Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

wujekWojtek 19.11.2011 14:10

No właśnie chciałem napisać o tym Oleksym. Ktoś wie jak dobry on jest? Wg faktu bardzo solidny zawodnik. Ma pewne miejsce na lewej obronie w U-21.

Przy okazji mam nadzieję, że nie jest spokrewniony z tym Oleksym co siedzi po prawicy Wojciechowskiego. pfff...

KMZ 19.11.2011 15:11

wujekWojtek , z tego co go widziałem w kilku meczach zawiszy prezentował się moim zdaniem lepiej niż Paljic ;)

syryls 19.11.2011 15:22

1 liga a T-ME to 2 klasy różnicy, przekonała się o tym obrona ŁKSu

kacpaw91 19.11.2011 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KMZ (Post 1192973)
informacja z "fakt" - wiem że mało prawdopodobne ;)

Paweł Oleksy - rozmawia z Wisła (Obecnie Zawisza)
Bracia Mak - Obserwowani przez Wisłę !

Szukamy Polaków ?

Bracia Mak mają kontrakt do końca sezonu, teoretycznie mogą podpisać kontrakt już 1 stycznia. Oleksy jest wypożyczony do Zawiszy z Zagłębia.

Piotson 19.11.2011 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1193045)
1 liga a T-ME to 2 klasy różnicy, przekonała się o tym obrona ŁKSu

Oraz my w tamtym sezonie z Podbeskidziem, w tym zresztą też.

Janusz94 19.11.2011 21:31

Jeśli nasi włodarze chcą ściągać utalentowanych polaków to ja proponuje:
- Zagłębie Lubin - Damian Dąbrowski, Arkadiusz Wożniak
- Jagiellonia Białystok - Tomasz Kupisz
- Lechia Gdańsk - Wojciech Pawłowski, Rafał Janicki
- Ruch Chorzów - Maciej Jankowski
- GKS Bełchatów - Filip Modelski
- Górnik Zabrze - Łukasz Skorupski, Paweł Olkowski, Arkadiusz Milik
to z ekstraklasy a z I ligi:
- Polonia Bytom - Jakub Świerczok
- Zawisz Bydgoszcz - Paweł Oleksy, Adrian Błąd
- Ruch Radzionków - Mateusz Mak, Michał Mak
Oto moja lista talentów którymi warto się zainteresować

szczepek19 19.11.2011 21:39

ja bym ściągnął Tyrałę do Wisły... czemu ma się kisić tam w ligach niemieckich, a u nas mógłby się sprawdzić... taki Sikorski dał radę :)

Piotson 19.11.2011 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Janusz94 (Post 1193202)
Jeśli nasi włodarze chcą ściągać utalentowanych polaków to ja proponuje:
- Zagłębie Lubin - Damian Dąbrowski, Arkadiusz Wożniak
- Jagiellonia Białystok - Tomasz Kupisz
- Lechia Gdańsk - Wojciech Pawłowski, Rafał Janicki
- Ruch Chorzów - Maciej Jankowski
- GKS Bełchatów - Filip Modelski
- Górnik Zabrze - Łukasz Skorupski, Paweł Olkowski, Arkadiusz Milik
to z ekstraklasy a z I ligi:
- Polonia Bytom - Jakub Świerczok
- Zawisz Bydgoszcz - Paweł Oleksy, Adrian Błąd
- Ruch Radzionków - Mateusz Mak, Michał Mak
Oto moja lista talentów którymi warto się zainteresować

Poproszę jeszcze, żebyś przelał na konto klubu tak około 7 mln euro.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepek19 (Post 1193204)
ja bym ściągnął Tyrałę do Wisły... czemu ma się kisić tam w ligach niemieckich, a u nas mógłby się sprawdzić... taki Sikorski dał radę :)

Poradził, poradził... co?
Myślimy o tym samym Sikorskim co jest ostatnio w wyśmienitej formie?
Przypomnę: 13 meczów 481 minut 0 goli

Skoro już tak wyciągamy piłkarzy, to ja też bym chciał, po co mam się kisić w Radomiu, a w Wiśle mogę się sprawdzić.

rps16 20.11.2011 11:25

Ktoś tu sie pytał jak wyciągnąć Celebana

Otóż ma w kontrakcie klauzule odejscia, bodajże 500 tys. euro

I nie mowcie ze jest za słaby na Wisłe bo płakać sie chce co wy tu piszecie, robicie z tego klubu drugi Real albo Barcelone, gdzie jak gosc sie sprawdza powiedzmy w Atletico Madryt to go tam nie chca, bo to przeciez taka potęga i tu sie nie sprawdzi. Na ten moment jestesmy druzyna srodka tabeli, Śląsk jest liderem i gra od nas o niebo lepiej, wiec nalezy uznac ze jak tam sie ktos sprawdza to u nas sie sprawdzi tym bardziej.

Pozdrawiam

tomasz_19 20.11.2011 12:17

http://www.transfermarkt.de/de/ivan-...ler_45832.html utalentowany napastnik z Chorwacji, już interesuje się nim FC Koln, 9 bramek w 13 meczach

Piotson 20.11.2011 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rps16 (Post 1193347)
Ktoś tu sie pytał jak wyciągnąć Celebana

Otóż ma w kontrakcie klauzule odejscia, bodajże 500 tys. euro

Bodajże w FM 2012.
Kontrakt mu się kończy po tym sezonie.

rps16 20.11.2011 12:43

Piotson moze i w FM tez ale tak czy inaczej ma ta klauzule :) A ze kontrakt mu sie konczy to nie wiedzialem

Daif1906 20.11.2011 14:38

Ciekawie wyglada Jakub Swierczok z Polonii Bytom.Odkad media podaly to info zaczalem sie przygladac jemu.Widac ze wie o co chodzi w pilce,dobry technicznie,szybki ,mysli na boisku.Dobry transfer by byl mysle.
No i jeszcze Waldka Sobote bym widzial;)

GaoFeng 20.11.2011 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez licoo
Ciekawym zawodnikiem jest również Préjuce Nakoulma z Górnika. Waleczny, silny, dobry technicznie, warto się mu przyglądnąć.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GaoFeng (Post 1184514)
+ bardzo szybki! Zgadzam sie, bardzo ciekawy zawodnik!

Jak Nakoulma dzisiaj gral? Niestety nie moglem ogladac mecz.

fresh.cie 20.11.2011 19:33

Niestety - baaardzo się przyczynił do naszej porażki. Mógł a nawet powinien strzelić 2 bramki no i zaliczył asystę.

riv 20.11.2011 19:42

Nakoulma robił dużo wiatru ale nic z tego nie wynikało. To, że nic nie strzelił dzisiaj to wyłącznie jego pierdołowatość.

fresh.cie 20.11.2011 19:45

Nic nie wynikało? Przecież ten "wiatr" sam sprawiał, że miałem strach czy czasami ktoś od nas nie wpakuje piłki do siatki znając nasze kaleki.

GaoFeng 20.11.2011 19:56

Widzialem Nakoulme kilka razy w tym sezonie (dzisiaj akurat nie) i moim zdaniem jest to idealny napastnik jesli sie gra systemem 4-2-2. On duzo pracuje dla zespolu i potrafi sam sobie wypracowac sytuacje bramkowe. Poza tym, on jako troche cofniety napastnik przyciaga zawsze dwoch lub trzech obroncow/def. pomocnikow do siebie i wlasnie odciaza partnera z ataku i skrzydlowych.

BiałaGwiazda 20.11.2011 20:20

A Świerczok kolejna brama dla Polonii Bytom i bardzo dobry mecz tego zawodnika.Aż dziw bierze,że chłopak ma jeszcze 18 lat - 12 goli na koncie i przewodzi samodzielnie klasyfikacji strzelców w 1 lidze.

BiałaGwiazda 20.11.2011 20:21

A Świerczok kolejna brama dla Polonii Bytom i bardzo dobry mecz tego zawodnika.Aż dziw bierze,że chłopak ma jeszcze 18 lat - 12 goli na koncie i przewodzi samodzielnie klasyfikacji strzelców w 1 lidze.

anthony09 20.11.2011 23:38

Jeśli ktoś mi powie, że nie ma młodych zdolnych polaków za godziwe pieniądze to przyjdę do niego na chatę i powiem palnij się w łeb!
Paweł Olkowski,
Jakub Świerczok
Łukasz Skorupski ?
bracia Mak ?

mitmichael 21.11.2011 07:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 1193686)

Obserwowany jest przez Sochaux a z tego co słyszałem w wypowiedzi dla OS o Nim przez trenera to podobno zaczyna uderzac mu sodowka wiec wcale bym sie nie zdziwił gdyby sie zdecydowal juz teraz na wyjazd

Feniks1983 21.11.2011 10:24

Akurat wyjazd w tak młodym wieku biorąc pod uwagę Nasze Polskie realia i te zachodnie, nie uważam za okaz sodówki ale raczej za większe szanse na rozwój i osiągnięcie czegoś więcej niż gra w E-klasie.

Vuko 21.11.2011 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1193958)
Akurat wyjazd w tak młodym wieku biorąc pod uwagę Nasze Polskie realia i te zachodnie, nie uważam za okaz sodówki ale raczej za większe szanse na rozwój i osiągnięcie czegoś więcej niż gra w E-klasie.

Lewandowski nie pchał się od razu na zachód, a już osiągnął sporo. Kto wyjeżdżając w wieku 18 lat z Polski, zrobił jakąś oszałamiającą karierę na zachodzie?

piopry 21.11.2011 13:21

Jak dla mnie opcją naprawdę sporego wzmocnienia Wisły byłoby ściągnięcie Arkadiusza Piecha z Ruchu, a czemu ? Gość nie jest wielkim wirtuozem piłki, ale jego zaangażowanie w grę, ambicja i ciąg na bramkę są niesamowite. Wg mnie facet jest jednym z najbardziej niedocenianych zawodników w T-ME. Wszyscy zachwycali się Jankowskim, a wg mnie Piech jest od niego lepszy - jedyny minus, to że jest od niego starszy.
A poza tym czy my na pewno chcielibyśmy mieć w składzie Jankowskiego, który otwarcie mówi że kibicuje Legii ?

JOSE 841 21.11.2011 17:03

to jest Wisła nie FM żeby brać za grosze zawodników z tej samej ligi.Ktoś z zarządu Wisły ostatnio przyznał że kluby z ekstraklasy chcą podwójnej ceny za danego polskiego młodego zawodnika .Więc raczej Wisła prędzej wykupi Bitona niż ściągnie jakiegoś zawodnika z ekstraklasy.Co do I ligowców Świerczok raczej nierealne chyba byłby pierwszym zawodnikiem który grał w Cracovii a potem w Wiśle.Oleksy z tego co ostatnio mówił w mediach to raczej woli zostać tam gdzie aktualnie gra czyli w Zawiszy.Błąd nie wiadomo zwłaszcza że Zawisza cały czas liczy w walce o awans to raczej nie ma zamiaru się osłabiać .Co do Maków łatwiej będzie ich ściągnąć do Wisły i zapewne prędzej Makowie trafią na Reymonta niż pozostali których wymieniłeś.Tylko czy poradzą sobie z presją??? zwłaszcza ze zapewne będą musieli grać na poziomie Brożków żeby przebić się do wyjściowej 11stki

WiślakMyślenice 21.11.2011 17:12

Cytat:

Więc raczej Wisła prędzej wykupi Bitona
Nie płakałbym.

Cytat:

Świerczok raczej nierealne chyba byłby pierwszym zawodnikiem ktory grał w Cracovii a potem w Wiśle
Ciekawe co z tą jego "sodówką". Jeżeli napalił się już na zachód, to po zawodniku. Trzeba go dalej "monitorować"...

GaoFeng 21.11.2011 18:24

Tylko ze Swierczok ostatnio bardzo slabo gra! Slaba skutecznosc, zmarnowane setki i w meczu z Pogonia Szczecin jeszcze fatalny blad, ktory skonczyl sie bramka dla przeciwnika. On ma na pewno talent, ale musi to udowodnic przez dluzszy okres sezonu.

Oleksy to przecietny pilkarz, nawet na pierwsza lige. Duzo ciekawszym zawodnikiem jest Damian Aldas z KS Polkowice, on moze grac zarowno w obronie, jak i na skrzydle: niezla technika, waleczny i dobra gra pozycyjna.

http://www.youtube.com/watch?v=Z5K2r1ZQayM

laxa 22.11.2011 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1194094)
Co do I ligowców Świerczok raczej nierealne chyba byłby pierwszym zawodnikiem który grał w Cracovii a potem w Wiśle.

Tutaj codziennie można się dowiedzieć czegoś ciekawego. Proponuję się zapoznać z historią, a nie wprowadzać "braci" w błąd.

tedyy 22.11.2011 12:05

znam przykład że do ME ściągnęliśmy zawodnika z przeszłością po drugiej stronie błoń (gdy był na boisku traciliśmy po parę bramek) i nikt poza mną o tym nie pisał

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl