![]() |
Paszoł won nygusie!!!
|
Wiem,że mnie zaraz pewnie zjecie,ale chciałbym aby Mały grał jako rozgrywający,mogło by to wypalić tyle,że nie mamy wtedy skrzydeł...
|
Dobrze, że Mały nie zorientował się w zamyśle Trenera o co gramy w końcówce (zmiana Głowa za Zacharę)
|
Maly co za forma. Gdyby odjac mu 2-3 lata od metryki to np. taka liga francuska, jakis Lyon, Marsylia, brawo dla tego Pana
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Środkowy palec dla tych co chcieli Darka zwalniać,widać poukładał to, coś z tego wychodzi zrezygnował z taktyki z wahadłem szybko się uczy na błędach.Podejrzewam,że po przerwie w zimie będzie lepiej,nie wiem jak to zrobił,ale ożywił drewno oby nie spoczęli na laurach.W przerwie zimowej koniecznie z nim przedłużyć umowę oraz z piłkarzami, aby miał komfort pracy i wiedział na czym stoi,a może jakiś wzmocnie w zimie od zarządu kto wie kto wie....szkoda,że umoczył się w tej korupcji wiem,że za nim to się będzie ciągnęło....
|
może wypłaty podziałały mobilizująco. tak tylko gdybam...
|
Byłoby super, gdyby mu sprowadzili w zimie drugiego skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia (choćby gościa z umiejętnościami DG77 jak był w szczycie formy + poukładany pod kopułą).
|
Cytat:
|
Cytat:
Nikt nie ma pewności, czy inny trener szybciej by nie zareagował na taki potężny kryzys. Mamy być mu wdzięczni, że Wisła nie gra teraz fatalnie, tylko jako tako (bo dobrze nie gra)? Jakie przygotowania - taka gra. Fizycznie przez długi okres zespół wyglądał katastrofalnie. Poza tym rozbawiłeś mnie tym Małeckim na "dysze" :-D |
Cytat:
|
Jakby nie kombinował z tym 5:3:2 to może nie bylibyśmy w dolnej ósemce. Dodatkowo mówił na to 3:5:2 z brakiem jakichkolwiek skrzydłowych ... jak my mieliśmy niby strzelać bramki bez sytuacji ?
|
Cytat:
Dobrze się stało, że Wdowczyk pozostał trenerem Wisły, choć sam go zwalniałem po Śląsku i Jagielloni. |
Cytat:
|
Mało trenerów jest którzy nie byli zamoczeni. Smuda na pewno był tylko nikomu nie zależało na udowodnieniu mu tego. Wcześniej ponoć Łazarek całą ligę ustawiał ...
|
Od 6 meczów ligowych na przemian nachodzą po sobie wygrana i remis. Gdyby (zaznaczam wyraźnie, żeby nie było, że odwalam teraz jakieś proroctwa) to się utrzymało do końca roku, to wychodzi tak:
15. kolejka: Wisła - Górnik Ł. - wygrana 16. kolejka: Pogoń - Wisła - remis 17. kolejka: Wisła - Arka - wygrana 18. kolejka: Wisła - Lechia - remis 19. kolejka: Wisła - cracovia - wygrana! 20. kolejka: Ruch - Wisła - 'układowy' remis :D Do końca roku byłoby 27 punktów, co rok temu po 20 meczach dawało 7-8 miejsce w tabeli. Patrząc na obecna sytuację Wisły, źle nie jest. Remisy z Pogonią i Ruchem na wyjeździe oraz z Lechią u siebie (jakby nie patrzeć, obecny lider) nie byłyby niczym złym. Do tego w niedzielę jest duża szansa by przeskoczyć starozakonnych w tabeli (my z Łęczną u siebie, oni z Legią na wyjeździe) - nie pozostaje nic, tylko to wykorzystać. |
Gra coraz lepsza ale jedno nie daje mi spokoju. Dlaczego tak często głupio faulujemy w okolicach szesnastki. Szczególnie często takie faule zdarzają się pingwinowi tzn Popovicovi. Każdy taki stały fragment gry ze strony rywala śmierdzi na kilometr bramką. Ja rozumiem że są sytuacje bez wyjścia ale jak tak oglądam naszą gre to wydaje mi się to za częste i bez sensu....
|
Dla mnie to proste. Gramy od pewnego czasu bardzo agresywnie zwłaszcza na naszej połówce a wiadomo co się z tym wiąże...
|
Bramka Bartosza w ostatnim meczu może da do myślenia trenerowi i posadzi na ławce Bogusia w zamian za Kubę bo prawda jest taka, że od kilku spotkań gramy w 10, Rafał kompletnie nie widoczny może poza ligowym meczem w Poznaniu gdzie oddał 3 strzały i każdy w trybuny.
|
Wdowczyk robi obecnie świetną robotę i pokazuje, że pozostawienie go po tej serii porażek było najlepszym co mogło Wisłę spotkać w tych trudnych czasach... aczkolwiek nie wybaczę mu tego 3 5 2 na początku sezonu przez co straciliśmy masę pktów...
|
Jakby to lepiej wyglądało, Jovic skrzydłowy - Bartosz obrońca czy Bartosz skrzydłowy - Jovic obrońca ?
|
Jeśli już to zdecydowanie Bartosz na skrzydle. Jovic jest chyba solidniejszy w obronie, za to Bartosz pokazał w rezerwach, że wykańczać akcje potrafi.
|
Wg mnie Kuba za Bogusia a Boban niech zostanie na obronie. Mecz z Łęczną jest idealny aby Wdowczyk przetestował taki wariant od pierwszej minuty.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dla mnie Trener ma jakiś problem z Krzysiem Drzazgą. Naprawdę zaczynam wierzyć, że Boguski ma kwity na wszystkich, którzy wiążą się z Wisłą... Drzazga walił gole w rezerwach, a teraz może co najwyżej na Fifie 2017. Wystarczył mecz towarzyski i facet strzela dwie bramki na samym początku, ale to za mało żeby dostać 1 minutę w ostatnich 6 meczach. To samo Bartosz. Już myślałem, że w tej rundzie go nie zobaczymy...
|
Cytat:
Boguskiego niestety większość nie docenia, ew traktuje go jako skrzydłowego. A on, do spółki z Joviciem i Mączyńskim bardzo fajnie rozgrywają piłkę w trójkącie i dzięki temu z tej prawej strony jest zagrożenie dla rywali. Wiadomo, że Boguś jest nieco fajtłapowaty, ale Wdowczyk widzi, że tam się dużo dobrego dzieje i dlatego gra Rafał. Jak dla mnie Bartosz na końcówki powinien wchodzić. A Drzazga niestety wypadł z obiegu, Brożek, Ondraszek czy Zachara grają za dobrze jak na niego. |
Cytat:
Boguski jako skrzydłowy grał i to naprawdę świetnie (sezon na wypożyczeniu w GKS Bełchatów grał na lewym skrzydle) w Wiśle tworzył jednak duet napastników z Brożkiem i do momentu zetknięcia z tym bandytą Borysiukiem był naprawdę świetny. Dzisiaj na skrzydle Boguś jest po pierwsze za wolny, a po drugie jest słaby technicznie - słynne przyjęcia na 2 metry nie byłyby problemem przy dobrej szybkości, ale tej niestety Boguś już nie ma..... Co do Drzazgi - akurat Zachara nie gra jakichś koncertów piłkarskich kiedy wchodzi na boisko i wpuszczenie Drzazgi w meczu, w którym prowadzimy grę i mamy prowadzenie 2 bramkami, aż się prosiło by Drzazgę wypróbować obok Brożka.... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl