Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

rav 09.09.2010 18:29

zajacek, pomyśl.

Koncepcja była, by wyburzyć łuki i C, zbudować na ich miejsce nowe trybuny, A i B zostawić ale zadaszyć. Na tyle miasto zakładało, że będzie je stać.

No to projektujesz trybuny za bramkami o szerokości ok. 86-88 metrów, przylegające narożnikiem do A i B a nową C przesuwasz do środka (odsuwasz od ulicy Reymana, dzięki temu tworzy Ci się za nią więcej miejsca).

W efekcie masz odległość większych trybun od linii bocznej 9-10 metrów.

Tu naprawdę nie trzeba być mistrzem architektury, żeby to pojąć...

lacos 09.09.2010 18:32

Mam pomysl boisko przeniesc do trybuny wschodniej odleglosc gora 5 metrow a z drugiej stronie (trybuna zachodnia) , ktora jest w budowie parter zrobic z mniejszym katem nachylenia, nalozyc betonu i bedzie z 20 rzedow wiecej.Zatrudnic archiutekta z anglii nie jakies barachlo z polski czy niemiec na stadion wydali gora 150 mln wiec 350 maja w zapasie. Cala filozofia
Ps. A zastanawial sie ktos co ze stadionami : narodowym , we wrocku i gdansku hehe...

mav23 09.09.2010 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 976716)
Elu, wiem, tylko że Obtułowicz od dłuższego czasu nie jest w stanie niczego zrobić. O nadzorze nad swoimi pracownikami można zapomnieć.

A pracownicy są takimi "asami", że proponują betonowy mur zamiast barierki przed skyboksem, żeby ludzie z dolnej kondygnacji nie widzieli "krocza vipa".

Oj RAV poleciałeś tym postem - nie masz pojęcia jak to wszystko wygląda i piszesz o ludziach których nawet nie widziałeś nie mówiąc już o ich poznaniu.

Do kozaków co to wskoczyli wczoraj na forum i piszą o obniżaniu murawy albo o tych .......onych 17 metrach i wydaje wam się że każdy z was jest architekt kozak niczym Sir Norman Foster - to wszytko nie jest tak łatwe jak klocki z Lego.

Stadion jest - nikt wam murawy 2 raz nie obniży, fosy nie wykopie i nie dołoży żadnych rzędów, ścian tez płytami nie obłożą - pora się z tym pogodzić. Skupcie się na rzeczach które można jeszcze ruszyć typu malowanie elewacji.

Teraz posypie się lawina bluzgów dlatego piszcie na PW i oszczędźcie czytania tym który chcą się czegoś konkretnego z tego forum dowiedzieć.
POZDRAWIAM :)

rav 09.09.2010 18:39

lacos, takimi postami dajesz argumenty ludziom z urzędu miasta, że nie warto czytać głosu kibiców na forum bo tam same bzdury wypisują.

Abstrahując od kosztowności tego durnego rozwiązania rzucę kilka krótkich haseł:
- dach nie przykryje nowych siedzeń na zachodniej
- co z narożnikiem północno zachodnim?
- łagodniejszy kąt nachylenia = ludzie zasłaniają sobie boisko
- ze skyboksa na wschodniej i prawdopodobnie także z górnego jej piętra nie zobaczysz całego boiska
- "20 rzędów więcej" = hahaha

Nie no, nie wiem po co w ogóle moja polemika z takimi bzdurami. Dajcie gościowi ignora...

Mav23 - sorry, nasłuchałem się wielu historii a ich potwierdzenie mam w "kwiatkach", które nam zafundowano. Zaręczysz, że cytat, który podałem nie jest prawdziwy?
Jeśli spojrzysz na któryś tam mój post wyżej, to zwróciłem uwagę, że dalsze obniżenie murawy jest nierealne.

gooro33 09.09.2010 18:51

Jesli pamiec mnie nie myli to stadion Saint-Etienne byl jakims wzorem dla tego co u nas Pan O. zaprojektowal.
Tam rowniez trybuny za bramkami sa bardzo szerokie.
http://stadiony.net/stadiony/fra/sta...ffroy_guichard

E: NA tych zdjeciach widac rowniez jak kiepsko bedzie widac ewentualne oprawy na naszym stadionie z powodu slabego doswietlenia trybun, a praktycznie jego braku...

runner 09.09.2010 19:03

bezsensowna jest dyskusja na temat "widoczności krocza vipa"
1. jak nie będzie odpowiedniego widoku, z pewnością będą musieli coś z tym zrobić, bo będzie to oznaczać obniżenie jakości w oglądaniu spotkań = narzekania i może doprowadzić do spadku ceny wynajmu
Ten problem zostawmy operatorowi, w końcu będzie odbierał stadion i miał swoje uwagi.
2. Zawsze można skuć np 40-50cm betonu i w tym miejscu zastosować elegancka balustradę (stal nierdzewna) ze szklanym wypełnieniem (lekko przydymionym) To tylko przykład.
3. Obniżenie płyty boiska nie wchodzi w grę przez najbliższe lata. Są 3 powody a) koszty rozbiórek, dostosowania wjazdów, zejść, nowej murawy itp. b) brak widoczności - morderstwo lóż vipowskich i stanowisk os. niepełnosprawnych c) zgoda architekta

Walczmy w zespole o trybunę północną, ładniejsze wykończenie placu od Reymonta, elewacje, telebimy, pomalowanie betonów, ławki trenerskie to jest do ugrania. Na tym się skupmy jako kibice, którzy chcą poprawić nasz stadion. Bezsensu pisanie o zmianie kąta nachylenia trybuny kiedy ona stoi ....od 5 miesięcy...

Saint* 09.09.2010 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez barney22 (Post 976614)
gigant : "Zrobiłes z nas pośmiewisko w całej Polsce i tyle. Już widzę Majchrowskiego, jak nie spi po nocach i zamartwia sie stadionem.Nie wiem jaki miałes cel, ale wjebałeś nam nóż w plecy."

Nie no, kolego strasznie przesadzasz i rzucasz oszczerstwa. Pośmiewisko, owszem, ale z prezydenta, projektanta i ZIKiT'u. Żadne dotychczasowe działanie w tej sprawie nie przynosiło tak dobrych rezultatów. A jeśli chodzi o prezydenta. Tak, uwierz mi, nienajlepiej teraz sypia, jest coraz większa szansa na udział prokuratury w tym cyrku. Pozdr

barney22 dobra robota, trochę późno ale lepiej to niż nic. Dzięki temu nawet osoby nie interesujące sie budowa widzą co sie dzieje, a to napewno nie przysporzy popularności majchrowskiemu i jego pomagierce.

MatMario 09.09.2010 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez runner (Post 976744)
Walczmy w zespole o trybunę północną, ładniejsze wykończenie placu od Reymonta, elewacje, telebimy, pomalowanie betonów, ławki trenerskie to jest do ugrania. Na tym się skupmy jako kibice, którzy chcą poprawić nasz stadion. Bezsensu pisanie o zmianie kąta nachylenia trybuny kiedy ona stoi ....od 5 miesięcy...

To jest podejście któremu również dopinguje. Nie ma co płakać teraz nad tym że jest 17 bo nikt teog w żaden sposób nie przyciągnie już bliżej. POSZŁO. barney22 zrobił aferę od dupy strony no ale trudno poszło.

Ważna jest elewacja, poprawa tego co się da a nie obniżanie murawy.

mav23 piszesz że nie ma możliwości wywalczenia obłożenia płytami, piszesz to na jakiej podstawie? Mówisz o elewacji?

willow 09.09.2010 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez barney22 (Post 976582)
Panowie, jestem autorem tego felietonu o 17,5 metrach i inicjatorem konkursu na zagospodarowanie tej przestrzeni. Żeby było jasne, akcja zupełnie nie jest wymierzona w kibiców, ani klub tylko w osoby odpowiedzialne za niegospodarne wydawanie kasy! Sam sympatyzuję z Wisłą! Zauważcie, że pomysł poszedł w świat i już przynosi wymierne skutki. Wcześniejsze próby rzeczowej krytyki były w chamski sposób ignorowane przez prezydenta, ZIKiT czy architekta. A taka nagonka może tylko zmobilizować naszych decydentów. Rozgłos jest spory, prezydent nie ma się najlepiej z tym wszystkim, napewno stanie na głowie, żeby załatwić telebimy, czy bebechy trybuny D. Poczekajce, zobaczycie, że akcja przyniesie dobre owoce, zarówno w materii sprawiedliwości jak i korzyści dla obiektu Wisły Kraków. Na interii jest kontynuacja wczorajszego artykułu, tym razem już nie mojego autorstwa. Swoją drogą, ciekawy pomysł, który tutaj znalazłem z tym obniżeniem murawy i dobudowaniem trybun. W narożnikach trzebaby je jakoś ściąć, żeby zachować wjazdy, ale sprawa wydaje się do ogarnięcia. Postaram się sporządzić taką wizualizację. Pozdrawiam serdecznie!

Ty już człowieku lepiej o nic więcej się nie staraj. Wystarczająco syfu nam narobiłeś.
Niedźwiedzia przysługa, srać na własne gniazdo

F-A-> 09.09.2010 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 976526)
A co dokładnie?
Bo ja się specjalnie przyglądałem i jedyne, co widziałem, to sekcje z umywalkami.
No czego jak czego, ale akurat mycia rąk po sikaniu to ja się nie wstydzę.

A i sikać jest milej, jak sobie patrzysz na Kałuży ;)

http://i55.tinypic.com/qp2de0.jpg
Rozwiązanie problemu widoku na toaletę z zewnątrz jest już podobno przygotowane - nie będą włączać tam światła :shock:

-chris- 09.09.2010 20:20

Przestańcie się kłócić o odległość trybun od murawy i wymyślać pomysły na zagospodarowanie tego terenu. Tu nic nie da się już zrobić.

Są większe problemy, które trzeba rozwiązać. Dla mnie karygodne jest to co widzę na zdjęciu wyżej. To się nadaje to Śmiechu Warte, ciekawe też kiedy na weszlo o tym napiszą.
Można to jeszcze jakoś naprawić, dziwne, że miasto / inwestor jeszcze nie zauważył tego problemu. Wystarczy nakleić na szyby coś takiego co jest na autobusach (reklamy na szybach) lub wymienić szyby - przydadzą się na zachodnią. Z kibli będzie widać Reymana, a odwrotnie już nie.

medyk 09.09.2010 20:24

wszyscy piszą o elewacji która aż tak tragiczna nie jest, o kiblu pod oknem nie bojcie sie nie macie tak wielkich ze ktos z dołu was zobaczy a nie zwracacie uwagi na sprawy najistotniejsze, mamy trybune widmo !! Trybuna D jest tylko makietą!! dlaczego nikt nie porusza tego problemu? najważnjiejsza trybuna pod wzgledem kibicowskim bedzie nieczynna a wy ........icie o rzeczach nieistotnych lub w najlepszym wypadku drugo rzędnych, to tak jak bym sie denerwował rysą na lakierze a tym czasem auto nie chciało wogole odpalić !!

gigants 09.09.2010 20:33

Jak widać na stadionie w Poznaniu też jest ciekawie
http://demotywatory.pl/2075026/Miejs...zeka-na-ciebie

saklak1906 09.09.2010 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez F-A-> (Post 976770)
http://i55.tinypic.com/qp2de0.jpg
Rozwiązanie problemu widoku na toaletę z zewnątrz jest już podobno przygotowane - nie będą włączać tam światła :shock:

Wystarczy naklejke nakleic na szybe do wysokosci belki i po problemie.Ja wiem ze projekt stadionu jest zgwalcony ale taki problem to nie problem.

gigant 09.09.2010 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 976793)
Wystarczy naklejke nakleic na szybe do wysokosci belki i po problemie.Ja wiem ze projekt stadionu jest zgwalcony ale taki problem to nie problem.

Znałem gościa co kucał na desce w czasie sr...., żeby nie zamoczyć siurka w wodzie. Co będzie jak koles przyjdzie na mecz i pójdzie sie wylać? Jak nic wyskoczy na rynnę. Trzeba zakleic cała szybę.

Arapaho 09.09.2010 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 976781)
wszyscy piszą o elewacji która aż tak tragiczna nie jest, o kiblu pod oknem nie bojcie sie nie macie tak wielkich ze ktos z dołu was zobaczy a nie zwracacie uwagi na sprawy najistotniejsze, mamy trybune widmo !! Trybuna D jest tylko makietą!! dlaczego nikt nie porusza tego problemu? najważnjiejsza trybuna pod wzgledem kibicowskim bedzie nieczynna a wy ........icie o rzeczach nieistotnych lub w najlepszym wypadku drugo rzędnych, to tak jak bym sie denerwował rysą na lakierze a tym czasem auto nie chciało wogole odpalić !!

Człowieku skończ opowiadać bzdury. O tym wszystkim co poruszasz jest mowa nawet w interpelacji ostatniej.Ile zadałeś pytań choćby w niej? Więc może nie pouczaj innych.
Akurat żałuje że nie wyłapałem kwestii kibla bo nie trzeba mieć somalijskich rozmiarów i sie o cokolwiek bać ale trzeba sobie zdać sprawę że architekt zawalił kolejna sprawę.
Mav23 to jak tam u was w studio wkońcu zgodziliście się na malowanie elewacji? Mam nadzieję że jednak nie będzie malowania ale porządne oblożenie plytkami lub tynk- niestety widziałem ostatnio malowanie betonu na innym obiekcie i jest to porażka.Wygląd ten sam co przed malowaniem tylko inny kolor.

Arapaho 09.09.2010 21:08

Specjalnie w innym poście info od radnego Olszówki :
"na wniosek prezydenta rada zabrala z hali 1,5 mln (druk nr 1725) dla powodzian... a wczoraj dala 7,4 mln cracovii na stadion zabierajac z centrum kongresowego (druk nr 1799) ! a na telebimy i polnocna nie ma kasy..."

IncognitoTSW 09.09.2010 21:13

Oto jest i rozwiązanie problemu wolnej przestrzeni za linią gry i przy okazji innego problemu

http://img.interia.pl/sport/nimg/n/i...ly_4559669.jpg

mikej 09.09.2010 21:16

Hmm... w Holandii taka toaleta byłaby chyba normalnie przyjęta.

http://lh5.ggpht.com/_awpBpaNVvtE/Sl...6/P1210071.JPG

gigant 09.09.2010 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mikej (Post 976818)
Hmm... w Holandii taka toaleta byłaby chyba normalnie przyjęta.

http://lh5.ggpht.com/_awpBpaNVvtE/Sl...6/P1210071.JPG

Tak, tam jak dwóch kibiców Cracovii pcha sie w glinę, też jest normalne.

anthony09 09.09.2010 21:30

No to kolejny problemik z laniem ... ;] To jest niestety błąd projektanta i inwestora że nie rozwiązali tego problemu inaczej i teraz już wydaje mi się, że nie da się z tym już nic innego zrobić ;/ Tak samo z tą elewacją i innymi rzeczami, bo jeżeli ktoś zrobiłby prawdziwy kosztorys rzeczy potrzebnych do wykonania to w sumie wyszłoby że nasz stadion kosztować miał ok. miliarda złotych! Elewacja, drogi dojazdowe, parkingi ... miliard by się spokojnie uzbierał jeszcze jakbyśmy chcieli coś takiego, żeby zasłaniało widok na toalety z ulicyhttp://img821.imageshack.us/img821/6...ankarena05.jpg

medyk 09.09.2010 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 976813)
Człowieku skończ opowiadać bzdury. O tym wszystkim co poruszasz jest mowa nawet w interpelacji ostatniej.Ile zadałeś pytań choćby w niej? Więc może nie pouczaj innych.
Akurat żałuje że nie wyłapałem kwestii kibla bo nie trzeba mieć somalijskich rozmiarów i sie o cokolwiek bać ale trzeba sobie zdać sprawę że architekt zawalił kolejna sprawę.
Mav23 to jak tam u was w studio wkońcu zgodziliście się na malowanie elewacji? Mam nadzieję że jednak nie będzie malowania ale porządne oblożenie plytkami lub tynk- niestety widziałem ostatnio malowanie betonu na innym obiekcie i jest to porażka.Wygląd ten sam co przed malowaniem tylko inny kolor.

wystarczy ze napisałem pełno meili do gazet, programow telewizyjnych, mówisz o interpelacji? super tylko która to już z kolei? i czy któraś z nich dała jakiś wymierny efekt? Nie dają nic kompletnie, znowu dostaniemy odpowiedz spóźnioną o miesiąc z jedno zdaniowymi lakonicznymi odpowiedziami gdzie ta banda smieje się nam w twarz, tu potrzeba isc wreszcie dalej nie chce sie powtarzac kolejny raz bo mi już sie to znudziło ale gdzie jest skwk? czemu nie organizuje(my) zadnej akcji pod stadionem? pod UM? mozna wszystko pokojowo rozwiązac tylko jak widać czas wyjść z internetu i pokazać się ludziom na zewnatrz może wtedy to da niektórym do myślenia, moze wtedy przyciągniemy uwage mediów? Bo narazie jest to tylko bicie głową w mur nie dające zadnych efektów. A w tym czasie zabierają nam z hali a dają pasom. :-/

MCDave 09.09.2010 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 976814)
Specjalnie w innym poście info od radnego Olszówki :
"na wniosek prezydenta rada zabrala z hali 1,5 mln (druk nr 1725) dla powodzian... a wczoraj dala 7,4 mln cracovii na stadion zabierajac z centrum kongresowego (druk nr 1799) ! a na telebimy i polnocna nie ma kasy..."

No i o to w tym wszystkim chodzi. Jeśli pójdziemy za głosem tych, którzy twierdzą że już nic nie można zrobić więc po co drążyć, to obudzimy się z ręką w nocniku. Mamy niewykończoną trybunę, kilka koniecznych poprawek na stadionie, nie ma parkingu, nie ma hali. Wierzycie że obecna ekipa (która nie traci dobrego samopoczucia) coś z tym zrobi? Skoro pani Niedziałkowska wykazała się niebywałym wręcz chamstwem i bezczelnością kłamiąc w żywe oczy, że ze skyboksów widać murawę, to nie widzę żadnego powodu aby liczyć na ich dobrą wolę i profesjonalizm. Dlatego im głośniej tym lepiej.

wojti11795 09.09.2010 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigants (Post 976785)

Już nam oddali i to mocniej:-/ http://demotywatory.pl/2076351/Stadion-w-Krakowie

chester 09.09.2010 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojti11795 (Post 976841)

DRAMAT :shock: to nam nieźle oddali :-/

pbciderek 09.09.2010 22:12

tego już nie ma u nas

SpoXsteR 09.09.2010 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigants (Post 976785)

ja pie...!! z jednego miejsca nie widac kawalka murawy, i to jedno miejsce na 44 tys bylo tak czyms nieprawdopodobnym ze musiales to wrzucic!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojti11795 (Post 976841)

spojrz na kalendarz, a nastepnie sprobuj dostrzec trybune po prawej.. nastepny madry, tyle ze wrzucil zdjecie z 2008 czy 2009 roku, przeciez tego plotu juz od dawna nie ma!

a te cale graficzne przerobki z biezniami i autostradami sa zalosne, mialo wyjsc smiesznie, wyszlo ch.. , takie przerobki mozna zrobic rownie dobrze na stadionie Amiki, gdzie odleglosc jest kilkumetrowa.. zrobione na sile, czyli zle..

Bartii 09.09.2010 22:37

Najwazniejszy problem to rozdysponowanie kasy na stadion (przeplacenie), elewacja, parking i pare niedorobek na trybunach w tym VIP i telebim... i na tym najlepiej sie skupic, szkoda miejsa na zarty typu "jak wykorzystac miejsce na 17 metrow" - ta sprawa jest juz dosc stara, i zeby bylo ok, wymagaloby wyburzenia calego stadionu, co juz teraz nie ma sensu.

zajacek 09.09.2010 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartii (Post 976858)
Najwazniejszy problem to rozdysponowanie kasy na stadion (przeplacenie), elewacja, parking i pare niedorobek na trybunach w tym VIP i telebim... i na tym najlepiej sie skupic, szkoda miejsa na zarty typu "jak wykorzystac miejsce na 17 metrow" - ta sprawa jest juz dosc stara, i zeby bylo ok, wymagaloby wyburzenia calego stadionu, co juz teraz nie ma sensu.

Popieram. Wytykanie błędów i mnożenie inwektyw niczemu nie posłuży. Na ten moment najważniejsze i (jako tako) realne jest ciśnięcie Majchrowskiego o standard Elite - czytaj telebimy. Druga kwestia mniej realna to wykończenie D. Niestety, zakładam pesymistycznie, że o to cisnąć będziemy mogli już nowego prezydenta...

barney22 09.09.2010 22:53

Drodzy kibice Wisły Kraków. Należą się ode mnie słowa wyjaśnienia. Jestem autorem felietonu o sławnych 17,5 metrach. Sam jestem kibicem Wisły, a pisząc artykuł opierałem się na informacjach i spostrzeżeniach z kilku lat realizacji inwestycji, której z nadzieją wyglądałem. Jedyną ideą pracy było unaocznienie skandalicznych błędów w prowadzeniu inwestycji, fatalnej postawy władz miasta, spółki nadzorującej budowę i autora projektu. Bardzo mi przykro, że temat o architekturze i błędach inwestycyjnych wykorzystano do klubowych przepychanek, czy wyśmiewania barw Wisły Kraków. Zająłem już oficjalne stanowisko w tej sprawie i dążę do radykalnego sprostowania sprawy na łamach portalu Interia.pl i do zamknięcia artykułu, który stał się narzędziem bezczelnych gier. Dziwne nagłówki, prześmiewcze komentarze i kolejne artykuły to zupełnie nie moje dzieło, ale formułowane jest tak, jakby wyszło spod mojego pióra. Jeszcze raz podkreślam. Jako sympatyk Wisły Kraków napisałem jedynie pierwszy felieton skupiający się na błędach w prowadzeniu inwestycji. Pozdrawiam

Pioneer 09.09.2010 23:42

Wbiłeś kibicom Wisły nóż w plecy, swoim prześmiewczym artykułem dałeś innym jasny sygnal do wyśmiewania i szydzenia zarówno z samej Wisły Kraków jak i jej kibiców. Przeciętny człowiek czytając twój artykuł nie śmieje się z Majchrowskiego czy Obtułowicza tylko z samej Wisły. Niestety, taka jest prawda. Jak dla mnie od dzisiaj powinieneś być persona non grata na nowym stadionie.

barney22 10.09.2010 00:06

Nie do końca, nie wierzę, że czytając faktycznie mój felieton ktoś to może tak odebrać. Ani raz nie piszę o klubie , ani kibicach, natomiast o władzy, ZIKiT, czy architekcie co drugie zdanie. Chyba, że mówisz o drugim artykule, który jest teraz na Interii, a który nie jest mojego autorstwa i naciskam, aby zamknęli zmanipulowany już temat.

crazykaro 10.09.2010 00:16

Już jest 3. "artykuł" na interi. Muszę przestac czytac ten koszerny portal

A wracając do stadionu to ile razy można pisać że wycięcie betonu w skyboxach i zastąpienie go stalową barierką nic nie zmieni gdyż transmisyjność fal o dł 400-800 nm wynosi okrągłe 0

radek2323 10.09.2010 00:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez barney22 (Post 976883)
Nie do końca, nie wierzę, że czytając faktycznie mój felieton ktoś to może tak odebrać. Ani raz nie piszę o klubie , ani kibicach, natomiast o władzy, ZIKiT, czy architekcie co drugie zdanie. Chyba, że mówisz o drugim artykule, który jest teraz na Interii, a który nie jest mojego autorstwa i naciskam, aby zamknęli zmanipulowany już temat.

gosciu wez ty lepiej juz nic nie pisz ok a jak chcesz juz koniecznie to napisz do przyjaciolki k... co za ludzie po tym swiecie biegaja.............. zeby nie bylo stadion mamy jaki mamy komu nie pasuje to niech wyp..... na druga strone blon dziekuje.

runner 10.09.2010 06:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pioneer (Post 976875)
Wbiłeś kibicom Wisły nóż w plecy, swoim prześmiewczym artykułem dałeś innym jasny sygnal do wyśmiewania i szydzenia zarówno z samej Wisły Kraków jak i jej kibiców. Przeciętny człowiek czytając twój artykuł nie śmieje się z Majchrowskiego czy Obtułowicza tylko z samej Wisły. Niestety, taka jest prawda. Jak dla mnie od dzisiaj powinieneś być persona non grata na nowym stadionie.

opamiętajcie się, gość barney22 napisał artykuł w dobrej wierze, a że był nie zwyczajny więc urzekła zawarta w nim historia kilka serwisów... i dobrze, jeszcze chwile i dyskusja o nim doprowadzi do tego, że barney22 stanie się drugim Frankowskim..czy dobrze zrobił czy nie... to są jakieś jaja

Pisać o Wiśle warto, artykuł NIE jest o kibicach Wisły, ale o stadionie jaki dla nich powstał, jak dla mnie przeciągacie go do do niepotrzebnej napinki na niewinnego gościa. Czy chciał zaistnieć czy nie to jego sprawa, jak jest dobry czemu nie, mi się artykuł za formę i pomysł podobał.

Jest to artykuł o 17,5m Obtułowicza i to on powinien się wstydzić, nie my !!! Zwrócił uwagę mediów i bardzo dobrze. Śmieją się z Ciebie, może masz kompleksy...spokojnie . Nie miejmy kompleksów, bo nie my go zaprojektowaliśmy, nie zatwierdzaliśmy tej odległości, niech się wstydzą inni. Jeżeli Legia, Lech się śmieje...to przestanie jak zobaczy od środka nas skończony stadion.
doszliśmy w miarę wspólna opinią, że nie ma problemu odległości do płyty TERAZ ELEWACJA I TRYBUNA PÓŁNOCA

kohprzem'68 10.09.2010 06:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radek2323 (Post 976886)
gosciu wez ty lepiej juz nic nie pisz ok a jak chcesz juz koniecznie to napisz do przyjaciolki k... co za ludzie po tym swiecie biegaja.............. zeby nie bylo stadion mamy jaki mamy komu nie pasuje to niech wyp..... na druga strone blon dziekuje.

Co komu przeszkadza radosna twórczośc tego czy owego tym bardziej że po za propozycjami zagospodarowania tych przestrzeni które co najmniej o 7 metrów są przegieciem biorąc pod uwagę czasy i standardy wykonania, napisał całą prawde .
Mnie osobiście nie pasuje że robią z nas wała od kilku lat i jeszcze bedziemy razem z klubem ponosic odpowiedzialnośc a może i koszty tego fajansu który teraz wciskają jako szczyt nowoczesności , wiec daj sobie siana z tym odsyłaniem na drugą strone błoń bo czas przeżutów już minął .

FraMat 10.09.2010 08:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pioneer (Post 976875)

człowieku, nie p...ol...
Jesli przeciętny człowiek czytając ten artykuł nie śmieje się z Majchrowskiego czy Obtułowicza tylko z samej Wisły to ten przeciętny człowiek jest niesprawny umysłowo. A opinie niesprawnych umysłowo nas nie interesują

Arapaho 10.09.2010 08:08

Też nie jestem szczęsliwy że barney22 podjął akurat te problemy które podjął ale dzięki niemu jest głośno o stadionie i Maichrowski musi się do tego publicznie ustosunkować albo poprzez wypowiedzi - kolejne zresztą- albo poprzez działania poprawiajace choć częśc błędów .Inaczej sam się jeszcze bardziej pogrąży. Więc spokojnie. Owszem przy okazji tego artykułu Wisła jest wyśmiewana ale czy nie słusznie? Co robił klub od października 2009 do czerwca 2010r w sprawie stadionu? NIC NIE ROBIŁ. Co prawda nie jest to ich formalnym obowiazkiem ale nie interesować się co i gdzie będzie na stadionie, jak będzie wyglądać i czy im będzie pasować jest kretynizmem,debilizmem (wybrac lepsze) a tak właśnie było. Klub nie wykazał się niczym więc mała część tego skandalu spada na nich.

tofik 10.09.2010 08:19

Czemu nie, można by zrobić bieżnię po jednej stronie. Mieliby piłkarze gdzie biegać nie wydeptując trawy. A przy tym miękko by mieli co chroni przed kontuzjami stawów.

radek2323 10.09.2010 08:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kohprzem'68 (Post 976898)
Co komu przeszkadza radosna twórczośc tego czy owego tym bardziej że po za propozycjami zagospodarowania tych przestrzeni które co najmniej o 7 metrów są przegieciem biorąc pod uwagę czasy i standardy wykonania, napisał całą prawde .
Mnie osobiście nie pasuje że robią z nas wała od kilku lat i jeszcze bedziemy razem z klubem ponosic odpowiedzialnośc a może i koszty tego fajansu który teraz wciskają jako szczyt nowoczesności , wiec daj sobie siana z tym odsyłaniem na drugą strone błoń bo czas przeżutów już minął .

radosna tworczosc - ludzie do pracy idzcie bo wam sie w d.. porzewracalo z nudow sory ale jestem tak wku.... na ten artykul ze ....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl