Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Arapaho 30.06.2010 09:39

^^^ Kolega się obudził?.Piszemy o tym od miesiecy

Arapaho 30.06.2010 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez VanBasten (Post 923778)
Jaki znowu parking wielopoziomowy ? Ludzie nie przesadzajcie ! Nie każdy stadion musi wyglądać jak Alianz Arena . Stadionów podobnych do naszego jest w Angli bądź ile i nikt nie narzeka .Osobiście wolę taki stadion niż jakiś balon na 60 tysięcy na którym po mistrzostwach będzie tylko wiatr chulał . Uważam że ten jest całkiem ładny i zgrabny i co najważniejsze na miarę . Jest szansa że będzie w wiekszości zapełniony a to podstawa . Pamietajmy też że byly pewne ograniczenia przy budowie . Choćby lokalizacjia /park jordana / które wymusiły takie a nie inne rozwiązania . Ja je akceptuje bo jeśli alternatywą miałoby budowanie stadionu w innym miejscu to wolę to co jest . Pamiętajmy że stadion jest przepubudowywany od 10 lat po kawałku . To też ogranicza pewne rozwiązania . Legia ma łątwiej bo robi wszystko w jednym momencie .Ale u nich nie ma problemu z kasą . Ja chodziłem na wisełkę od wielu lat i jak sobie przypomne stary staion ze stylowymi łukami , krzywymi krawężnikami i czarnym żwirem zamiast krzesełek i pięknymi ławkami na "10" to naprawdę cieszę się że wreszcie doczekałem stadionu , którego nie musze się wstydzić . Jestem też przekonany że jeśli zapełnimy go w całości to atmosfery na tym stadionie będą nam zazdrościć w całej polsce .Oczywiście wiem też że nasz kraj jest pełen malkontentów , którym nigdy nic się nie podoba ........

Kto wymyślił żeby go przebudowywać po kawałku ,zamiast zrobić od początku w królewskmi mieście porządny obiekt?Czy nie ci sami którzy teraz kompromitują się podczas budowy?Czy jak kupisz np.vw golfa za 300 tyś złotych z przecietnym wyposażeniem- baaa częściowo bez wyposażenia bo ci dealer powie żebys sobie sam dokupił co chcesz, z lakierem 3 kategorii- to też bedziesz mówił że jest zajebisty - tak samo jakbys go kupił za 60 tyś? cena i wyposażenie nie gra roli?NIe zmienia ci to samopoczucia i nie usprawiedliwia narzekania?nawet mimo ze do tej pory jeździłeś trabantem?.

pawelwislak 30.06.2010 10:08

Mi się osobiście nie podoboją stadiony w stylu tych pompowanych baloników jakiś jazd a la koloseum. Będziemy mieć świetny klasyczny stadion, tylko fakt faktem z tym betonem konstrukcyjnym to ostro dali po dupie. Ale jak się postarają wyszlifują to i tak będzie świetnie. Bryła stadionu mi się podoba co prawda jest wiele nie dociągnięć ale niestety jak się zleca projekt nie doświadczonemu biuru to można się tego spodziewać. I wbrew powszechnej opinii uważam że bardzo dobrze się wkomponuje w otoczenie ja tam jestem zadowolony.

filip74 30.06.2010 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez VanBasten (Post 923778)
Ja chodziłem na wisełkę od wielu lat

A teraz pewnie przerzuciłeś się na Cracovię.

rafalek 30.06.2010 11:29

Widzę, że na trybunie zachodniej stoi już konstrukcja telebimu...

ToTylkoJa 30.06.2010 11:33

Sorry, może to będzie głupie pytanie, ale co to jest ta fosa(znaczy się wiem jak to wygląda i gdzie to jest)? Po co to i jakie ma spełniać funkcje? Może być na priv. Z góry dzięki

wiśnia 30.06.2010 11:34

nie no bez jaj z tym asfaltem, nie można tego jakoś zatrzymać??

Donki 30.06.2010 11:35

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23372

NO nie mogę !!!
TO JEST PARANOJA !!

GregorTS 30.06.2010 11:37

Nie do wajry :D Spoko czuje że asfalt wymienia już za dziesięć lat, gdy tradycyjnie pojawią się dziury w DRODZE <lol>

TymonPRO 30.06.2010 11:44

Estadio Asfalt,Arena auf Asfalt ,Santiago Asfalto sorry ale to jest jakiś żart chyba ?xD

medyk 30.06.2010 11:44

a narzekliście na beton elewacyjny.. hahaha ludzie zablokujmy to jakoś.. gdzie do jasnej cholery jest klub? gdzie pan Basałaj? Mam wrazenie ze nikomu nie zalezy na tym stadionie

Wicked 30.06.2010 11:45

raczej po pierwszej zimie. Nie no to już po prostu jest nie wyobrażalne, asfalt na stadionie :|

tsw biała gwiazda 30.06.2010 11:45

przecież to jest chore kxxxa asfalt na stadionie chyba ze patrzą na to z tej perspektywy że krety się nie przekopią. Oni chyba prezydent Majchrowski nie traktuje powaznie naszego stadionu. Na stadion Cracovi to jest gotów dołożyć ile tylko zechca

sayek89 30.06.2010 11:46

Istny kretynizm, ale nie pozwolą na wylanie asfaltu ludzie, bo raczej stadion klasy elite nie może mieć czegoś takiego.

Gdzie by się piłkarze rozgrzewali, a trener miał by swoją strefę na asfalcie? To jest mało realne...

TymonPRO 30.06.2010 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tsw biała gwiazda (Post 923916)
przecież to jest chore kxxxa asfalt na stadionie chyba ze patrzą na to z tej perspektywy że krety się nie przekopią. Oni chyba prezydent Majchrowski nie traktuje powaznie naszego stadionu. Na stadion Cracovi to jest gotów dołożyć ile tylko zechca

No i to jest to xD

rafal777 30.06.2010 11:53

Wyobrażam sobie 40 stopni w słońcu i koleiny na asfalcie po jednym przejeździe karetki...Przeciez ten teren nawet nie jest jakos bardzo utwardzony, żeby miec pewnośc że się koleiny nie porobią ...Dla piłkarzy zrobią pasy i światła żeby pod karetkę nie wpadli? Tylko trawa, na nic innego nie można im pozwolić!! Ale to są jaja z tym stadionem. Każda interpelacja ma więcej konkretnych, i samą swoja treścią, dobijających prezydenta pytań. Te pytania są juz tak sformułowane, że sama ich treść podważa wiarygodność g(ł)ównego inwestora...

Zwitter 30.06.2010 11:56

A myślałem, że już mnie nic nie zaskoczy w budowie tego stadionu, a tu proszę...

Beton Wam się nie podoba? Jeszcze Pan Prezydent zechce nam go pomalować... ale na różowo.

Jaja i tyle. Trzeba być kompletnym debilem żeby wymyślić coś takiego.

kasperr 30.06.2010 11:56

To że nie dotrzymają terminów to można było przypuszczać już od dawna, nie przypuszczałem że jest w stanie jeszcze coś mnie zdziwić w związku z budową naszego stadionu.. ale jednak..
Bardzo "ciekawie" i "estetycznie" będzie to wyglądało, a na pewno oryginalnie nie pomijając rozbitych kolan i łokci rozgrzewających się piłkarzy. Lepiej żeby ten asfalt przeznaczyli na łatanie krakowskich dróg.
Ma się wrażenie jakby przy tych rozwiązaniach maczał palce sam ś.p. Bareja.

Faitmen 30.06.2010 11:57

a co wy na to zeby byl asfalt, a na asfalcie wislackie graffiti?... ale to dalej asfalt bedzie

ducat 30.06.2010 11:57

Niech nie zapomną o "zebrze" i znaku wybiegających dzieci przed miejscem gdzie piłkarze będą wybiegać na murawę. Jeszcze dojdzie do nieszczęścia jakiego.

A poważnie niech to ktoś zdementuje, proszę... Już zaakceptowałem jego wygląd zewnętrzny, odległości od murawy i inne "niedoróbki" ale asfalt? Boże nie

WislaOnly 30.06.2010 11:57

tak, a fosę wypełnią magmą, zamiast gniazd będą kotły ze smołą... WISŁA HELL ARENA!!!! :D
AHA!!! I azbestowy dach oczywiście!!!!

serek.c2 30.06.2010 11:58

Zamiast marudzić lepiej zbierzmy ekipę i zablokujmy tą pojebaną budowę, bo Ci idioci gotowi wylewać asfalt w ciągu kilku dni. Nie wyobrażam sobie braku reakcji SKWK, zarządu klubu i zwykłych kibiców w kwestii tej skandalicznej decyzji. Póki czas zróbmy cośbo jeszcze nam obwodnicę poprowadzą przed trybunami...

PODpalacz 30.06.2010 11:58

prawdopodobnie to będzie asfalt wysypywany z tak zwanego frezu ZIKiT ma go pod dostatkiem ..... To jest chore !!!!

El'kabat 30.06.2010 11:58

Ja pierd,trzeba to jakos blokowac na predce,jeszcze niech tam tor kolarski zrobia na wzor sasiadow,chorzy ludzie...
Jak ktos wczesniej napisal co robi kur. mac klub ? Dla nich to nie jest przeszkoda ? Mam nadzieje,ze tylko postraszą i się opamiętają

Zwierze 30.06.2010 12:00

Jak nigdy nie narzekałem... to jest jakiś żart po prostu...

PhantomRanger 30.06.2010 12:01

No przecież normalnego człowieka może szlag jasny trafić kiedy czyta te informacje. Przecież w upalne dni będzie tam się unosił 'przyjemny' aromat asfaltu, a gdy jeszcze trochę deszcz poleje to już będzie zgroza. Mam nadzieje, że to jest tylko kiepski żart.

klusek106 30.06.2010 12:01

nie ma ch*** ! jak bedzie trzeba to i wtargne na plac budowy i poloze sie na żwirze.

Przeciez to jest Panowie paranoja... czy nam zawsze musza wpier***** jakiegos bubla ?
jak wyleja to ni ma ch*** idzmy nawet z koktajlami molotowa pod siedzibe tego Majchra !!

Sory za wulgaryzmy ale po prostu cos czlowieka trafia jak czyta takie rzeczy !!

murray 30.06.2010 12:03

Jeszcze tylko brakuje, żeby na zachodniej krzesełka zrobił w biało - czerwone pasy...

sergio 30.06.2010 12:03

Czytając Wasze posty myślałem że sie poprostu zbijacie z tym asfaltem, ironizując całą tą budowę

ale k...a to nie są żarty.Wypadałoby teraz tym betonem je..ć prezydenta w pusty łeb!

TymonPRO 30.06.2010 12:06

Czyli wychodzi na to że każdy coś ma na stadion xD Jakiś taboret zamiast krzesełek może albo weźmy trawe z błoń po co sprowadzać nową :D Tak to wygląda stadion z resztek,odpadów
Asfalt już mamy bo mają pod dostatkiem,jeszcze telebim by się przydał ma ktoś na zbyciu :D

Nie wiadomo też, czy inwestor nie zapomniał o dodatkowym zielonym pasie na rozgrzewkę. Zdecydowano się na możliwie najtańszą i najbardziej obskurną opcję, której nie widzieliśmy na żadnym stadionie na świecie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl