![]() |
Wlasnie tez mnie to ciekawi. Naprawde nie czesto takie ruchy maja miejsce w ekstraklasie. Zobaczymy jak sie zaprezentuje.
Kwiek coz za strzal :D |
Do obrony się wraca. Ostre wejście na jednym z graczy Śląska. Warto też obserwować Olkowskiego bo podobno się nim interesowaliśmy.
|
No i Śląsk dostaje 1:0... Ciekaw jestem, co o grze piłkarzy z Wrocławia powiedzą nasi forumowi eksperci. Na razie wygląda na to, że drużyna Lenczyka jest fatalnie przygotowana fizycznie (prawie najgorzej w lidze) i ogólnie nieporadna. Myślicie więc, chłopaki, że Lenczyk wyleci po Maaskancie, czy jeszcze przed nim?
|
No i Milik z asystą. Bardzo ciekawy piłkarz, mimo 17-stu lat i gry w pojedynkę w ataku, potrafi się utrzymać przy piłce z rywalem na plecach, niezły technicznie. Tak jak już rok temu wspomniałem, Górnik robi świetną robotę jeśli chodzi o wyłapywanie młodych i dawanie im szansy i z czasem efekty będą jeszcze wyraźniej widoczne. Nie mają kasy, sprzedają Jeża i Sikorskiego, a ich gra jest na tym samym poziome, co wiosną, jak na razie.
Również Olkowski wygląda solidnie, raz za razem rwie tam tym swoim skrzydłem. Skorupski w bramce na razie też pewnie. |
Slask nic nie gra, moze to jak z Wisla ze odpoczywaja i liga mniej wazna dla nich :lol: ?
Slabe przygotowanie, zero ruchu do pilki, jakies podania byle do kogo... PS: Czy tylko mnie juz kolejny rok wkurza ten krowi dzwonek na Slasku? |
Cytat:
|
Zawsze myslalem ze to Wroclaw ma ten dzwonek :D Kolejny rok, nie znaczy ze drugi czy trzeci :D
Tak czy siak wku*** straszliwie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
No raczej nie mam w zwyczaju ogladac spotkan WKSu ;) Na zapleczu ogladam jak juz Pogon albo od biedy Znicz ( jak jeszcze gral :D ) reszta to dla mnie zbyt duza kopanina i bez sympatii do druzyny nie jestem w stanie tego ogladac. Co innego na stadionie a co innego w tv :D
Slabo sie chlopaki prezentuja ale mysle ze cos wcisna znajac zycie w ostatnich 5 minutach. Nie sadze by powtorzyli w tym roku 2 miejsce w lidze, nawet jak beda grac to samo co rok temu. PS: Nie zdziwie sie jak najlepiej prezentujaca sie druzyna w pierwszej kolejce bedzie... Podbeskidzie :D |
Cytat:
Z zaciekawieniem czekam na Legia-Zagłębie. Mam znaczne oczekiwania. |
Ależ niewiele brakło teraz Olkowskiemu, dobry drybling i Kelemen ratuje Śląsk. Myślę, że dwóch bramek by nie odrobili.
|
Olkowski to nie ten mlody co go Staszek VALX obserwowal ponoc? o znowu jego wejscie..
|
Gornik naprawde fajnie gra, moze to nie jakies super akcje, ale wystarczaja by siac postrach w szeregach Slaska.
Slask zawodzi...Czyzby Orest jednak nie byl takim cudownym trenerem? U niego poczatki dobre, a im dalej tym gorzej. Marszalek - znaczne oczekiwania? Moim zdaniem bedziemy grac to co zwykle, czyli wrzutki na Ljuboje, albo wieczne klepanie pileczki bez ladu i skladu. Janek dobrze ustawi druzyne i moim zdaniem Zaglebie bedzie mialo przewage w tym meczu. Pogoda do d... przed chwila byla burza, pada nadal i kij wie jak Macius ich ustawi :D |
Voskamp ladnie pogrywa. A mowili ze kaleka.
|
Tak sobie patrze na grę Górnika i zauważyłem, że robią to, czego my jakoś nie możemy w tym sezonie - mianowicie, gdy Górnik atakuje to w polu karnym Śląska jest 4 piłkarzy Górnika i dlatego atak sprawia zagrożenie. A u nas zwykle stoi sam biedny Genkov otoczony defensorami przeciwnika...nikt nie gra na niego piłek, bo jak? Nikt nie wchodzi w pole karne żeby mu pomóc bo każdy chce zagrać na niego piłkę i błędne koło się zamyka. Czasem tylko Mały przyświruje i tak tym zaskoczy przeciwnika, że coś z tego zrobi...a reszta "strzela" z dystansu w trybuny albo ciągle wycofuje piłkę.
|
Cytat:
Za przykład niech służy np. ŁKS, który olał sprawę młodzieży, sprowadził Bykowskich i innych Łabędzkich i obronę mają żenującą, przód bardzo przeciętny. Inne, nie tak odległe przykłady to Odra Wodzisław, Arka Gdynia czy Polonia Bytom - który z tych klubów postawił mocno na młodzież? Ano żaden. Poszli na łatwiznę i zapłacili za to degradacją. Górnik natomiast stara się nie przegapić żadnego talentu, którym im się nawinie, szczególnie w regionie, stawia u siebie na szkolenie. I tak powinien wyglądać każdy nasz średniak, wtedy też los klubu nie będzie uzależniony od bytu w Ekstraklasie i poniekąd łaski sponsorów. W Górniku natomiast jak ktoś się w ME wyróżnia, to zaraz go wypożyczą do Katowic czy Radzionkowa, potem wraca taki Skorupski, Olkowski i jest zawodnikiem gotowym do grania. Za to należą im się wielkie brawa. |
Cytat:
Zobaczymy jak wy dzisiaj zagracie, podbudowani zwycięstwem w "piekle" :P |
Mamy meczyk ale jak juz wspominalem nie mam 20 lat i sa sprawy wazne i wazniejsze w zyciu kazdego doroslego czlowieka :D
Juz 1-1 ciekawy czy pojda za ciosem, troche czasu jeszcze jest. Junior_Battle - Nie graj lepiej ;) Urban dobrze ustawi druzyne, Macius bedzie praktykowal dzide na Vrdoljaka a zmeczenie bedzie, zawsze tak jest. Podporke mozesz zastosowac :D |
zastanawiam się czy nie zagrać na Legie, kresek jak tam nastroje w stolycy? nie są jakoś bardzo zmęczeni ?
|
Coś dziś dużo chwalę Górnika i sprawy z nim związane, ale warto też odnotować świetny występ 20-letniego Skorupskiego w bramce Zabrzan.
|
Wisła 1-1, Śląsk 1-1 i ostatni nasz zespół w pucharach też w lidze 1-1 zapewne
|
Cytat:
Nie zdziwię się jeśli Legia przegra .Zagłębie zrobiło całkiem niezłe transfery jak na naszą ligę i może okazać się czarnym koniem rozgrywek . |
Jednak te puchary chyba mają wpływ na ligę :/ Legia też zapewne nie wygra
|
Ten krowi dzwonek to nie na śląsku tylko kibic górnika o ile mi wiadomo...
kibice na pepsi poszli a nie na pepsi arene chyba? Cytat:
|
Pogoda do dupy, boisko pływa. Jak dla mnie może być remis. Piszę to będąc już na trybunie.
|
Pachnie remisem na Łazienkowskiej. A kurs całkiem dobry!
|
Cytat:
A tak na serio to jednak będzie to bardzo trudny mecz dla Legii. Cytując klasyk to pogoda nie sprzyja, jest godzina 18 w niedziele :D. Sam jestem ciekawy jak to wszystko będzie wyglądać... |
(L) gra 2 napastnikami czy mi sie wydaje?
|
Po co ta ściema, przecież i tak wiadomo, że mecz się nie odbędzie :)
|
Stadion niby nowy, ale skrzeczenie Hadaja wciąż pozostało... Najwidoczniej warszawiakom się ten folklor podoba:/
|
Jest niedziela, siedemnasta, pogoda też nie dopisuje do grania w piłkę.
:D Myślę, że już go nie rozegrają dziś. |
Myślę, że Skorża będzie szczęśliwy, z przełożenia spotkania :] Na czwartek zespół będzie wypoczęty i gotowy do boju z kebabami :)
|
Trochę żal tych kilkunastu kibiców z Lubina. Kawał drogi przejechali i zaraz będą wracali.
|
Troche deszczu i mecz przelozony ;)...
|
No bez jaj.. nie w takich warunkach grali i się dało.. nawet w europejskich pucharach grali przy ulewie ...
|
Tu nie chodzi o sam deszcz, ale i o zdrowie zawodników..
|
nie ma to jak rozcieńczyć pepsi wodą :D
|
Ale parodia.
21 wiek,nowe stadiony itd... a drenaz nie dziala... Nie chce byc jakis nie mily ale dla mnie to jest nieprzygotowanie ze strony Legii stadionu na mecz. |
Widać że Legia chce oszczędzać boisko na mecz czwartkowy
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl