Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

KoPer 20.05.2011 09:51

tak mi się rzuciło w oczy: http://www.youtube.com/watch?v=i3sBq...eature=related

ok. 53 sek. i napis na ścianie Droga na Rynek Główny ...

Ciekawie czy to taki zabieg motywacyjny dla piłkarzy ..

Kociewiak 20.05.2011 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1096291)
Jak Traore pokazuje fucka liniowemu to nic sie nie dzieje,przeciez czarny moze sobie obrazac bialego,nic sie nie dzieje.

A takie sytuacje z wyzwiskami ,gdyby chcieli karac dobitnie,to 3/4 pilkarzy byla by zawiszona ":lol: przeciez w trakcie meczu sama lacina z dominujacym ,najpoplularniejszym polskim slowem leci.

Traore został ukarany, co nie zmienia faktu, że sytuacja z Małym nie powinna mieć miejsca bo idąc takim tokiem myślenia to wszyscy zawodnicy w lidze powinni dostawać kary za wulgaryzmy

gypsy 20.05.2011 12:17

Dojdzie do tego, że piłkarze będą grali w kaskach z przyczepionymi doń kamerami, które będą skierowane na ich usta. Po meczu grupa analityków będzie analizować na slow motion ruch warg, a Komisja Ligi będzie się cieszyć z wpływających do ich kieszeni bzdurnych kar.

Rustin 20.05.2011 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KoPer (Post 1096383)
tak mi się rzuciło w oczy: http://www.youtube.com/watch?v=i3sBq...eature=related

ok. 53 sek. i napis na ścianie Droga na Rynek Główny ...

Ciekawie czy to taki zabieg motywacyjny dla piłkarzy ..

Tak właśnie jest. Mówił o tym trener Maaskant na kolacji z piłkarzami w poniedziałek. Na tej ścianie wiszą też zdjęcia kolejnych rywali i są po meczach zrywane. Piłkarze idąc do szatni za każdym razem przypominali sobie, do czego dążą.

Kociewiak 20.05.2011 14:03

Gdybys trenował jakąś dyscypline sportu wiedziałbyś jakie panują emocje, nerwy itp. A jak chcesz kulturke to prosze teatrów w Polsce jest pod dostatkiem

mr_kwolf 20.05.2011 14:07

Nawet w tak "kulturalnych sportach" jak tenis zdarzają się niezłe wiązanki (vide afera z siostrą Williams jak naubliżała sędzinie przez co przegrała mecz), a gość próbuje wyeliminować wiązanki z boiska piłkarskiego. Nie do wiary.

@Brzytwa - Ponadto po co mieszasz przekleństwa na boisku z bijącymi się kibolami? Jedno nie ma nic wspólnego z drugim, i jedno nie jest zalezne w żaden sposób od drugiego.

fan01 20.05.2011 14:12

Kod:

W czwartym pokoju ("The Man From Hollywood" Quentina Tarantino) słowo 'fuck' (w ciągu 21minut) pada 193 razy.
To tak dla tych ktorym tak strasznie przeszkadza, ze pilkarz kilka razy powie ....a podczas meczu ;)

kokrys 20.05.2011 14:23

@JrQ-
Jesteś mistrzem xD

A wracając do dyskusji, to powiedzmy sobie wprost. 90% piłkarzy to są chłopki wyrwane z wiosek i małych mieścin, którzy co najwyżej zawodówkę skończyli (teraz to się zmienia, coraz więcej mature zdaje, tyle że ta matura teraz tyle warta że hoho...) a nie profesorowie lingwystyki i jak ich coś mocno poruszy to sypną jedną czy drugą K*rwą. Jakoś nie wyobrażam sobie że w meczu derbowym w którym decydują się losy mistrzostwa JAKIKOLWIEK piłkarz po zagraniu nie fair z drugiej strony podskoczy i wykrzyczy mu w twarz coś w stylu "Przestań mnie faulować bo jest to dla mnie wielce denerwujące, jeżeli będziesz kontynuował swoje zachowanie puszczą mi nerwy i mogę zrobić coś czego oboje będziemy żałowac". No bez przesady!

Zresztą polecam ten "kabarecik" - http://www.youtube.com/watch?v=0-7hJ5LyOmE

zyla86 20.05.2011 15:46

A ja myślę, że kultura języka nie zależy od pochodzenia czy poziomu wykształcenia. Dam sobie rękę uciąć, że każdemu z nas zdarza się przeklinać. W pełni rozumiem Małego, nie raz na boisku pewnie zdarzało mi się do kogoś "odezwać" podobnie. Szkoda, że uchwyciła to kamera, Patryk musiał zapłacić karę, a Jego przeciwnicy mają kolejny argument żeby głosić jaki to z Niego prymityw, zupełnie zapominając, że takie zachowania są dośc powszechne na stadionach całego świata i nikt tego nie zmieni.

Brzytwa128 20.05.2011 17:36

Ale manipulujecie. Dobrze wiecie, że nie chodzi o przeklinanie, ale o rasizm.

Kociewiak 20.05.2011 17:54

Jaki rasizm? Przeciez Mały niczego na tle rasistowskim nie powiedział. Szkoda, że gdy ktos powie "Ty czarnuchu" robi się wielką afere a gdy ktoś wyzywa od "białasów" to w drugą strone już to nie działa. W dodatku tzw "czarny" rasizm jest dużo bardziej niebezpieczny ale o tym oczywiscie sie nie mówi

Brzytwa128 20.05.2011 17:56

Zło złem usprawiedliwiasz?

Kociewiak 20.05.2011 17:58

Przeczytaj uważnie to może zrozumiesz :)

mitmichael 20.05.2011 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Brzytwa128 (Post 1096563)

Ale bzdure walnałes. Jakby były rasistowskie wyzwiska to by była dyskwalifikacja bo tak jest w regulaminie UEFA.

Brzytwa128 20.05.2011 18:13

o tak, Ty wiesz lepiej co powiedział :)

To ja równie dobrze mogę powiedzieć, że za samo przeklinanie mógł dostać najwyżej mandat 500 zł. A dostał więcej.

martin_6 20.05.2011 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Brzytwa128 (Post 1096580)

To ja równie dobrze mogę powiedzieć, że za samo przeklinanie mógł dostać najwyżej mandat 500 zł. A dostał więcej.

Ty oskarżyłeś Małego o rasizm, wiec Ty to udowodnij albo sie nie odzywaj.

PS: Jaki mandat, co Ty pi***lisz? :rotfl: Od kiedy Komisja Ligi daje mandaty?

zyla86 20.05.2011 18:19

Cytat:

Sam sobie odpowiedziałeś:)

CH. 20.05.2011 18:19

Cytat:

To leć na komende zeznać że wyzywał go od czarnych i przestań męczyć ludzi głupotami

dyskutuj z typem co o jakichś mandatach piszę, nie wie o czym piszę ale pisze żeby tylko napisać

Kociewiak 20.05.2011 18:23

taka kolejka piłkarzy do radiowozu po meczu i mandaty za przeklinanie w miejscu publicznym :-p Oho policja by wtedy za te pieniądze taki sprzęcior mogła sobie kupić, że hoho

mitmichael 20.05.2011 18:24

Cytat:

Nie dyskutuj chłopcze bo teraz leci Super Piatek i wlasnie Czarek Olbrycht wyjasnił, ze nie bylo tresci rasistowskiej i wypada przeprosic Patryka Maleckiego wiec jak nie wiesz to sie nie odzywaj. Zreszta Ekstraklasa SA poprosiła specjalistow od czytania z ust by przytoczyli co powiedział Mały. Bardzo miło ze strony Czarka, ze go przeprosił - mam nadzieje, ze w Lidze +Extra tez to zrobia bo to oni naglosnili sprawe jako pierwsi.

wroobel88 20.05.2011 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Brzytwa128 (Post 1096563)

Poczytaj czasami coś innego niż Wybiórcza i inne podobne do niej gówna ...

Może nie do końca na temat, ale związane z dyskusją o "rasiście" Małeckim
http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/3...ione-zjawisko/

Wojtas 20.05.2011 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1096592)
Nie dyskutuj chłopcze bo teraz leci Super Piatek i wlasnie Czarek Olbrycht wyjasnił, ze nie bylo tresci rasistowskiej i wypada przeprosic Patryka Maleckiego wiec jak nie wiesz to sie nie odzywaj. Zreszta Ekstraklasa SA poprosiła specjalistow od czytania z ust by przytoczyli co powiedział Mały. Bardzo miło ze strony Czarka, ze go przeprosił - mam nadzieje, ze w Lidze +Extra tez to zrobia bo to oni naglosnili sprawe jako pierwsi.

Niechce snuc teorii spiskowych ale moglo byc tak ze kamera sledziła ciagle Małeckiego zeby wychwycic jego choc jedna odzywke-potem okreslic to jako "chamskie zachowanie" i dac podstawy do zawieszenia.

Bo dziwne ze zawsze takie rzeczy w Lidze+ przed meczem z Legia u nas sie dzieja?Przypadek?

wolfy 20.05.2011 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1096352)
Ujka kiedyś sędzia wyrzucił. Krzyknął mniej wiecej to samo co Małecki, ale do...arbitra :D

A nie, to akurat normalne, ze jak krzykniesz do sędziego i Cię usłyszy... :D Szymkowiak powiedział kiedyś do sędziego Jacka G.: "Ej, Granat, bo jak Ci zawleczkę wyciągnę!" i też dostał :rotfl: A Baszczyński jeszcze w Ruchu...

Chodziło mi o taką paranoję jak teraz - po meczu, zgłoszone na podstawie zapisu wideo.

fan01 20.05.2011 23:11

Wspomniane wczesniej Ujek vs Szulc: http://www.youtube.com/watch?v=lXyy_oNjQDU

vote-for-mikey 20.05.2011 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1096706)
A nie, to akurat normalne, ze jak krzykniesz do sędziego i Cię usłyszy... :D Szymkowiak powiedział kiedyś do sędziego Jacka G.: "Ej, Granat, bo jak Ci zawleczkę wyciągnę!" i też dostał :rotfl: A Baszczyński jeszcze w Ruchu...

Chodziło mi o taką paranoję jak teraz - po meczu, zgłoszone na podstawie zapisu wideo.

Baszczyński to przecież sędziów kopał :)

wolfy 20.05.2011 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1096718)
Baszczyński to przecież sędziów kopał :)

Nie, żeby nie zasłużyli :D

matys2 21.05.2011 12:55

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Zob...237,1,381.html

Nie chce mi się wierzyc , żebyśmy tyle płacili Jaliensowi. Wychodzi ponad 400tys euro za rok :shock: !

mcks 21.05.2011 13:02

130.000PLN = 33 138,97 €
33 138,97 € * 12 = 397 667,64 €
czyli dostaje 400 tysięcy euro, jak dla mnie to to się zgadza

Kamil17ABG 21.05.2011 13:19

Warto dodać ,że tylko dlatego ma tak wysoki kontrakt bo przyszedł za darmo , więc zarząd mógł sobie pozwolić na tak wysoką pensje , by go skusić.

Proud 21.05.2011 13:43

Bardzo możliwe, że właśnie tyle zarabia. Przychodził właśnie z kartą w ręku. Swoją drogą to te zarobki w polskiej lidze są coraz wyższe. Mam nadzieję, że poziom będzie się podnosił wprost proporcjonalnie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl