Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

doktor granat 30.07.2021 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1569892)
Z naszej perspektywy głupie to nie jest. Jak zerwie z nim kontrakt to i tak płacić będzie musiał różnice między kontraktem w nowym klubie a kontaktem jaki miał w FCSB jeżeli dostanie niższy, ergo Ondrasek przy tej samej pensji co w FCSB mógłby grać u nas przez rok mimo, że my zapłacilibyśmy znacznie, znacznie mniej : - )

Przecież my to już kilka razy przerabialiśmy jak były zaległości i musieliśmy płacić różnice.

Oby nasi bossowie byli mniej sentymentalni niż Ty.
Moim zdaniem to nie jest wielki problem znaleźć o 10 lat młodszego chłopa o potencjale i charakterystyce Ondraska za kasę, która mu się marzy.
Ja nazwisk oczywiście nie podam bo nikt mi nie płaci za trud oglądania meczów w słowiańskich ligach.
A Zdenkowi niech się wiedzie w Rumunii.

czaro 30.07.2021 15:57

Jak już mamy ściągać wiekowych napastników, to ściągnijmy z emerytury Brożka. To był piłkarz!

FraMat 03.08.2021 13:30

Jednak Kobra rozwiązuje umowę z Rumunami. Na pocieszenie w ramach odprawy ma dostać 80.000 euro czyli 1000 euro za każdą minutę na boisku w fcsb.

Ponoć szykuje się powrót Ondraska do... Tromso

wislak2214 03.08.2021 14:14

Brown Forbes zostaje do grudnia na 100% ,wynajął mieszkanie. Więc napastnik inny nam nie grozi.

Karherop 03.08.2021 14:32

A czemu ten post w takim razie w temacie o byłych piłkarzach?

Elendil 03.08.2021 21:02

Brown Forbes >>> Ondrasek. Także cieszę się, jeśli faktycznie zostanie do kolejnego okienka i nie będziemy musieli w panice kogoś ściągać na już.

Karherop 11.08.2021 12:40

Hyballa odchodzi z Esbjerg.

Coś nie pykło

tiririri 11.08.2021 18:37

Taka ciekawostka. Nasz były zawodnik i mistrz Polski juniorów z 2014 roku - Dawid Kamiński, nowym graczem występującego w okręgówce Borku Kraków.

https://m.facebook.com/story.php?sto...05603011758735

wolfy 11.08.2021 18:39

Sugeruję zatrudnienie go u nas jako trenera ds. motywacji. Standardowy karomierz:
1) nie wrócenie do obrony - 15 minut szydery za każde
2) odpuszczenie krycia - wykręcanie sutów
3) jeżeli zawaliłeś gola - dajesz Hybali numer do żony/dziewczyny/kochanki.

Kary kumulują się.
Przy takim karomierzu Kuvejlić sam błagałby o rozwiązanie kontraktu.

Karherop 11.08.2021 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tiririri (Post 1570511)
Taka ciekawostka. Nasz były zawodnik i mistrz Polski juniorów z 2014 roku - Dawid Kamiński, nowym graczem występującego w okręgówce Borku Kraków.

https://m.facebook.com/story.php?sto...05603011758735

Mnie ostatnio bardziej zaskoczyło że Michał Czekaj został zawodnikiem... drużyny rezerw Rakowa Częstochowa

Kurz 11.08.2021 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1570512)
Sugeruję zatrudnienie go u nas jako trenera ds. motywacji. Standardowy karomierz:
1) nie wrócenie do obrony - 15 minut szydery za każde
2) odpuszczenie krycia - wykręcanie sutów
3) jeżeli zawaliłeś gola - dajesz Hybali numer do żony/dziewczyny/kochanki.

Kary kumulują się.
Przy takim karomierzu Kuvejlić sam błagałby o rozwiązanie kontraktu.

Zastanawiałeś się nad tym ile wytrzymywałby Yeboah, gdyby musiał wracać do obrony :P ?

FraMat 11.08.2021 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1570514)
Zastanawiałeś się nad tym ile wytrzymywałby Yeboah, gdyby musiał wracać do obrony :P ?

Ja wiem, że się zrobiła moda na jazdę po Yeboahu, bo ktoś raz napisał, że on nie wraca do obrony i wszyscy powtarzają, a ja z ostatnich 3 kolejek pamiętam wielokrotne jego jazdy na d.., żeby wrócić na czas do obrony i skasować jakiś atak rywala.
To prawda, że najczęściej kończy się to około 60 minuty, ale wtedy Yeboah też już niewiele daje i w ataku.

Arkadiusz.Czerepach 11.08.2021 22:30

znawcom nie wytlumaczysz

Kurz 12.08.2021 00:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1570516)
Ja wiem, że się zrobiła moda na jazdę po Yeboahu, bo ktoś raz napisał, że on nie wraca do obrony i wszyscy powtarzają, a ja z ostatnich 3 kolejek pamiętam wielokrotne jego jazdy na d.., żeby wrócić na czas do obrony i skasować jakiś atak rywala.
To prawda, że najczęściej kończy się to około 60 minuty, ale wtedy Yeboah też już niewiele daje i w ataku.

To taka trochę szersza uwaga. Yeboah i kilku innych piłkarzy Wisły daje tyle w defensywie co Tomasz Frankowski. I to się nie za bardzo zmieni (nie zmieni też tego kilka przypadkowych jazd na dupie w trakcie meczu). Taka już ich karma (i słabiutkie warunki fizyczne). Tylko proszę nie dziwcie się, że Wisła jest bardzo wdzięcznym przeciwnikiem nawet dla największych nieudaczników ekstraklasy. Przecież każdy już wie, ze będziemy chcieli dominować oraz, ze robimy to często bardzo nieumiejętnie i przy okazji rozdajemy prezenty. Przeciwnicy nie muszą nawet być tuzami piłki nożnej, wystarczy, iż skupią się na przeszkadzaniu, a resztę zrobimy za nich. I żeby nie było to nie jest jakaś szczególna uwaga do drużyny Guli, tylko Wisły jako całokształtu ostatnich 6-7 lat. A Yeboah jest tylko jednym z wielu wybrakowanych piłkarzy, którzy tu trafili. Coś tam dającym w ofensywie i zupełnie nieprzydatnym w sytuacjach, kiedy "pięści" muszą pójść w ruch.

Nota bene nawet ślepiec zauważyłby, że taki styl gry, jaki sobie wymyśliliśmy i próbujemy realizować nie daje efektów w ekstraklasie. Przynajmniej z pozycji gołodupca. Dlatego nikt poza Legią i Lechem, nawet nie próbuje grać jak my. Przepraszam. Próbował ŁKS.

I zamiast dalej kontynuować tę dyskusje poczekajmy do 11 kolejki. Będziemy wtedy mieli więcej materiału poglądowego.

Jagul 12.08.2021 06:27

Można jebać Yeboaha za postawę w defensywie ale fakt jest taki, że zaczął się drugi sezon i dalej nie ma w zespole lepszego skrzydłowego.

Karherop 12.08.2021 09:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1570520)
Można jebać Yeboaha za postawę w defensywie ale fakt jest taki, że zaczął się drugi sezon i dalej nie ma w zespole lepszego skrzydłowego.

Na razie mial udział przy trzech bramkach dla Wisły i jednocześnie przy dwóch odpuścił zawodników rywali.

Ale niech błyszczy w ofensywie, niech jakieś Turasy rzuca za niego 2 mln euro.

wolfy 12.08.2021 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1570528)
Na razie mial udział przy trzech bramkach dla Wisły i jednocześnie przy dwóch odpuścił zawodników rywali.

Ale niech błyszczy w ofensywie, niech jakieś Turasy rzuca za niego 2 mln euro.

Góra 1 mln. Nie widzę żeby ktoś dał więcej, chyba że nagle jego forma ekploduje i zaliczy 20 punktów w punktacji kanadyjskiej :D
To był żart z tą punktacją kanadyjską BTW, Yeboah przecież nikomu nie podaje.

Kurz 12.08.2021 11:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1570520)

Nie jebię go. Nie mam pretensji. Napisałem przecież, ze taka jest jego karma, jak wielu przed nim (Stilić, Wolski, Carlitos, itd). Po prostu zwracam uwagę, że wybieramy pewien profil zawodników, którzy mają inne zalety, niż wybiegane koksy z Rakowa, Pogoni, Piasta itd. I to, co próbujemy wykonać na boisku jest dużo trudniejsze niż to co gra większość ekstraklasy. I biorąc pod uwagę nasze wyniki, mniej opłacalne.

AS82 12.08.2021 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1570534)
Góra 1 mln. Nie widzę żeby ktoś dał więcej, chyba że nagle jego forma ekploduje i zaliczy 20 punktów w punktacji kanadyjskiej :D
To był żart z tą punktacją kanadyjską BTW, Yeboah przecież nikomu nie podaje.

Za bańkę bym go nie sprzedawał , lepiej żeby został :>

sandomingo 15.08.2021 14:59

A Bury błyskotliwą karierę w Wieczystej robi.
Poza składem pierwszej drużyny, podpora A klasowych rezerw...

Arkadiusz.Czerepach 15.08.2021 20:22

dlatego kilka razy pisałem żeby skończyć z tymi heheszkami , jak to każdy szrot możemy im odpalić

Ma_niek 15.08.2021 20:46

A co z nim ze poza skladem?

PAWEŁ 15.08.2021 21:20

Za cienki na Wieczystą :D

sandomingo 16.08.2021 10:04

Na to wygląda, że przegrywa rywalizację.sportową. Wieczysta gra dość nietypowym system i Bury się nie łapie.
To pokazuje, jakim materiałem ludzkim rzeźbiliśmy i nadal rzeźbimy...

Sebak 16.08.2021 10:46

Bury dlatego nie grał w ostatnich meczach Wieczystej, bo był kontuzjowany. Teraz go wdrażają dopiero, dlatego grał 60 minut w rezerwach. Od kolejnego meczu wróci do pierwszego składu :)

adfurle 22.08.2021 22:34

Nasz były, uwielbiany przez wielu gwiazdor - Daniel Sikorski, strzelił bramkę na wagę 3 punktów w 1 kolejce l.cypryjskiej dla Arisu Limassol. Ciekawostką jest, że wyszedł w I składzie razem z M. Stępińskim (poszedł tam na wypożyczenie z Verony).

s1mone 24.08.2021 19:20

Dopiero teraz natknąłem się na fatalną informację o Krzyśku Drzazdze, wyleczył się, wrócił do gry w 1 lidze w barwach Miedzi Legnica, super zaczął sezon w 4 meczach strzelił 5 bramek i zaliczył 2 asysty i znów sie rozsypał... Ponownie wiązadła. To samo kolano. Szkoda chłopa ;/

Patryko 24.08.2021 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1571058)
Dopiero teraz natknąłem się na fatalną informację o Krzyśku Drzazdze, wyleczył się, wrócił do gry w 1 lidze w barwach Miedzi Legnica, super zaczął sezon w 4 meczach strzelił 5 bramek i zaliczył 2 asysty i znów sie rozsypał... Ponownie wiązadła. To samo kolano. Szkoda chłopa ;/

Casus Wolskiego trochę, co gość się wyleczy to znowu rehabilitacja.

Szneka 24.08.2021 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1571058)

Mam kontakt z Jego szwagierką. Chłop w Miedzi wskoczył na fajny poziom, duże zaufanie od trenera drużyny i kibiców i .... kontuzja. Wielki pech.

Matejas_ 24.08.2021 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1571060)
Mam kontakt z Jego szwagierką. Chłop w Miedzi wskoczył na fajny poziom, duże zaufanie od trenera drużyny i kibiców i .... kontuzja. Wielki pech.

Niestety to najgorsza kontuzja, sam miałem skręcone kolano i zerwane więzadła kilka razy... jego bramki z 17 marca 2019 nie zapomnę nigdy :>

masada 27.08.2021 18:34

Do kompletu Chuca też w Miedzi.

Przy okazji dowodzi to też dobitnie tego, że chuja znam się na piłce, bo cały czas się łudziłem, że on w końcu odpali i nie oceniałem aż źle jego gry, jak 3/4 forum, a liczb też nie miał przecież tragicznych. A tu liga weryfikuje go boleśnie i/lub pokazuje to też że z jego ambicjami tez jest średnio.

Czyli został mi jeszcze Savić, zaraz pewnie skończy się tak samo :D

Karherop 27.08.2021 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 1571122)
Do kompletu Chuca też w Miedzi.

Przy okazji dowodzi to też dobitnie tego, że chuja znam się na piłce, bo cały czas się łudziłem, że on w końcu odpali i nie oceniałem aż źle jego gry, jak 3/4 forum, a liczb też nie miał przecież tragicznych. A tu liga weryfikuje go boleśnie i/lub pokazuje to też że z jego ambicjami tez jest średnio.

Czyli został mi jeszcze Savić, zaraz pewnie skończy się tak samo :D

Brakiem ambicji byłoby siedzenie na kontrakcie w Wiśle na trybunach, a nie próba odbudowania w 1 lidze. Dla mnie osobiście pokazuje to jednak że ma ambicje na grę i może jest świadomy gdzie obecnie z znajduje się jego sportowy poziom?

gizmowisla 28.08.2021 23:40

TERAZ TAK PRZEGLADALEM YOUTUBA , wiecie co teraz u Meliksona ?? tak szczerze po odejsciu do jakiegos byleczego do ciapatej tzw francji przestalem sie interesowac , wogole koles jeszce gra ?/ u nas byl mega gwiazda , nawet pamietam ze ocieral sie o nasz reprezentacje ( chyba Smuda) , tak z ciekawosci - wie ktos co tam u niego i gdzie wogole ??? sory nie jestem takim mega poszukiwaczem googli i tp

ciastek88 29.08.2021 00:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1571135)
TERAZ TAK PRZEGLADALEM YOUTUBA , wiecie co teraz u Meliksona ?? tak szczerze po odejsciu do jakiegos byleczego do ciapatej tzw francji przestalem sie interesowac , wogole koles jeszce gra ?/ u nas byl mega gwiazda , nawet pamietam ze ocieral sie o nasz reprezentacje ( chyba Smuda) , tak z ciekawosci - wie ktos co tam u niego i gdzie wogole ??? sory nie jestem takim mega poszukiwaczem googli i tp

Rok temu zakończył karierę - nawet sporo informacji przewinęło się przez polskie portale na ten temat.
Po średnio udanej przygodzie we Francji wrócił do Beer Shevy i tam zakończył karierę , teraz pracuje w klubie :

https://sport.onet.pl/pilka-nozna/by...j-roli/y0l035x

a z tą kadrą to nie wiem czy był w ogóle temat ? tzn, Smuda pewnie chciał ale Melikson miał chyba za słaba psychę żeby przystać na granie dla Polski - podobno jak przeniknęła taka informacja do mediów w Izraelu była straszna burza , że ich piłkarz może zagrać dla antysemitów Polaków. Potem Melikson twierdził już tylko , że inna reprezentacja niż Izrael nie wchodzi w rachubę... o dziwo zaraz przy okazji tej afery powołano Meliksona do kadry Izraela - pewnie żeby przypadkiem nie rozmyślił się i żeby go "zaklepać" :P

Tak swoją drogą to Melikson chyba jest najcieplej i najczęściej wspominanym obcokrajowcem w historii Wisły :P pewnie dlatego , że na standardy ekstraklasy był magikiem. Mam wrażenie , że dużo częściej z nostalgią patrzy się na Meliksona niż np. Uche czy Cantoro mimo , że to ci ostatni byli częścią tej najlepszej Cupiałowej Wisły.

LucjuszWielki 29.08.2021 10:01

Melikson w Beer Shevy odnosił sukcesy, grywał w Europie też nieźle, zawsze sprawdzał kto tam grywał podczas transmisji live na stronach. Pod koniec częściej na ławie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciastek88 (Post 1571136)
Tak swoją drogą to Melikson chyba jest najcieplej i najczęściej wspominanym obcokrajowcem w historii Wisły :P

Zdecydowanie jest to nieprawda. Moim zdaniem najcieplej wspominany jest CANTORO i obecnie Marcelo :)

Melikson tylko za sprawą magii i umiejętności, przecież były tam jakieś foszki i symulacje kontuzji pod koniec u nas z tego co pamiętam...

Arkadiusz.Czerepach 03.09.2021 08:44

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...-polski-dostal

ABG Bochnia 03.09.2021 09:36

czy my mamy jakiś % od transferu za wyszkolenie?

Arkadiusz.Czerepach 06.09.2021 09:58

dobre pytanie , bo jak zahavi to dobrze rozegra , to moze pójść naprawde grubo
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...arski-kryminal

zreszta poniekad i aleksander sila rzeczy zrobi sie nieco drozszy

Karherop 06.09.2021 12:26

Tym bardziej jak La Gazetta dello sport już wysmarowała artykuł, że Młodszy z Buksow strzelił Hat tricka San Marino.

Przybyszewski 06.09.2021 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1571349)
Tym bardziej jak La Gazetta dello sport już wysmarowała artykuł, że Młodszy z Buksow strzelił Hat tricka San Marino.

Wszystko sie zgadza. Adam Buksa Jr.

Adam Buksa Senior to ojciec rodu :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl