![]() |
Mam mocno mieszane uczucia. Z jednej strony w końcu jest poczucie jakiejś długofalowej misji i stabilizacji. Nie ma nerwowych ruchów i kolejnej rewolucji, której nikt nie chce, ale mimowolnie, w przypływie emocji, każdy z nas się jej domaga. Gorzej tylko, że odbywa się to z Sobolem za sterami. Wiadomo, że każdy kibic Wisły go szanuje, ale mam ogromne wątpliwości, czy on jest w stanie to wszystko dźwignąć. Jak przejął drużynę po Brzęczku, to zaczęliśmy strzelać bramki, ale punktów i tak nie było. Nasza obrona, to przez cały ten czas jest katastrofa, plus po odejściu Kowala do Rakowa zjazd formy Biegańskiego jest po prostu koszmarny.
Wiosna oczywiście lepsza, ale to wszystko dzięki wzmocnieniom... które potem jednak wybuchły mu w twarz. Wystawianie Tachiego czy Cisse, albo Muli na boku na Sosnowiec kiedy wcześniej Szot zagrał mecz życia, to jest przecież jasny sygnał do nie- hiszpańskich piłkarzy Wisły i wychowanków - nieważne jak gracie, pierwszy plac jest zarezerwowany dla piłkarzy od Kiko. Potem widzieliśmy, że Radek dawał się rozgrywać jak amator bardziej doświadczonym trenerom, którzy wiedzieli, że nie potrafi on oddzielić emocji od pracy. No nic. Que sera, sera. Mam nadzieję, że Radek mocno się pochylił nad sobą i swoim podejściem do pracy, wyciągnął wnioski i będzie umiał porażki przekuć w sukcesy. W ogólnym rozrachunku cieszę się, że zostaje, bo zasłużył na drugą szansę i wierzę (jak to kibic) że odpłaci wynikami za zaufanie. |
Stabilizacje wprowadza się jeżeli dany pomysł się sprawdził. Na tym polega jej sens.
Ten nieudacznik trenerski w żaden sposób nie wpisuje się ten warunek. |
Eee, gdzie. Wpisuje sie w scenariusz ze stabilizacja idealnie. Stabilizacje w 1 lidze bez awansow i bez spadkow (chyba, ze sytuacja finansowa zmusi do nie przyznania licencji ).
|
Cytat:
|
osobiscie myslalem ze robiac- kontynujac wariant hiszpanski to trener tez bedzie z NIE POLSKA MYSLA SZKOLENIOWA
|
O, Termalica wymieniła Latala na Lewandowskiego. :lol: Fajnie, co?
Internetowa wiślacka społeczność widzę również marzy o zmianie dla zmiany. .... tam, że nie mamy kasy na wsiadanie na karuzelę trenerską, .... tam, że Kiko pod którego tu wszyscy kręcą śmigłem popiera Sobola - najważniejsze, żeby WYJEBAĆ TRENERA. I co dalej? O inwektywach w kierunku piłkarzy czy trenerów i płaczliwym tonie godnym gimnazjalistów już nawet nie chce mi się gadać, bo poziom rozmowy z tym forum dawno już zrównał się z gównopoziomem komentarzy na FB. |
Cytat:
Oni zatrudnili doświadczonego trenera, my chłopka-roztropka który dopiero co się skompromitował. I nie traktuj innych jak idiotów. Argumenty przeciwko Sobolewskiemu zostały już przytoczone. To nie jest zmiana dla zmiany. To zmiana skompromitowanego, słabego trenera bez doświadczenia i jaj. |
Cytat:
Pod tym względem wylądowaliśmy trochę w sytuacji, że tak źle i tak niedobrze. A jak człowiek się zacznie zastanawiać głębiej, to zaczyna rozkminiać, że skoro jaki by nie był trener i jacy by nie byli piłkarze, to wcześniej czy później i tak kończy się to jakąś spektakularną katastrofą, to zaczyna dochodzić do wniosku, że problem jest nie w trenerze/piłkarzach, tylko w klubie, więc pewnie nawet Mourinho by się tu wywalił. Struktury klubu są już tak rozwalone właścicielsko, sportowo, finansowo, organizacyjnie, że wydaje się, że gorzej już być nie może - ale potem zawsze przychodzi odpowiedź, że może. |
Cytat:
|
Cytat:
czemu "zmiana dla zmiany"? jeśli nie przyleciałeś do nas z innego wymiaru gdzie motyl zatrzepotał skrzydłami w drugą stronę, Termalica i Wisła przegrały baraże i nie awansowały do ekstraklasy tak samo tutaj nikt nie chce zamieniać siekierki na kijek, tylko oczekuje konsekwencji i odpowiedzialności za to co stało się w końcówce tego sezonu podoba mi się że napisałeś o "internetowej" społeczności, tak jakby gdzieś na zewnątrz psychiatryka była bajkowa kraina ludzi z trzeźwym oglądem wszystko pomieszałeś, bo to na FB i TT są ludzie naćpani zwycięstwami z Chojniczanką którym królewicz cały czas dostarcza nowe bodźce, a ci najprawdziwsi z realnego reala w przerwach między wydawaniem komicznych oświadczeń mocno się starają, żeby nie krytykować nikogo oprócz piłkarzy |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Podobnie Hybala radził sobie ze szrotem do czasu aż zaczął się cyrk z legendami. Więc może najpierw zatrudnijmy trenera a potem zobaczmy czy faktycznie nic to nie dało. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Tu trener nic nie da jeśli będzie miał pod sobą szrot, a przeciwko sobie romantycznego Jarka i legendy bez pojęcia o niczym. Za dużo jest złych zmiennych żeby jeden trener czy trzech piłkarzy zrobiło różnicę.
Dlatego u nas piłkarze niszczą swoje kariery i do pewnego momentu wydawało się, że kadra złożona z Hiszpanów aż do... no właśnie, pewnego momentu. Nawet oni na koniec sezonu biegali jak dzieci we mgle, Fernandez był cieniem siebie, Junca nic nie dał itd Ryba się psuje od głowy i dopóki nie zmieni się nastawienie Królewskiego oraz nie wyjebie się nieudaczników i legend ze stołków, które obsadzają, to nic nigdy się nie zmieni bo jak dojdzie presja, ten końcowy szlif, który ma zadecydować o np awansie, to się wszystko zesra. I jesteśmy tego świadkami cyklicznie. Trenerom i piłkarzom nie wolno przeszkadzać. Jeśli przeszkadza sztab medyczny - idioci, którzy powiedzą, że Uryga wraca za miesiąc czy Kuba wraca za tydzień, a się kończy, że nie grają po dwa lata - to jak się ma czuć trener? Przecież on w paranoje może popaść jeśli ma takich fachowców obok siebie, ma kadrę i nagle mu ktoś wypada na 2 dni przez kontuzję, bo tak powiedział sztab, a gość musi mieć z tyłu głowe, że co jeśli znowu się mylą i ma kolejnego kopacza z głowy na pół roku... Jak się czują kopacze i trener jeśli Krolewski mówi pół roku o inwestorze, obiecuje sobie, im i kibicom cuda wianki, a później mówi, żeby o tym nie gadać i temat się wysypuje na koniec? Przecież w tym klubie jest jeden wielki chaos i zamieszanie. |
Piłkarza Sobolewskiego bardzo ceniłem, trenerowi Sobolewskiemu biłem brawo, gdy notował passę zwycięstw. Końcówka sezonu i baraż z Puszczą nie przekonały mnie do tego, aby trzymać kciuki, żeby nadal był on trenerem Wisły. Jeśli jednak władze klubu podjęły decyzję, że trener Sobolewski zostaje, to życzę mu wszystkiego najlepszego, samych zwycięstw i awansu. Uważam jednak, że gdyby początek sezonu nie dawał nadziei, drużyna nie wygrywałaby, nie prezentowałaby odpowiedniego poziomu, to należy szukać kogoś nowego. Ale nie w momencie, gdy będziemy na 11 miejscu w tabeli po 12 kolejkach, ale po 3 czy 4 kolejce, jeśli te nie będą dawać nadziei, że będzie dobrze.
|
Cytat:
Ale 3-4 kolejki (czyli maks miesiąc) i już ma żreć na poziomie Mourinho? Ostre wymagania są w tej Wiśle. |
Cytat:
|
Cytat:
Pora się zdecydować. |
Ech, odklejka FraMat-a odc. 90210.
Drugi rok bez awansu będzie naszym ostatnim. Ale jasne, Sobolewskiego trzymać bez względu na wyniki :lol: Najlepiej poczekajmy na serię 7-miu, 8-miu meczy bez zwycięstwa. W przeszłości zawsze się sprawdzało... |
Cytat:
|
Cytat:
A wolfy zaraz się słusznie oburzy i podsumuje, jakim to jesteś idiotą/bajkopisarzem/miernotą/kretynem (niepotrzebne skreślić). |
Ostatnio nawet zasugerował ze jestem gejem. I choc nie ma nic do homoseksualistów, to sobie nie życzy :)
W związku z czymâŚWolfy kiedy przyznasz, ze oblizywanie jaj w Truskolasach jest czymś za czym tęsknisz? |
on po prostu ominie te posty i jak gdyby nigdy nic dalej bedzie punktował łatwych rywali
|
Sobolewski to trenerski kałmuk, jak byłby trenerem w drużynie Puszczy Stali czy Chrobrego to spierdoił by się z ligi.
|
Cytat:
Miał byc inwestor i Ekstraklasa, a jak zwykle nie ma niczego. A przepraszam są: co "RUNDOWE" zapowiedzi Królewskiego ze zbieramy siły i teraz pokazemy "potenge",no by mysmy są Wisła Kraków. trener parodysta juz jest jak Zdzisiu Kapka niezatapialny (są kwity w szafie ?) ,teraz dobrac piłkarzy typu Młynski i Zyro i jedziemy do Głogowa po oklep. Naprawde my chyba chcemy tej 4 ligi. |
Cytat:
Nawet teraz gdy skoczyliśmy w jedną rundę z 10 na 4 miejsce, gdy mieliśmy najwięcej pkt. w tym roku w lidze, to nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie blamaż z Zagłębiem i po kilku dniach tak na prawdę, w krótkim odstępie czasu kolejny blamaż z Puszcza, obydwa mecze u siebie, obydwa o awans, przysłoniły wszystkie sukcesy z tego roku. Dla Wisły to wstyd tak zakończyć sezon, nawet jeśli byśmy mieli same wygrane i zdarzył by się taki mecz jak z ZS, albo dwa mecze jak z ZS i Puszczą, to jest to po prostu niedopuszczalne. Nie w takim momencie i nie w Wiśle. Tu jest ciśnienie na wynik (bo to tylko I liga) i słusznie, bo są kibice, jest budżet wielki - jesteśmy z jednej strony zadłużonymi biedakami, a z drugiej i tak mamy finansowo największe możliwości w tej lidze - to już wiele mówi o tym gdzie powinna być Wisła i jakie wyniki powinna w I lidze robić. I tak na prawdę tutaj nie ma nad czym dyskutować. Na tym poziomie to albo się towarzystwo trenerskie czy piłkarskie sprawdza w moment alb powinno być krótkie dziękujemy, do widzenia. Sobol nie wiem czemu pozostał na stanowisku. Dla mnie to identyczny manewr jak z Brzęczkiem i podejrzewam, że szybko tego pożałujemy. W tym sezonie mieliśmy mocną kadrę, podejrzewam, że w przyszłym będzie kadrowo słabiej. Jeśli w tym sezonie zawiódł - a przegrywał też prawie wszystkie ważne mecze w tym roku (oprócz meczu z TBB) to raczej nie ma szans żeby coś z tego wyszło ze słabszym materiałem. |
Cytat:
Inną sprawą jest czy sam trener wie czego chce. Ale jeżeli nie wie to i 10 lat trenowania niczego nie zmieni. To że Sobol po takiej wtopie dalej jest trenerem powinno ugruntować jego pozycję i jak jednego z drugim lesera wyp... na trybuny to nie zacznie się bunt... |
Nie chodzi o staz Tulacza w Niepolomicach, ale o decyzje jakie podejmuje w czasie meczu.
Tulacz nakryl sobolewskiego czapka w tej kwestii. Trener beniaminka ekstraklasy czyta gre, reaguje na to co sie dzieje na boisku. Jedyna reakcja sobolewskiego jest machanie rekami przy linii bocznej. To jest roznica miedzy trenerem, a czapeczka i koszulka chodzaca przy linii. Stado baranow prowadzone przez lwa pokona stado lwow prowadzone przez barana. Amen. |
Pisałem już wiele razy ze te dwa mecze mi śmierdzą. I ze strony zawodników i trenera. Najwyrazistszym dowodem jest wpuszczenie do gry Cise zamiast Szota i trzymanie go na boisku nawet po przerwie.
Sobolewski moim zdaniem wymysla sobie coś, a potem nie potrafi być elastyczny. |
Cytat:
Tułacz dał wędkę murzynowi bo miał żółtko i dalej kopał po nogach. Sobolewski czekałby na czerwo a potem pogłaskał go po główce w drodze do tunelu. Jeden to trener ukierunkowany na wynik, drugi to miękka faja która boi się że któregoś piłkarza obrazi. |
Jaką wędkę? Cise wszedł na boisko po przerwie...
Nie wiem czy sprzedane? ALE CELOWO PRZEGRANE. Bardzo chciałbym znać przyczyny. I to wcale nie znaczy, że wszyscy byli wtajemniczeni. Zasada jest prosta, wystarczy załatwić napastnika i bramkarza. Sposób w jaki traciliśmy bramki jest niemożliwy zakładając standardowe boiskowe zachowania. Wystarczy zobaczyć co robią poszczególni zawodnicy. |
Cytat:
Za tego trenera wystarczy wrzut z autu i szambo wybija. Biegański puszcza piłki nad głową. Nihil novi. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Swoją drogą Drozd, teorie spiskowe mają to do siebie, że chociaż dają jakąś argumentację pod tezę. Ty poszedłeś level wyżej- rzucasz tezę pytając "po co" :) |
Cytat:
Wiadomo że sztab mamy mało skuteczny, ale z tym sztabem wygraliśmy 7 razy pod rząd, choć nie było łatwo to widać było zapieprzanie i były efekty. Jeszcze do przerwy z Rzeszowem była gra. Po przerwie wszedł Żyro i zaczął grać jak skrzydłowy przeciwnika. Pamiętasz tą wrzutkę w nasze pole karne? Postawę Młyńskiego? Już wtedy zaczęło się to co z Sosnowcem ogarnęło większość grajków. Mierny sztab nie jest wytłumaczeniem takiej postawy. Cytat:
Nie dziw się, że się pytam po co :). |
Cytat:
Albo Broda jest jeszcze słabszy albo sabotażystą jest trener który z uporem maniaka stawia go w bramce.Może tą teorię pociągnij bo to można łatwo uargumentować takimi decyzjami jak wysłanie na trybuny jednego z najlepszych piłkarzy w meczu decydującym o awansie czy wyjście szóstką obrońców u siebie w półfinale baraży. |
To, że dalej jest trenerem sugeruje, że to nie była tylko jego inicjatywa, a zachowanie po Puszczy tylko to potwierdza. Gdyby to wszystko było przez niego wymyślone myślę, że miałby odwagę wziąć to na klatę, zupełnie inaczej się zachowujesz kiedy musisz świecić oczami za innych.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl