![]() |
Cytat:
Twoim zdaniem to jest "dzisiejszy świat"? To je się na taki świat nie godzę. Autostrada do Katowic też jest prywatna, i to niby daje możliwość dyktowania cen z sufitu? Mimo że grosza do jej wybudowania nie włożyli. Nie sadź durnymi sloganami, bo Roman Kluska sie starał i co? Za dobrze mu wychodziło, więc teraz hoduje owce. A to wszystko dlatego że debile wybierają debili. Kto Ci powiedział ze chcę równości. Niech każdy ma to na co zapracuje, tylko niech ma tez równe warunki tej pracy. I o te równe warunki mi chodzi. Dlaczego jedni płacą 15 groszy czynszu a inni 15 zł za metr? Taki sam lokal ten sam właściciel inny tylko najemca. I właściciel żebyś sobie nie myślał nie jest prywatny. Cytat:
|
Cytat:
Nie widzisz wspólnych elementów w zakłamywaniu rzeczywistości obecnie a np. 20-30 lat temu? Ja nie mówię że to wina konkretnej osoby - ale dziwne że od 4 lat nikt nie krytykuje publicznie tego że jest coraz gorzej ale większość mediów gada ciągle o kraju mlekiem i miodem płynącym - przypomina mi się film "The Island" - nawet tytuł pasuje :D - gdzie wszędzie z głośników tylko płynie: - zachowuj spokój - odżywiaj się zdrowo - nie krzycz - rób co do Ciebie należy Typowa hodowla organów - organów z prawem do głosowania ;) |
Już widzę jak Pysio i inni pysiopodobni wiekowo pójdą do pracy i dostaną średnią krajową czyli wspomniane wyżej 3,4 tys. zl. :) i jak poszaleją ze swoją pierwszą wypłatą. Bo ceny w sklepach jewropejskie a często wyższe niż tam gdzie zarabiają te 2,6 tys czy 3,2 tys. euro czyli mnożymy przez 4,5 zł i wychodzi ... :) i tak co miesiąc. Tak to można żyć. Służba zdrowia działa, autostrady, nawet o dziwo biura turystyczne oferują tańsze wczasy w lepszych hotelach. A w Polsce wzamian Tusk bredzący bajki o Zielonej Wyspie i aby żyło się lepiej. Wszystkim.
|
Cytat:
|
W nawiązaniu do postu SkMk - Nawet jak skończy prawo, zrobi aplikację np. sędziowską to dalej zarabia gówno w porównaniu do starej Unii.
Litr ropy w Niemczech 1.47 ojro Litro ropy w Polsce 5,67 zł Zarobki sędziego w Niemczech 3235 ojro Zarobki sędziego w Polsce 6800 zł W Niemczech kupi 2200 litrów ropy W Polsce kupi 1199 litrów ropy Dalej mamy porównywać poziom życia ? Trzeba pamiętać że porównujemy gości po prawie z aplikacją - jak porównamy zarobki administratora sieci po studiach ze znajomością języka to jest 2-krotnie gorzej EDIT: Cytat:
hehehe - zaczęło się |
Cytat:
P.S. Pytanie raczej jest, która koncesja została wydana bez korupcji ? |
Nie przeglądam tego tematu, ale rzuciła mi się dzisiaj w oczy wypowiedz Palikota:
http://www.tvn24.pl/-1,1730841,0,1,d...wiadomosc.html Ciekawe co o tym sądzicie :) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Bo póki co, Twoja teoria opiera się na przekonujacej konstrukcji: jestem gościem, bo zachowuję się jak gość. |
Cytat:
pot. człowiek ogarnięty jakąś ideą, fanatyk, próbujący za wszelką cenę narzucić swe poglądy innym |
Cytat:
bo ludzi ogarnięych jakąś ideą jest wielu, podejrzewam, ze zdeycodwana większość świadomych ludzi na globie. PS. Nie zapomnij dołożyć bolda. |
Cytat:
Takie różne Drozdy też tu narzucają swoje poglądy, bo jak się z Drozdem nie zgadzasz to żeś opłacony leming. |
Cytat:
|
Cytat:
Pozostaje czekać, aż nasi w Afganistanie zastrajkują, bo Talibowie strzelają, a tak w ogóle to za sucho i za ciepło. No i piwa nie ma. Słowem, cytując klasyka: "nie tak się umawialiśmy". |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
prawda jest taka, że łapówki przy łupkach były zwłaszcza na początku XXI wieku - zwłaszcza 2002-2007, gdy o łupkach w Polsce nie było tematu. Wiem z dobrego źródła, że Amerykańce zaczeli badać ten temat właśnie w tym okresie. Przyjeżdzali, przekupywali geodetów i samorządowców, pobierali mapy terenu,badania gleb itd. Już wtedy wietrzyli interes. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Polska zasługuje na cud gospodarczy 1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy 2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty 3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic 4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ 5. Uprościmy podatki – wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych 6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012 7. Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku 8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce 9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet 10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją. :D |
Cytat:
p.s.Jak tam oskarżenia Macierewiczaii jego procesy.Dostałes strzała dowodami , udowodniłem ci że gó...o wiesz to siedzisz na ten temat cicho, i zmieniasz temat próbując atakować Drozda bzurnymi zaczepkami |
Pisowcy już żyją 4 lata w państwie totalitarnym a włos im z głowy nie spadł .Objawy totalitaryzmu ,to to ,że np. na Onecie nie dali ani jednej informacji o konferencji Ziobry i Kurskiego dotyczącego ich planów politycznych.
Tymczasem na Ukrainie Tymoszenko zamkli do więzienia i dziś media podają ,że powoli się wykańcza i może niebawem umrzeć z "powodów zdrowotnych". Tego jakoś nikt nie widzi , emocje są wokół "śmierdzących pierdów Macierewicza" dot. Smoleńska i jego hipotez na temat zwalczania opozycji w Polsce . Natomiast tam (w Ukrainie) gdzie realnie opozycje polityczna ,wykańcza sie na podstawie "wyroku Sadowego" to sie nikt nawet słowem nei zajaknie. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Arapaho, pokazałeś wycinki uzasadnień, i to zapewne ze strony Macierewicza, a jak to odczytujesz W ocenie Sądu zawarcie w przedmiotowym Raporcie informacji o określonej treści nie stanowi czynu zabronionego, gdyż wynika z uprawnień jakie sformułowane są w przepisach rangi ustawowej. |
Cytat:
I, na przyszłość, gdybyś raczył wspomóc swoje teorie cytatami, byłoby wspaniale. |
Cytat:
|
Cytat:
Pani Tymoszenko to nie jest żaden więzień polityczny tak jak usiłuje się w Polsce wmówić opinii publicznej. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
dzięki temu - podciągnąłeś osobę formułujacą tę opinię pod kategorię "oszołoma" to Twoja teoria pasuje jak ulał do Twoich wypowiedzi PS> mimo wszystko chciałbym się dowiedzieć, gdzie i kiedy Macierewicz nazwał wszystkich, którzy sie z nim nie zgadzaja, ruskimi agentami. |
Gość uparcie twierdzi że 2+2=15 nikt nie wie skąd taka teoria, ale jak mu ktoś udowodni że coś w tym jego twierdzeniu nie pasuje. Zyskuje miano oszołoma, bo jemu, gościowi, narzuca swoje zdanie ;). A on wie swoje i to jest jego prawo. Przecież wielu "ekspertów" też ma takie. Gościowi przeszkadza nawet wypowiadanie zdania innego niż tożsame z jego zdaniem. Uważając słuchanie takiej wypowiedzi za nieszczęście. Pewnie z tego samego powodu cudak za nieszczęście uważa TV Trwam. Przypomina to zachowanie sześciolatka dobrze odegrane w poniższym arcydziele.
http://www.youtube.com/watch?v=fHjqi...eature=related 50-54 sek. Strach przed przyznaniem się do błędu, może podpowiadać różne irracjonalne zachowania, a im dłużej trwa taki stan samo oszukania tym głębsze bruzdy w psychice. Zatem życzę koledze przebudzenia. ps. Jak ktoś się upiera że spanie w gumofilcach i narciarskich goglach poprawia koncentrację zwłaszcza kiedy na lewej nodze mamy skarpetkę czerwoną a na prawej żółtą z dziurą na trzecim palcu to wypadało by go wyprowadzić z błędu? Czy dla świętego spokoju przyznać mu rację? Próbować czy olać? |
Cytat:
Ahh i Drozdzik nie obszedł by sie bez wmawiania, że ktoś oczywiście nie myśli samodzielnie " A on wie swoje i to jest jego prawo. Przecież wielu "ekspertów" też ma takie." Tak tak Drozdziku, wiem wiem, że tylko Ty wiesz ile jest 2+2, i że nikt ci nie wmówi, że białe jest białe. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl