Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

Lukasz 30.12.2018 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1526022)
Nie wierzę... skoki się zaczęły i wszystkie Janusze poszły oglądać Żyły zamiast dyskutować o sytuacji w Wiśle :D

No i wyszło ze nie posiadam TV :(
:D

Arronax 30.12.2018 17:10

Jedyną pewność jak będzie przyniesie czas. Zobaczymy. Zamieszanie jest niesamowite,dlatego trzeba w miarę możliwości na chłodno i wierzyć, że wyjdzie z tego coś dobrego. A informacji jest tyle, że mało kto może w miarę powiedzieć co się tam "na prawdę" dzieję. Gdybanie, domysły.

Smutne jedynie wysyp komentarzy i g****artykułów w internecie. Każdy dziennikarz idp idp chce dorzucić coś od siebie, ugrać. Swój biznes kręcić.

Po burzy zawsze wychodzi słońce ...

Po nocy przychodzi świt ...

Niech nadejdzie spokój.

Karherop 30.12.2018 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Valencia (Post 1525985)
Myślisz. że nie mają swoich sposobów ? Przecież w obiegu cały czas jest gotówka którą to oni "zarobili" i która trzymają ich ludzie i o która będą chcieli się upomnieć. Komuś musieli przekazać pewne możliwości decyzyjne. Rekiny to nie tylko jedna osoba.

Przynajmniej jedna osoba jest na wolności. Marzena Sarapata.
Pan Misiek nie osłabił (a wręcz poszerzył ) swoje wpływy przez lata w wiezieniu, a tu ktokolwiek sądzi że teraz będzie inaczej ?

Ludzie, o naiwności ...
Kolejna naiwnością jest oczyszczajacy spadek do 4 ligi. 2 miesiące będzie głośno, a później reszta Polski będzie miała nas w dupie. I swoją robotę zrobią Kumaci.
Jeśli coś ratować to teraz, gdy wszytko jest na świeczniku.

kopaczoholik 30.12.2018 17:19

Analizując rewelacje medialne jak i czytając forum można dojść do wniosku, że kolejny film Vega nakręci o Wiśle Kraków... :)

silver03 30.12.2018 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotr777 (Post 1525916)
Brawo Wy! Cała medialna machina, bardzo nam nieprzychylna, rozegrała to perfekcyjnie. Totalnie nas skłóciła. W tej trudnej chwili, widać wyraźnie jak bardzo Wisła uwiera piłkarskie środowisko.

Mocny syndrom oblężonej twierdzy.

Lukasz 30.12.2018 17:43

A niech nakręci.
Ci którzy najwiecej mówili o miłości do klubu kręcili na tym uczuciu największe lody. TS wydawałoby się że instytucja zaufania publicznego - oblało egzamin. SKWK, podobnie.

Żadnego przepraszam, żadnego 'sorry' daliśmy dupy, nie wyszło. Cokolwiek.

Zastanawiam się jak to będzie teraz z TS'em. Jak Li Vanna przeleje kasę tak jak twierdzi kolega Filipski, przejdzie suchą stopą przez kryzys i na tym zarobi? Jeśli nie, to co dalej - sprzedajemy/dzierżawimy tereny wokół stadionu? Przecież to też da się 'ustawić' i na tym zarobić a pretekst jest idealny.

EDit:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez dizzy (Post 1526021)
Może i coś w tym jest... Też mnie zastanawia co się stało w połowie roku, że nagle przestali płacić zawodnikom. Musieli płacić za stadion czego wcześniej długo nie robili, ale to chyba mniejsze kwoty niż pensje zawodników.

Najprostrze rowiazanie jest ponoć najlepsze, a najprostsze to takie że ktoś 'pożyczyl' sobie gotówkę i jej nie zdążył oddać. Oczywiście to dywagacje… bardzije skompliowane rozwiazanie moze byc wlasciwsze.

Arronax 30.12.2018 17:44

Nie do końca.

Silna Wisła = Ciekawa Liga - dla postronnych Kibiców, Ekspertów idp

Jak my upadniemy to wartość medialna idp całej Ligi spadnie na łeb.

Bo jakie mecze zostaną? Legia kontra ( i tutaj ...). Marka Wisły przyciąga.

Liga potrzebuje Wisły. Jak nas nie będzie w Ekstraklasie to ....

VanBasten 30.12.2018 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 1525995)
A Ty mi powiedz skąd niby ten cały Jadczak wie że bojówka zastrasza inwestorów? No skąd? Rozmawiał z Vanna Ly, który się ulotnił i z którym nie ma kontaktu? :D Czy może odwiedził w Londynie sklep z cygarami gdzie jest firma pana Hartlinga i tam zobaczył Sharksów czekających z maczetami pod sklepem? :rotfl:

Powtarzam, Misiek i większość ekipy WSH jest za kratami teraz. Jakim cudem mieliby kogoś zastraszać,zwłaszcza kogoś tak nieuchwytnego dla dziennikarzy i kibiców jak Vanna Ly czy Mats Hartling?

Nie twierdzę że WSH to grzeczne chłopaki ale ludzie,nie czarujmy się,w każdym w klubie w Polsce są większe/mniejsze wpływy kibolskie w klubach. Nawet w Legii ale o tym się za bardzo w weszło i na innych warszawskich portalach nie pisze.

O ile ja dobrze zrozumiałem Jadczaka to chodziło mu o naszych krakowskich inwestorów , którzy chcieli podjąć się ratowania Wisły . Ponoć wtedy cena przejęcia klubu to było 1 mln bo poprzedni zarząd chciał jeszcze wydoić coś dla siebie . A pisał o tym nie tylko Jadczak . Chciano też zjeść ciastko i mieć ciasto czyli zapewnić sobie dalsze profity nawet po sprzedaży klubu . Co do obecnych inwestorów ty myślę , że tu jest właśnie pies pogrzebany o dlatego to tyle trwa i wygląda jak szopka noworoczna , że za kulisami toczy się jakaś dziwna gra między "kumatymi" a nowymi właścicielami . Mam tylko nadzieję że kiedyś poznamy szczegóły .

Karherop 30.12.2018 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez VanBasten (Post 1526032)
O ile ja dobrze zrozumiałem Jadczaka to chodziło mu o naszych krakowskich inwestorów , którzy chcieli podjąć się ratowania Wisły . Ponoć wtedy cena przejęcia klubu to było 1 mln bo poprzedni zarząd chciał jeszcze wydoić coś dla siebie . A pisał o tym nie tylko Jadczak . Chciano też zjeść ciastko i mieć ciasto czyli zapewnić sobie dalsze profity nawet po sprzedaży klubu . Co do obecnych inwestorów ty myślę , że tu jest właśnie pies pogrzebany o dlatego to tyle trwa i wygląda jak szopka noworoczna , że za kulisami toczy się jakaś dziwna gra między "kumatymi" a nowymi właścicielami . Mam tylko nadzieję że kiedyś poznamy szczegóły .

Ts nie chciał wtedy kasy. Wpływy już prędzej.
Natomiast napisy na murach w kierunku Włodawskiego były raczej powszechnie znane i niczym tu Jadczak Ameryki nie odkrył

picasso 30.12.2018 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1526033)
Ts nie chciał wtedy kasy. Wpływy już prędzej.
Natomiast napisy na murach w kierunku Włodawskiego były raczej powszechnie znane i niczym tu Jadczak Ameryki nie odkrył

z naszego punktu widzenia to oczywiście nie odkryl.ale on nei pisze tylko dla nas,kibicow Wisły.czytaja go w caałej Polsce a tam te fakty chyba znane nie były.

VanBasten 30.12.2018 17:58

A po za ty skąd wiesz , że chodziło tylko o bazgroł na murze ? Z tego co słychać od różnych pracowników Wisły to ciekawie tam się nie działo i wielu z nich było zastraszanych . Oczywiście nie mam dowodów , które mógłbym przedstawić w sądzie ale Wy tez nie jesteście w stanie udowodnić że było inaczej . Natomiast fakty miażdżą waszą próbę relatywizacji tego co w Wiśle się wyprawiało i wyprawia .

BiałaGwiazda 30.12.2018 18:01

Jeżeli nie ma dowodów to cały czas są to tylko domysły i teorie. I tym się tutaj wszyscy nakręcamy,a i inni niezbyt przychylni nam ludzie podsycają te plotki i podpuszczają. Radzę wszystkim skupiać się tylko i wyłącznie na faktach a nie medialnych dumaniach i spiskowych teoriach.

VanBasten 30.12.2018 18:04

Ale jak już wyżej napisałem : fakty są miażdżące dla dotychczas rządzących naszą Wisłą !

bódyń 30.12.2018 18:04

Fakty sa takie ze nakradli i tyle. Pisanie o nieprzychylnych ludziach to przegiecie. Tak pisali jak wychodzily zle rzeczy o Jakubie M. Teraz tez niektorzy probuja mowic , ze nie do konca jest tak.
Klub okradli polozyli i wydoili ludzie ktorzy mieli na flagach cos o godnosci i podawaniu reki. Teraz sami sa niegodni podania reki.

Rience 30.12.2018 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 1526036)
Jeżeli nie ma dowodów to cały czas są to tylko domysły i teorie. I tym się tutaj wszyscy nakręcamy,a i inni niezbyt przychylni nam ludzie podsycają te plotki i podpuszczają. Radzę wszystkim skupiać się tylko i wyłącznie na faktach a nie medialnych dumaniach i spiskowych teoriach.

Nie wymagaj od nich żeby skupiali sie na faktach. Jadczak pierdnie i niektórzy już pod jego dupą zaciągają się jego smrodami. Nie dawno jeszcze Ci sami ganili Białońskiego że .......i głupoty i że chvj a nie dziennikarz z niego jest bo sam sobie zaprzecza ciągle, a dziś te same osoby mu dupe liżą że fajny artykuł zrobił, mimo że same spekulacje w nim zawarte i pseudo teorie bez zadnych dowodów. Banda hipokrytów.

VanBasten 30.12.2018 18:16

Rience to może zaprezentujesz te fakty na które nie zwracamy uwagi . Czy to , że Wisła jest na skraju bankructwa to ściema ? to że nie płaci zawodnikom od 6 m-cy to ściema ? to że zatrudniała bandytów w klubie to ściema ? że księgową jest partnerka Miśka to ściema ? że Misiek miał siłownie na Wiśle i szkołę walki gdzie szkolił ulicznych bandytów to też ściema ? że Sarapata broniła Miśka to ściema ? to że potroili zadłużenie to ściema ? że nie płacili za stadion to ściema ? że podnieśli sobie pensje też ? Można by tak wymieniać i wymieniać ....... Ale oczywiście można tez palić głupa i udawać , że to wszystko spisek dziennikarzy i całego środowiska piłkarskiego , można ....tylko po co ?
A co do dziennikarzy to mylisz się .Nie a dla mnie autorytetem ani wyrocznią ale jeśli wszyscy piszą w podobnym tonie to coś musi być na rzeczy .A Jadczaka nienawidzę ! Trochę za to , że jest z TVN ale bardziej za to , że niestety ma rację i to co napisał o Wiśle to prawda i każdy z nas o tym wie chociaż niektórzy wolą udawać , że jest inaczej

Rience 30.12.2018 18:30

Vanbastenie,

-Czy to , że Wisła jest na skraju bankructwa to ściema ?

To fakt

-to że nie płaci zawodnikom od 6 m-cy to ściema ?

To fakt

-to że zatrudniała bandytów w klubie to ściema ?

Co z tego? Nie mieli wtedy wyroków, nic nie zrobili nie zgodnego z prawem, mogli zostać zatrudnieni i nie ma w tym nic szczególnie złego.

-że księgową jest partnerka Miśka to ściema ?

Z tego co wiem to ściema.

-że Misiek miał siłownie na Wiśle i szkołę walki gdzie szkolił ulicznych bandytów to też ściema ?

No miał siłownie? I co z tego? Płacił za wynajem sporo kasy więc dokładał się do funkcjonowania Towarzystwa Sportowego czyli właściciela Wisły. Co do szkoły walki to manipulujesz i to perfidnie. Trenuje tam każdy kto ma ochote, a trenerem jest najlepszy zawodnik kick-boxingu w Polsce, polecam obejrzeć materiały Sarary które nagrał na ten temat.

-że Sarapata broniła Miśka to ściema ?

Co z tego? Prawnik jest od tego żeby bronić, za to dostaje kase.

-to że potroili zadłużenie to ściema ?

To fakt

-że nie płacili za stadion to ściema ?

To znaczy? Strasznie ogólne pytanie

-że podnieśli sobie pensje też ?

To fakt

---

Poza tym, moje nastawienie do zarządu jest negatywne, co nie znaczy że łykam wszystko od pseudodziennikarzy.

leszekm 30.12.2018 18:32

Rience: "Nie potroili, zadłużenie za cupiała było koło 14 milionów, teraz jest około 40 milionów, kłamiesz, znowu."
Uspokoiłeś wszystkich.

mr_kwolf 30.12.2018 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rience (Post 1526041)
Vanbastenie,

-Czy to , że Wisła jest na skraju bankructwa to ściema ?

To fakt

-to że nie płaci zawodnikom od 6 m-cy to ściema ?

To fakt

-to że zatrudniała bandytów w klubie to ściema ?

Co z tego? Nie mieli wtedy wyroków, nic nie zrobili nie zgodnego z prawem, mogli zostać zatrudnieni i nie ma w tym nic szczególnie złego.

-że Misiek miał siłownie na Wiśle i szkołę walki gdzie szkolił ulicznych bandytów to też ściema ?

No miał siłownie? I co z tego? Płacił za wynajem sporo kasy więc dokładał się do funkcjonowania Towarzystwa Sportowego czyli właściciela Wisły. Co do szkoły walki to manipulujesz i to perfidnie. Trenuje tam każdy kto ma ochote, a trenerem jest najlepszy zawodnik kick-boxingu w Polsce, polecam obejrzeć materiały Sarary które nagrał na ten temat.

-że Sarapata broniła Miśka to ściema ?

Co z tego? Prawnik jest od tego żeby bronić, za to dostaje kase.

-to że potroili zadłużenie to ściema ?

Nie potroili, zadłużenie za cupiała było koło 14 milionów, teraz jest około 40 milionów, kłamiesz, znowu.

-że nie płacili za stadion to ściema ?

To znaczy? Strasznie ogólne pytanie

-że podnieśli sobie pensje też ?

To fakt

---

Poza tym, moje nastawienie do zarządu jest negatywne, co nie znaczy że łykam wszystko od pseudodziennikarzy.

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Faktycznie, nie potroili.

VanBasten 30.12.2018 18:36

No oczywiście można dalej udawać , że wszystko jest ok chociaż nie rozumiem po co ? Twoja próba odpowiedzi na moje zarzuty jest lekko żenująca . Kłamię pisząc , że potroili zadłużenie ? 14 x 3 = 42 .No chyba , że czepiasz się o te brakujące 2 :) Naprawdę nie przeszkadza Ci że w Twoim ukochanym podobno klubie na kasie czy gdzieś tam pracuje gość który lata po osiedlach z maczetą ? Jeśli tak to tutaj kończę dyskusję bo nie widzę sensu kopania się z koniem .

bódyń 30.12.2018 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 1526036)

Dowody to beda jak zacznie sie sledztwo. na razie nik nie zbiera dowdow ale moze zacznie. Wystarcza fakty.
Nieprzychylni ludzie? Znowu syndrom oblezonej twierdzy?

toomo 30.12.2018 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rience (Post 1526041)
Vanbastenie,

Niestety to także fakt

rubens 30.12.2018 18:47

Chodziły słuch że jest lepiej, pomału wychodzimy z długów, a tu z 15 40 się zrobiło, boje się myśleć co by dalej było

bódyń 30.12.2018 18:53

Ktos sie zastanawial jak to sie stało, ze od połowy roku tak walnelo wszystko, ze nawet zawidnika nie placili. To jest akurat bardzo proste. Dwa powody
1. Sprawa stadionu.
Sarapata wyszla z zalozenia, ze nie bedzie plcic na stadion bo przeciez to jest WIsła i musi tu grac na R22. Ale miasto pokazalo, ze wcale nie musi. Pieniadze z C+ za ktore mielismy zyc poszly na splate stadionu. Gydby cokolwiek placono wtedy byloby inaczej.
2. Sprzedaz Carlitosa.
Wszyscy liczyli, ze ga sprzedadza za 2-3mln$ a wyslzo 0.5$.
I juz nie bylo za co zyc bo mistrzowie zarzadzanai zaltwili klub w miesiac.

Tu krotkie wypowiedzi na ten temat.
https://sport.tvp.pl/40443600/to-nie...-transfermarkt
generalnie wplywy byly brane z kosmosu.

Jaroo1 30.12.2018 18:59

Cytat:

Oczywiście można się teraz bawić w adwokata i prawnika ale w ten sposób to by każdy miał coś na swoje usprawiedliwienie... Prawo jest tak rozbudowane i skomplikowane, że nawet mordercy się potrafią wywinąć od odpowiedzialności albo dostać minimalną karę jeśli mają dobrego adwokata ale chyba nie o to teraz chodzi żeby robić z WSH czy SKWK cnotki.

W dużym skrócie prawda jest taka, że Cupiał oddał Wisłę za darmo, dług był ale nie jakiś ogromny a do tego wpadło 15 baniek za Brleka i innych. Stery objęli kibice, czy to z WSH, czy Ultrasów, czy SKWK, czy TSu, nieważne, dosłownie kibice zaczęli rządzić Wisłą, na czele z Sarapatą czyli przedstawicielem kibiców i ziomkiem Miśka czy Dukatem.
Miała być transparentnośc, miało być zajebiście, my już z długów wychodziliśmy jak to mówił zarzad S.A. no i nagle się okazuje, ze kasy nie ma i jest zajebisty dług, nie wiadomo skąd. Przez cały czas zero reakcji SKWK. Doslownie zero.

Winnego nie ma, nikt się do odpowiedzialności nie posuwa, przedstawiciele kibiców - SKWK - siedzi cichutko i jeszcze kasuje 30 tys a może i więcej po meczu z Lechem.
Zero jechania po Sarapacie. No nic. Po prostu stało się, trudno, każdemu klubowi się może przydarzyć.

Tu nie ma co bronić. Wiadomo, ze gdyby klubem, SKWK i TSem nie rzadziła chuliganka czy ludzie wyznaczeni przez chuligankę, a nawet już nie chodzi o H, po prostu gdyby klubem nie rządzili kibice to by już od dawna było jechane po zarządzie i by Wisła była ratowana już dawno. Przypominam, że nawet w końcówce ery Cupiała pojawiały się artykuły, że czas odejść i on już Wiśle w żaden sposób nie pomoże. Jeśli coś pomyliłem to mnie poprawcie ale wydaje mi się, że na SKWK taki coś się pojawiało.
Smutna prawda jest taka, ze chuligani na spółkę z kibicami i swoimi ludźmi (tamci może byli jedynie wykorzystani w całej tej układance) rozkradli Wisłę i tyle. Może przez omyłkę, może myśleli, że na tyle moga sobie pozwolić a nagle się okazało, ze za dużo tego torta zajebali i mamy finansowego trupa przy R22.
Przykre to ale prawdziwe. Jak ktoś tego nie widzi albo nie rozumie to nie wiem dlaczego. Nikt nic nie zrobił w kierunku tego aby chociażby potępić zarząd S.A., już nie mówię o tym, że ktoś miał zrobić bojkot taki żeby zmienić władze klubu. Tragedia

Krotochwila 30.12.2018 19:00

@Rience

Chłopie, jak Ty sobie radzisz z zakupami w Żabce przy takim poziomie wnioskowania?

snyrting 30.12.2018 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krotochwila (Post 1526050)
@Rience

Chłopie, jak Ty sobie radzisz z zakupami w Żabce przy takim poziomie wnioskowania?

Może robi "promocję" jak przekumaci, którzy mu tak imponują?

kacpaw91 30.12.2018 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1526048)
Ktos sie zastanawial jak to sie stało, ze od połowy roku tak walnelo wszystko, ze nawet zawidnika nie placili. To jest akurat bardzo proste. Dwa powody
1. Sprawa stadionu.
Sarapata wyszla z zalozenia, ze nie bedzie plcic na stadion bo przeciez to jest WIsła i musi tu grac na R22. Ale miasto pokazalo, ze wcale nie musi. Pieniadze z C+ za ktore mielismy zyc poszly na splate stadionu. Gydby cokolwiek placono wtedy byloby inaczej.
2. Sprzedaz Carlitosa.
Wszyscy liczyli, ze ga sprzedadza za 2-3mln$ a wyslzo 0.5$.
I juz nie bylo za co zyc bo mistrzowie zarzadzanai zaltwili klub w miesiac.

Tu krotkie wypowiedzi na ten temat.
https://sport.tvp.pl/40443600/to-nie...-transfermarkt
generalnie wplywy byly brane z kosmosu.

Dołóż budżet szyty na 4. miejsce w lidze, zatrudnianie Carillo i Kiko w tym samym czasie i chyba kolejne prawnicze porażki, bo trochę tych sporów jest wymienionych w sprawozdaniu.

Rience 30.12.2018 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krotochwila (Post 1526050)
@Rience

Fajnie że się odniosłeś do tego, lepiej szydzić, ale chyba z twojej własnej głupoty :lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1526051)
Może robi "promocję" jak przekumaci, którzy mu tak imponują?

Nikt mi nikt nie imponuje, po prostu wyciągam wnioski, ty za to wszystko co ci podadzą media konsumujesz. Zombie społeczeństwo, więc mnie to nie dziwi, wszystko biało-czarne.

Wojtas 30.12.2018 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1526049)
Winnego nie ma, nikt się do odpowiedzialności nie posuwa, przedstawiciele kibiców - SKWK - siedzi cichutko i jeszcze kasuje 30 tys a może i więcej po meczu z Lechem.
Zero jechania po Sarapacie. No nic. Po prostu stało się, trudno, każdemu klubowi się może przydarzyć.

Przykre to ale prawdziwe. Jak ktoś tego nie widzi albo nie rozumie to nie wiem dlaczego. Nikt nic nie zrobił w kierunku tego aby chociażby potępić zarząd S.A., już nie mówię o tym, że ktoś miał zrobić bojkot taki żeby zmienić władze klubu. Tragedia

tez mi sie wydaje to niepojete.
Blond ....a w 2 lata zniszczyla klub ktory jakos 113 lat sobie radzil.I nic...zadnych artykulow ,mozna przejsc do innych tematow.Przeceiz to jest niepojete ,jak mozna bylo z topowego klubu Ekstraklasy zrobic trupa a na dzis pośmiewisko.
Jeden Filipski zauwaza ze problemem nie jest przelew a obecna sytuacja na Wisle.
Nawet ciezko o tym pisac,jako ktos kto 20 lat chodzi na mecze .Idioci z czatu wrzucja tweety i memy .ogolnie jest wesolo,no to zobaczymy gdzie na tym humorze zajedziemy ,moze na boiska Dalinu i KS Chełmek.

lukaszsz86 30.12.2018 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1525938)

https://twitter.com/zbymak1/status/1079430809554173952

TIR_DO_SŁUBIC czy te dwa wpisy można ze sobą łączyć?

VanBasten 30.12.2018 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rience (Post 1526053)
Fajnie że się odniosłeś do tego, lepiej szydzić, ale chyba z twojej własnej głupoty :lol:

No...merytoryczna riposta .
A wracając do tematu to moim zdaniem spadaliśmy w przepaść już od dawna tyle , że my jako kibice tego nie wiedzieliśmy bo Sarapata sprytnie to ukrywała . Każda prośba o transparentność była nazywana atakiem na Wisłę a my głupi jeszcze jej przyklaskiwaliśmy . Sprawa się jeb...a dopiero jak miasto straciło cierpliwość . Kasa na jako taką bieżącą działalność poszła na spłatę stadionu . Tak się nie dało funkcjonować i wcześniej czy później to by się wywaliło . Przez stadion nastąpiło to błyskawicznie .

Rience 30.12.2018 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez VanBasten (Post 1526056)
No...merytoryczna riposta .
A wracając do tematu to moim zdaniem spadaliśmy w przepaść już od dawna tyle , że my jako kibice tego nie wiedzieliśmy bo Sarapata sprytnie to ukrywała . Każda prośba o transparentność była nazywana atakiem na Wisłę a my głupi jeszcze jej przyklaskiwaliśmy . Sprawa się jeb...a dopiero jak miasto straciło cierpliwość . Kasa na jako taką bieżącą działalność poszła na spłatę stadionu . Tak się nie dało funkcjonować i wcześniej czy później to by się wywaliło . Przez stadion nastąpiło to błyskawicznie .

Dałem merytoryczną odpowiedź post nad tym, a odpowiedzi na ten post to była pseudo-szydera, na którą odpowiedziałem podobnie, czasem trzeba zejść do pewnego poziomu żeby potrafić się dogadać z co poniektórymi.

Krotochwila 30.12.2018 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rience (Post 1526053)

Wybacz, ale trudno poważnie traktować osobę, której w ponad dwa lata nie udało się zorientować, że okradają mu dom. Zwłaszcza w kontekście ostatnich kilku tygodni. Właśnie minąłeś się w drzwiach windy z gościem w kominiarce, który wynosił ostatni wartościowy przedmiot z Twojego salonu a Ty stoisz z zakupami w rękach i z nieprzytomnym wzrokiem rozmyślasz nad jego osobliwym doborem garderoby.

dizzy 30.12.2018 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1526049)
Oczywiście można się teraz bawić w adwokata i prawnika ale w ten sposób to by każdy miał coś na swoje usprawiedliwienie... Prawo jest tak rozbudowane i skomplikowane, że nawet mordercy się potrafią wywinąć od odpowiedzialności albo dostać minimalną karę jeśli mają dobrego adwokata ale chyba nie o to teraz chodzi żeby robić z WSH czy SKWK cnotki.

W dużym skrócie prawda jest taka, że Cupiał oddał Wisłę za darmo, dług był ale nie jakiś ogromny a do tego wpadło 15 baniek za Brleka i innych. Stery objęli kibice, czy to z WSH, czy Ultrasów, czy SKWK, czy TSu, nieważne, dosłownie kibice zaczęli rządzić Wisłą, na czele z Sarapatą czyli przedstawicielem kibiców i ziomkiem Miśka czy Dukatem.
Miała być transparentnośc, miało być zajebiście, my już z długów wychodziliśmy jak to mówił zarzad S.A. no i nagle się okazuje, ze kasy nie ma i jest zajebisty dług, nie wiadomo skąd. Przez cały czas zero reakcji SKWK. Doslownie zero.

Tu nie ma co bronić. Wiadomo, ze gdyby klubem, SKWK i TSem nie rzadziła chuliganka czy ludzie wyznaczeni przez chuligankę, a nawet już nie chodzi o H, po prostu gdyby klubem nie rządzili kibice to by już od dawna było jechane po zarządzie i by Wisła była ratowana już dawno. Przypominam, że nawet w końcówce ery Cupiała pojawiały się artykuły, że czas odejść i on już Wiśle w żaden sposób nie pomoże. Jeśli coś pomyliłem to mnie poprawcie ale wydaje mi się, że na SKWK taki coś się pojawiało.
Smutna prawda jest taka, ze chuligani na spółkę z kibicami i swoimi ludźmi (tamci może byli jedynie wykorzystani w całej tej układance) rozkradli Wisłę i tyle. Może przez omyłkę, może myśleli, że na tyle moga sobie pozwolić a nagle się okazało, ze za dużo tego torta zajebali i mamy finansowego trupa przy R22.

Pełna zgoda.

Dlatego żeby ktokolwiek poważny chciał w Wisłę zainwestować trzeba te wszystkie niezdrowe wpływy usunąć z klubu. A dokładniej nie chodzi o całkowite odcięcie sie od kibiców, ale ułożenie wzajemnych relacji od nowa i na zdrowych zasadach. Na pewno kibice nie mogą zarządzać klubem.
Jeden krok już jest - nie ma starego zarządu. Prawda jest taka, że Marzena Sarapata była już tak skompromitowana, że z nią nikt nie chciałby rozmawiać. Zwyczajnie była niewiarygodna. Ani Ekstraklasa ani Miasto by z nią nie rozmawiały. To nie był partner.
Ale to musi iść dalej. Trzeba praktycznie wymienić wszystko. Zdecydowanie odciąć się od WSH, SKWK i uniezależnić od TSu.
Pytanie kto móglby przejąć klub? Liczę na lokalnych biznesmenów. Kwiecień, Włodarski, Ziętkowie... Przynajmniej nie byłoby żadnych wątpliwości dlaczego i po co to robią a i kibice z czystym sumieniem by się dołożyli do tego (choćby przez Socios).
Może to naiwne, ale wydaje mi się, że jeszcze nie wszystko stracone, że oni mogą przejąć Wisłę, że problemem były nie pieniądze ale sytuacja w klubie.

VanBasten 30.12.2018 19:28

@Rience
Wygłupiłeś się twierdząc , że kłamie w sprawie potrojonego zadłużenia ...to czego się spodziewałeś ? Próba zamiatania pod dywan faktu zatrudniania bandytów w klubie tez powoduje takie reakcje użytkowników . Nikt nie lubi jak ktoś Ci próbuje wmówić że czarne jest białe . To nie była merytoryczna odpowiedź . Z połową podanych przeze mnie faktów zresztą właściwie się zgodziłeś a drugiej połowy nie byłeś w stanie obalić sensownie .A potem zarzucasz nam , że słuchamy się dziennikarzy a nie rozmawiamy o faktach . Udowodnij nam , że się mylimy ale tak z sensem i niezbicie to pierwszy Cię przeproszę .

Rience 30.12.2018 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krotochwila (Post 1526059)
Wybacz, ale trudno poważnie traktować osobę, której w ponad dwa lata nie udało się zorientować, że okradają mu dom. Zwłaszcza w kontekście ostatnich kilku tygodni. Właśnie minąłeś się w drzwiach windy z gościem w kominiarce, który wynosił ostatni wartościowy przedmiot z Twojego salonu a Ty stoisz z zakupami w rękach i z nieprzytomnym wzrokiem rozmyślasz nad jego osobliwym doborem garderoby.

Co Ty piszesz w ogóle człowieku, nikt nie wiedział jeszcze do nie dawna co się działo... Ty też nie, wymagasz od ludzi żeby posiadali zdolności do przewidywania przyszłości? Takim pisaniem bzdur, sam nie jesteś poważny. Albo weź zakręć swoją kulą i powiedz nam gdzie Wisła będzie w przyszłym roku, i jak sobie będzie radzić, skład, miejsce w tabeli. Dajesz, mamy tutaj wszechwiedzącego.

Wojtas 30.12.2018 19:31

@dizzy
Oj tak ja caly czas mam nadzieje ze klub wezma Ci ci chcieli mu na prawde pomóc.
Wtedy wydano komunikat ze oni nie dadza rady ,podano ze finansowo ale chyba tu nie o finanse sie rozchodzilo,ciezko Saraciape traktować jako osobę poważną
a czy oni na dzis nie byli by w stanie wplacic tych 12 mln zeby na poczatek choc splacic pilkarzy ?kto wie....

Rience 30.12.2018 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez VanBasten (Post 1526061)
Wygłupiłeś się twierdząc , że kłamie w sprawie potrojonego zadłużenia ...to czego się spodziewałeś ? Próba zamiatania pod dywan faktu zatrudniania bandytów w klubie tez powoduje takie reakcje użytkowników . Nikt nie lubi jak ktoś Ci próbuje wmówić że czarne jest białe . To nie była merytoryczna odpowiedź . Z połową podanych przeze mnie faktów zresztą właściwie się zgodziłeś a drugiej połowy nie byłeś w stanie obalić sensownie .A potem zarzucasz nam , że słuchamy się dziennikarzy a nie rozmawiamy o faktach . Udowodnij nam , że się mylimy ale tak z sensem i niezbicie to pierwszy Cię przeproszę .

Edytowałem swój post, więc co kłamiesz, zerknij jeszcze raz na ten post a nie kłam. Obaliłem sensownie bo nikt merytorycznie na mój post już nie potrafi odpowiedzieć, tylko marnej jakości zaczepki, jedziemy dalej, każdy ma prawo do zatrudnienia, człowieku, na nikim wtedy wyrok nie ciążył. Nie rób ....y z logiki... Złapią cię z maryską posiedzisz 30 dni, albo złapiesz jakiś wyrok za totalną pierdołe, to wtedy nie masz prawa się już nigdzie zatrudnić bo masz nasrane w papierach? To jest twoje, i tobie podobnym rozumowanie. Niektórzy robią tu ....e z logiki, i takich ciężko traktować poważnie i z nimi dyskutować. Zombie społeczeństwo, dla takich wszystko jest czarno-białe, zero własnego myślenia i wyciągania wniosków.

bódyń 30.12.2018 19:42

Komunikat Wisly
https://twitter.com/WislaKrakowSA/st...523127298?s=19
Generalnie pan Vanna zachorowal podczas lotu do NY

Juz dali by sobie spokoj.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl