczesne.

Oczywiście bryły się nie zmieni, bo niby jak przestawić trybuny. Ale poza tym wszystko jest na najwyższym poziomie, jedynie czego tak naprawdę brakuje, to zadaszenia wszystkich trybun.

stary z calym szacunkiem ale skoro nie byles i nie widziales to moze jednak nie upieraj sie przy swojej tezie:>
a standard 5-gwiazdkowy oczywiscie moze miec, jedno drugiego nie wyklucza... Nou Camp jest przestarzale i tyle w temacie

PS. "byles kiedys w Ameryce? ... Ja tez nie ale znam kogos kto byl i opowiedzial mi to i owo...":rotfl:

edit: pozdro Kolumbus :>

fox mulder 22.09.2010 23:32

Wygląda na to, że Podbeskidzie - główny faworyt do awansu z 1 ligi- będzie miało nowy stadion. Arena auf Kielce na bis:
http://stadiony.net/projekty/pol/sta...bielsku_bialej

Cytat:

Z Cieszyna po długim oczekiwaniu nadeszła dobra dla kibiców Podbeskidzia wiadomość. Dzięki zabiegom prezydenta Bielska-Białej Jacka Krywulta wyjaśnione zostały wszystkie wątpliwości dotyczące projektu budowy i 3. września Starostwo Powiatowe w Cieszynie, które zajmuje się sprawą, wydało pozwolenie na budowę Stadionu Miejskiego w Bielsku-Białej. Teraz sprawy związane z realizacją budowy stadionu powinny nabrać tempa. Po uprawomocnieniu się decyzji ogłoszony ma zostać przetarg, który wyłoni wykonawcę inwestycji.
stadiony.net
Ciekawym ile wszystko potrwa , jak narzucą sobie tempo krakowskie to zdążą jeszcze awansować i spaść z ekstraligi grając na placu budowy ;)

crazykaro 23.09.2010 00:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez simone (Post 984947)
Postępy prac we Wrocku, ogromne są te jednopoziomowe trybuny.

Takie duże jednopiętrowe trybuny to w dzisiejszych czasach są już tak trochę przeżytkiem. Nie zebym się czepiał ale drugiego takiego nowo budowanego stadionu nie uświadczysz

spinna 23.09.2010 00:52

http://kiks.tv/2010/09/kaluzy-welcome-to/

relacja z wizyty dziennikarzy na stadionie Cracovii

northrop 23.09.2010 01:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 985000)
Nie zebym się czepiał ale drugiego takiego nowo budowanego stadionu nie uświadczysz

Nie zebym sie czepial ale.... uswiadczysz:

Skopje
http://img580.imageshack.us/img580/9155/pp070.jpg

Mainz
http://img842.imageshack.us/img842/1323/spielfeld.jpg

La Plata
http://img7.imageshack.us/img7/9009/55695585.jpg

Nie jest to moze popularne, ale ma swoje zastosowania.

Proud 23.09.2010 08:04

A mi te jednopoziomowe trybuny się bardzo podobają. Fajny efekt będzie przy pełnych trybunach.

crazykaro 23.09.2010 10:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez northrop (Post 985010)
Nie zebym sie czepial ale.... uswiadczysz:

Nie jest to moze popularne, ale ma swoje zastosowania.

W Skopje jest już od dawna jedna trybuna a ten projekt to tylko chęć zabudowania reszty w tym samym stylu, tak jak La Plata, tak więc nie są to nowo budowane stadiony. W Mainz obiekt nie jest ponad 40 tysięczny więc nie ma co porównywać. A we Wrocławiu zmienili projekt bo im sie na Euro spieszy więc to nie jest kwestia wizji projektanta

Oldpara 23.09.2010 11:46

No to Arka ma mały problem. Chyba trzeba ich stadion przesunąć z kategorii "nowoczesny" do kategorii "tylko nowy".
http://www.sport.pl/pilka/1,70985,84..._to_bubel.html

Maciuś 23.09.2010 12:39

Co zmienili we Wroclawiu?

Marcin(L) 23.09.2010 13:25

Miałem wczoraj okazję być na stadionie Cracovii... W prawdzie byłem po 19 i miły pan nie chciał mnie wpuścić, ale po informacji, że jestem z Warszawy i nie będę mógł podejść w innym dniu warunkowo mnie wpuścił.
No więc tak Panowie nie wiem ilu z Was było na tym stadionie, ale według mnie krytyka jest nieuzsadanona, ale po kolei:
Elewacja - jak dla mnie świetna, nie jest to żaden "supermarket" jak niektórzy pisali, wysokiej jakości materiały, dobra iluminacja, w tym miejscu świetny, zrównoważony projekt, bardzo miło prezentuje się duży plac przed głównym wejściem, wysokiej jakości materiały, nie żadna zwczajna "kostka downa", ale płyty, trochę kostki, ale dekoracyjnej, dobre oświetlenie.
Środek - trybuny są dosłownie kilka metrów od linii boiska - super sprawa, na tym stadionie będzie mozna stworzyć super atmosferę, kameralny, zamknięty.
Jakośc wykończenia w środku nie powala (krzesełka, barierki itp.) ale też nie jest źle
Największym minusem według mnie są trybuny każda innej wysokości.
Podsumowując jak na możliwości Cracovii stadion idealny.

crazykaro 23.09.2010 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 985145)
Co zmienili we Wroclawiu?

Tak miał wyglądać pierwotnie ale zmienili na parterowy żeby było szybciej

http://stadiony.net/projects/stadion...roclawiu02.jpg

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin(L) (Post 985172)
Miałem wczoraj okazję być na stadionie Cracovii... W prawdzie byłem po 19 i miły pan nie chciał mnie wpuścić, ale po informacji, że jestem z Warszawy i nie będę mógł podejść w innym dniu warunkowo mnie wpuścił.
No więc tak Panowie nie wiem ilu z Was było na tym stadionie, ale według mnie krytyka jest nieuzsadanona, ale po kolei:
Elewacja - jak dla mnie świetna, nie jest to żaden "supermarket" jak niektórzy pisali, wysokiej jakości materiały, dobra iluminacja, w tym miejscu świetny, zrównoważony projekt, bardzo miło prezentuje się duży plac przed głównym wejściem, wysokiej jakości materiały, nie żadna zwczajna "kostka downa", ale płyty, trochę kostki, ale dekoracyjnej, dobre oświetlenie.
Środek - trybuny są dosłownie kilka metrów od linii boiska - super sprawa, na tym stadionie będzie mozna stworzyć super atmosferę, kameralny, zamknięty.
Jakośc wykończenia w środku nie powala (krzesełka, barierki itp.) ale też nie jest źle
Największym minusem według mnie są trybuny każda innej wysokości.
Podsumowując jak na możliwości Cracovii stadion idealny.

Ludzie smieją się ża na Wisle każda trybuna jest inna mimo ze tak nie jest, a tak naprawdę to ta "perełka" na Kałuży ma każdą trybunę inną :lol:

A co do atmosfery to jest ona uzalezniona od kibiców, których to tam nie ma (przynajmniej tych porzadnych)

Dodatkowo zgodzę się że stadion idealny na I lige :D

damian3k 23.09.2010 20:10

http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=64051203
To ja już chyba wole nasz asfalt ;)

blanco 23.09.2010 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez damian3k (Post 985363)
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=64051203
To ja już chyba wole nasz asfalt ;)

Pewnie od nową ułożą

legion18 23.09.2010 20:42

http://img801.imageshack.us/img801/4130/stadion14.jpg
Cracovia opanowuje telebimy nie tylko w Krakowie:D

Jaroo1 23.09.2010 20:54

I kolejna teoria spiskowa gotowa. Na telebimach ciagle wygrywaja a w lidze ku..a ktos ich robi w ch..a i maja same porazki :(

Sylwek1906 23.09.2010 20:55

Ale widać że przygotowują sie już na I lige :D

vote-for-mikey 23.09.2010 21:04

Warszawa, Chorzów (50k)
Wrocław, Poznań, Gdańsk (40k)
Kraków, Warszawa (30k)
Bydgoszcz, Białystok (20k)
Kielce, Kraków, Gdynia, Lubin (15k)
na dobrym poziomie jest też Bełchatów (5k) nowoczesny i zadbany kameralny stadionik.

Na wiosnę mają ruszać w:
Zabrzu (25k, w dalszej perspektywie 30k)
Bielsku-Białej (15k, etapami jak u nas)
Gliwice (10k, w dalszej perspektywie 15k)

17 stadionów, przy czym na jednym mecze klubów będą niezwykła rzadkością (Narodowy) a na innym będzie to jeden mecz, a prawdopodobnie wraz ze wzrostem "popularności" Ruchu poza meczami z Górnikiem to będą także mecze z klubem z wielkopolski, Wisłą czy Legią, czyli jakby na to nie patrzeć prawie jedna trzecia spotkać które Ruch rozegra u siebie w ogóle.

Tymczasem nowoczesne stadiony we Włoszech to:
Mediolan (80k)
Bari (60k)
Genua (40k)
Turyn (buduje się, ale nawet nie pamiętam na ile, zdaje się 40k)

i nie szykuje się tutaj rewolucja ;)
Tylko, że tam na jedną kolejkę, w trzech ligach, może przyjść milion ludzi :D

Jaroo1 23.09.2010 21:09

a Widzew nie ma planow budowy nowego stadionu? :)

EDIT
Rzeczywiscie z tym Widzewem to sa jakies jaja. Ostatnio natknalem sie na jakies projekty, tylko oblukalem wizualizacje i dalej sie nie zaglebialem. A teraz patrze ze tam juz od kilku lat sie czaja na nowy stadion i nic z tego narazie konkretnego nie wynika. Niektorzy probuja budowac kilka lat a niektorzy buduja kilka lat, chyba z dwojga zlego to nasza sytuacja jest lepsza :D

vote-for-mikey 23.09.2010 21:12

dużo klubów ma plany :)

chcieć a móc.
czasem nawet nie wystarczy móc, patrz przykład Rzeszowa gdzie będą rozpisywać trzeci przetarg.

legion18 23.09.2010 21:16

Skoro umieszczasz Bełchatów to myślę, że Łęczna i Ostrowiec też powinny znaleźć się w tym zestawieniu

Proud 23.09.2010 21:21

Katowice jeszcze.

Wkrótce rozpoczynają podobno budować obiekt na 17,5 tys ludzi.

Jaroo1 23.09.2010 21:27

Napewno bedzie milo w Polsce byc na takich nowoczesnych, nawet nieduzych bo na 10-20 tys osob kamerlanych stadionach. Ale obawiam sie myslac na przyszlosc ze jesliw Polsce zrobilby sie bum na pilke (wiecie mniej propagandy antykibicowskiej, lepsze wyniki i gra pilkarzy) to takie ekipy jak Legia, Lech, Wisła to stadiony minimum na 55 tys a te mniejsze kluby powinny miec stadiony na 30 tys. Oczywiscie to wielkie wybieganie w przyszlosc i troche zgadywanie jak to sie wszystko potoczy ale gdyby poziom poszedl w gore to moim zdaniem moze sie okazac ze jak teraz sie cieszymy ze powstaja te kameralne obiekty czy stadiony na 30 tys w Krk i Wawie to za jakis czas bedzie zal ze sa nowe a takie male. Moze to wyglada jak szukanie dziury w calym albo jakies czepianie sie na sile ale nic w tym stylu, tylko z mojej strony to jest taka mala proba odgadywania co nas czeka w przyszlosc. A jesli chodzi o te wszystkie obiekty ktore powstaja i powstana to po prostu to jest poezja, po tylu latach nedzy w Polsce stadiony rosna jak grzyby po deszczu. Gdzie sie nie obejrzec to beda mniejsze, badz wieksze stadiony ale wszystkie schludne i na poziomie europejskim, ladnie powykanczane.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl