Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Artur Skowronek trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10234)

Arkadiusz.Czerepach 29.11.2020 14:16

e chyba są takie przypadki w okręgówce i niżej

For_FuN_ 29.11.2020 14:19

Czyli obracamy się w kręgu ogórków trenerskich, tyle że tym razem z zagranicy. Zaraz się pojawią dziwne słowa, że wszystko lepsze od PMS, a potem widzimy ten szrot prowadzący kluby z eklapy i jakie są wyniki...
Jak obcokrajowiec to tylko pokroju Czerczesowa, Bjelicy, czyli gości mających pojęcie o tym zawodzie.

w0lno. 29.11.2020 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1558932)
Czyli obracamy się w kręgu ogórków trenerskich, tyle że tym razem z zagranicy. Zaraz się pojawią dziwne słowa, że wszystko lepsze od PMS, a potem widzimy ten szrot prowadzący kluby z eklapy i jakie są wyniki...
Jak obcokrajowiec to tylko pokroju Czerczesowa, Bjelicy, czyli gości mających pojęcie o tym zawodzie.

Zerknij w CV Thomasa Dolla, jeśli faktycznie jest coś na rzeczy i trener tego pokroju przyszedłby do nas, to uważam, że nie mielibyśmy prawa narzekać. Pozostałe zagraniczne nazwiska faktycznie nie rzucają na kolana.

Patryko 29.11.2020 14:46

Jaki był powód jego zwolnienia z Apoelu przy średniej punktów 1,71? Ktoś coś wie?

edit:

Cypriot media speculated that Doll lost his job because of poor performances even though APOEL’s defeat to Olympiacos Nicosia on Saturday was their first of the season. APOEL are currently in third place in the league with games in hand.

https://www.financialmirror.com/2019...h-thomas-doll/

_ukoL 29.11.2020 14:49

Cytat:

Nie no ten Doll to chyba nie jest ogórek patrząc po tym kogo trenował. Ja wręcz bym powiedział, że będę zdziwiony jakby trafił do Wisły. Chyba, że zadecyduje tutaj znajomość z Kubą.

wiesniak842 29.11.2020 15:10

Cytat:

Tak, jasne. Przeciez jakby Czerczesow czy Bjelica nie trafili do Polski to nawet nie wiedzialbys kto to jest i kogo trenowali. Wszystko jest lepsze od PMS, odbija to sie dobitnie na liczbie trenerow PMS pracujacych poza Polska. Wszystkich wszedzie rozchwytuja, sami fachowcy kuerwa jego mac.

Harcownik 29.11.2020 15:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1558885)
nie rozsmieszaj mnie z tym Carillo "wymarzonym" trenrze Marzeny S. (przypomnijcie sobie wywiady) , który roz.......ił wszystko co tu zbudował Kiko

Najlepsza opcja to Dariusz Marzec , po co szukać zamordysty gdzieś daleko , skoro mamy "swojego" a najlepszy (Ojrzyński) już zaklepany przez konkurtencje

Zawsze trzeba prostować bo wszyscy skaczemy sobie do gardeł, ale cóż...emocje.

A więc po kolei:

1 Zakładając wariant oszczędnościowy byłem za sprawdzonymi w eklapie trenerami-tyranami typu Ojrzyński (zaklepany przez Stal, gdzie jak na razie się sprawdza) lub Lettieri. Uzasadniałem to już wiele razy. Nie obchodzi mnie styl ani zasady moralne, tylko skuteczność w budowaniu drużyny z jajami. Zgodnie z moim podpisem:

Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!

2 W odniesieniu do polskich trenerów-kolegów jak Skorża czy Brzęczek jestem na NIE chyba że dostaną sporo kasy na transfery i cieplarniane warunki, w których jednak poradziliby sobie także i Skowronek, i Stolarczyk, i Ojrzyński, a pewnie i ktokolwiek. Więc, o ile nie wchodzi Cupiał, Kita, czy inny król czekolady, ruch bez sensu.

3 Nawałka - patrz jak wyżej, tyle że do potęgi N-tej. On nic nie gwarantuje poza tym, że kasa na jego pensje, sztab, wymysły i odszkodowania za zerwanie z nim kontraktu (co nastąpiłoby prędzej czy później) byłaby astronomiczna. Mówiąc kolokwialnie stosunek jakości do ceny tragiczny.

4 No i pozostaje wspomniana przeze mnie możliwość zaklepania jakiegoś naprawdę dobrego fachowca. Proponowani Doll, ten Bułgar i Holendro-Niemiec mogą (ale nie muszą) się sprawdzić i mają dość ciekawe CV, ale nie przypuszczałem, że będziemy szukać tak drogo. Bo że są oni drożsi od Ojrzyńskiego to chyba nikt nie wątpi?

5 Co do Carillo. To stare dzieje, ale pamiętam że miał fajnie zbudowany sztab ze specami od przygotowania fizycznego i rozpracowywania rywali, którzy ogarniali temat i za jego kadencji Wisła byłą wybieganą ekipą bez problemów kondycyjnych grającą poukładany futbol. Także stąd moje słowa o fachowcu "co najmniej klasy Carillo", bo też uważam, że miał on masę minusów, toksyczny charakter itp.

For_FuN_ 29.11.2020 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1558940)
Tak, jasne. Przeciez jakby Czerczesow czy Bjelica nie trafili do Polski to nawet nie wiedzialbys kto to jest i kogo trenowali. Wszystko jest lepsze od PMS, odbija to sie dobitnie na liczbie trenerow PMS pracujacych poza Polska. Wszystkich wszedzie rozchwytuja, sami fachowcy kuerwa jego mac.

Mówimy zawsze w swoim imieniu i mam nadzieję, że twoja głowa o niezbyt dużej inteligencji kiedyś to ogarnie. A gdybyś interesował się Ekstraklasą to wiedziałbyś ile szrotu zagranicznego trenerskiego w niej było i jakie "sukcesy" były z ich udziałem :D.

P.S - Wiedziałem, że jakiś idiota, który nie ogląda ekstraklapy zacznie bajdurzyć, że wszystko lepsze od PMS :D. Skąd wy się bierzecie? Pełni kompleksów i przeczący faktom. Tylko w Polsce zatrudniani są ludzie z przypadku... Pieniądze są, ale pomysłu żadnego i za rok ten ogórek z drugiej ligi holenderskiej będzie zwolniony, a taki cymbał będzie pierwszy pisał o dymisji :D. Proszę nie odpisywać, bo nie dyskutuję z ludźmi bez podstawowej wiedzy i o tym co się dzieje w naszej lidze.

doktor granat 29.11.2020 15:30

Skąd my weźmiemy kasę na tego Dolla czy nawet Skorżę? Liczba kopaczy w kadrze jakbyśmy grali na trzech frontach, trybuny puste, nadal spłacamy długi za stadion.
Długoterminowy pomysł na zarządzanie miał Obi, to co mówił miało dla mnie sens. A w taki sposób jak to dotąd robi trio to najdalej w przyszłym sezonie wylecimy z ligi na zbity..

Cycu 29.11.2020 15:35

Żadnej polskiej myśli szkoleniowej jak Maciej Skorża, DOŚĆ TEGO!

Trzeba wyjść w końcu z tego kółka wzajemnej adoracji i poszukać dalej!

Jeżeli jest mowa o Petrze Hyballi czy Thomasie Dollu to bardzo dobrze. W końcu Kuba zrozumiał, że w tym polskim bagnie nie ma żadnej jakości trenerskiej. Ale lepiej późno niż wcale...

Żaden polski trener nie pracuje w Europie w jakiejś mocniejsze lidze, a to chyba o czymś świadczy?

wiesniak842 29.11.2020 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1558942)
Mówimy zawsze w swoim imieniu i mam nadzieję, że twoja głowa o niezbyt dużej inteligencji kiedyś to ogarnie. A gdybyś interesował się Ekstraklasą to wiedziałbyś ile szrotu zagranicznego trenerskiego w niej było i jakie "sukcesy" były z ich udziałem :D.

P.S - Wiedziałem, że jakiś idiota, który nie ogląda ekstraklapy zacznie bajdurzyć, że wszystko lepsze od PMS :D. Skąd wy się bierzecie? Pełni kompleksów i przeczący faktom. Tylko w Polsce zatrudniani są ludzie z przypadku... Pieniądze są, ale pomysłu żadnego i za rok ten ogórek z drugiej ligi holenderskiej będzie zwolniony, a taki cymbał będzie pierwszy pisał o dymisji :D. Proszę nie odpisywać, bo nie dyskutuję z ludźmi bez podstawowej wiedzy i o tym co się dzieje w naszej lidze.

Widzisz misiu, jakbys mial troszke rozumku to wpadlbys na pomysl, ze to, ze PMS to gowno nie znaczy, ze wszyscy zagraniczni sa Bogami trenerki. Za duzo wymagalem, przepraszam.

Konrad. 29.11.2020 15:40

Cytat:

Długoterminowy pomysł na zarządzanie miał Obi, to co mówił miało dla mnie sens.
Trio z Kubą na czele się nie nadaje do zarządzania, bo nie mieli za mają doświadczenia w zarządzaniu klubem, ale Obi się nadawał, bo :
- nie ma doświadczenia jako piłkarz.
- nie ma doświadczenia jako trener
- nie ma doświadczenia jako dzialacz
- nie ma doświadczenia jako kibic.

Generalnie chłop się nigdy piłka specjalnie nie interesował, przyszedł tu jako menedżera od ogarniania kontraktów, sponsorów, umów, długów...

Coś chlapnął o swojej wizji, a niektórzy o go za eksperta biorą....

Merkury 29.11.2020 15:42

W naszym zasięgu jest Peter Hyballa. Thomas Doll plus sztab to ponad 2 mln zł rocznie w wersji optymistycznej. Peter zna realia piłki w tej części Europy Plus zna możliwości finansowe klubów.

Ogryzek 29.11.2020 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1558947)
W naszym zasięgu jest Peter Hyballa. Thomas Doll plus sztab to ponad 2 mln zł rocznie w wersji optymistycznej. Peter zna realia piłki w tej części Europy Plus zna możliwości finansowe klubów.

Do mnie bardziej przemawia ten Hyballa. Zwłaszcza jak prowadził DAC Dunajska Streda. Myslę że dla nas byłby to trener bardzo dobry. No ale życie zweryfikuje.

Kac 29.11.2020 16:00

dokladnie, zadnej PMS, nic to juz u nas nie zmieni, ile mozna...

licze, ze plotki o tych niemcach okaza sie prawda

Harcownik 29.11.2020 16:03

Hyballa spuścił kilka lat temu Nijmegen z Eredivisie. Ostatnio wytrzymał kilka meczów w 2 lidze holenderskiej w Bredzie. Jak podają te biogramy to piszą o zwycięstwach z ickami ale o spadku z ligi już nie. "Markieting".

Z kolei ten Bułgar trenuje ekipę na 12 miejscu w bułgarskiej 1 lidze.

Doll był człowiekiem roku w niemieckiej piłce... Ale to było 15 lat temu. Ostatnio Ferencvaros (klimaty Carillo), fatalny epizod w Hannowerze (spadek) i teraz Cypr.

Także ja byłbym ostrożny.

tomytom 29.11.2020 16:16

@Harcownik: czyli są w sam raz na nasze możliwości. Nikt lepszy tu NIESTETY nie przyjdzie, chyba, że będziemy mieć budżet na PLUS tyle co teraz mamy na minusie ...

Smutne to, ale takie mamy realia.
Co my mamy atrakcyjnego - poza oddanymi kibicami w sporej ilości oczywiście - dla szanującego się trenera?

xanti1906 29.11.2020 16:28

Ale by się Skorża cieszył - trzech wymarzonych wysokich napastników :D a nie kombinowany Beto, same poważne grajcary.

Harcownik 29.11.2020 16:28

Warto zwrócić uwagę że w sezonie 14/15 Doll przegrał z ... Carillo walkę o mistrzostwo Węgier.

Merkury 29.11.2020 17:26

A jakich to ekstra piłkarzy mamy żeby wybrzydzać trenerów z piłkarsko zdecydowanie mocniejszego kraju. Przepraszam ale Klopp do nas nie przyjdzie ani żaden trener z topu także trzeba się cieszyć że w ogóle zaczynamy na poważnie budować drużynę a to trzeba zacząć od szefa.

Harcownik 29.11.2020 17:32

Maaskant, Carillo i Kiko też byli z piłkarsko zdecydowanie mocniejszych krajów. Też mieli budować na lata. Ten Carillo nawet ograł Dolla na Węgrzech (zdecydowanie słabszym piłkarsko kraju). Także przepraszam bardzo, nic jeszcze nie zaczęto budować, a już mamy padać na kolana? Spokojnie.

czaro 29.11.2020 17:54

Nie ma chyba sensu rozpatrywać Nawałki czy Skorży, bo oni są drodzy, mało uniwersalni, mają wielkie ego. Nie pasują do nas i naszym właścicielom pod wieloma względami.

Zgaduję, że będziemy szukać Skowronka 2. Raczej z Polski. Ale ponieważ ciężko takiego znaleźć w 2 dni, to albo skończymy z duetem Jop-Kmiecik do końca grudnia albo z doświadczonym strażakiem, który zna swoje miejsce w szeregu, np. Jackiem Zielińskim, z którym miło rozmawiano podobno już tej jesieni, zanim Skowronek złapał głębszy oddech przed obecną zadyszką.

Szkoda, że wolny nie jest trener Brzęczek!

Edit:
Myślałem, że tego Hyballę sobie wymyśliliście, a on pojawia się w plotkach prasowych:
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...przejmie-wisle

Krytyka Probierza jest dużym atutem kandydata!

krysztal 29.11.2020 18:25

No i stało się. Naród chciał krwi to dostał co chciał. Powiem szczerze jak my zatrudnimy trenera przed zakontraktowaniem dyrektora sportowego z prawdziwego zdarzenia to za rok będziemy znowu rozprawiac kto dogra rundę do końca a kto przyjdzie budować drużynę od nowa no bo połowa to szrot

Drozd 29.11.2020 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1558947)
W naszym zasięgu jest Peter Hyballa.

Uważam że takiego trenera nam trzeba. Młody, ambitny i znający metody treningu z Holandii. Tam wiedzą jak nauczyć zawodników bezczelności w grze. Nawet nastolatków. Tego właśnie nam trzeba nauczyciela gry w piłkę.

Fakt, że nazwał drużynę Probierza koszykarską bardzo dobrze o nim świadczy, bo to najtrafniejsze określenie PMS. Ustawić strefę i trzymać odległości, dokładnie jak w koszykówce :)

Oby coś z tego wyszło...

Karherop 29.11.2020 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1558931)
e chyba są takie przypadki w okręgówce i niżej

Ostatni taki przypadek o jakim słyszałem to Jurgen Klopp w 2 Bundeslidze gdy jako piłkarz stał się w trakcie sezonu trenerem Mainz.

Jeśli jest cos na rzeczy z Hyballa to będzie dla nas idealna opcja... I oby było coś na rzeczy. To kandydat wypisz wymaluj idealny dla nas.. i myślę że jest nr 1 na aktualnej liście życzeń.

Tym bardziej że temat Skorzy podobno upadł.

Fugiel 29.11.2020 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Harcownik (Post 1558958)
Warto zwrócić uwagę że w sezonie 14/15 Doll przegrał z ... Carillo walkę o mistrzostwo Węgier.

Mam mieszane odczcucia co do Carillo - z jednej strony wygladalo, ze nie ogor - ale z drugiej nie czailem za nic tej taktyki co 4 obroncow cofala i stala metr od siebie :/

Fugiel 29.11.2020 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1558964)
Ostatni taki przypadek o jakim słyszałem to Jurgen Klopp w 2 Bundeslidze gdy jako piłkarz stał się w trakcie sezonu trenerem Mainz.

Jeśli jest cos na rzeczy z Hyballa to będzie dla nas idealna opcja... I oby było coś na rzeczy. To kandydat wypisz wymaluj idealny dla nas.. i myślę że jest nr 1 na aktualnej liście życzeń.

Dla mnie Maciek S. to wypisz wymaluj PMS - sorry te kilkanascie lat temu moze rokowal - ale pamietacie te lagi na napastnika ?

Karherop 29.11.2020 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1558966)
Dla mnie Maciek S. to wypisz wymaluj PMS - sorry te kilkanascie lat temu moze rokowal - ale pamietacie te lagi na napastnika ?

Pamiętam również kombinacyjną grę Brożka z Boguskim. Oparcie gry na skrzydłach itd. Patrz choćby akcja bramkową z Tottenhamem, akcje z Beitarem. Jest co wspominac.

Wole opcje zagraniczna, ale na polskie realia to Skorza dalej jest dobrym trenerem. A że zaczął karierę bardzo wcześnie to już się wydaje dla wielu emerytowanym.

Drozd 29.11.2020 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Harcownik (Post 1558960)
Maaskant, Carillo i Kiko też byli z piłkarsko zdecydowanie mocniejszych krajów. Też mieli budować na lata. Ten Carillo nawet ograł Dolla na Węgrzech (zdecydowanie słabszym piłkarsko kraju). Także przepraszam bardzo, nic jeszcze nie zaczęto budować, a już mamy padać na kolana? Spokojnie.

Halo ale wtedy klubem rządzili złodzieje. Więc wszystko było bujdą. Ciężko porównywać aktualne plany do tamtych szwindli.

ps. Maaskant miał wejść do LM jak mu się nie udało to Cupiał odpuścił i zaczęliśmy się staczać.

R33 29.11.2020 21:23

A żeby było śmieszniej do LM miał wejść dopiero w 2012.

KOALIK 29.11.2020 21:26

Najlepiej żeby to był ambitny trener, preferujący ładną, ofensywną piłkę, bo już mam dość tego siermiężnego, defensywnego stylu, przez co naszą ligę szkoda oglądać.

Najważniejsze, bez zależności menedżerskich, bo w przeszłości wielokrotnie przekonywaliśmy się do czego to prowadzi (Petrescu z Vargą, Valckx z Maaskantem, Junco z Ramirezem, Carrillo z Mitroviciem). O innych klubach nawet nie warto wspominać.

Nasza liga jest jaka jest, ale 90% zagranicznych trenerów i piłkarzy nie sprawdza się, bo po prostu trafiają odrzuty.

Weźmy takiego Maaskanta. Niby to był trener? (choć na takie miano nie zasłużył po roku pracy) z Holandii. Jego upadek w Wiśle, o późniejszej karierze nawet nie ma co wspominać, bo jej nie było. Przebieraniec. Jego dobre wyniki przez krótki czas to Melikson, potem pamiętamy co było. Kompromitacja.

Kto się sprawdził? Może Czerczesow, może Berg. A cała reszta? Niepotrzebna

Realia są jakie są, więc nowy trener Wisły nie będzie wybrany przez dokładną analizę kandydatów, itp.

Bądźmy poważni. Kto miałby tego dokonać? Dyrektora nie ma, prezesa nie ma. Jedynie znajomości Jakuba z Niemiec.

Ale to też nie może być trener, który coś miał dwadzieścia lat temu, a od tego czasu równia pochyla. Zgrane karty to tylko strata czasu i pieniędzy.

W zasadzie, przez ostatnie dwadzieścia lat był jeden trener sprowadzony z innego kraju, który odmienił Polski klub i wzniósł na nieosiągalny potem poziom.

To Polak Henryk Kasperczak

Pamiętam i dziękuję, bo to przepiękny czas. Schalke - Wisła - 1:4. Hajto do dzisiaj załamany.

W Wiśle po raz kolejny przerabiamy szrot zagraniczny sprowadzany na potęgę. Kilkanaście transferów, a nie ma kto grać.

Jestem ciekawy, kto weźmie odpowiedzialność za ten burdel transferowy z ostatnich miesięcy.

Śmieszy mnie chwalenie Kikusia, bo gdyby nie Carlitos, to byłaby strefa spadkowa, bo tego nie dało się oglądać.

A tak skończy się na jakimś figurancie, bo wujek musi być trenerem po ME.

xanti1906 29.11.2020 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1558964)

Kompany w Anderlechcie. Rooney w Derby.

Hyballa wygląda bardzo przyzwoicie na papierze. Na pewno lepiej niż Skorża, który 3 lata jest poza europejską i w ogóle ligową piłką.

Trochę się pali, bo sytuacja przypomina tę z poprzedniego sezonu. Mamy do końca rundy 3 bardzo wymagających przeciwników, istnieje duże prawdopodobieństwo, że przezimujemy na ostatnim miejscu. Rywale na pewno będą się wzmacniać kim będzie można. Nam w tamtym roku odpaliły transfery - Żukow, Turgeman, Hebert całkowicie odmienili naszą grę. Czy można liczyć na coś podobnego w tym roku?

ciacho 29.11.2020 22:04

Nie liczyłbym na żadne transfery w zimie.

Fugiel 29.11.2020 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1558967)
Pamiętam również kombinacyjną grę Brożka z Boguskim. Oparcie gry na skrzydłach itd. Patrz choćby akcja bramkową z Tottenhamem, akcje z Beitarem. Jest co wspominac.

Wole opcje zagraniczna, ale na polskie realia to Skorza dalej jest dobrym trenerem. A że zaczął karierę bardzo wcześnie to już się wydaje dla wielu emerytowanym.

Ja tez uwazam, ze Maciek byl (jest ?) dobrym trenerem - napenwo lepszym od Stolarza i Skowronka razem wzietych - ale zastanawiam sie tylko czy to jest najlepsza opcja (a napewno dosc droga :))

Fugiel 29.11.2020 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1558970)
Najlepiej żeby to był ambitny trener, preferujący ładną, ofensywną piłkę, bo już mam dość tego siermiężnego, defensywnego stylu, przez co naszą ligę szkoda oglądać.

Najważniejsze, bez zależności menedżerskich, bo w przeszłości wielokrotnie przekonywaliśmy się do czego to prowadzi (Petrescu z Vargą, Valckx z Maaskantem, Junco z Ramirezem, Carrillo z Mitroviciem). O innych klubach nawet nie warto wspominać.

Nasza liga jest jaka jest, ale 90% zagranicznych trenerów i piłkarzy nie sprawdza się, bo po prostu trafiają odrzuty.

Weźmy takiego Maaskanta. Niby to był trener? (choć na takie miano nie zasłużył po roku pracy) z Holandii. Jego upadek w Wiśle, o późniejszej karierze nawet nie ma co wspominać, bo jej nie było. Przebieraniec. Jego dobre wyniki przez krótki czas to Melikson, potem pamiętamy co było. Kompromitacja.

Kto się sprawdził? Może Czerczesow, może Berg. A cała reszta? Niepotrzebna

Realia są jakie są, więc nowy trener Wisły nie będzie wybrany przez dokładną analizę kandydatów, itp.

Bądźmy poważni. Kto miałby tego dokonać? Dyrektora nie ma, prezesa nie ma. Jedynie znajomości Jakuba z Niemiec.

Ale to też nie może być trener, który coś miał dwadzieścia lat temu, a od tego czasu równia pochyla. Zgrane karty to tylko strata czasu i pieniędzy.

W zasadzie, przez ostatnie dwadzieścia lat był jeden trener sprowadzony z innego kraju, który odmienił Polski klub i wzniósł na nieosiągalny potem poziom.

To Polak Henryk Kasperczak

Pamiętam i dziękuję, bo to przepiękny czas. Schalke - Wisła - 1:4. Hajto do dzisiaj załamany.

W Wiśle po raz kolejny przerabiamy szrot zagraniczny sprowadzany na potęgę. Kilkanaście transferów, a nie ma kto grać.

Jestem ciekawy, kto weźmie odpowiedzialność za ten burdel transferowy z ostatnich miesięcy.

Śmieszy mnie chwalenie Kikusia, bo gdyby nie Carlitos, to byłaby strefa spadkowa, bo tego nie dało się oglądać.

A tak skończy się na jakimś figurancie, bo wujek musi być trenerem po ME.

Zdecydowanie zgadzam sie - Kasperczak napewno mial to cos - szkoda, ze tak jego przygoda z Wisla sie skonczyla (ta pierwsza) - moze uda nam sie w koncu postawic na kogos rownie dobrego ... zobaczymy.

kolarz90 30.11.2020 02:17

Te czasy już nie wrócą ...

FraMat 30.11.2020 08:12

Żeby tak jeszcze podgrzać atmosferę: Dan Petrescu własnie wczoraj przestał być trenerem CFR Cluj.
Przypadek? Nie sądzę
:rotfl:

Co prawda mówi się, że ma zostać trenerem Celticu, a inne źródła przebąkują, że dostał propozycję z emiratów opiewającą na 2 mln dolarów rocznie, ale zawsze można sobie popisać.

Arkadiusz.Czerepach 30.11.2020 08:25

^^^^ (sci-fi mode on) oj to by było marzenie jeden z nielicznych przypadków możliwości zweryfikowania "co by było gdyby babcia miała wąsy" i raz na zawsze przeciecie tych spekulacji które się to toczyły przez ostatnie naście lat
, tym bardziej że czasy sie zmieniły, Dan jest dojrzalszym trenerem niż wtedy , a u i nas już nie ma takich gwiazdeczek które pojdą załatwić u Rogali żeby Cupiał zwolnił trenera (baszczynski)
(sci fi mode off)

a tam panowie od Rooneya, Kompanego i Cloppa , to nie chodziło mi o grającego trenera bo to częste zjawisko , i to nawet zdarza sie na samym topie (Ryan Giggs) , ale o grającego WŁAŚCICIELA

Szneka 30.11.2020 08:36

[QUOTE
a tam panowie od Rooneya, Kompanego i Cloppa , to nie chodziło mi o grającego trenera bo to częste zjawisko , i to nawet zdarza sie na samym topie (Ryan Giggs) , ale o grającego WŁAŚCICIELA[/QUOTE]

ostatnim chyba był Mirosław Stasiak z Radomska? No ale on epizod grał

Mixu 30.11.2020 10:02

Szkoda że Kaziu Moskal niedawno podpisał z Zagłębiem Sosnowiec.

Opcja z Petrescu nierealna.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl