Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

felipe 24.08.2009 09:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 783456)
Mnie w ogóle fascynuje polska myśl szkoleniowa. Te wszystkie "szczyty formy" trafiają się zazwyczaj albo przed rozpoczęciem sezonu, albo po jego zakończeniu, ew. trwają jeden mecz. Jakoś w żadnej innej lidze nie spotkałem się z podobnym - za przeproszeniem - pitoleniem. Tam jakoś przygotowuje się formę na całą rundę.

Otóż to.
Takie typowe usprawiedliwianie swojej nieudolności.

I potem wychodzi system w polskiej lidze - miesiąc urlopu,2- 3 miesiące treningów przedsezonowych, miesiąc "szukania formy", miesiąc gry z formą, koniec rundy :D urlop...itd

Najgorsze, że tyle ludzi to łyka...

Zwierze 24.08.2009 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisl@k_TS (Post 783325)
Ciekawe czy jutro Michał Pol napisze o "końcu imperium Kolejorza" :D

Btw, stawiając na Lechię, Odrę, Cracovię i Piast Gliwice za 2 zł można było wyjąć ponad 1600. Trafił ktoś? :)

Postawiłem za 2zł na Cracovie, Odrę, Widzew i... Ajax i przegrałem do cholery jasnej bo Ajax którego kurs wynosił 1,17 zremisował u siebie

Marszałek 24.08.2009 09:40

Póki co to jest zmęczenie okresem przygotowawczym. Zaraz będzie zmęczenie meczowym, później będzie łapanie formy ale akurat wtedy zacznie się przerwa zimowa. Macie racje. Usprawiedliwienie własnej nieudolności i miernoty ma wiele odcieni.

Pan Jotka 24.08.2009 09:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 783457)
Chyba Ty byłeś. Lech w tym roku nie zagrał dobrego meczu. W Kielcach było niby 5:0, ale jakoś tak różnie ten mecz mógł się potoczyć. I większość kibiców Lecha z tego sprawę sobie zdaje. Czym innym jest się cieszyć ze zwycięstwa, a czym innym cieszyć się z dobrej gry. Ale widać Ty różnicy nie dostrzegasz :-)

A Wisła będzie Mistrzem Polski bo tak ma byc na wieki wieków. Amen . Zyjcie marzeniami chłopcy :P

KuLwIk 24.08.2009 10:33

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32294,t...wiadomosc.html

Polczak w WHU? :D

wisl@k_TS 24.08.2009 10:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KuLwIk (Post 783595)

Źródło: Futbol News.

Ta gazeta straciła wiarygodność dla mnie jak na pierwszej stronie walnęli że 'pan Maniek z betoniarki z Narodowego mówi że zabiorą nam Euro bankowo' :lol:

Dozamet1 24.08.2009 10:39

Kupiłem 1numer tej gazety ale kolejnego już nie bo leją tam wodę jak w fakcie

Marszałek 24.08.2009 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisl@k_TS (Post 783597)

Ta gazeta straciła wiarygodność dla mnie jak na pierwszej stronie walnęli że 'pan Maniek z betoniarki z Narodowego mówi że zabiorą nam Euro bankowo' :lol:

Pan Maniek mówił,że z takim guzdraniem się to nigdy na euro się nie wyrobimy. Ot subtelna różnica. Chodź fakt, trochę to śmieszne z Maniusiem. Ja bym się tak z tego faktu nie śmiał, wydadzą na chłopca jakieś śruty a facet może okazać się wzmocnieniem na te kilka spotkań, a nuż widelec. Poza tym posiada warunki fizyczne więc w razie czego i upchnąć na ławce w niższych ligach nie będzie go trudno.

GemHZR 24.08.2009 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 783508)
Ta?A co powiesz o Iwańskim z TVP ?:-D

SZTIIIIIIIIIILLLLLLLLLLLLLLLIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!

E od tego to wiadomo, pisałem tylko o gronie komentatorów C+.
C+>Polsat>TVP>Eurosport>RaiSport>SortKlub>OrangeSo prt>...>...>...>nSport :D
Chociaż pamiętam, że ten kumpel Iwańskiego z Szybkiej piłki też komentował mecze i było spoko, pewnie go kupią do Polsatu albo C+ wkrótce.

Pan Jotka 24.08.2009 11:45

Tak "okolo" sportowo: Podobno nie ma juz triady ;-) Ma ktos oficjalne potwierdzenie tego?

kreseq 24.08.2009 11:48

Urban out, Szalach do psychologa, Roger out, Reszta na kolana i przepraszac :)

Nie czekam na MP, ja czekam na zmiane trenera bo widac ze w szatni w przerwie to oni chyba jabole pija i sie glaskaja po jajkach.

!!IRIVER!! 24.08.2009 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 783649)
Tak "okolo" sportowo: Podobno nie ma juz triady ;-) Ma ktos oficjalne potwierdzenie tego?

Chyba kuchennym sodówa walnęła po tych 'sukcesach' w ostatnim czasie.
Niedalej jak 6 dni temu można było wyczytać na 'wiarzeLecha', że zakończono zgodę z Zagłębiem.
Dziś na forum Starozakonnych można zaś ujrzeć wpis o końcu zgody na linii Poznań-Gdynia.
Ciekawe. :lol: Przecież nie mogą się przyjaźnić z klubami, które zajmują ostatnie miejsca w tabeli, zapewne podpiszą krótki pakt zgodowy z jakąś Polonią Bytom, albo Ruchem Chorzów, bo tamci są wysoko. :-P

A tak żeby nie offtopować.
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

To już wiadomo, czemu to Orest zasilił szeregi Pasów. ;]

szprotson 24.08.2009 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisl@k_TS (Post 783597)

czyli jest to opinia osoby operującej betorniarka, czyli że tak powiem, rozmyślania budowlańca na temat tego czy skończą. Jak dla mnie to fajno, ze jest wywiad z "nikim" ale pokazuje budowe stadionu od środka.
Czasem taka wypowiedz wiecej pokaże, niż wywiad z szefem działu układania płytek.
Która gazeta prawde mówi? która?

wisl@k_TS 24.08.2009 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 783687)
czyli jest to opinia osoby operującej betorniarka, czyli że tak powiem, rozmyślania budowlańca na temat tego czy skończą. Jak dla mnie to fajno, ze jest wywiad z "nikim" ale pokazuje budowe stadionu od środka.
Czasem taka wypowiedz wiecej pokaże, niż wywiad z szefem działu układania płytek.
Która gazeta prawde mówi? która?

Pomysł na wywiad może i fajny, ale nie poprzez okładkę na której widnieje Platini i napis "Euro mamy z głowy" a w artykule rozterki pana Mańka drajwera betoniarki.

Która? Żadna, tylko że niektóre mają bardziej bulwarowy charakter inne mniej.

Ikki 24.08.2009 17:10

Chyba nikt nie poruszył tematu skuteczności podczas ostatniej kolejki. Ostatnia kolejka pokazała, że niestety w naszej lidze nie ma obecnie napastnika, który sam by pociągnął drużynę do zwycięstwa. Brożek wciąż szuka formy, a jak ją znajdzie to pewnie w PL, Lewandowski też nie błyszczy jak wszyscy liczą, a Legia w ogóle napastnika nie ma... w innych zespołach też to ciekawie nie wygląda. Moim zdaniem wybija się Jaga z Frankiem i Grosikiem, a reszta nie potrafi napastnika znaleźć;/ Oglądając mecz Odra-Legia nie mogłem uwierzyć jak w Ekstraklasie zespół nie może mieć jednego zawodnika, który trafiłby do PUSTEJ! bramki..., ale to jeszcze nie nasz problem. My również nie razimy skutecznością, lecz póki co udaję się wepchnąć coś do siatki, lecz nie mamy zawodnika na którym by nasza ofensywa spoczywała... i to jest naszym chyba największym problemem....

mcovalski 24.08.2009 18:06

Nie bardzo rozumiem. Strzeliliśmy 10 bramek, zagraliśmy w dobrym stylu 3 na 4 spotkania, a Ty doszukujesz się problemu w tym, że jeden piłkarz nie strzelił ilu -6 bramek czy 3, bo nie wiem już sam co oznacza słowo "ciągnąć drużynę". Strzelić 10 bramek w 4 spotkaniach i stracić jedną oznacza od dzisiaj wepchnąć do siatki ?? Mam nadzieję że nie jesteś liderem (ciągniesz) jakiejkolwiek grupy znajomych i że nie "spoczywa" na Tobie żaden z większych obowiązków, bo raczej temu nie podołasz.

Vinci 24.08.2009 18:21

Jest jeszcze jedna istotna kwestia, którą pomijacie przy porównaniach Smuda - Zieliński. Mianowicie, po udanym dla Amici sezonie, niektóre gwiazdki złapały wielką chęć na ucieczkę z klubu. Skoro Bosacki w wywiadzie mówi, że niektórych nie wolno krytykować, bo to grozi kilkudniowym fochem, to przecież nie jest to normalne. Przykład Sitilica jest wymowny. Z niewolnika nie ma pracownika.

Jaroo1 24.08.2009 18:27

Brozek moze w najwyzszej formie nie jest ale nawet jak w niej nie jest to gra wazne skrzypce w Wisle i w Ekstraklasie, nie jest tak skuteczny jakw tamtym sezonie ale za to jego inteligencja boiskowa pozwala przechytrzyc rywali, dobrze dograc do partnera ktory zamieni podanie na bramke :)

Vinci z kolei wspominasz o czyms oc zym zapomnieli pełni buty kibice Lecha. Tak jaraja sie swoim klubem, tak sie ciesza ze nie sprzedaja pilkarzy, ze sa oferty po 8 mln Euro za Lewego ale nie zarzad nie sprzedaje bo obiecał ze tlyko 1 gwiazde sprzeda (Murawski) ale ci wszyscy kibice sukcesu zapomnieli o tym ze w tej lidze sie nie da utrzymac zawodnikow dłuzszy czas, kazdy kto chce zrobic jakas kariere bedzie uciekał z Polski, kazdy kto chce zarobic bedzie uciekał z Polski, tym bardziej obcokrajowiec ktorego laczy z klubem jeszcze mniej niz Polaka. I tak jesli Lech ugra cos w LE, albo ktorys zawodnik bedzie mial oferty z dobrych klubow to od razu z Lecha jak najpredzej beda chcieli uciekac Lewandowski, Rengifo, Stilic, Arboleda, Peszko itd itd ciekawe co wtedy powiedza ci najlepsui kibice w Polsce ktorzy tak psiocza na Legie i Wisłe ktora zaraz jak osiagnie sukces to sprzedaje swoje gwiazdy... - jak to oni twierdza

GliwickiWislak 24.08.2009 18:41

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html

No i po wszystkim. Czyżby Smuda wrócić miał?

0 22 24.08.2009 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 783871)
ciekawe co wtedy powiedza ci najlepsui kibice w Polsce ktorzy tak psiocza na Legie i Wisłe ktora zaraz jak osiagnie sukces to sprzedaje swoje gwiazdy... - jak to oni twierdza

A nie jest tak?

Kamson 24.08.2009 21:06

Jest.

Tylko, że "z niewolnika nie ma pracownika". Nawet Bosacki mówił, że takiemu Stilicowi nic powiedzieć nie można bo sie obrazi...

0 22 24.08.2009 21:10

No, zgadzam sie. Odniosłem sie tylko do 'jak to oni twierdza' - w domysle, Legia i Wisła wcale sie nie rozsprzedają jak cos osiągną, tylko głupie ziemniaki tak twierdzą. Dla mnie to brednia - przynajmniej w wypadku Legii, gdzie od 2-3 lat osiągamy prawdziwe mistrzostwo w minimalizmie i sztuce pt 'jak wydac nic, a osiągnąc coś ponad 4 miejsce w lidze'.

kreseq 24.08.2009 21:14

Tak czy siak kazdy chce uciekac z tej miernej ligi i jak sie im nie dziwie ;) Oczywiscie sa tacy, ktorzy sa przywiazani do klubu na tyle by chciec by ten zarobil na nich jakies pieniadze. Reszta to najemnicy dla ktorych liczy sie kasa i nie ma sie co dziwic.

PS : Mam nadzieje ze w tym okienku beznadziejny ostatnio Roger wyjedzie w cholere gdzies na wschod/zachod, a Jankowi Urbanowi powinie sie jeszcze raz noga i zmieni otoczenie.

buczo1985 24.08.2009 21:47

kreseq czy w Warszawie są jeszcze jacyś kibice Legii, którzy stoją za panem Jasiem?

Kamson 24.08.2009 21:59

Nie wiem jak w Warszawie ale Krakowie znam wiele osób, które nie chcą odejścia Urbana z Legii.

:D

kreseq 24.08.2009 22:05

Jacys pewnie sa....;) Wielu z nich stoi za nim tylko i wylacznie z powodu tego, iz wprowadza jako jeden z nielicznych mlodych do pierwszego skladu. Plusem Urbana ( a raczej jego sztabu ) jest tez nauczenie kilku graczy gry z klepki, ale to juz malutki duperel :)
Hiszpanski styl gry jest ok ( ja go nawet bardzo lubie ) ale nie w naszej lidze. To tak jakby chcialo sie by zolwie zapierniczaly jak konie wyscigowe. Nie ta klasa.
Ustawienie 4-5-1 to juz mi sie po nocy sni... Obroncy wlaczajacy sie do akcji...Jak ja widze jak Rzezniczak sie rozpedza to boje sie ze on sie polamie albo pilka zostanie 10 metrow za nim.
Rzeznik to bardzo dobry obronca, tutaj nie ma sie co spierac. Kto oglada mecze ten wie. Tyle tylko ze jak chce sie by wlaczali sie obroncy ( a tak chce Urban ) to Rzezniczaka trzeba przywiazac do wlasnej polowy bo inaczej grozi to katastrofa.

Kolejny gwozdz do trumny zawiera sie w 2 slowach - Parker, Adnriejew. Tlumaczyc raczej nie trzeba :)

Jest w miare wczesnie wiec trenera mozna zmienic, problem ze nie ma na kogo...no ale coz ;)
Jesli Urban w tym roku znowu zajmie miejsce 2-3, nie zdobedzie PP i zaliczy jakies wtopy to nie bedzie juz mial zadnej linii obrony.
Podobna sytuacja jak u Was ze Skorza.
W tej chwili po prostu nie ma trenera ktory by mogl to pociagnac...W ogole chyba nie ma wiec poczekac do konca sezonu i poszukac poza granicami kraju.
Tak czy siak ten sezon ( obym byl zlym prorokiem ) mysle ze skonczymy na 3-6 miejscu. Zle to wyglada pod wzgledem kondycyjnym i psychologicznym ( zawodnicy nie maja nad glowa bata i to widac ).
Dalbym Urbanowi jakas druzyne pokroju Odry czy Widzewa i niech nabiera doswiadczenia.
Moze i cos osiagnie kiedys, moze i sie musi nauczyc ale Legia to nie miejsce na nauke.
Wydaje mi sie ze on nie potrafi na nich ryknac, zlapac ich za ryj. Na treningach na nich krzyczy ale na Boga...ja mam wiekszy respekt do mojej siostrzenicy 3 letniej ktora sie drze ze chce papu.

Sorry za przydlugi post :)

PS: Kamson - W Warszawie kazdy chce odejscia Skorzy z Wisly :)

kieu 24.08.2009 22:11

Ślusarski zerwał więzadła w kolanie, także nici z wielkiego ataku Cracovii
http://www.weszlo.com/news/3533

Jaroo1 24.08.2009 22:23

Cytat:

A nie jest tak?
W pewnym stopniu tak ale napenwo nie w takim ze Legia i Wisła to od razu sprzedaja kazda gwiazde zeby tylko miec kase. Np patrzac na obecne sklady to w Wisle jest Mały, Sobol na ktorych znalezliby sie chetni jednak zarzadowi niespieszno do ich sprzedazy, racja ze sa to Wislacy z krwi i kosci niemniej jednak nie odchodza z klubu jak tylko jest okazja czyli po 1 dobrym sezonie. To samo z Broziem, ejsli teraz odejdzie z ligi to i tak dłuugo gral w Wisle, Franek tez swoje zrobil
W Legii racja, wiele nie wydajecie kasy, ale kto w Polsce ja moze wydawac? Nikt, bo tutaj kasy na transfery nie ma, a ostatnie lata tez nie takie przespane, kupiliscie Iwanskiego teraz Mieciela moze nie prezentuje swietnej formy ale to bardzo doswiadczonyz awodnik, napewno jest na boisku i poza nim autorytetem dla wielu Legionistow, szczegolnie tych mlodych. Rogera tez sprzedac mimo wszytsko nei chcieliscie, jesli byłby zarzad Legii tak pazerny jak to Poznaniacy mowia to Roger by poszedł gdziekolwiek za jakies 2 mln E, pozniej jak spadała jego cena to by go opychali za obojetnie jaka kase.
Wiadomo sporo Wisła i Legia sprzedaje pilkarzy ale bez przesady, tylu jest sprzedawanych zeby budzety moc zamknac. A w Lechu to co...?? Murawski poszedł za 4 mln E i im starczyło sprzedazy w tym sezonie. Jak pilkarze dalej beda strzelac fochy to i za rok ich sprzedadza i kilku. I padnie kolejny mit jak to w Poznaniu buduje sie w pełni profesjonalny klub. Ja nadal utrzymuje swoja wersje :D w Poznaniu komus zachciało sie bawic w wielki futbol jednak nie wiedizał ze ta zabawa wcale taka latwa nie jest, ciagle rzucał "idziemy na majstra, na majstra" kiedy kibice po jednym dobrym sezonie swojego zespolu pomysleli ze naprawde sa zajebisci to wszytsko zaczeło sie psuc. Bo wtedy nie wiedzieli jeszcze ze na szczyt latwo wejsc a trudniej sie na nim utrzymac, kiedy jeszcze nie znali tej smutnej prawdy to sie napinali a napinali, wszedzie było slychac "mamy najlepszy klub w Polsce, pierwszy profesjonalny nei to co jakas Wisła i Legia, pierwszy ktory przed pucharami sie wzmacnia i nie wyrzedaje pilkarzy, ze kibice najlepsi" tylko ze po jednym dobryms ezonie chyba wszytsko wraca do normy. Zespol przejał normalny trener nie cudotworca Franz, pilkarzyki wlasnie chca uciekac z tego klubu, te plotki ze Lewandowksi chce uciekac to neis a zwykle plotki zawsze musi byc cos prawdy w tym, Stilic to wiadomo gra w Lechu bo ma cel, wypromowac sie na zachod do Niemiec, Rengifo tez moim zdnaiem ucieknie przy 1 lepszej sytuacji i to smao z kazdym perspektywicznym zawodnikiem. Jak kiedys nie ubilem Legionistow za te ich wybryki ciagle - Wilno itd- to teraz rozumiem ze po prostu w tamtym klubie grupa jest nieciekawych kibicow ktorzy klub swoj maja w dupie a tylko jezdza robic zadymy- i jest to mala grupka a wiecje ejst normalnych Legionistow. Tak teraz po prostu nienawidze tych Poznaniakow, tam kazdy (jest kilka wyjatkow ale naprawde rzadko idzie znalezc normalnego kibica Lecha) jest najlepszy, klub ma najlepszy w Polsce, kibicuja najlepiej to s atacy ludzie zakompleksieni, zarozumiali, rzadnis ukcesu, pelni buty ze az strach. Jak pisalem kiedys, kazdy im zyczy porazek zeby juz nie musiec patrzec na ta cała poznanska napinke ;/
A kibicow maja jakich maja, nie ma sukcesow to spiewaja do klubu "zero ambicji"- w tamntym roku po meczu z Ruchem w Ekstraklasie w Poznaniu - 1:1
- Smudy to oni chyba nawet nie wspierali z trybun- nie docenili jakiego fachowca mieli za trenera
- 2:3 z Polonia i juz jest foch na klub dzieki ktoremu kilkanascie dni wczesniej sie podniecali po 1:6 w Norwegii :O
To jest jakas masakra, jak maja wyniki to kochaja klub, jak nie ma wynikow to od razu sie obrazaja i sraja na siebie
Troche sie rozpisalem i odszedłem od pierwotnego watku ale naprawde tak znielubilem tych ludzi za ten ich narcyzm ze szok ;/
Była sykcesy były napinki nie ma sukcesow sa smutne minki :D

Gordian 24.08.2009 22:27

Z Jasiem to jest dziwna sprawa. Tak na niego nadają wszyscy a tymczasem on ma wcale niezłe wyniki. W dwa lata pracy zdobył wicemistrzostwo i dwa puchary. Albo ja czegoś nie rozumiem, albo porostu ITI ma racie, że go trzyma, a kibice się mylą. Można oczywiście mówić, że Legia nie miała konkurencji di tego wicemistrzostwa, a Wisła wolała dzień wcześniej z Liverpoolem zagrać niż z Legią, ale faktem jest, że osiągnięcia ma.

kreseq - hiszpański styl gry to jest jak najbardziej na miejscu w naszej lidze. Z tym, że bardziej preferuje go Wisłą polskiego Maćka, niż Legia hiszpańskiego Jasia. Będąc przy porównaniu sytuacji trenerów to rzeczywiście wydaje się, że jest podobna. Urabn zdobył wicemistrzostwo i dwa puchary, Skorża dwa mistrzostwa i pokonał Barcelonę. Osiągnięcia nie małe nawet jak na naszą lige, zważając że to wszystko osiągnęli jedynie przez dwa lata, a i tak wróży im się pożegnanie z pracą po jakiejś wtopie.

wisl@k_TS 24.08.2009 22:36

Nie wiem czy było:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotruś Reiss
- Trener Smuda mówił, że zabrakło mu wartościowych zmienników na ławce. Mi się wydaje, że zabrakło przede wszystkim zespołu. Nie było nikogo kto byłby w stanie poderwać tę ekipę od wewnątrz. Gdyby relacja między zespołem, a trenerem była lepsza, Lecha nie zatrzymałby nikt. Nie było mnie w szatni w końcówce sezonu, ale z moich informacji wynika, że Smudzie „rozlazła” się właśnie szatnia. Zrobił się straszny bałagan i niewiele brakowało a doszłoby w niej do rękoczynów. Niech zabrzmi to nawet arogancko, ale twierdzę, że gdybym ja wtedy był w szatni, to Lech zostałby mistrzem Polski. Gdyby Bartek Bosacki został wybrany wtedy kapitanem, też mielibyśmy „majstra” w kieszeni. O tym jestem przekonany. Mam nadzieję, że Bartek, który znów został wybrany na kapitana, zrobi w zespole porządek. (Magazyn Futbol)

:lol:

Marszałek 24.08.2009 22:39

A ja powiadam Wam,że Jaś jest tylko dlatego,że w Legi ja i u nas zresztą jest okres przejściowy. Budowa stadionu itd. Jaś dotrzyma seozn do końca,choćby nie wiem jaką wtopę zaliczył. Będzie stadion to będzie i nowy trener oraz pewnie nowy dyrektor sportowy. Nie brałbym za bardzo serio tego co się teraz dzieje w Legii.

0 22 24.08.2009 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 784042)
W Legii racja, wiele nie wydajecie kasy, ale kto w Polsce ja moze wydawac? Nikt, bo tutaj kasy na transfery nie ma,

Legia zarobiła z 10 mln euro na 4 ludziach. Ta kasa jest, tylko ze schowana do kieszeni Grubego Mariusza.

Małecki jak dostanie powazna oferte, a nie z przegladu sportowego to ucieknie natychmiast. To co powiedział Smuda wczoraj, jakby faktycznie ktos dawał 8 mln za Lewandowskiego to by go zlotym powozem tam wyslali natychmiast.

Cytat:

Z Jasiem to jest dziwna sprawa. Tak na niego nadają wszyscy a tymczasem on ma wcale niezłe wyniki. W dwa lata pracy zdobył wicemistrzostwo i dwa puchary.
Dla nas wicemistrzostwo jest rownoznaczne z 11 miejscem. Jeden puchar to superpuchar. Puchar Polski ok, sukces. A poza tym 2 lata upokorzeń, wpadek, dramatycznych bojów ze Stala Sanok etc. Do tego przez 2 lata Legia nie wyksztalcila zadnego stylu gry, z trojki Lech, Wisła, Legia tworzy najmniej widowisk, zazwyczaj kopaniny.

WILU TS 24.08.2009 22:52

Małecki ucieknie ? Sorry ale to nie taki typ gościa,wiadomo młody jest i nie raz w wywiadach przesadza-ale on już jest ikoną (przynajmniej dla mnie-kibica),i nie sądzę żeby odszedł bez dwóch zdać do pierwszego lepszego klubu nawet gdyby było to Lazio czy Roma...

0 22 24.08.2009 23:00

Albo jesteś krótko kibicem albo jestes naiwny. Czasy Zielińskiego czy Moskala się skończyły.

A, Boruc i Błaszczykowski tez byli ikonami. Zostanie tylko wtedy jesli nie dostanie powaznej oferty = obnizy loty za runde dwie..

Deever 24.08.2009 23:11

Z tym Lechem to jest w ogóle jakaś ściema, przynajmniej w dużej części. Policzmy...

Rutkowski, bawi się w piłkę od 1992 roku, kiedy to założył Amicę Wronki. W najwyższej klasie rozgrywkowej działa nieprzerwanie od sezonu 1995/1996, jedenaście sezonów jako właściciel Amiki i trzy sezony (obecnego nie licząc) jako właściciel Lecho-Amiki.

W ciągu tych 14 sezonów w Ekstraklasie oba kluby pana Rutkowskiego łącznie zdobyły:
3x III miejsce w Ekstraklasie
4x Puchar Polski

Sensowne kluby które piłkarze Rutkowskiego przeszli w Europie:
Brondby, Servette Genewa, Grasshoppers, Austria Wiedeń, Nancy i Feyenoord.

Cupiał w Wisłę inwestuje w zaokrągleniu od 12 sezonów, w tymczasie zdobył:
7x Mistrz Polski
3x II miejsce
1x III miejsce
2x Puchar Polski

Sensowne kluby, które piłkarze Cupiała przeszli w Europie:
Trabzonspor, Real Saragossa, Hajduk Split, Parma, Schalke, NEC, Iraklis, Beitar Jerozolima.

Dodajmy, że za oficjalnie nie istniejącą już Amiką ciągnie się wielki smród korupcyjny, a Wiśle z czasów Cupiała nic jak dotąd w tej materii nie zarzucono.

A powszechnie panuje pogląd, że Rutkowski to super-biznesmen, który na futbolu zna się jak nikt i buduje zajebistą europejską potęgę. :>

0 22 24.08.2009 23:18

Policz osiągi ITI ze szczególnym uwzględnieniem europucharów. To jest dopiero tytan :)

Wojtas 24.08.2009 23:18

Cytat:

Piotruś Reiss napisał(a):- Trener Smuda mówił, że zabrakło mu wartościowych zmienników na ławce. Mi się wydaje, że zabrakło przede wszystkim zespołu. Nie było nikogo kto byłby w stanie poderwać tę ekipę od wewnątrz. Gdyby relacja między zespołem, a trenerem była lepsza, Lecha nie zatrzymałby nikt. Nie było mnie w szatni w końcówce sezonu, ale z moich informacji wynika, że Smudzie „rozlazła” się właśnie szatnia. Zrobił się straszny bałagan i niewiele brakowało a doszłoby w niej do rękoczynów. Niech zabrzmi to nawet arogancko, ale twierdzę, że gdybym ja wtedy był w szatni, to Lech zostałby mistrzem Polski. Gdyby Bartek Bosacki został wybrany wtedy kapitanem, też mielibyśmy „majstra” w kieszeni. O tym jestem przekonany. Mam nadzieję, że Bartek, który znów został wybrany na kapitana, zrobi w zespole porządek. (Magazyn Futbol)

:lol: :lol: :lol:

Piotrus Reiss to moj "idol",cenie go za trafne wypowiedzi zwłaszcza tą ktorą mam w podpisie.

Kiedys z tej milosci do Amiki omal nie wyladował za kase u nas ,nie ma to jak miec swoje ideały.

Deever 24.08.2009 23:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 784068)
Policz osiągi ITI ze szczególnym uwzględnieniem europucharów. To jest dopiero tytan :)

Ale mimo wszystko ajtiaj w piłce działa dużo krócej, więc obraz nie byłby miarodajny. A jakiejś kosmicznej średniej sukces/sezon z uwzględnieniem wydumanego współczynnika trudności rywala to mi się liczyć nie chce. :D

0 22 24.08.2009 23:37

Miałem na mysli to samo co Lechowi i Wam. Od 2004 roku. O ile pamiec mnie nie myli to

2004 2 finał PP
2005 3
2006 1 M
2007 3
2008 2 PP SP finał PE
2009 2

W pucharach rozwalilismy FC Tibiliis, Olimpi Rustawi, Gomel (raz :) ), HF i chyba będzie tego :) Jestesmy jedyna druzna swiata, ktora grala lepiej przed przyjsciem bogatego sponsora niz przed. Jedyne czym sie mozna chwalic to to, ze nieprzerwanie o 48 gramy w lidze i ze chyba do 93 zawsze jestesmy w pierwszej 5 ligi :)

For_FuN_ 25.08.2009 01:04

Nie bylo takiej ofery za Lewandowskiego, juz sie w tej sprawie wypowiedzial nalepiej zorientowany w temacie - Cezary Kucharski.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl