Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Ogladaj mecze Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=317)

Wicked 20.07.2009 13:17

Sprawa jest prosta, jeżeli jakakolwiek stacja będzie nadawać mecz, to Polsat odkupi od nich prawa do transmisji. W innym wypadku nie będzie transmisji, bo Polsatowi nie będzie się opłacało wysyłać tam swojego sprzętu ani ekipy.

Przemoo 20.07.2009 13:27

Przecież "Estonia oszalała po sukcesie w Sosnowcu", więc nei ma szans by nie było transmisji u nich w tv... :)

mateusz212 20.07.2009 13:31

na chwilę obecną Polsat Sport (Extra tez) nie ma w planach transmisji z meczu... może to sie zmieni...zobaczymy.

Proud 20.07.2009 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 764453)
a jakie ładne trybuny
Co do przyśpiewek to rewelacja

ojciec mówił mi że wtedy przyśpiewki śpiewał cały stadion, przez co lepiej wychodziło jak teraz...i do tego te 40tys...:)

sessegnon 20.07.2009 13:54

Juz w jednym temacie to napisalem.Mecz Flora-Broendby w LE bedzie transmitowala dunska TV2 Sport i wyglada na to, ze jakas estonska TV bedzie produkowala sygnal.No chyba ze Dunczycy sie za to zabrali...Bedzie mecz Ligi Europy to LM tymbardziej powinna byc.

junkhead 20.07.2009 13:58

Cytat:

na chwilę obecną Polsat Sport (Extra tez) nie ma w planach transmisji z meczu... może to sie zmieni...zobaczymy.
Cytat:

Środowy mecz "Białej Gwiazdy" z Levadią Tallin w drugiej rundzie kwalifikacji Ligi Mistrzów będzie można obejrzeć w telewizji! Początek spotkania w Sosnowcu o 20.30.

W wyniku porozumienia Wisły Kraków z telewizją Polsat w sprawie transmisji meczów pucharowych z udziałem "Białej Gwiazdy" środowe spotkanie Wisły z Levadią będzie można na żywo obejrzeć w TV 4 oraz Polsacie Sport.

Początek naszej relacji z Sosnowca w Polsacie Sport - o godz. 19.30: mecz poprzedzi Studio Eliminacji Ligi Mistrzów.

Pokażemy także spotkanie rewanżowe.

Jeśli Wisła awansuje do III rundy kwalifikacji Ligi Mistrzów, mecze tej fazy rozgrywek z udziałem mistrzów Polski będzie można obejrzeć w otwartym Polsacie.
więc powinno być gdzieś ..

Replay73 20.07.2009 14:00

Cytat z innego tematu nie napawa optymizmem:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Est0nian (Post 764747)
I already checked, ETV is not gonna do it, nor is TV14 gonna do it.

dynek.pl 20.07.2009 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sessegnon (Post 764761)
Juz w jednym temacie to napisalem.Mecz Flora-Broendby w LE bedzie transmitowala dunska TV2 Sport i wyglada na to, ze jakas estonska TV bedzie produkowala sygnal.No chyba ze Dunczycy sie za to zabrali...Bedzie mecz Ligi Europy to LM tymbardziej powinna byc.

Dunczycy pewnie zaplacili za mecz to ktos dla nich prawa wyprodukuje. Przeciez niedawno jak Sportfive
posredniczyla w sprzedazy praw i sprzedala je TVP to nie mielismy takich zmartwien. Ten caly Placzynski niedawwno mowil, ze jesli ktos produkuje meccz to kwestia dogadania sie to kilka godzin, jesli nie to trzeba conajmniej 1 dnia zeby wlasnie zalatwic realizatora w danym kraju. Polsat dostal prawa do meczow Wisly za darmo i chce je pokazac najmniejsyzm kosztem. Tak to rozumiem.

saklak1906 20.07.2009 17:31

Takie jest moje zdanie ze UEFA powinna nazucjic telewizja ktore nabyly prawa transmisji do obowiazkowego pokazywania eliminacji tak LE jak i LM.Zeby potem nie bylo takich cyrkow zeby w 40 mnl kraju nie mozna bylo ogladnac meczu mistrza kraju.

Bo ilerz znowu moze kosztowac wyprodukowanie sygnalu wraz ze studiem 300 tys zl przeciez to jest kilka reklam i sa na zero a smien twierdzic ze przynajmniej te 500 tys ludzi by ogladnelo jak nie wiecej

brylant17 20.07.2009 18:05

Uefa nie ma nic tu do gadnia, to klubom zalezy czy chce zarobić czy nie :P

cinekw 20.07.2009 20:24

Nie bedzie transmisji z Tallina. TV w Estonii nie jest zainteresowane tym meczem a Polsat sygnalu nie wyprodukuje :/ Pozostaje czytac relacje live. Orientuje sie ktos czy bedzie relacja audio w Radiu Krakow ? lub Biala Gwiazda?

WISŁAZWE 20.07.2009 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 764940)
Nie bedzie transmisji z Tallina. TV w Estonii nie jest zainteresowane tym meczem a Polsat sygnalu nie wyprodukuje :/ Pozostaje czytac relacje live. Orientuje sie ktos czy bedzie relacja audio w Radiu Krakow ? lub Biala Gwiazda?

Na dzień dzisiejszy nikt z Radia Kraków nie wybiera się do Estonii.

DJ Hazel 20.07.2009 20:46

Pozostaje śledzić relacje Live normalnie marzyłem o tym:)

ciastek11 20.07.2009 20:50

A podobno taka euforia była w Estonii po meczu z Wisłą.

Robek 20.07.2009 20:57

a bramki ogladniemy w P.S. jak dawniej było:))
tzn jak je ładnie wyrysują

Emilio 20.07.2009 21:38

żenada... ;/

szlaQ 20.07.2009 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DJ Hazel (Post 764954)
Pozostaje śledzić relacje Live normalnie marzyłem o tym:)

ja to jestem za nerwowy na relacje live :D wole już po fakcie sie dowiedzieć że pyknęliśmy ich 3-0 :D

westersyl 20.07.2009 21:56

Co wy chcecie śledzić jak serwery padną :)
U nas wystarczy zakontraktować Jopa aby padły oficjalka i TWSD. Przecież co się będzie działo to masakra. To będzie jedno z nie licznych źródeł wyniku więc wszyscy się tu zlecą jeszcze będą odświeżać relacje .

rav 20.07.2009 22:04

Chyba wszystko powyłączamy na czas meczu i odpalimy sam live... Może wytrzyma.

Co ciekawe, na ten moment nie jest pewne, czy będą do obejrzenia bramki z odtworzenia (zakładam, że jakieś padną...) :)

1q2 20.07.2009 22:07

Ja się nie zdziwię jak wszystko padnie oprócz lajwskorów a oglądanie na tym takiego meczu to masakra:)
Z jednej strony brak transmisji dziwi niemiłosiernie ale tylko do momentu kiedy zobaczymy jakie zainteresowanie jest meczami Levadii - 400tyś miasto a na meczach po 200 osób.Widać nikt ich nie ogląda.Szkoda bo mecz będzie najpewniej niesamowity(w sensie dramaturgii)

DJ Hazel 20.07.2009 22:48

Myślę że jakbyśmy wylosowali jakikolwiek inny zespół to transmisja by była.Nie zwalnia to jednak Polsatu bo moim zdanie skoro chcą tą Ligę Mistrzów pokazywać to mogli się już zabrać za wszystkie Polskie drużyny tak jak to dotychczas robiła TVP!Jestem rozczarowany i to bardzo tak ważny dla nas mecz gatunkowo a tu nawet pewnie skrótu nie będzie można zobaczyć.Ręce opadają normalnie...

1q2 20.07.2009 23:02

Zauważ tylko że polszit to tv nastawiona tylko i wyłącznie na zysk.Tam nie ma dylematów czy coś jest dobre czy chujowe a liczy się tylko oglądalność.Taszczenie całego sprzętu przez ponad tysiąc kilometrów by oglądnęła to garstka(jak dla nich) osób jest kompletnie nieopłacalna.Gdyby choćby mogli wyjść na 0....Jedyne pretensje można mieć do estońskich dziwaków którzy nawet sygnału nie chcą puścić - Tak w ogóle to dziwie się że eliminacje LM nie mają zapisów które nakazują puszczania sygnału - Przecież jeśli chodzi o grupową fazę jest to oczywiste i nie ważne że np. Inter gra z mistrzem Białorusi, który to mecz niewielu Włochów interesuje.

sessegnon 20.07.2009 23:14

Zaczynam tesknic za transmisjami w TVP.Nawet jak graly 4 zespoly to transmitowali wszystkie mecze, niezaleznie od sily rywala, ale niestety wszystko sie pozmienialo na gorsze.Na poczatku cieszylem sie, ze wygral Polsat, ale teraz zmieniam zdanie.

matti123 20.07.2009 23:20

Nie mówcie że TVP nie liczy na zysk i wyprodukowałaby mecz ponosząc straty.Sami jesteśmy sobie winni wynikami w poprzednich sezonach. Radzę nie podpalać się i czekać do środy rano, bo informacje jakiej kolwiek nie oficjalnej strony mają niską wiarygodność.

DJ Hazel 20.07.2009 23:24

Ale TVP nawet kiedyś pokazywała takie badziewie jak Vetra : Legia!!!Nie rozumiem tego:(Obyśmy prześli ta Levadię i wtedy już takich problemów nie będzie!!

Domas 20.07.2009 23:36

ja tradycyjnie zasiądę przy Radio Krakow

piotrek chicago 21.07.2009 00:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Domas (Post 765045)
ja tradycyjnie zasiądę przy Radio Krakow

oni tez nie przewiduja relacjii z meczu

Domas 21.07.2009 00:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek chicago (Post 765063)
oni tez nie przewiduja relacjii z meczu

no to ładna mi to liga mistrzów...

dawidTS 21.07.2009 01:59

no to ładnie :( ani w radiu ani w tv...ja pier*

Stavanger 21.07.2009 08:45

Najlepiej otworzyć okienko z relacją live na jakąś godzinę przed meczem, ponieważ na 5 minut przed pierwszym gwizdkiem będzie trzeba czekać bardzo długo na otworzenie relacji.

Sami 21.07.2009 09:00

Nie będzie transmisji meczu Wisły:
http://sport.onet.pl/0,1248711,2012183,wiadomosc.html

igortsw 21.07.2009 09:11

To paranoja, Polsat nie transmituje meczu bo jest małe zainteresowanie, a o samym zainteresowaniu świadczy chociaż fakt,że w dniu meczu serwery będą padać bo ludzie za wszelką cene chcą chociaż zobaczyć relacje tekstową, Polsat poprostu kpi z kibiców, kupują najpierw prawa do transmisji a potem kalkują ze nie opłaca się transmitować....paranoja!

jasnyGwint 21.07.2009 09:21

Lepiej tego nie transmitować. Odpadnięcie z Gruzinami to było małe piwo w porównaniu z kompromitacją która jutro może mieć miejsce.
Pisałem to przed pierwszym meczem i teraz powtórze: polskie drużyny są same sobie winne, że nikt nie chce pokazywac ich meczów.

saklak1906 21.07.2009 09:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez igortsw (Post 765097)
To paranoja, Polsat nie transmituje meczu bo jest małe zainteresowanie, a o samym zainteresowaniu świadczy chociaż fakt,że w dniu meczu serwery będą padać bo ludzie za wszelką cene chcą chociaż zobaczyć relacje tekstową, Polsat poprostu kpi z kibiców, kupują najpierw prawa do transmisji a potem kalkują ze nie opłaca się transmitować....paranoja!

Po prostu Polsat i ninne telewizje wola puscic babskiego szmatlawca i juz maja ogladalnosc na poziomie 1 mln a co za tym idzie wieksze wplywy z reklam. Nie musza nigdzie ludzi wysylac, tracic kasy na produkcje.

marcinugorek 21.07.2009 09:30

a jakies radio nie przeprowadzi transmisji???

kristos 21.07.2009 09:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jasnyGwint (Post 765106)
Pisałem to przed pierwszym meczem i teraz powtórze: polskie drużyny są same sobie winne, że nikt nie chce pokazywac ich meczów.

To jest najprostsze wytłumaczenie i dorabianie jakiejś płaczliwej ideologii jest zbędne.

saklak1906 21.07.2009 09:37

Radio Biala Gwiazda to jest radio internetowe wiec wielkich problemow technicznych nie powinno byc z transmisja- bo raczej chyba na stadionie internet maja. Tylko czy Estonczycy pozwolili by na relacje i ile by sobie krzykneli?

DJ Hazel 21.07.2009 09:43

I jak by nie daj Boże tak Wisełka odpadła i co wtedy?!Po za pucharami już w lipcu?!Kiedyś były inne lepsze czasy!!!!!Ja jestem załamany!!!!!!

Grantar 21.07.2009 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jasnyGwint (Post 765106)
Lepiej tego nie transmitować. Odpadnięcie z Gruzinami to było małe piwo w porównaniu z kompromitacją która jutro może mieć miejsce.

Znam ludzi, którzy wykupują C+ tylko po to by ogladać ligę ......
Ile C+ zapłacił za prawa do orange ekstraklasy ???

Kibic to kibic .... trzeba go szanować .. to zapłaci ....

Poziom ma znaczenie drugorzędne, liczą się emocje a tych na Łotwie nie powinno zabraknąć.

Jeśli Polsat już wykupił te prawa to myślę że będzie transmitował w środę mecz .. narazie próbuje coś zaoszczędzić .........

Luk4s 21.07.2009 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 765126)
(...)
Jeśli Polsat już wykupił te prawa to myślę że będzie transmitował w środę mecz .. narazie próbuje coś zaoszczędzić .........

A Wisła nie oddała Polsatowi praw za free przypadkiem??

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl