Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Kibicowanie na polskich stadionach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4803)

AS82 11.08.2009 20:56

Dzis zgoda Wisła-Lechia sie wydaje najbardziej ekstremalna dla nas samych ,a wrogowie nas za to podziwiaja

rospun 11.08.2009 21:13

RWD, z tego co napisałeś wynika, że wierność masz za podstawową wartość.

Teraz spójrz proszę z nieco innego punktu widzenia, jeżeli jesteś w stanie. Od kiedy kibicuję Lechowi, ten za przyjaciół (tzw "zgodę") ma Cracovię. Ale mi się nie podoba to, co w tym sezonie pokazała Cracovia, naciskając na nieprzyznanie licencji ŁKS-owi, byle utrzymać się w Ekstraklasie.

Nie po to Matka Natura dała mi umiejętność własnego osądu sprawy, bym miał iść za tłumem bądź trendami. Uważam, że Cracovia zachowała się haniebnie. Czy w takim razie jestem zdrajcą? Te układy są starsze niż moje zaangażowane kibicowanie Lechowi (bo jako dziecko nie wnikałem w takie sprawy). Czy powinienem, zgodnie z wiernością kibicowską, wspierać "koleżankę" niezależnie od jej działań? Czy może moje dylematy są uzasadnione? Jeżeli to drugie, to wyobraź sobie kilka tysięcy takich jak ja... Czy zerwanie zgody Lecha z Cracovią uznałbyś za śmieszne i niestałe, czy za przemyślane? Czy po prostu uznałbyś mnie za "piknika"?

Wiem, że nijak się to ma do konkretnych działań a'propos łódzkich klubów. Ale ma się do kibicowanie jako ogółu. Gdzie jest granica "stałości w uczuciach"?

AS82 11.08.2009 21:19

Można powiedziec ze wszystko jest to jedna Wielka Kibicowska Rodzina :D
Cracovia robi w niej za teściową ;)

RWD 11.08.2009 21:20

Ja w takim wypqdku nie odciął bym się od kolegów. Przyjaźń jest ponad boisko. To są ruchy działaczy, nie zawsze zgodne z pomyślunkiem kibiców, a już napewno nie tych zagorzałych.
Masz w tej kwestii swoje zdanie i tyle wystarcza jak dla mnie.

rospun 11.08.2009 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RWD (Post 777451)
Ja w takim wypqdku nie odciął bym się od kolegów. Przyjaźń jest ponad boisko. To są ruchy działaczy, nie zawsze zgodne z pomyślunkiem kibiców, a już napewno nie tych zagorzałych.
Masz w tej kwestii swoje zdanie i tyle wystarcza jak dla mnie.

Już się oddzieliłem (wraz ze sporą grupą). Ale jakoś mam wrażenie, że po ewentualnym "zerwaniu" z Cracovią, słowa krytyki przyjdą z zewnątrz...

orzeu 11.08.2009 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rospun (Post 777447)
RWD, z tego co napisałeś wynika, że wierność masz za podstawową wartość.

Teraz spójrz proszę z nieco innego punktu widzenia, jeżeli jesteś w stanie. Od kiedy kibicuję Lechowi, ten za przyjaciół (tzw "zgodę") ma Cracovię. Ale mi się nie podoba to, co w tym sezonie pokazała Cracovia, naciskając na nieprzyznanie licencji ŁKS-owi, byle utrzymać się w Ekstraklasie.

Nie po to Matka Natura dała mi umiejętność własnego osądu sprawy, bym miał iść za tłumem bądź trendami. Uważam, że Cracovia zachowała się haniebnie. Czy w takim razie jestem zdrajcą? Te układy są starsze niż moje zaangażowane kibicowanie Lechowi (bo jako dziecko nie wnikałem w takie sprawy). Czy powinienem, zgodnie z wiernością kibicowską, wspierać "koleżankę" niezależnie od jej działań? Czy może moje dylematy są uzasadnione? Jeżeli to drugie, to wyobraź sobie kilka tysięcy takich jak ja... Czy zerwanie zgody Lecha z Cracovią uznałbyś za śmieszne i niestałe, czy za przemyślane? Czy po prostu uznałbyś mnie za "piknika"?

Wiem, że nijak się to ma do konkretnych działań a'propos łódzkich klubów. Ale ma się do kibicowanie jako ogółu. Gdzie jest granica "stałości w uczuciach"?

Co ty wymyslasz? To ze zgoda zachowuje sie glupio ma byc powodem do tego zeby wkazdym takim dzialaniu ja wspierac? Arka robi zgode z Legia (przyklad ekstremalny) i co? Ewentualna krytyka bylaby "niedochowaniem wiernosci Arce" ? Pomieszales ze soba wartosc wiernosci i przyjazni z brakiem krytycyzmu i totalnej akcepacji wszystkich zachowan. Zreszta po tym jak wywsieliscie ich flagi pomimo iz uwazacie to za niehonorowe wychodziloby na to ze faktycznie akceptujecie takie wyskoki "w imie przyjazni". Troche zle pojete slowo przyjazn albo troche nas oklamujecie.

A co do pytania, czy zerwanie zgody Cracovii z Lecha reszta Polski uznalaby za smieszne. Mysle ze wielu kibicow uznaloby ja za naturalna kolej rzeczy bo i u Was i u nich glosy sa takie ze to taka zgoda, za ktora malo kto by plakal. Nasluchalem sie troche historii od znajomych pasiakow jak to w Poznaniu podchodzili do nich kibice Lecha (po ostatnim 2-2, po ktorym oni teoretycznie lecieli do 2 ligi) ze slowami "wiesz ze dzisiaj przez Cracovie wyprzedzila nas Legia w tabeli", "na meczu kolesie stali i nawolywali do zwyciestwa Lecha nawet gdy bylo wiadomo ze juz mistrza nie maja szans zdobyc" i "nie no z takimi patalachami zeby nie wygrac"? I tekstow o tym ze "w Gdyni to jest zgoda, w Poznaniu w ogole nikt sie nami nie zajmowal, ludzie na Rynku nie podbijali z entuzjamem do przyjaciol z Krakowa tak jak ci z Arki, a wrecz mieli nas w dupie" itd.
Nic z tych tekstow nie wymyslilem choc pewnie i tak ktos w ten sposob to skwituje no ale skoro chcecie zaklinac rzeczywistosc i udawac ze takich rzeczy nie bylo i ze wasza zgoda jest fantastyczna to wasza sprawa.

rospun 11.08.2009 22:13

orzeu, ja tylko zadawałem pytania. Ale żebyś sobie uzmysłowił, musiałbyś sobie w takiej roli wyobrazić Lechię/Śląsk. Teksty w stylu "oni by tak nigdy..." sobie daruj. Po prostu nie pakuj wszystkich kibiców danej drużyny do jednego worka.

orzeu 11.08.2009 22:41

Nie pakuje, choc w przypadku akurat kibicow Cracovii wcale nie byloby to duzym bledem bo tam jest schiza ogolna o gts-ie. Nie pisalem nic o "oni by tak nigdy" (?)

rospun 11.08.2009 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 777508)
Nie pisalem nic o "oni by tak nigdy" (?)

Uprzedzałem na wyrost, przepraszam. Koniec tematu.

wislak68 11.08.2009 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rospun (Post 777460)
Już się oddzieliłem (wraz ze sporą grupą). Ale jakoś mam wrażenie, że po ewentualnym "zerwaniu" z Cracovią, słowa krytyki przyjdą z zewnątrz...

I tym sposobem na forum Wisły zaczyna się dokonywać żywot zgody żydowsko-amikowskiej. Jesteśmy w oparach absurdu :> .
Bardzo nieładnie jest pouczać gości ale kolego rospun czuję się naprawdę zażenowany tym że poddajesz pod dyskusję wasze amikowo-żydowskie problemy na forum największego wroga waszej (ciągle jeszcze) zgody. Pomyśl sobie co mogłby sobie o tym pomysleć kibic z gorszej części Krakowa który przez przypadek znalazłby sie na tym forum. Moim zdaniem pomyśli sobie że takiego zgodowicza to on ma w d.... . I chyba będzie miał rację.
Naprawdę podstawą przyzwoitości jest załatwić sprawę najpierw między sobą (zerwać/nie zerwać) i dopiero potem (jeśli faktycznie czujesz taką nieprzepartą potrzebę, choć to też jest w kiepskim tonie) walić na forum największej kosy byłego przyjaciela żeby dyskutować dylematy moralne związane z przyczynami zerwania.

Kozi TS 12.08.2009 02:25

A z czym sie ma kitrac? Forum jest od wyrazania swojej opinii.
I tak duza czesc Polski zna powody dla ktorych forum pejsiakow zostalo zamkniete.
Mysle ze nawet na SP w Lubinie dalo sie wyczuc ze kibice "Lecha Poznan" pozdrawiaja kolezkow z tej gorszej strony Blon, raczej po to by nam jakos dociac a nie wyrazic swoja sympatie.
Skoro temat schodzi znowu na Poznan, to mozna dodac ze Leszki zgody raczej olewaja i sa takimi narcyzami.
Taki sam motyw jak u pasiakow z ich jeszcze niedawnymi zgodami tylu Korona, Czarni Jaslo i inne takie tam...

Verter 12.08.2009 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 777535)
I tym sposobem na forum Wisły zaczyna się dokonywać żywot zgody żydowsko-amikowskiej. Jesteśmy w oparach absurdu :>

bo jakiś Rospun czy inny zenek o tym decyduje? bądźmy poważni :-D Ci co mają coś do powiedzenia w tych sprawach nigdy się na tym forum nie wypowiedzą.

7 kotów 12.08.2009 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Verter (Post 777721)
Ci co mają coś do powiedzenia w tych sprawach nigdy się na tym forum nie wypowiedzą.

Ale rejestracja jest naprawde nieskomplikowana.

rafiABG 13.08.2009 23:09

Co było napisane na transie Zawiszy wczoraj,który chciała im odebrać ochrona ?

ToTylkoJa 16.08.2009 14:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafiABG (Post 778532)
Co było napisane na transie Zawiszy wczoraj,który chciała im odebrać ochrona ?

4′ - Kibice bydgoskiego Zawiszy wywiesili na meczu transparent o treści: Gliński byłeś hydrocwaniakiem, nigdy nie będziesz zawiszakiem.

http://www.youtube.com/watch?v=kYrcxCRZxxs

oprawa Widzewa podczas derbów Łodzi 'lubisz to suko!'

Wojtas 16.08.2009 22:57

No bardzo swieza ta zgoda,ale jakos tak dziwnie ze te ekipy sie skumały.Wszak epiky z tak bliskch sobie miast zadko robia sztame ,jakos tak sztucznie mi to wyglada.Ale liczba KSG i GKS robi wrazenie.

Wichar87 16.08.2009 23:11

Dziwnie albo i nie, na pewno najmniej zadowolony z tej zgody będzie Ruch, bo teraz ma całkiem niezłą koalicje przeciwko sobie.

South 16.08.2009 23:14

najpierw się kroją,wyzywają, leją miedzy sobą a teraz kumają ,podobnie jak ŁKS-Lech ,paranoja ,no ale Widzew i Ruch ...

1q2 17.08.2009 01:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 779986)
No bardzo swieza ta zgoda,ale jakos tak dziwnie ze te ekipy sie skumały.Wszak epiky z tak bliskch sobie miast zadko robia sztame ,jakos tak sztucznie mi to wyglada.Ale liczba KSG i GKS robi wrazenie.

Czas zmienia wszystko - sam byłem świadkiem sytuacji na pamiętnym turnieju w spodku gdzie doszło do chwilowej zgody między Górnikiem a Ruchem, która zaowocowała wypędzeniem całej Gieksy ze swojego sektora a było ich spokojnie ponad tysiąc.
Na dziś to chyba jest typowa zgoda na konkretnego przeciwnika, coś w tym stylu gdyby Wisła skumała się z Hutnikiem przeciwko pasiastym...Wiem wiem...S/F - przynajmniej na dziś:)

Pawel.Busko 17.08.2009 07:04

Ktoś z Poznania może potwierdzić czy zgoda HZL Lech to przeszłość?

Kamson 18.08.2009 16:46

http://forum.wiaralecha.pl/index.php?showtopic=14013
http://www.zaglebie-lubin.pl/forum/v...p=97470#p97470

Przeszłość

pysio 18.08.2009 16:57

a o co poszło?

Wojtas 18.08.2009 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 780017)
.
Na dziś to chyba jest typowa zgoda na konkretnego przeciwnika, coś w tym stylu gdyby Wisła skumała się z Hutnikiem przeciwko pasiastym...Wiem wiem...S/F - przynajmniej na dziś:)

No na pewno jest to zgoda Anty Ruch w koncu we 2 znacznie rażniej :)

A co do upadku zgody Amiki i Zaglebia to pwnie ktos kogos olewał i ten drugi zerwał sztame....ale to tylko domysły.

Rafal-SWL 18.08.2009 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 780017)

otoz mam znajomych w GieKSie i to nie jest zgoda tylko na Ruch

Mario Nh 19.08.2009 10:01

Upadła zgoda z Zagłębiem

Cytat:

Koniec kibicowskiej zgody Lecha Poznań i Zagłębia Lubin. Wiadomość oficjalnie potwierdzają obie strony na forum "Wiary Lecha" oraz stronie internetowej grupy "Orange City Boys". Obie strony apelują przy tym o poszanowanie barw drugiej strony, w których posiadanie weszło się drogą wymiany z sympatykami eks-zgody. Zagłębie Lubin było najmłodszą zgodą Kolejorza. Przyjaźń kibicowska zaowocowała masowymi wyjazdami do Lubina i Poznania na mecze obu drużyn (w 2007 r. samych fanów Lecha było 4000, a łącznie pobito ponad 20-letni rekord frekwencji obiektu), a po raz ostatni wspólnym dopingiem na Superpucharze Polski. Ostatnio jednak wzajemne relacje popsuły się.

Lech ma jeszcze trzy zgody: KSZO Ostrowiec, Arka Gdynia i Cracovia Kraków.
http://www.lechpoznan.net/

Wojtas 19.08.2009 16:11

Tychy ,Sandecja ,Czarni Jaslo ,Stal Mielec.

Z kim gorsza strona blon zerwala zgode,??Pytam bo slyszlem cos o Stali Mielec drugiego klubu nie znam.

orzeu 19.08.2009 17:05

Z Jasłem, Mielcem i Kielcami.

Kris54 19.08.2009 22:45

Jeszcze niejaka Victoria Zizkov (bodajże Czechy)

1q2 19.08.2009 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kris54 (Post 781301)
Jeszcze niejaka Victoria Zizkov (bodajże Czechy)

Nawet widziałem jakiegoś grafa KSC na Żizkowie(dzielnica Pragi) w tym roku;)

Wojtas 19.08.2009 23:06

czyli zostala im jeszcze Areczka ,Leszek ,Sandecja Tyscy ,Polonia i niedobitki z Tarnovii .

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl