Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

kangurekm 30.07.2011 14:28

Mieli zacząć z fajerwerkami i zaczęli - porażka u siebie z jednym z potencjalnych kandydatów do spadku :) Jeszcze nasza wygrana i porażka Legii i można powiedzieć że otwarcie ligi wprost wymarzone ;)

DysoN 30.07.2011 14:28

MWUAHAHAHAHA

Ten Zytko dal sie przepchnac jak amator

MatMario 30.07.2011 14:28

:D YEAH YEAH YEAH

Cóż to się stało? Dobra sobota jak na razie.

Tak abstrahując od tego wszystkiego to obejrzeć poprzedni mecz cracovia - korona i popatrzeć na Małkowskiego. Dziś gracz meczu, poprzednio jakaś parodia. Zastanawiające...

Schabek 30.07.2011 14:28

To nie Niedzielan strzelał w końcówce tylko obrońca tak wybijał. Wystarczy się przyjrzeć.
Co do wyniku, to każda porażka parchów cieszy.

PS. Karne mocno naciągane

PS2 Koniec meczu i co? Brak skrótu, żadnego wywiadu pomeczowego itp

alexx 30.07.2011 14:29

Myśałem,że Cracovia utrzyma poziom z rundy wiosennej i będą grali jako tako na jesień. Za to Korona pozytywnie zaskoczyła. Niewiele za nimi przemawiało przed spotkaniem a tu takie z.....o

AS82 30.07.2011 14:30

Wszyscy spisywali Korone na pożarcie , na Weszło sie smiali że zatrudnili takiego trenera ,a zagrali z pelnym zaangazowaniem na 100%

Gercu 30.07.2011 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1137002)
Zasluzone zwyciestwo Korony.

i co to ? koniec transmisji juz ?
zadnych wywiadow, statystyk, nic ?

za 15 min kolejny mecz, więc nie mają czasu :D

mitmichael 30.07.2011 14:31

Cytat:

Nie bo juz czas na kolejne emocje :D

Semper Fidelis 1985 30.07.2011 14:31

Co tu dużo mówić - w Krakowie bez niespodzianki :D

Kamrat 30.07.2011 14:33

Znów dola parchata... Korona zapewniła mi dobry humor na niedziel

KoPer 30.07.2011 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1136941)
Przeciez oni nie potrafią nawet belki z wynikiem dobrze zrobić.
Wczoraj byla za mala więc poprawili czczionke ale o tym zeby powiekszyc belke z wynikiem to juz oczywiscie nikt nie pomyslal i nazwy druzyn włażą na czas :)
Czy CI amatorzy co robią tą transmisje nie mają zadnego poglądu żeby zobaczyć jak wyglądaja efekty ich zmian zanim skompromitują się przed telewidzami ?

sama w sobie grafika nie jest zła. problemem jest tak jak mówisz wielkość czcionki, belki, opcje graficzne (przy spalonym np. - wczoraj w meczu ŁKS- Amica), przy składach też mogliby zdjęcia piłkarzy pokazać tak jak kiedyś ... zajawka przed meczem też strasznie marna ...

dużo tego...

banasik 30.07.2011 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hanys (Post 1136992)
tak to jest jak się bierze darmowych obrońców Ruchu :D

Cracovia obok ŁKSu to moim zdaniem główny faworyt do spadku, skoro ze słabą Koroną u siebie sobie nie mogą poradzić.

Zytko przyszedł z Polonii Bytom. Wieczny talent, a ma już 29 lat

Ciastek1 30.07.2011 14:34

Cytat:

Myślę , że to wynika w głównej mierze z faktu iż goni ich czas. Wiadome było , że jak Canal plus zdecyduje się transmitować wszystkie mecze na żywo to spadnie ich jakoś w porównaniu do zeszłego sezonu kiedy na żywo były 3 mecze a reszta w Orange.
Jedyna nadzieje ,że Liga plus i Liga plus extra będą full wypas.

Titto 30.07.2011 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx (Post 1136991)
Haha, ale dali d...;p a mecz Polonia-Lechia i tak lepszy mimo, że mniej goli

Mecz Cracovii z Koroną był na bardzo niskim poziomie. Mało akcji bramkowych, liczne straty, fatalnie wykonywane stałe fragmenty gry (nie licząc rzutów karnych)

Obrona Cracovii jest tragiczna. Gra Nykiela w tym meczu to nieporozumienie, on jest tragiczny technicznie! Zachowanie Żytki w pojedynku biegowym z Zielińskim... spadłem z krzesła :rotfl:
Poza tym zawiedli ci od których w ofensywie zależy najwięcej - Saidi, niby coś tam szarpał, ale jego dośrodkowanie wołały o pomstę do nieba. Suvorov zupełnie niewidoczny zresztą to samo Niedzielan.

Acima 30.07.2011 14:38

Przejrzałem sobie terminarz Cracovi w ciągu najbliższych kilku kolejek i według mnie wielce prawdopodobna jest powtórka z poprzedniego sezonu czyli dno tabeli :)

speedfashion 30.07.2011 14:38

Nasza Sąsiadka wydaje się być na doskonałej drodze, by już wkrótce dołączyć do swojej ukochanej Areczki, bez której nie może żyć. Wiem, że to dopiero pierwszy mecz, ale ich obrona jest jeszcze bardziej nieudana niż nasza. Natomiast niejaki Suart jest chyba parodią piłkarza.

Aha, ten "Bizon", co go tak hucznie w gazetach zapowiadali, jest rzeczywiście jak kombajn. :)

PhantomRanger 30.07.2011 14:39

Ja po pierwszej połowie wyłączyłem, bo stała na poziomie ligi okręgowej. Nie wiem czy w 2 było lepiej bo już nie oglądałem. Prawdopodobnie mecz dwóch kandydatów do spadku.

Samuelson 30.07.2011 14:41

Jeśli oglądacie mecz Ruch-GKS, możecie mi powiedzieć co za muzyka leci w tle przy pokazywaniu składów?

Mario Nh 30.07.2011 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1137022)
Ja po pierwszej połowie wyłączyłem, bo stała na poziomie ligi okręgowej. Nie wiem czy w 2 było lepiej bo już nie oglądałem. Prawdopodobnie mecz dwóch kandydatów do spadku.

Nie przesadzajcie. Mecz w dobrym tempie ale to głównie za sprawą Korony która zostawiła mnóstwo zdrowia na boisku.
Karnego dla Korony nie było, trzeba jednak przyznać, że sędzia miał trudne zawody do prowadzenia.
1-2 dla Korony która grała u siebie.

MatMario 30.07.2011 14:47

Wysłuchajcie prawdę tą, wasze miejsce to jest ligi dno
Och garbata dola twa, cracovia znowu w....... ma :D

KoPer 30.07.2011 14:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Samuelson (Post 1137023)
Jeśli oglądacie mecz Ruch-GKS, możecie mi powiedzieć co za muzyka leci w tle przy pokazywaniu składów?

kolejny mankament nowej produkcji przy meczach ligowych ...

alexx 30.07.2011 14:53

Narzekacie na mecz Craxy z Koroną to co powiecie o Ruchu i Bełchatowie. Kopanina i nic więcej

_gilardino_ 30.07.2011 15:07

Tylko że większość co narzeka wychodzi z założenia że jak gra cracovia to trzeba się do czegoś "dojebać" a mecz był naprawdę dobry jak na nasze standardy.

Gwiaździsty 30.07.2011 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1137024)
Nie przesadzajcie. Mecz w dobrym tempie ale to głównie za sprawą Korony która zostawiła mnóstwo zdrowia na boisku.
Karnego dla Korony nie było, trzeba jednak przyznać, że sędzia miał trudne zawody do prowadzenia.
1-2 dla Korony która grała u siebie.

No właśnie, zdecydowaną większość jeśli nie wszystkie sytuacje kontaktowe zawodników gwizdał pod parchów. Akurat oba klubiki spod jednej latarnii więc oba mi latają ale ewidentnie krzywdził zespół z Kielc. Zresztą reakcje zawodników były jednoznaczne. Czy był karny w pierwszej połowie (nie oglądałem), czy kapelusz ?
Najważniejsze, że parchy tradycyjnie grają swoje :).

Hanys 30.07.2011 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx (Post 1137033)
Narzekacie na mecz Craxy z Koroną to co powiecie o Ruchu i Bełchatowie. Kopanina i nic więcej

Tego meczu w ogóle nie oglądam, bo z góry wiedziałęm ze to będzie dno i 3 metry mułu. Szkoda ze taki Ruch gra w ekstraklasie - stadion mają masakrycznie brzydki, grają antyfootaball, w swoich szeregach Ruch ma samych drwali co kopią tylko po nogach. To obniża poziom ligi. Już wolę Podbeskidzie od Ruchu.

Wiecie jaki jest w ogóle łatwiutki sposób na pokonanie takich masakrycznie słabych drużyn jak Ruch, GKS Bełchatów, Polonia Bytom, Widzew Łódź, ŁKS grających wyłacznie football siłowy polegający na chaotycznej destrukcji akcji przeciwników? Wystarczy grać tylko po ziemi - nie można w ogóle podnosić piłki do góry bo te drwale wysokie są i do piłki potrafią skakać i się przepychać... wtedy właśnie z meczu robi się padaka i tenis ziemny.

Jot 30.07.2011 15:27

ty na prawdę jesteś taki niedo.je.bany czy ci za to płacą ?

Gwiaździsty 30.07.2011 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hanys (Post 1137040)
Tego meczu w ogóle nie oglądam, bo z góry wiedziałęm ze to będzie dno i 3 metry mułu. Szkoda ze taki Ruch gra w ekstraklasie - stadion mają masakrycznie brzydki, grają antyfootaball, w swoich szeregach Ruch ma samych drwali co kopią tylko po nogach. To obniża poziom ligi. Już wolę Podbeskidzie od Ruchu.

Całe szczęście, że takie firmy grają w ekstraklasie. Starzy ligowcy od zawsze w ekstraklasie a nie meteoryty z kilkoma czy kilkunasoma sezonami w lidze. Infrastrukturę kiedyś poprawią (zresztą coś mówiło się o graniu na Sląskim) i będzie dobrze. A licznych kibiców nie zastąpi najlepszy nawet stadion na jakiejś wsi.

_gilardino_ 30.07.2011 15:31

Cytat:

Wiecie jaki jest w ogóle łatwiutki sposób na pokonanie takich masakrycznie słabych drużyn jak Ruch, GKS Bełchatów, Polonia Bytom, Widzew Łódź, ŁKS grających wyłacznie football siłowy polegający na chaotycznej destrukcji akcji przeciwników? Wystarczy grać tylko po ziemi - nie można w ogóle podnosić piłki do góry bo te drwale wysokie są i do piłki potrafią skakać i się przepychać... wtedy właśnie z meczu robi się padaka i tenis ziemny.

A od kiedy to stadion ma decydować o grze w ekstraklasie? Jeszcze dwa lata temu były same klepiska poza przeciętnym obiektem w Kielcach. Ruch to wielka marka i kibicowsko pierwsza trójka w naszej lidze, więc porównywanie ich do Podbeskidzia to debilizm. I powiem wam że wolałem tą dawną ligę, przynajmniej byli kibice gości i były race. Co do gry Ruchu to nie ma w niej nic pięknego ale tak jest wszędzie, są zespoły mające gwiazdy, mogące sobie pozwolić na techniczną piłkę ale są też takie którym pozostaje ambicja i walka przez 90 minut. Zresztą nie tak dawno Ruch grał naprawdę ładnie dla oka, chodzi mi o czasy Sobiecha i Niedzielana.

Angmir 30.07.2011 15:41

Powiem tak - puki co jestem zaskoczony wysokim jak na pierwsze mecze poziomem i tempem spotkań - wygląda to jakby sezon był w pełni. Mecz Korony z Cracovia zaskoczył mnie kompletnie - obie drużyny walczyły i begały przez pełne 90 minut. Najwolniejsze tempo puki co w meczu w Chorzowie.

Dobry start ligi - bałem sie ze niektóre driżyny jak np Korona będą tylko statystowały w lidze, ale jak widać nikt nie chce odpuszczać. To będzie fajny sezon (naprawdę fajny powiedział by Kazik :) ) Szkoda ze narazie kibicowsko jest średnio - ale w tej kolejce to z dużych stadionów to tylko Legia gra u siebie.

whistar 30.07.2011 15:42

Czy przypadkiem Twój nick nie determinuje Twojej wypowiedzi :) Dla mnie Ruch to klub z tradycjami, obecnie w lekkim dołku. Pamiętam jeszcze jak mieliśmy z nimi zgodę ...

Hanys 30.07.2011 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _gilardino_ (Post 1137055)
A od kiedy to stadion ma decydować o grze w ekstraklasie? Jeszcze dwa lata temu były same klepiska poza przeciętnym obiektem w Kielcach. Ruch to wielka marka i kibicowsko pierwsza trójka w naszej lidze, więc porównywanie ich do Podbeskidzia to debilizm. I powiem wam że wolałem tą dawną ligę, przynajmniej byli kibice gości i były race. Co do gry Ruchu to nie ma w niej nic pięknego ale tak jest wszędzie, są zespoły mające gwiazdy, mogące sobie pozwolić na techniczną piłkę ale są też takie którym pozostaje ambicja i walka przez 90 minut. Zresztą nie tak dawno Ruch grał naprawdę ładnie dla oka, chodzi mi o czasy Sobiecha i Niedzielana.

Co to znaczy ze słabsze zespoły mają amibcję? A te które mają lepszych piłkarzy niby nie mają ambicji, walki? Po prostu to polityka klubu, że Ruch stawia na drwali - same wysokie drewniaki są w składzie... równie dobrze klub mógłby postawić na dobrze wyszkolonych technicznie piłkarzy i niech nikt mi nie mówi ze takich nie ma w Polsce, bo nawet ja mam chyba lepsze przyjęcie od niektoych piłkarzy RUchu kórym piłka odskakuje na 3 metry. Ruch to kiedyś może i była większa marka ale teraz to lepszy doping miała Cracovia dzisiaj i więcej kibiców było na stadionie niż na tym kurniku Ruchu jest.

whistar, nie nie dementuje. Ja kibicuję wszystkim polskim zespołom które grają dobrą piłkę.

palikot 30.07.2011 15:54

Cytat:

Możesz mi wytłumaczyć, tylko bez napinki... niby kogo to ma interesować?

Cieszę się, że w koncu liga jest cała w C+ bo można wszystkie mecze oglądnąć :)

p.s niby polskie g... ale polskie!!

Jagul 30.07.2011 15:54

Pasy mimo niepowodzenia w tamtym sezonie jakim było utrzymanie w Ekstraklasie, dążą konsekwentnie do ich upragnionego celu jakim jest 1 liga i po raz kolejny rozpoczynają rundę od porażki. Szczególnie mogą się cieszyć z formacji obronnej, która nigdy w kluczowych momentach nie zawodzi i dostarcza rywalom bramki.

Nie wiem czego niektórzy się spodziewali po nowym sezonie. Nawet jeżeli poziom ligi wzrósł (czego nie da się określić po 3 meczach) to chyba nikt nie liczył na to, że nagle będziemy oglądać spotkania na poziomie ligi angielskiej czy hiszpańskiej.

wiertar 30.07.2011 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1137062)
Powiem tak - puki co jestem zaskoczony wysokim jak na pierwsze mecze poziomem i tempem spotkań - wygląda to jakby sezon był w pełni. Mecz Korony z Cracovia zaskoczył mnie kompletnie - obie drużyny walczyły i begały przez pełne 90 minut. Najwolniejsze tempo puki co w meczu w Chorzowie.

Dobry start ligi - bałem sie ze niektóre driżyny jak np Korona będą tylko statystowały w lidze, ale jak widać nikt nie chce odpuszczać. To będzie fajny sezon (naprawdę fajny powiedział by Kazik :) ) Szkoda ze narazie kibicowsko jest średnio - ale w tej kolejce to z dużych stadionów to tylko Legia gra u siebie.

co ty?? nie zauważyłeś tego że ten mecz był sprzedany?? Cracovia w ramach współpracy miedzy miastami odpuściła mecz za 200 scyzoryków...

a jak tam Kosa w Bełchatowie?? nie oglądam, ale coś nie widać żeby na forum piali z zachwytu.

palikot 30.07.2011 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1137070)
co ty?? nie zauważyłeś tego że ten mecz był sprzedany?? Cracovia w ramach współpracy miedzy miastami odpuściła mecz za 200 scyzoryków...

a jak tam Kosa w Bełchatowie?? nie oglądam, ale coś nie widać żeby na forum piali z zachwytu.

wszedł w przerwie dopiero...
narazie nie dostaje piłek zbyt wielu, wiec nie wiele mógł pokazać

teraz miałby asyste :D ale Nowak sam na sam zmarnował.

trial 30.07.2011 16:07

kto komentuje ten mecz w polsacie futbol?

Lukasz 30.07.2011 16:09

4ry mecze, 10 bramek - całkiem nieźle jak na tą ligę.

Junior_Battle 30.07.2011 16:10

Wśród fanatyków Ruchu widziałem szalik w biało czerwone pasy...
-Resovią?
-ŁKS?
-Cracovia?

LuKaS TSW 30.07.2011 16:12

Może Widzew albo Atletico...

Titto 30.07.2011 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez trial (Post 1137079)
kto komentuje ten mecz w polsacie futbol?

Cezary Kowalski w duecie z Romanem Kołtoniem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl