Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

pysio 07.07.2009 19:42

na szczęście pierwszą rundę gramy z "Ogórkami" więc nawet z Łobo w obronie poradzimy sobie spokojnie! ale teraz Bednarz ma pole do popisu, musi sprowadzić 2 obrońców na prawą stronę.. dwóch Brazylijczyków? czemu nie!

Selene 07.07.2009 19:43

Chyba że zamiast Jopa weźmiemy Carlinhosa. W sumie bym się nie obraził.

igortsw 07.07.2009 19:48

Temperatura wzorsła, po przegranej 1:2 i utracie jednego z nielicznych bocznych obrońców, sytuacja przedstawia się nie zawesoło, tym bardziej, ze Levadia nie zasypuje gruszek w popiele i wygrywa 7:1 z ligowym rywalem na wyjeździe, natomiast naszą formę po okresie przygotowawczym cięzko ocenić.

Niby wygrana Rijęką, dobra 1 połowa w naszym wykonaniu przeciwko Mattersburgowi, a z drugiej porażka z tymi ostanimi i tylko remis z Ujpestem...

pysio 07.07.2009 20:26

weźcie pod uwagę że w tym sparingu graliśmy bardzo eksperymentalnym składem w obronie.. Łobodziński i ten młodzik w walce o LM raczej nie będą grać :D

a Cantoro to nieporozumienie, ja nie rozumiem po co go jeszcze trener zabiera ze sobą.. zawsze jak wchodzi to wszystko się pierdzieli..

pbciderek 07.07.2009 20:53

Jest ktoś w stanie wymienić wszystkich naszych piłkarzy którzy w ostatnich 2 może 3 latach mieli "zerwane lub naderwane" wiązadła? Wydaje mi się, że ta liczba może podbić pod 10 co jest chyba rekordem świata.

wiernyTS 07.07.2009 22:35

Wogole ten sparing to byl bez sensu. Teraz tylko glupie gazety (Fakt itd.) beda mialy co pisac przez tydzien jaka to wisla jest beznadziejna i ze nie ma szans na LM. No ale wsumie przynajmniej zawodnikom sie rozerwalo.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 758228)
a Cantoro to nieporoz mienie, ja nie rozumiem po co go jeszcze trener zabiera ze sobą.. zawsze jak wchodzi to wszystko się pierdzieli..

moze poprostu dla szacunku. Ma chlop lata i zasluzyl sie conieco dla Wisly wiec pewnie bedzie chcial tu skonczyc kariere...

gianbuffon 07.07.2009 22:37

pbciderek: Brozek, Baszczynski, Gargula, Varga, Singlar, Dawidowski, Niedzielan. reszty nie pamietam

Wasiu 07.07.2009 22:42

Przeciez Brozek po 4 meczach wrocil to jak mogl miec uszkodzone wiezadla krzyzowe? Gargula zerwla je jeszcze jak byl w Belchatowie, zawsze jakies minimalne pocieszenie, co do Vargi nie jestem pewien, reszta niestety tak.

edit. a i Singlar narazie ma dopiero podejrzenie, na ostateczna decyzje musimy poczekac do badan.

Wojtas 07.07.2009 22:50

No to ladnie,kolejna kontuzja Petera ,ehh

teraz trzeba szybko kontrkatowac kogos na prawą i bramkarza bo to juz zarty nie sa ,do czwartku trzeba zglosci sklad.

Jak co roku przed pucharami robia sie problemy ,fatum czy co

jazzior 07.07.2009 22:50

Czyli na dziś przygotowania idą tak, że mamy 1 sprawnego bramkarza, wypadł kolejny obrońca, Garguła i Boguski wciąż się leczą, nadal nie ma snajpera do pomocy Pawłowi.. - może to otworzy wreszcie oczy dyrektora Bednarza i skarbiec Rady Nadzorczej !!!

Błagam, już jutro trzeba podać składy na Ligę Mistrzów !!! Do pracy !!

ciastek11 08.07.2009 02:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 758357)

koszmarne błędy w obronie , oczywiscie gra Łobodzińskiego na prawej obronie wymuszona kontuzją Petera ale tak na dobrą sprawę nie ma kim go zastąpić na tą chwilę , z obecnym składem w obronie powinni grać: (od lewej) Diaz Głowa Marcelo Brożek , ale wciąż liczę , że Skorża za sprawą transferu obrońcy a najlepiej dwóch będzie miał większe pole manewru

rafal777 08.07.2009 07:18

Z tego co tu widzę to Łobo na prawej obronie to dramat (jeśli chodzi o defensywę)...Po prostu statystował a oni go mijali...masakra. Oby przyszedł w końcu jakiś obrońca. Co do wyniku to dobrze że przegrali a Levadia wygrała tak wysoko, mamy pewność, że się zmobilizują

Robbie92 08.07.2009 08:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jazzior (Post 758316)
Czyli na dziś przygotowania idą tak, że mamy 1 sprawnego bramkarza, wypadł kolejny obrońca, Garguła i Boguski wciąż się leczą, nadal nie ma snajpera do pomocy Pawłowi.. - może to otworzy wreszcie oczy dyrektora Bednarza i skarbiec Rady Nadzorczej !!!

Błagam, już jutro trzeba podać składy na Ligę Mistrzów !!! Do pracy !!

mowisz ogolnie o calych eliminacjach czy 2 rundzie ?

Maciuś 08.07.2009 09:25

Fakt, na prawej stronie przeciwnik robil co chcial ale tez zauwazcie dwie straty po lewej stronie po ktorej padly bramki. Boczni obroncy zagrali zle.

gaciu 08.07.2009 09:28

Jutro podaje się skład tylko do 2 rundy.

FraMat 08.07.2009 09:53

bardzo spodobała mi sie interwencja Pawełka przy pierwszej bramce - wykonał klasyczną stójkę i do tego ten wspaniały obrót głowy kiedy śledził piłke wpadającą mu za kołnierz - klasyka, nieśmiertelność, po tym poznałbym go wszędzie.
To pewnie efekt szkolenia przez pana K.

grogoriogreg 08.07.2009 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 758431)
bardzo spodobała mi sie interwencja Pawełka przy pierwszej bramce - wykonał klasyczną stójkę i do tego ten wspaniały obrót głowy kiedy śledził piłke wpadającą mu za kołnierz - klasyka, nieśmiertelność, po tym poznałbym go wszędzie.

Co nie zmienia faktu że nie miał żadnych szans przy tej bramce

radekogi 08.07.2009 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 758431)

Też na to zwróciłem uwage i strasznie mnie to irytuje. Pawełek poprostu nie ma instynktu bramkarskiego, a do tego jestem zdania że jest on za niski, by zostać dobrym golkiperem. Bramkarz który ma instynkt i dobry refleks rzuca się nawet do tych piłek które są teoretycznie nie do obrony i dzięki temu widzimy często wspaniałe interwencje na europejskich stadionach. Wole bramkarza który czasem nawet przesadza z efektownością (tak jak Nurkovic, a swojego czasu Majdan kiedy był w formie) niż Pawełka stojącego bezradnie i patrzącego jak piłka wpada do bramki. Zresztą ile już takich sytuacji widzieliśmy w jego wykonaniu.

FajQ 08.07.2009 10:14

FraMat nie wiem gdzie ty tam widziałeś piłkę za kołnierz...Powiedz mi co Pawełek miał zrobić ?Po mojemu uderzenie było perfekcyjne i na tyle precyzyjne że Buffon by tego nie wyciągną.

Z tego skrótu to martwi mnie trochę postawa obrony która zagrała kiepsko.Z Łobodzińskiego obrońcy nie zrobimy po po prostu się nie nadaje.Mijali go jak tyczkę...
Szkoda też niewykorzystanych sytuacji(jak zwykle).

FraMat 08.07.2009 10:17

Uderzenie faktycznie było perfekcyjne - zachowanie Pawełka też. On po prostu ma świetny instynkt bramkarski: wie kiedy nie ma szans na obronę i spokojnie odprowadza wtedy piłkę wzrokiem

Pastor777 08.07.2009 11:07

Według nnie Wisła zagrała całkiem nieźle (przynajmniej takie mam wrazenie po skrótach). Błędy tkwiły przede wszystkim w obronie i środku pola.

W obronie zabrakło szczęścia i umiejętności... Kiepsko zachowli się obaj boczni obrońcy, z minusów należy zaliczyć także co najmniej dwie bardzo głupie straty w środku pola, po któróych poszły groźne kontry (nie wiem, kto tracił piłkę, ale w innych meczach skutki mogą być fatalne).

Natomiast podobały mi się akcje ofensywne zespołu. Widać ciąg na bramkę. Niestety brakło skuteczności...

Pawełka za żadną bramkę nie obwiniam. Pierwsza padła po bardzo silnym i precyzyjnym strzale (lub nie udanym dośrodkowaniu). Zauważcie, że na piłkę szedł również napastnik Mattesburga, który po prostu przepuścił piłkę. Gdyby Pawełek próbował wyjść, zapewne skierowałby ją głową w przeciwległy róg. Nasz bramkarz musiał dokonać wyboru, ale napastnik go przechytrzył. Tyle.

Druga bramka, padła po błedzie obrony. Pawełek również był bez szans.

Marszałek 08.07.2009 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 758445)
Uderzenie faktycznie było perfekcyjne - zachowanie Pawełka też. On po prostu ma świetny instynkt bramkarski: wie kiedy nie ma szans na obronę i spokojnie odprowadza wtedy piłkę wzrokiem

Mariusz interweniuje wtedy kiedy wie,że może piłkę wyciągnąć. Taka maniera:).Takie Zen, ****a,pracuje kiedy ma na to ochotę.

Domas 10.07.2009 18:29

http://www.wislakrakow.com/www/page.php?pageid=825 relacja się zaczęla

Na prawej obronie znów zagra Wojciech Łobodziński. Na środku defensywy Diaz z Marcelo

nie ma innej opcji ? Głowa wróci za tydzie?

tofik 10.07.2009 19:16

Diaz jest równie dobry na środku obrony jak Głowa. Więc tutaj no worries. Bardziej boli ta prawa obrona...Ogólnie defensywa która przez długi czas była naszym najmocniejszym punktem się posypała.:foch:

*Żeby nie było tak smutno - Kirm to może być odkrycie rundy :)

emailowiec 10.07.2009 19:22

Gdyby ktoś był zainteresowany to znalazłem relację radiową z meczu Zagłębie Sosnowiec - Wisła Kraków

http://zaglebie.sosnowiec.pl:8000/live.m3u

P.S. 1-0 Ćwielong :)

Krystian168 10.07.2009 19:25

Może w końcu Pepe się przełamie :)

enzo 10.07.2009 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emailowiec (Post 759871)
Gdyby ktoś był zainteresowany to znalazłem relację radiową z meczu Zagłębie
http://zaglebie.sosnowiec.pl:8000/live.m3u

"Dżirsak"
...

Może nam się Ćwielong odblokuje w końcu i pokaże, że potrafi bramki strzelać - bo co by nie mówić, piłka szuka go często w polu karnym. Byle tylko chłopak skuteczność poprawił...

piter116 10.07.2009 19:28

No i pierwsza bramka Kirma w naszych barwach .
PS :Świetny ten spiker radiowy :)

Domas 10.07.2009 19:28

mam nadzieje ze te 2 bramki w 4 minuty to dobra zapowiedz na ten sezon ktory bedziemy grali w Sosnowcu !!

brawo Kirm !!!
brawo Ćwielong !!!

HEDu 10.07.2009 19:29

Nie pierwsza bramka, chyba druga już :) z Kirma bedzie pociecha.

royalmichael 10.07.2009 19:29

Kim aktywny = błyszczy, super :)
Kirm, Mały, Brożek to będzie siła ofensywna Wisły nie do zatrzymania ;)

PrzemyślABG 10.07.2009 19:31

ja się dowiedziałem z radia "100% Zagłebie Sosnowiec" że mamy w zespole takich zawodników jak KRIM I DŻIRSAK :P

skeba 10.07.2009 19:32

Dzirsak jest najlepszy :P
Teraz Zirsak :P, raz Krim, czasami Kirm he

ciastek11 10.07.2009 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PrzemyślABG (Post 759881)
ja się dowiedziałem z radia "100% Zagłebie Sosnowiec" że mamy w zespole takich zawodników jak KRIM I DŻIRSAK :P

To te tajemnicze transfery.

tofik 10.07.2009 19:33

Haha ten spiker jaka deprecha. Pewnie dlatego, że przez 80% czasu musi wypowiadać nazwiska Wiślaków :)
E: teraz to już jest ŹIRSAK

matizaq 10.07.2009 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 759880)
Kirm, Mały, Brożek to będzie siła ofensywna Wisły nie do zatrzymania ;)

Dołączając do tego jeszcze zdrowych - Gargułę i Boguskiego naprawdę nasze "przody " robią wrażenie. Gorzej z obroną....

Mi osobiście Kirm przypomina Kosowskiego - waleczny ,ambitny i robiący dużo szumu. Może być naprawdę gwiazdą naszej ligi.....

PrzemyślABG 10.07.2009 19:35

Hehe możliwe.
Rzeczywiście spiker troche "nie pewny".

WISŁA !

koyoot 10.07.2009 19:39

Zwroccie uwage na jedno. W zeszlym sezonie Wisla grala taktyke wykanczania przeciwnika fizycznie i dobijanie ich w ostatnich minutach. Teraz w tych kilku sparingach widac z gola odmienna taktyke. Jak najszybciej zdobyc 2-3 gole i spokojnie grac, jednoczesnie nie pozwalajac na duzo przeciwnikowi. Wiadomo jedno stara taktyka raczej by sie nie przydala na LM gdzie pilkarze z anglii graja w ciagu sezonu z 70 spotkan i nie jest to dla nich problemem. Dlatego teraz Wisla probuje tej taktyki zeby zadac szybko dwa trzy ciosy i czekac na ruch przeciwnika. Inna sprawa ze bez skutecznosci w wykorzystywaniu okazji to moze byc ciezko...

royalmichael 10.07.2009 19:40

Krim i Krim, że mu jeszcze nikt uwagi nie zwrócił... :P
Cytat:

Pierwotnie napisane przez matizaq (Post 759885)
Dołączając do tego jeszcze zdrowych - Gargułę i Boguskiego naprawdę nasze "przody " robią wrażenie. Gorzej z obroną....

No jeżeli wszyscy będą zdrowi to 2linie mamy bardzo bardzo dobre
Brożek-Boguski
Kirm-Garguła-Sobolewski-Małecki

ciastek11 10.07.2009 19:41

"Brożek został pokryty" :P

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl