Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

kreseq 31.07.2011 13:34

Wlasnie tez mnie to ciekawi. Naprawde nie czesto takie ruchy maja miejsce w ekstraklasie. Zobaczymy jak sie zaprezentuje.

Kwiek coz za strzal :D

kacpaw91 31.07.2011 13:48

Do obrony się wraca. Ostre wejście na jednym z graczy Śląska. Warto też obserwować Olkowskiego bo podobno się nim interesowaliśmy.

speedfashion 31.07.2011 14:07

No i Śląsk dostaje 1:0... Ciekaw jestem, co o grze piłkarzy z Wrocławia powiedzą nasi forumowi eksperci. Na razie wygląda na to, że drużyna Lenczyka jest fatalnie przygotowana fizycznie (prawie najgorzej w lidze) i ogólnie nieporadna. Myślicie więc, chłopaki, że Lenczyk wyleci po Maaskancie, czy jeszcze przed nim?

rw88 31.07.2011 14:10

No i Milik z asystą. Bardzo ciekawy piłkarz, mimo 17-stu lat i gry w pojedynkę w ataku, potrafi się utrzymać przy piłce z rywalem na plecach, niezły technicznie. Tak jak już rok temu wspomniałem, Górnik robi świetną robotę jeśli chodzi o wyłapywanie młodych i dawanie im szansy i z czasem efekty będą jeszcze wyraźniej widoczne. Nie mają kasy, sprzedają Jeża i Sikorskiego, a ich gra jest na tym samym poziome, co wiosną, jak na razie.

Również Olkowski wygląda solidnie, raz za razem rwie tam tym swoim skrzydłem. Skorupski w bramce na razie też pewnie.

kreseq 31.07.2011 14:11

Slask nic nie gra, moze to jak z Wisla ze odpoczywaja i liga mniej wazna dla nich :lol: ?
Slabe przygotowanie, zero ruchu do pilki, jakies podania byle do kogo...

PS: Czy tylko mnie juz kolejny rok wkurza ten krowi dzwonek na Slasku?

Pan Jotka 31.07.2011 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1137636)
Slask nic nie gra, moze to jak z Wisla ze odpoczywaja i liga mniej wazna dla nich :lol: ?

Dzwonek jest z Zabrza, a nie z Wrocławia. I nie kolejny rok, a już od wielu lat towarzyszy Żabolom.

kreseq 31.07.2011 14:14

Zawsze myslalem ze to Wroclaw ma ten dzwonek :D Kolejny rok, nie znaczy ze drugi czy trzeci :D
Tak czy siak wku*** straszliwie.

silver03 31.07.2011 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1137630)
No i Śląsk dostaje 1:0... Ciekaw jestem, co o grze piłkarzy z Wrocławia powiedzą nasi forumowi eksperci. Na razie wygląda na to, że drużyna Lenczyka jest fatalnie przygotowana fizycznie (prawie najgorzej w lidze) i ogólnie nieporadna. Myślicie więc, chłopaki, że Lenczyk wyleci po Maaskancie, czy jeszcze przed nim?

Lenczyk do wywalenia, zero taktyki itp. Każdy głupi mając takich piłkarzy jak Śląsk zdobyłby wicemistrzostwo! :D

Pan Jotka 31.07.2011 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1137642)
Zawsze myslalem ze to Wroclaw ma ten dzwonek :D Kolejny rok, nie znaczy ze drugi czy trzeci :D
Tak czy siak wku*** straszliwie.

Kolejny znaczy w tym wypadku max 2 lata, bo tyle Śląsk graw Ekstraklasie po pobycie w II lidze ;-) Raczej nie oglądałeś meczy WKSu na zapleczu hehe

kreseq 31.07.2011 14:24

No raczej nie mam w zwyczaju ogladac spotkan WKSu ;) Na zapleczu ogladam jak juz Pogon albo od biedy Znicz ( jak jeszcze gral :D ) reszta to dla mnie zbyt duza kopanina i bez sympatii do druzyny nie jestem w stanie tego ogladac. Co innego na stadionie a co innego w tv :D
Slabo sie chlopaki prezentuja ale mysle ze cos wcisna znajac zycie w ostatnich 5 minutach.

Nie sadze by powtorzyli w tym roku 2 miejsce w lidze, nawet jak beda grac to samo co rok temu.

PS: Nie zdziwie sie jak najlepiej prezentujaca sie druzyna w pierwszej kolejce bedzie... Podbeskidzie :D

Marszałek 31.07.2011 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 1137632)

Tak jak już rok temu wspomniałem, Górnik robi świetną robotę jeśli chodzi o wyłapywanie młodych i dawanie im szansy i z czasem efekty będą jeszcze wyraźniej widoczne. Nie mają kasy, sprzedają Jeża i Sikorskiego, a ich gra jest na tym samym poziome, co wiosną, jak na razie.

Również Olkowski wygląda solidnie, raz za razem rwie tam tym swoim skrzydłem. Skorupski w bramce na razie też pewnie.

Grają młodymi,bo nie mają kasy aby kim innym grać. To z biedy. Jdnak co by nie było tego powodem, to tak czy siak widać,że można modymi kopać na poziomie ekstraklasy, i to z powodzeniem. I tak zastanawiam się czemuż to u nas od tylu lat nie udało się wprowadzić kogoś z ME?Jak widać da się. Tylko u nas z tym krucho. Nie mówie o grajku co nadaje ton grze,ale jakiś solidny zmiennik chociażby. Nic.

Z zaciekawieniem czekam na Legia-Zagłębie. Mam znaczne oczekiwania.

filemon 31.07.2011 14:45

Ależ niewiele brakło teraz Olkowskiemu, dobry drybling i Kelemen ratuje Śląsk. Myślę, że dwóch bramek by nie odrobili.

sportnh 31.07.2011 14:45

Olkowski to nie ten mlody co go Staszek VALX obserwowal ponoc? o znowu jego wejscie..

kreseq 31.07.2011 14:50

Gornik naprawde fajnie gra, moze to nie jakies super akcje, ale wystarczaja by siac postrach w szeregach Slaska.
Slask zawodzi...Czyzby Orest jednak nie byl takim cudownym trenerem? U niego poczatki dobre, a im dalej tym gorzej.

Marszalek - znaczne oczekiwania? Moim zdaniem bedziemy grac to co zwykle, czyli wrzutki na Ljuboje, albo wieczne klepanie pileczki bez ladu i skladu. Janek dobrze ustawi druzyne i moim zdaniem Zaglebie bedzie mialo przewage w tym meczu.
Pogoda do d... przed chwila byla burza, pada nadal i kij wie jak Macius ich ustawi :D

HEDu 31.07.2011 15:00

Voskamp ladnie pogrywa. A mowili ze kaleka.

riv 31.07.2011 15:05

Tak sobie patrze na grę Górnika i zauważyłem, że robią to, czego my jakoś nie możemy w tym sezonie - mianowicie, gdy Górnik atakuje to w polu karnym Śląska jest 4 piłkarzy Górnika i dlatego atak sprawia zagrożenie. A u nas zwykle stoi sam biedny Genkov otoczony defensorami przeciwnika...nikt nie gra na niego piłek, bo jak? Nikt nie wchodzi w pole karne żeby mu pomóc bo każdy chce zagrać na niego piłkę i błędne koło się zamyka. Czasem tylko Mały przyświruje i tak tym zaskoczy przeciwnika, że coś z tego zrobi...a reszta "strzela" z dystansu w trybuny albo ciągle wycofuje piłkę.

rw88 31.07.2011 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1137656)
Grają młodymi,bo nie mają kasy aby kim innym grać. To z biedy.

Powiem tak, jedno drugiego nie implikuje. Legia też ma dobre zaplecze młodzieży w składzie, a kasę mają sporą jak na nasze warunki. Wręcz przeciwnie, w Polsce kluby będące w sytuacji finansowej podobnej do Górnika zazwyczaj szły na łatwiznę i faszerowały kadrę szrotem ze Słowacji, Serbii, Czech itd., czy też starych, wypalonych Polaków.

Za przykład niech służy np. ŁKS, który olał sprawę młodzieży, sprowadził Bykowskich i innych Łabędzkich i obronę mają żenującą, przód bardzo przeciętny. Inne, nie tak odległe przykłady to Odra Wodzisław, Arka Gdynia czy Polonia Bytom - który z tych klubów postawił mocno na młodzież? Ano żaden. Poszli na łatwiznę i zapłacili za to degradacją.

Górnik natomiast stara się nie przegapić żadnego talentu, którym im się nawinie, szczególnie w regionie, stawia u siebie na szkolenie. I tak powinien wyglądać każdy nasz średniak, wtedy też los klubu nie będzie uzależniony od bytu w Ekstraklasie i poniekąd łaski sponsorów.

W Górniku natomiast jak ktoś się w ME wyróżnia, to zaraz go wypożyczą do Katowic czy Radzionkowa, potem wraca taki Skorupski, Olkowski i jest zawodnikiem gotowym do grania. Za to należą im się wielkie brawa.

palikot 31.07.2011 15:08

Cytat:

Ty idź, że juz na mecz... chyba macie za godzinę nie? :P

Zobaczymy jak wy dzisiaj zagracie, podbudowani zwycięstwem w "piekle" :P

kreseq 31.07.2011 15:10

Mamy meczyk ale jak juz wspominalem nie mam 20 lat i sa sprawy wazne i wazniejsze w zyciu kazdego doroslego czlowieka :D

Juz 1-1 ciekawy czy pojda za ciosem, troche czasu jeszcze jest.

Junior_Battle - Nie graj lepiej ;) Urban dobrze ustawi druzyne, Macius bedzie praktykowal dzide na Vrdoljaka a zmeczenie bedzie, zawsze tak jest. Podporke mozesz zastosowac :D

Junior_Battle 31.07.2011 15:10

zastanawiam się czy nie zagrać na Legie, kresek jak tam nastroje w stolycy? nie są jakoś bardzo zmęczeni ?

rw88 31.07.2011 15:24

Coś dziś dużo chwalę Górnika i sprawy z nim związane, ale warto też odnotować świetny występ 20-letniego Skorupskiego w bramce Zabrzan.

HEDu 31.07.2011 15:30

Wisła 1-1, Śląsk 1-1 i ostatni nasz zespół w pucharach też w lidze 1-1 zapewne

Ciastek1 31.07.2011 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1137686)
Wisła 1-1, Śląsk 1-1 i ostatni nasz zespół w pucharach też w lidze 1-1 zapewne

Nie zdziwię się jeśli Legia przegra .Zagłębie zrobiło całkiem niezłe transfery jak na naszą ligę i może okazać się czarnym koniem rozgrywek .

MMMMM 31.07.2011 15:37

Jednak te puchary chyba mają wpływ na ligę :/ Legia też zapewne nie wygra

Sivas 31.07.2011 15:43

Ten krowi dzwonek to nie na śląsku tylko kibic górnika o ile mi wiadomo...

kibice na pepsi poszli a nie na pepsi arene chyba?

Cytat:

emj10 31.07.2011 15:45

Pogoda do dupy, boisko pływa. Jak dla mnie może być remis. Piszę to będąc już na trybunie.

Pan Jotka 31.07.2011 15:46

Pachnie remisem na Łazienkowskiej. A kurs całkiem dobry!

adikos1906 31.07.2011 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1137696)
Pogoda do dupy, boisko pływa. Jak dla mnie może być remis. Piszę to będąc już na trybunie.

Jakie przywiązanie do tego forum :D Warszawiak będąc na meczu Legii pisze na forum Wisły o pogodzie tam panującej :rotfl:

A tak na serio to jednak będzie to bardzo trudny mecz dla Legii. Cytując klasyk to pogoda nie sprzyja, jest godzina 18 w niedziele :D. Sam jestem ciekawy jak to wszystko będzie wyglądać...

HEDu 31.07.2011 15:55

(L) gra 2 napastnikami czy mi sie wydaje?

Emenems81 31.07.2011 16:03

Po co ta ściema, przecież i tak wiadomo, że mecz się nie odbędzie :)

Usulovski 31.07.2011 16:04

Stadion niby nowy, ale skrzeczenie Hadaja wciąż pozostało... Najwidoczniej warszawiakom się ten folklor podoba:/

filemon 31.07.2011 16:08

Jest niedziela, siedemnasta, pogoda też nie dopisuje do grania w piłkę.
:D
Myślę, że już go nie rozegrają dziś.

Emenems81 31.07.2011 16:14

Myślę, że Skorża będzie szczęśliwy, z przełożenia spotkania :] Na czwartek zespół będzie wypoczęty i gotowy do boju z kebabami :)

-ja123- 31.07.2011 16:25

Trochę żal tych kilkunastu kibiców z Lubina. Kawał drogi przejechali i zaraz będą wracali.

For_FuN_ 31.07.2011 16:33

Troche deszczu i mecz przelozony ;)...

jaszczur90 31.07.2011 16:34

No bez jaj.. nie w takich warunkach grali i się dało.. nawet w europejskich pucharach grali przy ulewie ...

Emenems81 31.07.2011 16:34

Tu nie chodzi o sam deszcz, ale i o zdrowie zawodników..

Bąbel 31.07.2011 16:35

nie ma to jak rozcieńczyć pepsi wodą :D

63.5 Kg 31.07.2011 16:35

Ale parodia.

21 wiek,nowe stadiony itd... a drenaz nie dziala...
Nie chce byc jakis nie mily ale dla mnie to jest nieprzygotowanie ze strony Legii stadionu na mecz.

Patryk_185 31.07.2011 16:36

Widać że Legia chce oszczędzać boisko na mecz czwartkowy

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl