![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Media sugeruja dymisje, bo ilu trenerow miala juz Wisla od kiedy weszla Telefonika? Cupial jest znany ze zmieniania trenerow, wiec dziennikarzom nie ma co sie dziwic.
|
no i właśnie tu jest problem
jak zrobić żeby nie wyszło tak, że trener S. za uratowanie posady poświęcił JK i reszty, zwalniamy ich, niech pan szuka następców... dal dobra Wisły ktoś powinien porozmawiać ze zwalnianymi... wiem że to śmiesznie brzmi... ale w takich przypadkach lepiej żeby nikt się honorem nie unosił ( mówię tu także o Skorży) a PT czemu miałby niby zostać zwolniony, ledwo co zaczął pracować, skutki jego pracy poznamy dopiero w trakcie sezonu |
Pan Maciej Skorża powinien zostać!!! Co do sztabu szkoleniowego to do wyjazdu Kazimierski a w zamian może Dawidziuk??
|
Cytat:
1906% Poparcia dla MAĆKA SKORŻY :DDD :) |
Cytat:
I tyle w tym temacie z mojej strony. |
Cytat:
Człowiek który mimo kłód rzucanych pod nogi w postaci systematycznego osłabiania drużyny, wywalczył z nam dwa mistrzostwa... Z klubu powinien polecieć Bednarz, jako odpowiedzialny za brak wzmocnień i fatalną politykę transferową. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
No chyba juz co nieco po meczach z Levadia da sie powiedziec na temat skutowi jego pracy, w dodatku sam Skorza publicznie przyznal, ze przygotowania do sezonu zostaly spier...niczone, wiec ? |
Skorza niestety na bank zostanie zwolniony...wystarczy spojrzec na jego mine, poza tym dzisiaj na przedmeczowej wypowiedzi dla reportera tvp zasugerował ze nie bedzie go z wisła w dalszej czescie sezonu mowiąc: ,,...przed nami,...przed Wisła...", nie wiem czy ktos to zauwazył...na konferencji po meczu zapytany o dymisje peosił o cierpliwosc mowiac by dziennikarze poczekali do poniedziałku lub wtroku rano.........co o tym sadzić????
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak było napisane na oficjalnej: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...eniowym_wisly/ |
Cytat:
Nie wiem czy to rozsądne, ale z drugiej strony się nie dziwię. Ja osobiście zostawiłabym Janasa. Nie wiaodmo jak został "rozpracowany" rywal - z efektów wynikałoby że słabo, ale jednak nie tu widzę powody porażki. A wcześniej nie był raczej z nim problemów, treningi prowadzi nieźle, dobrze pracuje inywidualnie z zawodnikami ... Co do Włocha to mam mieszane uczucia - nie sądzę żeby toon zawalił kondycyjną sprawę przygotowań, bo poprostu mało co robił tak naprawdę. No ale to właśnie ta druga strona - on w sumie niewiele robi u nas, od początku wile osób się zastanawia po co on właściwie jest ... |
Cytat:
Natomiast co do przygotowan, to tu cytat ze Skorzy : "przeliczylem sie z przygotowaniami, jest to ewidentny blad w sztuce trenerskiej, biore to wszystko na siebie i prosze oszczedzic pilkarzy, bo oni w tych meczach wiecej dac z siebie nie mogli." W zwiazku z tymi slowami, trudno przypuszczac, aby jakiekolwiek inne okolicznosci mogly miec wplyw na zamiar zwolnienia fizjologa, o ile oczywiscie te sa prawda, bo ja tego potwierdzic niestety nie moge. |
Informacja z pierwszej ręki od człowieka z Wisły SA - najprawdopodobniej Skorża poleci , Smuda nowym trenerem.
Podkreslam , prawdopodobnie ,bo decyduje Cupial |
Jakby doszlo do tego to bylby to ogromny blad...
Wisla zagrala dzisiaj niezly mecz ale z bardzo slaba skutecznoscia...Amica jak tak chce grac w lidze to zycze powodzenie bo jak narazie to bardzo slaba... |
Cytat:
|
WLD-SZRW, z całym szacunkiem, ale słowo "prawdopodobnie" w twoim poście powoduje, że ma on taką samą wartość jak informacje ze wszystkich portali internetowych.
|
Powodów zwolnienia JK łatwo się domyśleć. Brak efektów pracy, generalnie raczej słaby odbiór jego działalności w klubie przez otoczenie.
PT - napewno nie jest głównym winowajcom ostatnich dni. Przygotowywał zespół nie wedle swojego widzimisię lecz wg. sugestii i zaleceń Skorży, może jeszcze kogoś innego, choćby Bahra. W końcu jest świeży w drużynie, nie zna zawodników. Może też chodzi o oszczędności. Wilczek mówił ze będą ciąć wydatki, być może został uznany za niepotrzebny balast. Co do samego trenera. Uważam że oceniając jego warsztat należy patrzeć na całokształt. Został obdarzony zaufaniem i się odwdzięczył 2 tytułami MP. W trakcie jego pracy z Wisłą zdarzały się mecze słabsze gdy szczęśliwie strzelona bramka ratowała nam skórę. I o ile pierwsze spotkanie w Sosnowcu było słabe, to w Tallinie i dziś mieliśmy pecha, lub jak kto woli raziliśmy niezdarnością i nieskutecznością mimo niezłej, aktywnej gry. Co do drużyny wydaje mi się że zarówno Kirm jak i Alvarez będą sporym wzmocnieniem dla drużyny. Kirm w porównaniu z Zieniem potrafi zagrać 1 na 1, lepiej prowadzi piłkę, jest mniej statyczny, wnosi sporo ożywienia. Urugwajczyk w ofensywie wydaje się lepszy od Baszcza. Stara się z głową wyprowadzić piłkę, dosłownie. Dziś kilkakrotnie ładnie zgrywał piłkę tą częścią ciała. Co do dośrodkowań, juz na filmach z sieci widać było że nie ma centr w stylu Beckhama tylko często posyła zawieszone. Jak się będzie spisywać w obronie to się okaże. Inna sprawa czy on sam tego chce. Wiele spraw z życia klubu nie wychodzi na zewnątrz. Z pewnością zdarzały się tarcia pomiędzy nim a pozostałymi pracownikami odpowiedzialnymi choćby za sprawy sportowe. Może czuje się chwilowo wypalony, albo nie widzi już swojej przyszłości u nas? Generalnie moim zdaniem Skorża mimo blamażu z Levadią zasługuje na szansę i kolejny rok pracy z tą drużyną. Tylko czy języczkiem uwagi nie jest osoba samego trenera a właśnie jego współpracowników :( |
Niestety, ale Skorża nie gwarantuje postępu. 2 razy przegrane SuperPuchary. W zeszłym roku w słabym stylu pożegnaliśmy puchary europejskie. W tym roku totalna kompromitacja klubu. Te kpiny i pomyje wylewane na nasz klub są wystarczajacym powodem pożegnania się. Po czymś takim nie ma wogóle dyskusji, jedynie pytanie kiedy. Liga rusza za tydzień. Dobrego trenera nie znajduje się tak z dnia na dzień. Ale im szybciej tym lepiej.
|
Powinniśmy razem, wszyscy, grupą udać się zamanifestować swoje poparcie dla pana Skorży, tak jak to miało miejsce po zwolnieniu pewnej osoby w przyszłości (nie pamiętam o kogo chodziło, o Kasperczaka albo Basałaja, nie chcę siać zamętu, sprostujcie).
Nie po fakcie, a przed faktem. Pewnie skrytykujecie :-) Tak dobrego trenera jak M.S. mieć przez długi czas nie będziemy. Tylko Maciej, żaden Franciszek. Do Myślenic z nami udaj się :kumple: |
Nie skrytykujemy i udamy się !!! Do Sosnowca na najbliższy ligowy mecz (teraz też można było, ale ja akurat nie mogłem...)
Więc panowie nie pieprzyć tylko do Sosnowca... 2 MP z rzędu i źle ? Lepszego nie znajdziemy! |
Skorża dopytywany o swoją przyszłość w Wiśle ucinał wszelkie spekulacje: - Decyzję już podjąłem, zawodnicy o niej wiedzą, wszystko ogłoszone zostanie w poniedziałek........
mam złe przeczucia co do tej decyzji |
Ja bym Skorze chyba zostawil. Taka zmiana mialaby sens tylko gdyby przyszedl lepszy trener z zagranicy, a na takiego Wisly w tej chwili nie stac. Ani Franz ani tym bardziej Michniewicz nic nie zdzialaja wiecej od Skorzy, bo jak wiele razy bylo pisane, to nie Skorza ma uczyc 30 letniego pilkarza jak przyjac pilke albo strzelic na bramke w sytuacji 1 na 1. Jesli chodzi o taktyke, organizacje gry, fajnie byloby posluchac jakiegos eksperta, jak to ocenia w Wisle, czy rzeczywiscie w pelni wykorzystywany jest potencjal druzyny. Nam laikom ciezko to zweryfikowac, a tym samym wystawic ocene Skorzy.
Natomiast jesli rzeczywiscie przyszedlby Smuda, to jego wielkim plusem jest to, ze ma swietna intuicje jesli chodzi o ocene zawodnikow, a co za tym idzie trafione transfery. Pokazal to w Wisle, pokazal tez w Lechu. |
Cytat:
|
Napisz jeszcze: "Prawdopodobnie Cupiał rozważa zatrudnienie Ranierego lub Klinsmana... "
I jaki to ma sens? Chcesz się przypodobać komuś? A gdzie będziesz jak się okaże, że Skorża zostanie? Pewnie założysz nowe konto... Cytat:
Boguski jest jak to ktoś ładnie już nazwał tzw. "wolnym elektronem" Ćwielong bardziej się nadaje do pomocy, dzisiaj już jestem przekonany na 100% że to pomocnik, a nie napastnik!!! Na siłę z niego chcą zrobić z napastnika, ale on się nadaje do drugiej linii!!! |
Boguski obecnie nie gra i moim zdaniem to jest też powód dużego osłabienia Wisły...na pewno jest lepszy od Ćwielonga i na pewno lepiej rozumie się z Brożkiem.
|
Cytat:
Więc tak naprawde w ostatnich meczach jedynym napastnikiem był Brożek. To trochę mało jak na taki klub! |
A czy na pewno zwolnienie Skorży oznacza przyjcie Franza.
Jeśli w Wiśle jest zapowiedziane ratowanie budżetu po przez sprzedaż zawodników to wątpię żeby Smuda zgodził się przyjść . Jednym z powodów jego odejścia z Poznania były zgrzyty odnośnie transferów Smuda chciał więcej i lepiej niż zarząd mu proponował. Poza tym Smuda marzy o reprezentacji a łączenie Wisły i repy jest nie do przyjęcia. |
Cytat:
|
Franek Smuda bedzie dobrym selekcjonerem. Nigdy trenerem. Jest dobrym motywatorem pilkarzy i zaszczepia u nich te wole walki. Gorzej natomiast z treningiem odpowiednim dla rozwoju zawodnikow. Smuda raczej jest typem selekcjonera. Skorza jest jego przeciwienstwem z tym ze potrafi tez umotywowac pilkarzy. Skorza jest najlepszym trenerem w Polsce, w tej chwili bez niego bedzie tylko gorzej.
|
Cytat:
Szkoda, ze kontuzjowani sa Boguski i Gargula, bo z nimi gra wygladalaby o wiele lepiej.Trzeba przecierpiec z Cwielongiem w napadzie kilka(mam nadzieje, ze kilka)kolejek, a bedzie lepiej. |
Cytat:
|
Cytat:
PS: I Garguła w pomocy. :p |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
falszywi? Może nie. Ale tacy udawani... Co do Ćwielonga, on może byc napastnikiem w ogóle za rok, moze za dwa lata. Boguski? To może polowa napadziora. Brożek bez formy. Żaden z tych piłkarzy nie poradziłby sobie w zadnej inne poza polską, lidze. Dlatego napisałem, że nie mamy napastnika z prawdziwego zdarzenia |
Ćwielonga to nawet widziałbym bardziej na skrzydle niż w ataku ... Naprawdę Napastnik to po newralgiczna pozycja, a my po prostu nie mamy wystarczających graczy na tą pozycje - Brożek bez formy i cały atak nam się rozsypuje ...
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl