![]() |
Przecież na Wiśle też było kiedyś oberwanie chmury ostatnio (bodajże przedostatni mecz na R22 w poprzednim sezonie ) . Lało przez cały mecz i nie było problemów z rozegraniem meczu.
|
W Warszawie pada od kilkunastu dni, a dziś leje od dobryc kilku godzin. Nic dziwnego, że drenaż nie pomaga. Tylko dach mógłby pomóc.
|
Powinien byc walkower dla Zaglebia.
|
Można za Legią nie przepadać, ale wystarczy spojrzeć pod "kamery" żeby dojść do wniosku, że nawet boisko super wydrenowane nie poradzi sobie z taką ilością wody do odprowadzenia, a poza tym boisko będzie tak zaorane, że w czwartek byłby istny sajgon. Trochę obiektywizmu Panowie..
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja bylem za... |
Cytat:
|
Przypomnijcie sobie co się działo w sosnowcu na meczu z levadią. Tam była dopiero ulewa. Co prawda zaczęło sie z tego co pameitam dopiero w drugiej połowie, ale i tak murawa była na podobnym poziomie co teraz w Warszawie. JAk dla mnie powinni grać, przecież to że jest mokro nie zwieksza jakość szczególnie prawdopodobienstwo że ktoś dozna jakiejś kontuzji.
|
Nie wiem jak w pobliżu stadionu, ale na Białołęce praktycznie codziennie deszcz i burze. Oczywiście nie całe dni, ale po kilka godzin dziennie.
|
chyba latwiej jest nie zaczac w ogole meczu, niz przerwac go w polowie. Tutaj padało juz długo przed meczem, nic dziwnego ze drenaż nie podołał. Tak samo jak z kanałami w miescie, jak sobie normalnie leje to nic sie nie dzieje, przychodzi burza 30 minut i juz są miejsca podtopione. Normalne, i w sumie nie bardzo jest sie czemu dziwic ze to odwołali, byłby mecz pełny przypadkow.
A tekst ze w Warszawie w ostatnich 2 tygodniach padało raz czy dwa to chyba miasto szczescia, w calej Polsce cały lipiec leje prawie non stop, a tam jakas enklawa :D |
Krotka pilka.
Wstyd jak cholera,wyglada to jak lata 70' Trzeba bylo wskoczyc po lopaty i sciagac wode,kibicow bylo na tyle. Sprawa dla mnie ejst prosta i juz to pisalem. Legia nie dopelnila swojego obowiazku i stadion nie zostal przygotowany na mecz. Podpisuje sie pod tym ze walkower w tej sytuacji mto rzecz normalna i nie ma zadnego tlumaczenia. A co do ulewn to ulewa mozna nazwac to co sie dzialo na 2 godziny przed rewaznem ze Skonto... i co ?? gralismy calkowicie normalnie. Przestanmy bronic Jozwiaka i kolegow. Walkower i juz... |
Najlepsze było jak sędzia rzucał piłką na polu karnym a tu piłka normalnie się toczy. Wywołało to salwę śmiechu.
Tylko kilometrów kibice Zagłębia jechali. Co do samej decyzji to chyba słuszna. |
Ja przypuszczam, że ten deszcz to sprawka Skorży. Nie chciał, żeby Turcy zobaczyli jak Legia gra u siebie. Coś w stylu tych utajnianych treningów. Wcześniej zadbał, żeby przeciwnicy z Ekstraklasy nie zobaczyli Legii grającej w Turcji. Teraz musi coś wymyślić na czwartek ;)
|
Samoloty z Okęcia nie startują.
Przynajmniej niektóre. |
o czym wy ludzie piszecie ? jesli by sie mialo mecze odwolywac z powodu deszczu to w ameryce poludniowej musieliby nie grac przez pol roku bo w porze deszczowej to sa takie deszcze ze ten co dzis byl w Wawie to pikus. Do tego maja te deszcze praktycznie dzien w dzien i noc w noc. Do dupy zrobione odprowadzanie wody na stadionie Legii i tyle. Lepiej sie niech przyglupy zastanowia co zrobic na przyszlosc bo jak beda deszcze za rok podczas ME to chyba wtedy sie nie da meczow przenosic z powodu teszczu ?
|
Cytat:
|
Parodia. Ciekawe jakby to wygladało jak mecz miałby zostac rozegrany w innym mieście ? Już nie raz mecze ligi polskiej odbywały się w obfitym deszczu.
|
Albo mi się wydawało, albo delegat pzpn-u miał na szyi smycz Legii ?
Bardzo obiektywna osoba odwołała mecz... |
Tak wyglądają teraz ulice Warszawy i ciągle pada. W jaki sposób nie zadaszona murawa ma odprowadzać na bieżąco takie ilości wody:
http://m.onet.pl/_m/bd0c015b5e8bf315...808e,20,53.jpg http://m.onet.pl/_m/483d44c746a3ff97...01a7,20,53.jpg http://m.onet.pl/_m/6beabc68a8de52a0...eb41,20,53.jpg |
Cytat:
zycze udanego weekend'u ziuk_NYC |
Delegatem był ten sam co kiedyś z Jagą i rasistowską pięścią. Facet po prostu tak ma :)
|
Ale niektorzy .......a, ze az glowa boli.
Rozumiem, niechec/nienawisc itd do Legi itp. Ale ....a ludzie ogarnijcie sie! Co z tego ze jest drenaz? Jak jest za duzo wody to drenaz gowno da. Analogicznie jak na ulicy macie studzienki i przy duzych ulewach studzienki nie wyrabiaja to ulice i chodniki sa zalane. Proste. Wszystko ma swoja przepustowosc. Powyzsze zdjecia -ja123- chyba mowia wszystko. Niektorzy pisza, ze wstyd, kpina, bredza o jakis walkowerach:rotfl: No tak, przeciez to gospodarz odpowiada za pogode:shock: I dla informacji. W 100 razy lepszych ligach od polskiej odwoluja mecze z powodu ulewy/zalania boiska/zlego stanu boiska itd a nie tylko u nas wiec wypadaloby sie tu nie osmieszac i nie pisac bredni. Ciekaw jestem czy pisalibyscie o wstydzie i walkowerach gdyby to Wisla u siebie nie mogla rozegrac meczu z powodu zalanego boiska. Z wislackim pozdrowieniem:-) |
Cytat:
|
Bezdyskusyjne jest, że Legii na ręke było przełożenie meczu.
Bezdyskusyjne jest, że drenaż na Legii jest zły, innymi słowy stadion jest żle przygotowany. W podobnych warunkach odbywał się u nas mecz z Górnikiem, na murawie nie było większych śladów wody. A więc można przygotować murawę tak, aby grać. Stadion Legii jest nowy, nie ma żadnego usprawiedliwienia. Ns mecz ze Skontem jechałem w podobnych warunkach jak na zdjęciach powyżej. Ta gadka o zdrowiu zawodników.:rotfl: Czy ktoś pamięta ostatnie Wielkie Derby Śląska. Zagrane w śniegu. Chyba Zienczuk zaliczył pietnastrometrową jazdę po śniegu zakończoną na reklamach. Czy ktoś się przejmował zdrowiem zawodników ? Ale z tym walkowerem to przesada. Był pretekst, Legia to wykorzystała. Zrobilibyśmy dokładnie to samo. |
Takiego zbioru debilizmów jaki przeczytałem w niektórych postach tego tematu dawno nie widziałem. W takiej ulewie żaden drenaż nie pomoże ale lepiej pojechać po Legii, powymyślać jakieś teorie spiskowe albo zażądać walkowera. Czemu nie?
|
Jakoś Uefa po kilku dniach obfitych opadów śniegu i śnieżycy w trakcie meczu z temperaturą o ile dobrze pamięta poniżej -15 zezwoliła na grę Lechowi i Juventusowi. Mam rozumieć, że jeśli jeszcze przez tydzień czy dwa będzie lało to kolejne mecze zostaną przełożone ? Mecz LE także? Jeśli drenaż jest dobrze zrobiony co w połączeniu z włączeniem podgrzewania murawy powinno pomóc szybko go osuszyć w końcu jeśli jest to nie tylko na listopad, grudzień i marzec. Wiem, że to koszty, ale czy ktoś teraz zwróci koszty podróży kibicom Zagłębia?
|
A co tu wszyscy nagle specjaliści od drenażu boiska? :D To forum inżynierów kanalizacji, czy kibicowskie? :D Akurat się znacie i wiecie ile wody powinno boisko wytrzymać, a ile nie :P Chyba jestem jedyną osobą na tym forum, która nie wie - a w związku z tym nie ma zdania na ten temat :P
|
Przecież można było zagrać w piłkę wodną :rotfl:
|
Cytat:
|
A nie przyszło Ci do głowy Królu Złoty, że mecze na MŚ i UEFA polegają m.in. na tym, że jest GIGANTYCZNE cisnienie na terminy, i ich niedotrzymanie jest katastrofą? Bo nie ma KOMPLETNIE gdzie wcisnąć potem takiego meczu, bo zaraz jest kolejna runda, kolejne losowanie, przylot zespołu z innego kraju, czasem dochodzą do tego wizy i milion formalności?
A tu se Zagłębie drugi raz zwiedzi stolice i tyle. |
Cytat:
|
Walkower,pomoc wesolego delegata ze smycza Legii, Lech gral w sniegu,Wisla w deszczu, Polonia w burzy piaskowej a Cracovia w oku cyklonu, stadion do niczego itp itd...
:lol: |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Fotka z forum Legialive. Wejście na jedną z trybun. To na pewno nie były normalne warunki.
http://oi51.tinypic.com/2num61l.jpg |
Podobnie były zalane bramki za trybuną G podczas meczu ze Skonto czy Górnikem Zabrze.. nic nowego :P
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Stadion to nic. W domu miałem pół piwnicy zalanej, a starzy u siebie garaż i pół parteru. Także to tylko lekki kapuśniaczek nawiedził W-wę i okolicę.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:08. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl