![]() |
Kosa zagrał 45 minut dla APOELu w P. Cypru, mial udział przy bramce na 1-0, ale został zmieniony po 45 minutach z powodu możliwosci kontuzji (został kilka razy mocno kopnięty)
|
Piszecie tu o Dudu. Moze by sie i przydal, moze i zaskoczylby z formą mozna go bylo zostawic, mozna bylo go wypozyczyc, wg mnie szkoda ze go juz nie ma, tak samo jak szkoda ze nie ma Franka, ktory jest w formie, strzela tak jak przed odejsciem z Wisly. I teraz wlasnie widac kto jest "prawdziwym kibicem". Wy , czyli Ci ktorzy wlasny interes, czyli poczucie niby-honoru przedkladacie nad dobro Wisly(jak dzieci w przedszkolu- nie bede sie juz z toba bawil bo cos tam powiedziales :)), czy ja i wielu podobnych, ktorzy przymkneliby oko na nie dokonca ladne pozegnanie sie z Wislą.
Gdyby nie wasz liscik do zarzadu kontuzja Pawla nie bylaby dla nas tak straszna choc napewno uciązliwa, ale nie zagladala by nam smierc w oczy tak jak w chwili obecnej! Posypcie glowy popiolem i przynajcie sie do bledu!!!!!!!!!! Przeproscie rzesze Wislaków!!!!!!! Zreszt do kogo ja mowie? Do sciany? Chyba tak! Beton Beton Beton!!!!!! |
Cytat:
|
Niekonik
Daj spokój , podzielam tak jak Michel , Jerry J. i wielu innych Twoje poglądy (w temacie Franka) ale nie widzę sensu zaczynania po raz pięćsetny tej samej jałowej dyskusji . Odpuść sobie ( i innym) .Wszyscy jak zwykle i tak pozostaną przy swoim. :D Szkoda bić pianę. |
Cytat:
-oceniać sytuację według danych z przed jego gry... przerwa w grze, gra w stanach kontuzje... -wstrzymać się z oceną dopóki F. nie zagra conajmniej 10 meczy. było by i B. ale nie mam zamiaru po raz 1000 tłumaczyć... i bić piane. Każdy ma swoje zdanie i każdy przy swoim zostanie... Cytat:
|
Cytat:
Prosiłem o odrobinę szacunku dla obu stron dyskusji, ale dam Ci szansę. Wytłumacz się. |
Cytat:
Niekoniku, na forum przewaznie sie pisze a nie mowi, wiec widocznie w tym Twoj problem |
Cytat:
|
Cytat:
beton beton dom dom radioaktywny blooooooooooooooooooooook :rotfl: |
Cytat:
Tak dużo wyjaśnia, a jednocześnie - tak wiele spraw pozostawia niedopowiedzianych. Otwiera stare rany. Poraża spartańską wręcz prostotą. Piękny. P.S. Niedługo 26 kwietnia. |
Cytat:
ale to niestety nie moja twórczość BRYGADA KRYZYS lp Brygada Kryzys, utwór Radioaktywny blok ps. całość jest taka: RADIOAKTYWNY BLOK Beton, beton Dom, dom Winda, dom Dom, beton Ściana, beton Beton, dom Sklep, beton Praca, dom Radioaktywny blok! Beton, dom Dzień, beton Praca, beton Dom, dom Winda, sklep Beton, dom Balkon, beton Dom, dom Radioaktywny blok! Beton, beton Dom, dom Beton, beton Dom, dom Beton, beton Dom, dom Beton, beton Dom, dom Radioaktywny blok! http://brygada-kryzys.art.pl/ |
Cytat:
|
A może by tak "w pięknych okolicznościach nadchodzących derbów" nie pisać już o Franku tylko np. powspominać BYŁYCH PIŁKARZY którzy w poprzednich latach grali w meczach derbowych i zapisali sie w historii Naszych potyczek ze starozakonnymi lub Hutnikiem.
Pamiętacie Darka Marca ksywa "zimniok" który w drugoligowych derbach (wygranych) na Kałuży strzelił pierwszą bramkę??. Co on teraz robi , wie ktoś coś ?? Może pamiętacie jakichś innych charakterystycznych piłkarzy Wisełki?? |
Marzec, jeden z lepszych grajków tamtego okresu - z Innych derbów a to był o jakaś tarcze prezydenta czy cuś , ogólnie nie ligowy mecz - u nas na Reymonta - było chyba 2-0 a 1 bądź obie bramki strzelił...Mateusz Jelonek...pamiętacie chłopa:D? ,zawsze z niego beka była, bo wirtuozem nie był
|
Jelonek, taa ,jeździec bez głowy, bardzo ambitny, szybki ,tylko że biegał bez ładu i składu , Dubicki mi go przypominał, albo ...Gołoś :D.
Z tego co pamiętam to Pasiaści o Jelonka płakali , że im go "podkupiliśmy". :D |
Jelonek, Pasionek, Szopa, Szeliga, Kupidura, Chlebosołow, Mucharski... do wyboru do koloru
(tylko, że mało kogo te nazwiska dzisiaj interesują, refrenu nic nie przebije. Propozycja przemilczenia palącego tematu na forum jest mało realizowalna : ) ale powodzenia) |
Cytat:
|
Nie "Zimniok" tylko "Ziemniak". Jest teraz trenerem pierwszych juniorów Wisły.
|
Dudka Dariusz - bramka na 2:0 w 20 minucie meczu Auxerre (1sza bramke strzelił Jeleń) ...ale ta francuska liga cienka ;)
|
|
Kuba wkońcu zagrał pierwszy mecz w tym roku. Było to na razie tylko 10 min.,a Borussia wygrała 1-0
przed meczem Klopp prosił Leo,żeby na kadrze uważał na Błaszczykowskiego http://www.borussia.com.pl/?nid=1218 |
85' Iraklis 0 -2 Larissa
Bramka na 0-1 Maćka Żurawskiego :) Kolejna już, która to? Mam nadzieję, że uda się go ściągnąć, nie jest jeszcze taki stary, szczególnie na naszą ligę, co pokazuje przykład Frankowskiego, a wcześniej Piotra R. który grubo powyżej 30 roku życia zdobył tytuł króla strzelców. |
Ciekawy wywiad z Dariuszem Dudka :)
- Wreszcie możemy porozmawiać optymistycznie – zaczął pan regularnie grać w Auxerre i na dodatek strzelił pan gola w meczu z Le Mans. DARIUSZ DUDKA: No to trochę zgaszę wasz optymizm. W najlepszym wariancie pogram chyba do końca marca. Obawiam się, że po powrocie z meczu kadry w Belfaście znów usiądę na ławce. To że teraz występuję w pierwszej jedenastce wynika z kontuzji stopera. - Ale może w tym czasie udało się panu przekonać trenera i zachowa miejsce w drużynie? – Po cichu na to liczę, ale już raz była taka sytuacja. Wtedy kontuzję odniósł Coulibally, a po powrocie do zdrowia, ja straciłem miejsce w składzie. Problem polega na tym, że ja kompletnie nie czuję zaufania wobec mojej osoby. Nawet dziennikarze są dla mnie bardzo surowi. Ale nie chcę się użalać, to nie leży w mojej naturze. - Przed wami ważny mecz w Belfaście, a wy straciliście Pawła Brożka... – To smutne, ale na szczęście okazało się, że Paweł nie będzie musiał pauzować tak długo jak przypuszczano. To piłkarz gotów do wyjazdu za granicę. Ale Francji mu nie polecam. - A pan? Myśli o powrocie do Polski? – Tęsknie niekiedy za czasami z Wisły, a naszą ligę oglądam z sentymentem. Pewnie, że fajniej się grało, kiedy trener zaczynał od ciebie ustalanie składu. Teraz jest jednak czas nowych wyzwań. Nie powiem, że nie wrócę do Polski, ale traktuję to jako ostateczność. Uznałbym to za swoją porażkę. Futbol.pl |
Cytat:
|
"Gratuluję wiślakom, bo dziś przyszedłem tutaj dla nich, żeby ich oglądać w akcji" - Tomasz Frankowski po derbach.
http://www.futbolnet.pl/news/_lowca_...mek_82129.html |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Michu troche szacunku dla braci po szalu!!! Widze ze niektorym nienawisc do pana Tomka przyslania oczy i nie widzą juz nawet celow nadrzednych. Bardziej nienawidza Franka niz kochaja Wisle.Inaczej nie bylo by takich tekstów. No cóz widocznie wybrali niewłasciwą strone błon a od przerzutów róznią sie tylko tym ze są wierni! |
obu strona, ktore moga sie tu teraz zleciec, polecam artykul o Franku w najnowszym numerze Forza Wisla.
|
Cytat:
|
Ludzie , od nowa to piekło zaczynacie ?? Dotyczy to sympatyków i opozycji.
Pewnie ze 100 stron tego tematu jest o miłości i nienawiści do Franka. Myślicie że wniesiecie coś NOWEGO ?. W tej niekończącej się opowieści to już nawet nicki większości Userów znam i ich (Wasze) poglądy na sprawę . Dam sobie rękę uciąć że nic oprócz nowej porcji jadu nie wniesiecie . Naprawdę warto ?? Ps. Ale jak sobie nie odpuścicie to w obronie trzeźwości i realizmu zawsze stanę :D :D |
Cytat:
Jeszcze Ci się nie znudziło<ziew>? To na prawdę jest śmieszne, że ktoś zarzucający komuś klapki na oczach, sam stracił kontakt z rzeczywistością. Jaka ****a nienawiść? ,czy Ty w ogole wiesz co to za słowo? Bo ja oprócz Ciebie, co wali oskarzeniami i pomówieniami na prawo i lewo ,nie widzę zbytnio ludzi którzy czują nienawiść do Franka a jedynie, jeśli już - którzy stracili do niego szacunek a to wielka różnica. Dlatego na prawdę daj sobie już spokój z tym ,bo jeszcze źle się to dla Ciebie skończy(w sensie odpoczynku od forum)co jeszcze powiększy Twoją paranoje, że 'pro Frankowcy' są tu tępieni. Krzykiem i chaosem który bije z Twoich postów wd mnie się po prostu ośmieszasz, mimo pewnie szczytnych intencji.Chyba że to ktoś z Twojej rodziny, wtedy zwracam honor;) |
Kolega Niekonik odpocznie sobie trochę od forum. Drugi w kolejności jest kolega Incognito, z przyczyn ogólnonapinkowych, ale to nie oznacza, że reszta może sobie pozwalać na więcej. Jeżeli już ktoś koniecznie musi wyciągać po raz kolejny ten temat, to z szacunkiem wobec posiadających odmienne zdanie.
Temat jest śliski, co nie oznacza, że powinniśmy się zachowywać jak stereotypowo przedstawiona grupa Afro-afrykanów uzbrojonych w tradycyjną, uwarunkowaną kwestiami kulturowo - historycznymi broń etniczną*. Ani tym bardziej - traktować tak swoich "oponentów". __________________________________________________ _____________ * Osoba niewykształcona w niuansach tolerancji użyłaby tu zapewne określenia "banda dzikusów z dzidami" |
Cytat:
W kwestii Frankowskiego - ktoś pokazał jego zdjęcie na trybunach z ludźmi z naszymi szalikami. Dziwi mnie, że skoro siedział z kibicami - to żaden z "napinaczy", którzy grozili że jak się tylko pojawi to go potraktują nożem, nie zrobili tego o czym tak szumnie pisali na forum. Czy błędem jest pytanie? Ja nie zmieniam swojego zdania, gdy przyjdzie co do czego. Tematu Frankowskiego nie odgrzebałem, bo po co? Swoje zdanie ma każdy. Pisze o mnie użytkownik wolfy, że jestem w kolejce do bana z racji ogólnonapinkowych, cokolwiek to znaczy, gdyż takie słowo nie istnieje. Domniemam jednak, że chodzi tu o coś powiązanego z napinaniem się, lecz jest to niezwykle bezpodstawne. W moich wypowiedziach ze świeczką można szukać wypowiedzi agresywnych, burzliwych, nerwowych. Kieruję się spokojem, intelektem. To, że jest czasem ironii, sarkazmu - to źle? Przeszkadza komuś fakt, że czytając moje wypowiedzi nie rozumie podtekstów? Trudno. A co do Frankowskiego, to ma tyle goli co Małecki na dzień dzisiejszy, o ile mi się wydaję ;] BTW - wie ktoś czy gra gdzieś jeszcze Brasilia? |
Cytat:
więc raczej nikt by go tam nie potraktował nożem :> |
Cytat:
Choć... zdarzył się taki przypadek, że i w piłkarza na boisku rzucił nożem niegrzeczny człowiek. Jeśli ktoś jest zdeterminowany, to podły cel osiągnie. |
Cytat:
Cytat:
element - to akurat normalna praktyka w gazetach i portalach, jak się nie ma świeżego zdjęcia, to się wrzuca pierwsze pasujące. Kolega Incognito niestety chyba o tym nie wiedział... Cóż, sam intelekt czasem nie wystarczy, przydaje się też obycie i wiedza. |
http://galeria.wislakrakow.com/20090322/md/04.jpg
http://galeria.wislakrakow.com/20090322/tb/09.jpg http://galeria.wislakrakow.com/20090322/norek/04.jpg Z kim siedział ? Nie od dziś wiadomo że Loża VIP to raczej "wujek Edek" jednego z piłkarzy i "ciotka Alka" drugiego. Kilka sekund i znajdujemy haczyk. Otóż portal futbolnet.pl zamieścił zdjęcie Franka z 2007 roku kiedy siedział na D. dla potwierdzenia: http://www.futbolnet.pl/foto/5419 http://wislakrakow.com/www//showarti...6&pp=10&page=3 Oczywiście kurtki się nie zgadzają Foto z niedzielnego meczu http://galeria.wislakrakow.com/20090322/norek/04.jpg Zresztą będąc na meczu powinno się takie rzeczy wiedzieć. A oczywiście najzagorzalsi fani Frankowskiego co mecz są przy Reymonta i zawsze mają najwięcej do powiedze.. napisania. I wtedy też gdy był na D wytłumaczono Panu Frankowskiemu jak sprawa wygląda. Jak widać zrozumiał i nie popełnił drugi raz tego błędu zasiadając już na loży VIP. |
Cytat:
Poprzedni post poleciał bez podania powodu, więc bez powodu. Jeśli masz powód - to go podawaj, choćby na prywatną wiadomość. Nie wymagaj czytania Twoich myśli. O narwańcu który rzucił w Dino Baggio nie zamierzam więcej pisać bez powodu, bo wstyd mi że ktoś taki nazywał się kibicem Wisły Kraków. Dlatego nie chciałbym, aby ktoś poszedł w jego ślady. element - dziękuję. Właśnie takie odpowiedzi są profesjonalne. Nie bez potrzebny zaznaczyłem, że moja wypowiedź jest aktualna jeśli zdjęcie jest z derbów. Nikt niestety nie raczył napisać że jest sprzed 2 lat. pozdrawiam, dziękuję za rzadko spotykaną spokojną odpowiedź bez zbędnych aluzji i wywyższania się. pozdrawiam Cytat:
A i jeszcze jedno - jestem Incognito2192, a nie Incognito. Tak trudno doczytać? |
Wiem, że to jest bardzo śliski temat, jak ktoś już napisał. Ale może czas na to aby jasno i wyraźnie wyjaśnić co takiego zrobił Frankowski, bo chyba tutaj nie chodzi o samo odejście i tłumaczenie tego że w złym momencie? Bo według mnie musi być inny powód skoro go tak wtajemniczeni w tą całą historię kibice znienawidzili. Bo przecież Uche też odchodził, potem wracał i mu brawo bili kibice ( chociaż według mnie gorzej się zachował od Frankowskiego ). Jeżeli by zebrać wszystkie plusy i minusy ( być może o wszystkich nie wiem, może mnie i innych kibiców ktoś oświeci) to czy na prawdę Frankowski zasługuje na takie potraktowanie przez kibiców Wisły? Jeszcze raz proszę, powiedźcie co takiego zrobił Frankowski oprócz samego odejścia? Czy stawiacie go na równi z takimi piłkarzami jak Dudka, Kokoszka, Dolha, Uche, Kosowski , w sensie negatywnym? A moze jest szansa na wybaczenie? Przy okazji najbliższego meczu? Mógłby mi to ktoś wyjaśnić? Z góry dzięki.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl