Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jerzy Brzęczek trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10475)

krysztal 03.10.2022 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1592512)
krysztal :

Byłem przekonany, że piszesz poważnie.
Musisz wziąć pod uwagę, że ja zawsze piszę przez pryzmat postrzegania mojego rozmówcy.

Wnioski wyciągnij sobie sam.

Pisałem wcześniej śmiertelnie poważnie natomiast ostatni akapit w twoim poście był okraszony roześmianą emotką czyli jak rozumiem miał być dobrym żartem,rozładowaniem negatywnych emocji lub w najgorszym razie ironią.Tak bym go zrozumiał nawet bez tej emotki.Więc odpowiedziałem ci tez w formie żartu.Mój błąd,powinienem dodać coś na końcu ale myślałem że taki omnibus i inteligent jak ty wyłapie ton mojej odpowiedzi.Wybacz będę miał na przyszłość na uwadze że obrazki dużo łatwiej do ciebie docierają...

krysztal 03.10.2022 11:25

A sory :))

s1mone 03.10.2022 11:46

Ok :)

/10 znaków/

LucjuszWielki 03.10.2022 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 1592503)
Jerzy Brzęczek przyszedł w trudnym czasie i podjął się trudnego zadania. Za to szacunek, że się podjął tego, czego inni podjąć by się nie chcieli. Czego zabrakło? Nie nauczył Wisły wygrywać. Mecze zremisowane przegrywaliśmy, mecze zwycięskie remisowaliśmy. Czasem pechowo, czasem przez sędziów, czasem przez siebie. Odchodzi trener, który nie odcisnął swojego piętna na drużynie. Dzięki trenerze za to, co dobre, powodzenia w dalszej karierze i życiu!

Trzeba z klasą się zachować, a nie jak KOALIK wyzwiska rzucać na SB.. przecież to przechodzi wszelakie pojęcie.

Wyzwiska lecą ze strony kibiców , na bank to pomaga podjąć decyzję ewentualnym następcom.

* Mała poprawka - mecze zwycięskie nie remisowaliśmy, a przegrywaliśmy.

Za Brzęczka mieliśmy TRZY finały (nie liczę tego ze Ślaskiem bo tam nie mogliśmy przegrać):
-Płock przegrana w kuriozalnych okolicznościach 3:4;
- Jagiellonia 0:0 u siebie mecz o wszystko;
- Mecz o życie z radomiakiem - prowadzimy 2:0 i dostajemy oklep w niewyobrażalnym stylu...

Ja nie mam wątpliwości, że jakbyśmy załapli się jakimś cudem z Brzęczkiem do barażów to skończyłoby się jak te 3 mecze, które wymieniłem...

stary dziad 03.10.2022 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1592499)
Odchodzi najbardziej skompromitowany "ttrener" w historii.

Autor największej kompromitacji w historii.

Od początku pisałem, że będzie to niewypał, ale nie spodziewałem się, że w ciągu kilku miesięcy wujek zacznie ośmieszać Wisłę w pierwszej lidze z wioskami, że wujek narobi tyle szkód.

Sprawa wujka wielu pogrążyła i po raz kolejny pokazała, że własne interesy są ważniejsze od Wisły.

Kontynuacja układu rodzinnego dla Nieomylnego stała się ważniejsza niż spadek Wisły i strata pieniędzy z braku gry w Ekstraklasie.

Ponieważ nie ma nikogo kto by temu trollowi z KAŁU ŻYci zrobionemu powiedział sp.......j ,to ja po raz kolejny mówię : SP.....J z tego forum!!!!

Elendil 03.10.2022 13:34

Jeden z tysiąca kroków w celu przywrócenia Wisły na jej miejsce został postawiony... Sobolewski pewnie zostanie do końca rundy i wtedy zacznie się albo całkowita wymiana sztabu, albo - przy wynikach ponad stan - zostanie na wiosnę. Życzę mu oczywiście wszystkiego najlepszego i pasma samych zwycięstw, ale mam nadzieję, że zarząd już (dopiero?) wziął się za poszukiwania jego następcy.

Robcio 03.10.2022 15:09

Szacunek dla Brzęczka że podjął się ratowania Wisły w trudnym momencie dla niej i dla niego samego (zepsuta reputacja po reprezentacji). Nie mam wątpliwości że cały czas starał się i pracował na 100%, być może chciał nawet upiec dwie pieczenie na jednym ogniu (odbudować drużynę i pokazać że jest dobrym trenerem).

Nie wyszło. Powodów i winnych takiego stanu rzeczy pewnie by się znalazło mnóstwo, zaczynając od jego samego poprzez piłkarzy aż do Świętego Trio.

Ja tam życzę Jurkowi sukcesów w dalszej karierze trenerskiej, o ile będzie chciał ją kontynuować.
Powodzenia

Kurz 03.10.2022 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robcio (Post 1592574)
Nie wyszło. Powodów i winnych takiego stanu rzeczy pewnie by się znalazło mnóstwo, zaczynając od jego samego poprzez piłkarzy aż do Świętego Trio.

Piłkarzy bym się nie czepiał. Trudno mieć pretensję do melepetów za to, że są melepetami. Pretensję można mieć do osób, które zrobiły z Wisły zakład pracy chronionej.

LucjuszWielki 03.10.2022 16:18

Logicznym jest, iż bardzo duży wpływ na decyzję Brzęczka mieli kibice. Szczególnie podczas meczu w Chojnicach - jak zobaczyłem zdjęcia to wszystko było jasne. Ławka trenerska na wyciągnięcie ręki. Sam Karcz potwierdził, że sporo obelg i wyzwisk padło ze strony sektora gości.

Nie mam wątpliwości, że kibice walnie przyczynili się do takiej decyzji, wywierając duży nacisk, już powoli zaczęło się w Rzeszowie.

Tak, więc Wujek zrezygnował głównie ze względu na siebie, a nie dobro Wisły. Zresztą kto postąpiłby inaczej?

sorino 03.10.2022 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robcio (Post 1592574)
Szacunek dla Brzęczka że podjął się ratowania Wisły w trudnym momencie dla niej i dla niego samego (zepsuta reputacja po reprezentacji). Nie mam wątpliwości że cały czas starał się i pracował na 100%, być może chciał nawet upiec dwie pieczenie na jednym ogniu (odbudować drużynę i pokazać że jest dobrym trenerem).

Ja tam życzę Jurkowi sukcesów w dalszej karierze trenerskiej, o ile będzie chciał ją kontynuować.
Powodzenia

Chyba syndrom sztokholmski wjechał ci za mocno. Jakiego ratowania? Brzęczkowi skończył się kontrakt z PZPN z końcem 2021 roku i już po 1 meczu w rundzie Guli szykował się do zajęcia posadki trenera w klubie władanym przez rodzinę. Po porażce ze Stalą, Wisła nadal nie była w strefie spadkowej. Wuja zrobił żenującą serię 1 wygranej w 14 meczach i spuścił Wisłę z hukiem z Ekstraklasy przed ostatnią kolejką.

Dodatkowo rozwalił całe struktury sportowe w klubie, na początku pogonił dyrektora sportowego, potem odeszli skauci. Na koniec jego dezercja po zmarnowaniu przerwy reprezentacyjnej.

Kadencja Brzęczka to kompromitacja, nie dość że pozbawił Wisłę Ekstraklasy, to jeszcze zawalił start sezonu I ligi. A przypominam że jeszcze zanim spuścił Wisłę z Ekstraklasy to ucieszony anonsował w wywiadach że zostanie w Wiśle również w I lidze. Wyszła z tego podwójna katastrofa.

Wuja już na zawsze pozostanie czarnym punktem w historii Wisły, jedyne na co zasłużył to milczenie.

kopaczoholik 03.10.2022 16:39

Szanuje, że trener Jerzy Brzęczek podał się do dymisji i dalej nie trzymał się kurczowo swojego stanowiska... Przecież nie musiał rezygnować, tylko czekać na zwolnienie...

Osobiście uważam, że dymisja i tak jest spóźniona... Wielka, szkoda, że mu nie wyszło bo serio wierzyłem, (że przy takim składzie właścicielskim) jak nie on to kto mógł uratować nas przed spadkiem... Poza tym jakby nie spojrzeć doświadczony trener, były trener reprezentacji Polski... Miał więcej do stracenia niż zyskania... Przyszedł, ze względu na Kubę... i niestety skończyło się obopólną katastrofą... Niestety fatalnie zapisał się w historii klubu, a jednocześnie skomplikował sobie własną karierę trenerską...

Nie ma też z czego cieszyć się, że odchodzi Jerzy Brzęczek bo to tylko pokazuje jak trudnym aby nie powiedzieć patologicznym miejscem pracy jest Wisła Kraków... To jest kolejny trener który stracił zęby na Wiśle Kraków, a jednocześnie ten który mógł liczyć na największy komfort pracy w realiach naszego klubu... Pomimo tego zakończyło się klęską...

To niestety zły prognostyk na przyszłość... Kolejny trener, który zmuszony jest odejść z powodu ogromnego kryzysu!

Tak czy inaczej powodzenia panie trenerze...

A nam wypada życzyć sobie zatrudnienia jakiegoś cudotwórcy... Ciekawe czy nowy trener wytrzyma do końca tej rundy...

Swoją drogą ciekawe, czy ktoś zwróci uwagę, że nasze problemy w I lidze zaczęły się od sprzedaży Mehremicia... Wiadomo gość nie był bogiem futbolu ale jak go sprzedawaliśmy to nasza obrona grała solidnie... A po jego odejściu pierwszy mecz z serii przegraliśmy z uwagi na osłabioną obronę... Nasi właściciele nie lubią uczyć się na własnych błędach... Ciekawe ile zarobili na Mehremiciu a ile teraz stracą na zatrudnieniu nowego trenera...

AgresywnyChomik 03.10.2022 17:25

Ja tam osobiście dziękuje za podjęcie rękawicy w zeszłym sezonie kilku nie miało jaj żeby spróbować.
Przyznam że w tym sezonie spodziewałem się wiecej, szkoda że nie wyszło. Powodzenia na nowej drodze życia cokolwiek by to nie było.

sorino 03.10.2022 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1592586)
Ja tam osobiście dziękuje za podjęcie rękawicy w zeszłym sezonie kilku nie miało jaj żeby spróbować.
Przyznam że w tym sezonie spodziewałem się wiecej, szkoda że nie wyszło. Powodzenia na nowej drodze życia cokolwiek by to nie było.

Kilku czyli kto i przede wszystkim kiedy?

6.02 - był 1 mecz rundy na wyjeździe z wielkim Rakowem, Wuja był obecny na trybunach obok siostrzeńca-prezesa.

10.02 - Wuja dokonuje zmiany w rejestrze swojej firmy, której działalność brzmi "Pozaszkolne formy edukacji sportowej oraz zajęć sportowych i rekreacyjnych". Dla mnie była to oczywista przygotówka pod podjęcie wkrótce zatrudnienia jako trener.

12.02 - mecz ze Stalą po którym Wuja zostaje trenerem Wisły.

Jak na dłoni widać, że tylko wyczekiwał na potknięcie Guli i prędzej czy później by go zmienił, a że Gula potknął się szybko, to ten niby "ratownik" wszedł z marszu na posadę trenera Wisły.

Zaczął od straty punktów ze słabiutkim Górnikiem Łęczna u siebie i skompromitował się przegrywając z III-ligowcem w Pucharze Polski. Następnie dociągnął do 1 wygranej w 15 meczach.

Trudno uwierzyć by Gula zanotował równie kiepską serię i odpadł z Pucharu z III-ligowcem. Być może już w 1 meczu z cienką Łęczną osiągnąłby próg wygranych wuja. Ale on uważał że będzie lepszy i skompromitował się doszczętnie zarówno w Ekstraklasie jak i I lidze.

Jaroo1 03.10.2022 18:02

Jurkowi należy się pomnik za to, że trenował Wisłę hihihi hahaha

Teoretycznie szacunek za wdepnięcie w gówno itd praktycznie to chłop przyszedł ze wzgledu na rodzinę. Dostał tak na prawdę ciepłą posadkę, za nic nie odpowiadał, spadł z Wisłą i nic się nie stało, bilans 1/15 nic się nie stało, dalej wkręcał sobie i wszystkim, że I liga jest trudna ale będzie pieknie, bo przecież awansować nie trzeba, bo I liga jest trudna, wiadomo.
Przepieprzał teraz mecz za meczem i zero refleksji, drużyna grała tragicznie, zero postępów czy to do okresu luty-wrzesień czy sierpień-wrzesień, naściągał kolejnego szrotu jako wielki menedżer i co?

Praca na zasadzie, robię u rodziny, porobie se, może się uda coś ugrać, a jak nie to nic się nie stanie.

Spieprzył wszystko co mógł, skomromitował siebie i Wisłę spadając z bilansem 1/15, odpadł z IV ligowcem z PP, nie zbudował nic w tym sezonie, gra jest tragiczna, nadziei nie widać żadnej, zaczął kolejną serię bez wygranego meczu i zostawił klub już praktycznie w środku tabeli.
A odszedł bo już zwyczajnie głupio pajacować przed całą Polską...

Elendil 03.10.2022 20:25

Mało kto spodziewał się, że można punktować gorzej niż Gula, ale Brzęczek pokazał, że można, jeszcze jak!

wolfy 03.10.2022 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kopaczoholik (Post 1592583)
Szanuje, że trener Jerzy Brzęczek podał się do dymisji i dalej nie trzymał się kurczowo swojego stanowiska... Przecież nie musiał rezygnować, tylko czekać na zwolnienie...

Osobiście uważam, że dymisja i tak jest spóźniona... Wielka, szkoda, że mu nie wyszło bo serio wierzyłem, (że przy takim składzie właścicielskim) jak nie on to kto mógł uratować nas przed spadkiem... Poza tym jakby nie spojrzeć doświadczony trener, były trener reprezentacji Polski... Miał więcej do stracenia niż zyskania... Przyszedł, ze względu na Kubę... i niestety skończyło się obopólną katastrofą... Niestety fatalnie zapisał się w historii klubu, a jednocześnie skomplikował sobie własną karierę trenerską...

Nie ma też z czego cieszyć się, że odchodzi Jerzy Brzęczek bo to tylko pokazuje jak trudnym aby nie powiedzieć patologicznym miejscem pracy jest Wisła Kraków... To jest kolejny trener który stracił zęby na Wiśle Kraków, a jednocześnie ten który mógł liczyć na największy komfort pracy w realiach naszego klubu... Pomimo tego zakończyło się klęską...

To niestety zły prognostyk na przyszłość... Kolejny trener, który zmuszony jest odejść z powodu ogromnego kryzysu!

Tak czy inaczej powodzenia panie trenerze...

A nam wypada życzyć sobie zatrudnienia jakiegoś cudotwórcy... Ciekawe czy nowy trener wytrzyma do końca tej rundy...

Swoją drogą ciekawe, czy ktoś zwróci uwagę, że nasze problemy w I lidze zaczęły się od sprzedaży Mehremicia... Wiadomo gość nie był bogiem futbolu ale jak go sprzedawaliśmy to nasza obrona grała solidnie... A po jego odejściu pierwszy mecz z serii przegraliśmy z uwagi na osłabioną obronę... Nasi właściciele nie lubią uczyć się na własnych błędach... Ciekawe ile zarobili na Mehremiciu a ile teraz stracą na zatrudnieniu nowego trenera...

Tak, Wisła Kraków to patologiczne miejsce pracy dla piłkarzy i trenerów, przez kibiców.

Chciałbym się mylić, ale zmiana trenera na dłuższą metę nic nie da poza tzw. efektem nowej miotły, o ile nawet tyle.

Elendil 03.10.2022 21:04

ciężko o efekt nowej miotły przy starej miotle, ale i tak życzę Sobolowi jak najlepiej. Czy w to wierzę? Ani trochę...

Jaroo1 03.10.2022 21:27

Żem się naszukał ale jaka satysfakcja jest :D Rozmowa z połowy lipca.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1588058)
Nie potrafił zmotywować drużyny "tamtej" bo już mamy praktycznie nową kadrę, nie potrafił też trenersko nic zaoferować. Mecz z Sandecją to powtórka z rozrywki. Motywacji brak, walki brak, zgrania brak. Póki co można się jeszcze pooszukiwać, ze ta ekipa musi dojrzeć do gry razem. Ale bardziej pewne jest to, że np za 5 czy 15 kolejek nic się nie zmieni.
Problem w tym, że zapewne ewentualne zwolnienie Brzęczka będzie się przeciągało = on i tak musi wyleciec, a my zostaniemy w dupie do końca sezonu a może i na kolejne lata.

Po tym co widziałem w tamtym sezonie, na konferencjach po sezonie i teraz w tym meczu i okienku transferowym to na 99% mam pewnosć, ze Brzęczek w Wiśle to droga na dno. I za 10-15 kolejek wszystko już się okaże.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1588066)
ale macie wszyscy świadomość, że Wuja nie poleci do końca sezonu?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1588067)
Mogę się założyć o przekonanie, ze poleci przed końcem sezonu. Nie chyba, że już przez ostatnie kolejki go na siłę zostawią żeby dociągną do końca i dopiero odszedł. Ale obstawiam, ze odejdzie szybciej. A najpewniej to sam pęknie bo już raz chcial spieprzyc, a jak teraz będzie srodek tabeli bez szans o walke o awans to jeszcze sam pojdzie w pissss.u

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1588068)
Zakład stoi :) wuja do końca sezonu, każda inne rozwiązanie - Twoja wygrana ;)

Już nikt mi nie powie, że nie jestem znafcą ;). A taki np wolfy biedny... hmm teraz wychodzi, że trio jest wg niego s.......one bo zwolniło dobrego trenera, nie dali mu popracować, drużyna się nie miała czasu zgrać itp

Drozd 03.10.2022 22:05

Problem w tym że wuja nie poleciał, tylko sam odpuścił. Kubuś trzymałby go do usranej śmierci...

nero 03.10.2022 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1592648)
Problem w tym że wuja nie poleciał, tylko sam odpuścił. Kubuś trzymałby go do usranej śmierci...

Nie prawda, rodziny nie zostawia się na lodzie, a już na pewno nie tej z którą utrzymuje się kontakt, kocha, szanuje itd. Usiedli, pogadali, wybrali najlepszą opcję jaką uważali czyli, że to wujo się zwalnia i tyle.

FraMat 03.10.2022 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1592648)

obawiam się, że to tylko wersja dla czytelników Bravo

KOALIK 03.10.2022 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1592558)
Ponieważ nie ma nikogo kto by temu trollowi z KAŁU ŻYci zrobionemu powiedział sp.......j ,to ja po raz kolejny mówię : SP.....J z tego forum!!!!

Życie zweryfikowało i okazało się, że normalni ludzie wiedzieli, że zatrudnienie tego skompromitowanego błazna może dobić Wisłę.

Nie myliłem się.

Jurek działał tak, aby Cracovia była jedynym klubem z Krakowa w Ekstraklasie.

Dla mnie to najbardziej skompromitowany ,,trener" i jedna najbardziej skompromitowanych osób w historii.

Temat wujka Jurka doszczętnie skompromitował wielu fałszywych odnowicieli, którzy są winni obecnemu stanu rzeczy, bo w dniu nominacji należało przeprowadzić protest, a nawet bojkot.

Tradycyjne nic nie robienie spowodowało największą kompromitację w historii Wisły, która odbyła się przy wsparciu klakierów i pożytecznych idiotów, którzy potrafią zaakceptować każdą decyzję - nawet najbardziej absurdalną.

Jurek Brzęczek i Dawid powinni zostać uznani za persony non grata.

kopaczoholik 03.10.2022 23:13

Średnia punktów na mecz ostatnich trenerów Wisły Kraków:

Jerzy Brzęczek: 1,11 (27 meczów)
Adrian Gula: 1,25 (24 mecze)
Peter Hyballa: 1,11 (18 meczów)
Artur Skowronek: 1,29 (34 mecze)
Maciej Stolarczyk: 1,11 (54 mecze)

Brzęczek na poziomie Hyballi, apropo wynoszenia na ołtarze trenera Hyballi ;) hehe

Niestety ww. statystyka, jasno i jaskrawie pokazuje, że to nie trener Jerzy Brzęczek jest wyłacznie winnym katastrofie... Oczywiście miał najlepszy skład i najlepsze relacje z właścielami, zarządzającymi klubem... ale średnia punktów naszych trenerów to jakaś porażka...

To tylko pokazuje, że kolejny trener ma nie lada wyzwanie... Ten który da rade uznany zostanie za boga ;) hehe

wolfy 03.10.2022 23:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kopaczoholik (Post 1592675)

Brzęczek na poziomie Hyballi, apropo wynoszenia na ołtarze trenera Hyballi ;) hehe

Niestety ww. statystyka, jasno i jaskrawie pokazuje, że to nie trener Jerzy Brzęczek jest wyłacznie winnym katastrofie... Oczywiście miał najlepszy skład i najlepsze relacje z właścielami, zarządzającymi klubem... ale średnia punktów naszych trenerów to jakaś porażka...

To tylko pokazuje, że kolejny trener ma nie lada wyzwanie... Ten który da rade uznany zostanie za boga ;) hehe

Od początku twierdzę że to nie trenerzy są problemem i żonglerka nimi w niczym nie pomaga, raczej szkodzi. Co więcej kolejni z ulgą przyjmują zostawienie Wisły. Podobno dymisji Guli nie przyjęto, teraz dymisję złożył Brzęczek.

Pomijając toksycznych kibiców, to jednak coś musi być nie tak skoro kolejni trenerzy tracą wpływ na drużynę (a tak rozumiem dymisję) a piłkarze z jakimikolwiek umiejętnościami uciekają w podskokach?

Oczekiwanie pięknej gry, zwycięstw i ogrywania młodych jednocześnie? Za duża presja na miernych piłkarzy przyzwyczajonych do przegranych i bez mentalności zwycięzcy? Naprawdę nie wiem, ale przepalamy trenerów jednego po drugim a efekt ten sam.

!!IRIVER!! 04.10.2022 00:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kopaczoholik (Post 1592675)

Z tym najlepszym składem to chyba ironia? Z tej piątki, stety lub nie, najlepszą kadrą dysponowali Stolar i Skowronek. Gula w lidze punktował dokladnie 1,00/mecz (odszedl po 21kol gdy mielismy 21pkt), nie do wiary, ze po 7 kolejkach mielismy 3 wygrane, a w kolejnych 27 meczach dolozylismy 4..

sorino 04.10.2022 00:26

Żonglerka trenerami nie pomaga, ciekawe.

Stolarczyk (19/20) 0.69 p/m - Skowronek (19/20) 1.55 p/m

Skowronek (20/21) 0.83 p/m - Hyballa 1.11 p/m

Gula 1.25 p/m - Brzęczek (21/22) 0.71 p/m

Jak pokazują liczby, zmiany Stolarczyka i Skowronka były absolutnie konieczne i sprawdziły się w kontekście uratowania bytu w lidze na koniec 2 sezonów.

Gula punktował kiepsko, ale nie aż tak tragicznie jak jego poprzednicy w poprzednich sezonach w momencie zwolnienia. Tylko Wuja ze wszystkich trenerów pogorszył punktowanie swojego poprzednika, czego efektem był spadek.

wolfy 04.10.2022 02:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1592682)
Z tym najlepszym składem to chyba ironia? Z tej piątki, stety lub nie, najlepszą kadrą dysponowali Stolar i Skowronek. Gula w lidze punktował dokladnie 1,00/mecz (odszedl po 21kol gdy mielismy 21pkt), nie do wiary, ze po 7 kolejkach mielismy 3 wygrane, a w kolejnych 27 meczach dolozylismy 4..

To skoro już jesteśmy dokładni, to Stolarczyk i Skowronek dysponowali najlepszą kadrą na początku swojej obecności w Wiśle. Po tym jak im kadry rozsprzedano (w przypadku Skowronka - po prostu się rozeszła) wyniki poszły dramatycznie w dół. Zwłaszcza Stolarczyk grający cienkimi juniorami w sumie nie miał czego szukać w Ekstraklasie.
Dziwnym trafem teraz zjazd zaczął się po opchnięciu podstawowego stopera (który był zgrany z zespołem i asekurował cienkiego Wachowiaka) i zastąpieniu go wziętym z łapanki klocem który nawet nie był w treningu.

majkelson777 04.10.2022 05:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sorino (Post 1592683)

Gula 1.25 p/m - Brzęczek (21/22) 0.71 p/m

Średnia Guli mocno podbita 3 wygranymi w PP. W lidze miał średnią 1,00 pkt na mecz. Oczywiście nikt nie bronił J. Brzęczkowi podbić sobie średniej z Olimpią Grudziądz.

Mało kto już pewnie pamięta,ale Wisła Kraków po 6 kolejkach zeszłego sezonu zajmowała 5 miejsce i miała 10 punktów na koncie. A to oznacza,że przez następne 15 kolejek trener Gula zdobył 11 punktów co daję średnią 0,73pkt na mecz. Brzmi znajomo? Stosunek bramek w tych 15 meczach to 10-26, a ostatni mecz z Mielcem bez celnego strzału pokazywał,że projekt "Gula" też mknął na zderzenie ze ścianą.

Oczywiście można się spierać czy lepiej było mieć na jesień drużynę z Yeboahem czy Aschrafem czy skład budowany w chaosie do którego wrzucano po kolei mniej lub bardziej przygotowanych do gry piłkarzy (Manu,Poletanovic,Gio).

Puenta jest taka, że Jerzy Brzęczek tej tendencji nie odwrócił. I pomimo naprawdę dobrych meczów jak z Piastem czy Lechem, przez wiele głupich, indywidualnych błędów piłkarzy takich meczów nie wygrywał, a to doprowadziło do spadku. Takie są fakty. Swojego zadania nie wykonał, choć oczywiście nie jest jedynym winnym takiego stanu rzeczy.

Na koniec powiem Wam,że jak człowiek spojrzy wstecz na te w/w mecze z Piastem,Lechem, a także marnowane sytuacje w meczach ze Śląskiem czy absurdalną porażkę z Płockiem to ciągle boli to jak mało trzeba było żeby się utrzymać, pomimo niezliczonej liczby błędów jakie w tym klubie zostało popełnionych na przestrzeni ostatnich lat.

LucjuszWielki 04.10.2022 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1592580)
Logicznym jest, iż bardzo duży wpływ na decyzję Brzęczka mieli kibice. Szczególnie podczas meczu w Chojnicach - jak zobaczyłem zdjęcia to wszystko było jasne. Ławka trenerska na wyciągnięcie ręki. Sam Karcz potwierdził, że sporo obelg i wyzwisk padło ze strony sektora gości.

Nie mam wątpliwości, że kibice walnie przyczynili się do takiej decyzji, wywierając duży nacisk, już powoli zaczęło się w Rzeszowie.

Tak, więc Wujek zrezygnował głównie ze względu na siebie, a nie dobro Wisły. Zresztą kto postąpiłby inaczej?

Zgodnie z tym co wczoraj pisałemi jagul się oczywiście śmiał:

https://sport.interia.pl/klub-wisla-...sl,nId,6326229

"Z naszych informacji wynika, że Kuba Błaszczykowski sam go namówił do rezygnacji. Absolutnie nie dlatego, że uważał, iż były selekcjoner miałby sobie nie poradzić z gaszeniem pożaru. Bardziej z tego powodu, że widział hejt, jaki się nakręcił przeciw trenerowi."

Podtrzymuje to co również wczoraj psiałem, przeczuwam że Kuba po bracie i Wujku będzie następny - to w nawiązaniu do spotkania w zeszłym tygodniu.

robert777 04.10.2022 12:14

Wiedziałem że Brzęczek jest słabym trenerem, ale nie aż tak słabym. Zawsze był słabiakiem, pokazał to prowadząc GKS i Lechię Gdańsk. Obraz zamazuje jedynie to że został trenerem reprezentacji. Jakim cudem to zrobił nie mając jakichkolwiek sukcesów trenerskich? Nie wiem. To mogło się zrodzić jedynie w ryżej łepetynie pewnego cwaniaka. W reprezentacji też była kompletna pyta co podsumował Lewandowski. Pomimo tych doświadczeń trener Brzęczek nic się nie nauczył, przyszedł do Wisły i tutaj dopiero w pełni pokazał swoją beznadziejność. Można powiedzieć nawet że dopiero tutaj talent jego hoojowości w pełni eksplodował staczając naszą Wisełkę do I ligi. A w I lidze to nie wiem czy grając bez trenera nie mielibyśmy więcej puntów. A teraz jeszcze to - asystent, prawa ręka tego "trener" został pierwszym trenerem. Co on się mógł nauczyć od takiego guru? Chyba tylko tego czego nie należy robić jako trener. Tylko cud nas uratuje

krysztal 04.10.2022 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1592721)

"Z naszych informacji wynika, że Kuba Błaszczykowski sam go namówił do rezygnacji. Absolutnie nie dlatego, że uważał, iż były selekcjoner miałby sobie nie poradzić z gaszeniem pożaru. Bardziej z tego powodu, że widział hejt, jaki się nakręcił przeciw trenerowi."

Podtrzymuje to co również wczoraj psiałem, przeczuwam że Kuba po bracie i Wujku będzie następny - to w nawiązaniu do spotkania w zeszłym tygodniu.

To są wszystko skutki.Może ktoś w końcu się zreflektuje i zacznie szukać przyczyn

Jagul 04.10.2022 12:30

Białoński - wielki autorytet :D
Mógł jeszcze dopisać - artykuł sponsorowany

Karherop 04.10.2022 12:34

Cytat:

JB16 będzie ostatnim który odda swoje udziały. Zapewne mogą się one zmniejszyc ale nie odejdzie z Wisły.

Wyjątek to jak znajdzie się kiedyś mityczny sponsor ma wielbłądzie i wszystkich wykupi, co się nie stanie nigdy.

Tym artykułem Pan MB osiągnął swój szczyt dziennikarski.

Titanic tonie, a my płaczmy za kapitanem.

sandomingo 04.10.2022 12:34

Serio chcecie dyskutować nad "artykułem" Białońskiego? Dajcie spokój.

To się nawet do wytarcia tyłka nie nadaje.

Bardzo możliwe, że trio w osobach JB16 i JK chciało pozostawić Wuja na stolcu natomiast całość tego tekstu jest po prostu...żałosna.

JudasPriest 04.10.2022 12:40

Jeśli Brzeczek zrezygnował przez hejt, to znaczy że hejt nie zawsze jest czymś złym.

Jaroo1 04.10.2022 12:49

Wuja się podał do dymisji ale tak na prawdę Kuba go namawiał do dymisji. Ciekawe po co namawiał skoro mógł go zwolnić. Jaja jak nie wiem.

Lucjusz zgodnie z tym co pisałeś wczoraj, że tu jakieś bajki wymyślam m.in. ja, to sobie obejrzyj filmik Kołtonia i CI wyjaśnia co się w tym klubie odpierdala, jaki cyrk robi trio, jakie tam są problemy. A twierdzi, ze ma info z klubu i z ludzi z zewnątrz klubu, którzy coś wiedzą.

Cytat:

Wiedziałem że Brzęczek jest słabym trenerem, ale nie aż tak słabym.
Brzęczek nie jest aż tak słaby. To cienias ale nie jakaś tragedia największa. Po prostu w naszym klubie trio odejmuje każdemu trenerowi 30% umiejętności. Skoro np Wuja nie jest Bogiem trenerki, to musi mieć stworzone wręcz idealne warunki żeby mu zażarło, jeśli w Wiśle ma patologiczne warunki to tym bardziej wypadnie gorzej niż w rzeczywistości go stać.

I cały problem Skowronka, Stolarczyka, Hyballi, Guli i Brzęczka rozwiązany - zjebane trio. Ci faceci ośmieszają się średnio mniej niż co pół roku... Zaciąg trenerów, prezesów, dyrektorów sportowych i kopaczy z dupy. U nas już nawet rundy jednej nie potrzeba aby była gruntowna zmiana czy to na stanowisku trener/prezes czy w kadrze

JudasPriest 04.10.2022 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1592728)
Wuja się podał do dymisji ale tak na prawdę Kuba go namawiał do dymisji. Ciekawe po co namawiał skoro mógł go zwolnić. Jaja jak nie wiem.

Żeby mu nie wypłacać pensji

LucjuszWielki 04.10.2022 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1592728)

Lucjusz zgodnie z tym co pisałeś wczoraj, że tu jakieś bajki wymyślam m.in. ja, to sobie obejrzyj filmik Kołtonia i CI wyjaśnia co się w tym klubie odpierdala, jaki cyrk robi trio, jakie tam są problemy. A twierdzi, ze ma info z klubu i z ludzi z zewnątrz klubu, którzy coś wiedzą.

Brzęczek nie jest aż tak słaby. To cienias ale nie jakaś tragedia największa. Po prostu w naszym klubie trio odejmuje każdemu trenerowi 30% umiejętności. Skoro np Wuja nie jest Bogiem trenerki, to musi mieć stworzone wręcz idealne warunki żeby mu zażarło, jeśli w Wiśle ma patologiczne warunki to tym bardziej wypadnie gorzej niż w rzeczywistości go stać.

I cały problem Skowronka, Stolarczyka, Hyballi, Guli i Brzęczka rozwiązany - zjebane trio. Ci faceci ośmieszają się średnio mniej niż co pół roku... Zaciąg trenerów, prezesów, dyrektorów sportowych i kopaczy z dupy. U nas już nawet rundy jednej nie potrzeba aby była gruntowna zmiana czy to na stanowisku trener/prezes czy w kadrze

Średnio przechodzi mi przez myśl słuchanie znienawidzonego od lat Kołtuna (za komentowanie naszych meczów, coś gorszego od Węgrzyna) , ale zobaczę z ciekawości :D

krysztal 04.10.2022 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JudasPriest (Post 1592729)
Żeby mu nie wypłacać pensji

To musiała być ciekawa rozmowa.Pewnie w zamian za złożenie dymisji Kuba wujkowi przez całą zimę będzie podjazd odśnieżał.
Co do wypocin Białonskiego no cóż wzruszające.Mało sam się nie popłakałem.

Arkadiusz.Czerepach 04.10.2022 15:58

Cytat:

Białoński za ten artykuł to już chyba dożywotnio VIP Gold :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl