Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Football Manager (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4721)

Tom'ash 21.01.2009 21:47

Na podstawie formy u siebie i na wyjazdach powiem Ci, że coś w tym jest. Wisłą u siebie mam 5 zwycięstw z rzędu, przy 2 zwycięstwach, 2 remisach i 1 porażce u siebie. Ze Śląskiem wygrywam u siebie 3-0, by na wyjeździe przegrać 1-0.

kamilll1906 21.01.2009 22:30

no by ich pos rało!! :|
jestem 1. w championship z 24 wygranymi 5 remisami i 1 porazka stan klubowej kasy dobry

a chcieli mnie wywalic po zmianie zarządu

dobra jednak na szczescie nieaktualne napisał mi nowy prezes cos takiego:
Cytat:

Christian dodał, że popularność jaką sie cieszysz, zrobiła na nim wielkie wrażenie i przekonalo go, że zmiana menedżera nie jest konieczna

CHICK-en 22.01.2009 00:13

A ja zapomniałem, że Manchester City przejęli Araby i mają bardzo dużo kasy ;).

Mogę powiedzieć tylko jedno, czuję, że nikt mi nie zagrozi w zdobyciu Mistrza. Póki co jeden jedyny raz nie wygrałem. Z Arsenalem 1-1.
Niby początek sezonu, ale z Chelsea wygrałem 5-2 i myślę, że jest to dobry prognostyk ;).

Kamson 22.01.2009 00:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 660451)
Nie macie wrażenia, że w "dziewiątce" jest ogromna różnica między meczami u siebie i na wyjeździe?

Na ten przykład. Mogę z dość dużym prawdopodobieństwem stwierdzić, że z Celticiem u siebie wygram a na wyjeździe przegram lub zremisuje. U siebie udało mi się wygrać z Man U, Arsenalem i Liverpoolem.

Jak grałem PAOKiem to tak samo było. Z Olympiakosem, PAO czy AEKiem spokojnie wygrywałem u siebie a na wyjazdach było już o wiele ciężej.

We wcześniejszych grach tego nie zaobserwowałem.

Coś w tym jest. Moim Hull City potrafiłem na własnym boisku wygrać z Manchesterem City (1. w tabeli), Manchesterem United (3.) i Evertonem (2.) a na wyjazdach np. przegrałem 4:1 z Wigan.

@kamilll1906
Jak już chcesz zakryć nazwisko to rób to dokładniej, bo w jednym miejscu zostało całe ;)

Wiślak_358 22.01.2009 15:09

Taka ciekawostka Stefan Majewski został trenerem Atalanty Bergamo.I chce mi wykupić pół składu

63.5 Kg 22.01.2009 15:34

Ale z tym wywalaniem jest cos dziwnego..

Mialem slabszy okres ,mnostwo kontuzji przez co slabe wyniki.
Pozniej zaczalem wygrywac wszystko zarzad byl ogormnie zadowolony z wystpow w pucharach a teraz sie zastanaia czy przedluzyc ze mna kontrakt...

dziwne...

KacpiTSW 22.01.2009 15:38

Oni, tylko tak mówią, a zaraz Boguś Ci wyjedzie z kontraktem ;) Nie raz tak miałem. ;d

rafalek 22.01.2009 15:41

Czuję, że ode mnie Boguś zaraz odleci. Na początku było że kocha klub a teraz, że jest zadowolony z funkcji jaką pełni...chciałbym żeby mnie wykupili jacyś goście co mają w cholere kasy:D

_ukoL 22.01.2009 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 660686)
Czuję, że ode mnie Boguś zaraz odleci. Na początku było że kocha klub a teraz, że jest zadowolony z funkcji jaką pełni...chciałbym żeby mnie wykupili jacyś goście co mają w cholere kasy:D

Wylądujesz w gejowskim haremie u jakiegoś abdula. :lol:

spirit 22.01.2009 16:05

Mnie w sezonie 2011/2012 przejął... Marek Wilczek :) Wykupił pakiet kontrolny za niecałe 10 mln ojro :)

Teraz już wiem dlaczego w Wiśle nie ma transferów gotówkowych :rotfl:

kamilll1906 22.01.2009 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 660686)

no tak i bedziesz mial tak jak ja czyli ze nie bedzie pewne twoje mijesce na trenerskiej ławce i duze prawdopodobieństwo ze sie pozegnasz, a kazda porazka bedzie twoim katem :D

PS. w 1 sezonie awansowalem z championship do Barclays Premier League Birmingham City:D, w sumie nic szczegolnego ale jest, a i Dawid Nowak strzelał dla mnie ;]

po przejeciu dostałem dodatkowe 4 mln euro na transfery 300tys euro wiecej na pensje miesiecznie, kasa klubowa powiekszona o 15 mln a rozbudowa bazy i szkolki na najlepsze na swiecie ;]

Krissu 22.01.2009 21:17

Wygrałem Rangersami ligę, puchar ligi, puchar Szkocji, doszedłem do 1/8 finału LM.
Sprowadziłem na Ibrox Vagnera Love i Joeya Bartona (między innymi). Gotuję się na nowy sezon, za tydzień gram z Hibernianem a tu przychodzi mi oferta przejęcia Chelsea...

$iWu$ 22.01.2009 22:04

Jestem początkujący zacząłem grać dopiero teraz i nie ogarniam kilku rzeczy, jak ktoś by mi wytłumaczył co mam dać mojemu napastnikowi/obrońcy, gdy Kaziu Moskal mówi, że jakiś tam ktoś chce grać większym pressingiem... Najczęściej tak mam przy Królu na lewej obronie Lewandowskim na ataku i Kadlecu (napastnik). Bo to co mam robić przeciwnikowi to ogarniam, ale jak to ustawić to nie wiem... ;P

AbdulTsw 22.01.2009 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtek_Lok (Post 660694)
Wylądujesz w gejowskim haremie u jakiegoś abdula. :lol:

Bijesz do mnie ?! :foch:

$iWu$ 23.01.2009 15:45

No ok, ale nie mam takiego suwaka jak pressing :P Jak byś mógł dokładnie mi powiedzieć, który suwak mam przesunąć... :P
Mam takie (ss w czasie meczu): http://i41.tinypic.com/8vq6pj.jpg

EDIT: Dzięki działa...

pirat.z.karaibow 23.01.2009 15:51

Pressing to Gra przy przeciwniku.

rafalek 23.01.2009 16:31

1 Załącznik(ów)
WOW!! Pierwszy raz mi się coś takiego przytrafiło:D

Panowie, jakiś dobry bramkarz, który przejdzie do Wisły pilnie potrzebny:D

P@vel K@sprzyk 25.01.2009 14:59

http://i44.tinypic.com/9lh3cj.jpg
http://i40.tinypic.com/ftcyo6.jpg
Jak wam sie podoba skład? :) Rok 2011/12

_ukoL 25.01.2009 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AbdulTsw (Post 661042)
Bijesz do mnie ?! :foch:

Autentycznie nie pomyślałem ani przez moment o Tobie. :-p

P.S. Rozpocząłem po raz kolejny karierę menedżera w lidze węgierskiej jako trener Ujpestu Budapest.
Nawet nieźle zacząłem bo wygrałem z Debrecenem w pierwszej kolejce 2-1. Co ciekawe, Dudu to tam
ładnie strzela.

pysio 25.01.2009 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez P@vel K@sprzyk (Post 662390)

a spełniasz warunki, aby grać w pucharach?

liczba Polaków w składzie bodajże 8, liczba wychowanków 4?

btw. nie chciałbym, aby tak wyglądała Wisła za kilka lat.. :P

P@vel K@sprzyk 25.01.2009 16:09

No własnie ciężko bywa z tymi warunkami :P
Wychowankó dorzucam z MEkstr. a Paru zawodników ma juz Polskie obywatelstwo więc jakoś idzie :)

kewes 25.01.2009 16:20

Nie rozumiem po co niektórzy chcą aby ich team w fm wykupił jakiś szejk :P
Gram 3 sezon i dostałem 18m € na transfery, choć wydalem w sumie 4.Polecam szukać talentów w Czechach - wysyłam tam co roku Czerwca i wykupuje najbardziej obiecujących grajków.

rafalek 25.01.2009 17:05

jak mogę przeznaczyć więcej pieniędzy na scouting? W siedzibie zarządu mam napisane, że zgodzą się na objęcie scoutingiem całego kontynentu, ale zabardzo tego nie widać.

Ja dostałem 25M na transfery, ale niemam jak tego spożytkować, bo niestety żaden znaczący piłkarz, może nawet nie taki bardzo słynny nie chce do mnie przyjść:-/

hoho 25.01.2009 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 662496)
jak mogę przeznaczyć więcej pieniędzy na scouting? W siedzibie zarządu mam napisane, że zgodzą się na objęcie scoutingiem całego kontynentu, ale zabardzo tego nie widać.

Ja dostałem 25M na transfery, ale niemam jak tego spożytkować, bo niestety żaden znaczący piłkarz, może nawet nie taki bardzo słynny nie chce do mnie przyjść:-/

Dziwisz sie ? Kto by chcial grac w Polsce :lol:

P@vel K@sprzyk 25.01.2009 17:15

A po co Ci ktoś znany ? Szukaj "perełek" tak jak ja :) Po całym świecie.

rafalek 25.01.2009 17:25

tylko niestety nie mam kasy zeby wysłać scoutów gdzieś do brazylii czy gdzieś a nie wiem czy/jak przeznaczyć na to trochę więcej pieniędzy.

P@vel K@sprzyk 25.01.2009 17:45

W Brazylii bardzo trudno znajsc kogoś dobrego kto chce przyjść do Wisełki bo o niej chyba mówisz. Afryka tam sie mozna obłowić :)

rafalek 25.01.2009 18:11

A skąd masz kase na to, zeby objąć scoutingiem cały świat? Jest gdzieś opcja zeby wiecej kasy dać na to czy co?

P@vel K@sprzyk 25.01.2009 18:33

To zależy od stanu Twojego stanu konta dokładniej ile masz kasy w budzecie klubu. Z tego co zauwazyłem to wystarczy jeden awans do fazy grupowej i juz masz na skauting. :) Ja z tym juz nie mam problemów ale nie mam za to jakichś wybitnych skautów.

Kamson 25.01.2009 22:40

Mam ograniczenie, że moge mieć zatrudnionych max. 6 trenerów, da sie jakoś tą liczbe powiększyć?
Tak jak w przypadku w/w skoutingu zależne to jest od budżetu?
Tyle, że miałem budżet 5mln, po pierwszym sezonie ponad 20mln i nic sie nie zmienia.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl