Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Afery w polskiej piłce.. korupcja, przekręty itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1531)

Mario Nh 11.07.2013 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1322071)
Boniek powiedział, że Siejewicz nie mógł obstawiać meczu Radwańskiej, ponieważ ... stawiał już po tym meczu. Grubo.

A nie w jego trakcie? Mniejsza.

Szczyt głupoty i tyle. Nie ma co tego tematu walkowac przez kilka stron.

Dariook 12.07.2013 05:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1321811)
Onet/dogrywka http://castrolfan.onet.pl/dogrywka,d...696,video.html

Mówią że Siejewicz mógł obstawiać Deyna Cup w którym ... miał/mógł sędziować.

Jeśli obstawiał swoje mecze, to w ciemno można założyć że kazde prowadzone przez niego spotkanie takowe było.

Czy wiadomo za ile obstawiał? To wiele by wyjaśniło.
Jesli okazalo by sie ze postawił 2 zlote na 15 spotkan lub 10 zł na 5 spotkań , to oznaczało by ze grywał dla przyjemności.
Jeśli ustawiał swoje na kuponie to kwota pewnie oscylowała około 500zł.

Zastanawiające jest tez to, że on w tym zakładzie siedzi nad książeczką, składa kupon, nie miał pewniaka...

Gwiaździsty 15.07.2013 15:45

A przy okazji różnych aferek można się dowiedzieć, że w PZPN-ie trwa wojenka podjazdowa i to ostra. Kosecki to zapewne reprezentuje tą grupę, która do tej pory ustawiała wyniki i sędziów :

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...lecy,id,t.html

Kocur 16.10.2013 13:07

Jako że nie linkujemy gówna jak to zrobił kolega w "ekstraklasie":

Cytat:

Dziewięć lat temu Cracovia kupiła mecz od ŁKS? Byli piłkarze przyznali się do winy

Według ustaleń prokuratury piłkarze ŁKS mieli sprzedać mecz Cracovii w 2004 roku tuż przed awansem krakowian do ekstraklasy. Cena? 40 tys. zł. Akt oskarżenia w tej sprawie trafił do sądu we Wrocławiu.
"W sezonie 2003/2004 działacze Cracovii podjęli działania zmierzające do zapewnienia temu klubowi awansu do najwyższej klasy rozgrywek. Działania te nie miały jednak jedynie sportowego charakteru, lecz także pozasportowy. (...) Podejmowane były także działania zmierzające do przekupienia zawodników drużyn przeciwnych" - czytamy w serwisie "Piłkarska mafia".

Według ustaleń prokuratury przedstawiciele klubu skontaktowali się z Danielem G., działaczem ŁKS. Zwycięstwo Cracovii miało kosztować 40 tys. zł, pieniądze zostały dostarczone do autokaru łodzian. Podzielili się nimi piłkarze łódzkiego klubu. Do winy sprzedania meczu przyznali się Michał B., ówczesny kapitan ŁKS, i Jakub S., były piłkarz, obecnie trener bramkarzy ŁKS. Pierwszy przyjął 1500 zł, drugi 1000 zł. Obaj przyznali się do zarzucanych im czynów i złożyli wyjaśnienia.

Zwycięstwo, a zaraz potem awans

W sezonie 2003/2004 Cracovia walczyła o awans do ekstraklasy. W 32. kolejce ówczesnej II ligi krakowianie wygrali 4:1 z ŁKS na stadionie przy ul. Kałuży. Wszystkie bramki padły w drugiej połowie, sędzia podyktował rzut karny dla gospodarzy. Po zwycięstwie Cracovia awansowała z 5. miejsca na 3., które gwarantowało udział w barażach o ekstraklasę. Do końca sezonu krakowianie przegrali z Tłokami Gorzyce, a w ostatniej kolejce pokonali 8:1 Szczakowiankę Jaworzno. Ostatecznie wystąpili w barażach, w których rozprawili się z Górnikiem Polkowice.

W meczu z ŁKS w zespole Cracovii wystąpiło trzech piłkarzy: Paweł D., Sławomir O. i Marcin B., którzy dwa lata później sprzedali mecz Zagłębiu Lubin. Remis gwarantował rywalom europejskie puchary. W ustawienie spotkania w 2006 roku zaangażowanych było 11 osób, tylko jedna nie przyznała się do winy, reszta poddała się dobrowolnie karze. Po wyroku sądu karę na Cracovię nałożyła Najwyższa Komisja Odwoławcza PZPN. Klub odwołał się od kary 100 tys. zł grzywny. Działacze klubu tłumaczyli, że nic nie wiedzieli o nielegalnym procederze i wytoczyli procesy byłym piłkarzom.

W przypadku meczu z ŁKS, który w dużym stopniu decydował o powodzeniu w walce o ekstraklasę, cień pada jednak na władze klubu. "Działacze Cracovii systemowo korumpowali sędziów meczów rozgrywanych przez tę drużynę" - czytamy w serwisie "Piłkarska mafia".

Kulisy meczu

W 2004 roku Cracovię prowadził trener Wojciech Stawowy, który obecnie też pracuje przy ul. Kałuży. - Gdyby ktoś dzisiaj powiedział mi: "Nie gracie już meczów z ŁKS, Tłokami i Szczakowianką i macie trzecie miejsce", to ja je w ciemno biorę - mówił przed spotkaniem z łodzianami w rozmowie z "Gazetą".

Jego podopieczni wygrali jednak 4:1, a w "Gazecie" pisaliśmy o tym, że "pierwszy gol padł po nieudanej pułapce ofsajdowej ŁKS, a drugi z rzutu karnego". "Dwubramkowa strata całkowicie odebrała chęci łodzianom" - relacjonował dziennikarz.
Ten awans śmierdział na kilometr - mam nadzieję że nic się nie przedawniło i w końcu za te wszystkie lata handlowania ktoś ich udupi raz a dobrze.

EDIT: W ramach przypomnienia te szmaty zza miedzy doprowadziły do spadku ŁKS przy zielonym stoliku - jak widać z żydami nie warto handlować.

Gwiaździsty 17.10.2013 12:14

Ciekawe co na to PZPN, dalej chowanie głowy w piasek ?

Kocur 29.01.2014 08:35

PZPN weźmie się za Cracovię i Bełchatów

Cytat:

Ujemne punkty i kara finansowa grożą Cracovii i Bełchatowowi za ustawianie meczów z udziałem z tych klubów, kiedy w połowie minionej dekady walczyły o awans do ekstraklasy

Wielka afera korupcyjna w polskiej piłce, która wyszła na jaw w 2005 roku, sprawiła, że zarzuty postawiono ponad 600 osobom działającym w polskim futbolu. Sankcje dotknęły też kluby najbardziej umoczone w ustawianie meczów. W przeszłości karnie degradowane były Górnik Łęczna, Arka Gdynia, Górnik Polkowice, KSZO Ostrowiec, Zagłębie Sosnowiec, Zagłębie Lubin, Korona Kielce i Widzew Łódź. Z ligi miała być też wyrzucona Jagiellonia Białystok, ale po odwołaniu kara została zamieniona na minus 10 punktów.

Do tej pory żadne poważne sankcje nie dosięgły jednak Cracovii i GKS Bełchatów, mimo że z materiałów prokuratorskich i procesowych wynika, że kluby te korzystały na korupcyjnym układzie. Ostatnio blog piłkarska mafia opublikował wyjaśnienia skazanego już kapitana ŁKS Michała B., który potwierdził, że mecz jego drużyny z walczącą o awans Cracovią 2 czerwca 2004 roku został sprzedany.

– Wątki dotyczące Cracovii rozproszone są po różnych aktach oskarżenia, ale chyba rzeczywiście nadchodzi moment, żeby spróbować je wszystkie zebrać i wyciągnąć z tego wnioski dla komisji dyscyplinarnej – przyznaje prokurator związkowy Adam Gilarski. Dodaje on, że to samo dotyczy Bełchatowa, który też pojawia się w aferze korupcyjnej i nie ma wątpliwości, że klub korzystał na ustawianych meczach.

Gwiaździsty 29.01.2014 09:22

Ujemne punkty to pewnie ze 3 a kara finansowa to penie 10 tys. zł, które to za kilka miesięcy Boniek umorzy, tak jak ostatnio.

luke1906 29.01.2014 09:27

Rozwiązanie wydaje się być oczywiste. Kur.wiszcza kupiły awans, więc powinni zostać zdegradowani. Najlepiej od razu o 2 poziomy.
Znając życie profesorek załatwi wszystko i sprawa przycichnie.

Kocur 29.01.2014 09:31

nie ma tak dobrze ...

Cytat:

Kluby nie muszą się obawiać degradacji – takich sankcji PZPN zaprzestał już stosować na mocy zjazdowej uchwały z maja 2008 roku. Natomiast sankcje minusowych punktów nie mogą dotyczyć trwającego sezonu.

Gwiaździsty 06.02.2014 19:16

Piotruś Reiss, ten wiecznie niewinny i "bezpodstawnie" oskarżany o korupcję, a obecnie amikowy działacz został ukarany za korupcje:

Cytat:

Były piłkarz Lecha Poznań Piotr Reiss został ukarany za udział w procederze korupcyjny. Komisja Dyscyplinarna Polskiego Związku Piłki Nożnej zdyskwalifikowała popularnego "Reksia" na dwa lata, w zawieszeniu na trzy lata.

O całej sprawie poinformował Dominik Panek na swoim blogu "Blog Piłkarska Mafia". Oprócz dyskwalifikacja na Reissa nałożono karę pieniężną w wysokości 35 tysięcy złotych.

Piotr Reiss zakończył już swoją sportową karierę. Obecnie pełni on funkcję doradcy zarządu klubu do spraw sportowych.

Mario Nh 06.02.2014 20:16

Ciekawe w jakim okresie kariery uczestniczył w korupcji?

Takie informacje powinny być napisane pogrubiona czcionką.

I jeszcze wysokość tej kary, śmiech na sali.

0 22 06.02.2014 23:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1347741)
Ciekawe w jakim okresie kariery uczestniczył w korupcji?

Wtedy kiedy Lech "wygrywał" z Legią Puchar Polski. Im to trofeum rzadko wpada, łatwo można dojść :)

For_FuN_ 07.02.2014 01:55

Reksio, to szczególnie upodobał sobie bukmacherke...facet dorabiał na ustawianiu meczow, jak i na stawianiu na te ustawiane mecze. Chłopak łeb miał nie od parady i przyjaciele z PZPN'u chronili go do końca kariery. Amika się tym samym skompromitowała, że kogoś takiego zatrudnia(a wszyscy dobrze o tym wiedzieli).

Gwiaździsty 08.02.2014 16:54

A w POznaniu wielce zdziwienie, że .....upubliczniono tą wiadomość (o łapówkarzu Reissie). Miało być pewnie cicho sza a cała Polska miała ogladać gębe Piotrusia jakby nigdy nic sie nie stało. Co za curevska mentalność;

Cytat:

Reiss ukarany, w Poznaniu zdziwieni

Lech Poznań zareagował na czwartkową decyzję Komisji Dyscyplinarnej Polskiego Związku Piłki Nożnej w sprawie dyskwalifikacji Piotra Reissa. Klub w specjalnym oświadczeniu nie ukrywał zdziwienia z faktu upublicznienia tej informacji.

Przypomnijmy, że były napastnik Kolejorza został ukarany dyskwalifikacją na dwa lata, w zawieszeniu na trzy lata. Jakby tego było mało, nałożono na niego karę finansową w wysokości 35 tysięcy złotych. Takie orzeczenie Komisji Dyscyplinarnej to pokłosie udziału Reissa w aferze korupcyjnej.

"Jesteśmy zaskoczeni faktem wymierzenia kary Piotrowi Reissowi przez Komisję Dyscyplinarną PZPN, a także okolicznościami upublicznienia tej informacji. Orzeczenie ma charakter nieprawomocny, a ponadto w katalogu kar przewidzianych w Regulaminie Dyscyplinarnym PZPN nie znajduje się środek w postaci podania orzeczenia do publicznej wiadomości" - czytamy w oświadczeniu Lecha.

Klub wyraził zdumienie i odmówił dalszych komentarzy do momentu zakończenie postępowania. "Zamieszczenie takiej wiadomości na oficjalnej stronie PZPN oraz komunikatorze Twitter stanowi dla Piotra Reissa dodatkową dolegliwość, tym bardziej że treść wiadomości była podana w sposób nieścisły. Do czasu zakończenia postępowania, tj. do momentu wydania prawomocnego orzeczenia przez właściwy niezawisły organ, nie będziemy komentowali tej sprawy i nadal wyrażamy pełne poparcie dla Piotra Reissa, a także oczekujemy, że Piotr Reiss nadal będzie w pełni zaangażowany we współpracę z Lechem" - czytamy dalej.

GG, PilkaNożna.pl
źr. Lech Poznań
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...zdziwieni.html

ypeeh 08.02.2014 22:28

Reakcja Lecha nie dziwi. Jeśli byli zdolni do przekrętu z licencją, byle odciąć się od niechlubnej przeszłości, to takiej reakcji można było się spodziewać. Nie potrafią brać swoich win na klatę.
Ciekawe kiedy będzie news na stronie Lecha pt."Reiss dopuścił się czynów korupcyjnych, ale formalnie rzecz biorąc w innym klubie. U nas ma carte blanche"

AntyMod 08.02.2014 22:54

przeciez cala Polska - oprocz Gdyni i gorszej strony blon - wie ze to jest Amika - to taki podobno wielki klub ktory sprzedal wszystko - swoje tradycje, nazwe, historie i barwy wronieckiemu tworowi byleby tylko uniknac kary i hanby ...ale coz ....sa ludzie i ludziska ...w poznaniu takie obyczaje sa ....

Kocur 20.02.2014 17:51

Cytat:

Co najmniej 10 spotkań w sezonie 2003/2004, kiedy klub z ul. Kałuży awansował do ekstraklasy, zostało ustawionych na korzyść Cracovii. - By złożyć wniosek o jej ukaranie, czekam na akt oskarżenia wobec Jacka P. To kluczowa postać - mówi Adam Gilarski, rzecznik komisji dyscyplinarnej PZPN.

Najnowszy akt oskarżenia, w którym przewija się Cracovia, dotyczy sędziego Sławomira B. Wśród ośmiu zarzutów jest też mecz krakowian z Zagłębiem Lubin (3:0). Arbiter przyznał się do wzięcia pieniędzy.

- We wrześniu 2003 roku, biorąc udział w zorganizowanej grupie przestępczej, przyjął od Jacka P. obietnice korzyści majątkowej nie mniejszej niż 3 tys. zł za podejmowane decyzji sędziowskich na korzyść Cracovii - czyta z aktu oskarżenia Wiesław Bilski z Prokuratury Apelacyjnej we Wrocławiu. - A jeśli przełożymy to na język ludu, to wziął kasę, by Cracovii zrobić dobrze.

Niemalże tradycyjnie w kontekście ustawiania meczów klubu z ul. Kałuży przewija się Jacek P. Według prokuratury ówczesny obserwator PZPN, a wcześniej sędzia, w sezonie 2003/2004 systemowo korumpował sędziów i obserwatorów meczów Cracovii.

Blog Piłkarska Mafia cytuje fragmenty aktu oskarżenia ws. Sławomira B. i meczu Cracovia - Zagłębie Lubin z 20 września 2003 roku. "Przed tym meczem z sędzią skontaktował się Jacek P. Powiedział Sławomirowi B., że na meczu nie będzie go, ale, że z sędzią skontaktuje się inna osoba. Arbiter przyjął tę informację do wiadomości. Zgodnie z zapowiedziami do Sławomira B. podszedł mężczyzna i zapytał, czy wcześniej z arbitrem rozmawiał Jacek P. Sędzia potwierdził, a po meczu dostał 3 tys. zł".

- Daję sobie uciąć wszystko, co jest do ucięcia, że mój zespół, ja i ludzie, którzy działali w Cracovii, robili to profesjonalnie i w ramach fair play. Brudnych rzeczy absolutnie nie było - odpowiedział wczoraj "Wyborczej" trener Wojciech Stawowy na pytanie o to i pozostałe spotkania wymieniane w kontekście korupcji.

W sprawie Jacka P. nie ma jeszcze aktu oskarżenia. Do października 2013 roku prokuratura postawiła mu co najmniej 45 zarzutów. - Postępowanie w sprawie tego pana trwa, ale aktu oskarżenia jeszcze nie ma. Całe
śledztwo dotyczące korupcji w polskiej piłce ma skończyć się jeszcze w tym roku, więc na każdego przyjdzie pora. Jeszcze ponad sto osób nie zostało rozliczonych - podkreśla prokurator Bilski.

Gilarski przyznaje, że czeka na materiały z prokuratury ws. Jacka P. - Cracovia przewija się w wielu aktach oskarżenia, ale jako jeden z wątków. Tak było np. z piłkarzami ŁKS, którzy sprzedali jej mecz - zaznacza Gilarski. - Jacek P. jest kluczową postacią i dopiero po zapoznaniu się z materiałami z prokuratury złożę wniosek do komisji dyscyplinarnej. Nie sądzę, by stało się to jeszcze w tym sezonie, ale będę naciskał na prokuraturę.

Teoretycznie Cracovii nie grozi karna degradacja, bo komisja dyscyplinarna bierze pod uwagę tylko mecze po 21 kwietnia 2004 roku. Chyba że... - Prokuratura udowodni, że korupcja miała charakter ciągły - podkreśla Gilarski. - Jeśli tak się nie stanie, przepisy przewidują m.in. karę odjęcia od 1 do 30 punktów. Do tej pory najwyższą dostała Jagiellonia [minus 10 punktów - przyp. red.].

Działacze i trener Cracovii twierdzą, że nic o korupcji nie wiedzieli. Zarząd klubu poinformował nas, że wiedzę o korupcji czerpie tylko z prasy. Do tej pory prokuratura nie postawiła zarzutu żadnej osobie, która w tym czasie byłaby zatrudniona w klubie z ul. Kałuży. Jacka P. określa jednak jako "przedstawiciela Cracovii".

- Jestem w stanie wyobrazić sobie linię obrony, że korupcji nie dopuścił się pracownik klubu - przyznaje Gilarski. - Prokuratura powinna być jednak w stanie ustalić, jaki był związek Jacka P. z Cracovią. Jestem zaskoczony, że wciąż nie ma aktu oskarżenia wobec tej osoby. Te materiały dadzą nam całościowy obraz tej sprawy.

W sezonie 2003/2004 trenerem klubu był Wojciech Stawowy. - Pracowałem w klubie, kiedy te wszystkie sytuacje miały miejsce, ale niczego nie widziałem. Jestem uczulony na takie sprawy, więc gdyby coś takiego wyszło, to dawno ta sytuacja ujrzałaby światło dzienne - zapewnia trener Stawowy. - Z pełną odpowiedzialnością mówię, że w klubie nic nie działo się takiego, że dziś mógłbym być zaniepokojony o losy Cracovii. Naprawdę nie widzę sytuacji, która mogłaby niepokoić.

Trener Stawowy twierdzi, że nie zna też Jacka P. - Nie wiem, kto to jest. Jestem szkoleniowcem, nie siedzę w aktach i nie wiem, jak to wygląda. Być może faktycznie są sytuacje, które mogłyby mnie niepokoić, ale na razie skupiam się na meczu z Wisłą - dodaje szkoleniowiec. - Wspominam te czasy z wielkim sentymentem i satysfakcją. To był wspaniały okres mojej pracy i nie chciałbym, by to zostało zamazane przez plotki czy pogłoski.

Najpierw w....... w derbach a potem mogą ich degradować do 3 ligi :alleluja:

Gwiaździsty 20.02.2014 18:59

Alleluja i do przodu !

Najlepszy jest Stawowy, który nic nie wie, nic nie widział i myślał, że tak dobrze trenuje :

Cytat:

- Daję sobie uciąć wszystko, co jest do ucięcia, że mój zespół, ja i ludzie, którzy działali w Cracovii, robili to profesjonalnie i w ramach fair play. Brudnych rzeczy absolutnie nie było - odpowiedział wczoraj "Wyborczej" trener Wojciech Stawowy na pytanie o to i pozostałe spotkania wymieniane w kontekście korupcji.
:)

Cytat:

Działacze i trener Cracovii twierdzą, że nic o korupcji nie wiedzieli. Zarząd klubu poinformował nas, że wiedzę o korupcji czerpie tylko z prasy.
:)

Cytat:

W sezonie 2003/2004 trenerem klubu był Wojciech Stawowy. - Pracowałem w klubie, kiedy te wszystkie sytuacje miały miejsce, ale niczego nie widziałem.
Czyż nie jest zabawny :)

A prasa krakowska milczy a tu taki piękny temat :). Raś i Stawowy + Majchrowski nie przygladają się sytuacji w gminnym klubiku ?

kot 01.09.2014 10:50

http://pilkarskamafia.blogspot.co.uk...ie-meczow.html

Jeśli to nie była wieloletnia ciągłość korupcji w Cracovii to nie wiem co może być taką ciągłością - czyżby ogłoszono amnestie w PZPN za korupcje, że Cracovii nie dotyczą już żadne przepisy ??

ps. co to za Rafał R - czyżby......... ??

ABGwislakABG 01.09.2014 10:59

Tak, ten sam.

MatMario 01.09.2014 11:18

Szukalbym chyba pod haslami typu grupa 100...

Mniej wiecej opisane jest to o czym w Krakowie mowi sie od kilku lat.

I tak dobrze ze sie to konkretyzuje jakos.

Kocur 01.09.2014 11:24

Wiadomo już czemu się bronią przed spadkiem co sezon - cała kasa z budżetu dla sędziów idzie na prawników żeby załatwili przedawnienie ;)

silver03 01.09.2014 11:26

Czy ten ich klubik zostanie kiedyś należycie ukarany?

Bóg Trybun (objawion) 01.09.2014 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 1375524)
http://pilkarskamafia.blogspot.co.uk...ie-meczow.html
ps. co to za Rafał R - czyżby......... ??

bo ja, mówi, jestem z piasków i już

a stary tak się produkował w temacie Pileckiego:
http://antoni.dudek.salon24.pl/50767...rza-pileckiego
http://www.prawy.pl/z-kraju/3083-syn...i-szkaluje-ipn

narodowa cracovia

Krav 01.09.2014 11:51

Ciekawy jest ten blog piłkarska mafia - polecam każdemu zaznajomienie się. I jak się zapoznawałem ze wszystkimi informacjami, oczywiście najbardziej mnie interesował przypadek parchatej kurtyzany. I oto co następuje:

Cytat:

Cracovia to jeden z tych klubów, których rozpracowywanie wrocławskiej prokuraturze zajmuje najwięcej czasu. Z wysłanych do tej pory do sądów aktów oskarżenia wynika, że ustawione zostały (lub próbowano ustawić) następujące mecze tego klubu:
1. 17 sierpnia 2003 Cracovia – Ruch Chorzów 2:1
2. 13 września 2003 Piast Gliwice - Cracovia 0:2
3. 20 września 2003 Cracovia - Zagłębie Lubin 3:0
4. 4 października 2003 Podbeskidzie Bielsko-Biała - Cracovia 0:3
5. 12 października 2003 Cracovia– GKS Bełchatów 0:0
6. 13 marca 2004 Polar Wrocław – Cracovia 0:2
7. 27 marca 2004 Ruch Chorzów –Cracovia0:0
8. 3 kwietnia 2004 Cracovia - RKS Radomsko 2:1
9. 17 kwietnia 2004 Tłoki Gorzyce – Zagłębie Lubin 1:1 (Cracoviachciała żeby Zagłębie Lubin przegrało)
10. 3 maja 2004 Zagłębie Lubin – Cracovia1:0
11. 12 maja 2004 Cracovia– Podbeskidzie BB 3:2
12. 29 maja 2004 Aluminium Konin – Cracovia0:3
13. 2 czerwca 2004 Cracovia - ŁKS Łódź 4:1
14. 11 czerwca 2004 Cracovia - Szczakowianka Jaworzno 8:1
15. 13 maja 2006 - Cracovia - Zagłębie Lubin 0:0
W aktach oskarżenia jest 15 (!!!) meczów. Czy oni odpowiedzieli za to w jakikolwiek sposób,poza śmieszną karą w kwocie 100 tys. zł i -3 pkt? Przecież to jest nieprawdo-ku.rwa.-podobne co tu się wyprawa. Szmaty handlowały na prawo i lewo i nie spotkała ich za to ŻADNA kara współmierna do skali procederu. Niesamowite to jest...

!!IRIVER!! 01.09.2014 13:11

Ale czemu się dziwicie? Są w tej lidze święte krowy, jak Górnik czy Cracovia, których przepisy, czy to licencyjne, czy to w kwestii korupcji zwyczajnie nie dotyczą.

Gwiaździsty 01.09.2014 15:46

He, he, he czyżby gwiador Gazety Wyborczej był głowny oskarżonym za korupcję ?

http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/f...365xffffff.jpg

Co na to Michnik ? buehehehee

P.S Tropicie wlepki i huliganów na Wiśle

Ogryzek 01.09.2014 16:31

No jeśli miałoby tak być jak piszesz to niezłe jaja:)
Tropiciel "narodowych odchyleń" i guru poprawności politycznej na trybunach oskarżony o łapownictwo...

(Czy to ten z forum parchatych RoMan czy jakoś tak?)

Kocur 01.09.2014 18:24

gówno na głowie stanie żeby ich dziennikarz nie został oskarżony, kasę mają, można powiedzieć że każdy z nas zapłaci - w końcu rząd też mają w kieszeni.

oba romany to chyba ta sama z forum obrzezanych, chociaż nieczęsto tam zaglądam ale wcale by mnie to nie zdziwiło - pamiętam jak się spuszczali jak roman donosił że w hali Wisły są rasistowskie vlepki ...

kot 19.09.2014 22:11

29 osób, w tym byli reprezentanci Polski, zostało oskarżonych o korupcję w GKS Bełchatów - donosi blog Piłkarska Mafia.
Akt oskarżenia został wysłany do Sądu Rejonowego w Bełchatowie 17 września. Wśród oskarżonych są byłe gwiazdy ekstraklasy i reprezentanci Polski, w tym m.in. Radosław M. (napastnik, zakończył już karierę, 15 meczów w kadrze), Łukasz G. (obecnie pomocnik Wisły Kraków, 16-krotny kadrowicz) i Dariusz P. (obecnie obrońca Podbeskidzia Bielsko-Biała, w kadrze zagrał dwa mecze).

Ps. ciekawe czyj to pomysł w klubie z tym filmikiem z Łukaszem w roli głównej, tak jakby już nie można było wybrać uczciwszego Wiślaka do reprezentowania barw i godła klubu ( wszyscy przecież wiedzieli, że był podejrzanym). Jeśli klub wycofa się z filmiku, to przynajmniej nie będę oglądał papugowania pomysłu Legii, bo to Wiśle nie wypada, abstrahując już od samego Garguły.

ABGwislakABG 20.09.2014 08:09

Poza tym filmik sam w sobie nie odnosi się stricte do meczu. W porównaniu z tym, filmik przedderbowy to było mistrzostwo świata.

EOT.

fialo 20.09.2014 09:26

Właśnie dlatego większość kibiców Wisły ma do tego pana stosunek określony i nie tytuluje go inaczej niż Łukasz G. Szkoda, że inne prawo było wobec Lobodzinskiego, a inne wobec G.

Kocur 20.10.2014 18:07

Cytat:

W organizmie zawodnika Cracovii Kraków Dawida Nowaka wykryto substancję zabronioną. Piłkarz nie przyznał się do stosowania środków dopingujących. Do czasu ostatecznego wyjaśnienia sprawy Nowak nie będzie powoływany do kadry.
Co za klub, jak nie pod stołem to znowu w żyłę :lol:

gypsy 30.10.2014 22:39

Ja naprawdę nie wiem, co trzeba mieć w bani (mówię o Nowaku). Gość pół kariery spędził w szpitalach i zamiast cieszyć się, że może grać, to szprycuje się niewiadomo czym, ryzykując karierę. Nie ma co się nad nim użalać, dorosły jest, wiedział co robi i czym mu to grozi.

Lukasz 03.01.2015 00:17

Sędzia przychylny Cracovii. Korzystnie gwizdał za łapówki
Tomasz W. z wyrokiem więzienia i zakazu pracy. Odda 44 tys. zł. Udzielił "pomocy" krakowskiemu klubowi w czterech meczach.

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku....html?cookie=1

Cytat:

To znana w Krakowie postać. Był milicjantem, od 1980 roku sędzią krajowym, a w końcu międzynarodowym. W 1999 prowadził mecze o Superpuchar Europy. Sędziował także spotkania podczas Mistrzostw Świata we Francji w 1998 r. Po zakończeniu kariery był założycielem firmy ochroniarskiej, która dbała o bezpieczeństwo na stadionie Cracovii i Wisły Kraków. Jest również autorem napisanej w 2002 r. książki o przepisach gry w piłkę nożną. Był wiceprezesem Kolegium Sędziów Małopolskiego Związku Piłki Nożnej.
Cytat:

... częściowo przyznał się do winy i potwierdził, że obiecywał pieniądze za "obiektywne sędziowanie". (...) Twierdził, że jest sympatykiem Cracovii, zna wszystkich od sprzątaczki do prezesa i robił to dla klubu.

Smuga 03.01.2015 01:01

Cytat:

Był milicjantem.
Hehehehehe no, ale oni przecież jak sami twierdzą są zawsze „na przekór milicjantom i ubekom.” :lol: Robił, to dla klubu? No prawdziwie prometejska postawa. :haha:

AntyMod 03.01.2015 01:07

i tak parchatym NIC nie zrobia ....ten nedzny klubik w niczym nie zagraza warszawskiej szajce .... nie podniecajcie sie, za tydzien nikt o tym nie bedzie pamietal

DevilMayCry 03.01.2015 10:14

Dokładnie, wcześniej piekło zamarznie, aniżeli przeczytamy o poważnych karach dla tego klubiku...

emj10 03.01.2015 11:22

Dostaną karę pokroju Bełchatowa. Degradacja wedle obecnych przepisów im nie grozi.

wściekłe pięści węża 03.01.2015 15:53

Nie przesadzajcie. Kolejny kamyczek do ogródka i kolejna rysa na "nieskazitelnym" wizerunku parchów, to zawsze powód do radości.

Były milicjant i kibic Cracovii, do tego łapówkarz! No kto by pomyślał! :lol:

Czekam na oświadczenie Filipiaka. W sprawie Legii miał dużo do powiedzenia, miejmy nadzieję, że podtrzyma formę.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl