![]() |
na szczęście pierwszą rundę gramy z "Ogórkami" więc nawet z Łobo w obronie poradzimy sobie spokojnie! ale teraz Bednarz ma pole do popisu, musi sprowadzić 2 obrońców na prawą stronę.. dwóch Brazylijczyków? czemu nie!
|
Chyba że zamiast Jopa weźmiemy Carlinhosa. W sumie bym się nie obraził.
|
Temperatura wzorsła, po przegranej 1:2 i utracie jednego z nielicznych bocznych obrońców, sytuacja przedstawia się nie zawesoło, tym bardziej, ze Levadia nie zasypuje gruszek w popiele i wygrywa 7:1 z ligowym rywalem na wyjeździe, natomiast naszą formę po okresie przygotowawczym cięzko ocenić.
Niby wygrana Rijęką, dobra 1 połowa w naszym wykonaniu przeciwko Mattersburgowi, a z drugiej porażka z tymi ostanimi i tylko remis z Ujpestem... |
weźcie pod uwagę że w tym sparingu graliśmy bardzo eksperymentalnym składem w obronie.. Łobodziński i ten młodzik w walce o LM raczej nie będą grać :D
a Cantoro to nieporozumienie, ja nie rozumiem po co go jeszcze trener zabiera ze sobą.. zawsze jak wchodzi to wszystko się pierdzieli.. |
Jest ktoś w stanie wymienić wszystkich naszych piłkarzy którzy w ostatnich 2 może 3 latach mieli "zerwane lub naderwane" wiązadła? Wydaje mi się, że ta liczba może podbić pod 10 co jest chyba rekordem świata.
|
Wogole ten sparing to byl bez sensu. Teraz tylko glupie gazety (Fakt itd.) beda mialy co pisac przez tydzien jaka to wisla jest beznadziejna i ze nie ma szans na LM. No ale wsumie przynajmniej zawodnikom sie rozerwalo.
Cytat:
|
pbciderek: Brozek, Baszczynski, Gargula, Varga, Singlar, Dawidowski, Niedzielan. reszty nie pamietam
|
Przeciez Brozek po 4 meczach wrocil to jak mogl miec uszkodzone wiezadla krzyzowe? Gargula zerwla je jeszcze jak byl w Belchatowie, zawsze jakies minimalne pocieszenie, co do Vargi nie jestem pewien, reszta niestety tak.
edit. a i Singlar narazie ma dopiero podejrzenie, na ostateczna decyzje musimy poczekac do badan. |
No to ladnie,kolejna kontuzja Petera ,ehh
teraz trzeba szybko kontrkatowac kogos na prawą i bramkarza bo to juz zarty nie sa ,do czwartku trzeba zglosci sklad. Jak co roku przed pucharami robia sie problemy ,fatum czy co |
Czyli na dziś przygotowania idą tak, że mamy 1 sprawnego bramkarza, wypadł kolejny obrońca, Garguła i Boguski wciąż się leczą, nadal nie ma snajpera do pomocy Pawłowi.. - może to otworzy wreszcie oczy dyrektora Bednarza i skarbiec Rady Nadzorczej !!!
Błagam, już jutro trzeba podać składy na Ligę Mistrzów !!! Do pracy !! |
Cytat:
|
Z tego co tu widzę to Łobo na prawej obronie to dramat (jeśli chodzi o defensywę)...Po prostu statystował a oni go mijali...masakra. Oby przyszedł w końcu jakiś obrońca. Co do wyniku to dobrze że przegrali a Levadia wygrała tak wysoko, mamy pewność, że się zmobilizują
|
Cytat:
|
Fakt, na prawej stronie przeciwnik robil co chcial ale tez zauwazcie dwie straty po lewej stronie po ktorej padly bramki. Boczni obroncy zagrali zle.
|
Jutro podaje się skład tylko do 2 rundy.
|
bardzo spodobała mi sie interwencja Pawełka przy pierwszej bramce - wykonał klasyczną stójkę i do tego ten wspaniały obrót głowy kiedy śledził piłke wpadającą mu za kołnierz - klasyka, nieśmiertelność, po tym poznałbym go wszędzie.
To pewnie efekt szkolenia przez pana K. |
Cytat:
|
Cytat:
|
FraMat nie wiem gdzie ty tam widziałeś piłkę za kołnierz...Powiedz mi co Pawełek miał zrobić ?Po mojemu uderzenie było perfekcyjne i na tyle precyzyjne że Buffon by tego nie wyciągną.
Z tego skrótu to martwi mnie trochę postawa obrony która zagrała kiepsko.Z Łobodzińskiego obrońcy nie zrobimy po po prostu się nie nadaje.Mijali go jak tyczkę... Szkoda też niewykorzystanych sytuacji(jak zwykle). |
Uderzenie faktycznie było perfekcyjne - zachowanie Pawełka też. On po prostu ma świetny instynkt bramkarski: wie kiedy nie ma szans na obronę i spokojnie odprowadza wtedy piłkę wzrokiem
|
Według nnie Wisła zagrała całkiem nieźle (przynajmniej takie mam wrazenie po skrótach). Błędy tkwiły przede wszystkim w obronie i środku pola.
W obronie zabrakło szczęścia i umiejętności... Kiepsko zachowli się obaj boczni obrońcy, z minusów należy zaliczyć także co najmniej dwie bardzo głupie straty w środku pola, po któróych poszły groźne kontry (nie wiem, kto tracił piłkę, ale w innych meczach skutki mogą być fatalne). Natomiast podobały mi się akcje ofensywne zespołu. Widać ciąg na bramkę. Niestety brakło skuteczności... Pawełka za żadną bramkę nie obwiniam. Pierwsza padła po bardzo silnym i precyzyjnym strzale (lub nie udanym dośrodkowaniu). Zauważcie, że na piłkę szedł również napastnik Mattesburga, który po prostu przepuścił piłkę. Gdyby Pawełek próbował wyjść, zapewne skierowałby ją głową w przeciwległy róg. Nasz bramkarz musiał dokonać wyboru, ale napastnik go przechytrzył. Tyle. Druga bramka, padła po błedzie obrony. Pawełek również był bez szans. |
Cytat:
|
http://www.wislakrakow.com/www/page.php?pageid=825 relacja się zaczęla
Na prawej obronie znów zagra Wojciech Łobodziński. Na środku defensywy Diaz z Marcelo nie ma innej opcji ? Głowa wróci za tydzie? |
Diaz jest równie dobry na środku obrony jak Głowa. Więc tutaj no worries. Bardziej boli ta prawa obrona...Ogólnie defensywa która przez długi czas była naszym najmocniejszym punktem się posypała.:foch:
*Żeby nie było tak smutno - Kirm to może być odkrycie rundy :) |
Gdyby ktoś był zainteresowany to znalazłem relację radiową z meczu Zagłębie Sosnowiec - Wisła Kraków
http://zaglebie.sosnowiec.pl:8000/live.m3u P.S. 1-0 Ćwielong :) |
Może w końcu Pepe się przełamie :)
|
Cytat:
... Może nam się Ćwielong odblokuje w końcu i pokaże, że potrafi bramki strzelać - bo co by nie mówić, piłka szuka go często w polu karnym. Byle tylko chłopak skuteczność poprawił... |
No i pierwsza bramka Kirma w naszych barwach .
PS :Świetny ten spiker radiowy :) |
mam nadzieje ze te 2 bramki w 4 minuty to dobra zapowiedz na ten sezon ktory bedziemy grali w Sosnowcu !!
brawo Kirm !!! brawo Ćwielong !!! |
Nie pierwsza bramka, chyba druga już :) z Kirma bedzie pociecha.
|
Kim aktywny = błyszczy, super :)
Kirm, Mały, Brożek to będzie siła ofensywna Wisły nie do zatrzymania ;) |
ja się dowiedziałem z radia "100% Zagłebie Sosnowiec" że mamy w zespole takich zawodników jak KRIM I DŻIRSAK :P
|
Dzirsak jest najlepszy :P
Teraz Zirsak :P, raz Krim, czasami Kirm he |
Cytat:
|
Haha ten spiker jaka deprecha. Pewnie dlatego, że przez 80% czasu musi wypowiadać nazwiska Wiślaków :)
E: teraz to już jest ŹIRSAK |
Cytat:
Mi osobiście Kirm przypomina Kosowskiego - waleczny ,ambitny i robiący dużo szumu. Może być naprawdę gwiazdą naszej ligi..... |
Hehe możliwe.
Rzeczywiście spiker troche "nie pewny". WISŁA ! |
Zwroccie uwage na jedno. W zeszlym sezonie Wisla grala taktyke wykanczania przeciwnika fizycznie i dobijanie ich w ostatnich minutach. Teraz w tych kilku sparingach widac z gola odmienna taktyke. Jak najszybciej zdobyc 2-3 gole i spokojnie grac, jednoczesnie nie pozwalajac na duzo przeciwnikowi. Wiadomo jedno stara taktyka raczej by sie nie przydala na LM gdzie pilkarze z anglii graja w ciagu sezonu z 70 spotkan i nie jest to dla nich problemem. Dlatego teraz Wisla probuje tej taktyki zeby zadac szybko dwa trzy ciosy i czekac na ruch przeciwnika. Inna sprawa ze bez skutecznosci w wykorzystywaniu okazji to moze byc ciezko...
|
Krim i Krim, że mu jeszcze nikt uwagi nie zwrócił... :P
Cytat:
Brożek-Boguski Kirm-Garguła-Sobolewski-Małecki |
"Brożek został pokryty" :P
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl