Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

szlaQ 30.07.2009 11:52

Cieszy pozyskiwanie nowych sponsorów :D ...
Ps. ja już czekam aż pasiaści będą nawoływać do bojkotu sklepów Szubryta :rotfl:

it 30.07.2009 12:48

Tylko czekać jak na onecie pojawi się tytuł: Wisła pozyskała "Kiełbasę"... :]

siara 30.07.2009 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szlaQ (Post 770977)
Cieszy pozyskiwanie nowych sponsorów :D ...
Ps. ja już czekam aż pasiaści będą nawoływać do bojkotu sklepów Szubryta :rotfl:

wszak kiełbasy niekoszerne:)

zawsze można im się odgryźć transparentem:

"bójcie się k...sy niekoszernej kiełbasy "

Marszałek 30.07.2009 13:20

Media donoszą, że władze Wisły Kraków - w ramach kary za mecze z Levadią - zamroziły piłkarzom premie za mistrzostwo Polski. Nie jest to do końca prawda, bo premie zostały zamrożone już znacznie wcześniej i bez związku z pucharową kompromitacją. Piłkarze jeszcze przed spotkaniami o Ligę Mistrzów usłyszeli, że mogą się spodziewać pieniędzy najwcześniej pod koniec sierpnia.

Co ciekawe, w lipcu doszło też - po raz pierwszy od niepamiętnych czasów - do poślizgu przy wypłacie pensji. Nie było to wielkie spóźnienie, bo niecałe dwa tygodnie, ale jednak sytuacja wszystkich zaskoczyła. Czyżby kryzys dogonił Wisłę?

I cholera wie jak to zinterpretować. Wynika jasno,że w sumie żadnej kary za odpadnięcie nie ma.

ociec Ciemka 30.07.2009 14:02

http://sport.onet.pl/74319.wk,124869...wiadomosc.html Wychodzi na to, że więcej Skorży! Mniej Bednarza w transferach. Skorża realizuje swój sen o "polskim Fergusonie"?

brylant17 30.07.2009 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ociec Ciemka (Post 771040)
http://sport.onet.pl/74319.wk,124869...wiadomosc.html Wychodzi na to, że więcej Skorży! Mniej Bednarza w transferach. Skorża realizuje swój sen o "polskim Fergusonie"?

Chciałbym oby to robił z głową :D

bearex 30.07.2009 14:41

Może to robić z Marcelo ;p A tak na serio to lepiej żeby nie sprowadzał samych obcokrajowców lub chociaż dawał więcej szans młodym.

madenn 30.07.2009 18:54

moze od dzis zawodnicy bedą dostawac wynagrodzenie w postaci produktow garmazeryjnych???

dobrze ze jest kolejny sponsor , nie musza dawać wielkich pieniędzy ale zawsze cos wpadnie do kasy klubu

Wojtas 30.07.2009 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 770960)

Firma robiaca kaszanke,czyli mniejwiecej nasz pozimom gry z Levadią.

A jesli piszecie ze premie i tak nie zostaly wyplacone ,a teraz wogole ich nie bedzie ,to i tak zadna kara dla pilkarzy.A kompromitacja taka ze do dzis nie moge sie z tego otrząsnąć.

kot 30.07.2009 22:52

Pan Cupiał zostawił w klubie status quo. Przyjmuje tą decyzję za optymalną na dziś i z nią nie dyskutuje, gdyż tylko on zna wszelkie detale na nią się składające. Ogłoszono raczej słuszną redukcję finansów, wobec najbardziej winnych ze sztabu trenerskiego i drużyny, jak mniemam w postaci zamrożenia jakiś części składowych ich przychodów, co chwilowo złagodzi skutki strat pucharowych. Pojawiają się nowi sponsorzy Wisły i oby było ich jeszcze więcej. Zapowiedziano zmiany w funkcjonowaniu klubu, co też wydawało mi się niezbędne, gdyż wyglądało na to, jakby całkowicie zawiodła wspólpraca i koordynacja w klubie ( od szefa RN po przysłowiowego już bramkarza) . Zapewne jak można wnioskować po wypowiedziach prezesa Wilczka i piłkarzy o mistrzowskim celu, podczas rozliczenia kompromitacji i strat finansowych, zadanie kolejnej LM postawił pan Cupiał przed wszystkimi w klubie.

Warunek mistrzowskiej rehabilitacji nie będzie już tak łatwy, gdyż przypuszczam, że ten sezon będzie inny od ubiegłego i główni konkurenci do korony nie będą już seryjnie gubić punktów ze słabeuszami . I właśnie dlatego także, a nie wyłącznie pod kątem warunku Cupiała z przyszłoroczną LM, do Wisły jeszcze teraz powinni przybyć piłkarze o wiele, wiele lepsi, od tych najbardziej nieprzystających, bo odpowiedni do celów piłkarze, to raczej najważniejszy czynnik ze wszystkich ostatnio dyskutowanych, o czym pisałem wcześniej. Mam nadzieję, że zapowiedź zmian modelowych klubu, podporządkowana jest temu właśnie celowi i to jeszcze w trwającym obecnie okienku transferowym i nie spowoduje odwrotności działań w tym kierunku lub ich zahamowanie w bliżej nieokreślonym czasie.

Z mojego punktu widzenia, zadaniem Skorży i Bednarza wydaje się być maksymalne z możliwych, wzmocnienie drużyny do końca tego okienka, aby zdobyć mistrza i bez wpadki za rok spełnić postawione sobie cele pucharowe. Powinni oni stanąć na głowie aby za wszelką cenę usprawnić Wisłę. Bednarz trafionymi i niezbędnymi transferami a Skorża diametralną poprawą gry zespołu. Możliwości cudotwórcze Skorży, zwłaszcza w ofensywie, chyba już dawno temu się wyczerpały i najwyższa pora aby być może tym razem Bednarz się nimi wykazał w transferach, jeśli przykładowo Cupiał nie chce lub nie może rozwiązać tego inaczej . Musimy też brać pod uwagę grę poza R 22, co dodatkowo powinno nas utwierdzić o konieczności wzmocnień.

Mistrz naszej ekstraklasy może się zdarzyć Skorży prawem serii do 3 razy sztuka, ale i odpadnięcie z pucharów także. Może też nie być i mistrza i pucharów a wtedy szansa na rozwój może zgasnąć na długie lata, nie koniecznie już lata Wisły Cupiała. Chcę tylko zasugerować, że prawdopodobna odpowiedzialność za to, powinna być zrozumiała i brana pod uwagę przez wszystkich należycie. Oczywiście cele mogą ulegać zmianie ale czy o to wszystkim nam chodzi, gdy dzięki Cupiałowi i TF możemy nadal mieć te najwyższe ? No i ten dług ?

Ps. oczywiście jest to wyłącznie moja ocena i zdanie w sprawie.

wislak68 31.07.2009 00:56

Całe szczęscie kocie że jesteś jeszcze Ty bo bez Ciebie Cupiał/Wilczek/Bednarz/Skorża to już zupełnie nie wiedzieli by co robić. Tak trzymaj!

kot 31.07.2009 01:18

wiślak68

Myślę, że bez Ciebie i Twoich wypowiedzi także by nie wiedzieli, zresztą jak bez wypowiedzi nas wszystkich tutaj. Trzymaj jak chcesz, byle na temat.

el Nuero 31.07.2009 08:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 771323)
...do Wisły jeszcze teraz powinni przybyć piłkarze o wiele, wiele lepsi (...), bo to raczej najważniejszy czynnik ze wszystkich ostatnio dyskutowanych. (...) Zadaniem Skorży i Bednarza wydaje się być maksymalne z możliwych, wzmocnienie drużyny do końca tego okienka (...). Powinni oni stanąć na głowie aby za wszelką cenę usprawnić Wisłę.

Zgoda, kocie tylko czy pan Cupiał zechce "rzucić groszem"? Przecież drużynę należało wzmocnić już po zdobyciu MP, a nie "pięć PO dwunastej"! O odejściu Baszcza i Zienia było wiadomo od dawna, tylko co z tego, jeśli obrona nie została wzmocniona odpowiednio wcześniej. "Oszczędzając" kilkaset tysięcy, Wisła straciła okazję do zarobku 2-3 milionów. Kirm zdążył przyjść na czas, Alvarez i ewentualny bramkarz nie, i w efekcie jesteśmy dzisiaj POZA pucharami. Dziura na prawej obronie, brak drugiego dobrego napastnika, i leżymy i kwiczymy. Chyba Estończycy lepiej rozpracowali nas, niż Janas junior ich.

Co bardziej boli, to wypowiedzi wprost kibiców innych drużyn, i nie chodzi tu nawet o napinki. Jeden z kibiców Legii po wczorajszym meczu w Kopenhadze napisał: "Mucha wybronił 12! słownie dwanaście sytuacji z których mogły paść bramki. Gdyby między słupkami Legii stał np. Pawełek to doszłoby do pogromu". Ślepy by już się zorientował, że 1) Pawełek musi mieć konkurenta; 2) JK może nadaje się do koszenia trawy, ale drugim Dowhaniem nigdy nie zostanie. Dlaczego Skorża tego nie widzi?

Na przekór wszystkiemu ufam, że będzie lepiej, ale boję się tego sezonu. Piłkarze "dali ciała" już na początku sezonu, w dodatku z tego co mówią pogłoski (interia) nie mają też zamiaru ponosić żadnej odpowiedzialności finansowej za kolejną katastrofę. Jeśli przy Nadprezesie pozostają "doradcy" w rodzaju Rogali, to w praktyce znaczy że nic się nie zmienia. I co, za rok kolejna plama? Boże uchowaj! W Poznaniu udusiliby się ze śmiechu.

iiYama 31.07.2009 08:59

http://www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=19570

Akredytacje na stadiony Wisły Kraków i GKS-u pod warunkiem przekazania zdjęć

Kluby sportowe Wisła Kraków i GKS Katowice wydają agencjom fotograficznym akredytacje, tylko jeśli te zobowiążą się, że po każdym meczu przekażą pięć zdjęć do wykorzystywania przez dwa lata w celach marketingowych. Takie zasady oba kluby wprowadzają od początku tego sezonu, który rozpoczyna się jutro.

W przypadku Wisły Kraków dotyczy to tylko agencji fotograficznych – przed każdym spotkaniem zawierana ma być z nimi umowa. ”W zamian za możliwość ubiegania się o akredytację wyrażają Państwo zgodę na przekazanie bezpłatnie pięciu zdjęć z każdego meczu, na którym jest obecny Państwa przedstawiciel, Wiśle Kraków SA do marketingowego wykorzystania” – pisze w liście do agencji biuro prasowe Wisły. Jeśli agencja nie zgadza się na takie zasady, nie ma prawa nawet ubiegać się o akredytację. – Chcemy wyeliminować wszystkie te osoby, które zakładały stronę internetową i udawały agencje fotograficzne, a tak naprawdę robią zdjęcia na własne potrzeby – wyjaśnia Adrian Ochalik, rzecznik prasowy klubu. –Cieszę się, że ten temat wywołał dyskusję, bo powinny powstać spójne zasady dla wszystkich klubów, komu i według jakich kryteriów przyznawać akredytacje – dodaje Ochalik. W umowach mają być zabezpieczone prawa klubu, by agencje nie przesyłały zdjęć bezwartościowych.
W GKS Katowice restrykcje obowiązują agencje fotograficzne, fotoreporterów indywidualnych i fotoreporterów portali internetowych. – Mam nadzieję, że będzie to forma po prostu dobrej współpracy. Fotoreporterzy robią podczas jednego meczu setki zdjęć, więc przekazanie pięciu nie jest niczym wielkim. A nam się przydadzą – mówi Piotr Hyla, rzecznik klubu.
Oburzenia nie kryją fotoreporterzy. - Ktoś po prostu chce zawłaszczyć pracę fotoreporterów. Uważam, że to działanie bezprawne, niestosowane na świecie. Na pewno się nie zgodzimy na takie warunki - mówi Andrzej Iwańczuk, współwłaściciel agencji Reporter. Tłumaczy, że ten pomysł uderzy w agencje, które nie mają zaplecza w postaci wydawnictw, takie jak Reporter i im podobne. - Fotoreporter z Agencji Gazeta zgłosi się po prostu jako fotoreporter ”Gazety Wyborczej” i już nie będzie musiał oddawać swoich zdjęć. A i tak później trafią one do bazy Agencji. Tak samo jest w przypadku innych wydawnictw, bo prawie wszystkie prowadzą własne agencje fotograficzne. To chyba dobry moment, by się skonsolidować i wspólnie zaprotestować przeciwko tego typu praktykom - dodaje.

kristos 31.07.2009 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez el Nuero (Post 771393)
Boże uchowaj! W Poznaniu udusiliby się ze śmiechu.

W Poznaniu co roku zapowiadają "majstra",lub że będziemy oglądać ich plecy...
A jak się to kończy ?
Trochę mi ich żal ,bo gotowi nabawić się jakiś kompleksów ,albo się udusić ....ze zgryzoty

kot 31.07.2009 13:13

el Nuero

Ja też wyłącznie mam nadzieję, że enigmatyczny komunikat w sprawie przebudowy modelu funkcjonowania klubu, będzie ukierunkowany pod między innymi, bardzo ważny aspekt konieczności wzmocnień Wisły. Właśnie te błędy w tym okresie przygotowawczym oraz okienku transferowym, jak mi się wydaje legły u podstaw nie tylko kompromitacji systemu pracy w Wiśle ale także konieczności jego naprawy na lepszy, jak mniemam. Dlatego argument o wszystkich ostatnich błędach, które słusznie wypominasz, bardziej przemawia do mojej logiki, że powinny one zostać naprawione a nie powielone, jak zawsze dotąd.

Wiadomo, że teraz jest trudno od strony finansowej, ale mimo tego, Wisła nie ma lepszego wyjścia z sytuacji, jak pójście do przodu a nie do tyłu czy pozostanie w miejscu, które nas przywiodło do tej trudnej sytuacji. Zwłaszcza, że są logiczne jak mi się wydaje i optymalne rozwiązania w tej sprawie, które powstały nawet w mojej kibicowskiej głowie i które zaprezentowałem. Jest wiele słusznych uwag do poprawy w klubie przy celach mistrzowsko-pucharowych, jak choćby lepsza współpraca i koordynacja pracy w klubie czy lepsza i terminowa jakość gry zespołu, ale wzmocnienia są warunkiem sine qua non dla ich powodzenia, bez względu kto będzie zarządzał czy trenował Wisłę teraz i w przyszłych pucharach.

Do tej pory klub żądał od Skorży cudotwórstwa z wieloma piłkarzami w składzie nawet do tych cudów się nie nadającymi. Teraz to klub i Bednarz, muszą wykazać się kryzysowym cudotwórstwem w celu wzmocnienia od dawna nie istniejącego ataku w postaci 2 napastników ( 5 nietrafionych piłkarzy) oraz szukanego i niezbędnego od lat bramkarza nr. 1 do Wisły. Wydaje się także konieczne wymienienie prawoskrzydłowych czy innych odstających piłkarzy, na 1 lepszego prawoskrzydłowego. To są w/g mnie konieczne wzmocnienia. Rolą klubu jest dokonanie tego, choćby na zasadach cudu, choć są także logiczne rozwiązania w tej sprawie. Inaczej podlewamy uwiędnięty kwiat tylko podtrzymującą życie wodą, podczas gdy niezbędne są wzmacniające pożywki, aby za rok przebił inne rośliny i zakwitł najpiękniej. Oczywiście Levadia już na zawsze będzie Levadią Skorży i obecnych piłkarzy, ale celem Wisły jest LM a nie liczenie na szczęście w 2 czy 3 rundzie do tej LM. Wszyscy wyłącznie ciężką i sensowną pracą, będą mogli za rok i w kolejnych latach uniknąć kolejnych blamaży i odkupić swoje winy i blędy. Innej drogi naprawczej nie ma.

PhantomRanger 31.07.2009 15:12

Kurcze jak to możliwe, że w ciągu tygodnia pozyskano 2 sponsorów mimo wtopy stulecia, a przedtem przez kilka lat nawet jednego było ciężko znaleźć. Ja mimo wszystko się cieszę. Jeszcze tylko jakiś od napojów i jakaś marka samochodowa[raczej mało realne] i byłoby wspaniale:)

Nehiar 31.07.2009 15:19

Myślę, że spowodowane było właśnie to wpadką. Tzn. wcześniej kierownictwo Wisły wolało wiązać się tylko z poważnymi markami(nikt mi chyba nie powie, że ci od masarni są poważną firmą, podobnie FGPoland, chociaż to już lepiej), ale po wpadce trzeba liczyć każdy grosz i starać się uzyskać jakiegokolwiek sponsora by załatać dziury w budżecie.

kristos 31.07.2009 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 771651)
Kurcze jak to możliwe, że w ciągu tygodnia pozyskano 2 sponsorów mimo wtopy stulecia, a przedtem przez kilka lat nawet jednego było ciężko znaleźć. Ja mimo wszystko się cieszę. Jeszcze tylko jakiś od napojów i jakaś marka samochodowa[raczej mało realne] i byłoby wspaniale:)

Myślisz że ludzie marketingu z różnych firm nie oglądają budującego się stadionu ?
Patrzą perspektywicznie ,bo już za rok stadion zapełni się potencjalnymi klientami.

iiYama 31.07.2009 17:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nehiar (Post 771655)
Myślę, że spowodowane było właśnie to wpadką. Tzn. wcześniej kierownictwo Wisły wolało wiązać się tylko z poważnymi markami(nikt mi chyba nie powie, że ci od masarni są poważną firmą, podobnie FGPoland, chociaż to już lepiej), ale po wpadce trzeba liczyć każdy grosz i starać się uzyskać jakiegokolwiek sponsora by załatać dziury w budżecie.

Guzik prawda, jaką wpadką? Sądzisz że panowie z Wisły przez kilka wcześniejszych miesięcy pierdzieli w stołki, tydzień temu się obudzili, wykonali dwa telefony i w kilka dni załatwili kontrahentów? Chyba w to nie wierzysz :)

Nehiar 31.07.2009 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mozdzierz (Post 771726)
Guzik prawda, jaką wpadką? Sądzisz że panowie z Wisły przez kilka wcześniejszych miesięcy pierdzieli w stołki, tydzień temu się obudzili, wykonali dwa telefony i w kilka dni załatwili kontrahentów? Chyba w to nie wierzysz :)

Mówię tylko, że kierownictwo odmawiało sponsoringu albo w ogóle nie szukało go w nie dużych firmach, a próbowało raczej uzyskać tych większych sponsorów, teraz nadeszły czasy, że nie wolno wybrzydzać i mamy.

royalmichael 31.07.2009 17:54

Lepiej w ten sposób załatać dziurę w budżecie niż poprzez wyprzedaż.
Taki teraz jest czas[ten sezon] że nie można wybrzydzać, każda kasa sie liczy

iiYama 31.07.2009 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nehiar (Post 771732)
Mówię tylko, że kierownictwo odmawiało sponsoringu albo w ogóle nie szukało go w nie dużych firmach, a próbowało raczej uzyskać tych większych sponsorów, teraz nadeszły czasy, że nie wolno wybrzydzać i mamy.

Być może, tak czy siak mnie również cieszą te ruchy. Partnerów nigdy za wiele.

Wojtas 31.07.2009 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 771641)
FG Poland, polski dystrybutor telewizorów ORION, został sponsorem klubu Wisła Kraków.

http://www.fgpoland.pl/

@ Nikt normalny nie wyznacza siłę danej ekipy po jednym czy dwóch meczach. Tym bardziej pechowych jak w przypadku z Levadią.
Wisła to nadal najlepsza drużyna w Polsce i choćby plasowała się przez 2 sezonu w środku tabeli dalej będzie najbardziej popularną marką w Polsce i poza nią (nie tylko ze względu na piłkarzy i wyniki na trawniku).
A już niedługo z nową twierdzą na ponad 33 tyś - nowoczesną z dużymi perspektywami marketingowymi.
Może być tylko lepiej..

Oczywisice sie z toba zgadzam.

Kompromitacja z Levadia przyslonila nam to czym tak naprawde dysponujemy.

Mamy dobrego trenera ,solidna obrone ,jak wroci Gargula z Sobolem bedzie bedzie najlpesza pomoc w Polsce,i krola strzelcow w ataku.

Do tego dochodzi popularnosc klubu ,masa kibicow itd.

Tylko trzeba jakos "przeczekac" ten sezon ktory bedzie bardzo trudny .

Za rok wracamy na super stadion ,i duzo sie pozmienia.Chetni do spnsornigu tez to wiedzą :)

maRgrabkarz 01.08.2009 11:13

nie kazdy sponsor musi byc potentatem i wykorzystywac nasza "powierzchnie reklamowa" tylko do pokazywania swej marki. Pamietajmy, co zreszta Falk podkresla, ze pozyskujemy tez sponsorow, ktorych wiazemy juz z funkcjonowaniem naszego nowego stadionu. Zaklady miesne idealnie sie wpisuja w potrzebe cateringu, a Orion byc moze zainstaluje nam na stadionie telebimy (to oczywiscie taki moj wymysl bo nie wiem czy sie tym w ogole zajmuja). Fakt faktem mniejszych firm, ktore beda "obslugiwaly" stadion tez troche potrzebujemy.

tofik 01.08.2009 12:14

Pamiętajmy, że stadion to nie wszystko.
Odpowiednia jakość sportowa jest niezbędna, by nie tylko wierni kibice chcieli przychodzić na mecze. Jeśli Cupiał ma zamiar wyprzedawać drużynę, będziemy się cofać w rozwoju. A i stadion nie bedzie wykorzystany w pełni potencjału.
Boavista miała nowy stadion na Euro, a teraz są w 3 lidze. Fakt, że najpierw spadli za korupcję, ale w głównej mierze problemy zaczęły się od słabej frekwencji na meczach. Później przyszły kłopoty finansowe.

flamengista 01.08.2009 13:50

Sponsorzy pojawili się teraz, bo prezentację sponsora najlepiej wyznaczyć na początek sezonu, ew. rundy.

Zarówno Orion, jak i firma garmażeryjna na pewno wcześniej wynegocjowały umowy sponsorskie z klubem.

Każdy nowy sponsor cieszy, ale nie oszukujmy się - to drobne firmy, które wniosą do budżetu klubu po kilkadziesiąt, góra kilkaset tysięcy złotych. Radykalnie to naszej sytuacji finansowej nie poprawi, nie mówiąc o przełożeniu na wyniki sportowe.

droho 01.08.2009 15:54

Zdzwiliibyście się ale mniejsze firmy których budżetem na promocję zarządza bezpośrednio właściciel potrafią niejednokrotnie wyłożyć większe pieniądze niż molochy w których każda kwota musi zostać zaakceptowana przez 5 działów i 3 dyrektorów. Z tego co się orientuję Szubryt wykłada na Wisłę większe pieniądze niż np. Pepsi.

Iskander 01.08.2009 19:40

Klub powinien wykorzystać jakoś byłych piłkarzy Clebera i Cantoro skoro obaj prawdopodobnie zostaną w Polsce(dzieci chodzą do szkoły).Cleber jak sam mówi szukał by talentów w Brazylii a Cantoro był by skautem w Argentynie.

piotek 01.08.2009 20:53

No to jest dobry pomysł przydałoby sie po paru skautów na każdym kontynencie i przy odrobinie szczęścia i umiejętnościom skautów moglibysmy wyszukać parę "perełek".

it 03.08.2009 06:48

Czemu piszecie "Orion"?

To firma FG Poland została sponsorem.

salek 03.08.2009 08:14

Orion, ponieważ tą markę będzie promować za pośrednictwem Wisły. FG Poland jest jedynie dystrybutorem.

To mniej więcej tak samo jak w przypadku Umbro, której dystrybutorem jest ZG Plus.

Proud 04.08.2009 08:23

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

może wkońcu zacznie to funkcjonować tak jak powinno.

ale i tak w moim mniemaniu najważnejsza jest baza treningowa dla pierwszej drużyny oraz młodzieży. Bez tego w dłuższej perspektywie daleko nie zajdziemy.
Ale jakby nie patrzeć to rozszerzenie siatki scautów to pozytwna wiadomość. :D

Vinci 04.08.2009 08:31

Jak zastanawiam się tylko, jak Klejdinst odnajdzie się w tym naszym piekiełku... tym bardziej, że jest to osoba z zewnątrz...

Dubi 04.08.2009 10:20

Vinici, moim zdaniem to że jest z zewnątrz, jest atutem

tofik 04.08.2009 11:52

Cupiał jakby chciał, to mógłby sfinansować Wiśle ośrodek treningowy z prawdziwego zdarzenia.
Przyczyniłby się do rozwoju piłki w Krakowie, ludzie zapamiętaliby to na wiele wiele lat.
Wiem, że to niezbyt ładnie zaglądać komuś do kieszeni. Ale skoro już powiedziało się A i kupiło klub, to trzeba powiedzieć B i zapewnić mu trwałe fundamenty :)

Vinci 04.08.2009 13:00

Cytat:

Vinici, moim zdaniem to że jest z zewnątrz, jest atutem
Nie sądzę. W jednem z obszernych, dawnych wywiadów Skorża sam opowiadał o tym, że nie brakuje osób, które lubią rzucać kłody pod nogi. Poza tym śmiem twierdzić, że jeżeli w tej infomracji jest ziarnko prawdy, to kwestią czasu będzie wobec nich zarzut, że mają za wysokie kontrakty.

FraMat 04.08.2009 15:27

czy tylko ja przeczytałem newsa, że od wrzesnia możmy grać w Krakowie?
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

Nikogo więcej to nie rajcuje?

Bartosz 04.08.2009 15:31

Rajcować będzie w momencie gdy potwierdzi to klub.

WiślakMyślenice 04.08.2009 16:00

Cytat:

Nikogo więcej to nie rajcuje?
Osobiście mnie nie, bo tylko do października. A to dlatego, że nie będzie tam montowana podgrzewana płyta.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl