Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła w pucharach europejskich 2008/2009 (Beitar, Barcelona, Tottenham ...) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4293)

marcinarsenal 05.08.2008 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 579601)

2.Baszczu na pytanie czy zagra na stoperze, odpowiada, ze "po co oslabiac dwie pozycje na raz?" i ja sie z tym zgadzam, ale co dalej nie wiem. Z obsada pozycji stopera rzeczywiscie wystapil cholerny problem, czy wrecz jak to Skorza mowi "koszmar" :-/

3.Nie jest tajemnica, ze Lobodzinskiemu sil starcza przewaznie na +/- 55 minut, tymbardziej teraz, gdy ledwo co wrocil po kontuzji. Wiec jesli zagra w wyjsciowym skladzie, co jest bardzo prawdopodobne, koniecznie trzeba bedzie go zmienic na jakies pol godziny przed koncem. Kandydatow w zasadzie jest dwoch - Dawid i Maly. Skorza postawi zapewne na tego pierwszego z uwagi na doswiadczenie. Nie mialbym nic przeciwko, aby Dawidowski w takim meczu zostal bohaterem. Z gory mowie, ze wszystko bym mu wybaczyl :p

Ad.2

Możemy osłabić 2 pozycje na raz (choć Singlar chyba nie jest gorszy od Baszczyńskiego - w Jerozolimie zagrał słaby mecz), albo możemy zostawić jedną niezłą, a drugą dziurawą. Ja wybieram pierwsze rozwiązanie :-P

Ad.3

Lobo niech zagra od początku, zobaczymy jak sprawa się rozwinie, jeżeli będziemy wygrywać zmienimy go na kogoś bardziej defensywnego, jeżeli wygrywać, na napastnika. Co do Dawidowskiego to wybacze mu wszystko jak pokaże na boisku że nie gra dla rywali ale dla nas :p

Coach 05.08.2008 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 579588)
Mi sie snilo ze Dawidowski strzelił dobitke dobitki strzału Jirsaka z 0,5 metra i jeszcze sie od słupka odbiło :D

A mi się śniła goła baba która szła po ulicy i co ? Do dziś jej nie spotkałem. To nie temat co sie komu śniło:-P

dynek.pl 05.08.2008 15:19

Na pokonaniu Beitaru Wisła może zarobić 6 milionów

http://www.sports.pl/pilka_nozna/art...?Artykul=32295

Bez watpienia najwazniejszy mecz sezonu. Wali mnie co mi sie bedzie dzis snilo, ustawienie i kto kogo zastapi - liczy sie tylko awans, nie wazne jak choc oczywiscie jesli nie bedzie Diaza na lewej obronie to bede sie mniej denerwowal. Moj drugi ulubieniec ma raczej pewny plac wiec oczywiscie jak zawsze w takim przypadku licze na jego mecz zycia :)

szczudel 05.08.2008 15:44

Jutrzejszy mecz jest chyba najważniejszym od dłuższego czasu jezeli go wygramy i przejdziemy Beitar to przed nami - przed Wisełką będzie barcelona i jak wczesniej napisał kolega nawet jezeli nie przejdziemy barcelony to Wisła wiele zyska na tym meczu.

Potem jezeli chodzi o Uefa to sądze ze z tym składem jesteśmy wstanie wiele wywalczyć powinniśmy spokojnie awansować do fazy grupowej , a tam 3 zespoły wchodzą aż....wszystko przed nami tylko ...tylko albo aż trzeba jutro wygrać !! awansować....nie ma innej opcji:lol:

AYALA 05.08.2008 16:00

awans w ładnym stylu może przyciągnąć kolejnych sponsorów .Tak jak po udanym sezonie 2002-03 przyszła Era.

Zbychu 05.08.2008 16:30

Ze strony głównej:

Apel SKWK przed jutrzejszym meczem

Cytat:

Przed jutrzejszym meczem rewanżowym z drużyną Beitaru Jerozolima, Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków apeluje do wszystkich udających się na to spotkanie o gorący, żywiołowy, ale jednocześnie kulturalny doping.

Zdajemy sobie sprawę, że mecz z Beitarem budzi różnorodne, nie zawsze zdrowe emocje. Chcielibyśmy, aby emocje te nie znajdowały „ujścia” na stadionie i nie przejawiały się żadnymi rasistowskimi ani antysemickimi okrzykami.UEFA jest szczególnie wyczulona na problem rasizmu w piłce i z całą pewnością delegat tej organizacji będzie bacznie przyglądał się jutrzejszemu meczowi.

Pamiętajmy, że polskie drużyny są "na cenzurowanym" u władz europejskiej piłki i w razie jakichkolwiek nieregulaminowych zachowań, UEFA bez skrupułów będzie karać Wisłę Kraków - nawet wyrzuceniem z rozgrywek.W obliczu możliwego dwumeczu, z ogromnie atrakcyjnym przeciwnikiem jakim jest FC Barcelona, byłaby to ogromna strata zarówno dla nas kibiców, jak i dla klubu pod względem finansowym.

Nie odbierajmy sobie możliwości obejrzenia ponownie Białej Gwiazdy na Camp Nou (o ile piłkarze staną na wysokości zadania i rozprawią się z Beitarem).
Nie dajmy jednocześnie satysfakcji europejskim mediom, które niejednokrotnie na siłę robią z Polski kraj antysemicki. Pokażmy prawdziwą siłę naszego dopingu!!!

Zarząd Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków

******** / wislakrakow.com

KOMINEK 05.08.2008 16:58

Do dyskusji na temat państwa izraelskiego problemu syjonizmu rasizmu antysemityzmu filosemityzmu zapraszam na http://www.wislakrakow.com/forum/sho...t=320&page=601 - natomiast tu jest temat Wisła w pucharach - oczywiście moja prośba nie dotyczy spraw zachowania się na stadionie i apelu SKWK

PowerWiślak123 05.08.2008 17:07

tomaso napisał: A czy "free Palestina" lub "hezbollah rulez!" jest ok?:)
regan napisał: niestety nie... to wszystko jest antysemickie
Co jest antysemickiego w haśle free Palestina, bo nie wiem. Poza tym chciałem zaznaczyć, że kibice Beitaru są powiązani ze środowiskami skrajnej prawicy izraelskiej, sam jestem zwolennikiem prawicy, ale La Familia bardzo mocno akcentuje rasizm w swym dopingu, głównie wątki antyarabskie i nienawiść do Palestyńczyków, Polakom też przychylni nie są, partia z którą się utożsamiają jest określana jako syjonistyczna, szowinistyczna i rasistowska. Chcą m. in. aneksji okupowanych ziem p5rzez izrael. Przepraszam moderatorów bo może za bardzo rozgadałem sie o polityce, ale nie widze powodu by nie wywiesić hasła Free Palestina. Hezzbollah rulez to faktycznie przesada. Ciekawe swoją drogą czy transparent np z mieczykiem Chrobrego czy portretem Dmowskiego takim jak ten pod moim nikiem też byłby określony jako rasistowski. Co do sedna się zgadzam nie wołajmy j***ć żydów. Po co Wisła ma płacić karę.

Gucio25 05.08.2008 17:07

po coś chyba tego Singlara kupiliśmy?
jak dla mnie on z Cleberem powinien stworzyć parę środkowych obrońców.

ps. mi się nic nie śniło, ale dziś jest jeszcze noc. :)

PowerWiślak123 05.08.2008 17:10

Z tego co wiem Singlar grał w poprzednim klubie na prawej obronie i na środkowej też. Więc myślę, że chyba czas sprawdzić nasz jedyny transfer w tym sezonie. Ale i tak ufam Skorzy i poprę każdą decyzję jaką pdejmie w sprawie meczu.

michu-k 05.08.2008 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PowerWiślak123 (Post 579673)
Co jest antysemickiego w haśle free Palestina, bo nie wiem. Poza tym chciałem zaznaczyć, że kibice Beitaru są powiązani ze środowiskami skrajnej prawicy izraelskiej, sam jestem zwolennikiem prawicy, ale La Familia bardzo mocno akcentuje rasizm w swym dopingu, głównie wątki antyarabskie i nienawiść do Palestyńczyków, Polakom też przychylni nie są, partia z którą się utożsamiają jest określana jako syjonistyczna, szowinistyczna i rasistowska. Chcą m. in. aneksji okupowanych ziem p5rzez izrael. Przepraszam moderatorów bo może za bardzo rozgadałem sie o polityce, ale nie widze powodu by nie wywiesić hasła Free Palestina. Hezzbollah rulez to faktycznie przesada. Ciekawe swoją drogą czy transparent np z mieczykiem Chrobrego czy portretem Dmowskiego takim jak ten pod moim nikiem też byłby określony jako rasistowski. Co do sedna się zgadzam nie wołajmy j***ć żydów. Po co Wisła ma płacić karę.

Ja osobiście nie chce, aby reprezentowały mnie jakiekolwiek transparenty przeciw Izraelowi.

Polityka w mediach i na Wiejskiej wystarczy, byle już nie na stadionach. My mamy zająć się dopingiem, nie "gryzieniem" rywali.

Singlar na środek, nie inaczej.

Raporter 05.08.2008 17:13

Wisełka jutro wygra. Wierzę w to. Będzie 2:0 dla Wisełki. Oczywiście trochę się boję. Ale to dlatego że bardzo chciałbym aby awansowali. Żeby pokazali że nie tylko budżet się liczy. Że są doświadczoną, dobrze zgraną paczką, która potrafi grać.

Apele:
To Sobola- daj z siebie serce jak kiedyś, to być może ostatni twój mecz w pucharach!!
Do Baszcza- wiemy, że jesteś waleczny. Więcej myśl chłopie i uważaj na zepędy do przodu. Graj twardo! Najwyżej będzie czerwona:)
Do Cantoro- mniej biegaj niepotrzebnie, bądź sprytniejszy i pamiętaj o obronie!!
Do Boguskiego- chłopie ty potrafisz strzelać bramki i asystować!! problem tkwi tylko w głowie.

saklak1906 05.08.2008 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PowerWiślak123 (Post 579673)

Ale to juz jest mieszanie sie do polityki a tego UEFA nie przepusci, ludzie dajcie sobie juz spokoj z tym problemem.

Na stadion i dopingowac tylko nie dac sie poniesc glupocie, i przede wszystkim nie dac sie sprowokowac bo przy niekozystnum wyniku dla Zydow moga prubowac sztuczek na boisku jak i na trybunie.

A znajac zycie nawet jak oni zaczna a my sie damy sprowokowac nam sie oberwie

wiśnia 05.08.2008 17:18

wypowiedz obrońcy Beitaru z Balic " teraz nie ważna jest Barcelona,teraz ważny jest Brożek"
Brozio jutro będzie miał o wiele mniej swobody niz w Jerozolimie;)

michu-k 05.08.2008 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiśnia (Post 579683)
wypowiedz obrońcy Beitaru z Balic " teraz nie ważna jest Barcelona,teraz ważny jest Brożek"
Brozio jutro będzie miał o wiele mniej swobody niz w Jerozolimie;)

Mnie też rzuciło się to w uszy.

Zdaje mi się że się przeliczą. Pomylą Piotrka z Pawłem i będą kryć lewego obrońcę/pomocnika.

PowerWiślak123 05.08.2008 17:21

Wierzę, że Brożek będzie jutro błyszczał jak nigdy. Zobaczymy co powie ten gościu po meczu.

Blat Wywiad 05.08.2008 17:29

Typujcie skład! Zobaczycie że będzie taki Pawałek - Pietia Głowa Sobol Baszczu - Łobo Jirsak Mauro Boguski Mały- Brozio

Skorża nie wpuści Kowalskiego ani nie zaryzykuje Singlara z przesunięciem Baszcza do centrum, Sobol jest pewny i wnosi to co Głowa czyli spokój, charyzme, pewność twardość... tak że tyły mamy chronione, gorzej z przodem gdzie szanse dostanie Mały (którego typuje na gwiazde meczu jak Błaszczykowski z Panathą) oraz na wracającego Łoba który może grać po lewej (tak jak Boguski) i tu powinna być nasza siła czyli gra skrzydłami i wymienność pozycji, jako wolny elektron widziałbym Małego.. no i Brozio na desancie
Co wy na to?

Maćko 05.08.2008 17:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blat Wywiad (Post 579687)
Typujcie skład! Zobaczycie że będzie taki Pawałek - Pietia Głowa Sobol Baszczu - Łobo Jirsak Mauro Boguski Mały- Brozio
(...)

Jestem pewien, że Arek jutro zagra...

michu-k 05.08.2008 17:35

Kowalskiego nie wpuści, ale Singlara przesunie. Nie będzie odbierał walecznego gracza ze środka pola na potrzeby stopera. Kto ma odbierać piłki? Boguski? Jirsak ma grać ofensywnego, Mauro zaczyna odstawiać nogi. Sobol w środku pola jest potrzebny jak nikt inny w tym meczu.

Łobo lewa, Boguski prawa.

saklak1906 05.08.2008 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maćko (Post 579688)
Jestem pewien, że Arek jutro zagra...

Mi sie to samo wydaje ze to jest tylko sciema z ta kontuzja i jutro sie lekko zdziwimy, nie tylko my

Blat Wywiad 05.08.2008 17:39

Ajjj miało być Cleber zamiast Głowy oczywiście...
Nie czepiaj się...

A ja bym postawił na bardziej otwartą piłkę... zmotywowałbym jakoś szczególnie Mon auro! Wciąż należy o pamiętać że Maro o ile w ataku gra piach jednak w obronie wciąż umie się rozepchać łokciami, przytrzymać piłkę, zrobiłbym tak żeby jeden drugiego asekurował... postawiłbym bardziej na atak...
Michu a może pochwalisz się swoim składem...

michu-k 05.08.2008 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blat Wywiad (Post 579691)
Michu a może pochwalisz się swoim składem...

Pawełek - Baszczyński, Singlar, Cleber, Brożek Piotr - Boguski, Cantoro, Sobolewski, Łobodziński - Jirsak - Brożek Paweł

Jeżeli nie zagra od początku Łobo, to zagra Niedzielan. Małeckiego zmiotą.

W takim układzie bezproblemowa jest zmiana formacji na 4-4-2. Niedzielan schodzi do ataku a miejsce na skrzydle zajmuje, próbowany już tam, Jirsak. Oczywiście hipotetyczna sytuacja, kiedy nie dochodzi do zmiany żadnego piłkarza.

Ale ja już nic nie gadam, bo to nie ja jestem trenerem. Ot taka sucha teoria szarego kibica.

Raporter 05.08.2008 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 579690)
Mi sie to samo wydaje ze to jest tylko sciema z ta kontuzja i jutro sie lekko zdziwimy, nie tylko my

W sumie byłoby fajnie. Oni też ściemniali z Alvarezem.

radekogi 05.08.2008 17:58

ludzie co wy mówicie. Głowacki jest kontuzjowany i napewno nie zagra. A z kontuzją Alvareza było inaczej, nie była to zasłona dymna bo przecież dowiedzieliśmy sie kilka dni przed meczem że jednak zagra. Gdyby Głowa nie był kontuzjowany to zaraz by to wypatrzył na treningu któryś z pismaków albo nawet zwykły kibic...

Pablooo 05.08.2008 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radekogi (Post 579701)
ludzie co wy mówicie. Głowacki jest kontuzjowany i napewno nie zagra. A z kontuzją Alvareza było inaczej, nie była to zasłona dymna bo przecież dowiedzieliśmy sie kilka dni przed meczem że jednak zagra. Gdyby Głowa nie był kontuzjowany to zaraz by to wypatrzył na treningu któryś z pismaków albo nawet zwykły kibic...

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PowerWiślak123 05.08.2008 18:45

Nie żartujcie z poważnych rzeczy, Głowa jutro nie zagra, Zieńczuk też. Z takim podejściem to daleko byśmy nie zaszli, na szczęście Skorża sobie jaj nie robi. Optymizm to wiara zwycięstwo z Beitarem, nawet ewentualne z Barceloną, ale gadanie, że zawodnik który potrzebował pomocy by zejść z boiska, nie trenujący tydzień, z urazem zagra to głupota. Ja myślę, że na środku zagra Singlar, a na lewej Boguski albo Łobodziński. Baszcza Skorża nie ruszy z prawej. Bardzo liczę w tym meczu na Brożka i Jirsaka. Myślę, że Tomek będzie gwiazdą tego sezonu.

luki 05.08.2008 19:10

Ja też uważam, że Baszczu na stoperze to zły pomysł. Jutro widziałbym tam Singlara. A w drugiej linii to raczej prosta sytuacja. Żadne Małeckie czy Dawidowskie nie zagrają. Na skrzydłach wystąpią Boguski i Łobodziński. Ewentualnie w drugiej połowie można ściągnąć jednego z pomocników i na jego miejsce wstawić Niedzielana, który swoją szybkością troche by pomęczył obrońców Beitaru.
Tele ode mnie i wierze w zwycięstwo nie ważne w jakim stosunku byle dawało Wiśle awans

leszekm 05.08.2008 19:23

"Doping, jakby stała trybuna"

Trener Maciej Skorża liczy na gorący doping kibiców w meczu z Beitarem. /INTERIA.PL19 minut temu

Rewanż z Beitarem to pierwszy mecz, jaki Wisła Kraków rozegra po wyburzeniu sektora C, na którym mieściła się słynna "X". Zamiast mieszczącej bez mała 5 tys. trybuny przy Reymonta mają teraz olbrzymi plac budowy.

Zapytaliśmy trenera mistrzów Polski Macieja Skorżę o to, czy z piłkarzami zwraca uwagę na takie rzeczy, jak zmiana scenerii meczu. Pamiętamy przecież, jak nowo powstała, wypełniona po brzegi i głośna jak trąby jerychońskie trybuna D zestresowała tej klasy golkipera, co Emilian Dolha (strzegąc bramki Lecha w ciągu 45 minut puścił cztery gole).

- Liczę na to, że jutro doping będzie taki, że nawet nie zauważymy, że tej trybuny nie ma - odpowiedział Skorża.

Na starcie z Beitarem specjalnie szykują się kibice "Białej Gwiazdy". Ci ze Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków w specjalnym oświadczeniu zaapelowali do wszystkich fanów, by unikali w dopingu "rasistowskich i antysemickich okrzyków" .

To o klasę lepszy pomysł SKWK w porównaniu do tego z Jerozolimy, skąd wysłano do właściciela Cracovii prof. Janusza Filipiaka insygnia żydowskie.

Michał Białoński, Kraków

http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...rybuna,1157857

HEDu 05.08.2008 19:26

Nie zeby cos mowic, ale Diaz na środku obrony cholernie mnie niepokoi, oby zagrął mecz zycia i był bohaterem ...

PowerWiślak123 05.08.2008 19:36

Czemu akurat Diaz?

HEDu 05.08.2008 19:49

Na onecie tak napisali. Łobo za Zienia i Diaz za Głowe. Ale to pewnie tylko ich przypuszczenia.

buczo1985 05.08.2008 20:00

ja mam tylko nadzieje ze nasi zagrają mecz zycia. licze ze w koncu Łobo pokaze sie z dobrej strony i poszarpie cos skrzydłem, licze na Jirsaka, Brożka...i Pawełka. A co do Diaza...to bede przerazony jak wyjdzie w pierwszym składzie...

Adenalix 05.08.2008 20:06

Przepraszam bo nie zauważyłem - z jakiego kraju pochodzi trójka sędziowska sędziująca jutrzejszy mecz?

marcinarsenal 05.08.2008 20:14

Przed meczem z Beitarem w Izraelu pomyślałem sobie: "Albo bramkowy remis albo minimalna porażka" i taki wynik (1:2) wziął bym w ciemno. Wierzę, że odrobimy mimo braków w składzie. Skorża powiedział, że mają nadzieję nie odczuć braku trybuny C i apel do wszystkich 15 500 kibiców - Wisła zagra mecz życia, wy kibicujcie, jakby to miałby być właśnie mecz życia i dla Was i dla piłkarzy.

klanies 05.08.2008 21:33

nie mogę się doczekać! Do boju Wisła! Wygramy Wygramy Wygramy!

PS. Mój sklad (nie odkrywam Ameryki): Pawełek - Baszczyński, Cleber, Singlar, Piotr Brożek - Boguski, Cantoro, Jirsak, Sobolewski, Łobodziński - Paweł Brożek

Piona!

Wojtas 05.08.2008 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 579799)
a ja sie bede trzymal wersji, ze na szczescie w losowaniou trzeba sobie zasluzyc

Tez sie z tym zgadzam,

Skoro sie nie zrobilo nic ,to jest kara w postaci Barcy.
O jakich pseudo tekstach typu "nagroda " nawet niebede sie wypowiadal,nagroda napewno dla kibica siatkowki ze Spodka ,ktory jedzac kielbaske ogladnie Messiego i zatrabi w trąbke a wynik bedzie mial gleboko gdzies.

Odnosnie jutra..

Pawel Brozek mzoe miec o wiele ciezej ,co mowia nawet sami pilkarze Beitaru.W Jerozolmie oni widzieli go na zywo pierwszy raz w zyciu,teraz juz mniejwiecej wiedza jak jest grozny stad byc mzoe Skorza wymysil jakas taktyke ,zeby nie powstala sytuacja ze przykryja Brozka i nie bedzie do kogo pilek grac.

Ogolnie to sytuacja nerwowa sie z tym Beitarem,awnasem ,kasa i dalszymi planami Wisly(transfery itd) zrobila.ale my kibice musimy wierzyc i pomoc pilkarzom ,BEITAR POKONAMY!!!

Bronex 05.08.2008 22:54

Witam,

Trzymam kciuki za naszą drużynę w jutrzejszym spotkaniu. Myślę, że pomimo kontuzji Głowackiego i czerwonej kartki Zieńczuka trener Skorża i tak ma kilka możliwości na ustawienie tej drużyny w taki sposób aby odnieść rezultat promujący właśnie nas awansem do kolejnej rundy. Absencja Głowackiego jest tutaj sporym problem bo tak na dobrą sprawę nie ma zawodnika o porównywalnych umiejętnościach, który mógłby go skutecznie zastąpić. Sądzę ,że Skorża zdecyduje się na wariant z Baszczyńskim w środku i Singlarem na prawej obronie. Innym rozwiązaniem ,jednak w moim przekonaniu mało prawdopodobnym, byłoby przesunięcie do na środek obrony Sobolewskiego i zagranie systemem 4-4-2. Nieobecność Marka Zieńczuka ,uwzględniając jego sporadyczne dobre występu w europejskich rozgrywkach, jest w mojej ocenie stratą raczej niewielką. Zawodnik ten potrafi strzelać efektowne bramki i obsługiwać partnerów ciekawymi podaniami niestety tylko w lidze. Z mojego punktu widzenia istnieje kilka ustawień drużyny na jutrzejszy mecz.

Wariant I (1-4-2-3-1)
PAWEŁEK
SINGLAR --- BASZCZYŃSKI---CLEBER--- PIOTR BROŻEK
CANTORO---SOBOLEWSKI
ŁOBODZIŃSKI---JIRSAK---BOGUSKI
PAWEŁ BROŻEK

Wariant II (1-4-4-2)
PAWEŁEK
BASZCZYŃSKI---SOBOLEWSKI---CLEBER---PIOTR BROŻEK
DAWIDOWSKI---JIRSAK---CANTORO---BOGUSKI
PAWEŁ BROŻEK---NIEDZIELAN

Wariant III (1-3-1-4-1)
PAWEŁEK
BASZCZYŃSKI---CLEBER---DIAZ
SOBOLEWSKI
ŁOBODZIŃSKI---JIRSAK---BOGUSKI---PIOTR BROŻEK
PAWEŁ BROŻEK

Teraz mały komentarz.
Wariant I jest chyba najbardziej przewidywalny.

Wariant II z eksperymentalną linią obrony, z Dawidowskim od początku na prawej pomocy. Dlaczego właśnie Dawidowski?? Pomimo tego ,że ten zawodnik w przekonaniu wielu z nas w zasadzie do niczego się nie nadaje ja bym go tak nie skreślał szybko. Pomimo tego ,że w pierwszym spotkaniu , po wejściu na boisko był trochę zamotany ,ewidentnie czuł tremę i niepewność co do swoich umiejętności ,widać było u niego trochę zaległości natury kondycyjnej to jednak jednym bardzo dobrym podaniem skonstruował stuprocentową sytuację strzelecką Niedzielanowi. Uważam , że 45 minut spokojnie da radę zagrać i później może być zmieniony przez świeżego Łobodzińskiego. Tomas Jirsak w tym wariancie miałby zadania ofensywne. Chyba lepiej dla niego jak ma wybór (dwóch napastników którym może podać) niż samotny Brożek (szybki ale pilnowany przez kilku obrońców co znacznie utrudnia mu zadania strzeleckie).

Wariant III, moim zdaniem najbardziej ofensywny bez kółeczek Cantoro, z Sobolewskim wspierającym Clebera w obronie. Z Diazem ,który w moim przekonaniu przydałby się przy stałych fragmentach gry ; z całą linią pomocy nastawioną na atak.

żuraw_9 05.08.2008 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adenalix (Post 579760)
Przepraszam bo nie zauważyłem - z jakiego kraju pochodzi trójka sędziowska sędziująca jutrzejszy mecz?

Chyba z Portugalii ale nie jestem pewien...

regan 05.08.2008 23:04

powiedzcie mi skąd pomysł by sobolewskiego dać do obrony? To tak jakby Cantoro dać na rozgrywającego. Ludzie ja pamietam mecz z Blackburn, czy Pogonią po Panathinaikosie gdzie Sobol raczej nie zachwycił grą głową w defensywie i stracilismy bramki po tym, ze ktoś wsadził głowe a on poprostu źle obliczył lot piłki. On na def. pomocnika jest idealnym rozwiązaniem i przesuwanie go na stopera to idiotyczny pomysł. Dla mnie powinien tam zagrać Singlar i tyle. Kiedys grał na tej pozycji, w pucharach i wie ocb.

WHITE*STAR 05.08.2008 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-kozlowek (Post 579684)
Mnie też rzuciło się to w uszy.

Zdaje mi się że się przeliczą. Pomylą Piotrka z Pawłem i będą kryć lewego obrońcę/pomocnika.

Najlepiej dać obu Brożków do ataku! Wtedy oni przestraszeni pewnie mecz oddadzą walkowerem!

Czyż nie jestem genialny? :rotfl:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl