![]() |
a Sernas dalej nie strzelił bramki z gry. Od 18 września przestał grać na poważnie
|
Sapela z Nami najgorszym a z Lechem najlepszym zawodnikiem meczu.
|
Cytat:
Nie zgadzam się też, że Legia ma gorszych piłkarzy niż my wtedy. Legia po prostu nie ma drużyny, ale kilku grajków jest naprawdę niezłych. Zmiana trenera - choćby na Ryśka Tarasiewicza - dałoby efekty w postaci kilku punktów więcej w ostatnich 6 meczach. Tego jestem pewien. |
a mnie w tej lidze najbardziej zaskakuje cierpliwość ITI . Wojciechowski zwolnił by Skorże po 4 kolejkach , ITI trzyma go do 23 .
10-2-11 - magiczny bilans . W tej chwili bardziej zwycięstwo Legi dziwi , niż porażka . Życzę Skorży aby wyjechał za granice , szukał szcześcia w 3 lidze angielskie, w Polsce juz nikt go nie szanuje ( za dokonania trenerskie ) A co do dziękowania Skorży za 2 MP . Wg mnie to nie jego , a przyjście Kosowskiego odmieniło tą drużynę . Co do innych drużyn : Polonia W. dostała normalnego trenera i wkońcu są wyniki . Będziemy mieli z nimi ciężko na koniec sezonu , jeśli to będzie mecz o mistrzostwo . Lech pokazuje to samo co pokazywał w przeciągu całego sezonu . Lechia - mimo wszystko gra w kratkę , miejmy nadzieję że włoży całe swoje siły w najbliższe derby i z nami nie będzie już grała tak jak Korona , Śląsk czy Polonia B . czyli na 200% |
Cytat:
|
Moja mała podpowiedź dla trenera Poloni Bytom na najbliższy mecz zaparkować Autobus i KOntry a nóż coś wpadnie :)
|
Jesteście mistrzami świata wszechwag w nabijaniu się z naszego byłego trenera. Jednak jest to zrozumiałe, ośmielił się zdobyć dwa tytuły pod rząd. Bezczelny typ.
Dwa mistrzostwa Polski i dobra gra - zasługa Kosowskiego. Słabe wyniki Legii - wina Skorży. Niesamowitych rzeczy można się tu dowiedzieć. |
Cytat:
Zmiana trenera n już nic nie zmieni. Trzeba dograć do końca i wymienić pół składu bo problem leży przede wszystkim w piłkarzach. Poza tym nikogo wolnego z Polski nie ma, a zagranicznego z miejsca się nie znajdzie, chyba że laika. Do końca jeszcze daleka droga i Legia wcale nie jest na straconej drodze. Ścisk jest niesamowity, Polonia wygrywając dzisiaj mecz przeskoczyła z bodaj 11 na 4 miejsce. I to w przeciągu jednego meczu! Zresztą nie od dziś wiadomo że Walter to kibic Wisły :) na Legii zadziałał instynkt czysto marketingowy po wybudowaniu nowego stadionu. Pościągano za grube miliony piłkarzy, wywiesili bannery po całej Warszawie, rozegrali mecz z Arsenalem, który się podłożył i ponad 100 tyś wykupionych Kart Kibica pękło. O to chodziło, tak by zapełnić zawczasu stadion. |
Cytat:
słabe wyniki Skorży w Legi to ta sama działka co wyłożenie się Wisły z Levadią oraz równia pochyła w dół tej drużyny począwszy od wiosny 2008 . Nie chcę tego tutaj dalej rozkminiac bo to nie miejsce ani czas na to . Skorża dostał w Legi wszystko to , czego mu nie dano w Wiśle , milionowe transfery , czas na wybudowanie drużyny , pełne poparcie zarządu , prawie wybudowany stadion , cierpliwego Bossa , a osiąga z nią tak tragiczne wyniki . "Życie przerosło marzenia " PS. Worcester - ciekaw jestem czy jesteś takim samym fanem Skorży jak i Liczki z którym zdobyliśmy mistrzostwo . Nie wspominając już o Lenczyku po którym jedzie 3/4 forum . |
Następne 3 spotkania będą bardzo ważne. Pokażą ono w jakiej formie obecnie jest Jagiellonia. Grają z wydaje się rywalami silniejszymi, niż Arka, Górnik czy Zagłębie. Grają z Polonią Bytom, Widzewem Łódź i chyba najtrudniejszy mecz z Polonią Warszawa.
Nie zdziwiłoby mnie jeśli po tych 3 kolejkach mielibyśmy 6 (7) punktów przewagi nad Jagiellonią. Widzew pokazał w meczu z Polonią Bytom, że potrafi grać w piłkę. Natomiast Polonia po powrocie Zielińskiego to najlepiej punktująca drużyna. Jeśli nie daj boże przegralibyśmy z Lechią i Amicą (Nie wyobrażam sobie, abyśmy z Górnikiem stracili punkty) A Jagiellonia wygrała z Polonią B, Widzewem (Zwycięstwa Jaga i z Polonią Warszawa) byłoby bardzo nieciekawie. Mecze z Cracovią i Legią na pewno nie będą łatwe. To ostatnie 2 spotkanie sezonu gramy z Zagłębiem Lubin z zespołem, którym u siebie rundę temu wygraliśmy ledwo, ledwo po golu w ostatnich minutach. Wątpię, aby Zagłębie dało nam wygrać. No i z Polonią Warszawa, który na papierze zapowiada się na najtrudniejszy mecz u siebie obok tego z Amicą. Natomiast Jagiellonia po meczach które już wcześniej wymieniłem (Polonia B., Widzew, Polonia W.) gra z Legią Warszawa - mecz bardzo trudny to wytypowania i z Koroną Kielce. Następne dwa mecze to spotkania z Cracovią, która jeśli będzie miała już w tej kolejce zapewnione utrzymanie (niby mało realne, ale...) wiadomo wtedy najbardziej będą chcieli, żeby Wisła nie zdobyła mistrzostwa... No i na koniec Ruchu u siebie w tym meczu łatwo powinni wywalczyć punkty... Cytat:
Takich bramkarzy w ogóle jest dużo w ekstraklasie. Sapela raz może wszystko wybronić co jest do wybronienia wyjmując strzał lecący w róg bramki, ale może też popełnić głupi błąd wypuszczając z rąk prostą piłkę dzięki czemu jego drużyna traci bramkę. Tak samo jest z Małkowskim z Cracovią zagrał katastrofalnie. A w meczu ze Śląskiem wybronił Koronie mecz... Do tego można przytoczyć nazwiska takie jak Cabaj(chociaż ten to miał większość meczów złych, niż dobrych), Pawełek, Mielczarz, Stachowiak... |
Cytat:
Irytuje mnie nabijanie się z Maćka, z jego wyników w Warszawie, mimiki, gestów, tekstów. Zauważ, że wielu na forum próbuje Skorżę ośmieszyć. Już pomijam to, co można pomyśleć sobie o takiej osobie, ale takie zagrywki wobec Skorży są niesprawiedliwe. "Raz na wozie..." i tak dalej. Nie jestem fanem Skorży, Liczki, Lenczyka, Małeckiego, Meliksona itd. Nie ma takiej osoby, której mógłbym być fanem. Ewentualnie Ludwig von Mises, ale to już nie ta dziedzina:) Pozdrawiam |
Mam nadzieje, że dzisiejszy wynik w Poznaniu zakończy w końcu rozkminki, że Amica może nas przegonić.
|
Dawno tak nie było, żeby czwarta drużyna miała trzy punkty przewagi nad dwunastą.
A Legia za to jest na drugim miejscu jeśli chodzi o ilość porażek |
Ja sie wogole dziwie ze ktos mogl tak pomyslec ze was przescigniemy. Juz dawno pisalem ze pilkarzyki czekaja tylko na final PP, to samo pilkarze Legii, najlepsze, ze ktoras z nich przegra a w lidze ciezko bedzie dociagnac naet do 3 miejsca.
|
Coraz ciekawiej w tej lidze.
Polonia Warszawa to chyba jedyna drużyna ze wszystkich, które walczą o 3 miejsce, którą charakteryzuje jakaś stabilna forma. Reszta, to raz wygrywa albo przegrywa. Pasy cały czas z szansą na utrzymanie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Dzięki :-D P.S. Tylko jest jedna lipa. Robią mojemu klubowi największy przypał w Polsce od niepamiętnych czasów. |
Weszło sie chyba troche na Polonii przejechało, tak sie nabijali z ich zamiaru wygrania czegoś, a oni przy dobrych (złych?) wiatrach moga 'wygrac' trzecie miejsce i europejskie puchary.
|
Cytat:
Pozdrawiam. :-) |
Przed 24. kolejką:
Legia - Widzew Pauzują: Dudu (Widzew) Zagrożeni: Jędrzejczyk, Machnowskyj, Rzeźniczak, Rybus, Wawrzyniak (Legia); Panka, Ukah (Widzew) Zagłębie - Lech Pauzują: - Zagrożeni: Costa, Wilczek (Zagłębie); Arboleda, Bosacki, Wilk (Lech) GKS - Korona Pauzują: - Zagrożeni: Fonfara (GKS); Korzym, Lisowski, Niedzielan, Stano, Sobolewski (Korona) Wisła - Górnik Pauzują: - Zagrożeni: Cikos, Jirsak, Kirm (Wisła); Kwiek, Marciniak, Wodecki, Zahorski (Górnik) Bytom - Jagiellonia Pauzują: - Zagrożeni: Hricko, Kobylik (Bytom); Lato, Sandomierski (Jagiellonia) Polonia - Śląsk Pauzują: Bruno (Polonia) Zagrożeni: Brzyski, Gołębiewski, Pietrasiak (Polonia); Celeban, Ćwielong, Fojut, Mila, Socha (Śląsk) Ruch - Cracovia Pauzują: - Zagrożeni: Bronowicki, Grzyb, Nykiel, Stawarczyk (Ruch); Bartczak, Boljević, Dudzic (Cracovia) Arka - Lechia Pauzują: Glavina (Arka) Zagrożeni: Bednarek, Bożok, Burkhardt, Zawistowski (Arka); Bąk, Deleu, Kożans, Wiśniewski (Lechia) |
Ja tylko chcialem sie podzielic z Wami jednym spostrzezeniem. Mianowiscie siedze sobie w domu po 2 drinku i wciaz nie moge znalezc jednego powodu dlaczego genialny Maciej "wypada tylko przeprosic kibicow" Skorza nie podaje sie do dymisji :D Myslalem ze po dwoch drinkach cos wymysle ale nic z tego :D
|
taka jedna teoria na temat słabych wyników Legii się zaczyna rodzić naw mojej skołatanej głowie, ale wyskoczę z nią dopiero po finale PP.
Do tego potrzebuję jedno przypomnienie, może ktoś wie: Czy Legia ma jakiś zawias po Wilnie, tzn. czy wisi coś nad nad nią jeszcze przez nie wiem, rok, dwa trzy na wypadek jakichś nieregulaminowych zabaw ich sympatyków w występach w Europie ? |
Cytat:
@harthausen O ile dobrze sie orientuje to zawias za Wilno byl na 5 lat, wiec przynajmniej do 2012 roku jestesmy zagrozeni :-p |
no to się wcale nie zdziwię , jak PP nie zdobędziecie, a miejsce w lidze zajmiecie takie, które gwarantuje nie granie w Europie.
A w przyszłym roku będzie u Was taka sama a może i większa padaka. Sens ma budowanie drużyny dopiero na 2013 rok. |
Co do pucharów.Wydaje mi się że aktualnie najlepszy dla Polski zestaw byłby:
Wisła Jaga Lech Polonia Warszawa Na obecną chwile myśle że te 4 zespoły najlepiej by się prezentowały.Ewentualnie mógłby być Śląsk(ze względu na Lenczyka oraz Solorza który może by wyłożył więcej kasy przy LE) i Górnik,ale tu podobno mają być oszczędności ze względu na budowe stadionu więc kilku dobrych zawodników może odejść po sezonie a w ich miejsce młodzież. |
Też chciałbym żeby Polonia zagrała w Lidze Europejskiej, napewno Wojciechowski sypnąłby kasą na wzmocnienia, wole żeby takie drużyny reprezentowały Polske w Europie niż Ruch Chorzów gdzie za bardzo nie ma nawet pieniędzy na lot samolotem na mecz do Azerbejdżanu albo Malte.
|
Po porażce Wisły sądziłem, że Legia i Lech zmniejszą swoją stratę do 9 pkt. Okazało się, że nic takiego nie ma miejsca i Lech odrobił tylko 1 pkt. Mam wrażenie, że obie drużyny "na razie" ligę odpuściły i siły szykują na finał PP od którego będzie być lub nie być obu trenerów.
|
Mecz o puchar PP to będzie starcie tytanów. Ja już szykuję się na twardą grę, oczekuję wspaniałych nowinek taktycznych i popisów technicznych ze strony Manu i Kiełba. Kucharczyk strzeli hat-tricka, tym samym popisze się Ślusarski.
Stadion w Bydgoszczy takich rzeczy jeszcze nigdy nie widział. |
Cytat:
Tym razem PKS z Wrocławia parkuje przy konwiktorskiej . Obie drużyny mają tyle samo punktów . Kto wygra ten zdecydowanie odskoczy od paru rywali .Niestety padnie remis więc nikt nie odskoczy . Wg mnie najciekawszy mecz tej kolejki Polonia W - Śląsk Typ X Legia - Widzew 2 , Łazienkowska to najlepsze miejsce na przełamanie więc możliwe że Sernas wkoncu coś strzeli Zagłębie - Lech X - przypuszczalnie kolejna awaria światła , po której piłkarzom odejdą jakiekoilwiek chęci do gry. Jeśli wogóle będą wcześniej je mieli . Arka - Lechia 2 . Straka pokaże you know europejską piłkę you know gdzie przegrana będzie tylko you know jedną bramką . Mecz do jednej bramki . GKS - Korona X - wynik tego spotkania to wykładnik kontuzji Nowaka do klopsów Małkowskiego . Najnudniejszy mecz kolejki . Nikt o nic nie gra Ruch - Cracovia 1 . Cracovia jak pokazuje ten sezon świetnie spisuje się na wyjazdach co też pokaże Ruch aplikując im 3 bramki Polonia B. - Jagiellonia X - Polonia gra totalnie beznadziejną piłkę , więc ten remis jest życzeniowy . Mam tylko nadzieję że Frankowski będzie strzelał karne podyktowane na jaskółce Kupisza . Wisła - Górnik 1 Każdy inny wynik będzie oznaczał, że piłkarze dbają o to aby w kieszeni Cupiała jednak zostało obiecane 5 mln złotych . Nie chcą uszczuplić majątku właściciela . Ktoś ma inne typy ? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl