![]() |
e tam.
Ważne ze kieszeń pełna od srebrników i mozna śmigać do Platinum. Ciekawe czy Handzlik skonczy jak reszta super talentów z Legii, a było ich ho ho. |
Cytat:
|
Wywiad z Rafałem Wolskim. Pierwsze pytanie i odpowiedź najważniejsze. Jak to nikt się nie odezwał? Wstyd!
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...mowa,10377466/ |
Dziś dla odmiany wraca temat Kuby i Liverpoolu. Może faktycznie coś jest na rzeczy. Oby był kolejnym wygranym tego euro. Pewnie, biorąc pod uwagę wiek, to będzie ostatni topowy klub Kuby przed..powrotem do Wisły ;-)
Skoro ma się prosić o miejsce w Dortmundzie, może pora skosztować Anglii i sprawdzonego trenera... http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...ortmund/hfkg64 |
my już z tego pewnie nic kasy nie dostaniemy ?
|
Cytat:
Odnośnie klauzuli, to jeśli faktycznie taka istniała, wciąż powinna obowiązywać i jeśli jakieś szczególne warunki (np. ważność w latach) jej nie wyłączyły, powinniśmy się upomnieć o kasę. A dostaniemy coś też na pewno na zasadzie solidarity contribution, ale to będą jakieś grosze (1,5% transferu ok mi wychodzi) |
Są jakies przecieki w prasie odnośnie kwoty odstępnego, która Lechia płaciła za Wolskiego, ktoś coś słyszał/czytał?
|
Pan Adam cudowny! http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...sta_15575.html
|
|
A spierdalaj
|
No i doczekałem się chwili, w której Zawodnik Michał Czekaj odchodzi z Wisły Kraków, Ciekawe kto skusi się zatrudnić utalentowanego, młodego gracza, tak obiecującego.
http://www.wislaportal.pl/31132,Mich...ly_Krakow.html Dobra, uff, ciesze się, że nie przedłużyliśmy z nim umowy, tak samo, że kiedyś pozbyliśmy się Daniela Bruda, tak teraz MCzek odchodzi z piłki. Ktoś tutaj też dissował rozwiązanie kontraktu z Crivellaro i Balshem. Mnie tam taka polityka odpowiada, po cóż trzymać w kadrze kogoś, kto się nie nadaje. Pół roku szans, nie wykorzystane to nara. |
Nasza była gwiazda Konrad Handzlik został wypożyczony do Zagłębia Sosnowiec :lol:
|
Cytat:
Nie chce mu źle życzyć, bo to niechrześcijańskie. |
Cytat:
Oj krótką macie pamięć Panowie. Jeszcze kilka lat temu kiedy Wisła miała jakąś strategie też kupowano najzdolniejszych młodych piłkarzy i od razu wypożyczano do 1 ligi przy czym bacznie się im przyglądano. Nie muszę daleko szukać: Paweł Brożek. Czy grając w 3 lub 4 ligowych rezerwach byłby lepszy? Nie sądzę. 1 liga to jednak wyższa półka. Poczekajmy ze 3 lata i dopiero wtedy śmiejmy się z wyboru Handzlika... |
Cytat:
|
Nie wiadomo czy by trenerowi pasował, poza tym u nas konkurencja w pomocy przy 3-5-2 jest względnie duża.
Nie jestem zadowolony z tego co hadzlik zrobił, ale jakaś logika w tym była. |
Cytat:
2. Kiedy ktoś od nas odszedł zagranicę? Jeszcze za duże pieniądze? Przestańmy żyć przeszłością. Markowo nadal jesteśmy wysoko. Pewnie na równi z Legią i Lechem. Niestety sportowo i organizacyjnie na poziomie Górnika Łęczna. A może nawet obrażam GŁ. Oni pewnie mają prezesa i trenera rezerw. My nie... |
Cytat:
|
Niektórzy zapomnieli chyba, że Konrad zdążył u nas zadebiutować, był bardzo dobrze oceniany i publicznie wychwalany przez Broniszewskiego, i w momencie kiedy naprawdę zbliżał się do tego, by zaistnieć w drużynie, podjął taką a nie inną decyzję.
Był z nim wywiad, kulisy były wytłumaczone i z tego wynikało, że Legię podpowiedzieli mu rodzice albo agent. Wisła dawała mu duże pieniądze, niewspółmierne do tego, co dawał na boisku, a i tak nas olał. Leszczak, Stolarski, Zając, Handzlik - im więcej takich przykładów, tym łatwiej będzie pokazać chłopakom, że może lepiej zostać w Krakowie. |
Stolarski w poprzedniej rundzie był podstawowym zawodnikiem Lechii wiec przykład raczej kiepski.
Leszczak był w klubie w czasie kiedy nie miał szans zaistnieć. Chyba też go nawet wypożyczaliśmy na początku. Ale jak się okazało materiał na piłkarza słaby (może głowa nie ta też) Zając pogubił się sam (wg mnie też bardziej psychika). Ale też w momencie kiedy był w największym gazie Franek Smuda dał mu tyle pograć co nic... Co do Handzlika to tak jak pisałem wcześniej. Cierpliwości. Widzę że dla Was wypożyczenie do 1 ligi = koniec kariery |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Sytuacje, gdy taki młodziak dostaje szanse dwie trzy minuty w ramach zmian taktycznych to nic. |
Cytat:
Mógłbyś mi zaktualizować informacje i wyliczyć jacy się wychowankowie wybili z tej Legii w ostanim czasie? w formie ciekawostki ... [...]W czerwcu we francuskim klubie na testach przebywało trzech młodych Polaków - 16-letni Bartłomiej Kukułowicz z Akademii Legii, oraz dwóch 17-latków z Akademii Piłkarskiej 21 - Michał Feliks i Olaf Niepokój[...] |
Cytat:
Paweł Stolarski - 7 pełnych meczów (11 z ławki), łącznie: 1161 min dla porównania u nas podobni wiekowo: Jakub Bartosz - 4 pełne (2 z ławki), Ł: 453 min Krystian Kujawa - 0 (1), Ł: 104 min Szymon Witek - 0 (1), Ł: 8 min Alan Uryga - 17 (3), Ł: 1906 min (symboliczna liczba w sumie mu wyszła :D) tych którzy odeszli już nie wypisywałem. źródło: 90minut.pl |
Cytat:
|
Dokładnie, pod czyimi skrzydłami się mają rozwijać (pisze o SA nie o akademii), kto jest trenerem rezerw na dzień dzisiejszy?
|
Cytat:
|
Cytat:
Marcelo i Kuba. Jakby miał inną mentalność, to pewnie byłby i Małecki. A Legia już nieraz liczyła w myślach miliony za Żyrę, Koseckiego i Dudę. Oczywiście bilans mają od nas lepszy, nie przeczę, ale nie jest to tak kosmiczna dysproporcja jak się wydaje. Ktoś wklejał fajny raport na ten temat ostatnio, bardziej bym zauważył że to Jagiellonia potrafi robić sporą kasę na transferach i funkcjonować na znośnym poziomie. My sporo kasy z transferów przetraciliśmy pechowo. Np. za Wilka. |
Cytat:
Cywka ma faktycznie podobne statystyki. Ale ma 28 lat. Wrócę do genezy pisania o Stolarskim. Prezentowanie go jako przykładu na to, że nie warto odchodzić z Wisły jest raczej słabe, skoro rozgrywa ponad 1000 min w sezonie w klubie, który nie ma wąskiej ławki i gra do ostatniej kolejki o europejskie puchary. My wpuściliśmy młodych jak graliśmy o czapke gruszek. |
Cytat:
Kuba 2006/07 Chrapek 2013/14 Faktycznie "ostatnio" :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl