Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

tofik 14.11.2011 16:34

Jak ktoś nie ma szybkości to ciężko mu będzie zrobić karierę na wysokim poziomie. Najwyżej mogą brylować w TME.

U nas jest takich kilku - Diaz, Kirm, Lamey, Wilk, Sobolewski, Nunez by daleko nie szukać. Co się rzuca w oczy marna szybkość przede wszystkim zawodników odpowiedzialnych za odbiór piłki i za rozgrywanie.
To jest już spora częśc drużyny która albo nie nadąża za przeciwnikiem, albo nie potrafi mu uciec.

Str@żak 14.11.2011 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1191381)
Trochę to nie realne. Chyba, że Stan dostanie 4 mln euro od właściciela na same transfery. No, ale mieliśmy mówić o tym co jest realne...

Kilka uwag:
- Burliga jest właściwie sprzedany do Ruchu (a jak nie to będzie to oznaczało, że w Ruchu się nie sprawdził)
- Śląsk zechce nam sprzedać Milę i wziąć w rozliczeniu m.in. Gargułę (kompletne S-F)
- Jovanić ma kontrakt do 2015 roku,
- Boguski ma kontrakt do 2015 roku,
- Jaliens ma kontrakt do 2013 roku,

Jedna uwaga od siebie:
- Jirsaka bym zostawił mimo wszystko, jeden z nielicznych naszych piłkarzy (trochę to smutne), którzy umieją pograć piłką po ziemi i dośrodkować na centymetry, zależy ile by sobie życzył, jeżeli mało to jako uzupełnienie składu to nie najgorszy pomysł

Poza tym kilka pytań:
- Ciekawe ile zażyczy sobie GKS za Modelskiego?
- Kto to jest Słodowy?
- Czym Kurto, któremu notabene kończy się kontrakt, jest lepszy od Pareiki i czy jest lepszy od Jovanicia?
- Wierzysz, że Lechia sprzeda nam Traore za takie pieniądze? Prezesi klubów nie będą łaskawsi dla siebie tylko dlatego, że kibice obydwu klubów się przyjaźnią.

Moje zdanie na temat Jirsaka jest takie - Kupiono go za 700 (!) tys. euro. Do tej pory miał kilka przebłysków, a to zdecydowanie za mało. Większość spotkań wchodził z ławki. Ba! Zdarzało się, że odsuwano go do ME!
Oto moje "trzy grosze" :
- Burliga nie jest sprzedany do Ruchu, a jedynie wypożyczony. Poza tym to, że do nas nie wróci nie musi oznaczać, że się tam nie sprawdził. Powód? Ruchu może nie być stać jeżeli Wisła zażyczy sobie za niego powiedzmy 100 tys. euro.
- Jeszcze nie tak dawno pojawiła się w mediach informacja, że Garguła może przenieść się do Śląska, ponieważ Lenczyk pamięta go jeszcze z czasów gdy grał w GKS - ie Bełchatów. Jeżeli się nie uda ta transakcja to jest cień szansy, że go weźmiemy po zakończeniu jego kontraktu w Śląsku.
- Dlatego napisałem, że Boguskiego trzeba gdzieś wypożyczyć, żeby miał szansę GRANIA, a nie siedzenia na ławce. Wszyscy wiemy, że siedząc na ławce nie ma szans powrotu do formy jaką jeszcze miał przed nabawieniem się kontuzji.
- Tak długie kontrakty REZERWOWYCH Jovanicia i Boguskiego to po prostu błąd poprzedniego zarządu.

* Kontrakt Modelskiego kończy się w czerwcu 2012 r. a możliwe, że Bełchatów spadnie z Ekstraklasy.
* Jeżeli nie wiesz kim jest Słodowy, a mniemanie masz o sobie duże, to zostawię to bez komentarza.
* Chodzi o to, że za rok Pareiko będzie miał już 35 lat, a wiecznie grał nie będzie! Poza tym Lechia dała szansę Pawłowskiemu, Górnik Skorupskiemu etc. to dlaczego Wisła nie może w przyszłości postawić na niego? Tym bardziej, że w tamtym sezonie zagrał w dwóch meczach i mnie nie zawiódł, w ostatnim meczu z Zagłębiem zachował czyste konto. Poza tym gra w reprezentacji U-21.
* Burkińczykowi kończy się latem kontrakt w Lechii, a Lechia raczej nie będzie w stanie przedłużyć kontraktu, gdyż obecnie zajmuje 11. miejsce w tabeli, a wydaje mi się, że Traore jest ambitnym piłkarzem i walczy o wyższe cele niż tylko utrzymanie.

BiałaGwiazda 14.11.2011 17:13

Guti za darmo od stycznia,więc na rozgrywajacego jak znalazł ;P
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inn...wiadomosc.html
Dac mu kontrakt 500 tys euro na rok jak Ljuboji i git.Na pewno ściagnie na stadiony wielu widzów :D

Str@żak 14.11.2011 17:26

@jendrus
To właśnie Głowacki jest podstawowym stoperem uczestnika LM, a także reprezentacji Polski. Gdy odchodził z Marcelo pewnie było Ci szkoda, że nie udało się go zatrzymać.
Szanucner jest ograny w europejskich pucharach i jest podstawowym zawodnikiem. Może spokojnie ograć co najmniej 2 lata na przyzwoitym poziomie. Cleberowi też wypominałeś wiek?
Z Traore może rzeczywiście przesadziłem. Natomiast w lecie kończy mu się kontrakt. Przypominam, że Lamey ma jeden z większych kontraktów w naszym klubie.
@river Jeżeli wszystko ci się kojarzy z przekleństwami to pozdro. Jeżeli jesteś taki "super", to zaproponuj coś od siebie a nie jedynie czekasz, żeby kogoś skrytykować. Łatwiej jest kogoś skrytykować, aniżeli pomyśleć samemu, żeby nasza sytuacja w klubie się poprawiła.
Szanuję to, że ktoś ma odmienne zdanie, natomiast nie szanuję ludzi którzy krytykują chociaż sami nie zaproponują czegoś lepszego.

Griszka30KR 14.11.2011 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Str@żak (Post 1191527)
- Tak długie kontrakty REZERWOWYCH Jovanicia i Boguskiego to po prostu błąd poprzedniego zarządu.

.

Jak je podpisywali to nikt tak nie myślał,bo np. Boguski gdyby nie kontuzja to pewnie byłby obecnie jednym z najlepszych piłkarzy Wisły i byśmy dziękowali za taki kontrakt...

Teqcontroller 14.11.2011 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 1191537)
Guti za darmo od stycznia,więc na rozgrywajacego jak znalazł ;P
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inn...wiadomosc.html
Dac mu kontrakt 500 tys euro na rok jak Ljuboji i git.Na pewno ściagnie na stadiony wielu widzów :D

Gutiego do Wisły not real , przecież to skandalista :D wyobraź sobie jak mówi do Kazia albo innego trenera , ''Spierdalaj , nie chce mi się wejść'' ? na pewno z Małym by wspólny język znaleźli :D

Pomyśł co by powiedział o naszym cyrku:
Cytat:

Guti Hernandez niedawno skrytykował Besiktas Stambuł narzekając, że czuje się tam jak w cyrku. Kiedy nie wrócił na czas do klubu, władze drużyny straciły cierpliwość do 35-letniego zawodnika i rozwiązały z nim kontrakt. Były gracz Realu nie wyszedł na tym źle...

Str@żak 14.11.2011 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1191547)
Jak je podpisywali to nikt tak nie myślał,bo np. Boguski gdyby nie kontuzja to pewnie byłby obecnie jednym z najlepszych piłkarzy Wisły i byśmy dziękowali za taki kontrakt...

Zgadzam się z Tobą, ale jedynie częściowo. Pomimo tego, że podpisano długi kontrakt z Jovaniciem to jednak nadal szukali PODSTAWOWEGO bramkarza. Co to za logika podpisywać tak długi kontrakt z REZERWOWYM bramkarzem, który do tej pory przez 1,5 roku we wszystkich rozgrywkach(EKS,LE,PP,nawet ME) rozegrał kilka meczów?
Natomiast nie po to kupowano Genkowa za 0,5 mln. euro, żeby tylko siedział na ławce.

Marcin_fan 14.11.2011 18:05

Teqcontroller: Z Małym ? Niby po jakiemu ? Guti raczej polskiego nie ogarnia :D
E: Wiem że przenośnia ale musiałem to napisać

Teqcontroller 14.11.2011 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1191563)
Teqcontroller: Z Małym ? Niby po jakiemu ? Guti raczej polskiego nie ogarnia :D
E: Wiem że przenośnia ale musiałem to napisać

To się nauczy :rotfl:

tomasz_19 14.11.2011 18:48

wystarczy, że opanuje kim ty kuwa jesteś i będzie git

mitmichael 14.11.2011 19:04

Guti wylecial z Besiktasu i jest do wziecia :)

Teqcontroller 14.11.2011 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1191590)
Guti wylecial z Besiktasu i jest do wziecia :)

Nie dla Gutiego w Wiśle :rotfl: On by wyśmiał naszą propozycje , kto by mu dał 500 tys rocznie w Wiśle , kolo pewnie koło miliona kasuje.

fresh.cie 16.11.2011 19:19

Gdyby nie był za drogi(czyt. mniej niż milion ojro), warto by było się moim zdaniem zainteresować:
http://sport.gadu-gadu.pl/5675633306...ech-pod-sciana

skeba 17.11.2011 10:27

Wziąłbym z powrotem Brożka - ambicje by miał, bo liczy na grę na Euro 2012. 1 sezon z opcją przedłużenia na kolejne lata.

sevenheaven 17.11.2011 10:59

ja tam się nie zdziwię jak po końcu sezonu ujrzymy u nas Głowackiego ( koniec kontraktu ) Brożka i Błaszczykowskiego, a na ławcę Smudę ..

Janusz94 17.11.2011 21:10

Z tego co wyczytałem w zimie mają być tylko dwa transfery a to jest zdecydowanie za mało. Jeśli włodarze mówią tylko o dwóch transferach to chodzi im na pewno o Świerczoka i Skorupskiego bo tylko ich wymienia się w mediach. Ja jestem za. Skoro oni mieli by przyjść to w rozliczeniu oddałbym Górnikowi Boguskiego i Jovanicia nam nie będą potrzebni a tam na pewno się przydadzą.

brylant17 17.11.2011 21:30

Czy mogę żartobliwie?

Mister Stan Valckx! This is a great chance to propose Guus Hiddink take over WISŁA KRAKÓW!

z onetu :D

tomasz_19 17.11.2011 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1192470)
Czy mogę żartobliwie?

Mister Stan Valckx! This is a great chance to propose Guus Hiddink take over WISŁA KRAKÓW!

z onetu :D

google tłumacz rulez!!

Janusz94 17.11.2011 21:35

Ja próbowałbym ściągnąć w zimie do nas reprezantantów którzy myślą o zmianie klubu głośno o tym mówi przecież Paweł Brożek Kuba Błaszczykowski Dariusz Dudka Adam Matuszczyk oni myślą o zmianie więc moglibyśmy sie zakręcić. Na lewą spróbować wypożyczyć Boenisha i paka taka że na wiosne bez problemu bronimy mistrza i idziemy na LM z wielką mocą

Piotson 17.11.2011 21:43

A w czerwcu pobudka, że 8 czy 9 zawodnikom z pierwszego składu kończą się kontrakty.
I zacznie się narzekanie, że działacze myślą krótkowzrocznie.

arti 17.11.2011 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Janusz94 (Post 1192473)
Ja próbowałbym ściągnąć w zimie do nas reprezantantów którzy myślą o zmianie klubu głośno o tym mówi przecież Paweł Brożek Kuba Błaszczykowski Dariusz Dudka Adam Matuszczyk oni myślą o zmianie więc moglibyśmy sie zakręcić. Na lewą spróbować wypożyczyć Boenisha i paka taka że na wiosne bez problemu bronimy mistrza i idziemy na LM z wielką mocą

Poza może Pawłem to bzdury.
Jestem sobie w stanie wyobrazić, że Paweł zrozumiał, że na Zachodzie nic już nie zdziała i zechce wrócić do klubu gdzie będzie miał niezłą kasę, oddanych kibiców, sporo szacunku i powoli status w jakimś tam stopniu legendy Wisły. O ile oczywiście Cupiał, Basałaj czy ktoś tam nie mają tu jakiegoś ale.
Reszta z wymienionych to na głowę by upadła jakby zeszła 3 półki niżej sportowo i jakieś pewnie 50-70% finansowo zupełnie bez powodu.
Z Polaków grających zagranicą to możemy pomarzyć o Białkowskim, Sznaucnerze, Kusiu itp.

Sami 17.11.2011 22:46

wezcie irasa

sovinho_02 19.11.2011 08:45

Wiem, że to nierealne, ale możeby pozbierać tym razem Polaków grzejących ławę za granicą. Mam parę propozycji :
Kuba Błaszczykowski - przed Euro będzie chciał jak najwięcej grać, Wiślak z krwi i kości
Adam Matuszczyk - również liczy na regularną grę przed Euro,
Paweł Brożek - to samo co w przypadku Kuby
+ 3-4 transfery młodych Polaków :
Skorupski - młody, zdolny z Górnika
Modelski - młody, zdolny w dodatku koniec kontraktu w czerwcu 2012
Słodowy - młody Polak grający w Czechach
Machaj - z Lechii Gdańsk
+ do tego Świerczok i Oleksy na próbę.
+powrót chłopaków z wypożyczeń.
Skład na wiosnę :
Skorupski - Modelski, Jovanovic, Chavez, Słodowy - Kuba, Sobolewski, Matuszczyk ,Melikson, Małecki - Biton
Ewentualnie:
Pareiko - Burliga, Czekaj, Bunoza, Nunez - Iliev,Wilk, Machaj, Chrapek - Boguski - Brożek

Pożegnanie:
Jovanic, Lamey, Jaliens, Pajlic, Diaz, Jirsak, Kirm, Garguła,

piotrekj66unia 19.11.2011 10:24

jesli chodzi o Kube to ponoc wchodzi w gre jego wypozyczenie wlasnie do nas, zobaczymy ile w tym prawdy:

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...yczniu-w-wisl/

michael 19.11.2011 10:49

Nawet półroczne wypożyczenie Kuby byłoby fenomenalną sprawą. Taki zawodnik u nas? Marzenie, oby się zdecydował.

Marcin_fan 19.11.2011 10:58

Jest druga strona medalu o cym było na forum na pewno pisane. Zgrywamy Kube z zepołem a po rundzie od nas odchodzi... to jest też ból.. Nie wiem jakie są szans e na odkupienie go od Borussi - 5% ?

Str@żak 19.11.2011 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sovinho_02 (Post 1192862)
Wiem, że to nierealne, ale możeby pozbierać tym razem Polaków grzejących ławę za granicą. Mam parę propozycji :
Kuba Błaszczykowski - przed Euro będzie chciał jak najwięcej grać, Wiślak z krwi i kości
Adam Matuszczyk - również liczy na regularną grę przed Euro,
Paweł Brożek - to samo co w przypadku Kuby
+ 3-4 transfery młodych Polaków :
Skorupski - młody, zdolny z Górnika
Modelski - młody, zdolny w dodatku koniec kontraktu w czerwcu 2012
Słodowy - młody Polak grający w Czechach
Machaj - z Lechii Gdańsk
+ do tego Świerczok i Oleksy na próbę.
+powrót chłopaków z wypożyczeń.
Skład na wiosnę :
Skorupski - Modelski, Jovanovic, Chavez, Słodowy - Kuba, Sobolewski, Matuszczyk ,Melikson, Małecki - Biton
Ewentualnie:
Pareiko - Burliga, Czekaj, Bunoza, Nunez - Iliev,Wilk, Machaj, Chrapek - Boguski - Brożek

Pożegnanie:
Jovanic, Lamey, Jaliens, Pajlic, Diaz, Jirsak, Kirm, Garguła,

NIE stać nas na Skorupskiego, czy nie lepiej byłoby przedłużyć kontraktu z Kurto? Już się o niego pyta Roda Kerkrade.
TAK dla Modelskiego, ale co najwyżej na ławkę, nam potrzebny jest doświadczony zawodnik (mamy Jovanovicia).
TAK dla Słodowego, ale na ławkę, ma tylko kilka meczów w przeciętnej Gambrinus Lidze.
Machaj jest kontuzjowany i nie wiadomo kiedy wróci do formy
Wątpię w to, że zawodnicy z BUNDESLIGI będą chcieli do nas wrócić, poza tym nie stać nas na nich.
Natomiast z częścią z tych Twoich przymiarek się zgadzam. :-)

PhantomRanger 19.11.2011 11:28

Panowie spójrzmy prawdzie w oczy. Jeżeli Brożek by tu wrócił nawet na wypożyczenie, oznacza to ni mniej ni więcej, że Biton przestanie być naszym piłkarzem z dniem 30 czerwca 2012 roku. Co do powrotów to ja jestem sceptycznie nastawiony tym bardziej jeśli miałoby to być pół roku, a w czerwcu znowu szukać zawodników. O Pucharach można by było wówczas zapomnieć.

tommiyacht 19.11.2011 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1192891)
Jest druga strona medalu o cym było na forum na pewno pisane. Zgrywamy Kube z zepołem a po rundzie od nas odchodzi... to jest też ból.. Nie wiem jakie są szans e na odkupienie go od Borussi - 5% ?

Wole obronic mistrza i stracic Kube = rozwalic taktyke niż nie mieć mistrza i nie rozwalić czegos czego i tak nie ma

KMZ 19.11.2011 13:42

informacja z "fakt" - wiem że mało prawdopodobne ;)

Paweł Oleksy - rozmawia z Wisła (Obecnie Zawisza)
Bracia Mak - Obserwowani przez Wisłę !

Szukamy Polaków ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl